|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Ja tez tak jem biały ser
buleczka, maselko, plasterek sera na to miód lub dzem
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bialy twarog i na to miod lub dzem
oczywiscie na chlepie
|
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
A Wy znów o jedzeniu gadacie I jeszcze te fotki tego torciku... A za mną cały czas słodycze chodzą jak na złość... Ostatnio przerzuciłam się na kanapki z serem żółtym i dżemem truskawkowym A na mięso znów patrzeć nie mogę. Zrobiłam dewolaje i wszystkie musiał zjeść Tomek![]() Ech szkoda mi tej małej Magdy.. Ta "mamusia" to powinna zgnić w więzieniu i tyle... Bo niestety na karę śmierci nie można liczyć Wczoraj koleżanka przyniosła mi całą torbę ciuszków. Tylko że większość jest różowa niestety i jak się chłopak okaże to do wyrzucenia będą.A szkoda bo są śliczne,np taki kombinezonik "króliczek"... Choć jego jeszcze będzie można "odratować"-wybielaczem go potraktuję najwyżej ![]() Widziałam właśnie Wasze fotki.. Ślicznie wyglądacie dziewczyny! A gucia mam pytanie: Jak Twoja córunia sobie radzi z dwoma językami? bo koleżanka ostatnio narzekała,że jej syn tak "miksuje" i zastanawiałam się czy u Ciebie też tak jest...
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
wersja bułeczka, masełko, biały ser i miód lub dżem do mnie jakoś przemawia więc spróbuję i zobaczę
ale to po weekendzie
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#637 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak! Serek biały+dżemik, mmmmm.... Jakbym tak daleko do sklepu nie miała to bym sobie zrobiła taką kanapkę. bo niestety nie mam najwaźniejszego składnika...
A tak w ogóle to zaczął właśnie sypać śnieg... A T. jak na złość te nocki wypadły. nie dość,że ciemno jak u murzyna w... to jeszcze nie mamy zimówek. a o wypadek nie trudno... Wczoraj mało brakło,a jakiś facet by w płot przydzwonił. Całe szczęście,że nikt nie szedł wtedy chodnikiem. Bo by nieciekawie się to skończyło... Mieliśmy rano jechać na carboot,ale pewnie odwołają go... Ech i zima pokrzyżowała plany
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karo Z pięknie TŻ Ci powiedział
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-04 o 20:07 |
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Zima 2012
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
no i kilka ładniejszych ciuszków
bo reszta to zwykłe bodziaki już są
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Ci,że "gonimy" temp z Pl. Dziś w nocy było -15 stopni. Jak na tutejszy klimat to sporo... Wszystkie pąki,co na drzewach się pojawiły obmarzły...
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka ma czkawkę. Ale jaką mocną
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
T. ma w pracy termometr na zewnatrz i stąd wiemy.. ale on tez uwierzyć nie mógł... A Ty gdzie mieszkasz? bo ja w okolicach Northampton
|
#648 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i i tak robisz co uwazasz za slusznePrawda jest taka,ze kiedys chyba wszyscy tak robili i wiekszosc osob w ich wieku nie widzi w tym nic zlego ;/ . Fajnie,ze wozeczek zakupiony ![]() Cytat:
ehh te rosol...no nie moge o tym nawet czytac ,bo mi sie slinotok włącza! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas malowanie trawy i nieba dzis zakupilismy farbe (na oko bez wczesniejszego maziania po scianie, wiec mam nadzieje,ze nie przestrasze sie po malowaniu...a potem nakleimy zwierzątka )Filipek pewnie jest wniebowzięty! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mniaaam oj to jest poprostu pyszne! ja tez uwielbiam taki zestaw...twarog plus miodek, albo dzem, ale koniecznie brzoskwiniowy,albo jagodowy My wlasnie po kolacji z zapiekanka śmieciowa dzis mamy 8miesiecy po slubie i nawet nieswiadomie otworzylam makaron ktory zakupilismy na Sycyli takze mozna rzecz,bylo prawie romantycznie ![]() Od pn moj T znow na 2 dni wylatuje na delegacje, ale sciagam sobie kolezanke z pracy coby nie siedziec samej w nocy Pozytyw jest taki,ze ja potem odespie nasze pogaduchy, ale gorzej z Nia, bo bedzie musiala zasuwac do pracy.Od wtorku wizyta tesciowej....zbieram cierpliwosc coby wystarczylo;] ps.moj T wlasnie konczy malowanie naszej sypialni na "jeżynowy koktajl" Duluxa..no stwierdzam, ze ladnie bedzie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
a czesto ma? bo ja zauwazylam, ze Robert codziennie od kilku dni wieczorem. Pika przez dobre 10min ,ale z tego co slyszałam to podobno Maluszek w brzuchu nie odczuwa tego jako dyskomfort tj my
Kobietki bardzo dziekuje za dobre słowa po wizycie i miło mi,że także sie cieszycie ,że wszystko w porzadku
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
RYbka, Ty z UK, więc może będziesz wiedziała, o co chodzi..
Tu w Ire mamy tzw. travelersów- mieszkają w przyczepach, nie płacą podatków.. kasę mają 'nie wiadomo skąd'.. ogólnie patologia.. No i właśnie taka babka wyprzedawała tabor Po pierwsze za drogo jak na wyprzedaż, a po drugie -ja z nią za żadne skarby żadnych interesów nie zamierzam robić.. Więc przejechaliśmy się 200 km po Irlandii ![]() Do piątku jestem goła i wesoła.. a właśnie w Galway pojawiła się okazja i mąż chce jechać.. Nie wiem.. może 700 euraczy jakoś wysupłam po kontach bankowych ![]() ![]() Bo faktycznie przyczepa na zdjęciach dość ok.. a okazja bo niecałe 700 e http://www.donedeal.ie/for-sale/caravans/2971114 Możecie luknąć
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że maluszka w brzuchu to nie męczy (to znaczy wierzę w to, co twierdzą lekarze). A uczucie jest śmieszne ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- anagat, zobacz dla porównania ile kosztują takie przyczepki w PL (allegro, otomoto, gratka). Nie wiem czy 700 euro to cena ok i wiem, że nie opłaca się Wam jechać kupowac w PL, ale będziesz miała porównanie)
|
|
#652 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka ktory to tydzien?
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kobietki!
U nas leniwa sobota....Wczoraj upiekiliśmy sernik, dziś już nie ma pól blaszki Mieliśmy także w planach fasolkę po bretońsku na obiad...Pojechaliśmy do polskiego sklepu, zaopatrzyliśmy się we wszystko, co potrzeba, oprócz...fasolki! Więc będziemy robić jutro z drobniejszej odmiany, którą można nabyc w tesco. Od kilku dni mamy także problemy z wodą w mieszkaniu, co jest bardzo irytujące. Ok 23-24 spada ciśnienie w rurach i przestaje lecieć ciepła, lub też przestaje lecieć woda w ogóle! Ponoć gdzieś była jakaś awaria, ale w bloku żadne info nie zostało wywieszone na ten temat a taki stan rzeczy trwa już od tygodnia!Cytat:
A no można...Choć mnie też to dziwi, ale znam kilka osób w tym mojego męża-ser biały z dżemem plus ser biały z cukrem..fuj, to zestawienei nie dla mnie Za to uwielbiam gorace grzanki z opiekacza z masełkiem i dżemem lub miodem, po prostu rozpływają sie w ustach i do tego kubek gorącego kakao!
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzis wieczorem mialam Spa
![]() Maz na moja prosbe z oporem ale jednak, zmyl zmywaczem lakier z moich paznokci ze stop hihi mial obcinac paznokcie, troche sie bal, w koncu jakos sama to zrobilam ale za to pomalowal mi pazurki ![]() Ja musze miec pomalowane chociaz cielistym lakierkiem :brzyd al: wiem wiem uzaleznienie ![]() mysle ze organizm wie czego potrzebuje i nas zmusza do spanka ![]() Cytat:
![]() a takze kacikiem dzidziusiowym a trawe malujecie recznie?![]() A Filip bardzo sie ucieszyl Ja tez wolalabym nie byc sama w domku...bedzie Ci razniej z kolezanka
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może trudno w to uwierzyć, ale przyczepy i stare (>5 lat) auta są na wyspach tańsze niż w Polsce i na ogół w dużo lepszym stanie.. |
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ten temat interesował kilka lat temu, ale wtedy ceny w PL były inne niż teraz. Babcia sprzedała mi dzić "njusa" odnośnie piersi i pokarmu. Jak piersi mocno sie nie powiększają w trakcie ciąży to znaczy, że bedę miała dużo pokarmu tej teorii jeszcze nie znałam
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja też takiej teorii nie znałam Ale w związku z tym powinnam zaopatrzyć się w sporą ilość wkładek laktacyjnych Bo mi niewiele się powiększyły Dobrze wiedzieć ![]() A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim. Wczoraj mój mąż się na mnie obraził, bo liczył na małe co nieco a tu żona padła jak zabita ze zmęczenia. Jakoś ostatnio nawet nie mam ochoty na sex Nie wiem co ze mną A jeszcze ten strach, że możemy wywołać tym skurcze, a to 35 tydzień. Chociaż lekarz nie zabronił, bo wszystko pozamykane mam na cztery spusty. Ach jak on się ze mną nacierpi biedny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

buleczka, maselko, plasterek sera na to miód lub dzem

oczywiscie na chlepie
I jeszcze te fotki tego torciku... A za mną cały czas słodycze chodzą jak na złość... Ostatnio przerzuciłam się na kanapki z serem żółtym i dżemem truskawkowym
A na mięso znów patrzeć nie mogę. Zrobiłam dewolaje i wszystkie musiał zjeść Tomek

Nie wiem co ze mną