|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
O a będziesz mogła karmić po powiększeniu piersi?
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, nie to ma żadnego wpływu bo implanty są w mięśniach i nie mają styczności z gruczołami itp
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na moment popatrzeć co słychać i widzę, że ostro pracujecie.
Ja troszkę pospałam, zjadłam kolejną porcje pierogów i w międzyczasie wysłałam małża do sklepu po ogórki kiszone - naszła mnie straszna ochota. ![]() Kochane mamusie życzę Wam dużo zdrówka. Przykro mi, że co rusz któraś jest chora albo obolała. Odpoczywajcie i kurujcie się |
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwałam gołąbki u mamy
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ten wymaz zrobili dopiero przy przyjęciu do szpitala. A w trzeciej dobie życia moje dziecko z tego powodu miało zapaść Ponoć co druga kobieta jest nosicielką, nam to nie szkodzi, ale dziecko może poważnie od tego zachorować. U nas były to streptokoki wywołujące prawdopodobnie zapalenie płuc...Cytat:
Właśnie piję drugą dzisiaj-bo to o czarną chodzi, tak?
|
||
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce wynajac polozna/pielegniarke, ktora pare godzin po porodzie ze mna posiedzi.Po 12h mozna sie normalnie zajmowac dzieckiem.
|
|
#1777 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz w sumie już mi się tak mniej wiecej unormowało i jem to co przed ciążą. Co prawda ostatnio bardziej ciągnie mnie do frytek i lodów czekoladowych ![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym się dostać do policji kryminalnej bo to moja wymarzona praca od wielu lat A poznając psychikę morderców ma się większe szanse na ich złapanie ![]() Ja tez wolę poczekać z tym do porodu. A to jakie Ty miałaś znieczulenie przy pierwszym cc? Ja też będę mieć cc i myślałam, że do tego tez jest znieczulenie zewnątrzoponowe. Cytat:
|
|
#1778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę w ich ślady i czasami niektóre zupy wychodzą mi nawet lepiej, bo mama z babcią uwielbiają np. mój krupnik Ale ja ogólnie lubię piec i gotowaćCytat:
Ale w Twoim przypadku sprawdza się powiedzenie, że matka walczy jak lwica o swoje małe ![]() Dziękuję Cytat:
Ja mam koleżankę z lekkim upośledzeniem umysłowym i w niektórych sytuacjach to widać, ale rzadko kiedy. Mimo to przez to, że je ma ludzie uważają ją za jakiegoś przygłupa... A to fajna, mądra dziewczyna Jedynym objawem u niej jest chyba taka dziecięca naiwność... Ale dorosłym często brakuje właśnie tegoCytat:
Cytat:
![]() A wiecie... Ja swoje normalne mam A75, z B75 już mi się wylewają, więc muszę kupić C75 Bo w obwodzie są ok, ale miski są za małe. Jestem w szoku!Cytat:
Cytat:
Hardcore dziewczyna z Ciebie! Muszę jakąś herbatę wypić, strasznie chce mi się pić, jak jest tak zimno |
|||||||
|
|
|
#1779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
porozmawiam jeszcze o tym z lekarzem.nicki piękna historia! hanjah podziwiam jesteś dzielną mamusią ciesze się bardzo że wśród nas są doświadczone mamy i że dzielą się swoimi przeżyciami
|
||
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znieczulenie chyba podpajeczynowkowe. Myla mi sie te nazwy, zwlaszcza ze juz troche czasu minelo ![]() Dostalam znieczulenie w kregoslup. Wszystko czulam, bylam przytomna, po prostu nie bolalo. Czulam jak cieli, wyciagali dziecko itd. I tez nie wierze w neiszczesliwy wypadek. Z czasem dowiemy sie wszystkiego (a przynajmniej tyle ile dojdzie do mediow ).
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się cieszę że są tu doświadczone mamy, bo można się naprawdę wiele dowiedzieć
No Pamela to już się może chować co ciekawe jak mi wepchnęli 500ml silikonu w parenaście minut to ani jednego rozstępu, a tu już w 3mc mam
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
No kurcze gdzies tak czytalam i sama mam obawy bo pije teaz po 3 dziennie...
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że mogę się dzielić z Wam moim doświadczeniem. Choć ja rodziłam w innych realiach niż polskie-moje koleżanki z PL buzie otwierają ze zdziwienia jak im opowiadam jak tu jest w szpitalu
|
||
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
OOo btw, dziewczyny polecam stronę: http://www.dzieciowo.pl/
Babeczka ma bodajże trójkę dzieci i to jest taki blog/zbiór recencji o produktach! Polecam! ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja się muszę dowiedzieć co dla mnie szykują Ale to pewnie w czerwcu dopiero przy wizycie u anestezjologa.
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam tam m.in. opinie na temat wózków trzykołowych-co tylko utwierdziło mnie w mojej decyzji, by takiego wózka nie kupować![]() Niestety nie... bo za bardzo się spinałam jak przychodziły skurcze, zamiast się wtedy rozluźnić. Dopiero mąż mi przypominał żebym oddychała (bo przy skurczu wstrzymywałam oddech) i się rozluźniła... Nie chciałam rodzić ze znieczuleniem, ale jak już mnie bardzo bolało to powiedziałam że inaczej nie urodzę Położna zdążyła dać mi tylko tabletkę z morfiną, ale nawet nie zaczęła działać bo wtedy akcja już się potoczyła ekspresowo
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny, nie dajmy się zwariować, nic w nadmiarze nie jest zdrowe ale na pewno jak mamy ochotę na herbatkę to nam nie zaszkodzi
Robię się głodna, nie wiem jak pies mógł mi zjeść kolacje akurat jak jem tak dużo
485 i 545 mentorki made by dr Skwiercz 2009 Edytowane przez kejtigda Czas edycji: 2012-02-04 o 22:15 |
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jeszcze jest ok, ale ciekawe ile urosną ![]() Cytat:
![]() Mi się wydaje, że szpitale pod tym względem różnią się chyba tylko lepszym sprzętem... No i większym komfortem na salach. No, ale to moja opinia. Nie byłam w szpitalu w UK, więc mogę się mylić
|
||
|
|
|
#1791 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam w jakim tempie przybywają strony, to postanowiłam jednak dziś nadrobić
![]() Ja nie mam, ale chciałabym zrobić. Tylko to na pewno spooooro roboty. Chciałabym najpierw zaliczyć jeden przedmiot na studiach i wtedy pewnie zrobię. Fajnie, jak organizujesz coś takiego? Ja raczej nie mam koleżanek, które złapałyby temat. Cytat:
Ja też Cytat:
Choć ja faktycznie nastawiam się na karmienie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w ciągu ostatnich kilku lat coś się zmieniło-ale pamiętam jak 6 lat temu moja kuzynka rodziła syna w jednym z większych polskich miast. To, co ona dostała tam do jedzenia, a co ja tutaj prawie 2 lata temu to niebo i ziemia Na dniach znów będzie tam rodzić także dowiem się czy coś się w tej kwestii zmieniło![]() Akurat ja miałam to szczęście, że rodziłam w stolicy kraju w którym mieszkam (bo Szkocja tu funkcjonuje jako osobny kraj) i w szpitalu mieli super sprzęt, dzięki któremu uratowali moje dziecko. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Matce nie jest potrzebna izolatka, bo kobieta nie choruje od tego. Ja dostałam tylko penicylinę-zresztą Dorotka też. |
||
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
A sale w UK nie są prywatne dla wszystkich?
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a poza jabłkami - to samo, co przed ciążą, czyli dużo mięsa, makarony, takie tam niezbyt dietetyczne żarcie Staram się zmuszać do zjadania przynajmniej jednego jogurtu dziennie (nie lubię, ble. w ogóle nie lubię nabiału), warzywa całe życie były fu, więc wmuszam w siebie też owoce - poza wspomnianymi jabłkami głównie śliwki i winogronateż tak słyszałam ![]() ja się waham między kupowaniem Aventu, MOmma albo Tommee Tippee właśnie. Ze strony estetycznej wygrywa dla mnie ten ostatni (choć MOmma to już w ogóle trochę kosmos )Cytat:
|
||
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego w nim nie będę rodzić
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Może są, ale nie w tym szpitalu gdzie ja rodziłam.
Sala była taka duża, na cztery łóżka. Ale można było ją podzielić na 4 mniejsze salki-odgrodzone z każdej strony kotarą. W takiej salce było łóżko, stolik do jedzenia, fotel, szafa i tv I naprawdę sporo miejsca tam było. Poza tym w tej dużej sali był osobno zlew i łazienka z prysznicem.
|
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leginsy H&M dorwałam w ciuchlandzie za 4 zł
Troszkę w pupie się marszczą, ale noszę je teraz na grube rajstopy i jest ok
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aty_35127.html ja osobiscie pije dziennie 2 duze kubki zielonej... |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię Wam, szpital u mnie w mieście to porażka na całej linii. Wchodzi się chorym na jedno, a wychodzi z 7 bakteriami w organizmie...
Dlatego ja nawet jakbym miała urodzić w samochodzie, to wolę jechać te 30 km dalej. Moja mama rodziła 11 lat temu moją siostrę w szpitalu u mnie w mieście - położna tak wywijała dzieckiem, że zerwała jej kawałek skóry na głowie i w jednym miejscu jest kompletnie łysa... Mojej ciotce położna tak ją szarpała i uginała nogi, że wybiła jej z jednej strony miednicę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Ponoć co druga kobieta jest nosicielką, nam to nie szkodzi, ale dziecko może poważnie od tego zachorować. U nas były to streptokoki wywołujące prawdopodobnie zapalenie płuc...
Właśnie piję drugą dzisiaj-bo to o czarną chodzi, tak?

Teraz w sumie już mi się tak mniej wiecej unormowało i jem to co przed ciążą. Co prawda ostatnio bardziej ciągnie mnie do frytek i lodów czekoladowych 

Idę w ich ślady i czasami niektóre zupy wychodzą mi nawet lepiej, bo mama z babcią uwielbiają np. mój krupnik
Bo w obwodzie są ok, ale miski są za małe. Jestem w szoku!
co ciekawe jak mi wepchnęli 500ml silikonu w parenaście minut to ani jednego rozstępu, a tu już w 3mc mam

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)