Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 18:38   #2311
Damaris_
Zadomowienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
Niestety, ale spora część wypowiedzi w tym wątku jest żenująca.
Dziewczyny, rozumiem że jako matki (czy nawet nie-matki) mogłyście się w sprawę zaangażować emocjonalnie, ale sądzę że wszelkie dzieciątka, aniołki, martwe ciałka, zwłoczki i inne takie powinny nigdy nie wyjść z pod waszej klawiatury.
Czytając te wszystkie modlitwy (gdy jeszcze Madzia była zaginiona), a teraz czytając te płacze, lamenty i wirtualne zniczyki (!!!) czuję się autentycznie zażenowana. Dorosłe baby, które powinny umieć wypowiedzieć się publicznie bez żadnych osobistych emocji, które przecież i tak do niczego się w tej sprawie nie przydadzą.
Druga sprawa- wyzywanie matki od potworów, psychicznie chorych... Może chwila refleksji? Nie bronię matki, dla mnie też jej zachowanie odbiega od szeroko pojętych norm, ale postami w stylu "matka to potwór, na stos z nią! wyciąć jej narządy" same sprawiacie wrażenie osób z problemami natury psychicznej. Czas pogodzić się z tym, że od wymierzania kary są odpowiednie instytucje, a nie wizażanki.
Gdybanie "a może dziecko żyło", "a może to nie był wypadek" też nie ma żadnego sensu. Ale rozumiem, że opisujecie tu swoje wersje, żeby później móc zapunktować "ha! od początku wiedziałam, że matka maczała w tym palce, a teraz tez miałam racje, że to nie był wypadek!". No na prawdę, zreflektujcie się, co poniektóre.
A ja się zgadzam z tym, też dziwi mnie ta egzaltacja...
Stary 2012-02-04, 18:38   #2312
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A mnie szczerze boli i emocjonuje, że są osoby, które tak szybko oceniają innych, nie znając sytuacji.
Nie rozumiem, to w kwestii mojej osoby jest?
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:39   #2313
201605021613
Konto usunięte

No znicze rozumiem, ale tych całych ,,wycieczek'' nie!!! Jeszcze niby ludzie przyjeżdzają z innych miast, rzucaja zabaweczki???

Szukanie taniej sensacji, niektórzy lubią chyba takie wydarzenia...
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:43   #2314
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
No znicze rozumiem, ale tych całych ,,wycieczek'' nie!!! Jeszcze niby ludzie przyjeżdzają z innych miast, rzucaja zabaweczki???

bo wtedy, kiedy trzeba - to nikt nic nie widzi, nikogo nigdzie nie ma.
Stary 2012-02-04, 18:44   #2315
***luna
Zakorzenienie

Myślę, że te infantylne emocjonalne pokrzykujace posty mogą wynikać ze strachu i niezrozumienia sytuacji.
Osobiste zaangażowanie,przezywanie obcego dziecka jak swojego nie jest zdrowe, ale może w ten sposóbludzie, którzy nie mają zbytniego pojecia o takich sytuacjach usiłuja to sobie ułozyć i zapewnic samych siebie,że im nigdy by się to nie zdarzyło;że jest to problem jednostek głęboko zwyrodniałych z patologicznych środowisk. Wtedy jeszczełatwiej powiedzieć:' moje dziecko jest dla mnie wszystkim, nie zaszłam w niechciana ciążę, nie jestem młoda, tym bardziej zwyrodniała- mi taka sytuacja nie grozi'.

Matka Madzi mogła przemyśleć całą zbrodnię, równocześnie mogła, byc tylko jedną zosob, która brała w niej udział. Mógł to być wypadek,mógł być to skutek jakiś głębszych problemów.

Dziecku okrzyki o karze śmierci, wieszaniu czy nienawiści zycia nie wróci.

Bardzo ciekawie prezentuje się tutaj relatywne podejście internautów.
W tej sytuacji mówią: mnei by się to nie zdarzyło- jestem dobrą matką. nie biora pod uwagę dodatkowych okolicznosci (możliwe, ze traumatycznych).
Z drugiej strony opinie w wątkach np. o ciązy i zagrozeniu dziecka choroba genetyczną; gdy pojawiają sie głosy, ze ciąża zostałaby donoszona-pojawiają się glosy- nie mozesz tego wiedzieć, bo taka tragedia cię nie spotkała.

Margot uwazam, ze wyrażanie nienawiści wobec kogo się nie zna nie ma więszkego sensu. Nikt nie zna Katarzyny W. My znamy tylko prezentację jej osoby dostarczoną przez media. I jak już wspomniałam uważam, ze prezentowanie takich emocji w takich formach jak tutaj jest związane z ludzkimi lękami.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:47   #2316
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość

I g*wno mnie to obchodzi czy byla poczytalna czy nie w trakcie tego co zrobila.
Przy robieniu w bambuko calej Polski i zapewne nie tylko tez byla nie poczytalna?!
Nie wiem czy była poczytalna czy nie, nie mnie to oceniać na podstawie paru artykułów w necie i filmików.

Ale chyba wszystkim, którzy nie potrafią pojąć jak to jest jak człowiek ma różne schorzenia psychiczne chyba zacznę życzyć przekonania się na własnej skórze jak to jest gdy człowiek nie jest sobą i po wyleczeniu się nie wierzy w to co robił i myślał

A jeśli była poczytalna to niech zapłaci 3krotną wartość kosztów poniesionych przez policję i inne osoby :[
Najgorsze, że przez takie akcje potem nie ufa się ludziom, którym faktycznie ktoś zginął

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-02-04 o 18:48
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:51   #2317
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, to w kwestii mojej osoby jest?
Nie wiem co pisałaś, ale jeśli posty w tym stylu to tak.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:52   #2318
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Standard. Jak jest jakiś wypadek drogowy to też każdy głowę wykręca, ludzie się zbiegają.

Niektórzy to by pewnie chcieli, żeby został nakręcony materiał z poszukiwań, pokazane ciało Magdy a najlepiej odtworzona scena tego wszystkiego co się stało- czy to wypadku i ukrycia czy to morderstwa i puszczona w tv jako krótki film, żeby można było wziąć popcorn i oglądać, a co!

Ja potrafię zrozumieć, że obce i obce osoby pójdą na pogrzeb czy do kościoła się pomodlić, ale co komu da obejrzenie miejsca ukrycia ciała???

A ci życzący śmierci niech pokażą jacy są odważni i wykonają samosąd, skoro w gębie tacy mocni I niech odsiedzą potem te 20/25 w imię sprawiedliwości
Przez internet każdy mądry :/

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-02-04 o 18:55
Stary 2012-02-04, 18:54   #2319
201604181004
Konto usunięte

Czemu uważacie że kierują nimi złe pobudki? Na jakiej podstawie?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:54   #2320
201605021613
Konto usunięte

Mój ojciec siedzi w kuchni i też rzuca epitetami, odnośnie matki Magdy, ale nie będę się wdawać z nim w dyskusjęponiewa ż ma on swoje poglądy i z racji wieku chyba uważa się za mądzrzejszego
Stary 2012-02-04, 18:56   #2321
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Standard. Jak jest jakiś wypadek drogowy to też każdy głowę wykręca, ludzie się zbiegają.

Niektórzy to by pewnie chcieli, żeby został nakręcony materiał z poszukiwań, pokazane ciało Magdy a najlepiej odtworzona scena tego wszystkiego co się stało- czy to wypadku i ukrycia czy to morderstwa i puszczona w tv jako krótki film, żeby można było wziąć popcorn i oglądać, a co!
kiedyś stałam na przystanku i czekałam na tramwaj, wszystkie się spóźniały, bo akurat miał miejsce wypadek - auto potrąciło rowerzystkę. zanim pogotowie przyjechało, ludzie się zbiegli naokoło tej dziewczyny i samochodu, robili zdjęcia komórkami (!)
Stary 2012-02-04, 18:56   #2322
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Nie wiem co pisałaś, ale jeśli posty w tym stylu to tak.
Nadal nie rozumiem. Rzucanie ogólnikami mi tego nie wytłumaczy. Jakie ocenianie ludzi, których się nie zna?! Co to ma do części mojego postu, który zacytowałaś?

Cytat:
Straszne jest to, co Ty tu wypisujesz, chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnie są takie osoby
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2012-02-04, 18:57   #2323
201605021613
Konto usunięte

ponoć już ponad 1000 osób stoi tam
robią z tego małą katastrofę smoleńską

nie wiem może w domu nie moga usiedzieć i muszą podyskutować, tylko po co te wycieczki

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
kiedyś stałam na przystanku i czekałam na tramwaj, wszystkie się spóźniały, bo akurat miał miejsce wypadek - auto potrąciło rowerzystkę. zanim pogotowie przyjechało, ludzie się zbiegli naokoło tej dziewczyny i samochodu, robili zdjęcia komórkami (!)

Kumpela mi opowiadała, że była nad morzem, w porcie wyłowili topielca, a ludzie zaczęli się zbiegać i robić zdjęcia trupa
jak tak można
Stary 2012-02-04, 18:58   #2324
201604181004
Konto usunięte

Może nie mogą w domu usiedzieć i chcą po prostu uczcić śmierć tej osoby.
Wirtualny znicz jest wieśniacki, źle.
Prawdziwy znicz jest tez zły.
Właściwie to o sprawie powinno się zapomnieć bo jak można sie tak niezdrowo podniecać cudzym dzieckiem...

Naprawdę niektóre z was powinny sobie dać na wstrzymanie
Stary 2012-02-04, 19:01   #2325
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Może nie mogą w domu usiedzieć i chcą po prostu uczcić śmierć tej osoby.
Wirtualny znicz jest wieśniacki, źle.
Prawdziwy znicz jest tez zły.
Właściwie to o sprawie powinno się zapomnieć bo jak można sie tak niezdrowo podniecać cudzym dzieckiem...

Naprawdę niektóre z was powinny sobie dać na wstrzymanie
Dokładnie.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2012-02-04, 19:02   #2326
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mój ojciec siedzi w kuchni i też rzuca epitetami, odnośnie matki Magdy, ale nie będę się wdawać z nim w dyskusjęponiewa ż ma on swoje poglądy i z racji wieku chyba uważa się za mądzrzejszego
Ja się ze swoim zawsze w takich sprawach kłócę, bo on właśnie z tych co tak szybko oceniają... Ale dziś go jeszcze w domu nie ma więc mam spokój

Stary 2012-02-04, 19:03   #2327
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak u mnie w rodzinnych stronach był jakiś wypadek, chodziło chyba o druty wysokiego napięcia koło kładki dla pieszych nad torami, człowiek przez okno wyjrzał to wszyscy sąsiedzi pruli na miejsce

Mnie też w domu zapytali 'nie idziesz?'

No wiadomo ludzie lubią popatrzeć, ale chociaż by nie udawali, że są tam po nie wiadomo co, przyznali by że z ciekawości i po problemie.

A jak jest jakiś poważny wypadek to ten głośny tłum gapiów to chyba raczej przeszkadza trochę w akcji, lekarze walczą o życie bo ktoś na skraju życia i śmierci a ludzie zamiast iśc daleko i dać o to życie zawalczyć to będą stać.

Standardowo też- każdy patrzy nikt nie pomoże, nie mówię tylko o wypadkach, ale też ludzie mają radośc patrzenia jak starsza pani próbuje wejśc do tramwaju- a schodki czasami takie wysokie, że naprawdę można mieć problem czy jak matka próbuje wózek wtaszczyć.
Ale zabawa nie ma co

I końcowo ruszę się ja, bo panowie w sile wieku widocznie słabsi niż ja np

<3 <3 <3
Stary 2012-02-04, 19:03   #2328
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba wszystkim, którzy nie potrafią pojąć jak to jest jak człowiek ma różne schorzenia psychiczne chyba zacznę życzyć przekonania się na własnej skórze jak to jest gdy człowiek nie jest sobą i po wyleczeniu się nie wierzy w to co robił i myślał
No wlasnie ludzie nie potrafia tego pojac. Czytam ten watek i dochodze do wniosku, ze niektorym sie wydaje iz osoba chora psychicznie doskonale zdaje sobie sprawe z tego co robi.

Mieszkalam kiedys w poblizu osoby chorej na shizofrenie. Pamietam jak wyszlam kiedys do sklepu i rozmawialam normalnie z ta osoba a pol godziny pozniej dostala ataku, zapukala do drzwi mojego sasiada i z pelna powaga zaczela opowiadac mu ze kolo jego domu zdarzyl sie wypadek, sa ranni i zeby zadzwonil po karetke.
Gdyby facet nie wiedzial, ze jest chora i nie wyjrzal z domu czy faktycznie cos sie stalo to pewnie i by ta karetke wezwal bo po kobiecie nie bylo widac ze gada od rzeczy, dopiero jak juz zaczela wymyslac hardcorowe historie jak to szpiegowal ja duch, to moznabylo sie zorientowac ze cos z nia nie tak.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:04   #2329
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Nadal nie rozumiem. Rzucanie ogólnikami mi tego nie wytłumaczy. Jakie ocenianie ludzi, których się nie zna?! Co to ma do części mojego postu, który zacytowałaś?
To się ma, że jeśli mnie boli takie ocenianie ludzi to nie wyjdę z tego wątku i nie będę cicho siedziała, żeby inni sobie mogli tu spokojnie wieszać na tej dziewczynie psy.

Stary 2012-02-04, 19:06   #2330
201604181004
Konto usunięte

martynka89 przecież doskonale wiesz że kobietę uznali za zupełnie poczytalna i nawet składają wniosek o areszt więc nie wiem po co dalsze insynuacje...
Stary 2012-02-04, 19:09   #2331
mesarka
MUSEarka

Cytat:
To się ma, że jeśli mnie boli takie ocenianie ludzi to nie wyjdę z tego wątku i nie będę cicho siedziała, żeby inni sobie mogli tu spokojnie wieszać na tej dziewczynie psy.
Aha. No tu masz rację. Osobiście nie pisałam takich rzeczy, ale niektóre dziewczyny faktycznie przesadzają, z tym wieszaniem i nabijaniem na pal
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2012-02-04, 19:12   #2332
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Jak najbardziej mamy prawo do tego by oceniać dziewczynę.

Wiele razy apelowała w mediach o oddanie jej dziecka, robiła z ludzi idiotów, prosiła o pomoc w rozklejaniu plakatów, całe grupy młodzieży biegały i rozklajały plakaty. Ludzie szukali świadków na wlasną rękę, wypytywali się w sklepach itd.

To my zapłaciliśmy za tą całą akcję poszukiwawczą, przecież to pieniądze z naszych podatków!!!

I co ja nie mam prawa jej oceniać?! Oczywiście, że takie mam.
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:12   #2333
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
martynka89 przecież doskonale wiesz że kobietę uznali za zupełnie poczytalna i nawet składają wniosek o areszt więc nie wiem po co dalsze insynuacje...
A czy ja pisalam teraz o matce Madzi? Odnioslam sie jedynie do postu kobietasukcesu nt. osob chorych psychicznie. Bo z tego, co widze niektorym sie wydaje, ze osoba chora psychicznie nad soba panuje
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:13   #2334
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
No wlasnie ludzie nie potrafia tego pojac. Czytam ten watek i dochodze do wniosku, ze niektorym sie wydaje iz osoba chora psychicznie doskonale zdaje sobie sprawe z tego co robi.

Mieszkalam kiedys w poblizu osoby chorej na shizofrenie. Pamietam jak wyszlam kiedys do sklepu i rozmawialam normalnie z ta osoba a pol godziny pozniej dostala ataku, zapukala do drzwi mojego sasiada i z pelna powaga zaczela opowiadac mu ze kolo jego domu zdarzyl sie wypadek, sa ranni i zeby zadzwonil po karetke.
Gdyby facet nie wiedzial, ze jest chora i nie wyjrzal z domu czy faktycznie cos sie stalo to pewnie i by ta karetke wezwal bo po kobiecie nie bylo widac ze gada od rzeczy, dopiero jak juz zaczela wymyslac hardcorowe historie jak to szpiegowal ja duch, to moznabylo sie zorientowac ze cos z nia nie tak.

To już wcześniej bylo wyjasniane: osoby chore na schizofrenię najczęściej zagrażają samym sobie.
Nie ma co demonizować.
A zagrażenie może się pojawić,gdy chory nie zażwa leków.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:16   #2335
--Olka--
Zakorzenienie

Z tego co podawano, to dziewczyna przed maturą przeszła próbę samobójczą. Ile miała lat? 19, ewentualnie 20. Urodziła w zeszłym roku, czyli miała 21 (skoro teraz 22). "Leczyła się" rok/dwa tylko w oazach?
Jeśli tak, to nie mam pytań...

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:19
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:22   #2336
201607061212
Konto usunięte

Na tvn 24 jest rozmowa z Rutkowskim i rzecznikiem policji
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 19:28   #2337
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Na tvn 24 jest rozmowa z Rutkowskim i rzecznikiem policji
Ostra dyskusja...
Stary 2012-02-04, 19:30   #2338
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Bardzo dobre pytania Kolendy-Zaleskiej.
Stary 2012-02-04, 19:30   #2339
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Z tego co podawano, to dziewczyna przed maturą przeszła próbę samobójczą. Ile miała lat? 19, ewentualnie 20. Urodziła w zeszłym roku, czyli miała 21 (skoro teraz 22). "Leczyła się" rok/dwa tylko w oazach?
Jeśli tak, to nie mam pytań...
To takie typowo katolickie. Strach przed karą. Też nie mam pytań. Mam kolegę wychowanego w podobnym domu, z podobnymi problemami i ze ścieżką oazową. Rygor, zastraszanie, w konsekwencji kiedy coś zrobisz, myślisz tylko i wyłącznie o strachu, tak się boisz kary, tego co powiedzą ludzie, że idziesz w zaparte najdalej jak się da.
Stary 2012-02-04, 19:32   #2340
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Muszka Owocowka Pokaż wiadomość
Jak najbardziej mamy prawo do tego by oceniać dziewczynę.

Wiele razy apelowała w mediach o oddanie jej dziecka, robiła z ludzi idiotów, prosiła o pomoc w rozklejaniu plakatów, całe grupy młodzieży biegały i rozklajały plakaty. Ludzie szukali świadków na wlasną rękę, wypytywali się w sklepach itd.

To my zapłaciliśmy za tą całą akcję poszukiwawczą, przecież to pieniądze z naszych podatków!!!

I co ja nie mam prawa jej oceniać?! Oczywiście, że takie mam.
Pieniądze to w tej sprawie są na samym końcu. Naprawdę tego Ci najbardziej szkoda?
Jestem w stanie sobie wyobrazić, że gdybym spowodowała śmierć swojego dziecka mogłoby mi się coś w głowie poprzestawiać i chciałabym to ukryć, nie urządziła dziecku pogrzebu, gdzieś je porzuciła, zapierała się przed wszystkimi i wszystkiego. Wszystko zależy od tego jaka była jej sytuacja w domu, stan zdrowia psychicznego.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości