Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 21:56   #2461
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość

to dlaczego Katarzyna,, dopiero teraz''postanowiła sie pozbyć dziecka, jeśli oczywiście ona je zabiła celowo????
Moim zdaniem to był wypadek. Dziewczyna po prostu spanikowała, kiedy mała jej upadła.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:57   #2462
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ciąża to pół biedy, bo cyrk się zaczyna po porodzie, jak wychodzi opiekowanie się dzieckiem 20 h/dobę, różne kłopoty i kompletny brak wsparcia, jak w przypadku tej Katarzyny.

Po porodzie miałam doła strasznego. Nikomu o tym nie mówiłam ( w ogole powiedziałam o tym głośno chyba z 2 lata po porodzie).
Pierwsze miesiące wspominam jak koszmar: brak snu i wrzeszczące dziecko. (od razu zaznaczę, ze TŻ ma o wiele bardziej pozytywne wspomnienia i wg niego dziecko aż tak nie płakało). I to, że emocjonalnie czułam się, jak za jakąś szyba przez którą nie mogłam się przebić.

Opiekowałam się dzieckiem i przeżywalam jakieś tam pozytywne emocje, ale więź emocjonalna, taka głębsza pojawiła się po dłuższym czasie.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:58   #2463
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ALE JAKIEGO OBRAZU CI BRAKUJE!!!
czy nie jest faktem,że dziecko nie żyje?
czy nie jest faktem,że ona je porzuciła?
czy nie jest faktem ,że specjaliści po zbadaniu orzekli,że jest poczytalna i zdrowa,czyli działała z premedytacją przez cały czas okłamując ludzi?
czego jeszcze potrzebujesz cyrografu podpisanego jej krwią?

odniosłaś się do mojej wypowiedzi, w której nie piszę nic co nie miałby miejsca.
nie oskarżam nikogo poza matką,nie mówie ,że zamordowała córkę,nie wymyślam niestworzonych historii o trudnym macierzyństwie,ale odnosze się tylko do faktów

Przepraszam ale twoja wypowiedź zabrzmiała, jak mowa prokuratora Łaty w Sędzi Annie Marii (nie mówietego złośliwie absolutnie, tak mi się skojarzyło, bo on mówi podniosłym tonem i powtarza słowa)

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
otoz to. Znajoma sie kiedys przyznala, ze miala ochote uderzyc swoja corke. (oczywiscie nie zrobila tego). Miala dosc placzu, braku pomocy, ciaglych uszczypliwosci ze strony tesciowej, nagonki na to, ze wszystko zle robi.

uwagi rodziny potrafią rozwścieczyć na maksa, nie tak karmisz nie tak trzymasz
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:05   #2464
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
ALE JAKIEGO OBRAZU CI BRAKUJE!!!
czy nie jest faktem,że dziecko nie żyje?
czy nie jest faktem,że ona je porzuciła?
czy nie jest faktem ,że specjaliści po zbadaniu orzekli,że jest poczytalna i zdrowa,czyli działała z premedytacją przez cały czas okłamując ludzi?
czego jeszcze potrzebujesz cyrografu podpisanego jej krwią?

odniosłaś się do mojej wypowiedzi, w której nie piszę nic co nie miałby miejsca.
nie oskarżam nikogo poza matką,nie mówie ,że zamordowała córkę,nie wymyślam niestworzonych historii o trudnym macierzyństwie,ale odnosze się tylko do faktów
Faktem jest,że dziecko nie zyje.

To, czy porzuciła dziecko musi zostać potwierdzone: teraz jeszcze faktem nie jest.

To, że orzeczono,że w momencie dokonywania czynu była poczytalna (a orzeczenie jest wstępne) nie oznacza jednozesnie, że działala z premedytacją.

Czego jeszcze brakuje?

Brakuje jasnego czytelnego motywu
Brakuje kolejności zdarzeń
Brakuje równiez jasności co do kwestii tego czy działała sama, a jeśli nie to z kim i wówczas jaką rolę pelniła ( w wielu sytuacjach, gdy zabójstwa dokonują np. dwie osoby jedna znich jest bardziej aktywna od drugiej; jaką rolę by pełniła)
Ustalenia tego czy matka działała w afekcie czy wszystko było dokładnie zaplanowane
Jak się prezentuje kwestia jej zdrowia psychicznego teraz i w przeszłości
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-02-04, 22:06   #2465
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Jest dużo przypadków takich, jak mamy Magdy. Ta sprawa stała się medialna tylko przez numer ze sfingowaniem porwania - ale może i dobrze że takie dyskusje rozgorzały? Może niektórym to da do myślenia? Świadomość, że nie wszystkie matki są idealne, i jeśli słyszy się czy widzi że nie daje rady, zaoferować pomoc takiej koleżance/siostrze/sąsiadce, poradzić wizytę u psychologa? W ogóle gdzie ta empatia i świadomość tego, co się wokół nas dzieje... każdy żyje niestety w swoim świecie. Co za czasy...
Świetne podsumowanie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:09   #2466
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Po porodzie miałam doła strasznego. Nikomu o tym nie mówiłam ( w ogole powiedziałam o tym głośno chyba z 2 lata po porodzie).
Pierwsze miesiące wspominam jak koszmar: brak snu i wrzeszczące dziecko. (od razu zaznaczę, ze TŻ ma o wiele bardziej pozytywne wspomnienia i wg niego dziecko aż tak nie płakało). I to, że emocjonalnie czułam się, jak za jakąś szyba przez którą nie mogłam się przebić.

Opiekowałam się dzieckiem i przeżywalam jakieś tam pozytywne emocje, ale więź emocjonalna, taka głębsza pojawiła się po dłuższym czasie.

ja miałam podobnie przy pierwszym dziecku, przy drugim byłam starsza, cierpliwsza i przede wszystkim wiedziałam "z czym to się je" i już 4 dnia po porodzie zajmowałam się dwójką dzieci i domem zupełnie sama i świetnie sobie ze wszystkim radziłam. Doświadczenie robi swoje. Ta kobieta jest młoda, nie miała doświadczenia i miała prawo sobie nie radzić.
a przez
następne szesnaście lat
marzysz o tym żeby usiadły
spokojnie i się zamknęły !!!

zuzia13m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:11   #2467
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Moja była koleżanka z pracy urodziła dziecko, wszyscy skakali z radości jak była w ciąży, ale dziecko urodziło sie płaczliwe.

Wtedy mąż specjalnie długo siedział w racy-bo miał małej dość

Matka koleżanki umyła rece, choć obiecywała sama z siebie, ze zajmie się wnuczką, by córka mogła wrócić do pracy-podkreslam nikt o to nie prosił sama zaoferowała pomoc- potem nie chciała nawet małej ponosc=ić chwilę na rękach- BO ONA RYCZY

I jak to ma być??

Szlag mnie trafia, jak niektórzy się oburzaja, że matka powinna sobie radzić sama\

nie usprawiedliwiam matki madzi, ale nie każdy sobie da radę w takich sytuacjach
Biedna dziewczyna... A takich to bym normalnie... opier*** z góry na dół.

Stary 2012-02-04, 22:12   #2468
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzia13m Pokaż wiadomość
niestety, ale nie tu w grę wchodzą bardzo silne emocje...
moja córka trzy razy cudem uniknęła śmierci, emocje matki są czasami bardzo silne, jak po raz drugi wybiegła na ulicę pod jadący samochód, to ja już nie tłumaczyłam jej jak za pierwszym razem gdy to zrobiła kilka dni wcześniej - tylko wpadłam w taką wściekłość, że w pierwszej chwili miałam ochotę ją rozszarpać, na szczęście byłam w stanie się opanować i tylko skończyło się na klapsie i krzyknięciu.
W całej tej sprawie chodzi o bardzo silne emocje, a nie każdy potrafi nad nimi zapanować...
i potem przez tydzień robiłaś medialną szopkę?
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:12   #2469
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
szopkę zrobiła jedna z setek tysięcy kobiet.
Stary 2012-02-04, 22:14   #2470
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ale co dokladnie wiadomo o tym, ze nie chciala dziecka? Bo wiele kobiet nie chce dziecka, ale rodza je i sa szczęśliwe.
A co to ma do rzeczy? Niektóre chcą, rodzą i są nieszczęśliwe.

Stary 2012-02-04, 22:22   #2471
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
fakt, że szopka z mediami to przegięcie. Chodziło mi o zachowanie dziewczyny, że jestem w stanie zrozumieć co się dzieje w głowie osoby którą coś wyprowadzi z równowagi. Po prostu nie spodziewała się że media to rozgłośnią aż tak - a tego to już w ogóle nie rozumiem przecież przy porwaniu dziecka nie może być inaczej...
a przez
następne szesnaście lat
marzysz o tym żeby usiadły
spokojnie i się zamknęły !!!

zuzia13m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:22   #2472
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
szopkę zrobiła jedna z setek tysięcy kobiet.
dlatego uważana jest za nienormalną
Stary 2012-02-04, 22:24   #2473
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
dlatego uważana jest za nienormalną
między innymi dlatego
Stary 2012-02-04, 22:26   #2474
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A co to ma do rzeczy? Niektóre chcą, rodzą i są nieszczęśliwe.
To, że nie chciala ciazy nie daje powodu do tego, zeby matke oskarżać o to, że nie chciala swojego dziecka po urodzeniu .Moze ona po prostu sobie nie radzila.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-02-04 o 22:27
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:26   #2475
201605020943
Konto usunięte

przypominam, ze pani Katarzyna "w dacie zarzucanego jej czynu była poczytalna" wedlug bieglych sadowych.
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:28   #2476
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Faktem jest,że dziecko nie zyje.

To, czy porzuciła dziecko musi zostać potwierdzone: teraz jeszcze faktem nie jest.

To, że orzeczono,że w momencie dokonywania czynu była poczytalna (a orzeczenie jest wstępne) nie oznacza jednozesnie, że działala z premedytacją.

Czego jeszcze brakuje?

Brakuje jasnego czytelnego motywu
Brakuje kolejności zdarzeń
Brakuje równiez jasności co do kwestii tego czy działała sama, a jeśli nie to z kim i wówczas jaką rolę pelniła ( w wielu sytuacjach, gdy zabójstwa dokonują np. dwie osoby jedna znich jest bardziej aktywna od drugiej; jaką rolę by pełniła)
Ustalenia tego czy matka działała w afekcie czy wszystko było dokładnie zaplanowane
Jak się prezentuje kwestia jej zdrowia psychicznego teraz i w przeszłości
faktem jest,że dziecko nie żyje.
faktem jest,że wiedziała o tym i nie zgłosiła,
faktem jest,że wzywała społeczenstwo do pomocy,a sprawców,żeby oddali jej dziecko wiedząc ,że nie żyje
faktem jest,że wiedziała ,gdzie leży jej córka.
całe jej postępowanie jest działaniem z premedytacją i wyrachowaniem
dla mnie to wystarcza i przesadza o jej winie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:34   #2477
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
faktem jest,że wzywała społeczenstwo do pomocy,a sprawców,żeby oddali jej dziecko wiedząc ,że nie żyje
żywcem wyjęte z mojego serca
Stary 2012-02-04, 22:43   #2478
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ale obukcja chyba wykazala ze miala uraz glowy po uderzeniu w dniu niby napadu prawda? wiec ktos musial jej pomoc. i co symulowala ze stracila przytomnosc? troche niejasnosci tutaj wiez
Stary 2012-02-04, 22:45   #2479
edit333
Raczkowanie

Jestem tego samego zdania jak napisała poprzedniczka, że cała sprawa rozmyłaby się po kościach, gdyby nie szum medialny z porwaniem. A ile razy słyszymy w wiadomościach między polityką a sportem, zabił dzieci, żonę potem siebie, nie wiadomo co było przyczyną itp itp, a na drugi dzień nikt nie pamięta. Może ta historia straszna i taka sama jak inne zapomniane w końcu coś zmieni? Znieczulicę... ale czy To w ogóle możliwe?
Stary 2012-02-04, 22:45   #2480
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Ty uważasz,ze to wiesz,aja mam watpliwości. Np. co do tego,ze wiedziałaod poczatku gdzie jest corka. Po co okłamała na poczatku Rutkowskiego? Była wstanie sama tam dopchnąć wózek? Wyrobić się czasowo z pieszą wyprawą w kierunku teściowej i udawanego wypadku?

Premedytacja to kwestia przemyślanego, dokładnego planu. Z ustaleniem dnia i czasu, okoliczności. To co wiemy raczej nie wskazuje na to, żeby to byl najlepszy czas na wyrachowane zabójstwo.
Nie mozna mylić okłamywania mediów i opinii publicznej z zimnym planowaniem zabojstwa własnego dziecka.

Mówiąc krótko: za wczesnie by stwierdzać, ze było to przestępstwo popełnione zpremedytacja i wyrachowaniem.

Na szczęscie los oskarzonej i ałej sprawy nie zależy od ciebie. Jeszcze czeka ją proces.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-02-04, 22:45   #2481
201604181004
Konto usunięte

Ten temat dobrnął do momentu krytycznego, gdy jedne posuwają się do gimnazjalnych stwierdzeń nie znasz - nie oceniaj, ja pikolę, co ja paczę...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:48   #2482
niv_
Zakorzenienie

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,116483,1...szystkich.html

Zgadzam się z wypowiedzią pani Środy.
Stary 2012-02-04, 22:51   #2483
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez edit333 Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania jak napisała poprzedniczka, że cała sprawa rozmyłaby się po kościach, gdyby nie szum medialny z porwaniem. A ile razy słyszymy w wiadomościach między polityką a sportem, zabił dzieci, żonę potem siebie, nie wiadomo co było przyczyną itp itp, a na drugi dzień nikt nie pamięta. Może ta historia straszna i taka sama jak inne zapomniane w końcu coś zmieni? Znieczulicę... ale czy To w ogóle możliwe?
Szczerze? Wątpię... Będzie tak, jak dziećmi które kobieta zatopiła w beczce... Na początku straszny szum, później - zapomnienie. Aż do kolejnego wypadku.
Stary 2012-02-04, 22:52   #2484
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ty uważasz,ze to wiesz,aja mam watpliwości. Np. co do tego,ze wiedziałaod poczatku gdzie jest corka. Po co okłamała na poczatku Rutkowskiego?
a co to ma do rzeczy,skoro to ona powiedziała,gdzie jest.w końcu wiedziała.
nie siedze w jej głowie i nie wiem,dlaczego kłamała .jest winna

Cytat:
Była wstanie sama tam dopchnąć wózek? Wyrobić się czasowo z pieszą wyprawą w kierunku teściowej i udawanego wypadku?
może ktoś jej pomógł co nie zmienia faktu,że wiedziała co się dzieje i nie zawiadomiła policji,pogotowia .jest winna

Cytat:
Premedytacja to kwestia przemyślanego, dokładnego planu. Z ustaleniem dnia i czasu, okoliczności. To co wiemy raczej nie wskazuje na to, żeby to byl najlepszy czas na wyrachowane zabójstwo.
Nie mozna mylić okłamywania mediów i opinii publicznej z zimnym planowaniem zabojstwa własnego dziecka.
nie napisałam o zabójstwie,ale o wyrachowaniu we wprowadzaniu ludzi w błąd, o wyrachowaniu w pozbyciu się dziecka jak śmiecia.jest winna

Cytat:
Mówiąc krótko: za wczesnie by stwierdzać, ze było to przestępstwo popełnione zpremedytacja i wyrachowaniem.
z premedytacją pozbyła sie zwłok,lub uczestniczyła w tym procederze.wiedziała o wszystkim.
jest winna

+
Cytat:
Na szczęscie los oskarzonej i ałej sprawy nie zależy od ciebie. Jeszcze czeka ją proces.
na szczęście również nie od ciebie
Stary 2012-02-04, 22:53   #2485
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
To, że nie chciala ciazy nie daje powodu do tego, zeby matke oskarżać o to, że nie chciala swojego dziecka po urodzeniu .Moze ona po prostu sobie nie radzila.
No i dlatego, że sobie (ewentualnie) nie radziła z dzieckiem to usprawiedliwia jej zachowanie?
Stary 2012-02-04, 22:53   #2486
201604181004
Konto usunięte

quench a ja myślę że coś w tych głowach zostaje. dawno temu, pewnie zostałaby ukamienowana. teraz pojawiają się głosy nawet jeśli nie słuszne - jak nie chciała mogła oddać. w ludziach pojawia się świadomość, że adopcja to jest wyjście. kiedyś za oddanie do adopcji kobieta nie miałaby życia a teraz ludzie sami dochodzą do wniosków że to by było dobre wyjście. coś zostaje w tych głowach, tak myślę.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:54   #2487
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość

idealny fragment
Cytat:
Zachowanie matki małej Magdy świadczy o braku nie tylko instynktu, ale wyuczonych odruchów opiekuńczych. Trudno mi uwierzyć w "śliskie" kocyki i wymykające się z rąk dziecko. Ale jeśli nawet, to "normalny" człowiek (nie tylko kobieta), gdy skaleczy lub skrzywdzi niechcący małe dziecko, chwyta za telefon, by wezwać lekarza, a nie za łopatę by je przysypać ziemią.
Stary 2012-02-04, 22:57   #2488
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Szczerze? Wątpię... Będzie tak, jak dziećmi które kobieta zatopiła w beczce... Na początku straszny szum, później - zapomnienie. Aż do kolejnego wypadku.
Ale tutaj jest inaczej, przeciągająca się akcja wciągnęła wielu, każdy jest teraz psychologiem, ludzie zastanawiają się nad psychiką matki, rozmawiają, specjaliści się wypowiadają. Ja bym chciała - bo życia Madzi już nic nie wróci - żeby pojawił się na tej podstawie jakiś dobry, obszerny artykuł psychologa. Żeby pomóc innym matkom, żeby ludziom otworzyć oczy na pewne sprawy.
Stary 2012-02-04, 23:05   #2489
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość

Również się zagadzam.

Swoją drogą dziś widziałam w TV wypowiedź księdza, który był tam na miejscu (gdzie odnaleziono ciało dziecka) - nie powtórzę dokładnie co on mówił - ale sens tej wypowiedzi był taki, że gdyby ci młodzi rodzice zdecydowali się o kilka lat późnej na dziecko to może nie byłoby dziś takiej tragedii ...
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:08   #2490
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Zbyt emocjonalnie do tego podchodzę. Patrząc jako matka, która widziała juz niejedno jestem rozgoryczona, ze można posunąc sie do takiego czegoś.
Wolałabym chyba, zeby wersja matki okazała sie prawdziwa, ze to był wypadek...
Może gdyby nie pokazano tej malutkiej, gdyby nie cała akcja z poszukiwaniem i urojonym porwaniem, pewnie nie podchodziłabym do tego w ten sposób.
śliczna mała dziewczynka...
po prostu nie wiem jak można było skrzywdzić kogoś tak doskonałego jak dziecko, niewinne, szukające w matce oparcia, kochające ją całym swym malutkim sercem.
pavett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości