Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 15:03   #931
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Paulinko, no to trochę szybciej lecisz.
No udało nam się tak wszystko zorganizować, że cały maj będziemy w Polsce i później cały sierpień Także mega, mega się cieszę
I Twojemu TŻ też zazdroszczę, też bym chciała już polecieć

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:05
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:06   #932
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

RATUJCIE MNIE

Poklocilam sie z TZ. o kosciol. A dokladneij o to ze nie mamy godziny zaklepanej.
I on wydarl sie na mnie ze MUSIMY isc do kosciola na msze i po mszy dopiero do ksiedza...
Bo On nie wyobraza sobie nie isc, bo co potem powie ksiedzu jak zapyta Nas dlaczego nie bylismy w kosciele na mszy (zaznaczam ze w sobote nie ejst chyba obowiazkowe ) Mi szkoda czasu i godziny bo mam jutro egzamin i mowie mu ze ja wypbrazalam sobie calkiem inaczej to zaklepanie godziny. Ze podjedziemy po mszy, zlapiemy ksiedza pod plebania i zagadamy co i jak.

Czy zle myslalam? Przeciez nie zabije mnie ze na mszy nie bylam nosz kurde...
Ale zglupialam!
Kto ma racje? Ja czy TZ

Sprawa jest na tyle pilna ze msza jest o 16 i dzisiaj chcemy zaklepac te godzine....

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:09   #933
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
RATUJCIE MNIE

Poklocilam sie z TZ. o kosciol. A dokladneij o to ze nie mamy godziny zaklepanej.
I on wydarl sie na mnie ze MUSIMY isc do kosciola na msze i po mszy dopiero do ksiedza...
Bo On nie wyobraza sobie nie isc, bo co potem powie ksiedzu jak zapyta Nas dlaczego nie bylismy w kosciele na mszy (zaznaczam ze w sobote nie ejst chyba obowiazkowe ) Mi szkoda czasu i godziny bo mam jutro egzamin i mowie mu ze ja wypbrazalam sobie calkiem inaczej to zaklepanie godziny. Ze podjedziemy po mszy, zlapiemy ksiedza pod plebania i zagadamy co i jak.

Ale zglupialam!
Kto ma racje? Ja czy TZ

Sprawa jest na tyle pilna ze msza jest o 16 i dzisiaj chcemy zaklepac te godzine....
hehe, wg mnie Ty masz rację, ale on po swojemu trochę też, no bo faktycznie może mu być głupio podejść,jak na mszy nie był, fakt faktem, że najlepiej byłoby to załatwić w godzinach urzędowania kancelarii parafialnej i tyle, bo wtedy takie rzeczy się załatwia.
Stary 2012-02-04, 15:10   #934
Kabriela
Zadomowienie

Po pierwsze czemu od razu się pokłóciliście, szczerze zrobiłabym tak jak mówisz, chodzenie do Kościoła w soboty nie jest obowiązkowe, a pojawienie się tam tylko po to by Ksiądz sobie nie pomyślał, nie jest dobre...Jednak, jeżeli wiecie, że Ksiądz jest jakiś taki nie do dogadania ( ja tak mam) to poszłabym na Mszę a dopiero później Go łapała...i zagadywała...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:12   #935
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
hehe, wg mnie Ty masz rację, ale on po swojemu trochę też, no bo faktycznie może mu być głupio podejść,jak na mszy nie był, fakt faktem, że najlepiej byłoby to załatwić w godzinach urzędowania kancelarii parafialnej i tyle, bo wtedy takie rzeczy się załatwia.
Tyle ze MY nie wiemy jakie to sa te godziny.. to jest wioska i zwykle takie rzyczy zalatwia sie po mszach...
na stronie parafi nic nie pisze.. A dzwonic mam tam stresa i sie pytac.. dlatego chcialam zlapac ksiedza na neutralnym gruncie.. ale jak sie wydrze na nas

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Po pierwsze czemu od razu się pokłóciliście, szczerze zrobiłabym tak jak mówisz, chodzenie do Kościoła w soboty nie jest obowiązkowe, a pojawienie się tam tylko po to by Ksiądz sobie nie pomyślał, nie jest dobre...Jednak, jeżeli wiecie, że Ksiądz jest jakiś taki nie do dogadania ( ja tak mam) to poszłabym na Mszę a dopiero później Go łapała...i zagadywała...
calkiem normalny jest... Ja nie przywyklam robic czegos "bo tak pasuje"
a jutro mam zryty egzamin i na prawde wole te godzine poswiecic na nauke a nie siedziec na mszy... Zreszta nie chce tez isc po mszy do kacelari kiedy sa tam wszyscy. Po prostu wole na spokojnie zaklepac te godzine zapytac co i jak a nie stresowac sie ze za mna stoja ludzie z wypominkami

n

Stary 2012-02-04, 15:13   #936
bluesky89
Zakorzenienie

Melod_y ja bym poszła w godzinach, kiedy kancelaria jest czynna, a nie tak po mszy. Nie wiem czy ksiądz Was tak zapisze wtedy.
I jak chcecie iść po mszy, to chyba lepiej by było się na tej mszy pojawić.
A nie możecie iść np tak godzinę po mszy? A nie od razu?

Edytowane przez bluesky89
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:14
bluesky89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:13   #937
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
RATUJCIE MNIE

Ale zglupialam!
Kto ma racje? Ja czy TZ

"zaklepać" godzinę można w normalnych godzinach otwarcia kancelarii parafialnej i nie jest to zależne od tego czy się było na Mszy św. czy nie. Ja pamiętam, że byłam wtedy an Mszy św., bo myślałam, że kancelaria jest otwarta przed, a była po Mszy. No i zamawiałam wtedy z 5 różnych intencji, głównie za mojego zmarłego dziadka, bo mnei babcia prosiła, no i tak pomiędzy jedną a drugą Mszą w intencji św. pamięci..... mówię sobota 15 września, a proboszcz..."rano tylko można, wieczorem już jest intencja", a ja mu, ale ja chcę o 12, bo to ślubna

Powiem tak, i Ty masz rację, bo nie trzeba być na Mszy św., żeby zarezerwować godzinę i Tż też ma rację, że warto się wspólnie pomodlić, a później coś ważnego dla Was załatwić.
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:14   #938
melod_y
Zakorzenienie

Nie wiem co mam robic !!!!

bosze to moze faktycznie pasi na tej mszy byc....

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:15
Stary 2012-02-04, 15:15   #939
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
RATUJCIE MNIE

Ale zglupialam!
Kto ma racje? Ja czy TZ

Ja bym poszła dzisiaj na mszę, po kościele zagadała księdza, a jutro już bym do kościoła nie szła. Że niby dzisiaj w ramach niedzielnej mszy była. Ale ja to ja

Poza tym u nas coś takiego jak załatwienie mszy św. i godz tej mszy robi się w tyg podczas otwarcia kancelarii parafialnej. Po w sobotę czy niedzielę ksiądz niechętnie przyjmuje petentów. Ale tak jest u mnie w parafii.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:16   #940
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Nena gratuluję odbioru sukni Powiedz, bo nie pamiętam, czy Twoja suknia miała od początku ten wewnętrzny wiązany gorset czy to krawcowa Ci dorobiła? Jeśli ta 2 opcja, to myslisz, że w każdej sukni z zamkiem da się to zrobić?
nie, nie miałam wcześniej tego ustrojstwa, myślę że w każdej sukni z zamkiem można toto zamontować. Przyznam że jest większy komfort psychiczny. Jak się dobrze zasznuruje, to nie ma bata żeby suknia opadała, zwłaszcza jak nie ma ramiączek

Cytat:
RATUJCIE MNIE

ehm, ja nie widzę problemu żeby iść bez mszy np. dzisiaj. Msza jest "obowiązkowa" tylko w niedzielę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:18   #941
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja bym poszła dzisiaj na mszę, po kościele zagadała księdza, a jutro już bym do kościoła nie szła. Że niby dzisiaj w ramach niedzielnej mszy była. Ale ja to ja

Poza tym u nas coś takiego jak załatwienie mszy św. i godz tej mszy robi się w tyg podczas otwarcia kancelarii parafialnej. Po w sobotę czy niedzielę ksiądz niechętnie przyjmuje petentów. Ale tak jest u mnie w parafii.
no właśnie tz mówił ze kiedy na kazaniu sie szczepił o to ze w niedziele ludzie przychodzą załatwiać takie sprawy.. ( ja tego nie pamiętam)

Wiecie co.. tak sie zestresowałam ze na pewno dzisiaj tam nie pójdę.. ani na msze ani do księdza...
nienormalna jestem. TZ mnie zabije.

nena- no właśnie ksiadz sie rzuca jak ktos w niedziele do niego przychodzi.. najlepiej wiec w tygodniu byc

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:21
Stary 2012-02-04, 15:21   #942
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie, nie miałam wcześniej tego ustrojstwa, myślę że w każdej sukni z zamkiem można toto zamontować. Przyznam że jest większy komfort psychiczny. Jak się dobrze zasznuruje, to nie ma bata żeby suknia opadała, zwłaszcza jak nie ma ramiączek
Dzięki
Trochę się boję brać suknię na zamek, bo może nie wytrzymać ciężaru sukni i jeszcze mi się spsuje w trakcie wesela albo na 3min przed a te wiązania jakoś mi się nie widzą, może to by faktycznie był dobry pomysł z tym "usrojstwem" hehe
Stary 2012-02-04, 15:23   #943
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

melod_y idźcie jak się pogodzicie, na spokojnie i jak będziecie mieć oboje czas na mszę Tylko nie kłóćcie się już głuptasy

nena to jak będzie z welonem?

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:24   #944
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nasze zaproszenia
Bardzo ładne, fajnie wykonane. Kolory nie do końca złapane - fiolet jest w cieplejszym odcieniu.
Nie obyło się bez małej pomyłki - ale u mnie zawsze są jakieś niespodzianki
Jedna z mojej strony- zapomniałam o końcówce "ę" przy jednym z imion żeńskich. Moja perfekcyjna dusza nie pozwoliła mi tego olać, tym bardziej, że to zaproszenia dla naszej świadkowej.
Po drugie, dostaliśmy dwa zaproszenia takie same - właśnie dla świadkowej a zabrakło zaproszenia dla jednej z cioć. Już się porozumiałam z panią, która nam je robiła, nie ma żadnych problemów z dorobieniem nowych.

Także gdy ktoś was się będzie pytał "a dlaczego tak wcześnie" to na moim przykładzie możecie odpowiedzieć, że w razie gdyby wystąpiły jakieś pomyłki to można je jeszcze na spokojnie poprawić.
W ogóle niech wszyscy z pytaniem "a dlaczego tak wcześnie" się wypchają

Wybaczcie moje pazury, kupiłam nowy lakier z Avonu i wyobraźcie sobie, że już po 1 dniu zaczyna odłazić

A i dalej się waham nad wkładką dot. wina i nie wiem czy jednak z niej nie zrezygnujemy.
Bardzo ladne zaproszenia a to pogrubione the best

Arletka
czekamy na fotki i jeszcze raz serdeczne gratulacje!

Nena za suknie, szybko to zrobili i niedrogo! Extra Tylko ciekawe jak to tam ten biuscik wyglada... moze faktycznie staniczek usztywniany ale bez push up-a?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:24   #945
melod_y
Zakorzenienie

Sory za zamieszanie, ale z tego wszytskiego az sie trzese... STRASZNIE SIE DENERWUJE TA wizyta u ksiedza... powaznie....

Sprawa stanela na tym ze poprosilam TZ aby zadzwonil i zapytal w jakich godzinach jest kancelaria czynna. Wowczas dowiemy sie co i jak.
A dzisiaj juz chyba nic sie nie naucze z tego wszystkiego....
A jutro mam OKROPNY egzamin z OKROPNYM Panem

i dzieki dziewczyny normalnie Kochane jesteście
I tak szybko zareagowałyście na moj problem

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:26
Stary 2012-02-04, 15:26   #946
Cierpliwosc
Zadomowienie

Melod_y spokojnie, to tylko wizyta w kancelarii i zamówienie Mszy św. w Waszej intencji, po ślubie częściej będzie Ci się to zdarzało (chrzest, jakieś rocznice w rodzinie itd.), normalna sprawa. Ale jeśli masz egzamin i Cię to dekoncentruje to nie idź dzisiaj, tylko w tygodniu (wcale nie musicie być we dwójkę, to nie protokół) i Ty i proboszcz będziecie mieli więcej czasu, a skoro mieszkasz na wsi to chyba jeszcze nie am kolejki do Twojej daty i godziny chyba w dużych miastach jest z tym większy kłopot
Stary 2012-02-04, 15:26   #947
E87
Wtajemniczenie

Melody i tak sie teraz pewnie nie pouczyz bo nerwowa jestes... idz moze na ta wieczorna Msze to jutro nie bedziesz juz musiala isc jak wrocisz to ladnie sie bedziesz dalej uczyc...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:29   #948
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Melod_y spokojnie, to tylko wizyta w kancelarii i zamówienie Mszy św. w Waszej intencji, po ślubie częściej będzie Ci się to zdarzało (chrzest, jakieś rocznice w rodzinie itd.), normalna sprawa. Ale jeśli masz egzamin i Cię to dekoncentruje to nie idź dzisiaj, tylko w tygodniu (wcale nie musicie być we dwójkę, to nie protokół) i Ty i proboszcz będziecie mieli więcej czasu, a skoro mieszkasz na wsi to chyba jeszcze nie am kolejki do Twojej daty i godziny chyba w dużych miastach jest z tym większy kłopot
Nie no... wole isc z TZ bo chce to z Nim zalatwic.. Ale nie dzisiaj nie zaraz nie za pol godziny...

co do kolejki.. tutaj wlasnie jest problem... Juz sa 2 osoby na 1.09

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Melody i tak sie teraz pewnie nie pouczyz bo nerwowa jestes... idz moze na ta wieczorna Msze to jutro nie bedziesz juz musiala isc jak wrocisz to ladnie sie bedziesz dalej uczyc...
Ja jutro rano mam egzamin wiec musze dzis sie przylozyc

Stary 2012-02-04, 15:31   #949
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Noooo spacer i chwila na sprawy duchowe zamiast ciągłego myślenia o strasznym egzaminie mogą bardziej pomóc w nauce, może uda Ci się na nowo skoncentrować, trzymam za koncentrację i powodzenie na egzaminie!

Zostawiam Was, idę się ogrzac pod prysznicem, a później do znajomych śmigamy, więc może zajrzę wieczorem, a jak nie to milusiego sobotniego popołudnia i wieczoru, no i do jutra
Stary 2012-02-04, 15:33   #950
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
fajne zaproszenia i winietki
dziękuję
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
ARLETKA gratulacje
tusia_m bardzo ładne zaproszenie takie skromne i z klasa i jeszcze reszta dodatków bardzo fajnie

u mnie będzie pomarańczowy kolorem przewodnim chyba póki co mam taki plan
dziękuję
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Tż zaliczył test teraz jeszcze dwa przed nim..
super! pogratuluj mu!
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Zarezerwowałam bilety do Polski Lecimy 30 kwietnia i wracamy 1 czerwca
świetna wiadomość!
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej sobotnie zimno jak cholera brrr ale mam już w domu sukieniunię
z jednej strony się cieszę bo po dwóch przymiarkach udało się osiągnąć w zasadzie to co bym chciała
jedyny minusik - biust mi trochę za bardzo ta suknia podkreśla. Może to jest kwestia tego gorsetowego wiązania. Ale poszedł do góry i się wypycha spod sukienki. Nie wiem czy pamiętacie dekolt sztuczki?? u niej to wygląda oczywiście fajnie, ale ja się z tym źle czuję. Mam 3 wyjścia
- albo będe bez stanika i jednym słowem trochę się spłaszczę
- albo wybiorę stanik bez push upa
- albo oddam do minimalnego poszerzenia w tym miejscu, z tym że suknia wtedy z pewnością będzie niedopasowana
Poczekam do czerwca, jak to bedzie wtedy wyglądało.
Kolejny bardzo bardzo duży minus. Nie wiem jak to się stalo, ale welon nie pasuje kolorystycznie do sukni. Jak ja mogłam zamówić biały welon do sukni ivory?? To jest niemozliwe, ktoś musiał mi go chyba podmienić w szafie No i teraz muszę zamówić drugi. Pytanie do wizażanek - chce któraś biały welon mgiełkę dwuwarstwowy o długości za tyłek?

wiesz co, jak wrócę od fryzjerki, to pewnie jeszcze coś przekąszę, wypiję ze dwie pięćdziesiątki ze świadkową, zrelaksujemy się przez chwilkę. Suknię mam częściowo sznurowaną (wewnętrzny gorset) więc to też chwilę zajmie. Dziś z mamą trochę się męczyłyśmy, żeby to ładnie wszystko się ułożyło. Myślę że godzina to będzie ok, zakładając też jakąś obsuwę u fryzjera/makijażystki
super, że suknię masz już u siebie i że te poprawki tak mało Cię kosztowały

A u nas mała zmiana planów - to TŻ przyjeżdża dziś do mnie, nie ja do niego Nawet dobrze, bo coś czuję, że wieczorem może mnie brzuch boleć...

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:34   #951
Kessi_86
Wtajemniczenie

Witam się z wami w nowym wątku ale jesteście niesamowite nie było mnie raptem 3 dni i tyle stron już naskrobałyście

Widziałam że są nowe posiadaczki sukni gratulacje witam też nowe Pmki

I dziewczynom z 4.08 gratulacje 6 miesięcy ja to już mam stresa i w ogóle odechciało mi się ostatnio organizacji tego całego ślubu

Arletko gratulacje bycia żonką i czekamy na jakieś fotensje

Dalej nie wiem o czym była mowa bo po prostu tak z grubsza tylko przeleciałam co pisałyście

melod_y u mnie ksiądz nie przyjmuje np. w soboty ani niedzielę parafian tylko w te dni co jest czynna kancelaria no chyba że chodzą po kolędzie to wtedy tak

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:36
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:02   #952
Kabriela
Zadomowienie

No nie, słyszałyście jaki wyrok dostaje feralna "mamusia" do 5 lat, za nieumyślne spowodowanie śmierci, a teraz jest badana przez psychiatrów i innych, wywinie się, bo okaże się, że jest chora...ten świat schodzi na psy....i ona jeszcze nie została zaaresztowana....przecież to jest jakiś dramat...
Stary 2012-02-04, 16:11   #953
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No nie, słyszałyście jaki wyrok dostaje feralna "mamusia" do 5 lat, za nieumyślne spowodowanie śmierci, a teraz jest badana przez psychiatrów i innych, wywinie się, bo okaże się, że jest chora...ten świat schodzi na psy....i ona jeszcze nie została zaaresztowana....przecież to jest jakiś dramat...
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nie,nId,432611
Kolejni odpowiedzialni rodzice . Co się dzieje z tymi ludźmi...

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:12   #954
bluesky89
Zakorzenienie

Wiedziałam, ze baba wywinie się od wyroku
To jest właśnie Polska sprawiedliwość.
Gościa, za palenie marichuany posadzą na 3 lata, a kobietę, która zabiła swoje dziecko, nie udzieliła mu pomocy, zakopała w jakiś gruzach, składała fałszywe zeznania i teraz jeszcze będzie, że jest chora i dadzą jej góra 5 lat!!! W głowie się nie mieści!!
Stary 2012-02-04, 16:25   #955
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
hehe, no wiesz, nie jestem nawet po filologii, żeby być znawczynią poezji, to że w jednym tomie go nie ma to nic nie znaczy ale powiem Ci, że miałam taki problem przy kupowaniu zaproszeń, że podobał mi się jeden cytat, ale figurowało przy nim na różnych stronach 2 różnych autorów i to tylko w kategorii cytaty do zaproszeń, więc zrezygnowałam na rzecz innego

nie wiem dlaczemu jeszcze nie zrobiłam zdjęć moim zaproszeniom ale załączam projekt ostateczny okładki, wnętrza bez personalizacji i wkładki

PS. najwięcej siedzę na wizażu jak jestem w kryzysowej sytuacji, czyli powinnam zakuwać
Bardzo ładne zaproszenia, też takie chciałam ale tżet wolał inne
Ps. my to chyba spotkamy się na dniu skupienia dla narzeczonych
Stary 2012-02-04, 16:27   #956
Kabriela
Zadomowienie

Fablus mogłaś mnie oszczędzić, bo mnie zaraz coś trafi. Od razu jak słyszę o takich historiach to mnie trafia i agresor mi się włącza...może zbyt emocjonalnie i osobiście podchodzę do takich rzeczy i patrzę przez pryzmat przeżytych traum osobistych, jednak nie rozumiem, nie pojmuję i nawet nie chce tego rozumieć, ja nie mam współczucia dla takich....
Stary 2012-02-04, 16:33   #957
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
hehe, no wiesz, nie jestem nawet po filologii, żeby być znawczynią poezji, to że w jednym tomie go nie ma to nic nie znaczy ale powiem Ci, że miałam taki problem przy kupowaniu zaproszeń, że podobał mi się jeden cytat, ale figurowało przy nim na różnych stronach 2 różnych autorów i to tylko w kategorii cytaty do zaproszeń, więc zrezygnowałam na rzecz innego

nie wiem dlaczemu jeszcze nie zrobiłam zdjęć moim zaproszeniom ale załączam projekt ostateczny okładki, wnętrza bez personalizacji i wkładki

PS. najwięcej siedzę na wizażu jak jestem w kryzysowej sytuacji, czyli powinnam zakuwać
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie przeoczyłaś nie pisałam tutaj o tym...
chcemy kupić te
http://allegro.pl/wyjatkowe-zaprosze...077728360.html

a te nad którymi ty sie zastanawiasz wziełam fioletowe i srebrne tylko że ja chciałam inny kolor okładki a inny kokardki i nie da rady bo w nich te kokardki są przyklejone na stałe. I jak zamówiłam fioletowe to dostałam z fioletową kokardką a chciałam ecru

no a w tych na które sie zdecydowalismy jest mozliwosc dowolnej kompozycji... inna koperta inny kolor wstązki

zdjecie dla porównania
Załącznik 4479643Załącznik 4479644

niut ładne zaproszenia
Bardzo ładne zaproszenia dziewczyny każde inne ale jakie urocze
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:33   #958
bluesky89
Zakorzenienie

A czego tu tej babie współczuć? tak samo tym z linku który wkleiła fablous.
Stary 2012-02-04, 16:36   #959
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej, witam jako mężatka
dziewczyny ślub wesele to coś pięknego, niepowtarzalnego, jeszcze mi dreszcze chodzą po plecach...
a więc tak, w sobote rano byłam baaardzo szczęsliwa, nie mogłam sie doczekać kiedybtz przyjedzie, jak przyjechał to przywitałam sie z nam i jego rodzicami, było błogosławieństwo, potem pojechaliśmy do kościoła, nie było mi wcale zimn, całą msze sie uśmiechałam, tylko jak ksiądz wyciągął stułę żeby związać nam rece to dreszcz mnie przeszedł i stres, całą przysięgę mówiliśmy powoli patrac sobie w oczy, nie pomyliliśmy sie. potem na sali weselnej życzenia, pierwszzy taniec też fajny był i bal do rana.już po pierwszym tańcu miałam wrażenie że to nie moje wesele.
nie wiem co więcej wam napisać, pytajcie
Gratuluje jeszcze raz nasza pierwsza Żonko Cieszę się bardzo że tak pięknie ci wszystko wyszło Teraz czekamy tylko na twoje cudowne foteczki
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:38   #960
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nasze zaproszenia
Bardzo ładne, fajnie wykonane. Kolory nie do końca złapane - fiolet jest w cieplejszym odcieniu.
Nie obyło się bez małej pomyłki - ale u mnie zawsze są jakieś niespodzianki
Jedna z mojej strony- zapomniałam o końcówce "ę" przy jednym z imion żeńskich. Moja perfekcyjna dusza nie pozwoliła mi tego olać, tym bardziej, że to zaproszenia dla naszej świadkowej.
Po drugie, dostaliśmy dwa zaproszenia takie same - właśnie dla świadkowej a zabrakło zaproszenia dla jednej z cioć. Już się porozumiałam z panią, która nam je robiła, nie ma żadnych problemów z dorobieniem nowych.

Także gdy ktoś was się będzie pytał "a dlaczego tak wcześnie" to na moim przykładzie możecie odpowiedzieć, że w razie gdyby wystąpiły jakieś pomyłki to można je jeszcze na spokojnie poprawić.
W ogóle niech wszyscy z pytaniem "a dlaczego tak wcześnie" się wypchają

A i dalej się waham nad wkładką dot. wina i nie wiem czy jednak z niej nie zrezygnujemy.
bardzo ładne dlaczego ja też mam wkładkę o winie
Cytat:
bardzo mi się podobają! są bardzo w moim stylu
Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
hej, witam jako mężatka
dziewczyny ślub wesele to coś pięknego, niepowtarzalnego, jeszcze mi dreszcze chodzą po plecach...
a więc tak, w sobote rano byłam baaardzo szczęsliwa, nie mogłam sie doczekać kiedybtz przyjedzie, jak przyjechał to przywitałam sie z nam i jego rodzicami, było błogosławieństwo, potem pojechaliśmy do kościoła, nie było mi wcale zimn, całą msze sie uśmiechałam, tylko jak ksiądz wyciągął stułę żeby związać nam rece to dreszcz mnie przeszedł i stres, całą przysięgę mówiliśmy powoli patrac sobie w oczy, nie pomyliliśmy sie. potem na sali weselnej życzenia, pierwszzy taniec też fajny był i bal do rana.już po pierwszym tańcu miałam wrażenie że to nie moje wesele.
nie wiem co więcej wam napisać, pytajcie
Witaj opowiedz jak tam u fryzjera i makijażystki wszytko wyszło tak jak sobie wymyśliłaś do której trwało wesele, i jak tam oczepiny dużo osób przyjechało bo w końcu bardzo zimno było
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Zarezerwowałam bilety do Polski Lecimy 30 kwietnia i wracamy 1 czerwca
super
Cytat:
RATUJCIE MNIE

Ale zglupialam!
Kto ma racje? Ja czy TZ

no co ty... po co do kościoła no chyba że w niedzielę to tak ale na tygodniu bez sensu....
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...nie,nId,432611
Kolejni odpowiedzialni rodzice . Co się dzieje z tymi ludźmi...
zabiła bym takich porządni ludzie nie mogą mieć dzieci a tacy debile..... ah szkoda słów
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości