|
|
#1861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Witam Was dziewczynki
czuje że moja choroba się poddaje, nareszcie, dziś pierwszy raz od kilku dni poczułam zapach, poczułam też smak zupy którą wczoraj zrobiłam, kompletnie niedoprawiona rozumem teraz czemu tylko ja ją jadłam . Nos znowu zatkany więc znowu nic nie czuję ale ide w dobrym kierunku.mój mały chłopczyk wczoraj się bardzo wiercił najważniejsze że spokojnie sobie fika i mój kaszel nie zrobił mu krzywdy niedługo zaczne 19 tydzieńmi sie udało, i wcale to nie było trudne moja siostra też wychowała swoje dzieci bez smoczka więc na pewno jest to wykonalneCytat:
ja też nie wierze w nieszczęśliwy wypadek, za dużo kłamała żebym teraz mogła wierzyć w to co mówi, boje się że ta dziewczynka zamarzł, że ona w tej swojej panice nie umiała ocenić że mała żyje, tylu osobą dzieci spadają-nawet mi a nic się złego nie dziejeCytat:
narazie mnie to cieszy, zobaczymy jak długo
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:02 |
||
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie woriclam z tz z spaceru z pieskiem
bylismy w parku pieknie pruszy snieg, porobilismy pare fotek i ucieklismy bo zimno ![]() teraz ide gotowac rosół ![]() a głowy jednak nie umyłam, wziełam sie na sposob i umyłam samą grzywke
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mamusi, musi być wspaniałą kobieta, Ty na pewno też taką silną mamą będziesz, masz to w genach tylko jeszcze nie miałaś okazji odkryć w sobie tej siły
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
muszę przyznać że duzo mniej mi się tłuszczą teraz włosy co mnie niemizernienie cieszy
|
||
|
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
gotuje rosolek
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
Flormary można kupić on line, naprawdę solidna marka, moim zdaniem lepszej jakości niż inglot a ceny podobne, mam wśród nich kilka kwc, kredki żelowe do oczu, róz i bronzer oraz cienie
Odkryłam to dzięki digitalgirl na youtube
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze z 2 dni wytrzymaja i tak w czapce chodze ![]() ja też
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
a Tż w dalszym ciagu wcina golabki
|
#1870 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc jutro jedziemy kupić coś nowego![]() Cytat:
Mh...dobry pomysł tez sobie zrobię na wieczór![]() Cytat:
a swoją droga moja babcia zakazała mi podnosić ręce do góry![]() Iwonka, jak wytęskniony weekend z tż? ![]() Cytat:
to przez Was
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:53 |
|||||
|
|
|
#1871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mnie też się jedzenie jak na razie najbardziej podoba (z tym że pewnie już w samym szpitalu będzie dla mnie najmniej ważne )A co do warunków - sama się zdziwiłam, jak zaczęłam zaciągać języka. Bo wygląda na to, że tu się naprawdę tak nad ciężarnymi trzęsą, że im dosłownie w tyłki włażą. /moje zdziwienie stąd, że Niemcy wiecznie tylko narzekają na służbę zdrowia, więc nie spodziewałam się żadnych luksusów/ Cytat:
![]() o, takie http://www.hm.com/de/product/96692?article=96692-A A za poród.. hmm - jak się jest ubezpieczonym w Niemczech, to się nie płaci, w przeciwnym razie na pewno. Ale ile? nie mam pojęcia To już u mnie 20 tydzień!! |
||
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
20tyg
ale czas leci
|
#1873 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bo cola ma właściwości przeczyszczające
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja spadam zaraz na obiad do babci tż mam nadzieję, że ma buraczki, bo mam straszną ochotę.Cytat:
ale teraz już nie mam grzywki, bo ją zapuściłam:P Spacer by mi się przydał, szczególnie, że u mnie słonko ładnie świeci
|
|||||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mozliwe by w tydzien mi urosła grzywka na tyle ze siega konca oczu? szczerze to nie widze juz nic przez nią
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- aaaaaaa ogladałyscie film przypadek 39? polecam przypomnialo mi sie wczoraj
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych rozmiarach to ceny od 130 zł w zwyż Aaa i chodzi mi o spodnie oczywiście, bo tych pilnie szukam.Cytat:
Tzn fajnie zaprosić koleżanki, ale wyprawkę wolę sobie kupić sama
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj upiekłam pizze na obiadek
i jej nie tknęłam odechciało mi się. Byłam wczoraj u 7 dniowego bratanka. Jakie z niego cudo Choć głównie spał, ciągał cyca i kupę robił
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 100 zł z przesyłką mam dwie pary
|
|
|
|
|
#1879 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też, zero energii Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A rekin, jak sprawdziłam w senniku, oznacza ostrzeżenie przed złymi, niebezpiecznymi ludźmi ![]() Jakoś na mnie nic nie chce działać, piję co rano obrzydliwy Colon, jem otręby, jogurty naturalne i dalej się męczę... Nicki- dzieki za zdjęcia kolorowych sufitów (zacytowałam Twój post ale coś wcięło) Ten z granatową tkaniną wygląda bardzo fajnie, ale pokój musi być wysoki, żeby to nie przytłaczało, ładnie wygląda (choć nie mój styl) też ten zielony w łazience
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-02-05 o 12:25 |
|||||||
|
|
|
#1880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taak. Bo to się akurat da zaplanować ![]() Cytat:
Spokojnie. Masz jeszcze na to mnóstwo czasu ![]() Cytat:
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu harce, właśnie nie..ja tylko usiadłam i akurat trafiło na mnie hmm..spotkać złych i niebezpiecznych ludzi to już bardziej prawdopodobne, niż zostać zjedzonym przez rekina![]() za położną trzeba płacić? |
|
|
|
|
#1882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wiecie mniej wiecej jakiego psa wezmiecie? My tez chcemy Mi sie najbardziej podoba Husky.Ale poczekam az dziecko bedzie siedzialo, zeby moglo sie bawic z moim synkiem i psem ![]() Cytat:
Na pewno wielu osobom wlasnie pomoglas miejmy nadzieje, ze kazda to przeczyta i nie bedzie juz sie bala.Jestem za tym zeby nie robic tematow tabu ![]() Bardzo czesto na forach ten temat omijany jest szerokim lukiem, a przeciez kazda z nas przez to przechodzi i lepiej jak sie wczesniej przygotuje, ze to nic przyjemnego.
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Niestety przynajmniej w moich okolicach tak to wygląda, że jeśli chcesz mieć opiekę położnej nad soba i dzieckiem to trzeba ją opłacić. Podpisuje się umowę z wybraną położną. Z tego co się naczytałam różnych opinii, to w szpitalu Św. Zofii (najbardziej oblegany szpital położniczy w W-wie) czasem jest tak, że nawet jak zapłacisz (i to dużo wcześniej, kilka mcy przed porodem )mogą Cię nie przyjąć z braku miejsc
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może tych rzeczy po prostu nie ma w asortymencie? Np. przedwczoraj kupiłam sobie świetne czarne rurki (z tym właśnie bawełnianym kominem na brzuch) i zapłaciłam raptem 20€ (też noszę rozmiar 36, te akurat wzięłam 38, żeby "na wyrost" były )
|
|
|
|
|
#1886 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Świetny Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.Cytat:
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja koleżanka na genetycznym połówkowym dowiedziała się o wodogłowiu i wadzie serca dzidziusia, reszte miesięcy miała bardzo dołujących, w ogóle nie cieszyła się z faktu urodzenia bobasa. Jak się potem okazało, ani wady nie było, ani wodogłowia...... A ile stresu i łez. Zaraz znikam na obiad do teściów, będzie też babcia tż, która nazywa dzidziusia w brzuchu albo Wojtuś, albo Gabrysia i jak z nią rozmawiam, to pyta jak tam gabrysia, a ja takie oczy robię :O jaka gabrysia i dopiero pozniej załapałam ;-) Nie wyglądam dzisiaj zbyt dobrze, więc na pewno będzie to skomentowane...że brzydnę w oczach hehe. No trudno. |
|||
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w H&M zlapalam sie na wyprzedaż i za 2 pary ciążowych jeansow, jednych czarnych bawelnianych i jednych z ekoskory, wszystkie 4 pary to rurki zapłaciłam 140zł
A było ich multum !Ja myślę że baby shower to super sprawa, nie dość że babska imprezaka to jeszcze część wyprawki którą sami wybieramy Ja i mój TŻ studiujemy więc to zawsze coś zaoszczędzone a w jakich miłych okolicznościach, myślę że to fajna sprawa taka pomoc dla mlodych rodzicow polączona z zabawąPsa chce dorosłego, koniecznie ze schroniska, wychodzę z założenia always adopt, never buy choć to jakiś miź, ale piękny wyszedł. Tylko eks właściciele go bili, głodzili, wyrzucili z auta na obwodnicy ale u nas doszedł do siebie i jest przekochany![]() Ja też się boję połówkowego ze coś wykryją, niby nie ma powodu ale wiadomo Tyle że mam dopiero za miesiąc
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-05 o 12:53 |
|
|
|
#1890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawo ![]() No ja chcę kupić na allegro, ale najpierw muszę się porządnie pomierzyć. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Inna sprawa, że nie noszę rurek. Ale nawet rurek nie było w 2 galeriach, w których szukałam. Tzn były w cenie, o której pisałam wcześniej.Cytat:
Co do pieska my właśnie mamy sunię ze schroniska. Jest kochana i nigdy nie zamieniłambym jej na rasowego pieska.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

czuje że moja choroba się poddaje, nareszcie, dziś pierwszy raz od kilku dni poczułam zapach, poczułam też smak zupy którą wczoraj zrobiłam, kompletnie niedoprawiona
rozumem teraz czemu tylko ja ją jadłam
. Nos znowu zatkany więc znowu nic nie czuję ale ide w dobrym kierunku.

a nic się złego nie dzieje
Bo w obwodzie są ok, ale miski są za małe. Jestem w szoku!

tez sobie zrobię na wieczór
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)