Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 22:33   #1801
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mówię Wam, szpital u mnie w mieście to porażka na całej linii. Wchodzi się chorym na jedno, a wychodzi z 7 bakteriami w organizmie...

Dlatego ja nawet jakbym miała urodzić w samochodzie, to wolę jechać te 30 km dalej.

Moja mama rodziła 11 lat temu moją siostrę w szpitalu u mnie w mieście - położna tak wywijała dzieckiem, że zerwała jej kawałek skóry na głowie i w jednym miejscu jest kompletnie łysa...

Mojej ciotce położna tak ją szarpała i uginała nogi, że wybiła jej z jednej strony miednicę
masakra
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:33   #1802
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama rodziła 11 lat temu moją siostrę w szpitalu u mnie w mieście - położna tak wywijała dzieckiem, że zerwała jej kawałek skóry na głowie i w jednym miejscu jest kompletnie łysa...
Mojej ciotce położna tak ją szarpała i uginała nogi, że wybiła jej z jednej strony miednicę
jakis horror...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:34   #1803
kejtigda
Wtajemniczenie

Poza jedzeniem to w sumie nie mam złych doświadczeń, najważniejsze jest serce do ludzi i obsługa Mam nadzieję że dalej będą pozytywne po CC

A co do baby shower moje koleżanki ze studiów to wymyśliły, jestem pierwszą ciężarną w towarzystwie wszystkich moich koleżanek więc jakby to ująć wzbudzam zainteresowanie pozytywne bo każda jest ciekawa itp i każda coś jak znajdzie to kupuje A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
Stary 2012-02-04, 22:36   #1804
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
masakra
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
jakis horror...
Nawet siedząc w kolejce do gina, każda z babek w ciąży zapiera się, że tu nie urodzi...
Jedyny minus jest taki, że TŻ nie ma samochodu, więc jak coś, to będzie musiał do mnie jeździć autobusem

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:41   #1805
hanjah
Zakorzenienie

A nie pisałam Wam-moja koleżanka dziś urodziła synka-tu w Edynburgu. Fajnie im się ułożyło, bo już mają dwie córeczki Nie wiem o której urodziła, ale wieczorem jak tż (w zupełnie innej sprawie) dzwonił do jej męża to się okazało, że mama i dziecko są już w domu

Także jeśli u mnie nie pojawi się nic nieprzewidzianego, to powinnam max na drugi dzień po porodzie być już w domu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:48   #1806
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale dostalam energii na sam koniec dnia.
posprzatalam kuchnie tak na picus w szafkach i w ogole i gotuje rosol

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:50   #1807
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
jakis horror...
KOSZMAR!!!

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Poza jedzeniem to w sumie nie mam złych doświadczeń, najważniejsze jest serce do ludzi i obsługa Mam nadzieję że dalej będą pozytywne po CC

A co do baby shower moje koleżanki ze studiów to wymyśliły, jestem pierwszą ciężarną w towarzystwie wszystkich moich koleżanek więc jakby to ująć wzbudzam zainteresowanie pozytywne bo każda jest ciekawa itp i każda coś jak znajdzie to kupuje A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
Ja też planuję baby shower. siostra mi robi. Ja robiłam rok temu kuzynce ;-) Bardzo fajna sprawa szczególnie jak chce się nieco zaoszczedzic na wyprawce dla dzidziulka ;-)

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

O jaaaa a ja jutro mam jechać do firmy od rana.....ale mi się nie chce! mam kupę papierkowej roboty do nadrobienia.... jechać czy nie jechać? jak myślicie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:50   #1808
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Nawet siedząc w kolejce do gina, każda z babek w ciąży zapiera się, że tu nie urodzi...
Jedyny minus jest taki, że TŻ nie ma samochodu, więc jak coś, to będzie musiał do mnie jeździć autobusem
u mnie jest taki ginekolog... gbur normalnie to malo powiedziane... nie dość że chamsko się odnosi do pacjentek to jeszcze malo delikatny i nie jednej probowal wmówić ciążę pozamaciczną (nawet tym które w ciąży nie były...). Moja siostra przy pierwszym porodzie miala komplikacje bo dzieciaczek zaplątal sie w pepowine i gubil puls... on przyszedł i rzucił się na brzuch wyciskając je, czego teraz absolutnie się nie robi. Pozniej dlugo do siebie dochodzila... miala więcej problemów z żerbrami niż z porojoną pi.pką.... przy drugim porodzie coś się przeciągalo więc polożna kazala zawolać dr, moja sis się pyta kto ma dyżur,jak dowiedziała się że on to tak się zaparła że zdążyła urodzić zanim doszedł
Stary 2012-02-04, 22:50   #1809
kejtigda
Wtajemniczenie

Mi powoli wraca energia, ostatni miesiąc praktycznie przespałamTeraz leże przed kompem i oglądam skazani na shawshank
Stary 2012-02-04, 22:52   #1810
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
To przyjdz do mnie bo ja odwaliłam sprzątanie po łepkach
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O jaaaa a ja jutro mam jechać do firmy od rana.....ale mi się nie chce! mam kupę papierkowej roboty do nadrobienia.... jechać czy nie jechać? jak myślicie?
Nie jechać, dla mnie niedziela świętość ... na odpoczynek zdążysz zrobić w poniedziałek
Stary 2012-02-04, 22:54   #1811
hanjah
Zakorzenienie

A ja idę spać, bo rano musimy wstać wcześniej-wybieramy się rodzinnie na car boot (tę wyprzedaż garażową)
Buziaki i do jutra

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

Nie jechać, dla mnie niedziela świętość ... na odpoczynek zdążysz zrobić w poniedziałek
Dla mnie też Nic mnie tak nie męczyło jak pracowanie w niedzielę
Dlatego tym bardziej mnie cieszy, że 4 najbliższe niedziele mój mąż ma wolne
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:55   #1812
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest taki ginekolog... gbur normalnie to malo powiedziane... nie dość że chamsko się odnosi do pacjentek to jeszcze malo delikatny i nie jednej probowal wmówić ciążę pozamaciczną (nawet tym które w ciąży nie były...). Moja siostra przy pierwszym porodzie miala komplikacje bo dzieciaczek zaplątal sie w pepowine i gubil puls... on przyszedł i rzucił się na brzuch wyciskając je, czego teraz absolutnie się nie robi. Pozniej dlugo do siebie dochodzila... miala więcej problemów z żerbrami niż z porojoną pi.pką.... przy drugim porodzie coś się przeciągalo więc polożna kazala zawolać dr, moja sis się pyta kto ma dyżur,jak dowiedziała się że on to tak się zaparła że zdążyła urodzić zanim doszedł
Jakbym czytała o ordynatorze u mnie w mieście

W ogóle u mnie jest ginekolog, który tak spaprał mojej mamie nadżerkę, że przez złe leczenie doprowadził ją do raka szyjki macicy. Ja miałam wtedy 13 lat, mój brat 12, a siostra 3 latka. Mama wychowuje nas sama i nie ma pomocy od nikogo. Na szczęście udało jej się trafić na fajnego ginekologa w Rzeszowie, który ją uratował. Powiedział, że jeżeli po pierwszej chemii mama sama nie wejdzie na 1 piętro, to nie przeżyje. Zaparła się i jest teraz z nami Poszła kiedyś do tego gina zapytać co by zrobił jeżeli ona by umarła, czy zaopiekowałby się nami... Nawet jej nie przeprosił...

Bloguję
Stary 2012-02-04, 22:58   #1813
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A nie pisałam Wam-moja koleżanka dziś urodziła synka-tu w Edynburgu. Fajnie im się ułożyło, bo już mają dwie córeczki Nie wiem o której urodziła, ale wieczorem jak tż (w zupełnie innej sprawie) dzwonił do jej męża to się okazało, że mama i dziecko są już w domu

Także jeśli u mnie nie pojawi się nic nieprzewidzianego, to powinnam max na drugi dzień po porodzie być już w domu
super!
Cytat:
zazdroszczę bo ja nie mam siły na nic
Cytat:
rzeczywiście gbur to mało
Stary 2012-02-04, 23:00   #1814
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
To przyjdz do mnie bo ja odwaliłam sprzątanie po łepkach

święte słowa...za zimno żeby jechać
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:02   #1815
kejtigda
Wtajemniczenie

Przykre że są tacy lekarze

Ja mam wspaniałą panią dr, co prawda ciut nadgorliwą, w sensie musiałam robić tysiace badań itp ale przynajmniej czuje że się naprawdę martwi. Chodzę do niej prywatnie więc niestety to często ma wpływ, ale wolę płacić niż trafiać na takich gburów
Stary 2012-02-04, 23:04   #1816
chce_byc_mama
Zakorzenienie

no ja ogolnie tez nie mam sily na nic i dlatego jestem w ciezkim szoku skad ta enegia u mnie zwlaszcza o tej porze :P

Amelcia
Stary 2012-02-04, 23:06   #1817
Soleilka
Zakorzenienie

Posprzątałam w szufladzie i schowałam wszystkie moje kosmetyki Dostałam od mamy materiałowy kuferek

Bloguję
Stary 2012-02-04, 23:07   #1818
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Mi się wydaje, że szpitale pod tym względem różnią się chyba tylko lepszym sprzętem... No i większym komfortem na salach. No, ale to moja opinia. Nie byłam w szpitalu w UK, więc mogę się mylić
chyba nie tylko. Co prawda jeszcze nie rodzilam (), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) , kosmetyki dla niemowląt itd.
Tu idąc na porodówkę masz mieć ze sobą jedną rzecz: Mutterpass (to taki 32 stronicowy zeszycik, chyba odpowiednik polskiej karty ciąży). Koniec! Majtki jednorazowe, wkłady i majtki poporodowe wszelkiego typu i rozmiaru, napoje, kosmetyki, laktatory, ubranka dla dziecka, pampersy- wszystko jest w szpitalu. W ilościach hurtowych, w dobrym gatunku i za darmo.

Jedzenie? nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w dwóch szpitalach, które mam na oku, świeżo upieczone mamuśki dostają coś w rodzaju karty dań (jak w restauracji, tylko uboższa - 3-4 zestawy obiadowe do wyboru) i wskazujemy, na co mamy ochotę. Śniadania i kolacje w formie szwedzkiego bufetu.

Sale poporodowe są maksymalnie dwuosobowe, a przedporodowe - jednooosobowe (łóżko, fotel, tv, łazienka z wanną). Znieczulenie, poród rodzinny, rodzenie w wodzie, jakieś naturalne środku wspomagania porodu, jak akupunktura, aromaterapia itd - wszystko gratis.

Wybierasz sobie też "swoją" położną (naturalnie nie w chwili porodu, ale najlepiej kilka tygodni przed nim) - to osoba, która jest z tobą cały czas, która, jeśli nie władasz niemieckim, zna twój język ojczysty (są listy położnych z wyszczególnieniem która w jakim języku mówi) i która do 14 razy po powrocie do domu składa ci wizyty domowe (oczywiście, jeśli chcesz) i pomaga

A jeśli chodzi o sprzęt - to NIE MAM POJĘCIA

Tak więc różnic jest sporo - te, które opisałam, znam tylko z opowieści dwóch koleżanek, teściówki i ze stron www szpitali, a pewnie jak przyjdzie co do czego, to i na własnej skórze się przekonam o niespodziankach
Zresztą samo prowadzenie ciąży chyba też wygląda trochę inaczej, choć widzę, że i w Polsce - co lekarz czy ośrodek, to nieco inne metody

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:17   #1819
kejtigda
Wtajemniczenie

Ehh i zaczęły mi się mdłości Nie wiem czemu mam je wieczorem a nie rano

Depoison... to brzmi jak opis SPA Zazdroszczę
Stary 2012-02-04, 23:19   #1820
agunia82
Zakorzenienie

Soleilka, czy Ty piszesz o szpitalu w Tbg?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:27   #1821
nicki86
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=yXBIi...eature=related
fajnie pokazane
Stary 2012-02-04, 23:35   #1822
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Coś takiego mi właśnie kuzynka ostatnio mówiła. Termin ma za jakieś 2 tygodnie, ale zdążyła jeszcze ten wymaz zrobić-muszę ją podpytać czy ma już wyniki.
Matce nie jest potrzebna izolatka, bo kobieta nie choruje od tego. Ja dostałam tylko penicylinę-zresztą Dorotka też.
Nie wiem, czy nie chodziło o izolowanie maleństw. Nie mówię, bo nie pamiętam. W każdym razie wbiłam sobie do głowy, że to jest WAŻNE!

Cytat:
Dlatego w nim nie będę rodzić

Moja mama na ginekologii u mnie w mieście leżała kilka lat temu i na obiad dali jej rosół, w którym pływały pióra... Jak to zobaczyłam, to myślałam, że zwymiotuję. Ale mama była tak głodna i taka zmęczona, że wybrała te pióra i to zjadła... Była wtedy po operacji i zaczynała chemię
Strrrraszne!

Cytat:

Bardzo fajne i praktyczne

Cytat:

dla koleżanki i faktycznie szybciutko!

Cytat:

Cytat:

Nie łam się - ja mam rano, po południu i wieczorem - jak im się zachce...

Weszłam, żeby na dobranoc napisać Wam, że zjadłam pierogi leniwe z cukrem TŻ zrobił - jego ulubione A teraz - bezczelny- przyniósł mi pianki.

Dobrej nocki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:41   #1823
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
chyba nie tylko. Co prawda jeszcze nie rodzilam (), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) , kosmetyki dla niemowląt itd.
Tu idąc na porodówkę masz mieć ze sobą jedną rzecz: Mutterpass (to taki 32 stronicowy zeszycik, chyba odpowiednik polskiej karty ciąży). Koniec! Majtki jednorazowe, wkłady i majtki poporodowe wszelkiego typu i rozmiaru, napoje, kosmetyki, laktatory, ubranka dla dziecka, pampersy- wszystko jest w szpitalu. W ilościach hurtowych, w dobrym gatunku i za darmo.

Jedzenie? nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w dwóch szpitalach, które mam na oku, świeżo upieczone mamuśki dostają coś w rodzaju karty dań (jak w restauracji, tylko uboższa - 3-4 zestawy obiadowe do wyboru) i wskazujemy, na co mamy ochotę. Śniadania i kolacje w formie szwedzkiego bufetu.

Sale poporodowe są maksymalnie dwuosobowe, a przedporodowe - jednooosobowe (łóżko, fotel, tv, łazienka z wanną). Znieczulenie, poród rodzinny, rodzenie w wodzie, jakieś naturalne środku wspomagania porodu, jak akupunktura, aromaterapia itd - wszystko gratis.

Wybierasz sobie też "swoją" położną (naturalnie nie w chwili porodu, ale najlepiej kilka tygodni przed nim) - to osoba, która jest z tobą cały czas, która, jeśli nie władasz niemieckim, zna twój język ojczysty (są listy położnych z wyszczególnieniem która w jakim języku mówi) i która do 14 razy po powrocie do domu składa ci wizyty domowe (oczywiście, jeśli chcesz) i pomaga

A jeśli chodzi o sprzęt - to NIE MAM POJĘCIA

Tak więc różnic jest sporo - te, które opisałam, znam tylko z opowieści dwóch koleżanek, teściówki i ze stron www szpitali, a pewnie jak przyjdzie co do czego, to i na własnej skórze się przekonam o niespodziankach
Zresztą samo prowadzenie ciąży chyba też wygląda trochę inaczej, choć widzę, że i w Polsce - co lekarz czy ośrodek, to nieco inne metody
Najbardziej zaskoczyło mnie... jedzenie No to rzeczywiście różnice są ogromne...

Chciałabym rodzić w takich warunkach jak opisałaś
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Soleilka, czy Ty piszesz o szpitalu w Tbg?
Ostatnio tak to tutaj wygląda. Dlatego ja zdecydowałam, że będę rodzić w Nowej Dębie

Bloguję
Stary 2012-02-04, 23:46   #1824
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio tak to tutaj wygląda. Dlatego ja zdecydowałam, że będę rodzić w Nowej Dębie
o matko, to jestem w szoku, bo jeszcze niedawno gadałam z koleżanką, która tam rodziła i w sumie nie narzekała, a podobno akurat szpital tam polecany jako lepszy ze wszystkich w okolicy. Mówisz że Nowa Dęba lepsza? Trzeba zapamiętać, jakby się zdarzyło rodzić gdybym u rodziców akurat była (odpukać)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 23:53   #1825
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
o matko, to jestem w szoku, bo jeszcze niedawno gadałam z koleżanką, która tam rodziła i w sumie nie narzekała, a podobno akurat szpital tam polecany jako lepszy ze wszystkich w okolicy. Mówisz że Nowa Dęba lepsza? Trzeba zapamiętać, jakby się zdarzyło rodzić gdybym u rodziców akurat była (odpukać)
Lepszy dlatego, że jest nowocześniejszy sprzęt, ale lekarze są nie mili, położne są okropne. Wszystkie ciężarne wybierają teraz Nową Debę. Ostatnio siedząc w kolejce u gina słyszałam rozmowę dwóch babek i mówiła, że raz rodziła w ND i była zadowolona z opieki, drugi raz skusiła się na Tbg i przeżyła traumę, więc teraz wybiera znowu ND... W Tbg położne po porodzie w niczym nie pomagają, musisz sama zajmować się dzieckiem i jeszcze utrudniają wizyty rodziny. Do tego żarcie paskudne. W ND dziecko dostajesz na życzenie i na czas karmienia, położne i pielęgniarki są podobno bardzo sympatyczne, tak samo lekarze (mój gin stacjonuje właśnie w ND), jedynie sale są brzydsze. Ale chociaż można je zobaczyć w internecie http://www.zoznowadeba.ires.pl/19450/19450/art3543.html

Bloguję
Stary 2012-02-04, 23:56   #1826
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja jem rosol :P

Amelcia
Stary 2012-02-04, 23:58   #1827
Soleilka
Zakorzenienie

O znalazłam, co trzeba do tego szpitala, który wybrałam Wydaje mi się, że mało wołają

Dokumenty:
  • Karta przebiegu ciąży
  • Grupa krwi – oryginał!
  • Wyniki badań
  • Dokument potwierdzający tożsamość
  • Dowód ubezpieczenia
  • Inne istotne informacje np.: wyniki konsultacji, karty informacyjne z wcześniejszych pobytów w szpitalu

Rzeczy osobiste:
  • Wygodne koszule umożliwiające karmienie piersią
  • Szlafrok
  • Skarpetki
  • Klapki pod prysznic
  • Pantofle
  • Jednorazowe majtki
  • Ręczniki 2 szt.
  • Sztućce
  • Kubek
  • Talerzyk deserowy
  • Woda niegazowana
  • Podręczna kosmetyczka
  • Podpaski duże - poporodowe

Bloguję
Stary 2012-02-05, 00:02   #1828
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbym czytała o ordynatorze u mnie w mieście

W ogóle u mnie jest ginekolog, który tak spaprał mojej mamie nadżerkę, że przez złe leczenie doprowadził ją do raka szyjki macicy. Ja miałam wtedy 13 lat, mój brat 12, a siostra 3 latka. Mama wychowuje nas sama i nie ma pomocy od nikogo. Na szczęście udało jej się trafić na fajnego ginekologa w Rzeszowie, który ją uratował. Powiedział, że jeżeli po pierwszej chemii mama sama nie wejdzie na 1 piętro, to nie przeżyje. Zaparła się i jest teraz z nami Poszła kiedyś do tego gina zapytać co by zrobił jeżeli ona by umarła, czy zaopiekowałby się nami... Nawet jej nie przeprosił...
straszne,co za konował całe szczęście że Twoja mama trafiła na dobrego gina!
Cytat:

nie przejmuj się ja też miałam mdłości wieczorem
ratowałam się mandarynkami
Dobranoc Mamuśki koloroych snów!
Stary 2012-02-05, 00:04   #1829
kejtigda
Wtajemniczenie

Dziewczyny a po CC też trzeba te jednorazowe majtki itp czy nie ma potrzeby? Dobrze ze jeszcze tyle czasu mam, nawet nie wiedzialam ze jest taka lista
Ja się ratuje herbatką z imbirem, ale to męczące bo chce spać a nie wiem czy nie będę musiała lecieć do toalety ;/

Dobranoc
Stary 2012-02-05, 00:04   #1830
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
O znalazłam, co trzeba do tego szpitala, który wybrałam Wydaje mi się, że mało wołają

Dokumenty:
  • Karta przebiegu ciąży
  • Grupa krwi – oryginał!
  • Wyniki badań
  • Dokument potwierdzający tożsamość
  • Dowód ubezpieczenia
  • Inne istotne informacje np.: wyniki konsultacji, karty informacyjne z wcześniejszych pobytów w szpitalu
Rzeczy osobiste:
  • Wygodne koszule umożliwiające karmienie piersią
  • Szlafrok
  • Skarpetki
  • Klapki pod prysznic
  • Pantofle
  • Jednorazowe majtki
  • Ręczniki 2 szt.
  • Sztućce
  • Kubek
  • Talerzyk deserowy
  • Woda niegazowana
  • Podręczna kosmetyczka
  • Podpaski duże - poporodowe
u mnie na liście są jeszcze podkłady na łóżko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości