Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 09:37   #4651
sensa
Przyczajenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Nie umiem sie odnaleźć na tym forum, wszystkiego duzo tu i ludzi i opisów. A długo juz jestem na forum, ale raczej jako czytelnik.
Postów przybywa tu w tempie ekspresowym

tez będę mama po raz drugi w maju
moglabym czasem z Wami tu cos popisać, a chetnie poczytam
i skorzystam z wielu rad

Pozdrawiam

Mój Blog: www.projektmatka.blogspot .com
sensa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 09:39   #4652
cate_
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Witam
Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
chodzi mi o sposoby na brzuch po ciąży, to znaczy czy da się zapobiec temu żeby brzuch nie został taki obwisły po porodzie nie chodzi tu o zbędne kg ale na przykład moja bratowa zrzuciła kg po ciąży ale została jej taka obwisła skóra . zastanawiam się czy to kwestia rozstępów, genów czy może da się temu zapobiec a jeżeli tak to jak.. wiem że są te pasy poporodowe, może któraś stosowała albo słyszała o efektach myslę że potem po prostu ćwiczenia, ale może w trakcie ciąży coś można robić albo zaraz po porodzie bo chyba robienie brzuszków po porodzie trzeba będzie odłożyć aż wszystko się zagoi...
U mnie się sprawdziło http://allegro.pl/ziajka-mamma-mia-m...047112569.html
Cytat:
Napisane przez niebieski pantofelek Pokaż wiadomość
wpadłam się pochwalić byliśmy na usg i będzie chłopak, no a co najważniejsze jest zdrowytak więc chłopaków jest więcej, dziadek mówi, że będzie wojna skoro tylu chłopaków się teraz rodzi hehe. ja syna na wojnę nie oddam
Gratuluję
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32050699]Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. Dzisiaj mam jakiś zły dzień

Czy to normalne, że trochę mi spuchły dłonie? Obserwuję to po obrączce, nigdy mi nie robiła śladu na palcu, a teraz trochę ciężko ją zdjąć :/ Dzisiaj praktycznie nic nie robię, więc to na pewno nie z wysiłku.[/QUOTE]
Mi też puchną, niewiele ale obrączkę już dawno zdjęłam asekuracyjnie.
Pilnuj jednak by to puchnięcie nie było jakieś duże bo może to oznaczać nadciśnienie a to niefajna sprawa.
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ja się na tym wszystkim w ogóle mało znam...

Moja siostra polecała butelki AVENT, koleżanka NUKa, ja kupiłam już 1 AVENT i Tommy Tippee.. Ile tych bytelek w ogóle trzeba...
Na początek jak zamierzasz karmić piersią to jedna mała do herbatki wystarczy. Nie ma sensu kupować więcej bo ja musiałam zmieniać butelki z tego względu, że Mały nie chciał pić z TT a wiadomo mało taka butelka nie kosztuje.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na usg no i wychodzi na to, że będziemy mieli w domu parkę a Oliwka braciszka. Teraz rozpracowujemy temat imienia bo z tym ogromny problem
Gratki

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 09:56   #4653
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

kism, DZIĘKI wielkie za relację Na niektórych rzeczach zawiesiłam oko

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
z ostatniej chwili znalezli cialo malutkiej Madzi moj boże, biedny aniołek

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
to jest przegięcie już

no widzisz ja mam tyle samo na +

tak masz rację wagę trzeba kontrolowac tu się z Tobą zgadzam. Tylko mnie obruszyło to jak jedna panikowała bo 4kg przytyła. Można by rozwinąć dyskusję o zdrowym jedzeniu np. a nie konkurs kto najmniej utyje
Po 2 co do tycia nadmiernego. Ja byłam na diecie przed ciążą i ta dieta opierała sie na nie jedzeniu owoców teraz gdy jem owoce sama czuje jak tyję. Nie obzeram się namiętnie ale waga idzie w górę ale nie mogę stosować diety dukana w czasie ciąży. Tyle
Główka Cię będzie bolała od uderzania w tą ścianę Widzę, że bardzo się przejęłaś tą sprawą kg. Mój post o konkursie nawiązywał do postu śliweńki i był raczej sarkazmem Trochę rozumiem Twoją złość...ugryzłam się w język, bo nie chcę być złośliwa

Znowu mam straszny katar Poranki pod tym względem są dla mnie tragiczne
Mam nadzieję, że mi zaraz przejdzie, bo trzeba się wziąć za jakieś porządki

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-04 o 09:57
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:26   #4654
clauudik
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim prawie południe a u mnie znowu -20 stopni!! Ktoś wie kiedy te mrozy mają minąć?? Ja chcę już wiooooosnę!
kism ja też dziękuję, ta fioletowo-żółta bluzka jest fantastyczna, chyba odgapię śniadanko zjedzone więc pasuje się zabrać za jakieś porządki. Miłej soboty dziewczynki

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:32   #4655
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny,
Wczoraj zasnęłam szybko, bo bardzo bolała mnie głowa, z kompa i z nerwów z tego twardnienia. Dzisiaj od rana nie stwardniał, albo twardniał, ale ja tego nie czułam, bo wcześniej to uczucie było odczuwalne, jakby ściąganie brzucha do jednego miejsca. Bardzo się tym martwię, ale póki tego nie ma, to się cieszę.

Cytat:
Napisane przez niebieski pantofelek Pokaż wiadomość
Persephone to przy okazji się troszkę powymądrzam (bo akurat czytałam tą książkę dzisiaj, leży obok więc wygrzebałam o puchnięciu dłoni). Pisze, że w ciąży "puchnie" nie tylko brzuszek ale i kończyny i że to całkiem normalne szczególnie pod koniec dnia (powinno ustąpić po nocnym odpoczynku i sytuacje, że nagle nie możesz zdjąć biżuterii jest normalna.powody do zmartwień powinnaś mieć wtedy gdy jest białko w moczu, gwałtownie tyjesz bez wyraźnej przyczyny, masz podwyższone ciśnienie albo zaburzenie widzenia.
Dziękuję za odpowiedź. Z moją histerią pewnie wkrótce doszukam się tych objawów, ale na szczęście na większość z nich potrzebne są badania

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Po prostu brzuch jest bardzo twardy Uczucie można opisać np. jakbyś napinała bardzo mocno mięśnie brzucha bez udziału swojej woli.
Zdarzało Ci się takie coś?

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Mi też puchną, niewiele ale obrączkę już dawno zdjęłam asekuracyjnie.
Pilnuj jednak by to puchnięcie nie było jakieś duże bo może to oznaczać nadciśnienie a to niefajna sprawa.
Miałam mierzone ciśnienie we wtorek i było super, 120/70, mam nadzieję, że nie będzie rosnąć.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 10:35   #4656
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Główka Cię będzie bolała od uderzania w tą ścianę Widzę, że bardzo się przejęłaś tą sprawą kg. Mój post o konkursie nawiązywał do postu śliweńki i był raczej sarkazmem Trochę rozumiem Twoją złość...ugryzłam się w język, bo nie chcę być złośliwa
ech złośliwa?? powiem Ci szczerze że akurat co do mnie możesz spokojnie powiedzieć co autor miał na myśli.

głowa mnie nie będzie bolała niech Cię o to Twoja nie boli

nie przejęłam się aż tak bardzo jak myślisz po prostu nie sugeruj jakiegoś chorego konkursu, bo nie wszyscy myślą tak jak TY.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

po 2 ja sobie ze swoją wagą poradzę

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 11:20   #4657
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
W sklepach internetowych.
Faktycznie stacjonarnie trudno kupić, chociaż u mnie jest sklep.
30 euro to cholernie dużo.
Nie wiem ile aktualnie wysyłka do Ciebie by kosztowała, ale jeśli bedziesz chętna, to mogę Ci kupić i wysłać.
Pomyślałam też, że jak będziesz zamawiała wózek, to może uda się ze sklepem tak porozmawiać, żebyś wcześniej zamówiła pieluchy z wysyłką do nich, a ani do wózka włożą
.
będe zamawiać wózek prosto z bobowózki a tam nie zauważyłam pieluszek wielorazowego użytku - zastanawiałam się nad ich używaniem, może nie od samogo porodu, ale później jak dziecko już nie będzie robić 10 kupek na dzień chodzi mi chyba bardziej o odpieluchowywanie, bo z tego co wiem z tetry łatwiej odpieluchować malucha niż z papmersa - ale tylko słyszałam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32050699]Czy to normalne, że trochę mi spuchły dłonie? Obserwuję to po obrączce, nigdy mi nie robiła śladu na palcu, a teraz trochę ciężko ją zdjąć :/ Dzisiaj praktycznie nic nie robię, więc to na pewno nie z wysiłku.[/QUOTE]
pewnie - ciąża to taki okres gdzie nasz organizm szaleje oj szaleje! i nie tylko nogi czy brzuch nam puchnie, ale także ręce a czasami nawet buzia - odpocznij sobie po prostu, na opuchlizny dobra jest pokrzywa, ale nie wiem czy mozna pić ją w ciąży

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Tacca jeśli pozwolisz odnośnie pasów..
Odradzane. Miałam o tym wykład na rehabilitacji. Pas rozleniwia mięśnie, przedstawiono nam przypadek pacjentki która po porodzie nosiła pas w dzień i w nocy licząć na "Wchłonięcie się" brzuszka, i po pewnym czasie nie mogła funkcjonować bez pasa - dolegliwości bólowe i zwyczajnie nie mogła utrzymać prostej sylwetki! Ten kto miał operację brzuszną bądź CC to wie przy pierwszym wstawaniu że nawet poruszenie palcem u nogi powoduje ból brzucha.. :tak:
Wiem,że to ekstremalny przypadek, ale chodzi mi o to,że pasy te nie działają na wchłanianie się brzuszka.. Tutaj raczej zależy to od danej osoby.. Jednej pozostanie fałda skórna po ciąży, innej się wchłonie i ani śladu nie będzie po ciąży. Niestety...

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
dziękuję - na taki post o pasach właśnie czekałam - sama się głowiłam czy to naprawdę skuteczne ale nigdzie nie znalazłam żadnej odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Poczytałam o wiaderku Tummy Tub. Idę spać, dobranoc.
i jakie opinie? bo ja czytałam niekoniecznie pozytywne... jestem ciekawa jakie Ty odniosłaś wrażenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
he he no to widzę że nie jestem sama z takimi dylematami , ale myślę że butelek to ze dwie .. jedna na mleka a druga na herbatkę czy co tam się daje takiemu niemowlęciu mam nadzieje że ktoś mnie z tym jeszcze oświeci. jeszcze butelka butelką, ale jaki smoczek do tego z małą czy średnią dziurką :P i czy ta dziurka to mała dla małego dziecka czy mała do rzadkich napojów a większa na przykład do mleka no bo wiadomo że jest b. gęste to i może ta mała dziurka będzie za mała do mleka... no i do tego wybór pomiędzy milionami kształtów i materiałów z których są wykonane
jedna butelka mała wystarczy ze smoczkiem 0+ - bo dziurka w smoczku na początku nie może być za duża, ani do wody ani do mleka, dziecko by nie nadążało pić i by się krztusiło...jeśli okaże się że nie możesz karmić piersią wtedy dokupisz i problem z głowy

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Rinco - jeszcze zapomniałam Ci powiedzieć, bo pytałaś, ile wytrzymują te piłki. Na opakowaniu jest napisane, że maksymalne dopuszczalne obciążenie to 250 kg
to niezła ta piłka na mojej jest do 150 kg aż strach siadać

Cytat:
(*) niech spoczywa w pokoju

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
po 2 ja sobie ze swoją wagą poradzę
jeśli nie Ty to kto?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 11:31   #4658
Konto usunięte

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w sprawie puchnięcia rąk!

Jeśli dzisiaj twardnienia mi się uspokoją, to poczekam do przyszłego tygodnia i na połówkowym powiem lekarzowi o tym, żeby sprawdził szyjkę. Oby tylko nie było to przeszkodą do SR ;(
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:18   #4659
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedna malutka... Serce się kraje... Staram się nawet za dużo o tym nie myśleć...

Cytat:
macie taka ciemna kreske na brzuchu? bo ja nie mam...
ahhh pracuje i nie mialam zbytnio czasu na udzielanie sie na forum
w pracy fajnie, odzylam - jednak kontakt z ludzmi jest dla mnie bardzo wazny, zawsze mozna pogadac, posmiac sie i pozartowac... aczkolwiek widze, ze praca po 8h to jednak duzo dla ciezarnej wchodzacej w III trymestr, tym bardziej, ze mam prace ktora wymaga 100% skupienia... ale moj lekarz mowi, ze jak tylko zechce to mam pamietac, ze to ciaza jest priorytetem, a nie praca
Fajnie, że dobrze czujesz się w pracy! Ja też mam już kreskę, cieniutką na razie, ale już długą przez cały brzuch.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Masakra z tym Waszym pisaniem, od tygodnia próbuję nadrobić to co napisałyście i coraz bardziej zostaję w tyle aż w końcu stwierdziłam, że to bez sensu.Wystarczy dwa dni zagapienia i jak sie nie ma wolnych 3-4 godzin to bez szans na nadrobienie
kism super zakupy zrobiłaś.
Wczoraj byłam na usg no i wychodzi na to, że będziemy mieli w domu parkę a Oliwka braciszka. Teraz rozpracowujemy temat imienia bo z tym ogromny problem
Cześć! Dzięki
Rzeczywiście, jak sie nie czyta na bieżąco, to ciężko nadążyć...
Gratuluję parki! Podasz nam jeszcze Twój tp? Bo tylko u Ciebie są na liście kropeczki...

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
i skorzystam z wielu rad
Jak najbardziej!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim prawie południe a u mnie znowu -20 stopni!! Ktoś wie kiedy te mrozy mają minąć?? Ja chcę już wiooooosnę!
Podobno teraz od jutra kilka dni ma być trochę lżej, ale jeszcze może wrócić taki silny mróz...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32057105]Zdarzało Ci się takie coś?[/QUOTE]

Tak, zdarzało. Ale nie bolesne, może po prostu trochę nieprzyjemne. Lekarz stwierdził, że to skurcze Braxtona-Hicksa, ale profilaktycznie biorę też magnez (zalecenie od gina i od endo, bo miałam badany i jest na granicy).
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:21   #4660
Konto usunięte

Cytat:
Tak, zdarzało. Ale nie bolesne, może po prostu trochę nieprzyjemne. Lekarz stwierdził, że to skurcze Braxtona-Hicksa, ale profilaktycznie biorę też magnez (zalecenie od gina i od endo, bo miałam badany i jest na granicy).
Nie, mnie też nie boli i owszem, jest trochę nieprzyjemne.
Czytam o tym, wiele dziewczyn to ma, ale i tak okropnie się przejmuję
Stary 2012-02-04, 12:24   #4661
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

rozluznie atmosfere

przyszla do mnie babcia... taka co nie przychodzi czesto bo nie lubie jej pogladow i woglole nie zdadzamy sie w prawie niczym, do tego jest strasznym ,,mocherem,, :P
No wiec przyszla do mnie i mowi mi, zebym przypadkiem nie robila sobie zdjec.
pytam czemu? przeciez fajnie miec pamiatke z okresu ciazy<ogolnie kupilam lepszy aparat i chce zeby tz sporobowal mi zrobic taka pol profesjonalna cz-biala sesje>
babcia mi mowi ze to bardzo szkodliwe.... mnie wcielo... powiedziala ze to bardzo silnie promieniuje i ze malemu dziecku tez nie wolno ...
wiec jej mowie, ze fajnie miec pare zdjec po urodzeniu dziecka
a ona kategorycznie, ze dziecko mi umrze, ze to niezdrowe, ze od dawna sie maym dzieciom nie robi zdjec bo to bardzo szkodliwe
juz nie dyskutowalam bo mi sie zcyzoryk otworzyl w kieszeni
az sie boje co ebdzie po porodzie z tymi moimi babciami.... Jedna juz mi wciska, ze pampersow mam nie stosowac, ze e lecie sie dziecku czapke ubiera.... druga to juz wogole ....bedzie mi kazala chodzic z dzieckiem codziennie do kosciolaa jak zrobie malemu sesje to mnie chyba wyzwie od wyrodnych matek :P
eh ...

ciekawe co sie narobi jak sie dowiedza, ze w tym roku chce zostawic dziecko z moimi rodzicami jak bedzie grzeczne i bedzie dalo sie je dokarmic jakos i chce jechac na ok 3 dni w bieszczady :P
a za rok to myslalam juz z malym
az sie boje myslec

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-04 o 12:31
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 12:43   #4662
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
rozluznie atmosfere

przyszla do mnie babcia... taka co nie przychodzi czesto bo nie lubie jej pogladow i woglole nie zdadzamy sie w prawie niczym, do tego jest strasznym ,,mocherem,, :P
pytam czemu? przeciez fajnie miec pamiatke z okresu ciazy<ogolnie kupilam lepszy aparat i chce zeby tz sporobowal mi zrobic taka pol profesjonalna cz-biala sesje>
babcia mi mowi ze to bardzo szkodliwe.... mnie wcielo... powiedziala ze to bardzo silnie promieniuje i ze malemu dziecku tez nie wolno ...
a ona kategorycznie, ze dziecko mi umrze, ze to niezdrowe, ze od dawna sie maym dzieciom nie robi zdjec bo to bardzo szkodliwe
az sie boje co ebdzie po porodzie z tymi moimi babciami.... Jedna juz mi wciska, ze pampersow mam nie stosowac, ze e lecie sie dziecku czapke ubiera.... druga to juz wogole ....bedzie mi kazala chodzic z dzieckiem codziennie do kosciolaa jak zrobie malemu sesje to mnie chyba wyzwie od wyrodnych matek :P
eh ...

ciekawe co sie narobi jak sie dowiedza, ze w tym roku chce zostawic dziecko z moimi rodzicami jak bedzie grzeczne i bedzie dalo sie je dokarmic jakos i chce jechac na ok 3 dni w bieszczady :P
az sie boje myslec
ciekawe skąd ona birze prochy
a tak poważnie, naprawdę musisz mieć dozę cierpliwości i to jeszcze jaką....taką wielką
Stary 2012-02-04, 12:53   #4663
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Biedna malutka... Serce się kraje... Staram się nawet za dużo o tym nie myśleć...

Cześć! Dzięki
Rzeczywiście, jak sie nie czyta na bieżąco, to ciężko nadążyć...
Gratuluję parki! Podasz nam jeszcze Twój tp? Bo tylko u Ciebie są na liście kropeczki...

Oczywiście, już podaję, wg OM termin porodu mam na 15 czerwca

Co do skurczy Braxtona-Hicksa to mi też się czasem zdarzają ale jak na razie nie są mocno upierdliwe.

agatka haha babcia wymiata W ogóle babcie mają czasem takie pomysły, że nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać ale najważniejsze to się nie przejmowac i robić swoje.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 12:57   #4664
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No i bardzo ważna sprawa - po to, żeby dziecku podac wodę, co zwłaszcza jest ważne przy upałach czy w sezonie grzewczym. Najgłupsza rada jaką wyniosłam z porodówki brzmiała, że nie nalezy dawać dziecku wody, bo mleko matki mu wystarczy. Mało co nie doprowadziłam do tragedii - dziecko było rozdrażnione, ale ja wiązałam to z refluksami. Klapki mi opadły z oczu, jak pielęgniarka pobierała krew do badania i nie mogła wycisnąć kropli! Dopiero nasza pediatra powiedziała mi, że jednym dzieciom wystarcza samo mleko, ale innym nie i w związku z tym dziecku należy ileś razy dziennie proponować czystą wodę - jeżeli będzie potrzebowało - wypije, jeżeli nie - to nie. Żadne dziecko które nie potrzebuje wody, nie rzuci się na nią, bez obawy
O widzisz, też słyszałam, że jak się karmi piersią to absolutnie nie dawać nic innego do picia, że jak się dziecku chce pić to tylko pierś. No i bądź tu mądry

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Ale przecież to nie zdjęcia rentgena
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 13:11   #4665
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Która,normalna kobieta nie wezwie pogotowia?! Szok szokiem dobra ,ale zeby tak zmyślać przez cały czas?! To wyrachowany babsztyl,aby swoją dupe bronić powiedziałaby wszystko. Może i jestem dziwna ,ale jestem za karą śmierci,takie kreatury nie powinny być utrzymywane za nasze podadki. U nas w mieście rok temu wypuścili chłopaka z więzienia (odsiadywał wyrok za niby nieumyślne spowodowanie śmierci a dokładnie za pobicie po pijaku) ten potem przekonał rodzine ze się zmienił,chce życie od nowa zacząć,któregoś dnia poszedł do siostry w odwiedziny, zjadł obiad z jej dzieckiem pooglądał bajki a następnie zadał jej kilka ciosów nożem ,a gdy jej krzyki obudziły jej trzy letniego synka ,podciął małemu gardełko. Po tamtym wypadku zmieniłam właśnie zdanie co do kar śmierci w Polsce .

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ktoś kiedyś pisał , że dziecko z czasem może zrobić sobie trampolinę z odbytu i ja tego właśnie doświadczam
Ja tak mam prawię codziennie, nie lubię tego
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 14:33   #4666
Dasti80
Zakorzenienie

hej

Biedna Madzia ciałko znależli ok. 300 m od mieszkania mojej mamy w parku Żeromskiego, bardzo dużo ludzi zapala znicze i zostawia zabawki.

Wczoraj byłam prawie cały dzień poza domem, piękna u nas pogoda jest -5 śnieg, słońce, bez wiatru,

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
rozluznie atmosfere

eh ...

az sie boje myslec
Hehe, dobre masz te babcie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32059684]Nie, mnie też nie boli i owszem, jest trochę nieprzyjemne.
Czytam o tym, wiele dziewczyn to ma, ale i tak okropnie się przejmuję [/QUOTE]
W mojej książce pisze że od 20t pojawiają się skurcze bh i jest to zupełnie normalne, więc chyba nie masz powodu do zamartwiania się

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:39
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:56   #4667
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

TZ w pracy, u mnie nudy a tu tak cicho ...
Stary 2012-02-04, 14:59   #4668
blueelektron
Rozeznanie

mój też pojechał do pracy na chwilę i dupa mieliśmy jechać na zakupy
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:03   #4669
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi się zaczyna robić kreska na brzuchu, no cóż takie uroki ciąży. Dzisiaj mam fazę na mandarynki i co chwila wcinam. Witamin i błonnika nigdy za wiele .

Jak dla mnie osoba, która urodziła Madzię (bo to nie matka, jak dla mnie) i ją zabiła, nie zasługuje nawet na cień szacunku. Na początku sprawy było mi jej żal, ale w głębi serca czułam, że ona coś kręci i nie jest szczera w tym, co mówi. Jestem ciekawa, co jej mąż na to. W końcu zeznał, że był wtedy w domu i nawet pomagał znieść wózek. To co, nie zauważył faktu, że dziecko "upadło" na próg? To jakieś chore. Jestem ciekawa, do czego jeszcze dojdą w dochodzeniu, bo jak dla mnie on też jest jakiś szemrany.

edit.

Moja jedna babcia, to pewnie zatuczyłaby mnie jak wieprzka, jakbyśmy byli w Polsce. Według niej i tak pewnie za mało jem i nie dbam o siebie. Druga babcia jakoś się specjalnie nie przejęła tym wszystkim, ale ona ma poważniejsze problemy, więc ją rozumiem. Moja mama mi wczoraj powiedziała, żebym broń Boże włosów nie farbowała... czytałam gdzieś, że o ile ktoś używa farb bez amoniaku i robi to w długich odstępach czasowych, to nic się nie dzieje. Ja farbuję co 2 miesiące z hakiem i wolę zafarbować, niż chodzić z mega odrostami jak jakaś fleja.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-04 o 15:07
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 15:17   #4670
Konto usunięte

A pamiętacie, jak pisałam, że w dniu, kiedy ogłosili zaginięcie Magdy, TVN puściło "Detektywów" czy coś tam o tym, że matka zabiła dziecko i upozorowała porwanie.....? Co to koszmarny zbieg okoliczności....
Ja nie wierzę w to, że ona ją upuściła. Szukałam informacji (już kiedyś, w ramach rozrywek matki-histeryczki) o tym, co się dzieje, jak dziecko upadnie. Mamy pisały, że dziecko im spadło np. z tapczanu i nic się nie stało, potem jechały oczywiście na pogotowie (jak to normalne osoby), obserwowały dzieci. Nie przeczytałam nigdy o tym, że dziecko zmarło po takim upadku.
I te niejasności w zeznaniach ojca.....
Za dużo znaków zapytania w tej sprawie. Myślę, że to nie jest jeszcze ostateczna wersja.
Stary 2012-02-04, 15:20   #4671
kapukat
Zakorzenienie

ja bym chętnie wyszła na spacer ale jak skoro ciągle pada....bu już mnie roznosi, pochodziłabym sobie w taką wiosenną pogodę a tu tylko deszcz deszcz i deszcz
Stary 2012-02-04, 15:21   #4672
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32064083]A pamiętacie, jak pisałam, że w dniu, kiedy ogłosili zaginięcie Magdy, TVN puściło "Detektywów" czy coś tam o tym, że matka zabiła dziecko i upozorowała porwanie.....? Co to koszmarny zbieg okoliczności....
Ja nie wierzę w to, że ona ją upuściła. Szukałam informacji (już kiedyś, w ramach rozrywek matki-histeryczki) o tym, co się dzieje, jak dziecko upadnie. Mamy pisały, że dziecko im spadło np. z tapczanu i nic się nie stało, potem jechały oczywiście na pogotowie (jak to normalne osoby), obserwowały dzieci. Nie przeczytałam nigdy o tym, że dziecko zmarło po takim upadku.
I te niejasności w zeznaniach ojca.....
Za dużo znaków zapytania w tej sprawie. Myślę, że to nie jest jeszcze ostateczna wersja.[/QUOTE]

Jak teraz pokazują podsumowania z tej sprawy i słucham jej błagania o oddanie dziecka itd., to mi się nóż w kieszeni otwiera. Sama bym jej ten durny łeb rozbiła o próg
Stary 2012-02-04, 15:30   #4673
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Monika Faustyna, nie wiem jak Tobie ale mi sie moja kreska na brzuchu bardzo pdooba )
wlosy farbowalam na sylwestra, teraz nie farbuje bo w sumie nie widac mi odrostow, mam podobny kolor do naturalnego ale na wiosne trzeba bedzie odswiezyc kollorek )
ja na spacek nie wychodze bo caly prawy bok mnie boli, chyba rwa kulszowa, takze grzecznie siedze w domku
zaraz sobie poszukam w tv jakis sensowny film.
wczoraj na jakims programie widzialam zapowiedz programu o wczesniakach i chcialam sobie go ogladnac, ale zapomnialam na jakim programie i w jaki dzien wiec jakbyscie wiedzialy cos na ten temat to piszcie

Czas edycji: 2012-02-04 o 15:32
Stary 2012-02-04, 15:35   #4674
Dasti80
Zakorzenienie

Mi kreska nie wyszła

Stary 2012-02-04, 15:36   #4675
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Mi kreska nie wyszła
mi też nie...ale może jeszcze wyjdzie
Stary 2012-02-04, 15:38   #4676
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze...? To dużo jeszcze takich będzie? Prześliczne ubranka, już dobre pół wyprawki masz...

.
Dziekuje no jeszcze przynajmniej z 2 To mi daje taka radosc ze najchetniej codziennie bym co kupowala ale musze jeszcze malutkie ciuszki kupic na newborn bo te sa na 0-3 i 6 miesiecy

Cytat:
gratuluje!

jakie imiona bierzecie pod uwage?

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
Nie umiem sie odnaleźć na tym forum, wszystkiego duzo tu i ludzi i opisów. A długo juz jestem na forum, ale raczej jako czytelnik.
Postów przybywa tu w tempie ekspresowym

i skorzystam z wielu rad

Pozdrawiam
witaj
mam nadzieje ze uda Ci sie do nas "wbic"

Cytat:
Oczywiście, już podaję, wg OM termin porodu mam na 15 czerwca
.
o masz termin w moje urodziny

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 15:47   #4677
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi się podoba, jest urocza . Włosy farbowałam ostatnio na początku grudnia, więc trochę czasu minęło. Odrosty (naturalnie jestem ciemną szatynką) jakoś strasznie nie rzucają się w oczy, ale kolor mi trochę wyblakł (mahoniowy brąz). Ja w ogóle mam taką manię, żeby mieć włosy w dobrym stanie i zadbane paznokcie. Do fryzjera chodzę co pół roku. Teraz nie byłam trochę dłużej, bo mam zaufaną kobitkę w Polsce, a do kraju przyjeżdżamy dopiero na Wielkanoc. Już się boję ile mi ściacha zniszczonych końcówek. Za to pociesza mnie myśl, że będą w dobrej kondycji. A włosy mam kręcone, obecnie do łopatek. Myślę, żeby tylko podciąć zniszczone końcówki i wycieniować. Mam nadzieję, że moja fryzjerka nie będzie wtedy miała wolnego
Stary 2012-02-04, 15:50   #4678
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj na jakims programie widzialam zapowiedz programu o wczesniakach i chcialam sobie go ogladnac, ale zapomnialam na jakim programie i w jaki dzien wiec jakbyscie wiedzialy cos na ten temat to piszcie
Ostatnio czytałam artykuł o wcześniakach chyba w newsweeku, był bardzo dołujący. Toczy sie spór o to czy lekarze powinni ratować dzieci urodzone w 24, 25, 26 tc bo wiekszość z tych dzieci i tak umiera tylko ich męczarnie są przedłużane, a dzieci którym udaje się przeżyć są niepełnosprawne fizycznie i psychiczne.

Stary 2012-02-04, 15:52   #4679
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

a jak to jest z tym pepkiem ?
macie wklesle czy takie wystajace ?
mama powiedziala ze jak mam taki wklesniety to nie ebdzie mi juz wystawal, ze to zalezy od zwiazania pepowiny przez lekarza jak sie urodzilysmy nie wiem ile w tym porawdy
macie tak, ze ktoras miala wklesniety a pozniej wypukly ??
MonikaFaustyna to ja tez nie dalabym rady po miescie chodzic z odrostami badz nieladem na glowie ;] paznokci teraz nie maluje, bo tz krzyczy ze truje dziecko ale wsyztkie sa jednej dlugosci i sa czyste ;p
Dasti80 no wczoraj wlasnie leciala ta reklama, chcialabym sobie to ogladnac choc nie wiem czy dalabym rade tak bez placzu,,,, i do konca pytam bardziej z ciekawosci.

Czas edycji: 2012-02-04 o 15:59
Stary 2012-02-04, 15:55   #4680
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to jest z tym pepkiem ?
macie wklesle czy takie wystajace ?
mama powiedziala ze jak mam taki wklesniety to nie ebdzie mi juz wystawal, ze to zalezy od zwiazania pepowiny przez lekarza jak sie urodzilysmy macie tak, ze ktoras miala wklesniety a pozniej wypukly ??
Ja miałam zawsze mocno wklęśnięty, taka dziurka w brzuchu. Teraz jest wypchnięty na równym poziomie z brzuchem, wygląda to tak jakbym pępka nie miała i jestem ciekawa czy zrobi się wypukły.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości