|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Nie umiem sie odnaleźć na tym forum, wszystkiego duzo tu i ludzi i opisów. A długo juz jestem na forum, ale raczej jako czytelnik.
Postów przybywa tu w tempie ekspresowym ![]() tez będę mama po raz drugi w maju ![]() moglabym czasem z Wami tu cos popisać, a chetnie poczytam i skorzystam z wielu rad ![]() Pozdrawiam
#4652 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32050699]Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. Dzisiaj mam jakiś zły dzień ![]() Czy to normalne, że trochę mi spuchły dłonie? Obserwuję to po obrączce, nigdy mi nie robiła śladu na palcu, a teraz trochę ciężko ją zdjąć :/ Dzisiaj praktycznie nic nie robię, więc to na pewno nie z wysiłku.[/QUOTE] Mi też puchną, niewiele ale obrączkę już dawno zdjęłam asekuracyjnie. Pilnuj jednak by to puchnięcie nie było jakieś duże bo może to oznaczać nadciśnienie a to niefajna sprawa. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4653 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
kism, DZIĘKI wielkie za relację ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znowu mam straszny katar ![]() ![]() Mam nadzieję, że mi zaraz przejdzie, bo trzeba się wziąć za jakieś porządki ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-04 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() kism ja też dziękuję, ta fioletowo-żółta bluzka jest fantastyczna, chyba odgapię ![]() ![]()
#4655 | ||
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Wczoraj zasnęłam szybko, bo bardzo bolała mnie głowa, z kompa i z nerwów z tego twardnienia. Dzisiaj od rana nie stwardniał, albo twardniał, ale ja tego nie czułam, bo wcześniej to uczucie było odczuwalne, jakby ściąganie brzucha do jednego miejsca. Bardzo się tym martwię, ale póki tego nie ma, to się cieszę. Cytat:
![]() Cytat:
Miałam mierzone ciśnienie we wtorek i było super, 120/70, mam nadzieję, że nie będzie rosnąć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
głowa mnie nie będzie bolała niech Cię o to Twoja nie boli ![]() nie przejęłam się aż tak bardzo jak myślisz po prostu nie sugeruj jakiegoś chorego konkursu, bo nie wszyscy myślą tak jak TY. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- po 2 ja sobie ze swoją wagą poradzę ![]()
![]() |
#4657 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32050699]Czy to normalne, że trochę mi spuchły dłonie? Obserwuję to po obrączce, nigdy mi nie robiła śladu na palcu, a teraz trochę ciężko ją zdjąć :/ Dzisiaj praktycznie nic nie robię, więc to na pewno nie z wysiłku.[/QUOTE] pewnie - ciąża to taki okres gdzie nasz organizm szaleje ![]() ![]() Cytat:
i jakie opinie? bo ja czytałam niekoniecznie pozytywne... jestem ciekawa jakie Ty odniosłaś wrażenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeśli nie Ty to kto? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w sprawie puchnięcia rąk!
Jeśli dzisiaj twardnienia mi się uspokoją, to poczekam do przyszłego tygodnia i na połówkowym powiem lekarzowi o tym, żeby sprawdził szyjkę. Oby tylko nie było to przeszkodą do SR ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rzeczywiście, jak sie nie czyta na bieżąco, to ciężko nadążyć... Gratuluję parki! Podasz nam jeszcze Twój tp? Bo tylko u Ciebie są na liście kropeczki... ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32057105]Zdarzało Ci się takie coś?[/QUOTE] Tak, zdarzało. Ale nie bolesne, może po prostu trochę nieprzyjemne. Lekarz stwierdził, że to skurcze Braxtona-Hicksa, ale profilaktycznie biorę też magnez (zalecenie od gina i od endo, bo miałam badany i jest na granicy). |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytam o tym, wiele dziewczyn to ma, ale i tak okropnie się przejmuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
rozluznie atmosfere
przyszla do mnie babcia... taka co nie przychodzi czesto bo nie lubie jej pogladow i woglole nie zdadzamy sie w prawie niczym, do tego jest strasznym ,,mocherem,, :P No wiec przyszla do mnie i mowi mi, zebym przypadkiem nie robila sobie zdjec. ![]() pytam czemu? ![]() babcia mi mowi ze to bardzo szkodliwe.... mnie wcielo... powiedziala ze to bardzo silnie promieniuje i ze malemu dziecku tez nie wolno ... ![]() wiec jej mowie, ze fajnie miec pare zdjec po urodzeniu dziecka a ona kategorycznie, ze dziecko mi umrze, ze to niezdrowe, ze od dawna sie maym dzieciom nie robi zdjec bo to bardzo szkodliwe ![]() juz nie dyskutowalam bo mi sie zcyzoryk otworzyl w kieszeni ![]() az sie boje co ebdzie po porodzie z tymi moimi babciami.... Jedna juz mi wciska, ze pampersow mam nie stosowac, ze e lecie sie dziecku czapke ubiera.... druga to juz wogole .... ![]() ![]() eh ... ![]() ciekawe co sie narobi jak sie dowiedza, ze w tym roku chce zostawic dziecko z moimi rodzicami jak bedzie grzeczne i bedzie dalo sie je dokarmic jakos i chce jechac na ok 3 dni w bieszczady :P a za rok to myslalam juz z malym ![]() az sie boje myslec
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-04 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie, naprawdę musisz mieć dozę cierpliwości i to jeszcze jaką....taką wielką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do skurczy Braxtona-Hicksa to mi też się czasem zdarzają ale jak na razie nie są mocno upierdliwe. agatka haha babcia wymiata ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
hej
Biedna Madzia ![]() Wczoraj byłam prawie cały dzień poza domem, piękna u nas pogoda jest -5 śnieg, słońce, bez wiatru, ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32059684]Nie, mnie też nie boli i owszem, jest trochę nieprzyjemne. Czytam o tym, wiele dziewczyn to ma, ale i tak okropnie się przejmuję ![]() W mojej książce pisze że od 20t pojawiają się skurcze bh i jest to zupełnie normalne, więc chyba nie masz powodu do zamartwiania się ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-04 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
TZ w pracy, u mnie nudy a tu tak cicho ...
![]()
#4668 |
Rozeznanie
|
mój też pojechał do pracy na chwilę i dupa mieliśmy jechać na zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Mi się zaczyna robić kreska na brzuchu, no cóż takie uroki ciąży. Dzisiaj mam fazę na mandarynki i co chwila wcinam. Witamin i błonnika nigdy za wiele
![]() Jak dla mnie osoba, która urodziła Madzię (bo to nie matka, jak dla mnie) i ją zabiła, nie zasługuje nawet na cień szacunku. Na początku sprawy było mi jej żal, ale w głębi serca czułam, że ona coś kręci i nie jest szczera w tym, co mówi. Jestem ciekawa, co jej mąż na to. W końcu zeznał, że był wtedy w domu i nawet pomagał znieść wózek. To co, nie zauważył faktu, że dziecko "upadło" na próg? To jakieś chore. Jestem ciekawa, do czego jeszcze dojdą w dochodzeniu, bo jak dla mnie on też jest jakiś szemrany. edit. Moja jedna babcia, to pewnie zatuczyłaby mnie jak wieprzka, jakbyśmy byli w Polsce. Według niej i tak pewnie za mało jem i nie dbam o siebie. Druga babcia jakoś się specjalnie nie przejęła tym wszystkim, ale ona ma poważniejsze problemy, więc ją rozumiem. Moja mama mi wczoraj powiedziała, żebym broń Boże włosów nie farbowała... czytałam gdzieś, że o ile ktoś używa farb bez amoniaku i robi to w długich odstępach czasowych, to nic się nie dzieje. Ja farbuję co 2 miesiące z hakiem i wolę zafarbować, niż chodzić z mega odrostami jak jakaś fleja. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-04 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Konto usunięte
|
A pamiętacie, jak pisałam, że w dniu, kiedy ogłosili zaginięcie Magdy, TVN puściło "Detektywów" czy coś tam o tym, że matka zabiła dziecko i upozorowała porwanie.....? Co to koszmarny zbieg okoliczności....
Ja nie wierzę w to, że ona ją upuściła. Szukałam informacji (już kiedyś, w ramach rozrywek matki-histeryczki) o tym, co się dzieje, jak dziecko upadnie. Mamy pisały, że dziecko im spadło np. z tapczanu i nic się nie stało, potem jechały oczywiście na pogotowie (jak to normalne osoby), obserwowały dzieci. Nie przeczytałam nigdy o tym, że dziecko zmarło po takim upadku. I te niejasności w zeznaniach ojca..... Za dużo znaków zapytania w tej sprawie. Myślę, że to nie jest jeszcze ostateczna wersja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
ja bym chętnie wyszła na spacer ale jak skoro ciągle pada....bu już mnie roznosi, pochodziłabym sobie w taką wiosenną pogodę a tu tylko deszcz deszcz i deszcz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32064083]A pamiętacie, jak pisałam, że w dniu, kiedy ogłosili zaginięcie Magdy, TVN puściło "Detektywów" czy coś tam o tym, że matka zabiła dziecko i upozorowała porwanie.....? Co to koszmarny zbieg okoliczności....
Ja nie wierzę w to, że ona ją upuściła. Szukałam informacji (już kiedyś, w ramach rozrywek matki-histeryczki) o tym, co się dzieje, jak dziecko upadnie. Mamy pisały, że dziecko im spadło np. z tapczanu i nic się nie stało, potem jechały oczywiście na pogotowie (jak to normalne osoby), obserwowały dzieci. Nie przeczytałam nigdy o tym, że dziecko zmarło po takim upadku. I te niejasności w zeznaniach ojca..... Za dużo znaków zapytania w tej sprawie. Myślę, że to nie jest jeszcze ostateczna wersja.[/QUOTE] Jak teraz pokazują podsumowania z tej sprawy i słucham jej błagania o oddanie dziecka itd., to mi się nóż w kieszeni otwiera. Sama bym jej ten durny łeb rozbiła o próg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
Monika Faustyna, nie wiem jak Tobie ale mi sie moja kreska na brzuchu bardzo pdooba
![]() wlosy farbowalam na sylwestra, teraz nie farbuje bo w sumie nie widac mi odrostow, mam podobny kolor do naturalnego ![]() ![]() ja na spacek nie wychodze bo caly prawy bok mnie boli, chyba rwa kulszowa, takze grzecznie siedze w domku ![]() zaraz sobie poszukam w tv jakis sensowny film. wczoraj na jakims programie widzialam zapowiedz programu o wczesniakach i chcialam sobie go ogladnac, ale zapomnialam na jakim programie i w jaki dzien wiec jakbyscie wiedzialy cos na ten temat to piszcie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Mi kreska nie wyszła
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jakie imiona bierzecie pod uwage? ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze uda Ci sie do nas "wbic" ![]() o masz termin w moje urodziny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Mi się podoba, jest urocza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio czytałam artykuł o wcześniakach chyba w newsweeku, był bardzo dołujący. Toczy sie spór o to czy lekarze powinni ratować dzieci urodzone w 24, 25, 26 tc bo wiekszość z tych dzieci i tak umiera tylko ich męczarnie są przedłużane, a dzieci którym udaje się przeżyć są niepełnosprawne fizycznie i psychiczne.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
a jak to jest z tym pepkiem ?
macie wklesle czy takie wystajace ? mama powiedziala ze jak mam taki wklesniety to nie ebdzie mi juz wystawal, ze to zalezy od zwiazania pepowiny przez lekarza jak sie urodzilysmy ![]() macie tak, ze ktoras miala wklesniety a pozniej wypukly ?? MonikaFaustyna to ja tez nie dalabym rady po miescie chodzic z odrostami badz nieladem na glowie ;] paznokci teraz nie maluje, bo tz krzyczy ze truje dziecko ale wsyztkie sa jednej dlugosci i sa czyste ;p Dasti80 no wczoraj wlasnie leciala ta reklama, chcialabym sobie to ogladnac choc nie wiem czy dalabym rade tak bez placzu,,,, i do konca ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-04 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.