|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie usprawiedliwiam jej,po prostu nie oceniam jak Ty. Nie mamy obrazu całej sytuacji. Powtarzam się - poczytalna nie znaczy, że nie miała problemów psychicznych. I nie musisz mi tłumaczyć, że za nieudzielenie pomocy jest sprawa w sądzie . Wiem to. Tyle że co to znaczy "nieudzielenie pomocy"(nie ma tego w KK)? Uważam że jeśli ktoś spanikuje i nie zadzwoni/za późno zadzwoni na pogotowie jest po części usprawiedliwiony jeśli próbował podejmować jakieś kroki na własną rękę.
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzmy,że w naszym kręgu kulturowym bezczeszczenie zwłok jest moralnie naganne. (chociaż istnieją wyjątki np. gdy ciała zmarłych w łonie matki dzieci są traktowane jak odpad medyczny).
|
|
#2554 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No ok myślałam że ciągle utrzymujesz, że prawnie niedopuszczalne. Ale 1) jeśli ktoś z premedytacją zabija to raczej tą moralność ma trochę wyłączoną? 2)jeśli ktoś spowoduje przypadkiem śmierć i boi się kary(tudzież inne motywy, których można by wymyślić tysiąc) to też raczej próbuje odsunąć od siebie podejrzenia. Moralnie źle to on się czuje nie tylko z tego powodu, a nawet nie głównie z tego.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-05 o 00:49 |
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oceniam bo panna bawiła się naszym kosztem, za pieniądze z podatków, okłamała masę ludzi którzy pomagali w szukaniu dziewczynki, wolontariusze którzy w wielu miastach w Polsce rozwieszali plakaty. Oczywiście, że mam prawo oceniać to matka sprawiła, że sprawa stała się medialna, odwaliła szopkę by się wybielić. Widze że ty tego nie rozumiesz. I to co napisałaś na końcu... Wyszukanie w googlach że to kodeks karny (o jaki szpan) - chociaż ja takich rzeczy nie wiem aż tak dokładnie wybacz ale prawnikiem nie jestem (ty pewnie tak ) I tak ci to nic nie dało bo właśnie nierozumiesz, że to nie jest usprawiedliwione. Nie udzieliłaś pomocy to nie udzieliłaś. A co to znaczy na własną rękę?? Cały czas sobie coś dopowiadasz. No i uwielbiam "Ty zaczęłaś":P |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2557 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?I raczej to nie ukrycie zwłok by mnie martwiło tylko to, że ta konkretna osoba nie żyje. ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Ej, no bo Ty zadałaś głupie pytanie "porównawcze"... ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
W ogóle nie rozumiem, że się tego nieudzielenia pomocy uczepiłaś, kiedy ja nigdzie nie zaprzeczam, że nie zrobiła tego prawidłowo(choć przepis tego nie określa, jednak dorosły człowiek wie co należy robić w takich sytuacjach). Gdybym chciała to usprawiedliwić to bym powiedziała, że nie może z tego tytułu ponieść kary. Za to uważam, że mogą być w tym przypadku okoliczności łagodzące. ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Nie wiem o jakie pytanie Ci chodzi z poprzedniego postu.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-05 o 01:40 |
|||
|
|
|
#2558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32074262]I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2559 |
|
summer vibes;)
|
Tak się jeszcze zastanawiam nad ojcem...Nie jest wykluczone przecież, że mógł coś wiedzieć o śmierci dziecka. A jesli doszło do zabójstwa, to też przecież brany jest pod uwagę udział osób trzecich. Tak sobie pomyślałam...że jeśli tak dopuścić myśl, że mógł to zrobić on, a ona go kryje, bo bardzo go kocha? Ale to takie tam gdybanie.
Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2012-02-05 o 02:46 |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam tylko pytanie do tych ktore bronia matki twierdzac ze nie jest potworem?
prosze podajcie przyklad tego kto dla was jest? wiekszosc pedofili ma problemy z dziecinstwa, czesc z nich sama byla ofiara wykorzystywania seksualnego wiekszosc psychopatow czy socjopatow tez jest w stanie udowodnic problemy natury psychicznej gdzie sami padli ofiara zlodzieje czesto kradna bo sa biedni mordercy czesto zabijaja przez przypadek (chcial cos ukrasc i wlasciciel mu podszedl pod noz) pedofil czesto twierdzi jak on to kocha dzieci gwalciciel bedzie sie upieral ze ofiara sama tego chciala wytlumaczenie zawsze jest czemu ja nie mam prawa czuc sie wsciekla w obliczu tej sytuacji i obwianiac ta osobe, czemu przestepca ma miec wieksze prawa i mozliwosc tlumaczenia sie, a ja nie? i czemu nagle nikt nigdy nie pamieta kto wlasciwie jest ofiara |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POwiem tylko jedno - jeśli rzeczywiscie Magda jej upadla i zmarła to będzie mi z tym lżej. To na pewno musi być straszne powiedzieć rodzinie "upuściłam dziecko i zmarło" Uwierze nawet,że sobie sama wkręciła to porwanie,żeby w to uwierzyć. Nie wiem. Wszystko zalezy od wyników sekcji |
|
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli to byl wypadek, podejrzane wydaje mi sie to, ze maz Katarzyny od kiedy okazalo sie , ze to nie porwanie, ciagle ja tuli przed kamerami. Przeciez gdyby moj maz dowiedzial sie, ze ja przywalilam nasze malenstwo kupa gruzu, znienawidzilby mnie, podobnie jak ja jego gdyby zrobil cos podobnego. Czy milosc potrafi byc tak wielka, ze potrafi tak poprostu wybaczyc wszystko? Watpie!!!Ja gdyby mi sie cos podobnego stalo, nie chcialabym zyc, chyba od razu zalozylabym sobie sznur na szyje, a nie chronila swoja dupe. gdzie szacunek dla zwlok tego malenstwa?jak mozna po tych wszystkich nieprzespanych nocach, po tym ile radosci daje takie malenstwo po prostu je wyrzucic jak smiec.Za samo to dalabym jej dozywocie.Mezus przytula, bo cieszy sie ze jak narazie nie udowodniono, ze maczal w tym palce, a jak znosil wozek to nie zauwazyl ze dziecko nie zyje???Temu Aniolkowi bedzie lepiej w niebie, niz wsrod takich rodzicow.
Edytowane przez malaczarnaslodka Czas edycji: 2012-02-05 o 08:58 |
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę pierwszą osobą, która zgłosi do moderatora wypowiedzi typu zachęceń do linczu na tej kobiecie, czy innych gróźb. Co nie zmienia fakt, że my - opinia publiczna mamy prawo do emocji, które odczuwamy. Matka Madzi sama rozdmuchałą sprawę, sama prosiła o pomoc w mediach, to ona świadomie (biegli wstępnie stwierdzili poczytalność) wprowadzała wszystkich w błąd np. podczas konferencji niedzielnej. Więc wybaczcie Wy, którzy głaskacie ją po główce, bo miała traumę zdzieciństwa, depresję, czy inne zaburzenie, ale mamy prawo się wypowiadać na tym wątku (oczywiście kulturalnie) i pisać o tym że nas ta historia poruszyła i nie potrafimy znaleźc usprawiedliwienia dla czynu sprawcy (nie piszę "matki", bo sprawa w toku). nie mówię o osądzani i wbijaniu na pal, ale nie dziwnei się, że jesteśmy wzburzeni, po taka pewnie byłaby tez reakcja na pedofila, mordercę, czy innego rodzaju przestepcę. Edytowane przez preetamsingh Czas edycji: 2012-02-05 o 09:05 |
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
przetańcie pierd..lić że już muszę kląź bo żal to się czyta. tak, ludzie już nie pomogą jak będzie podobna sytuacja , jedna z was tak napisala i to jest swięte, gwarantuje , że znajdą się chętni do pomocy. Gdyby nie było tego w mediach tak rozdmuchanego to przeszłbyście nad tym faktem tak jak przechodzicie nad tymi , że ktoś tam został przejechany.
|
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Luźne przypuszczenia
- zakopała ciałko - pod gruzem - nie miała śladów na rękach, rękawach, kurtce w momencie "udawanego" omdlenia ? - matka miała juz napady agresji - walnęła drzwiami męża ( łatwo wpadała w gniew), agresywnie zareagowała po pierwszej konferencji - łatwo mogła się zdenerwować "na" dziecko bo np. płakało i zareagować również zbyt gwałtownie - ojciec nic nie widział ? jak bardzo trzeba się nie interesować dzieckiem żeby nie widzieć, słyszeć, wreszcie wiedzieć o jego pobycie? tak po prostu wywiozła ciałko pod jego nosem ?????! - wyjście do kina na horror. WTF??? Trzeba mieć rzeczywiście stalowe nerwy będąc rodzicem i iść sobie do kina podczas takiej tragedii ( chyba że tam bez kamer i podsłuchów ustalali własną wersję wydarzeń ) - dziecko pozostaje dzieckiem, jako matka czuję że myśl o porzuceniu nawet martwego ciałka swojego dziecka w opuszczonym miejscu, w stercie gruzu to zbeszczeszczenie zwłok, równa się z wyrzuceniem na śmietnik. Niewyobrażam sobie porzucenie od tak ciałka ukochanej osoby! - niestety Rutkowski zasugerował matce odpowiedź - spadła ci? nie wiemy czy to chciała powiedzieć? i czy powiedziałaby? sam jej strach o dożywocie w tej rozmowie wskazywałby że jednak to więcej niz wypadek. Ale to niech ocenią prokuratura i policja. Przeraża mnie ta sprawa, istnieją wokół ludzie-potwory o których nie wiemy. O zabójcach często mówią "taki cichy człowiek" . |
|
|
|
#2567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam się ze wszystkim co napisała TmargoT, nawet jeśli to był nieszczęśliwy wypadek , nawet jeżeli to nie ona tam porzuciła ciało dziecka wiedziała , że jej córka nie żyje, zbezczeszczono jej zwłoki a ta łgała do kamery by ochronić swój tyłek . ktoś tu dobrze napisał , chrońmy tez pedofili , doszukujmy się motywów ich postępowania bo oni tez tacy biedni. po trudnych przejściach
Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2012-02-05 o 09:20 |
|
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeli masz na myli kwestié prawná to jak najbardziej moze zmienic jej sytuacjé. Teoretycznie mozliwe jest, ze matka zaplanowala wszystko sama i sama wykonala lub poprosila kogos o pomoc i ten ktos z nia wspoldzialal. W takiej sytuacji pojawia sie premedytacja, wczesniejsze planowanie. Inna opcja jest taka, ze ktos inny zaplanowal wszystko, a ona byla osoba wspolpracujaca, wspierajaca. Zmienia to nieco sytuacje. Istnieje tez mozliwosc, ze jej wspolpraca wynikala ze strachu np. i wtedy sytuacja rowniez wyglada inaczej. Sytuacja, o ktorej mowimy jest bardzo odmienna od kwestii pedofila. Nawet w przypadku pedofila jego przeszlosc np. bycie ofiara przemocy seksualnej nie usprawiedliwaia jego dzialan, a jedynie je tlumaczy. W przypadku smierci Magdy nigdzie nie napisalam, ze dzialanie matki bylo usprawiedliwione. Ona juz jest skazana przez opinie publiczna zanim sad uslyszy wszelkie dowody i wyda wyrok. I to jest nie w porzadku, bo nikt na forum nie pojecia co sie stalo, a swoje opinie i wyroki feruje na podstawie niekompletnych informacji.
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
http://www.tvn24.pl/0,1733733,0,1,ma...wiadomosc.html na chwile obecną dostała 2 miesiące aresztu
|
|
|
|
#2571 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a na forum ludzie komentują to co jest faktem jak napisała Tamargo a nie doszukują się głębszego dna , bo faktów nic już nie zmieni |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie że "zafiksowałaś się" przy swoim stanowisku i głupio Ci odpuścić, przyznając, że brak udzielenia pomocy i ukrycie małej pod gruzem jest złym czynem, kwalifikującym tą panią jako potwora. Abstrahuję tu od wypadku bo "wypadki chodzą po ludziach"
|
|
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
http://www.tvn24.pl/0,1733776,0,1,oj...wiadomosc.html
Wrzucił 16 miesięczne dziecko do lodowatej wody, bo opieka nad nim była przedmiotem sporu w rodzinie. |
|
|
|
#2574 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Bo ja od momentu kiedy Kasia powiedziała co się stało z Magdą nie widziałam nigdzie Bartka
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ustalono jeszcze niczego konkretnego, nie wiem o jakich faktach mowisz. Nadal prowadzone sa czynnosci sledcze w celu ustalenia tego co sie wydarzylo. Wiadomo tylko, ze Magda nie zyje i gdzie znaleziono jej cialo. Oraz to, ze matka opisuje, ze doszlo do wypadku.
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba poczekać na wyniki sekcji zwłok, być może rozwieją ona wiele wątpliwości.
Nie ma co dziwić się ludziom że już ją osądzili (...)"sąd sądem ale sprawiedliwość musi byc po naszej stronie(...) według takiego schematu myśleniowego reaguje tłum. Ciężko myśleć no tym wszystkim bez emocji, nie wszyscy jesteśmy fachowcami z dziedzin psychologii czy psychiatrii.
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2012-02-05 o 10:18 |
|
|
|
#2577 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A proszę bardzo: na pewno oglądałaś film "Dług". Jest on oparty na prawdziwych wydarzeniach. Bohater grany przez Andrzeja Chyrę - to dla mnie potwór.
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Nawiązując do wersji matki, że był to nieszczęśliwy wypadek, najbardziej szokuje mnie to, iż wobec takich okoliczności (zapewne targana przeróżnymi emocjami) była w stanie tak szybko wymyślić iście szatański plan. Niedługo pokusiłabym się o stwierdzenie "plan idealny" (do czasu). Czekam na wyniki sekcji...
|
#2580 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
."Potwór" to dla mnie coś ostatecznego, zło wcielone, a nie ktoś, kto przypadkiem powoduje śmierć swojego dziecka i próbuje to ukryć.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

?

13.03.2008