|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
. Idiota.W Holandii nie ratują ciąż do bodajże 16tc, bo uważają, że to naturalne, że kobieta może poronić i widocznie ciąża była jakaś uszkodzona. Do tego dołuje mnie fakt, że tu aborcja jest legalna i jak sobie kobieta np. w 22 tc uzna, że nie chce urodzić, to może sobie dziecko zabić .
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
ja mam kreskę, ale taką delikatną, ledwie widoczną.
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż tez w pracy od 15 :/
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4684 |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie farbuję. Farbowałam od 18 rż., zapomniałam już, jaki mam naturalny kolor ;P Teraz się ujawnił, bo od jakiegoś roku nie farbowałam i nawet mi się podoba, więc olałam
Paznokcie to raczej taaak, zwykle jakimś jasnym lakierem
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie takie podejście rozwala mnie, bo nie zawsze poronienie jest winą błędu genetycznego. Ja gdybym nie przyjmowała odpowiednich leków od momentu owulacji to nie wiem czy byłabym jeszcze w ciąży. Ciesze się że w Polsce są inne praktyki w stosunku do ciąży. Odnośnie aborcji to ja rozumiem że jest legalna, ale powinny być jakieś przepisy do którego tc można to zrobić, jak widziałam kiedyś filmik na you tube jak wygląda aborcja w pózniejszych tc to włos mi się zjerzył na głowie, ciałko dziecka jest na żywca rozrywane i po kawałkach wyciągane.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-04 o 17:18 |
|
|
|
|
#4686 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też nie i mam nadzieję, że nie wujdzie. Moja koleżanka jest 4miesiące po porodzie i dalej ma kreskę. Cytat:
Byłam dzisaij a Askocie pooglądać wozki. Jestem zgdecydowana na tako jumper. Pan nam pokazał wszystko co i jak się z nim robi, jak sie składa itd i na pewno go weźmiemy, ale przez internet. A i dzisiaj miałam dzień obrzarstwa - byłam w burger kinku i zaspokoiłam swoją żadzę niezdrowego żarcia. Mniam .
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja niemowlęcia. Sprawdź, czy jesteś ekspertem!
Niemowlę jest bardzo delikatne i wymaga szczególnej troski. Czy wiesz jak prawidłowo je pielęgnować? Twój wynik: 10 poprawnych 0 niepoprawnych dzieki Wam ejstem juz ekspertem )no ja pepek mialam zawsze wklesniety ale teraz to jzu woglole dziura wielka. Kreska tez lekka ale dluga od nad pepkiem do samego dolu. Co do wczesniakow mysle, ze po to poszla medycyna do przodu zeby starac sie ratowac zycie i nie zyc w sredniowieczu. W pl jako tako ok chyba to wsyztkoi funkcjonuje ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3354086.html o nacieciu krocza;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-04 o 17:17 |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wklęsły... nie wiem czy wyjdzie... się zobaczy
. OK, budzę swojego Męża i śmigamy do kościoła sobie pośpiewać , mamy polską parafię 20 m od domu, więc aż szkoda nie iść.
|
|
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Pępek mam wypukły i to bardzo.Kreski nie mam.
Był u mnie mąż i synio i niedawno pojechali.Marcin pyta się Filipa czy jedziemy a on mówi że jeszcze nie,bo on znowu będzie tęsknił za mamą-kochany mój Dzisiaj mam taki katar,że szok zaraziłam sie od laski która tak kaszle ze spać nie mogę jak tu zdrowieć Brzuch mi się stawia dzisiaj,wzięłam zastrzyk(papaveryne czy jakoś tak) i leże.
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko przytoczyłam co pisało w tym artykule to nie jest moje zdanie, wcześniej myślałam tak jak Ty ze trzeba ratować za wszelką cenę, a teraz nie mam zdania jak przeczytałam co się dzieje i że jednak medycyna nie poszła tak daleko jak nam się wydaje bo jeszcze nie są w stanie stworzyć warunków do dalszego prawidłowego rozwoju takiemu wczesnemu wcześniakowi.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
anulka4771 już kiedyś pytałam, ale nie pamiętam, w którym szpitalu leżysz?
|
|
|
|
#4692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do filmu, to ja kiedyś oglądałam niemy krzyk - i po tym filmie jestem przeciwna aborcji - ale każdy ma swoje prawa i wie co dla niego najlepsze Cytat:
pępek mam rozlaną dziurę przynajmniej dla mnie to tak wygląda, rozciągnięta do granic, ale nadal wklęsłaSłodki ten Filip Twój....już niedługo nasze będą na świecie |
|||
|
|
|
#4693 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam dziurę i mam nadzieję, że taka zostanie
![]() Wzięłam prysznic, teraz idę robić obiad Niezłe osiągnięcie jak na 18 Ale dzisiaj się usprawiedliwiam, cały dzień leżę i nie czułam jeszcze skurczu, więc mam nadzieję, że już nie wróci. A to wczorajsze to pewnie wina tej przebrzydłej Silesii, że też ja tam pojechałam
|
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj odebrałam wyniki badania krwi USR - ujemny HBS - wynik niereaktywny Glukoza - 144,3 i tu mam zagadkę bo nie wiem jak ten wynik interpretować ponieważ, test był robiony po lekkim śniadaniu i wypici 50g glukozy. |
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
są, ale mój gin powiedział że nie mam się sugerować tymi normami, bo dla kobiet w ciąży obowiązują inne normy, dlatego mam problem z interpretacją tego wyniku, wydaje mi się, że ten wynik wskazuje na cukrzycę ciążową, a jak jest dowiem się pewnie w środę bo wtedy mam wizytę u gina.
|
|
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wynik testu po 1 godzinie od podania glukozy mniejszy od 140 mg% oznacza wartość prawidłową. Jeżeli stężenie glukozy po 1 godzinie będzie równa lub większa od 140 mg%, ale mniejsze od 180 mg% należy wykonać test diagnostyczny z doustnym obciążeniem 75 g glukozy. Warunki wykonania testu z doustnym obciążeniem 75 g glukozy zalecane przez WHO są następujące: test powinien być wykonywany na czczo; co najmniej przez 3 dni przed wykonywaniem testu badana kobieta powinna mieć nieograniczoną dietę zawierającą minimum 150 g węglowodanów na dobę przy normalnej aktywności fizycznej; 75 g glukozy należy rozpuścić w 250-300 ml wody i wypić w ciągu 5 min. Poziomy cukru oznacza się przed wypiciem - na czczo; po 1 i 2 godzinach.Cukrzycę rozpoznajemy jeżeli przynajmniej jedna wartość glikemii przekracza podane normy : 105 mg% na czczo, po obciążeniu 75g po jednej godzinie 180 mg% i po 2 godzinach - 140 mg %. |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli powinna mieć kolejny test glukozowy, ale z 75 g glukozy i na czczo? dobrze myślę? |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Mi też nie wyszła, pępek miałam zawsze wklęsły, teraz jest równo z brzuchem, czasem robi się wypukły ale tylko troszkę, a czasem jest normalny czyli wklęsły.
Włosy farbuje, zawsze miałam jasny blond, a w ciąży zmieniłam na rudy ![]() Glukozę miałam robioną z obciążeniem 75g, drugi raz krew po wypiciu miałam pobieraną po 2 h. |
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32064083]A pamiętacie, jak pisałam, że w dniu, kiedy ogłosili zaginięcie Magdy, TVN puściło "Detektywów" czy coś tam o tym, że matka zabiła dziecko i upozorowała porwanie.....? Co to koszmarny zbieg okoliczności....
Ja nie wierzę w to, że ona ją upuściła. Szukałam informacji (już kiedyś, w ramach rozrywek matki-histeryczki) o tym, co się dzieje, jak dziecko upadnie. Mamy pisały, że dziecko im spadło np. z tapczanu i nic się nie stało, potem jechały oczywiście na pogotowie (jak to normalne osoby), obserwowały dzieci. Nie przeczytałam nigdy o tym, że dziecko zmarło po takim upadku. I te niejasności w zeznaniach ojca..... Za dużo znaków zapytania w tej sprawie. Myślę, że to nie jest jeszcze ostateczna wersja.[/QUOTE] Mnie sie właśnie tak wydaje, że to ostateczna wersja nie jest. mogę się założyć, że w poniedziałek po sekcji zwłok wyjdzie, że powód był inny. Przypadki, że dziecko upadnie zdarzają się, ale bez przesady, że dziecko po upadku z 1,5 metra umiera! Może mieć wstrząs mózgu, może się polamać, może w konsekwencji być niepełnosprawne, ale nie słyszałam żeby umierało. ja też taką mam ![]() Cytat:
Ja sobie na allego trochę posiedziałam, bo mąż wozi do slubu dzisiaj, ale zaraz powinien wrócić. |
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo to zinterpretowałam, dlatego np u nas robi się tylko jeden gdzie jest 75g glukozy, żeby nie powtarzać ciągle.... ciekawe jak mi wyjdzie - matko ja muszę czekać dwa tygodnie na wyniki....
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Ja przed ciążą miałam taki pępek ,ze można by całego paznokcia od ręki schować ,w ciąży miałam wypukły a po urodzeniu wrócił do normy. W tej ciąży zaczyna już wyłazić
,ale kreski nie ma. Co do glukozy to z Nikolą wyszło mi ,ze mam cukrzyce,ale dzień wcześniej objadałam się słodyczami ,jak powtórzyli test to było już ok
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień wcześniej nie będę jeść słodyczy
|
|
|
|
#4706 |
|
Przyczajenie
|
Mi sie powoli kreska już robi a pepek delikatnie wystaje.
Ja wogóle nie dostałam skierowania na glukozę, chyba nie jest to obowiązkowe badanie, skoro lekarz nie widzi potrzeby??
|
#4707 |
|
Konto usunięte
|
No raczej wszystkie dziewczyny to badanie robią, mnie się też lekarz pytał, czy je robiłam (ale ja jestem dopiero w 21 tc, a z tego co wiem, robi się je między 24 a 28).
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pośpiewaliśmy w kościele, bo dzieci śpiewały swoje piosenki i żadnej nie znałam. Uwielbiam tutejsze msze wieczorne w soboty, bo są dla dzieci, który bardzo duża część a wręcz chyba wszystkie, chodzi do szkółki niedzielnej. Tam uczą się polskiego i religii. Fajnie gadają z holenderskim akcentem i czasem nie rozumiem, jak któreś czyta. Za to kazania są rozbrajające, bo ksiądz zadaje masę pytań a one odpowiadają. Dzisiaj wszyscy się zaśmiali, bo jakiś chłopiec chciał się pomodlić za "zdechniętego chomika"... w sumie intencja mało śmieszna, ale zabrzmiało to kapitalnie. Mam nadzieję, że mu się nie zrobiło bardzo przykro. Jeśli miałabym robić jakieś studia uzupełniające, to wybrałabym pedagogikę
.Glukoza? Mi tam nikt nie kazał robić badań. Jedyne badania krwi, jakie miałam, to na początku no i fakt, tam był badany poziom cukru. Może nowa położna mnie wyśle na jakieś nowe badania, ale szału nie oczekuję. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-04 o 19:42 |
|
|
|
#4709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
dobre---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#4710 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widać czyta o nowych technologiach ![]() Jak to w weekend... Ja też nie wiem, gdzie te wszystkie dziewczyny wybywają U mnie Maksiu się myje i zaraz do łóżka, tż poszedł na karty, więc ja siedzę z Wami ![]() Cytat:
Zresztą jakakolwiek by nie wyszła, to potem zniknie nie wiadomo kiedy, tak samo jak i wyszła...Ja nie farbuję włosów w ogóle i zupełnie nie uważam tego za zaniedbanie... Mam swoje naturalne, siwych jak się mocno wpatrzyć, to może kilka da się znaleźć... Czasem, może raz na rok na jakąś imprezę zrobię sobie szamponem, więc dalekie są mi problemy z odrostami Przez większość życia miałam półdługie lub długie włosy, a raz nawet jak mnie wzięło na mocne ścięcie, to sprzedałam włosy na perukę ![]() Wyjdą Wam na pewno Ja normalnie wklęsły, z Maksiem całkiem wypukły pod koniec, zaraz po porodzie z powrotem wklęsły. Teraz jest mniej więcej płaski, lada moment pewnie będzie wypukły ![]() Cytat:
![]() Jak to się mówi, w kupie siła ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

. Idiota.
.

)

. OK, budzę swojego Męża i śmigamy do kościoła sobie pośpiewać 

Niezłe osiągnięcie jak na 18
dobre