Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 11:23   #2371
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Hej

Moja mała ma zakaz wyłażenia przez kilka dni jestem tak zaziębiona ze szok. Nos zapchany, ból gardła, gorączka. Cały zestaw :/

ide nadrabiać.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

oooo
a o czym one sa?

Glee to taki muzyczny, komediowy - problemy nastolatków i miłość do muzyki a Bones kryminalny - rozwiazują morderstwa na podstawie znalezionych kości
oglądałam jeszcze kiedyś TVD, OTH i 90210 ale nie mam teraz już tyle czasu
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
o ja.... nieźle z tą ciążą mi się okres spóźnił 1 dzień i już narobiłam lamentu że jestem w ciąży no i miałąm rację
to miałam podobnie. Spoźniał mi się jeden dzień a miałam jak w zegarku więc poszłam po test żeby się nie nakręcać a tu niespodzianka

Cytat:
ja tez mysle o jogurcie, szczegolnie ze biore ten cholerny antybiotyk
ale nie chce mi sie isc do kuchni

co do wagi, to ostatnio u poloznej mialam 17 kg na plusie
nic to
caly czas wmawiam sobie,ze dzieciory z nas powyciagaja

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ja mam też 17 kg na plusie... ale teraz i tak mało tyje, chyba wszystkow dzieciaczka idzie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:15   #2372
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
to miałam podobnie. Spoźniał mi się jeden dzień a miałam jak w zegarku więc poszłam po test żeby się nie nakręcać a tu niespodzianka
.
mi sie nie spoznil tzn spoznił do dziś ale kaplam sie jak mi farba na włosach zupełnie nie chwyciła i dopiero pozniej zaczelam dochodzic dlaczego,
dwu-kreskowy test to byl szok

wczoraj pojechalam na ktg bo lekarke zaniepokoilo moje wysokie cisnienie 143/89.
dzidzius wporzo ale moje cisnienie nadal na granicy normy mam zrobic wizyte na srode sprawdzic ehhh....
najlepiej ze w drodze do domu....zlapaly mnie skórcze hahaha ale przeszly.
Spedzilam w poczekalni ponad 4 godziny az mi od tego siedzenia brzuch zaczal twardniec to w koncu sie ruszyli bo zaczelam im tam narzekac ze chce do domu juz
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:30   #2373
agacia_cz
Zadomowienie

ja na szczęście mam tylko 13kg na plusie więc mam nadzieję że szybko to zejdzie
8.02 cc coraz bardziej się stresuję mam nadzieję że wcześniej się nie zacznie
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:35   #2374
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
slyszalam,ze niektore kobitki juz nigdy nie wracaja do swoich poprzednich wag :/
A ja mam już mniej niż przed ciażą

Moja głodżilla wczoraj wieczorem dała mi popalić ,ciągle wisiała na cyckach,raz jeden,płacz,dałam drugi,niby usnęła,odłożyłam ,płacz,aż w końcu nakarmiłam ją na leżąco i tak zasnęła .Później pobudka średnio co 3h,ale nie wiem co jest w dzień bo śpi po 0,5h i koniec,max 1h .Już sama nie wiem co jej nie pasuje
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:49   #2375
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Nareszcie jesteśmy w domku już jako dwie

Moja Zuzia przyszła na świat 29.01.2012 o godz. 17:25, waga 3110, 55cm, 10pA
Jest taka śliczna - kudłacz maleńki - teraz wiem skąd ta zgaga.
Nie miała zamiaru wyjść, a jak przycisnęli skończyło się cc - niestety.

Nie jestem w stanie Was nadrobić

Wszystkim rozpakowanym mamusiom bardzo gratuluję:roz a:
Kaczuszka moje gratulacjeczekamy na zdjęcia "małego kudłacza"

Mój kochany Michaś kończy dziś już swój pierwszy miesiąc!!! Polewamy z tej okazji
Mam strasznego shiza w związku z tą małą biedną Madzią (niech się aniołki nią dobrze opiekują) boję się wziąć Michasia na ręce... Boję się, że go upuszczę, wiem, że to niedorzeczne i że to wcale nie musiało być tak, że to biedne maleństwo jej się wyślizgnęło, ale się boję i już.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
No tak, bo my tu teraz siedzimy jak na szpilkach, ale generalnie spokój i nic się nie dzieje, a za chwilę będziemy w szoku ile trzeba wokół dzieciaczków robić, a mamusie ze stycznia już będą "starymi wygami" i tylko będą kiwać głowami

A jeszcze ostatnio zauważyłam jakiś przypływ dodatkowej energii, czuję się jak bym była w 5 msc, żadnych dolegliwości, lekkość no i ogolne dobre samopoczucie. Czy tylko ja tak mam?
Ranula to tylko cisza przed burzą

Edytowane przez nawojka8583
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:33
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:19   #2376
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

a to u Ciebie tez nieplanowane? czy planowane, ale "nie tak szybko" ?
nie tak szybko wiec nieplanowane

Cytat:
Mysle, co tam u Agatka. Chcialam zadzwonic, ale poczta sie wlacza
ojeju j
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
niezły lekarz ;/

witajcie! U nas znowu marudna noc, Julka chciałaby być tylko przy cycu, a i tak udaje, że je, co ją odciągnę to płacze i tak nasza zabawa kończy się butelką mm.

Kupa na dzień jest jedna i to mega wielka. Ale ja dostaje żelazo, więc tak jak i ja mam teraz problem z wypróżnieniem to i ona może mieć.

miłego dnia
ja tez długo brałam zelazo ale ani ja ani dziecko problemow z tym nie mielismy
Cytat:
nic to

-
ze mnie nie wyciagnał jeszcze
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
uuu to zazdroszcze bo mi waga od tyg stoi czyli 8,5 na plusie nadal

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:24   #2377
magda1804
Rozeznanie

czesc koteczki

Moja wstreciucha jest niemozliwa po kapaniu nie chciala usnac, a jak usnela o 21:30 to obudzila sie przed 1h. nakarmilam ja spala 2hale dalam jej smoczka i zasnela. spala do 4:45 tak tylko pozniej wariowala do 7. zauwazylam, ze ona nad ranem nie lubi spac wlasnie wtedy kiedy ja jestem najbardziej ospala

Aaaa! musze sie pchwalic Moja Lenka (od tygodnia juz) nauczyla sie zasypiac sama Wyczytalam, ze gdy dziecko zaczyna ziewac to po 3 ziewnieciu do łózeczka, bo bedzie ogien wydawalo mi sie to smieszne, ale faktycznie u mnie sie sprawdzilo. Kiedy ziewa klade ja do łózeczka, daje smoczka, wlaczam kolysanki i usypia. Jednak zeby nie bylo zbyt pieknie, czesto jest tak, ze gdy kolysanka sie konczy ona juz mnie wola dlatego puszczam jej serie tak przez 10min

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mam dosc.. jestem niewyspana glodna i mam dosc.. a tzt wszytsko w dupie mysli ze jak chodzi do roboty to juz 2h ponosi i jest super.. nauczyli go wszyscy na rekach a ja teraz 24/24 jak porabana na rekach znim.. nie mam sily;(
uska ja Ci bardzo wspołczuje pamietam jak pisalas o tym, ze jesz tylko chleb z maslem... masakra nie myslalas o tym, zeby przejsc na mm? ja sie nie dziwie,ze Ty taka przemeczona jestes. Przeciez musisz jesc cos normalnego, zeby miec sile do "walki z dzieckiem"

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
1. my walczymy z karmieniem... wydaje mi się, że Julek przez te nakładki nie wysysa mleka tylko większość mu ucieka... któraś z was też ich używa? martwię się tym przeokropnie wydaje mi się, ze on ciagle glodny... dokarmiamy mm teraz.

2. ktora odciaga pokarm i daje butla? bo zastanawiam sie czy tak nie robic, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac... co ile odciagac i ile dawac?

3. ja mam tylko delicol... ale daję raz dziennie, a ty do kazdego karmienia? po ile kropelek?
Inutil odpowiedam na Twoje pytania:
1. ja uzywam nakladek i jest ok. Faktycznie czasami mala sie zakrztusi, ale je z nich ladnie
2. Odciagam rowniez mleko i podaje w butelce. Karmie w ten sposob: najpierw cycus, a gdy widze, ze juz jej sie nie chce ciagnac, albo usypia daje butelke. Ja mam buteleczki takie po 70ml i tyle jej daje. (butelki dostalam w szpitalu, kiedy karmili mala mm- bebilonem daje mleko w plynie juz w takich butelkach) Moja wazy juz teraz ok 3900
3. Delicol daje juz teraz do 3 glownych posilkow, tj napisane na opakowaniu w trakcie karmienia po 5kropelek. A bobotic daje, miedzy posilkami, ale tylko jak placze z powodu bolu brzuszka

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Słuchajcie odwiedziłam dziś znajomą, normalnie szczęka mi opadła jak się dowiedziałam że ona przez 6 miesięcy nie wiedziała, ze jest w ciąży!
Zawsze miała nieregularne okresy i czasem przez pół roku nie miała miesiączki. W grudniu coś zaczęła podejrzewać i zrobiła test ciążowy, wyszedł pozytywny więc poszła do ginekologa, ale gin powiedział, ze na pewno nie jest w ciąży i ze test ciążowy się pomylił, no więc ona dała sobie spokój, a była już w 4 miesiącu ciąży! Nie miała żadnych objawów, czuła się normalnie.
Teraz w 6 miesiacu i niedawno się dowiedziała o dziecku, a prawie wcale jej brzucha nie widać. Normalnie ciąża z zaskoczenia Zastanawiam sie tylko co to za ginekolog nie rozpoznał 4-ro miesięcznej ciąży?
to ja Wam opowiem inna jeszcze lepsza sytuacje. Nie wiem dlaczego wczesniej o tym nie napisalam ,bo dla mnie to byl szok:
w szpitalu przez pierwsze 2dni lezalam z dziewczyna (25lat), ktora znalazla sie na porodowce przypadkowo Nie wiedziala, ze jest w ciazy!!!!! Przyjechala na ratunkowy, bo bolal ja bardzo brzuch, tam okazalo sie ze jest w ciazy i rodzi ja nie chcialam w to uwierzyc, ale nawet polozne pozniej jej dogryzaly. Przez cala ciaze nie miala zadnych objawow, okres byl, mdlosci nie miala, brzuch tez jej nie urosl, jedynie troche przytyla. Ja zapytalam jak to mozliwe, czy ruchow tez nie czula? Ona na to, ze byla w Holandii i tam ciagle pracowala i moze dlatego nie zwrocila uwagi na to. Co bylo smieszne maz kiedy urodzila dopiero biegal po sklepach i robil wyprawke dla dziecka. Dodatkowo dziewczyna ma jeszcze 2 corki, takze to byla 3 dziewczynka

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
ja tez zaraz bede pila, ja tez to bedzie nasze swietowanie za tzta mgra on piwko normlane, ja karmi - po jednym, w razie wypadku...

za Twoja Mala, zeby szybko jej ta wysypka przeszla

Ja jeszcze nierozpakowana,ale z tego co wiem, to polecaja dawac 15 kropelek bobotic 4 razy dziennie[COLOR="Silver"]
Pearl
15 kropelek 4xdziennie? wow tak duzo?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:38   #2378
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Mysle, co tam u Agatka. Chcialam zadzwonic, ale poczta sie wlacza
wlasnie tez zastanawialam sie wczoraj co tam u Agatka bo cos dlugo sie nie odzywala....

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja też po śniadaniu i nie tylko po śniadaniu właśnie pochłonęłam dwie bułki chyba Dorotka była bardzo głodna zastanawiam się nad jogurtem jeszcze
Dziś weszłam na wagę tzn odważyłam się od chyba 3 tygodni i mam 22 kg na plusie masakra ale co tam dam radę wrócić do formy chyba dam?
pewnie, ze dojdziesz do formy

Cytat:

nic to
Pearl Ty nawet nie wyskakuj tu ze swoja waga, bo nawet jakbys przytyla 30kg to i tak bedziesz wygladac bosko

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
hehe ja tez mialam 13kg na plusie i miesiac po porodzie jeszcze 3,5 kg mi zostaly ale w tali mam juz 69cm

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mój kochany Michaś kończy dziś już swój pierwszy miesiąc!!! Polewamy z tej okazji
Mam strasznego shiza w związku z tą małą biedną Madzią (niech się aniołki nią dobrze opiekują) boję się wziąć Michasia na ręce... Boję się, że go upuszczę, wiem, że to niedorzeczne i że to wcale nie musiało być tak, że to biedne maleństwo jej się wyślizgnęło, ale się boję i już.[COLOR="Silver"]
Nawojka wszystkiego najlepszego dla Michasia z okazji 1 miesiaca

Własnie duzo dzieci obchodzi dzis pierwszy pelny miesiac dzieciaczkow w tym moja Lenka
A wiec impreza znowu!!!
Sto lat! Sto Lat! Dla Naszych malych pociech!!! :pije my:

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

uuu to zazdroszcze bo mi waga od tyg stoi czyli 8,5 na plusie nadal
MissZuzia Wow to ladnie schodzi waga

Wiecie co ostatnio zauwazylam, ze w nosie mam strupy z krwia i czasami tez krew leci... nie wiem dlaczego oslabienie? czy ktos tez ma taki problem?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:50   #2379
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

U Julci wyszło dzisiaj odparzenie na pachwinkach, ma takie ranki, aż płakać mi sie chciało jak to zobaczyłam, pewnie ją boli. Leczymy mąką ziemniaczaną, mam nadzieje, że szybko przejdzie.

Krocze boli gorzej po ściągnięciu szwów niż po ich założeniu ehh ;/

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:18   #2380
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
nie wracają te które nie chcą wrócić
i tego sie bede trzymac
Cytat:
Moja mała ma zakaz wyłażenia przez kilka dni jestem tak zaziębiona ze szok. Nos zapchany, ból gardła, gorączka. Cały zestaw :/
to chyba te male Cie zarazily

ja tez z bolacym gardlem, ale u mnie zaczelo sie odkad biore antybiotyk na pecherz oslabil mnie i teraz
Cytat:
Napisane przez Czubasek

Glee to taki muzyczny, komediowy - problemy nastolatków i miłość do muzyki a Bones kryminalny - rozwiazują morderstwa na podstawie znalezionych kości
oglądałam jeszcze kiedyś TVD, OTH i 90210 ale nie mam teraz już tyle czasu
Juz obejrzalam pilota Glee.
Moze z nudow sie wciagne
Bardzo mozliwe, bo ja jestem popapranym serialowcem. Ogladam Dextera, Californication, Gotowe na wszystko, Plotkare, Skins, Mentaliste (ale na razie poczatki), Pamietniki wampirow, Pretty Little Liars (ale te dwa ostatnie mnie juz mecza, sama nie wiem,po co je ogladam)
tak wiec troche tego jest

Cytat:
Napisane przez Czubasek
Ja mam też 17 kg na plusie... ale teraz i tak mało tyje, chyba wszystkow dzieciaczka idzie.
ja juz nie wiem, w kogo wolalabym, zeby poszlo
chcialabym urodzic sn, ale jak dzidzia bedzie za duza to cc
dopiero w pon sie dowiem, jaka jest wielka i jaki porod mnie czeka

Cytat:
za Ciebie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

to co sie nie chwalisz zdjeciami w klubiku ?
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

I staraj sie nie myslec za duzo o tej Madzi. Bo jak czlowiek zacznei sie w to zaglebiac, to mozna w paranoje popasc. Ja staram sie "na zimno" do tego podejsc, bo mam za mala glowie na takie historie...

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie tak szybko wiec nieplanowane
a tu masz babo placek a raczej zgagulca
Cytat:
Napisane przez Zuzia
dobrze,ze dodalas to jeszcze

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
. zauwazylam, ze ona nad ranem nie lubi spac wlasnie wtedy kiedy ja jestem najbardziej ospala
hihihi
wiadomo w brzuszku miala najwiekszy spokoj o tej porze, nic jej nie bujalo, to sie budzila i buszowala
i tak jej zostalo

Cytat:
Napisane przez Magda
to ja Wam opowiem inna jeszcze lepsza sytuacje. Nie wiem dlaczego wczesniej o tym nie napisalam ,bo dla mnie to byl szok:
w szpitalu przez pierwsze 2dni lezalam z dziewczyna (25lat), ktora znalazla sie na porodowce przypadkowo Nie wiedziala, ze jest w ciazy!!!!! Przyjechala na ratunkowy, bo bolal ja bardzo brzuch, tam okazalo sie ze jest w ciazy i rodzi ja nie chcialam w to uwierzyc, ale nawet polozne pozniej jej dogryzaly. Przez cala ciaze nie miala zadnych objawow, okres byl, mdlosci nie miala, brzuch tez jej nie urosl, jedynie troche przytyla. Ja zapytalam jak to mozliwe, czy ruchow tez nie czula? Ona na to, ze byla w Holandii i tam ciagle pracowala i moze dlatego nie zwrocila uwagi na to. Co bylo smieszne maz kiedy urodzila dopiero biegal po sklepach i robil wyprawke dla dziecka. Dodatkowo dziewczyna ma jeszcze 2 corki, takze to byla 3 dziewczynka

Ja na jej miejscu dzwonilabym do producentow "Ciazy z zaskoczenia" i przynajmniej zbilabym jakas kaske dla dzidzi na tym przypadku

Cytat:
Pearl
15 kropelek 4xdziennie? wow tak duzo?
tzn 4 razy na dobe
co 6 godzin, to wychodzi co drugie karmienie chyba () jeszcze sie nie znam...
na ulotce jest napisanie niby 8, ale wtedy podobno nie dziala
i rodzice podaja tak jak oslawiony sab simplex i wtedy skutkuje

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:25   #2381
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie tez zastanawialam sie wczoraj co tam u Agatka bo cos dlugo sie nie odzywala....
nie jest za ciekawie
Cytat:
Napisane przez Magda
Pearl Ty nawet nie wyskakuj tu ze swoja waga, bo nawet jakbys przytyla 30kg to i tak bedziesz wygladac bosko
kochana jestes,ze tak piszesz, ale juz zauwazylam pewne zmiany w swoim ciele, ktorych sie chyba nie da pozbyc, wiec troche lipa
chyba ze moj tz zacznie zarabiac miliony, to wtedy wszystko sobie odciagne, wyciagne i ujedrnie

Cytat:
Napisane przez Magda
hehe ja tez mialam 13kg na plusie i miesiac po porodzie jeszcze 3,5 kg mi zostaly ale w tali mam juz 69cm

ja przed ciaza nigdy tyle nie mialam
no, ale widzialysmy Twoj w brzuch po porodzie w klubie i chyba kazda z nas jest zgodna, ze jestes jakims ewenementem

Cytat:
Napisane przez Magda
Własnie duzo dzieci obchodzi dzis pierwszy pelny miesiac dzieciaczkow w tym moja Lenka
A wiec impreza znowu!!!
to mamy sporo dobrych powodow do picia !!!
ja wpadam ze swoim karmi (wczoraj nie wypilam przez to gardlo)
a jak jest juz jakas tylko na mm, to mam spory arsenal po parapetowce

Cytat:
Napisane przez Magda
Wiecie co ostatnio zauwazylam, ze w nosie mam strupy z krwia i czasami tez krew leci... nie wiem dlaczego oslabienie? czy ktos tez ma taki problem?
ja mam co jakis czas przez cala ciaze
mysle, ze to oslabienie

Cytat:
dlatego ja bardzo bym chciala miec te wchlanialne
ciekawe, jakie zakladaja u nas w szpitalu

Stary 2012-02-04, 15:51   #2382
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Nawojka wszystkiego najlepszego dla Michasia z okazji 1 miesiaca

A wiec impreza znowu!!!
Hihi Michasiuń ślicznie dziękuje za życzenia posyła słodkie buziaki i życzy razem z mamą dużo zdrówka dla Lenusi
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:38   #2383
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
i tego sie bede trzymac
to chyba te male Cie zarazily

ja tez z bolacym gardlem, ale u mnie zaczelo sie odkad biore antybiotyk na pecherz oslabil mnie i teraz
Juz obejrzalam pilota Glee.
Moze z nudow sie wciagne
Bardzo mozliwe, bo ja jestem popapranym serialowcem. Ogladam Dextera, Californication, Gotowe na wszystko, Plotkare, Skins, Mentaliste (ale na razie poczatki), Pamietniki wampirow, Pretty Little Liars (ale te dwa ostatnie mnie juz mecza, sama nie wiem,po co je ogladam)
tak wiec troche tego jest

ja juz nie wiem, w kogo wolalabym, zeby poszlo
chcialabym urodzic sn, ale jak dzidzia bedzie za duza to cc
dopiero w pon sie dowiem, jaka jest wielka i jaki porod mnie czeka

Chyba tak. Jade na wodzie morskiej, maści majerankowej i witaminie C no i domowych sposobach. mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo przez kaszel macica mi się strasznie stawia.

Jak bym teraz zaczęła rodzic to chyba bym się ostro zdenerwowała bo jestem tak osłabiona że nawet do łazienki nie mam siły isc

Stary 2012-02-04, 16:53   #2384
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa! musze sie pchwalic Moja Lenka (od tygodnia juz) nauczyla sie zasypiac sama Wyczytalam, ze gdy dziecko zaczyna ziewac to po 3 ziewnieciu do łózeczka, bo bedzie ogien wydawalo mi sie to smieszne, ale faktycznie u mnie sie sprawdzilo. Kiedy ziewa klade ja do łózeczka, daje smoczka, wlaczam kolysanki i usypia. Jednak zeby nie bylo zbyt pieknie, czesto jest tak, ze gdy kolysanka sie konczy ona juz mnie wola dlatego puszczam jej serie tak przez 10min
Fajna rada, muszę zapamiętać

A mi zaraz pęknie brzuch z przejedzenia Zrobiliśmy sobie domową pizzę i była przepyszna W sumie mogłabym jeszcze zjeść, ale bałam się, że dla Wojtusia wtedy już by nie było miejsca
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:37   #2385
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Fajna rada, muszę zapamiętać

A mi zaraz pęknie brzuch z przejedzenia Zrobiliśmy sobie domową pizzę i była przepyszna W sumie mogłabym jeszcze zjeść, ale bałam się, że dla Wojtusia wtedy już by nie było miejsca
mmmmmmmmm
ja planuję sobie dziś zamówić będzie to chyba moja ostatnia na długi czas
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:42   #2386
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Słuchajcie.. jak zaczynają sie skurcze to wpierw coś tak ćmi, czy od razu zaczyna boleć?

Dziś małą czuję az na wzgórku łonowym, dziwne uczucie, wczesniej tak nie miałam, pewnie juz sie ustawia.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:48   #2387
renata:)
Zadomowienie

hej
ponadrabiałam was troszkę ale nie cytuję bo nie mam czasu za bardzo...
niezłe historie tych ciąż z zaskoczenia! jakoś sobie nie wyobrażam nie wiedzieć że jestem w ciązy- dziwne to takie...

u nas wiedziałam dzień przed terminem@- bo się spodziewaliśmy że coś z tego będzie chociaz ginka stwierdziła że ciężko nam będzie zajśc w ciązę a tu proszę tylko tak powiedziała iod razu hop siup a wcześniej 1,5 roku zmagań...

zosia jesteś na wylocie! trzymam kciuki za was!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:59   #2388
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Reniu jakim wylocie ? Twierdzisz, ze to juz prawie nadchodzi? Nie stresuj mnie, proszę

Dzis doszly do mnie ploty na mój temat.

Dowiedziałam się od ludzi na wsi, że mam zagrożoną ciążę.. ciekawe, tego mi Pani doktor nie powiedziała. A i powiedzieli coś prawdziwego na wiosce, że moja ciąża to wpadka!! No Eureka !!!

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-02-04 o 18:01
Stary 2012-02-04, 18:48   #2389
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
hej!

ktora odciaga pokarm i daje butla? bo zastanawiam sie czy tak nie robic, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac... co ile odciagac i ile dawac?
Inutil, ja odciągam ręcznym aventem. Jestem zawsze jedną porcję do przodu - pokarm w temperaturze pokojowej może stać do 12h. Jest to chyba logistycznie najłatwiejszy sposób : po pierwsze jak dzidzia się budzi masz pod ręką świeży pokarm którego nawet nie musisz podgrzewać, albo lekko podgrzać. Po drugie odciągasz regularnie, czyli dbasz o laktację. A po trzecie nie musisz chłodzić pokarmu w lodówce a potem go podgrzewać. Nadwyżki mrożę w woreczkach. Oczywiście jest to wykonalne jak bez problemu ściągasz taką ilość mleka, żeby starczyło na jedną porcję. Czasem jak laktacja mi siada to nie robię paniki, tylko małemu daję butlę z mm (Enfamil Digest), i zbieram pokarm na całą następną porcję. Alan w drugim tygodniu życia zjadał co 4h 70-80ml, w trzecim tygodniu co 4h 100 ml, a teraz ma miesiąc i wciąga co 3-4h 120-140 ml (teraz waży 4700).
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:53   #2390
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak. Jade na wodzie morskiej, maści majerankowej i witaminie C no i domowych sposobach. mam nadzieje ze szybko mi przejdzie bo przez kaszel macica mi się strasznie stawia.

Jak bym teraz zaczęła rodzic to chyba bym się ostro zdenerwowała bo jestem tak osłabiona że nawet do łazienki nie mam siły isc
oj masakra...
to chyba w ruch musi pojsc czosnek i mleko

Zosia, Czubasek
, bierzecie jeszcze magnez?

Stary 2012-02-04, 18:58   #2391
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski. Nie nadrobie was
Moja mała jest przekochana, śpi je spi i je a ja ciagle siedze i na nia patrze Nic mnie juz nie interesuje, nawet nie wiem co sie w swiecie dzieje bo tv nie ogladalam tydzien

wczoraj pierwszy raz byla połozna, i szczerze powiem ze spodziewałam sie inaczej tej wizyty myslalam ze zważy malą a ona popatrzyla, cos tam sobie spisała, obejrzala moje cyce, probowalysmy małą dostawic - bez efektu i pojchala. Nastepna wizyta w srode

A teraz walczymy o kupe

Mamuski na mm, jak często dopajacie swoje maluchy?

inutil ja odciągam ale mam juz tylko w jednej piersi pokarm i to bardzo niewiele- 20,30ml dziennie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:07   #2392
ranula
Raczkowanie

Cytat:
oj masakra...
to chyba w ruch musi pojsc czosnek i mleko

Zosia, Czubasek
, bierzecie jeszcze magnez?
a właśnie miałam się ponownie pytać o ten magnez, bo gdzieś wyczytałam, że jak są braki magnezu przy porodzie, to bardziej dotkliwe i cięższe skurcze już w takim razie sama nie wiem co z tym odstawianiem?

cisza przed burzą to chyba jeszcze u mnie nie,bo nic się nie dzieje
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:13   #2393
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

o matko normalnie jak w USA
Cytat:
szkoda ze nie zalozyli ci rozpuszczalnych
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Inutil, ja odciągam ręcznym aventem. Jestem zawsze jedną porcję do przodu - pokarm w temperaturze pokojowej może stać do 12h. Jest to chyba logistycznie najłatwiejszy sposób : po pierwsze jak dzidzia się budzi masz pod ręką świeży pokarm którego nawet nie musisz podgrzewać, albo lekko podgrzać. Po drugie odciągasz regularnie, czyli dbasz o laktację. A po trzecie nie musisz chłodzić pokarmu w lodówce a potem go podgrzewać. Nadwyżki mrożę w woreczkach. Oczywiście jest to wykonalne jak bez problemu ściągasz taką ilość mleka, żeby starczyło na jedną porcję. Czasem jak laktacja mi siada to nie robię paniki, tylko małemu daję butlę z mm (Enfamil Digest), i zbieram pokarm na całą następną porcję. Alan w drugim tygodniu życia zjadał co 4h 70-80ml, w trzecim tygodniu co 4h 100 ml, a teraz ma miesiąc i wciąga co 3-4h 120-140 ml (teraz waży 4700).
ja mam na 4 porcje wprzod ale trzymam w lodowce
moj niecale 4 tyg i przytyl 1kg od wagi z wyjscia ze szpitala dzis mial 4,74 i je tak 120ml 7 razy na dzien bo w nocy 1 karmienie ostatnio przesypial

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:58   #2394
czubasek20
Zakorzenienie

Pear ja wszystko odstawiłam jakoś na początku stycznia. A jak ostatnio chcieli mi dać do domu magnez, luteinę to jeden gin się odezwał że to nie ma sensu bo 37 tydzień to ciąża donoszona.

Zosia
ludzie z wiosek mają takie akcje. Jak ja leżałam kiedyś z zapaleniem nerek w szpitalu to mnie pochowali. A moja ciąża według niektórych to '' łapanka na faceta'' ale akurat to rozpowiedziała dziewczyna która chciała mi tzta odbić.

pokłóciłam się z tztem.
idę coś zjeśc .

Stary 2012-02-04, 20:29   #2395
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja magnezu już nie biorę dodatkowego, tylko te witaminy dla kobiet w ciazy.

Czy przy skurczach boli kręgosłup ?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-02-04 o 20:59
Stary 2012-02-04, 20:59   #2396
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mamuski karmiace mm, czym dopajacie wasze smoki? Bo ja wczoraj dalam jej troche wody przegotowanej, ale nie wiem ile mozna i jak czesto
Mi położna poleciła wodę "Mama i ja", bo jest z atestem
ale nie wiem ile po ile

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Bambusiek ja mam tez problem z jedna piersia wklesla brodawka i leci z niej mniej, mniejsza w ogole jest a ciebie bolala ta piers?
No niestety leci mniej i musimy dawać po niej małemu tak czy inaczej mm
Pierś nie tyle boli, co sama brodawka - cała popękana i spuchnięta

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
U mnie ciagle jakies problemy ,teraz martwię się o moje miejsce zszycia - bo po porodzie 15 dni i juz wydawało się ,że jest lepiej a tu znowu boli jak cholera ,że siedziec nie mogę,blizna zrobiła sie jakas szersza a wokól twardo, no i wychodzą ze środka ciągle nici od szycia i to tez drazni!!
Do tego zamiast krwi wylatywał ze mnie jakis zółtawy płyn ????
Czy któraś z Was też tak ma????
U mnie wyszła póki co jedna nić, tzn. tyle zauważyłam... ale krew nadal się sączy
Dzwoń do gina albo jedź na IP

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Nareszcie jesteśmy w domku już jako dwie

Moja Zuzia przyszła na świat 29.01.2012 o godz. 17:25, waga 3110, 55cm, 10pA
Jest taka śliczna - kudłacz maleńki - teraz wiem skąd ta zgaga.
Nie miała zamiaru wyjść, a jak przycisnęli skończyło się cc - niestety.

Cytat:
TZ jest magistrem !!!! dostal 4 !!!!!!!!

Cytat:
a ja wlasnie podczytuje pijac piwko bezalkoholowe oczywiscie- karmi- to na laktacje- polecam mi naprawde pomaga
Też właśnie popijam takowe

Cytat:
my walczymy z karmieniem... wydaje mi się, że Julek przez te nakładki nie wysysa mleka tylko większość mu ucieka... któraś z was też ich używa? martwię się tym przeokropnie wydaje mi się, ze on ciagle glodny... dokarmiamy mm teraz.

ktora odciaga pokarm i daje butla? bo zastanawiam sie czy tak nie robic, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac... co ile odciagac i ile dawac?
U nas nakładki się sprawdzają i czasem coś boczkiem ucieknie, ale generalnie jest OK
Mój głodomór 3 tygodniowy 100 ml wciągnie bez problemu

Co do pediatry, to Tymiś jest zapisany do mojej rodzinnej lekarki, która przez lata leczenia mnie antybiotyk zalecała w ostateczności, więc mam gwarancję, że z moim dzieckiem postąpi tak samo
_________________________ ___
Cześć

Wczoraj byłam u gina i nie mam zapalenia piersi ale ten ból brodawki muszę po prostu przetrwać

A teraz zmykam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:06   #2397
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc babeczki

moj lobuziak zasnął po kąpieli...ciekawe ile pośpi... wczoraj spał od 20 prawie do 2 w nocy Ale za to w dzień nie chce spać

Inutil - ja odciągam iel moge i kiedy moge. moj Iguś wypija ok 90-100 ml (3tyg ma skończone). ale ja mam mało pokarmu. np teraz ściągnęłam z dwóch piersi niecałe 50 ml a wczesniej na lajcie 120 z jednej.... wiec musimy dokarmiac. my mamy bebilon 1 bo tez bebilonem (tylko w płynie gotowym) dokarmiali w szpitalu wiec nie chcielismy zmieniac... Ja jednak wstawiam to co sciagne do lodówki bo jakos sie boje zostawic tak po prostu. ponadto czytałam, ze w temp pokojowej moze stac 4h (tak tez połozne w szpitalu mi mowily) a nigdy nie wiem za ile sie junior obudzi (chociaz zwykle co 3h je). Szkoda mi bardzo, ze mam tak mało pokarmu no ale co poradze? w łeb sobie nie strzele przeciez... chociaz juz nieraz sie poryczałam z tego powodu :/

Zoska- olej ploty- ludzie gadali, gadaja i beda gadac... Ja na wsi mieszkam to wiem co mowie Jak nie wychodziłam za mąż to ze stara panna, jak wychodziłam to pewnie w ciązy.. jak sie skapneli ze nei jestem w ciazy to ze pewnie bezpłodna hehe i tak w kołko

tez sie martwie o Agatka

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

HAniula ja czasem daje małemu herbatke koperkowa...ale mu nie smakuje i max co wypija to 20 ml...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:15   #2398
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
a właśnie miałam się ponownie pytać o ten magnez, bo gdzieś wyczytałam, że jak są braki magnezu przy porodzie, to bardziej dotkliwe i cięższe skurcze już w takim razie sama nie wiem co z tym odstawianiem?
ja tez zapomnialam spytac swojego gina

Zoska, Czubasek, Ranula
- a jaka dawke magnezu bralyscie?

Bambusiek, to dobrze, ze nie masz tego zapalenia. I zazdroszcze dobrego lekarza

Mam nieodparta ochote na nalesniki z serem i polewa truskawkowa

Stary 2012-02-04, 21:33   #2399
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc babeczki

moj lobuziak zasnął po kąpieli...ciekawe ile pośpi... wczoraj spał od 20 prawie do 2 w nocy Ale za to w dzień nie chce spać

Inutil - ja odciągam iel moge i kiedy moge. moj Iguś wypija ok 90-100 ml (3tyg ma skończone). ale ja mam mało pokarmu. np teraz ściągnęłam z dwóch piersi niecałe 50 ml a wczesniej na lajcie 120 z jednej.... wiec musimy dokarmiac. my mamy bebilon 1 bo tez bebilonem (tylko w płynie gotowym) dokarmiali w szpitalu wiec nie chcielismy zmieniac... Ja jednak wstawiam to co sciagne do lodówki bo jakos sie boje zostawic tak po prostu. ponadto czytałam, ze w temp pokojowej moze stac 4h (tak tez połozne w szpitalu mi mowily) a nigdy nie wiem za ile sie junior obudzi (chociaz zwykle co 3h je). Szkoda mi bardzo, ze mam tak mało pokarmu no ale co poradze? w łeb sobie nie strzele przeciez... chociaz juz nieraz sie poryczałam z tego powodu :/

Zoska- olej ploty- ludzie gadali, gadaja i beda gadac... Ja na wsi mieszkam to wiem co mowie Jak nie wychodziłam za mąż to ze stara panna, jak wychodziłam to pewnie w ciązy.. jak sie skapneli ze nei jestem w ciazy to ze pewnie bezpłodna hehe i tak w kołko

tez sie martwie o Agatka

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

HAniula ja czasem daje małemu herbatke koperkowa...ale mu nie smakuje i max co wypija to 20 ml...
To jestem lepsza bo sciagnelam dzis az 10ml i tylko z jednej piersi bo w drugiej nic juz nie mam w ogole wygladam jak mutant bo jedna piers mam duza a druga mala
No i jedziemy na Hipp bio bo taki byl w szpitalu i malej chyba sluzy. Chociaz dzis nie bylo kupala licze ze w nocy cos ruszy

Moja mała pije wode zwykłą przegotowaną albo mineralną, nie chcialabym jej podawac herbatek zeby sie nie przyzwyczaila do słodkiego
Ale nie wiem jak czesto, bo moja mama twierdzi ze powinnam pomiedzy karmieniami jej dawac, ale ona od jednego do drugiego spi i nie pokazuje checi

W ogole mam takiego lenia w domu ze musimy ja wybudzac na karmienie co 4h bo sama sie nie budzi czy to normalne?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:40   #2400
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
To jestem lepsza bo sciagnelam dzis az 10ml i tylko z jednej piersi bo w drugiej nic juz nie mam w ogole wygladam jak mutant bo jedna piers mam duza a druga mala
No i jedziemy na Hipp bio bo taki byl w szpitalu i malej chyba sluzy. Chociaz dzis nie bylo kupala licze ze w nocy cos ruszy

Moja mała pije wode zwykłą przegotowaną albo mineralną, nie chcialabym jej podawac herbatek zeby sie nie przyzwyczaila do słodkiego
Ale nie wiem jak czesto, bo moja mama twierdzi ze powinnam pomiedzy karmieniami jej dawac, ale ona od jednego do drugiego spi i nie pokazuje checi

W ogole mam takiego lenia w domu ze musimy ja wybudzac na karmienie co 4h bo sama sie nie budzi czy to normalne?
no Igi w dzien sie budzi sam co 3h a czasem nawet robi alarm co 2,5 (po moim mleku) ale w nocy potrzafi i 5-6h przespac... za to w dzień spi coraz mniej.....(chyba na to jeszcze za wczesnie??)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości