|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Miło mi
A rybka zapiekana z serem i grzybkami też pyszna Rodzinka miała filety z indyka i bez sera i grzybów no ale ja mięsa nie jem. A ciasto jak "nabierze mocy" przez noc to jutro będzie jeszcze lepsze Jak podasz adres to Ci pocztą wyślę kawałek (chociaż dla mnie trochę za słodkie bo nie przepadam za wiórkami kokosowymi, chyba że w połączeniu z czekoladą jak ciasto Boundy )
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem chora i dlatego tak wyszło
Ciężko mi jeść przy zawalonym nosie i braku smaku
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
no spoko, tylko po pierwsze po co sie chwalic takim jadlospisem? a po drugie moglas chociaz zaznaczyc ze jestes chora, bo jak dla mnie to jest rogalik, babeczka, zupa i kanapka, a nie jadlospis, obok R to nawet nie stalo.
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A babeczka ma wielkość dłoni, więc chyba nie jest najgorzej. Nadrobię jutro, bo czeka na mnie szarlotka i gołąbki!
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
No to kolejne moje U/p ??? Nie wiem, nie ważę się, powinnam przytyć ale chyba boję się to zobaczyć na wadze, bez tego mi lżej...
Śn. kromka żytniego chlebka z masłem, jajkiem na twardo, musztardą, kromka razowca z masłem, 4 plastrami polędwicy,chrzanem, cały pomidor, 2 kiszone ogórki kawa,parę suszonych śliwek II śn. parę łyzek kaszy jęczmiennej z jogurtem naturalnym i cynamonem O. pół woreczka kaszy jęczmiennej znów (kocham), 2 spore kawałki karkówki w sosie pieczarkowo-cebulowym, buraczki na zimno, ogórek kiszony D. kawałek jakiegoś ciasta toffie w polewie, niespecjalne w sumie wpadło troche płatków na sucho i 3-4 cukierki irysy z sezamem K. sporo sałatki z makaronu, szynki, sera żółtego, pekinki, papryki, ogórka swiezego, pomidora i oliwy, kilka plastrów szynki i wędliny drobiowej po: jakieś 70g (niecała paczka) suszonych bananów, plaster twardego, karmelowego, norweskiego sera na spróbowanie Tyle... aż się dziwie, że jem to bez wyrzutów, oby tak dalej Do ocenki poproszę! |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
ok to ja daję swoje U i chcę kopa w dupę za bardzo nie zdrowe jedzenie i podjadanie ;/
I.miseczka domowej granoli orzechowo-czekoladowej z połową banana i gorącym mlekiem, po godzinie włączył mi się ssak-bułeczka z dynią gorąca inka na mleku; 45min skakanka, różne ćwiczenia na brzuch II.pół na pół-.pierogi z kapustą i grzybami/ ruskie z masłem, herbata z sokiem malinowym, sałatka z kapusty kiszonej oleju cukru itd. w między czasie-jabłko, mandarynkii, kanapka z nutellą dużo gorącej herbaty z miodem i cytryną ;/ III.pomidorowa z makaronem x2, potem na deser tak jakby kubek budyniu waniliowego z kanfiturą wiśniową (domową), rozgrzewka w domu, szybki marsz na basen, trening 1,5h (intensywny) i w domu rozciąganie IV.makaron pełnoziarnisty z wędzonym łososiem, natką pietruszki, parmezanem i warzywami, szklanka soku pomidorowego pogrzanego w mikrofali z pieprzem cayenne-.>polecam na rozgrzanie; potem dojedzone dwa nie za duże, nie za małe domowe gofry z konfiturą wiśniową jw. i herbata. i dziś tylko ze 2szklanki wody (na czczo) bo tylko ciepłe jem, zamarzam ![]() aha mogłam coś pominąć, zaczęłam podjadać i muszę sie znów oduczyć
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-02-04 o 21:47 |
|
|
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapytam z ciekawości, ile spalasz na takich dwóch treningach dziennie? bo z 1000 chyba będzie, co? ![]() i dam znowu moje U do wglądu, nieidealne lecz spontaniczne ![]() I.placki bananowe z płatkami owsianymi, smażone na kapce oleju z całym serkiem wiejskim 200g II. dwie czekoladki deserowe z nadzieniem orzechowym/hawaii III. grahamka zapieczona, z masłem, podzielona na 3 części - jedna z dżemem daktylowo-figowo-cynamonowym, dwie z gotowaną piersią kurczaka i ketchupem, papryka cała, ogórki kiszone IV. talerz zupy jarzynowej, dużo ziemniaków i groszku; jeden większy kotlet mielony wieprzowy i dwa mniejsze wołowe, ogórki kiszone, pomidor z solą ziołową V. twarożek domowy z łyżką tego dżemu daktylowego i garścią nerkowców VI.(z przyjaciółką) trzy naleśniki pszenno-orkiszowe z dżemem truskawkowym, dwie mandarynki, ze dwie garście fitnessów jogurtowych na sucho, pół paczki flipsów truskawkowych. woda i dużo herbat ...może być? ćwiczeń brak, wpadł spacer. |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe Ale uwielbiam to ! Aha noi Szkoda że taki mróz, na łyżwy nie mam jak iść Twoje jadło jak najbardziej oki
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), no i jeśli do tego trzymasz na tym wagę to na prawdę uważam, że nie ma się co przejmować z resztą z tego co widzę masz dużo ruchu, także wydaje mi się, że wszystko idealnie się równoważy i tylko pozazdrościć, że tak fajnie udało ci się podkręcić metabolizm, bo co nieco kojarzę twoje poprzednie jadłospisy i zmagania z kg.. Także wielkie gratulacje ![]() a co do łyżew to podzielam twój ból.. ale jutro chyba się przemogę, ubiorę 1/2 zawartości mojej szafy i jakoś się przykulam na lodowisko
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2012-02-04 o 22:22 |
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
I: bigos z kromką ciemnego chleba z masłem, słodzona herbata, jabłko,
II: duża bułka z żółtym serem i sałatą, 2 Michałki, III: omlet z szynką i żółtym serem, zupka chińska, wafel w czekoladzie Roger, deser czekoladowy w kubeczku, słodzona kawa, pop corn domowy, IV: domowy hot- dog z warzywami |
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wyjdę na otwarte lodowisko nawet za dopłatą miliona dolarów, ale chyba zmolestuję TŻ i pojedziemy do miasta na halę taką gdzie grają w hokeja w weekendy można sobie na łyżwach pojeźdźić jak się ma swoje własne , tam jest zimno bo to ogromny budynek, ale nie wieje no i nie ma -18stopni ![]() Wiesz, ja bym rok temu nie powidziała że będę tyle jadła, ale też nie robiłam nic, no ok miała dietę ale nie ćwiczyłam no i miałam złe nastawienie do diety blokowałam się psychicznie i nic dziwnego że nie mogłach schudnąć. Moim zdaniem każda osoba może tak sobie rozkręcić metabolizm, ale tylko regularnymi ćwiczeniami wykanowanymi bez oszustw, naprawdę tak sądzę, i do tego można wyjść z ed i żyć normalnie, jeść co się chce zachowując przy tym zdrowy rozsądek i nie popadając ze skrajności w skrajność
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2012-02-04 o 22:32 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2500m w godzinę bez przerwy... a po hiit to chyba każdy czuje się wykończony
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam dużą motywację
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za poprzednie oceny, wrzucam dzisiejszy jadłospis-> luźna redukcja
śniadanie: omlet francuski (czyli bez mąki) z 2 jajek, z łyżeczką domowej konfitury brzoskwiniowej niskosłodzonej i twarożkiem półtłustym eko. cappuccino z podwojnym espresso drugie śniadanie/lunch: kanapka na ciepło z kawałka żytniej bagietki z pieczonym indykiem, roszponką, suszonym i świeżym pomidorem, rozmarynem i sosem z jogurtu i musztardy i ziół. świeży sok z pomarańczy obiad: dorsz pieczony z ziołami, winem i migdałami, sałatka z sałatą, avokado, pomidorem i grillowanymi warzywami (cukinia, papryka, bakłażan) kolacja: (nie byłam głodna)- miseczka zupy krem z marchwi, tartego imbiru i soczewicy, posypana prażonymi pestkami dyni- baaardzo rozgrzewająca. jeśli chodzi o ruch- dziś tylko spacer, i jakies 40 min hula hoop przy filmie |
|
|
|
#1158 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za ocenę riddle92 i Nephasis
Pastę z łososia robiła moja mama i jest pycha Aj jak waga stoi to jest najgorsze bo ma się ochotę poddać i to wszystko olać R śniadanie : owsianka ze szklanki mleka 2% i 5ł płatkow owsianych gorskich z jabłkiem cynamonem i garścią rodzynek 2śniadanie: kromka chleba razowego posmarowana masłem orzechowym i jogurt naturalny z siemieniem lnianym i łyzką otrąb pszennych, mandarynka. obiad: toskańska zupa pomidorowa z grzankami razowymi podwieczorek: pół kostki twarogu półtłustego z jogurtem naturalnym i z wkrojonymi cebula,papryką i szczypiorkiem kolacja: śledz w sosie pomidorowym i jajko proszę o ocenę
|
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Śniadanie : ser brie z sałatą,ogorkiem i pomidorem,
2 Śniadanie : kawa latte Lunch : 2 jajka na boczku Kolacja : piersi z kurczaka z warzywami + oczywiście mój ulubiony olej kokosowy w ilości około 6 stołowych łyżek i troszkę masła orzechowego. w kaloriach wyszło ponad 2500 kcal. W poniedziałek ważenie , więc napiszę ile poszło w jeden tydzień. |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.owsianka z jagodami i truskawkami na szklance mleka 3,5% 2.mała grahamka z masłem,wędliną,warzywami, jabłko 3.piers kurczaka w curry na oliwie,ziemniaki,warzywa 4.jabłko,marwitki 5.2kromki chleba zytniego z masłem,puszką tunczyka wsw i pomidorem |
|
|
|
#1161 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ervisha,jestem, (jesteśmy wszystkie ?) z Ciebie dumne ![]() Brawo ![]() Poradziłaś sobie z tym paskudnym dziadostwem .
|
|
|
|
|
#1162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przepisy ?
oczywiście tylko na co ? Na rybkę zapiekaną z serem i pieczarkami ?---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Smacznie i na luzie a oto przecież chodzi
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U (przy aktywności fizycznej ograniczonej do przechodzenia z fotela na kanapę
)I Śn.: tost z 2 kromek chleba orkiszowego z polędwicą, dużym plastrem sera żółtego i keczupem herbata + rządek gorzkiej czekolady II Śn.: jabłko, kubek mleka + musli Obiad: kawałki szynki w sosie, ziemniaki, kilka ogórków konserwowych kilka cząstek pomelo Kolacja: 2 kromki żytniego razowego z masłem, twarogiem, szczypiorkiem i ogórkiem zielonym. do tego były jeszcze: jakieś dwa cukierki czekoladowe, herbaty: zielona, biała, czarna i sporo wody |
|
|
|
#1164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
U:
kawa z mlekiem 1. crunchy bananowo-czekoladowe z mlekiem i wkrojonym bananem 2. sałatka z kurczaka,ananasa,kukurydz y,rodzynek z majonezem 3. zupa jarzynowa z ziemniakami,mieskiem kakao 4. twarozek z prazonym jablkiem z cynamonem, nerkowce *brak apetytu wiec staram sie jesc niezapychajace rzeczy
|
|
|
#1166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
poza tym picie takich ilosci oleju utrudni Ci wyproznianie sie, gdy juz skonczysz go pic... a swoja droga, zamierzasz do konca zycia nie jeść w ogole weglowodanow? no i low carb to raczej dla ludzi ktorzy znaja swoj organizm(wnioskuje ze skoro pijesz kawe na sniadanie to nie koniecznie go znasz i zyczysz mu dobrze), a i tak w okolicach treningow jedza wegle
|
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
No to moja dzisiejsza, luźna, leniwa i radosna
R I. Serek wiejski z kiwi i łyżką miodu )II. Moja radosna improwizacja- 20g siemienia lnianego zaparzone na szklance ugotowanego mleka, do tego po 15g orzechów włoskich i migdałów, cynamon, kropla aromatu migdałowego i łyżeczka miodu - wyszło pyszne! III. Talerz zupy grzybowej IV. Trójkąt sera brie (ok 30g, mam na niego ochotę ), 80g makreli wędzonej, a co do tego to się zobaczyV. 120g tuńczyka z łyżką oliwy i warzywami Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2012-02-05 o 14:08 |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słabe bezmięsne U
I zapiekana duża bułka ziarnista z mozzarellą i pieczarkami, jogurt naturlany z granolą czekoladową II 4 nalesniki z domową konfiturą z czarnej porzeczki, jabłko III woreczek kaszy gryczanej z sosem grzybowym, talerz zupy pomidorowej z ryzem IV spory kawał sernika kapłańskiego, orzeszki arachidowe, filizanka capuccino V bułka słonecznikowa z salaterką twarożku typu presidnet z wkrojonym ogórkiem, jabłko w ciągu dnia karton soku jabłko-anotówka, kilka kubków herbaty z cytryną, orzechy włoskie
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest fajne!
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

nie zeby to byl jakis rarytas, po prostu mam 
A rybka zapiekana z serem i grzybkami też pyszna
Rodzinka miała filety z indyka i bez sera i grzybów no ale ja mięsa nie jem. A ciasto jak "nabierze mocy" przez noc to jutro będzie jeszcze lepsze
Ciężko mi jeść przy zawalonym nosie i braku smaku
Piekarnik Laury

hehe