|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już myślałam, że wszyscy to wiedzą ![]() Cytat:
Właśnie teraz zależało mi na pracy, bo w ciąży nikt by mnie nie zatrudnił a udało się tuż przed |
||||||
|
|
|
#2582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie prędko będę mogła sobie pozwolić Super Ci poszło Choć sporo doszło... Jak oceniasz ten tusz?Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A mocna w parkowaniu to się poczujesz dopiero jeżdżąc swoim autem, a nie po 30h jazd, niestety taka prawda... Poćwicz tylko plac ![]() Cytat:
Na początku może być trudno, ale później coraz lepiej.Zużyłam masło Eveline, a kupiłam żel pod pryszni Fa, ten nowy Sensual & Oil Monoi Blossom, i lakier prostujący włosy Got2b. Mama kupiła mi za to na walentynki torebkę (sama sobie wybrałam) Byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole wizażu Póki co mało się działo, bo przez większość czasu były sprawy organizacyjne, teoria, itp.
|
||||
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że tylko pół roku będziesz musiała przetrwać z tymi uczniami, więc jeśli rzeczywiście stwierdzisz, że nie da sie z nimi wytrzymać to będziesz odliczać dni do końca roku. Myślę jednak, że będzie super atmosfera i zapamiętasz ich na długo, jako fajnych uczniów![]() Cytat:
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Księżniczko jak masz tam tylko poł roku wytrzymac to nie masz się czym martwić bo już jest luty, będą święta, weekend majowy itd. więc nawet gdybyś miala odliczac dni do końca to i tak ich tak dużo mieć nie będziesz
Cytat:
![]() Cytat:
zuzycia i torebka bardzo mi się podoba
|
||
|
|
|
#2585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
|
||||
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie zużycie - zmywacz do paznokci i tym samym muszę dokonać pierwszego w tym roku zakupu.
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I starczają na co najmniej pół roku. Maskara ładnie pogrubia i rozdziela rzęsy. Dosyć trwała. Lubię tusze z MNY, ale teraz zamierzam przerzucić się na jakieś tańsze Eveline lub Bell. Obecnie mam Wibo i to chyba najlepszy tusz jaki kiedykolwiek miałam. Brawo za zużycia Ładna torebka Księżniczko gratuluję pracy! Na pewno sobie poradzisz ![]() A ja się rozstałam wczoraj z TŻtem... On nie chciał, ale ja tak. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ehh. W sumie sama tego chciałam to mam. Zaraz zrobię jakąś listę zużyć na luty. I wczoraj w domu czekało na mnie awizo, pewnie to paczka z YR, więc od początku miesiąca posypią się zakupy... |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A juz dluzej Wam sie nie ukladalo? Dlaczego zdecydowalas sie odejsc? |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz , jeśli czułaś, że coś jest nie tak i nie pasuje Ci ten układ to może i dobrze. Ja też miałam podobną sytuację 1,5 roku temu. Zostawiłam TZ po 4,5 roku ale nie żałuję, bo w niedługim czasie poznałam obecnego TZ i nie zamieniłabym go za żadne skarby, bo jest najlepszym facetem na świecie
|
#2590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a TŻ ma dobrą pracę żeby w razie czego Was utrzymać? czy może masz już dużo chętnych na korki?
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od jakiegoś czasu po prostu czułam się zaniedbywana przez TŻ. Mówiłam mu o tym co jakiś czas, obiecywał poprawę, a później znów to samo. Wszystko przez jego nową pasję - fotografię, którą zaraził go jego kolega, który się tym zajmuje. Postanowili razem się tym zajmować odpłatnie. Ten koleś non stop wydzwaniał do mojego TŻta, rozmawiali godzinami o tym interesie,wkurzał się jak TŻ nie miał dla niego czasu przeze mnie. Widziałam smsy od niego o treści"Kobiety są ważne, ale nasz interes też" itp. Wciągnął go w to niesamowicie. Najpierw się cieszyłam, bo fajnie jak facet ma pasję. Ale mój Tż przez to zaniedbuje i mnie i swoje studia.... Później robił stronę internetową z tą ich fotografią i siedział do 3 w nocy przez kilka dni, podczas gdy przy mnie wraca z pracy i zasypia. Później wstaję na 2-3 godziny i znowu idzie spać. Na naukę na studia i robienie projektów też nigdy nie ma czasu, a na fotografię zawsze. Wkurzało mnie to niezmiernie, awantury były i o to, ale że ja cały ten czas spędzałam nad książkami to w sumie jakoś przetrwałam. Teraz ten jego kolega wymyślił jeszcze warsztaty fotograficzne, na których mój TŻ był od poniedziałku do piątku i spał u tego kolesia. Odzywał się do mnie normalnie w pierwszy dzień. W drugi zadzwonił dwa razy, a za trzecim jak zadzwoniłam ja czemu się nie odzywa i czy coś się stało (bo nie miał czasu rozmawiać, powiedział około południa, że zadzwoni później, a było już ok. 23 to się trochę zmartwiłam, poza tym jestem z osób, które bardzo tęsknią i lubię mieć kontakt z TŻ, zwłaszcza gdy jesteśmy na odległość) . A on wtedy zaczął na mnie warczeć, że nie ma czasu, że jest zmęczony, że ja wymagam żeby on do mnie dzwonił co godzinę (!) i w ogóle nie mam pojęcia co mu odbiło. Na drugi dzień oczywiście zachowywał się jakby się nic nie stało. Dopiero jak mu napisałam co o nim myślę, to powiedział, że mam rację i że się źle zachował, ale był zmęczony i mnie przeprosił. No ale mnie to już wtedy nie obchodziło. Później przez kolejne dni TŻ się nie odzywał prawie w ogóle, czasem zadzwonił, czasem mi łaskawie odp na smsa, bo był tak zajęty od rana do nocy, że nie miał czasu. No ale kurczę ja uważam, że dla chcącego nic trudnego i że nawet jak jedzie samochodem to mógł chociaż głupiego smsa napisać, bo sam nie prowadził. Ale uważa, że on nawet nie miałby o czym pisać, a mnie się pytał co u mnie i tyle... Denerwuje mnie to, bo wg mnie to wygląda tak jakby mu na mnie nie zależało, jakby się mną nie interesował. On uważa, że ja nic nie potrafię zrozumieć, że on jest na warsztatach, że on ma też swoje pasje i że ja mu przeszkadzam w samorealizacji. Tylko kurczę, ja naprawdę może i jestem dziwna, bo potrzebuje dużo uwagi. Na co dzień nasze życie wygląda jak rutyna. O ile pomieszkuje u TŻta. Bo ja się ciągle uczę, a TŻ do 16 pracuje, później wraca i śpi. Ja niestety mam takie studia, zresztą same wiecie, że muszę dużo siedzieć nad książkami, sama bym chciała gdzieś wyjść, ale później to się kończy zaległościami albo zawalonym kolokwium. Jak mam trochę czasu, to on sobie na warsztaty wyjeżdża i zapomina o całym bożym świecie. Nie wiem, może przesadzam, wiem, że tak naprawdę to są nic nie znaczące rzeczy, ale nas ciągle różnią takie banalne sprawy i przez nasz związek cierpi. Uważam, że ciężko nam będzie w przyszłości i chyba lepiej się rozstać teraz niż za kilka lat. I tak już sporo wytrzymaliśmy, a skoro nic z tego nie będzie to nie ma sensu wbijać się w lata. Sama nie wiem. Jak Wy to widzicie? KonikGarbusek - powiesz mniej więcej jak to było u Ciebie? Może wyciągnę dla siebie jakieś wnioski. |
||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
kto tam zarządza klubem, nie wiem, ale zaproście zywieczdroj
![]() Cytat:
a w temacie, zużyłam Joanna, Z Apteczki Babuni, Balsam nawilżająco-regenerujący bez spłukiwania 200g
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesia my to mamy telepatie! Wlasnie napisalam w klubie zeby zaprosic zywieczdroj do klubu
![]() Faktycznie wyglada na to ze kolga stal sie dla twojego Ex tz-ta wielkim guru no i to nowe zajecie tez stanelo sie priorytetem. Kobiety lubia byc pielegnowane przez facetow, jesli czulas ze facet o Ciebie juz nie dba to podjelas wlasciwa decyzje. Moim zdaniem zainteresowanie zwiazkiem musi zawsze plynac z obu stron. ( i to nie tylko na poczatku znajomosci) Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-02-05 o 16:59 |
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
zywieczdroj- myślę, że dobrze zrobiłaś, w związku obie osoby muszą się starać. Decyzja nie jest łatwa, ale tak jak piszesz, teraz łatwiej niż za kilka lat.
Ja dzisiaj wreszcie skończyłam maske Kallos Creme latte. Męczyłam ją ja sierpnia. Dzięki temu zużyciu mam obecnie 1 maskę do włosów i jedną odżywkę. |
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kurs czy do szkoły? Nie tak źle z tymi zakupami ![]() Cytat:
Przykro mi Ale skoro przemyślałaś tą decyzję, to z czasem się ułoży.Dziś byłam drugi dzień w szkole i już było fajniej Mało teorii, a dużo malowania |
||
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzyłam o kursie od 4 lat a jak się zapisałam, to jakoś zapał minął i w sumie mam pewne obiekcje, co do ulokowanych w ten sposób pieniędzy No ale może to chwilowe....Tak naprawdę to nawet nie wiem, czy grupa się uzbiera. Nawet momentami nachodzą mnie myśli, żeby się nie uzbierałaA co do zakupów, to mam jakąś chwilową (mam nadzieję ) fazę na kupowanie kosmetyków i robienie zapasów. Przez ostatni rok na prawdę mało co kupowałam wszystkiego, jakoś nie miałam takiej potrzeby. I przez to nie mam jakiś zapasów w pielęgnacji, więc jak zrobie takie zakupy jak teraz, to może się to wydawać przesadą (i może tak jest), ale nic nie kurzy się na półce
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanka mi mowila ze ta szkola jest fajna (Tez nazywa sie Beauty-Art) ale ze kasy duzo idzie, bo musza zakupic sobie kuferki z kosmetykamiNiusia weszłam sobie na ta str Beauty Art i oni maja odziały w roznych miastach - Gdańsk, Kraków, Warszawa i Poznań. Mają teraz nabór od lutego. Kurcze ale mi smaku narobiłaś...
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2012-02-05 o 17:46 |
|
|
|
|
#2600 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się rozchorowałam i leżę.
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), potem wymalowała jedną osobę podkładem, itp. (akurat byłam to ja Ogólnie nic z tego kursu nie wyniosłam, na szczęście zapłaciłam za niego tylko 99 zł (zamiast 290 zł), bo byłam z Grouponu.No to najważniejsze. Cytat:
Ojoj ![]() Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie a propos torebki Ja ją od razu zauważyłam w sklepie i zakochałam się, zwłaszcza w kolorze.
|
||
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej się nastawiać, że będzie źle i pozytywnie rozczarować niż odwrotnie ![]() Cytat:
Weszłam dziś do drogerii i kupiłam szampon jajeczny Z Apteczki Babuni, bo jestem po połowie szamponu z YR i nie mam żadnego ( ) w zapasie. Skusiłam się na 3 lakiery Wzięłam nowy zielony pękacz z Vipery, malutki Golden Rose brudny fiolet z drobinkami i ciemnozielony z kolekcji zapachowych Miyo (ale śmierdzi przeokrutnie ).Byłam w szkole, podpisałam umowę. Beznadziejny mam plan lekcji bo codziennie jakieś okienko i do tego zaczynam ok.10-11, a kończę o 15-16. Lipa, bo muszę poprzestawiać prawie wszystkie korepetycje i zrobi mi się mega bałagan. No i się obawiam, że może ktoś zrezygnować jak mu nie będzie pasowało. Załatwiłam zaświadczenie o niekaralności w sądzie. Opłata - 50 zł Ostatnio jak brałam ponad rok temu chcieli 35 zł.Wstawiłam na bloga swatche i recenzje moich ulubionych błyszczyków Paese Mam dzisiaj 3 pełnowymiarowe zużycia Skóra po ostatnich kwasach mocno mi się łuszczy, a nie mogę znaleźć w domu zapasów mojej ukochanej maseczki Dermiki. Miałam jeszcze 3 saszetki i nigdzie ich nie ma
|
||
|
|
|
#2604 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
zywiec ściskam mocno.. miesiąc temu przechodziłam przez to samo
Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone przepisy na muffiny? Najlepiej czekoladowe.
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku: już dawno nie piekłam muffinek - nie przyjeły się u mnie, mnie samej też jakoś nie powaliły na kolana, wolę upiec jakieś "normalne" ciasto
Może coś takiego Cię zainteresuje: http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/B...koladowym.html
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Przegladam katalog 3 z Avonu
Kusi kilka rzeczy Nowe kredki Supershock i żel miód+mleko
|
#2608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że Ci się podoba ![]() Zdrówka Cytat:
Ahh te plany lekcji.... Mi na obu kierunkach też zawsze wszystko rujnują... Ale może nie będzie tak źle ![]() Gratuluję zużyć - jak się sprawuje płyn micelarny z YR? Cytat:
![]() Dziękuję kochane za wsparcie ![]() Przyszło dziś zamówienie z YR: - Yves Rocher, Pure System, Głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy - Yves Rocher, Pure System, Lotion Clarifiante, Tonik głęboko oczyszczający - Yves Rocher, Pianka peelingująca do demakijażu z wyciągiem z trzech herbat - Yves Rocher, Brillance Shine, Shampooing Eclat, Szampon przywracający blask z wyciągiem z nagietka - Yves Rocher, Couleurs Nature, Mascara Volume Déployé, Tusz zwiększający objętość rzęs (gratis + 2 kosmetyki gratis dla mamy) I kupiłam sobie dziś urodzinowo piżamkę, czarny golf i czarne grube legginsy. |
||||||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednej misce szklanka mleka, 3/4 kostki stopionego i schlodzonego masła, dwa całe jajka w drugiej misce: 2 szklanki mąki, cukier waniliowy, poł szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia wszystko razem mieszam łyżką i wkładam drobno pokruszoną czekolade i do piekarnika na 15min. zawsze wychodza z tych proporcji wychodzi 12-14 sztuk a jesli chcesz jeszcze bardziej czekoladowe to do tych sypkich składników dodaj ze dwie trzy łyżki kakao
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny poległam...Kupiłam 2 szampony,a przecież kupowałam litrowy w Superpharm tydzień temu.Mam z tym straszny problem... Kupiłam szampon do rudych włosów, bo przeczytałam na KWC ze zawiera henne i nie wypłukuje sie tak szybko kolor a włosy pozostają długo rude, balsam z oliwką, bo był w promocji, a on na zimę jest super, krem z mocznikiem i szampon dla dzieci, bo u nas koleżanka w pracy podniosła alarm, że SLS jest rakotwórczy. Sama nie wiem co o nim myslec. Przzeciez ta substancja jest we wszytskich myjacych srodkach... Czy coś słyszałyście na ten temat? Zdjęcie kosmetyków TUTAJ
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Każda praca i zawód stawia przed różnymi wyzwaniami i trzeba się z nimi zmierzyć
.

Czego będziesz uczyć?

Choć sporo doszło... Jak oceniasz ten tusz?

A mocna w parkowaniu to się poczujesz dopiero jeżdżąc swoim autem, a nie po 30h jazd, niestety taka prawda... Poćwicz tylko plac 

) fazę na kupowanie kosmetyków i robienie zapasów. Przez ostatni rok na prawdę mało co kupowałam wszystkiego, jakoś nie miałam takiej potrzeby. I przez to nie mam jakiś zapasów w pielęgnacji, więc jak zrobie takie zakupy jak teraz, to może się to wydawać przesadą (i może tak jest), ale nic nie kurzy się na półce
) w zapasie. Skusiłam się na 3 lakiery
Wzięłam nowy zielony pękacz z Vipery, malutki Golden Rose brudny fiolet z drobinkami i ciemnozielony z kolekcji zapachowych Miyo (ale śmierdzi przeokrutnie
bo codziennie jakieś okienko i do tego zaczynam ok.10-11, a kończę o 15-16. Lipa, bo muszę poprzestawiać prawie wszystkie korepetycje i zrobi mi się mega bałagan. No i się obawiam, że może ktoś zrezygnować jak mu nie będzie pasowało.
Ostatnio jak brałam ponad rok temu chcieli 35 zł.