|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Paulinko, no to trochę szybciej lecisz.
![]() No udało nam się tak wszystko zorganizować, że cały maj będziemy w Polsce i później cały sierpień Także mega, mega się cieszę I Twojemu TŻ też zazdroszczę, też bym chciała już polecieć
Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:05 |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
RATUJCIE MNIE
Poklocilam sie z TZ. o kosciol. A dokladneij o to ze nie mamy godziny zaklepanej. I on wydarl sie na mnie ze MUSIMY isc do kosciola na msze i po mszy dopiero do ksiedza... ![]() Bo On nie wyobraza sobie nie isc, bo co potem powie ksiedzu jak zapyta Nas dlaczego nie bylismy w kosciele na mszy (zaznaczam ze w sobote nie ejst chyba obowiazkowe ) Mi szkoda czasu i godziny bo mam jutro egzamin i mowie mu ze ja wypbrazalam sobie calkiem inaczej to zaklepanie godziny. Ze podjedziemy po mszy, zlapiemy ksiedza pod plebania i zagadamy co i jak.Czy zle myslalam? Przeciez nie zabije mnie ze na mszy nie bylam nosz kurde... Ale zglupialam! Kto ma racje? Ja czy TZ Sprawa jest na tyle pilna ze msza jest o 16 i dzisiaj chcemy zaklepac te godzine....
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze czemu od razu się pokłóciliście, szczerze zrobiłabym tak jak mówisz, chodzenie do Kościoła w soboty nie jest obowiązkowe, a pojawienie się tam tylko po to by Ksiądz sobie nie pomyślał, nie jest dobre...Jednak, jeżeli wiecie, że Ksiądz jest jakiś taki nie do dogadania ( ja tak mam) to poszłabym na Mszę a dopiero później Go łapała...i zagadywała...
|
|
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na stronie parafi nic nie pisze.. A dzwonic mam tam stresa i sie pytac.. dlatego chcialam zlapac ksiedza na neutralnym gruncie.. ale jak sie wydrze na nas ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
a jutro mam zryty egzamin i na prawde wole te godzine poswiecic na nauke a nie siedziec na mszy... Zreszta nie chce tez isc po mszy do kacelari kiedy sa tam wszyscy. Po prostu wole na spokojnie zaklepac te godzine zapytac co i jak a nie stresowac sie ze za mna stoja ludzie z wypominkami n
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Melod_y ja bym poszła w godzinach, kiedy kancelaria jest czynna, a nie tak po mszy. Nie wiem czy ksiądz Was tak zapisze wtedy.
I jak chcecie iść po mszy, to chyba lepiej by było się na tej mszy pojawić. A nie możecie iść np tak godzinę po mszy? A nie od razu? Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:14 |
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak, i Ty masz rację, bo nie trzeba być na Mszy św., żeby zarezerwować godzinę i Tż też ma rację, że warto się wspólnie pomodlić, a później coś ważnego dla Was załatwić.
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co mam robic !!!!
bosze to moze faktycznie pasi na tej mszy byc....
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-02-04 o 15:15 |
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym u nas coś takiego jak załatwienie mszy św. i godz tej mszy robi się w tyg podczas otwarcia kancelarii parafialnej. Po w sobotę czy niedzielę ksiądz niechętnie przyjmuje petentów. Ale tak jest u mnie w parafii.
|
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co.. tak sie zestresowałam ze na pewno dzisiaj tam nie pójdę.. ani na msze ani do księdza... nienormalna jestem. TZ mnie zabije. nena- no właśnie ksiadz sie rzuca jak ktos w niedziele do niego przychodzi.. najlepiej wiec w tygodniu byc
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-02-04 o 15:21 |
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę się boję brać suknię na zamek, bo może nie wytrzymać ciężaru sukni i jeszcze mi się spsuje w trakcie wesela albo na 3min przed a te wiązania jakoś mi się nie widzą, może to by faktycznie był dobry pomysł z tym "usrojstwem" hehe
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
melod_y idźcie jak się pogodzicie, na spokojnie i jak będziecie mieć oboje czas na mszę
Tylko nie kłóćcie się już głuptasy ![]() nena to jak będzie z welonem?
|
|
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to pogrubione the best Arletka czekamy na fotki i jeszcze raz serdeczne gratulacje!Nena za suknie, szybko to zrobili i niedrogo! Extra |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Sory za zamieszanie, ale z tego wszytskiego az sie trzese... STRASZNIE SIE DENERWUJE TA wizyta u ksiedza... powaznie....
Sprawa stanela na tym ze poprosilam TZ aby zadzwonil i zapytal w jakich godzinach jest kancelaria czynna. Wowczas dowiemy sie co i jak. A dzisiaj juz chyba nic sie nie naucze z tego wszystkiego.... A jutro mam OKROPNY egzamin z OKROPNYM Panem ![]() i dzieki dziewczyny normalnie Kochane jesteście I tak szybko zareagowałyście na moj problem
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-02-04 o 15:26 |
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Melod_y spokojnie, to tylko wizyta w kancelarii i zamówienie Mszy św. w Waszej intencji, po ślubie częściej będzie Ci się to zdarzało (chrzest, jakieś rocznice w rodzinie itd.), normalna sprawa. Ale jeśli masz egzamin i Cię to dekoncentruje to nie idź dzisiaj, tylko w tygodniu (wcale nie musicie być we dwójkę, to nie protokół) i Ty i proboszcz będziecie mieli więcej czasu, a skoro mieszkasz na wsi to chyba jeszcze nie am kolejki do Twojej daty i godziny
chyba w dużych miastach jest z tym większy kłopot
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Melody i tak sie teraz pewnie nie pouczyz bo nerwowa jestes... idz moze na ta wieczorna Msze to jutro nie bedziesz juz musiala isc
jak wrocisz to ladnie sie bedziesz dalej uczyc...
|
|
|
|
#948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kolejki.. tutaj wlasnie jest problem... Juz sa 2 osoby na 1.09 Cytat:
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za koncentrację i powodzenie na egzaminie!Zostawiam Was, idę się ogrzac pod prysznicem, a później do znajomych śmigamy, więc może zajrzę wieczorem, a jak nie to milusiego sobotniego popołudnia i wieczoru, no i do jutra
|
|
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
super! pogratuluj mu! ![]() Cytat:
Cytat:
i że te poprawki tak mało Cię kosztowały A u nas mała zmiana planów - to TŻ przyjeżdża dziś do mnie, nie ja do niego Nawet dobrze, bo coś czuję, że wieczorem może mnie brzuch boleć...
|
|||
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z wami w nowym wątku
![]() Widziałam że są nowe posiadaczki sukni gratulacje witam też nowe Pmki I dziewczynom z 4.08 gratulacje 6 miesięcy ![]() ja to już mam stresa i w ogóle odechciało mi się ostatnio organizacji tego całego ślubu Arletko gratulacje bycia żonką i czekamy na jakieś fotensje ![]() Dalej nie wiem o czym była mowa bo po prostu tak z grubsza tylko przeleciałam co pisałyście melod_y u mnie ksiądz nie przyjmuje np. w soboty ani niedzielę parafian tylko w te dni co jest czynna kancelaria no chyba że chodzą po kolędzie to wtedy tak
04.08.2012 04.07.2014 Edytowane przez Kessi_86 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:36 |
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
No nie, słyszałyście jaki wyrok dostaje feralna "mamusia" do 5 lat, za nieumyślne spowodowanie śmierci, a teraz jest badana przez psychiatrów i innych, wywinie się, bo okaże się, że jest chora...ten świat schodzi na psy....i ona jeszcze nie została zaaresztowana....przecież to jest jakiś dramat...
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejni odpowiedzialni rodzice . Co się dzieje z tymi ludźmi...
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, ze baba wywinie się od wyroku
To jest właśnie Polska sprawiedliwość. Gościa, za palenie marichuany posadzą na 3 lata, a kobietę, która zabiła swoje dziecko, nie udzieliła mu pomocy, zakopała w jakiś gruzach, składała fałszywe zeznania i teraz jeszcze będzie, że jest chora i dadzą jej góra 5 lat!!! W głowie się nie mieści!! |
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. my to chyba spotkamy się na dniu skupienia dla narzeczonych
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Fablus mogłaś mnie oszczędzić, bo mnie zaraz coś trafi. Od razu jak słyszę o takich historiach to mnie trafia i agresor mi się włącza...może zbyt emocjonalnie i osobiście podchodzę do takich rzeczy i patrzę przez pryzmat przeżytych traum osobistych, jednak nie rozumiem, nie pojmuję i nawet nie chce tego rozumieć, ja nie mam współczucia dla takich....
|
|
|
|
#957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
A czego tu tej babie współczuć? tak samo tym z linku który wkleiła fablous.
|
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasza pierwsza Żonko Cieszę się bardzo że tak pięknie ci wszystko wyszło
|
|
#960 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego ja też mam wkładkę o winie ![]() Cytat:
Cytat:
do której trwało wesele, i jak tam oczepiny dużo osób przyjechało bo w końcu bardzo zimno było ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
Cytat:
zabiła bym takich
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Także mega, mega się cieszę

) Mi szkoda czasu i godziny bo mam jutro egzamin i mowie mu ze ja wypbrazalam sobie calkiem inaczej to zaklepanie godziny. Ze podjedziemy po mszy, zlapiemy ksiedza pod plebania i zagadamy co i jak.

Powiedz, bo nie pamiętam, czy Twoja suknia miała od początku ten wewnętrzny wiązany gorset czy to krawcowa Ci dorobiła? Jeśli ta 2 opcja, to myslisz, że w każdej sukni z zamkiem da się to zrobić?

a te wiązania jakoś mi się nie widzą, może to by faktycznie był dobry pomysł z tym "usrojstwem" hehe

jak wrocisz to ladnie sie bedziesz dalej uczyc...
za koncentrację i powodzenie na egzaminie!
bo w nich te kokardki są przyklejone na stałe. I jak zamówiłam fioletowe to dostałam z fioletową kokardką a chciałam ecru
ślub 28.04.2012
zabiła bym takich
18.08.2010 - zaręczyny