|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Hejka,
ja już wczoraj nie byłam na wizazu bo jak tż z bratem ustawili meble u Antka w pokoju to miałam okazję zrobić porządek w szafach, przeniosłam go z ubraniami do jego pokoju i tak do 19.30 sprzątałam i jak juz sie położyłam do łóżka odpłynęłam. Ale śniegu napadało ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
do tego pyrki i buraczki tarte
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Melduję się w nowym wątku. U nas w porządku, miałam wizytę w czwartek, niestety za dużo się na niej nie dowiedziałam, oprócz tego, że grzybek jak zwykle i ze wszystko pozamykane. Nie wiem ile moja córeczka waży, a ciekawa jestem tego strasznie, bo w 29tc ważyła ponad 1800 g.....No i dziś kończymy 36tc!! Już niedługo skończą się moje ciążowe męki i zjem sobie białą bułkę z czym tylko będę chciała i sernik, i naleśniki, i wszystkie te pyszności, o których ciągle piszeciebuziaczki |
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry !
Ja witam sie wyspana dzisiaj, ostatnio nawet dobrze mi sie spi. Nowaken to sie wczoraj narobilas, ale pewnie zadowolona ze wreszcie zrobione i masz z glowy! Asika a Ty sie nie przejmuj-wiele z nas ma tak samo jak Ty duze problemy z zerowym libido, tak to bywa w ciazy-albo w jedna strone albo w druga! Maz musi uzbroic sie w cierpliwosc ![]() Wow Aguska! Jestem pod wrazeniem umiejetnosci meza Moj to by mi cale palce chyba pomalowal
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg babcinej teorii może być kiepsko Ale ja w takie bajki nie wierzę. Mój sam na razie nie chce, twierdzi, że czuje dyskomfort psychiczny ale jak już nadejdzie marzec, to jak się na niego rzucę to nie będzie zmiłuj Cytat:
![]() Ja tam jem wszystko, dogadzam sobie i przestałam odmawiać czegokolwiek. Skoro cukier mam na normlanym poziomie to dietę trzymam będąc tylko u lekarza
|
|
#665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dobrze ze zamknieta jestes nadal Moja mala w 29 tygodniu miala 1434, ale te wagi to i tak maja jakis tam blad pomiaru. No duzo juz nam nie pozostaje, tym ktore sobie roznych rzeczy odmawiaja! A mamuski z cukrzyca to naprawde wspolczuje diety!
|
|
#666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
![]() Cytat:
a na Sycylii byliśmy z mężem w podróży poślubnej - Wy też?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#668 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
|
||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj się kochana, żeby grzybka wykurzyć! Najważniejsze że "wszystko pozamykane" ![]() Woow, ale fajnie że już 36 tygodni!
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się nie mogę doczekać porodu
![]() Karolca - niestety moje cukry są bardzo kiepskie,a lekarze ciągle karzą mi zaostrzać dietę, więc niestety nie mogę sobie pozwolić na grzeszki (których Ci swoją drogą strasznie zazdroszczę desia - wiem, że są błędy pomiaru, ale po prostu jestem ciekawa jaka ona jest duża, tym bardziej, że właśnie mam cukrzycę i dość wysokie cukry ciągle, wiec ma na czym rosnąć a mój lekarz jak się go zapytałam o to jaka jest duża, to mi powiedział: "a tego się Pani dowie na następnej wizycie", o ile doczekam, bo wypada ona 1.03
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez A w najgorszym przypadku masz 6 tygodni do rozpakowania chyba ![]() Bo rodzisz naturalnie? A nastepnej wizyty to faktycznie mozesz nie doczekac, ale Ci zazdroszcze w sumie
|
|
#672 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Jak mnie to cieszy,ze nie pisalyscie zbyt duzo podczas gdy bylam w pracy Kurcze czuje sie coraz bardziej chora.Nie jestem do tego przyzwyczajona,latami nie chorowalam.No a teraz w ciazy,juz drugi raz,strasznie spadla mi odporonosc. Cytat:
Cytat:
I co zdecydowaliscie sie? Cytat:
![]() O a co to?
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
)ojjojoj tak wczoraj wieczorem mówiłam, miałam aktywna sobotę w sprzatanie i wieczorem moje plecy sie zbuntowały , nawet godzinny masaż nie pomógł, trzeba sie zaczac oszczedzac![]() ja juz po sniadanku , skromnie platki z mlekiem i banan, ale jedziemy do rodziców na obiad to nadrobie jakims schabowym ![]() śniło mi się dzis ,ze urodziłam dziewczynke z piękna pipką ![]() ale nie wiem jak sie skonczyło ,bo nadszedl drugi sen, ze zgubiłam obrączke, i (wczoraj mignał mi w tv ojciec mateusz) ojciec mateusz pomagal mi jej szukac, a na koniec mnie pocałował( a ten aktor w ogole nawet mi sie nie podoba)![]() ja zamierzam po porodzie uzywac balsamu takiego rozgrzewającego antycellulitowego z eveline, juz keidys stosowałam i wdg mnei jest skuteczny a narazie smaruje oliwką
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do jedzonka, to ja już przygotowałam schabik - teraz tylko usmażyć - zupkę mam gotową, ziemniaczki tylko ugotuję i do tego sałatka z ogórków z kurkumą. No i od rana się bawię w kuchni z ciastem drożdżowym - zachciało mi się razowych bułeczek ze słonecznikiem a dla Męża, który właśnie wraca z Warszawy słodkie bułeczki z nadzieniem czekoladowym.... Oby wyrosły ładnie
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oszczędzaj się jak się da
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Mi też biust niewiele urósł
haha teoria mi się podoba.. choć ja z zasady w takie teorie nie wierzę. Moja mama-karmicielka naszej czwóki, wczoraj też sprzedała mi newsa.. Że im wyżej cycki po porodzie(umieścimy), tym lepsza laktacja Moich maluchów daleko nie przemieszczę.. ale dziewczyny z wydatnym biustem.. cycki sznurkiem i do sufitu.. Nasmiałam się z niej wczoraj ![]() Gośka- przyczepa poszła od razu W takiej cenie to one schodzą często w ciągu godziny.. Trudno.. będziemy patrzeć dalej.
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
Asika no ten masaz to niby taki jak na szkole rodzenia, ale stopuje TZ jak go za bardzo ponosi, bo wiem ze moze wywolac skurcze, no nic trzeba sie mniej schylac w ciagu dnia i nie nadwręzac kręgosłupa
![]() co do piersi i karmienia to juz kiedys wspominalam teorie mojej tesciowej ,ze aby w ogole móc karmić to trzeba żreć , a nie jeść ja mysle ze mnie urosły piersi o jakis rozmiar moze dwa, narazie radze sobie przedłużkami do biustonoszy i w dwa najwieksze w miseczke jeszcze mi piers wchodzi.
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie kilka dnia, a tu 23 strona nowego wątku
Ale pędzicie! Idę Was nadrabiać ![]() Miłej niedzieli! |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
Balbinka ja z nad morza jestem ![]() Mnie dzis obudzil przed 7. jakis facet, skrobal szyby ponad pol godziny... Zima do nas przyszla i bialo jest Nie zasnelam juz i teraz oczka mnie szczypia...Ja sie dzis buntuje i nie robie obiadu, ciekawe czy maz cos zrobi, pewnie nie... Jak cos to do ktorej moge wpasc??
|
|
|
|
#682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis spalam do 11, moja mama jest po prostu przekochana ze tak mi sie daje wyspac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko na poczatku mialam ostra angine a do teraz spokoj.Mam nadzieje, ze juz do konca bede zdrowa i Tobie zdrowka zycze
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, zaprosiłabym Cię, ale sama nic nie robię.
Mąż pojechał do kumpla (ok. 100 km) sprawdzić samochód, w drodze powrotnej ma odebrać wózek. Nie wiem o której będzie w domu. Ja mam za to łazanki jeszcze
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie co moj madry maz wczoraj zrobil...? Wraca z miasta zadowolony... oho kupil cos malej. Patrze co tam wiesza do tej szafy, a tam kombinezonik. Mysle sobie fajnie, tylko ze jakis ani maly ani duzy. Pytam sie co to za rozmiar, a on nie wiem, nie bylo metki ani nic na wieszaku. No to mowie, zebys sie nie zdziwil jak go nie zalozy wcale... (widac ze na urodzenie za duzy, a na zime za maly). I dzis tak szukam tej metki z ciekawosci, no i jest w srodku wszyta na nogawce, wiek: 3-6 msc.... w sam raz na lato... Jak on czasem nie mysli.... A jak mowie co nam trzeba to nie kupi, tylko to co akurat wpadnie mu w oko....
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, fajnie, że w ogóle coś kupi
![]() Mój działy dziecięce mija szerokim łukiem ![]() Własnie.. w Carrefour widziałam pieluszki Huggies 1 te najmniejsze, 78 sztyk za niecałę 40 zł Rozumiem, że okazyjna cena?
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale widze ze malej to zawsze cos kupi jak jest na miescie, a mi to nic Robie sie zazdrosna...A pieluszki to nie wiem, bo sie nie znam na pl cenach
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że z tych dużych paczek nie ma jedynek Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-05 o 12:06 |
|
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, zapraszam do mnie
Bliżej niż do Polski, co prawda szaro buro, ale śniegu i mrozu NIET. Jakieś cyce kurze mam do zrobienia dziś I mąż zupkę krem z pieczarek robi.. Przeczytałam mężowi o kombinezoniku.. i się baardzo śmiał..Na co zwróciłąm mu uwagę, że po pierwsze to on jest jeszcze gorszy, bo w ogóle nie kupuje .. a po drugie jakby już kupował, to z pewnością zrobiłby dokładnie to co Twój mąż zrobił.. Znam go aż za dobrze
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedzonko masz dzis full wypas |
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

do tego pyrki i buraczki tarte

i ze wszystko pozamykane. Nie wiem ile moja córeczka waży, a ciekawa jestem tego strasznie, bo w 29tc ważyła ponad 1800 g.....
No ja też takiej teorii nie znałam
Nie wiem co ze mną

tak wczoraj wieczorem mówiłam, miałam aktywna sobotę w sprzatanie i wieczorem moje plecy sie zbuntowały , nawet godzinny masaż nie pomógł, trzeba sie zaczac oszczedzac
W takiej cenie to one schodzą często w ciągu godziny.. Trudno.. będziemy patrzeć dalej.