Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 10:55   #1861
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Witam Was dziewczynki czuje że moja choroba się poddaje, nareszcie, dziś pierwszy raz od kilku dni poczułam zapach, poczułam też smak zupy którą wczoraj zrobiłam, kompletnie niedoprawiona rozumem teraz czemu tylko ja ją jadłam. Nos znowu zatkany więc znowu nic nie czuję ale ide w dobrym kierunku.
mój mały chłopczyk wczoraj się bardzo wiercił już nie mam wątpliwości że to on do mnie puka, tż niestety jeszcze tego nie może poczuć ale myśle że już niedługo mały będzie silniejszy to i on poczuje najważniejsze że spokojnie sobie fika i mój kaszel nie zrobił mu krzywdy niedługo zaczne 19 tydzień

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Udało się może którejś z was nie dawań maleństwu smoczka?
mi sie udało, i wcale to nie było trudne moja siostra też wychowała swoje dzieci bez smoczka więc na pewno jest to wykonalne

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

A ja nie wierzę w ten nieszczęśliwy wypadek, tyle razy już kłamała to czemu teraz miałaby mówić prawdę... A poza tym to nie usprawiedliwia tego, że porzuciła ją jak śmiecia. Nawet swojego psa bym tak nie potraktowała

ja też nie wierze w nieszczęśliwy wypadek, za dużo kłamała żebym teraz mogła wierzyć w to co mówi, boje się że ta dziewczynka zamarzł, że ona w tej swojej panice nie umiała ocenić że mała żyje, tylu osobą dzieci spadają-nawet mi a nic się złego nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

A wiecie... Ja swoje normalne mam A75, z B75 już mi się wylewają, więc muszę kupić C75 Bo w obwodzie są ok, ale miski są za małe. Jestem w szoku!
hehe mam to samo, a biust mi dalej rośnie narazie mnie to cieszy, zobaczymy jak długo

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-05 o 11:02
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:55   #1862
prince_polo
Zakorzenienie

a ja wlasnie woriclam z tz z spaceru z pieskiem bylismy w parku pieknie pruszy snieg, porobilismy pare fotek i ucieklismy bo zimno

teraz ide gotowac rosół

a głowy jednak nie umyłam, wziełam sie na sposob i umyłam samą grzywke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 10:57   #1863
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle u mnie jest ginekolog, który tak spaprał mojej mamie nadżerkę, że przez złe leczenie doprowadził ją do raka szyjki macicy. Ja miałam wtedy 13 lat, mój brat 12, a siostra 3 latka. Mama wychowuje nas sama i nie ma pomocy od nikogo. Na szczęście udało jej się trafić na fajnego ginekologa w Rzeszowie, który ją uratował. Powiedział, że jeżeli po pierwszej chemii mama sama nie wejdzie na 1 piętro, to nie przeżyje. Zaparła się i jest teraz z nami ..
dla mamusi, musi być wspaniałą kobieta, Ty na pewno też taką silną mamą będziesz, masz to w genach tylko jeszcze nie miałaś okazji odkryć w sobie tej siły
Stary 2012-02-05, 10:59   #1864
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
siuram
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:01   #1865
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
chyba nie tylko. Co prawda jeszcze nie rodzilam (), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) , kosmetyki dla niemowląt itd.
Tu idąc na porodówkę masz mieć ze sobą jedną rzecz: Mutterpass (to taki 32 stronicowy zeszycik, chyba odpowiednik polskiej karty ciąży). Koniec! Majtki jednorazowe, wkłady i majtki poporodowe wszelkiego typu i rozmiaru, napoje, kosmetyki, laktatory, ubranka dla dziecka, pampersy- wszystko jest w szpitalu. W ilościach hurtowych, w dobrym gatunku i za darmo.

Jedzenie? nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w dwóch szpitalach, które mam na oku, świeżo upieczone mamuśki dostają coś w rodzaju karty dań (jak w restauracji, tylko uboższa - 3-4 zestawy obiadowe do wyboru) i wskazujemy, na co mamy ochotę. Śniadania i kolacje w formie szwedzkiego bufetu.

Sale poporodowe są maksymalnie dwuosobowe, a przedporodowe - jednooosobowe (łóżko, fotel, tv, łazienka z wanną). Znieczulenie, poród rodzinny, rodzenie w wodzie, jakieś naturalne środku wspomagania porodu, jak akupunktura, aromaterapia itd - wszystko gratis.

Wybierasz sobie też "swoją" położną (naturalnie nie w chwili porodu, ale najlepiej kilka tygodni przed nim) - to osoba, która jest z tobą cały czas, która, jeśli nie władasz niemieckim, zna twój język ojczysty (są listy położnych z wyszczególnieniem która w jakim języku mówi) i która do 14 razy po powrocie do domu składa ci wizyty domowe (oczywiście, jeśli chcesz) i pomaga
w Polce to 100 lat minie zanim do tego poziomu dojdziemy, prędzej trzeba będzie płacić za taki "luksus", chociaż po porodzie jest tam lepsza opieka bo z opieką lekarską w ciąży to u nas lepiej, marne pocieszenie

Cytat:

ja umyłam bo nie mam grzywki muszę przyznać że duzo mniej mi się tłuszczą teraz włosy co mnie niemizernienie cieszy
Stary 2012-02-05, 11:10   #1866
ivoncia16
Wtajemniczenie

gotuje rosolek
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:20   #1867
kejtigda
Wtajemniczenie

Flormary można kupić on line, naprawdę solidna marka, moim zdaniem lepszej jakości niż inglot a ceny podobne, mam wśród nich kilka kwc, kredki żelowe do oczu, róz i bronzer oraz cienie Odkryłam to dzięki digitalgirl na youtube
Stary 2012-02-05, 11:24   #1868
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
w Polce to 100 lat minie zanim do tego poziomu dojdziemy, prędzej trzeba będzie płacić za taki "luksus", chociaż po porodzie jest tam lepsza opieka bo z opieką lekarską w ciąży to u nas lepiej, marne pocieszenie

ja umyłam bo nie mam grzywki muszę przyznać że duzo mniej mi się tłuszczą teraz włosy co mnie niemizernienie cieszy
mi też ale ostatnio maski tyle nałożyłam a ona była z olejem lnianym i chyba za słabo splukalam co było widać bo święca się aż do przesady jak psu jajca ale jeszcze z 2 dni wytrzymaja i tak w czapce chodze
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
gotuje rosolek
ja też

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-05, 11:27   #1869
ivoncia16
Wtajemniczenie

a Tż w dalszym ciagu wcina golabki
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:34   #1870
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Żeby Wasi sąsiedzi nie okazali się mega imprezowiczami Głośna impreza u sąsiadów to nic fajnego
Oprócz tego jak nocka minęła? Miałaś jakiś sen? Podobno ten z nowego miejsca sprawdza się... Podobno
Niestety przez sąsiadów w pierwsza noc za dużo nie pospałam..a jak już przysnęłam, to nie pamiętam, żeby mi się coś śniło. Dzisiaj była druga noc i śniło mi się, ze kąpałam się w jakimś brudnym kanale i chciał mnie rekin zjeść...okropność:brzydal : mam nadzieję, ze ten sen się nie liczy, bo nie chciałbym, żeby spełniło się i zostałbym zjedzona przez rekina

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Pierwsza noc na nowym miejscu śniło Ci sie coś? po taki sen ponoć się sprawdza
Już pisałam wyżej, ale przypomniało mi się, że wczoraj nam coś w łóżku pękło i się trochę zapadło do środka więc jutro jedziemy kupić coś nowego

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
witam

już 3 dzien mecze się z ogromnym bólem glowy, nie wytrzymuję już... po obiedzie chyba jakis okład sobie zrobię, mam nadzieję, że coś pomoże
a sprawdzałaś sobie ciśnienie?
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
zjadlam wlasnie kisiel irbie galaretke z owocami
Mh...dobry pomysł tez sobie zrobię na wieczór
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Przyjechała moja babcia. Ubaw po pachy W tv leciał jakiś program o zwierzętach - zabroniła mi go oglądać bo się przestraszę i coś stanie się dzieckiem...
Po domu chodziłam w krótkim rękawku - powiedziała, że mi zimno. Po chwili założyłam polar - powiedziała, że jest mi za ciepło. I dała dobrą radę - mam się ubierać tak jak ona

Musztarda z parówkami Ja preferuję zestaw, keczup z czymkolwiek
Ja ketchup też uwielbiam a swoją droga moja babcia zakazała mi podnosić ręce do góry
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
siedze z Tż
Iwonka, jak wytęskniony weekend z tż?
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny co kroluje w Waszych ze tak powiem dietach?

u mnie glownie produkty slodkie, swieze, slodkie i swieze owoce, swieze warzywa, potrawy ze tak powiem na slodko,
mieso i jedzenie tluste mnie odpycha, w ogole nie mam ochoty na produkty jakos kwasne itd,
hm..w zasadzie się nad tym nie zastanawiałam. Jem to na co mam ochotę, ale tłuste mięso też mi nie podchodzi...słodycze sporadycznie. Bardziej nabiał, jajka i ostatnio frytki za mną cały czas chodzą to przez Was

Edytowane przez ajka89
Czas edycji: 2012-02-05 o 11:53
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:41   #1871
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Depoison... to brzmi jak opis SPA Zazdroszczę
Cytat:
Najbardziej zaskoczyło mnie... jedzenie No to rzeczywiście różnice są ogromne...

Chciałabym rodzić w takich warunkach jak opisałaś
no jasne, jedzenie . Mnie też się jedzenie jak na razie najbardziej podoba (z tym że pewnie już w samym szpitalu będzie dla mnie najmniej ważne)

A co do warunków - sama się zdziwiłam, jak zaczęłam zaciągać języka. Bo wygląda na to, że tu się naprawdę tak nad ciężarnymi trzęsą, że im dosłownie w tyłki włażą.
/moje zdziwienie stąd, że Niemcy wiecznie tylko narzekają na służbę zdrowia, więc nie spodziewałam się żadnych luksusów/

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Te leginsy to zwykłe leginsy czy z jakąs gumą na brzuch?

O ja! takie traktowanie to ja poproszę! A za usługę porodu się płaci? Bo w USA moja kuzynka dostała rachunek na kilka tysięcy $
leginsy z gumą
o, takie http://www.hm.com/de/product/96692?article=96692-A

A za poród.. hmm - jak się jest ubezpieczonym w Niemczech, to się nie płaci, w przeciwnym razie na pewno. Ale ile? nie mam pojęcia

To już u mnie 20 tydzień!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:44   #1872
kejtigda
Wtajemniczenie

20tygale czas leci
Stary 2012-02-05, 11:51   #1873
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Co się napiję łyka coli, to mnie na kibel gna
Bo cola ma właściwości przeczyszczające
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
Nie mam zielonego pojęcia jeszcze...mam wrażanie, że jeszcze dużo czasu na takie decyzje, ale to minie pewnie szybko.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Fajnie, jak organizujesz coś takiego? Ja raczej nie mam koleżanek, które złapałyby temat.
W Polsce to chyba jeszcze nie jest takie popularne. U mnie to by chyba taka impreza nie przeszła.
Cytat:
Ehh i zaczęły mi się mdłości Nie wiem czemu mam je wieczorem a nie rano
Też miewam częściej wieczorami
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Witam!i zyczę Wam Kochane miłej niedzieli
my zaraz jedziemy na obiadek do teściów
Dziękuję Ja spadam zaraz na obiad do babci tż mam nadzieję, że ma buraczki, bo mam straszną ochotę.
Cytat:
a ja wlasnie woriclam z tz z spaceru z pieskiem bylismy w parku pieknie pruszy snieg, porobilismy pare fotek i ucieklismy bo zimno

teraz ide gotowac rosół

Jak rano się śpieszyłam gdzieś, to też zawsze tylko grzywkę myłam ale teraz już nie mam grzywki, bo ją zapuściłam:P Spacer by mi się przydał, szczególnie, że u mnie słonko ładnie świeci
Stary 2012-02-05, 12:05   #1874
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny mozliwe by w tydzien mi urosła grzywka na tyle ze siega konca oczu? szczerze to nie widze juz nic przez nią musze miec uniesioną głowe

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

aaaaaaa ogladałyscie film przypadek 39? polecam przypomnialo mi sie wczoraj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-05, 12:11   #1875
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie chmielinka, ale odpowiem, bo też widziałam. Np. w H&Mie. W dodatku cena nie zwalała z nóg (10€, więc w PL pewnie 4 dychy)
No raczej ciężko coś kupić w H&M za takie pieniądze. Oczywiście chodzi o odzież ciążową, przecenę i rozmiar 36-38. Przynajmniej w Krakowie nic nie znalazłam W tych rozmiarach to ceny od 130 zł w zwyż Aaa i chodzi mi o spodnie oczywiście, bo tych pilnie szukam.

Cytat:
A co do baby shower moje koleżanki ze studiów to wymyśliły, jestem pierwszą ciężarną w towarzystwie wszystkich moich koleżanek więc jakby to ująć wzbudzam zainteresowanie pozytywne bo każda jest ciekawa itp i każda coś jak znajdzie to kupuje A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
A mnie to przyjęcie jakoś nie przekonuje Tzn fajnie zaprosić koleżanki, ale wyprawkę wolę sobie kupić sama
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:12   #1876
modnisia86
Zadomowienie

Ja wczoraj upiekłam pizze na obiadek i jej nie tknęłam odechciało mi się. Byłam wczoraj u 7 dniowego bratanka. Jakie z niego cudo Choć głównie spał, ciągał cyca i kupę robił
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:13   #1877
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison;32079429

leginsy z gumą :)
o, takie [url
http://www.hm.com/de/product/96692?article=96692-A[/url]

A za poród.. hmm - jak się jest ubezpieczonym w Niemczech, to się nie płaci, w przeciwnym razie na pewno. Ale ile? nie mam pojęcia

Dzięki! Poszukam ich w Polsce. Gratuluje 20 tyg! U nas dopiero 11-12. kiedy to będzie?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:15   #1878
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
No raczej ciężko coś kupić w H&M za takie pieniądze. Oczywiście chodzi o odzież ciążową, przecenę i rozmiar 36-38. Przynajmniej w Krakowie nic nie znalazłam W tych rozmiarach to ceny od 130 zł w zwyż Aaa i chodzi mi o spodnie oczywiście, bo tych pilnie szukam.
Ja spodnie kupiłam na allegro za 100 zł z przesyłką mam dwie pary
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:17   #1879
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mówię Wam, szpital u mnie w mieście to porażka na całej linii. Wchodzi się chorym na jedno, a wychodzi z 7 bakteriami w organizmie...

Dlatego ja nawet jakbym miała urodzić w samochodzie, to wolę jechać te 30 km dalej.

Moja mama rodziła 11 lat temu moją siostrę w szpitalu u mnie w mieście - położna tak wywijała dzieckiem, że zerwała jej kawałek skóry na głowie i w jednym miejscu jest kompletnie łysa...

Mojej ciotce położna tak ją szarpała i uginała nogi, że wybiła jej z jednej strony miednicę
MAsakra, nie do wyobrażenia

Cytat:
Poza jedzeniem to w sumie nie mam złych doświadczeń, najważniejsze jest serce do ludzi i obsługa Mam nadzieję że dalej będą pozytywne po CC

A co do baby shower moje koleżanki ze studiów to wymyśliły, jestem pierwszą ciężarną w towarzystwie wszystkich moich koleżanek więc jakby to ująć wzbudzam zainteresowanie pozytywne bo każda jest ciekawa itp i każda coś jak znajdzie to kupuje A na baby shower chce zrobić też małą listę prezentów takich większych w sensie jakaś wanienka itp bo bedzie spora impreza więc myślę że mogą się złożyć
Super sprawa taka impreza, szkoda, że ja nawet nie mam kogo zaprosić

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super!

zazdroszczę bo ja nie mam siły na nic
ja też, zero energii

Cytat:
chyba nie tylko. Co prawda jeszcze nie rodzilam (), ale już rzuciło mi się w oczy kilka różnic. Np w PL praktykuje się coś takiego, jak 'wyprawka do szpitala' (a w niej nie tylko rzeczy typu wkłady poporodowe, pieluchy czy majtki jednorazowe, ale czasem też jakieś artykuły spożywcze (woda, biszkopty) , kosmetyki dla niemowląt itd.
Tu idąc na porodówkę masz mieć ze sobą jedną rzecz: Mutterpass (to taki 32 stronicowy zeszycik, chyba odpowiednik polskiej karty ciąży). Koniec! Majtki jednorazowe, wkłady i majtki poporodowe wszelkiego typu i rozmiaru, napoje, kosmetyki, laktatory, ubranka dla dziecka, pampersy- wszystko jest w szpitalu. W ilościach hurtowych, w dobrym gatunku i za darmo.

Jedzenie? nie wiem, czy tak jest wszędzie, ale w dwóch szpitalach, które mam na oku, świeżo upieczone mamuśki dostają coś w rodzaju karty dań (jak w restauracji, tylko uboższa - 3-4 zestawy obiadowe do wyboru) i wskazujemy, na co mamy ochotę. Śniadania i kolacje w formie szwedzkiego bufetu.

Sale poporodowe są maksymalnie dwuosobowe, a przedporodowe - jednooosobowe (łóżko, fotel, tv, łazienka z wanną). Znieczulenie, poród rodzinny, rodzenie w wodzie, jakieś naturalne środku wspomagania porodu, jak akupunktura, aromaterapia itd - wszystko gratis.

Wybierasz sobie też "swoją" położną (naturalnie nie w chwili porodu, ale najlepiej kilka tygodni przed nim) - to osoba, która jest z tobą cały czas, która, jeśli nie władasz niemieckim, zna twój język ojczysty (są listy położnych z wyszczególnieniem która w jakim języku mówi) i która do 14 razy po powrocie do domu składa ci wizyty domowe (oczywiście, jeśli chcesz) i pomaga
Taka opieka to u nas marzenie, albo trzeba z wszystko słono zapłacić- sama opieka położnej to koszt od ok 500 do 1500zł

Cytat:
Lepszy dlatego, że jest nowocześniejszy sprzęt, ale lekarze są nie mili, położne są okropne. Wszystkie ciężarne wybierają teraz Nową Debę. Ostatnio siedząc w kolejce u gina słyszałam rozmowę dwóch babek i mówiła, że raz rodziła w ND i była zadowolona z opieki, drugi raz skusiła się na Tbg i przeżyła traumę, więc teraz wybiera znowu ND... W Tbg położne po porodzie w niczym nie pomagają, musisz sama zajmować się dzieckiem i jeszcze utrudniają wizyty rodziny. Do tego żarcie paskudne. W ND dziecko dostajesz na życzenie i na czas karmienia, położne i pielęgniarki są podobno bardzo sympatyczne, tak samo lekarze (mój gin stacjonuje właśnie w ND), jedynie sale są brzydsze. Ale chociaż można je zobaczyć w internecie http://www.zoznowadeba.ires.pl/19450/19450/art3543.html
Nie uważam, żeby te sale były brzydkie, są ładne i schludne

Cytat:
Kochana ja te leginsy kupiłam w mnie w mieście w takim lepszym sklepie z odzieżą ciążową (nie w sieciówce) i kosztowały 55 zł, a tydzień wcześniej kupiłam w nim dzinsy ciążowe za 100 zł ale jestem z nich bardzo zadowolona! Ubrania są z firmy Branco. Mają swoją stronę internetową www.branco.pl tylko nie widać na niej cen bo trzeba się zalogować i zdjęcia ubrań nie są dobrej jakości, za to na żywo....... nigdy nie miałam lepszych ciuchów
Fajne mają te ciuchy, muszę się rozejrzeć u mnie

Cytat:
Flormary można kupić on line, naprawdę solidna marka, moim zdaniem lepszej jakości niż inglot a ceny podobne, mam wśród nich kilka kwc, kredki żelowe do oczu, róz i bronzer oraz cienie Odkryłam to dzięki digitalgirl na youtube
Dzięki, muszę poszukać, mnie inglot też nie zachwyca
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Niestety przez sąsiadów w pierwsza noc za dużo nie pospałam..a jak już przysnęłam, to nie pamiętam, żeby mi się coś śniło. Dzisiaj była druga noc i śniło mi się, ze kąpałam się w jakimś brudnym kanale i chciał mnie rekin zjeść...okropność:brzydal : mam nadzieję, ze ten sen się nie liczy, bo nie chciałbym, żeby spełniło się i zostałbym zjedzona przez rekina

Już pisałam wyżej, ale przypomniało mi się, że wczoraj nam coś w łóżku pękło i się trochę zapadło do środka więc jutro jedziemy kupić coś nowego
To niezłe harce musiały odchodzić, że aż łóżko strzeliło
A rekin, jak sprawdziłam w senniku, oznacza ostrzeżenie przed złymi, niebezpiecznymi ludźmi

Cytat:
Bo cola ma właściwości przeczyszczające
Jakoś na mnie nic nie chce działać, piję co rano obrzydliwy Colon, jem otręby, jogurty naturalne i dalej się męczę...

Nicki- dzieki za zdjęcia kolorowych sufitów (zacytowałam Twój post ale coś wcięło) Ten z granatową tkaniną wygląda bardzo fajnie, ale pokój musi być wysoki, żeby to nie przytłaczało, ładnie wygląda (choć nie mój styl) też ten zielony w łazience
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-02-05 o 12:25
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:23   #1880
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba, że tak Już sobie wyobrażam, że te wkłady poporodowe wyglądają jak pampersy, a ze mnie krew będzie lać się strumieniem
Nieee. To są takie duże podpaski. Mam opakowanie, bo niedawno miałam zabieg ginekologiczny i były potrzebne. Ale to nie są pieluchy
Cytat:

Drugie dziecko chcę urodzić jesienią albo wiosną
Taak. Bo to się akurat da zaplanować

Cytat:
a ja nie czuje jeszcze ruchów lezalam dotykalam brzuch i nic ehh. ..

Spokojnie. Masz jeszcze na to mnóstwo czasu Mi się wydaje, że ja już 3 razy poczułam. Ale nie jestem pewna czy to był Mały

Cytat:
nasunęło mi się takie pytanie, bo mam taki cichy plan, żeby nasze maleństwo funkcjonowało bez smoczka nie wiem czemu ale mam do smoczków uprzedzenie. Udało się może którejś z was nie dawań maleństwu smoczka?
Przecież wcale nie musisz dawać smoczka. Bratanica TŻ to wręcz nie lubi smoczka i zaraz go wypluwa. Piąstka w buzi jest lepsza od jakiejś tam gumy
Stary 2012-02-05, 12:25   #1881
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Taka opieka to u nas marzenie, albo trzeba z wszystko słono zapłacić- sama opieka położnej to koszt od ok 500 do 1500zł

To niezłe harce musiały odchodzić, że aż łóżko strzeliło
A rekin, jak sprawdziłam w senniku, oznacza ostrzeżenie przed złymi, niebezpiecznymi ludźmi

Jakoś na mnie nic nie chce działać, piję co rano obrzydliwy Colon, jem otręby, jogurty naturalne i dalej się męczę...
Oj tam, oj tam Od razu harce, właśnie nie..ja tylko usiadłam i akurat trafiło na mnie hmm..spotkać złych i niebezpiecznych ludzi to już bardziej prawdopodobne, niż zostać zjedzonym przez rekina

za położną trzeba płacić?
Stary 2012-02-05, 12:28   #1882
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej mamy koleżanka, która rodziła w lipcu miała później to krwawienie poporodowe przez 2 miesiące i bardzo się z tym męczyła. Dlatego właśnie nie chciałam rodzić latem Ja to mam pecha

Drugie dziecko chcę urodzić jesienią albo wiosną

Jeszcze nie śpię. TŻ powiedział, że mam siedzieć na kompie do bólu, bo on chce gazety przeglądać. Ma ich 500
Nie wiedzialam, ze to zalezy tez od pory roku

Cytat:
Ja o 2 zasnęłam bo wymiotowałam

Kurde myślałam że po CC nie trzeba tych jednorazowych i że się nie krwawi tylko jakoś to wszystko wyciągają od razu Mam nadzieję ze to w tydzień minie! Ja zaraz idę mierzyć ciśnienie a potem śniadanie- tylko tym razem z dala od psa Mam go 10 lat i nie wiem jak mi mógł ukraść kolacje, jest taki spokojny

Jak sie wyprowadze z TŻ jakoś po porodzie to wezmę jakiegoś piesa ze schroniska, nie mogę się doczekać:jupi :

A TŻ wczoraj puściłam wolno na męskie picie wiec wróci dopiero na obiad
Ja krwawilam jakies 6 tygodni po CC Az nie moglam uwierzyc ze to tak dlugo. Ale fakt, ze pozniej juz bylo dosc skape, jak pod koniec okresu.
A wiecie mniej wiecej jakiego psa wezmiecie?
My tez chcemy Mi sie najbardziej podoba Husky.
Ale poczekam az dziecko bedzie siedzialo, zeby moglo sie bawic z moim synkiem i psem

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mój lekarz mówi, że nie ma przeciwskazań. Trzeba tylko pamiętać, że herbata ma podobne działanie do kawy, więc ni można pić zbyt mocnej. I to tyle. Z kawą to samo, mi pozwoliła pić nawet kilka filiżanek takiej raczej kawy z mlekiem, na pewno nie espresso.
Dziekuje Na pewno wielu osobom wlasnie pomoglas miejmy nadzieje, ze kazda to przeczyta i nie bedzie juz sie bala.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Paula! ale opis!
Jestem za tym zeby nie robic tematow tabu
Bardzo czesto na forach ten temat omijany jest szerokim lukiem, a przeciez kazda z nas przez to przechodzi i lepiej jak sie wczesniej przygotuje, ze to nic przyjemnego.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:30   #1883
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Taak. Bo to się akurat da zaplanować
No właśnie

A ja nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa. Będę miała genetyczne. Jest we mnie tyle emocji, trochę się boję tego, ale z drugiej strony jestem podekscytowana.
Stary 2012-02-05, 12:35   #1884
KarolinaPW
Zadomowienie

Niestety przynajmniej w moich okolicach tak to wygląda, że jeśli chcesz mieć opiekę położnej nad soba i dzieckiem to trzeba ją opłacić. Podpisuje się umowę z wybraną położną. Z tego co się naczytałam różnych opinii, to w szpitalu Św. Zofii (najbardziej oblegany szpital położniczy w W-wie) czasem jest tak, że nawet jak zapłacisz (i to dużo wcześniej, kilka mcy przed porodem )mogą Cię nie przyjąć z braku miejsc . Myślałam o szpitalu w Pruszkowie, on co prawda za piekny ani nowoczesny nie jest, ale położna jest dużo tańsza. poza tym miałam tam łyżeczkowanie macicy i nie mogę narzekać na opiekę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:36   #1885
depoison
Zadomowienie

Cytat:
hmm, to dziwne, bo ceny w H&M są w Polsce raczej ciut niższe, niż wyższe
Może tych rzeczy po prostu nie ma w asortymencie?
Np. przedwczoraj kupiłam sobie świetne czarne rurki (z tym właśnie bawełnianym kominem na brzuch) i zapłaciłam raptem 20€
(też noszę rozmiar 36, te akurat wzięłam 38, żeby "na wyrost" były )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:40   #1886
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę, mi się włosy przetłuszczają w rekordowym tempie i musiałabym je myć najlepiej co kilka godzin

Cytat:
Oglądałam Świetny Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ja krwawilam jakies 6 tygodni po CC Az nie moglam uwierzyc ze to tak dlugo. Ale fakt, ze pozniej juz bylo dosc skape, jak pod koniec okresu.
Coraz bardziej zaczyna mnie to wszystko przerażać
Stary 2012-02-05, 12:44   #1887
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Jestem za tym zeby nie robic tematow tabu
Bardzo czesto na forach ten temat omijany jest szerokim lukiem, a przeciez kazda z nas przez to przechodzi i lepiej jak sie wczesniej przygotuje, ze to nic przyjemnego.
CIeszę się, że takie tematy sa poruszane bo np. ja nie mam o wielu rzeczach pojęcia. nie zmienia to faktu, że to co będzie się znami działo jest nieco obrzydliwe
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:44   #1888
pumas
Zakorzenienie

Cytat:

teraz ide gotowac rosół

haha, to mój sposób odkąd mam grzywkę, wszystkie koleżanki się ze mnie śmieją, że tak można, a dla mnie to super wygoda, bo całe włosy nie tłuszcza mi się tak, jak właśnie grzywka!

Cytat:
dziewczyny mozliwe by w tydzien mi urosła grzywka na tyle ze siega konca oczu? szczerze to nie widze juz nic przez nią musze miec uniesioną głowe

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Możliwe, grzywka rośnie kilkakrotnie szybciej niż całe włosy, bo jest krótka i często podcinana. Moja też rośnie w ekspresowym tempie, ale mam na nią sposób. Zamiast prostować, wyciągam ją na szczotce razem z całymi włosami i fryzura staje się bardziej bujna, a i grzywa nie włazi mi tak do oczu.

Cytat:
No właśnie

A ja nie mogę się doczekać wizyty u ginekologa. Będę miała genetyczne. Jest we mnie tyle emocji, trochę się boję tego, ale z drugiej strony jestem podekscytowana.
Ja też się nie mogę doczekać, z jednej strony ekscytacja, co tam u maluszka, z drugiej strony wielki strach, że coś jest nie tak.
Moja koleżanka na genetycznym połówkowym dowiedziała się o wodogłowiu i wadzie serca dzidziusia, reszte miesięcy miała bardzo dołujących, w ogóle nie cieszyła się z faktu urodzenia bobasa. Jak się potem okazało, ani wady nie było, ani wodogłowia...... A ile stresu i łez.

Zaraz znikam na obiad do teściów, będzie też babcia tż, która nazywa dzidziusia w brzuchu albo Wojtuś, albo Gabrysia i jak z nią rozmawiam, to pyta jak tam gabrysia, a ja takie oczy robię :O jaka gabrysia i dopiero pozniej załapałam ;-) Nie wyglądam dzisiaj zbyt dobrze, więc na pewno będzie to skomentowane...że brzydnę w oczach hehe. No trudno.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:46   #1889
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja w H&M zlapalam sie na wyprzedaż i za 2 pary ciążowych jeansow, jednych czarnych bawelnianych i jednych z ekoskory, wszystkie 4 pary to rurki zapłaciłam 140zł A było ich multum !

Ja myślę że baby shower to super sprawa, nie dość że babska imprezaka to jeszcze część wyprawki którą sami wybieramy Ja i mój TŻ studiujemy więc to zawsze coś zaoszczędzone a w jakich miłych okolicznościach, myślę że to fajna sprawa taka pomoc dla mlodych rodzicow polączona z zabawą

Psa chce dorosłego, koniecznie ze schroniska, wychodzę z założenia always adopt, never buyZ tym że ma być ładny, ale mój obecny jest taki ładny że dużo ludzi mnie zaczepiało co to za rasa choć to jakiś miź, ale piękny wyszedł. Tylko eks właściciele go bili, głodzili, wyrzucili z auta na obwodnicy ale u nas doszedł do siebie i jest przekochany Choć już ma swoje lata

Ja też się boję połówkowego ze coś wykryją, niby nie ma powodu ale wiadomo Tyle że mam dopiero za miesiąc

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-05 o 12:53
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 12:53   #1890
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie prawie wszystko na razie na biało, ale to raczej z wygody i lenistwa, na biało idzie szybciej, choć u maluszka chciałabym jakiś kolorek tylko nie wiem jaki
Nie prawda, że na biało idzie szybciej. Tak samo musisz pomalować, jak innym kolorem

Cytat:
mój mały chłopczyk wczoraj się bardzo wiercił już nie mam wątpliwości że to on do mnie puka, tż niestety jeszcze tego nie może poczuć ale myśle że już niedługo mały będzie silniejszy to i on poczuje najważniejsze że spokojnie sobie fika i mój kaszel nie zrobił mu krzywdy niedługo zaczne 19 tydzień
Super

Cytat:
muszę przyznać że duzo mniej mi się tłuszczą teraz włosy co mnie niemizernienie cieszy
Mi też się wolniej przetłuszczają teraz Tylko nadal wypadają

Cytat:
Brawo

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja spodnie kupiłam na allegro za 100 zł z przesyłką mam dwie pary
No ja chcę kupić na allegro, ale najpierw muszę się porządnie pomierzyć.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
hmm, to dziwne, bo ceny w H&M są w Polsce raczej ciut niższe, niż wyższe
Może tych rzeczy po prostu nie ma w asortymencie?
Np. przedwczoraj kupiłam sobie świetne czarne rurki (z tym właśnie bawełnianym kominem na brzuch) i zapłaciłam raptem 20€
(też noszę rozmiar 36, te akurat wzięłam 38, żeby "na wyrost" były )
No ja nic nie znalazłam Inna sprawa, że nie noszę rurek. Ale nawet rurek nie było w 2 galeriach, w których szukałam. Tzn były w cenie, o której pisałam wcześniej.

Cytat:
Ja w H&M zlapalam sie na wyprzedaż i za 2 pary ciążowych jeansow, jednych czarnych bawelnianych i jednych z ekoskory, wszystkie 4 pary to rurki zapłaciłam 140zł A było ich multum !
Psa chce dorosłego, koniecznie ze schroniska, wychodzę z założenia always adopt, never buyZ tym że ma być ładny, ale mój obecny jest taki ładny że dużo ludzi mnie zaczepiało co to za rasa choć to jakiś miź, ale piękny wyszedł. Tylko eks właściciele go bili, głodzili, wyrzucili z auta na obwodnicy ale u nas doszedł do siebie i jest przekochany Choć już ma swoje lata
Co do H&M to jak pisałam wyżej, w Krakowie nic jak dotąd nie znalazłam. Nie za taką cenę.
Co do pieska my właśnie mamy sunię ze schroniska. Jest kochana i nigdy nie zamieniłambym jej na rasowego pieska.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości