Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 13:21   #2071
Agrh
Rozeznanie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

ci ludzie w miejscu gdzie znalezli ciało dziecka to porażka... przyszli tylko zeby pokazać się w kamerze , bo szum w tv o tym itd
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:23   #2072
SoLovely
Raczkowanie

Moim zdaniem ta kobieta jest psychicznie chora. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zrobiłby czegoś takiego. Trochę wątpię, że dziecko spadło i umarło, ale nie chcę jeszcze wydawać osądów, że zabiła Madzię. Mimo to szczerze wątpię, że wszystko sama wymyśliła. Przeciez to wszystko tak naprawdę zostało zaplanowane w ciągu chwili - iść z małą na spacer, tak naprawdę jej ciało porzucić i upozorować, że ktoś mnie (w sensie ją) napadł i porwał dziecko Nie rozumiem jak oni mogli patrzeć na to jak cała Polska szuka ich dziecko mimo, że doskonale wiedzieli/wiedziała (tylko matka), że to zupełnie bezcelowe. Nie podoba mi się jak Rutkowski biegał do telewizji by mówić o postępach, ale trzeba mu oddać, że dzięki niemu sprawa jest w tym miejscu, w końcu to on "przycisnął" matkę żeby w końcu powiedziała prawdę.

Nie podoba mi się też to, że na różnych stronach można obejrzeć ich prywatne zdjęcia (np. ze ślubu)... To jest po prostu przesada.

Edytowane przez SoLovely
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:27
SoLovely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:24   #2073
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
W sumie nic ciekawego... Ma zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci do czego się przyznała. Grozi jej od 3 miesięcy do 5 lat. To jest żenada
Ale co jest zenada? Wymiar kary ustalony przez kodeks karny za nieumyslne spowodowanie smierci?
Nie chodzi mi teraz o matke Magdy ale wyobraz sobie, ze kazde nieumyslne spowodowanie smiesci dzieje sie w innych okolicznosciach.
Powiedzmy ze z kims sie poszarpalas i ta osoba nieszczesliwie uderzyla glowa np o karoryfer i zmarla (bo zdarzaja sie takie rzeczy) i chcialabys isc za to siedziec na kilka lat? Za cos co stalo sie przez przypadek?
Dlatego nie dziwi mnie, ze kara za nieumyslne spowodowanie smierci zaczyna sie od 3 miesiecy.
I zadnej zenady w tym nie widze
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:25   #2074
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
u zwierząt też zdarzają się przypadki zabicia (i czesto zjedzenia) młodych przez matkę, jeśli młode są słabe albo matka niedoświadczona lub w stresie. Nie ma to nic wspólnego ze sprawą, ale piszę, żeby uściślić informacje zoologiczne.
Dokładnie, moja kotka zrobiła tak z niepełnosprawnym maleństwem...

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:25   #2075
E f f i
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
aha biedna kobieta. A tak na serio to co z tego? to ją usprawiedliwia? NIE człowiek to nie zwierze, które kieruje się instynktem i potrafi nad sobą panować, nie można wszytkiego tłumaczyć trudnym dzieciństwem ;]
No jak Ty nie miałaś to pewnie, że nikogo nie usprawiedliwisz. Poza tym napisałam coś co usłyszałam w tv, może ktoś nie ma tv, a też chciałby wiedzieć.
A skoro jesteś taka mądra to najlepiej Ty ją osądź, po co tylu psychologów, policjantów, prokurator itp. skoro Ty wiesz wszystko najlepiej.

♥ na wizażu od 2007 ♥
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:25   #2076
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
Nie, że mieli tylko, że wyszli. Matka z trupem w wózku, a ojciec po pieczarki czy po coś tam. Może wcześniej matka donikąd się nie wybierała i wymyśliła to na poczekaniu.
Tak teraz się nad tym zastanawiam... Jeśli tak było to wow, nieźle jest opanowana ta kobieta. Dziecko jej spadło, umarło a ona z kamienną twarzą wysyła męża po pieczarki, nie ujawniając żadnych emocji. Nie ogarniam
Stary 2012-02-04, 13:26   #2077
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ale co jest zenada? Wymiar kary ustalony przez kodeks karny za nieumyslne spowodowanie smierci?
Nie chodzi mi teraz o matke Magdy ale wyobraz sobie, ze kazde nieumyslne spowodowanie smiesci dzieje sie w innych okolicznosciach.
Powiedzmy ze z kims sie poszarpalas i ta osoba nieszczesliwie uderzyla glowa np o karoryfer i zmarla (bo zdarzaja sie takie rzeczy) i chcialabys isc za to siedziec na kilka lat? Za cos co stalo sie przez przypadek?
Dlatego nie dziwi mnie, ze kara za nieumyslne spowodowanie smierci zaczyna sie od 3 miesiecy.
Dokładnie, przecież jest przedział. 3 miesiące a 5 lat to duża różnica.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:28   #2078
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, wiem. Napisałam to w odniesieniu do tej konkretnej sytuacji. Dla mnie to jest żenujące, że ona może za to dostać te 3 miesiące. Nieumyślne spowodowanie śmierci to jedno ale cały teatrzyk jaki odstawiła, a przede wszystkim ukrycie ciała dziecka w jakiejś ruinie do drugie...
Stary 2012-02-04, 13:28   #2079
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego dobrze,że w tym przypadku dojdą inne zarzuty,jak sprofanowanie zwłok,wprowadzenie w błąd policji i inne zarzuty.mam nadzieję,że matka odpowie adekwatnie do tego co zrobiła
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:30   #2080
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak teraz się nad tym zastanawiam... Jeśli tak było to wow, nieźle jest opanowana ta kobieta. Dziecko jej spadło, umarło a ona z kamienną twarzą wysyła męża po pieczarki, nie ujawniając żadnych emocji. Nie ogarniam
A ja moze jakas inna jestem ale ogarniam. Wiesz co to jest szok? Bylas kiedys w szoku? Ja niestety bylam i wiem, ze wtedy czlowiek potrafi isc przed siebie jak oslupialy z kamienna twarza wlasnie.

Nealline ja rozumiem, ze z tym wymiarek rary za nieumyslne nawiazalas do tej sprawy ale przeciez specjalnie dla matki Madzi nie zmienia zapisu w kodeksie karnym.
I tak jak pisze TmargoT dojda inne zarzuty chociaz z wprowadzaniem w blad watpie zeby uslyszala zarzut bo przestepca ma prawo sie bronic w taki czy inny sposob. Z tego co wiem to jedynie swiadkowie sa karani za wprowadzanie w blad i skladanie falszywych zeznan. Dlatego np jezeli ktos z bliskiej rodziny jest wezwany do sadu w roli swiadka moze odmowic zeznan obciazajacych czlonka swojej rodziny, bo jesli nie odmowi a sklamie, to moze zostac ukarany.
Natomiast sam oskarzony moze mowic co mu sie podoba bo jak by kazdego mieli karac za wprowadzanie w blad i falszywe zeznania, to podejrzewam, ze 99% przestepcow uslyszaloby ten zarzut a tak sie nie dzieje.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:36
Stary 2012-02-04, 13:30   #2081
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiadomo czy tatuś nie jest zamieszany w sprawę

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:31   #2082
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Słyszałaś kiedyś historię dziecka, które coś zbroiło? Bajka dziesięciowątkowa! Już nie mówię o byłym chłopaku mojej znajomej, który ja zdradzał i pomyśl sobie, że wymyślił, że jedzie w delegacje do Zakopca (drugi koniec kraju), napisał jej smsa, że jest już w hotelu, JE ZUPĘ POMIDOROWĄ, odwiózł szefa do innego miasta po drodze, wszystko ze szczegółami i w ogóle bajki lepsze niż Krasickiego, po jakimś czasie wrócił do domu i powiedział, że nigdzie nie był, że jej się wydawało itd. Masakra, ale jak ktoś potrafi kłamać, a chce uniknąć kary, to będzie kłamał, pytanie tylko czy będzie szedł w zaparte tak jak ten były chłopak czy pęknie jak matka Magdy.

Edytowane przez MrsStatham
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:32
Stary 2012-02-04, 13:32   #2083
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
A ja moze jakas inna jestem ale ogarniam. Wiesz co to jest szok? Bylas kiedys w szoku? Ja niestety bylam i wiem, ze wtedy czlowiek potrafi isc przed siebie jak oslupialy z kamienna twarza wlasnie.
Może to jest normalne, nie wiem. Wyraziłam jedynie swoją opinię. Nie wyobrażam sobie, żeby w takiej sytuacji zachowywać się zupełnie normalnie, nie wzbudzając podejrzeń.
Stary 2012-02-04, 13:33   #2084
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Dokładnie, moja kotka zrobiła tak z niepełnosprawnym maleństwem...
tylko, że kontekst wypowiedzi do której się odniosłam był inny.. zakładałam, że oczywiste jest co miałam na myśli.

Edytowane przez 201607211724
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:36
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:34   #2085
SoLovely
Raczkowanie

No, ale jest też możliwość, że trafi do szpitala psychiatrycznego jeśli lekarz uzna, że jest chora psychicznie? Czy się mylę?
SoLovely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:37   #2086
dominikmeller25
Zakorzenienie

fajnie to tak atakować matkę, obrażać ją itd
ale należy przyjrzeć się całości, rodzina bez skazy na pewno nie była, ewidentnie widać że dziewczyna miała jakiś problem, nikt jej nie chciał pomóc, oddała dziecko na dwa tygodnie teściowej i była jakaś reakcja? ja od razu wysłałbym matkę do lekarza albo ją obserwował a tu nic takiego nie było, poza tym co ojciec przez te 2 tygodnie robił?
dziewczyna mogła po prostu pęknąć, dziecko płakało ona nie dawała sobie z nim rady, mąż może wolał grać na komputerze albo coś innego i może z nerwów rzuciła je na łóżko, lub coś takiego, mała zmarła i matka wpadła w panikę, wywiozła do parku i zostawiła, pewnie wyjdzie na jaw że mała miał ślad po uderzeniu lub uduszeniu i to mogłoby sugerować że doszło do wypadku, chciała uciszyć dziecko na swój sposób i wyszło jak wyszło.
ja z osądami bym się wstrzymał, bo jeszcze może wyjść że faktycznie matka miała problemy emocjonalne i one poniekąd mogły przyczynić się do tego, a i może wyjść że ktoś jej pomagał w tym wszystkim, a dużo wskazuje że mąż coś wiedział.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:37   #2087
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałaś kiedyś historię dziecka, które coś zbroiło? Bajka dziesięciowątkowa! Już nie mówię o byłym chłopaku mojej znajomej, który ja zdradzał i pomyśl sobie, że wymyślił, że jedzie w delegacje do Zakopca (drugi koniec kraju), napisał jej smsa, że jest już w hotelu, JE ZUPĘ POMIDOROWĄ, odwiózł szefa do innego miasta po drodze, wszystko ze szczegółami i w ogóle bajki lepsze niż Krasickiego, po jakimś czasie wrócił do domu i powiedział, że nigdzie nie był, że jej się wydawało itd. Masakra, ale jak ktoś potrafi kłamać, a chce uniknąć kary, to będzie kłamał, pytanie tylko czy będzie szedł w zaparte tak jak ten były chłopak czy pęknie jak matka Magdy.
Ale czy ja cokolwiek zanegowałam? Napisałam jedynie, że była mocno opanowana. Przecież nie każdy chyba zachowałby się tak spokojnie? Wiem, że ludzie potrafią świetnie kłamać ale chyba jest różnica np zadzwonić do kogoś i wymyślać bajeczki? Nawet te dziecko, które patrząc w oczy rodzicowi twierdzi, że czegoś nie zbroiło to moim zdaniem co innego. Tej kobiecie córeczka umarła a ona pełen spokój, ogarnięcie itp? Nie twierdzę, że to niemożliwe ale nie każdy byłby do tego zdolny. Załóżmy, że jej to dziecko spadło uderzyło się o ten próg. A matka 5 minut później wymyśla pizze, wizytę u mamy i wysyła męża do sklepu. No chyba nie każdy by tak umiał, nawet w wielkim szoku

Edytowane przez Nealinne
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:39
Nealinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:38   #2088
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dlatego dobrze,że w tym przypadku dojdą inne zarzuty,jak sprofanowanie zwłok,wprowadzenie w błąd policji i inne zarzuty.mam nadzieję,że matka odpowie adekwatnie do tego co zrobiła
dobrze prawisz, chociaz ciekawe jaka kara laczna jej grozi... a i w sumie troche mnie dziwi ze juz wiadomo ze spowodowanie smierci bylo nieumyslne.... czy nie za wczesnie na to? przeciaz cialo znaleziono wczoraj..
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:40   #2089
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Ale czy ja cokolwiek zanegowałam? Napisałam jedynie, że była mocno opanowana. Przecież nie każdy chyba zachowałby się tak spokojnie? Wiem, że ludzie potrafią świetnie kłamać ale chyba jest różnica np zadzwonić do kogoś i wymyślać bajeczki? Nawet te dziecko, które patrząc w oczy rodzicowi twierdzi, że czegoś nie zbroiło to moim zdaniem co innego. Tej kobiecie córeczka umarła a ona pełen spokój, ogarnięcie itp? Nie twierdzę, że to niemożliwe ale nie każdy byłby do tego zdolny. Załóżmy, że jej to dziecko spadło uderzyło się o ten próg. A matka 5 minut później wymyśla pizze, wizytę u mamy i wysyła męża do sklepu. No chyba nie każdy by tak umiał, nawet w wielkim szoku
Ja się z Tobą zgodziłam, przepraszam, mogłam to wyraźnie napisać
Stary 2012-02-04, 13:41   #2090
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
dobrze prawisz, chociaz ciekawe jaka kara laczna jej grozi... a i w sumie troche mnie dziwi ze juz wiadomo ze spowodowanie smierci bylo nieumyslne.... czy nie za wczesnie na to? przeciaz cialo znaleziono wczoraj..
Pewnie muszą taką wersję przyjąć dopóki nie przeprowadzą sekcji...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Ja się z Tobą zgodziłam, przepraszam, mogłam to wyraźnie napisać
O, to się chyba nie zrozumiałyśmy
Stary 2012-02-04, 13:43   #2091
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
Nie bylo jeszcze sekcji wiec mowi sie o karze za nieumyslne spowodowanie smierci bo do tego czynu matka sie przyznala i na chwile obecna jest brany pod uwage. Dopiero po sekcji moga jej postawin np zarzut zabojstwa.
A co do utrudniania sledztwa i skladania falszywych zeznan- jak juz pisalam oskarzonemu za takie cos nie wymierza sie kary, jedynie swiadkom.
Stary 2012-02-04, 13:47   #2092
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
fajnie to tak atakować matkę, obrażać ją itd
ale należy przyjrzeć się całości, rodzina bez skazy na pewno nie była, ewidentnie widać że dziewczyna miała jakiś problem, nikt jej nie chciał pomóc, oddała dziecko na dwa tygodnie teściowej i była jakaś reakcja? ja od razu wysłałbym matkę do lekarza albo ją obserwował a tu nic takiego nie było, poza tym co ojciec przez te 2 tygodnie robił?
dziewczyna mogła po prostu pęknąć, dziecko płakało ona nie dawała sobie z nim rady, mąż może wolał grać na komputerze albo coś innego i może z nerwów rzuciła je na łóżko, lub coś takiego, mała zmarła i matka wpadła w panikę, wywiozła do parku i zostawiła, pewnie wyjdzie na jaw że mała miał ślad po uderzeniu lub uduszeniu i to mogłoby sugerować że doszło do wypadku, chciała uciszyć dziecko na swój sposób i wyszło jak wyszło.
ja z osądami bym się wstrzymał, bo jeszcze może wyjść że faktycznie matka miała problemy emocjonalne i one poniekąd mogły przyczynić się do tego, a i może wyjść że ktoś jej pomagał w tym wszystkim, a dużo wskazuje że mąż coś wiedział.
czy pisząc te słowa pomyślałeś choć raz o bezbronnym dziecku?
czy ona była tak chora,że nie potrafiła poprosić o pomoc?
nie poprosiła,więc w/g mnie jest WINNA.winna porzucenia zwłok i sprofanowania własnego dziecka!!!

zastanawiam się na ile jest polityki w tej sprawie.wieszają psy na Ruktowskim,podkreślają,że nie ma licencji detektywistycznej,że nie ma prawa przedstawiać się jako detektyw,ale nikt nie mówi o tym,ze dzięki niemu tak szybko poznaliśmy finał sprawy.
policja się wybiela,ale ciekawe,dlaczego nie przesłuchali matki pod takim kątem.ponoć podejrzewali
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:51   #2093
myrcella
BAN stały

między 16 a 17 na TVN24 ma być konferencja prasowa, przed chwilą mówili. ludzie przychodzą z Sosnowca i składają kwiaty, znicze, misie i lalki na miejscu gdzie znaleziono ciało.
dopóki nie będzie sekcji zwłok, to tak naprawdę niewiele się wyjaśni, bo nie wykluczone, że jej ktoś 3ci pomagał, że jej najbliższa rodzina o tym wiedziała, że może była w szoku. za dużo jest hipotez teraz.
moim zdaniem skoro lekarze mówią, że dziecko przeżyłoby taki upadek, to musiała je sama albo z kimś wcześniej zamordować, poddusić lub podtopić skoro mówiła, że jej po kąpieli wypadło z wanny.
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:53   #2094
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
zastanawiam się na ile jest polityki w tej sprawie.wieszają psy na Ruktowskim,podkreślają,że nie ma licencji detektywistycznej,że nie ma prawa przedstawiać się jako detektyw,ale nikt nie mówi o tym,ze dzięki niemu tak szybko poznaliśmy finał sprawy.
policja się wybiela,ale ciekawe,dlaczego nie przesłuchali matki pod takim kątem.ponoć podejrzewali
Rutkowski okazał się lepszy, upokorzył policję, więc ma teraz lipę Z tego co wiem, to on się nie przejmuje tym, to oczywista sprawa dlaczego go atakują. W ten sposób dodatkowo sami sie ośmieszają. Rutkowski mówił, że tylko komendant z Sosnowca mu podziękował. Mówił chyba też o jakiejś innej osobie.

Myślę, że rodzina matki wiedziała o wszystkim, podobno nie chcieli mieć z tą sprawą nic wspólnego. No ale to tylko domysły

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2012-02-04 o 13:55
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:54   #2095
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
między 16 a 17 na TVN24 ma być konferencja prasowa, przed chwilą mówili. ludzie przychodzą z Sosnowca i składają kwiaty, znicze, misie i lalki na miejscu gdzie znaleziono ciało.
dopóki nie będzie sekcji zwłok, to tak naprawdę niewiele się wyjaśni, bo nie wykluczone, że jej ktoś 3ci pomagał, że jej najbliższa rodzina o tym wiedziała, że może była w szoku. za dużo jest hipotez teraz.
moim zdaniem skoro lekarze mówią, że dziecko przeżyłoby taki upadek, to musiała je sama albo z kimś wcześniej zamordować, poddusić lub podtopić skoro mówiła, że jej po kąpieli wypadło z wanny.
tak mówiła? to gdzie ona kąpała to dziecko jak jej z wanny wypadło na próg? w drzwiach?!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:55   #2096
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
I tak jak pisze TmargoT dojda inne zarzuty chociaz z wprowadzaniem w blad watpie zeby uslyszala zarzut bo przestepca ma prawo sie bronic w taki czy inny sposob. Z tego co wiem to jedynie swiadkowie sa karani za wprowadzanie w blad i skladanie falszywych zeznan. Dlatego np jezeli ktos z bliskiej rodziny jest wezwany do sadu w roli swiadka moze odmowic zeznan obciazajacych czlonka swojej rodziny, bo jesli nie odmowi a sklamie, to moze zostac ukarany.
Natomiast sam oskarzony moze mowic co mu sie podoba bo jak by kazdego mieli karac za wprowadzanie w blad i falszywe zeznania, to podejrzewam, ze 99% przestepcow uslyszaloby ten zarzut a tak sie nie dzieje.
Ten prokurator chyba właśnie tak mówił. I że rozważają inne opcje wydarzenia.

Wiecie, ja tak słucham, czytam ten wątek i tak się zastanawiam: w czym ci, którzy bez żenady krzyczą "śmierć za śmierć", "powiesić ją" są lepsi od matki Madzi (jeśli zabiła)?
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:56   #2097
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
tak mówiła? to gdzie ona kąpała to dziecko jak jej z wanny wypadło na próg? w drzwiach?!
Ja nic nie słyszałam o kąpieli oficjalnie tylko o wychodzeniu na dwór. Ale jeśli je wykąpała to wyjęła dziewczynkę z wanny, wzięła na ręce i niosła z łazienki do sypialni? I na tym progu jej wypadła? Może tak było?
Stary 2012-02-04, 13:58   #2098
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
Ktos juz wczesniej przytaczal w tym watku wypowiedz lekarza o tym, ze dziecko powinno przezyc taki upadek ale funkcje zyciowe moga wrocic dopiero po resuscytacji. Zakladam wiec ze matka jej nie wykonala i myslala, ze dziecko jest martwe.

Co do podtopienia- nawet jezeli mialoby to miejsce, to nie mozna stwierdzic czy bylo ono umyslne czy przypadkowe.

Lezalam kiedys w szpitalu i przywieziono kilkulatka podtopionego w wannie. Jego rodzice nie mieli nic wspolnego z tym wypadkiem, ot chlopiec zachlysnal sie woda i sami nie potrafili mu pomoc.
Jestem matka dziecka w wieku Madzi i uwierz mi takie dziecko jest tak ruchliwe i tak sie rzuca na wszystkie strony (to norma w tym wieku), ze wystarczy chwila nieuwagi i krecace glowka dziecko moze sie zachlysnac bez problemu.
Stary 2012-02-04, 13:59   #2099
myrcella
BAN stały

mówiła, że po kąpieli, wzieła ją na ręce, owineła w śliski kocyk i jej wypadła Madzia i uderzyła głową o próg.
http://wiadomosci.wp.pl/title,Prokur...ddc6Postawiony zarzut może ulec zmianie, jednak Katarzyna W. nie będzie odpowiadać za złożenie fałszywych zeznań.
nie rozumiem, kłamała jak najęta i teraz co? nic jej za to nie zrobią.
,,Prokuratura zleciła badanie psychiatryczne Katarzyny W. W sobotę spodziewa się jego wstępnych wyników. Jest to ważne m.in. dla decyzji o tym, czy będzie wnioskować o aresztowanie podejrzanej.
Przesłuchanie Katarzyny W. trwało pięć godzin, do godz. czwartej nad ranem. Podejrzanej grozi do pięciu lat więzienia.
Wiadomo też, że sekcja zwłok Madzi odbędzie się w poniedziałek. Łączny wyjaśnił, że jest to spowodowane tym, że ciało znaleziono zamarznięte w bardzo niskiej temperaturze i z przyczyn medycznych nie można tej sekcji wykonać.''- wp.pl

Edytowane przez myrcella
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:01
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:59   #2100
My Life
Rozeznanie

Ona chyba nie mówiła o kąpieli, ale że jej ze śliskiego kocyka wypadła.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości