Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 21:17   #1771
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja po powiększaniu biustu w sensie narkozie doszłam do siebie w mig, więc myślę że takie w kręgosłup to będzie pikuś
O a będziesz mogła karmić po powiększeniu piersi?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:25   #1772
kejtigda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O a będziesz mogła karmić po powiększeniu piersi?
Tak, nie to ma żadnego wpływu bo implanty są w mięśniach i nie mają styczności z gruczołami itp
Stary 2012-02-04, 21:29   #1773
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wpadłam na moment popatrzeć co słychać i widzę, że ostro pracujecie.
Ja troszkę pospałam, zjadłam kolejną porcje pierogów i w międzyczasie wysłałam małża do sklepu po ogórki kiszone - naszła mnie straszna ochota.
Kochane mamusie życzę Wam dużo zdrówka. Przykro mi, że co rusz któraś jest chora albo obolała. Odpoczywajcie i kurujcie się

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:38   #1774
Soleilka
Zakorzenienie

Dorwałam gołąbki u mamy

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:42   #1775
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
przypomnij koniecznie bo na pewno zapomnimy, ja na pewno zapomnę a nie powinnam bo to druga ciaża a już wyczytałam - "Na podstawie tych badań stwierdzono, że ryzyko nosicielstwa GBS u kobiet podczas drugiej ciąży wynosiło 53%" wow strasznie dużo
Na pewno przypomnę Teraz wszystkim znajomym w ciąży o tym przypominam. Ponoć w Polsce to jest badanie standardowe, ale warto o tym przypomnieć lekarzowi. Najwcześniej powinno się to robić ok. 35. tc. Ale nawet jeśli coś wyjdzie, to w ciąży tego nie leczą, ale w czasie porodu powinno się dostać antybiotyk (z tego co wiem to w kroplówce).
U mnie ten wymaz zrobili dopiero przy przyjęciu do szpitala. A w trzeciej dobie życia moje dziecko z tego powodu miało zapaść Ponoć co druga kobieta jest nosicielką, nam to nie szkodzi, ale dziecko może poważnie od tego zachorować. U nas były to streptokoki wywołujące prawdopodobnie zapalenie płuc...

Cytat:
Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...
Nie strasz mnie Właśnie piję drugą dzisiaj-bo to o czarną chodzi, tak?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:42   #1776
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja jakoś cc odbieram jako konieczność w przypadku powikłań. jest to normalna w świecie operacja, a chcę przy dzidziusiu działać normalnie od razu.
pewnie będę pluła sobie w brodę przy bólach porodowych ale spróbuję ;-)
Po SN tez nie daja od razu ja chce wynajac polozna/pielegniarke, ktora pare godzin po porodzie ze mna posiedzi.
Po 12h mozna sie normalnie zajmowac dzieckiem.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:45   #1777
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny co kroluje w Waszych ze tak powiem dietach?

u mnie glownie produkty slodkie, swieze, slodkie i swieze owoce, swieze warzywa, potrawy ze tak powiem na slodko,
mieso i jedzenie tluste mnie odpycha, w ogole nie mam ochoty na produkty jakos kwasne itd,
Ja na początku mogłam zjeść 10 ogorkow kisznych pod rząd popijając je colą Teraz w sumie już mi się tak mniej wiecej unormowało i jem to co przed ciążą. Co prawda ostatnio bardziej ciągnie mnie do frytek i lodów czekoladowych

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ponoć byli ministrantami, później wpadli i wzieli ślub cywilny
Wydawałoby się że skoro wierzyli to powinni jednak brać pod uwagę kościelny? tak mi się nasunęło jak oglądałam tv.
O tym właśnie tez pisali. Dzisiaj wypowiadał się o nich jakiś ksiądz, że oni skakali po różnych wspólnotach bo ciągle szukali tej w której najlepiej by się czuli. Tak naprawdę nie wiadomo z czym jeszcze próbowali.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy Czepili sie ze chlopak wygladal jak wygladal. Sluchal ciezkiej muzyki itd. Dla mediow liczy sie sensacja, a nie prawda.
Z czasem dowiemy sie prawdy.

Zaraz przeczytam artykul.
"Przynalezy" do likanow... Raczej sie nimi fascynuje. Przeciez nie moze byc wilkolakiem
Wiele osob uwielbia wilkolaki lub wampiry (w tym ja. Ogladam wszystko co sie da na temat wampirow ).
Ja też nie twierdzę, że to akurat musieli zabić dziecko do jakiegoś rytuału. Co do jego fascynacji to każdy ma inne i to nie znaczy, że przez to powinno się go skreślać. Ja np. interesuje się seryjnymi mordercami (zresztą pisze na ich temat pracę magisterską) ale jakoś nie biegam z siekierą po mieście Chciałabym się dostać do policji kryminalnej bo to moja wymarzona praca od wielu lat A poznając psychikę morderców ma się większe szanse na ich złapanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie laktatory kupujecie? Ręczne czy elektryczne?
Ja tez wolę poczekać z tym do porodu.

Cytat:
Ja bym chciala. Bolalo strasznie.
Ale ja ide na CC.
A to jakie Ty miałaś znieczulenie przy pierwszym cc? Ja też będę mieć cc i myślałam, że do tego tez jest znieczulenie zewnątrzoponowe.

Cytat:
Wcale bym się nie zdziwiła jakby coś mieli wspólnego z takimi obrzędami. Chociaż, że coraz bardziej skłaniam sie do uwierzenia, że to bardzo nieszczęśliwy wypadek, bo dziecko było po prostu nieprzytomne a matka myślała, że nie żyje...i położyła je na tym mrozie pod gruzem jak jeszcze żyła. Biedny aniołek.
A ja nie wierzę w ten nieszczęśliwy wypadek, tyle razy już kłamała to czemu teraz miałaby mówić prawdę... A poza tym to nie usprawiedliwia tego, że porzuciła ją jak śmiecia. Nawet swojego psa bym tak nie potraktowała
Stary 2012-02-04, 21:49   #1778
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
z cudzych garnków zawsze lepiej smakuje, a co mówić dopiero z mamusiowych
Mamusiowe i babcine obiadki są najlepsze na świecie Idę w ich ślady i czasami niektóre zupy wychodzą mi nawet lepiej, bo mama z babcią uwielbiają np. mój krupnik Ale ja ogólnie lubię piec i gotować
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci kochana za tak miłe słowa
Powiem Ci, że jak już zostałam mamą, to znalazłam sobie w tyle siły że wcześniej nie podejrzewałabym siebie o to Wiedziałam, że muszę być silna dla niej. Dlatego co 4h odciągałam pokarm (w szpitalu miałam do dyspozycji pompkę elektryczną)-i im więcej odciągałam tym więcej go było Ale dzięki temu ona wyzdrowiała a ja nie straciłam mleka
Teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. A grunt to zrobić wymaz ok. 35 tc. na obecność streptokoków-na pewno będę Wam o tym przypominać nie raz
Mam nadzieję, że będę miała chociaż połowę tej siły Ale w Twoim przypadku sprawdza się powiedzenie, że matka walczy jak lwica o swoje małe A o tym wymazie pamiętam, właśnie dzięki Tobie
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Super!
Dziękuję
Cytat:
Kilka lat temu słyszałam historę o kobiecie, właściwie wtedy jeszcze dość młodej dziewczynie, która była w jakimś stopniu upośledzona. Została wykorzystana przez jakiegoś faceta który się nią opiekował (nie wiem kto to był dokładnie ale może jakiś pracownik z takich ośrodków, gdzie "oddaje" się dzieci na jakiś czas codziennie), bo wiem że miała rodziców. Okazało się że jest w ciąży i to jeszcze bliźniaczej. Mieszkała gdzieś na wsi i kiedy zaczęły się bóle wyszła z domu i urodziła pierwsze dziecko na polu wśród koniczyny.. Coś było nie tak i nie udało się go uratować. Drugie przyszło na świat już pod opieką medyczną i okazało się zdrową dziewczynką. Ta młoda, upośledzona dziewczyna tak wczuła się w rolę matki że takiego instynktu może pozazdrościć jej wiele normalnych i zdrowych kobiet. Sama chciała się zajmować córkę, przy czym mieszkała z rodzicami, miała z nią wspólne rytułały np. co niedziele po kościele zabierała ją do cukierni. A kiedy mała zaczęła chodzić do szkoły i miała z czymś problemy to jej mama nie wysłała ją na korepetycje, tylko poszła sama na nie żeby nauczyć się tego materiału i móc sama objaśnić dziewczynce wszystko to tak apropo matczynej sytuacji i kontrast do tego co ostatnio dzieje się z rodzicami...
Jej, piękna historia

Ja mam koleżankę z lekkim upośledzeniem umysłowym i w niektórych sytuacjach to widać, ale rzadko kiedy. Mimo to przez to, że je ma ludzie uważają ją za jakiegoś przygłupa... A to fajna, mądra dziewczyna Jedynym objawem u niej jest chyba taka dziecięca naiwność... Ale dorosłym często brakuje właśnie tego
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Ja mam elektryczny ale myśle że na początek ręczny ok jak bedzie potrzebny to wtedy elektryczny bo to już większy wydatek
No właśnie na początek byle jaki ręczny, a później, jeżeli będę mogła karmić (bo u mnie w rodzinie występuje skaza białkowa), to kupię jakiś lepszy Ale do szpitala wolę mieć swój
Cytat:
Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów Co oznacza skrót mm?
Pamela będzie mogła Ci zazdrościć

A wiecie... Ja swoje normalne mam A75, z B75 już mi się wylewają, więc muszę kupić C75 Bo w obwodzie są ok, ale miski są za małe. Jestem w szoku!
Cytat:

Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...
Myślę, że nie powinno się taką mocną czarną. Ale ogólnie: czemu nie? Ja piję owocowe i lekarz nic mnie nie upominał
Cytat:
Ja po powiększaniu biustu w sensie narkozie doszłam do siebie w mig, więc myślę że takie w kręgosłup to będzie pikuś
O kurde Hardcore dziewczyna z Ciebie!

Muszę jakąś herbatę wypić, strasznie chce mi się pić, jak jest tak zimno

Bloguję
Stary 2012-02-04, 21:50   #1779
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Nicki bywa z tym niestety różnie, i niestety, czasem nawet mega optymistyczne nastawienie nic nie zdziała. Ja też chciałabym karmić piersią, ale jak będę miała za mało pokarmu czy będą inne problemy, to nie będę się wahała podać mm. Nasłuchałam się historii koleżanek, u których był problem z karmieniem przez co w pierwszych tygodniach przechodziły gehennę, bo dziecko było głodne i cały czas płakało i nic nie mogły z tym zrobić. Moja znajoma została w szpitalu tydzień dłużej tylko przez to, że panował tam terror laktacyjny i miała na siłę próbować karmić piersią, bo nie chcieli dać mm, a i tak skończyło się na mm koniec końców. Naprawdę, czasem lepiej się poddać i nie narażać i siebie i maleństwa na okropny stres w tych pierwszych dniach. Inne też mają koszmarne wspomnienia z początków właśnie przez to, że miały problem z pokarmem. Chciały karmić piersią, ale natura zadecydowała inaczej. Bywa i tak i trzeba o tym pamiętać
Agunia zgadzam się z tym co napisałaś,na początku ciąży nie dopuszczałam myśli że moge nie móc karmić piersią,ale teraz biore to pod uwagę nie chce rozczarowań i nie chce męczyć siebie i dziecka,jeżeli mi się uda super jeżeli nie to będe karmiła mm i też będzie dobrze
Cytat:
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja jak będę rodziła w swoim szpitalu to nie mam na nie szans, a jakbym miała to i tak nie wiem czy bym się zdecydowała... któraś z mamusiek które rodziły już korzsytała z niego?
ja jeszcze nie wiem,nie cierpię pobierania krwi i boje się igieł porozmawiam jeszcze o tym z lekarzem.

nicki piękna historia!
hanjah podziwiam jesteś dzielną mamusią
ciesze się bardzo że wśród nas są doświadczone mamy i że dzielą się swoimi przeżyciami
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 21:55   #1780
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Ja też nie twierdzę, że to akurat musieli zabić dziecko do jakiegoś rytuału. Co do jego fascynacji to każdy ma inne i to nie znaczy, że przez to powinno się go skreślać. Ja np. interesuje się seryjnymi mordercami (zresztą pisze na ich temat pracę magisterską) ale jakoś nie biegam z siekierą po mieście Chciałabym się dostać do policji kryminalnej bo to moja wymarzona praca od wielu lat A poznając psychikę morderców ma się większe szanse na ich złapanie

A to jakie Ty miałaś znieczulenie przy pierwszym cc? Ja też będę mieć cc i myślałam, że do tego tez jest znieczulenie zewnątrzoponowe.

A ja nie wierzę w ten nieszczęśliwy wypadek, tyle razy już kłamała to czemu teraz miałaby mówić prawdę... A poza tym to nie usprawiedliwia tego, że porzuciła ją jak śmiecia. Nawet swojego psa bym tak nie potraktowała
Zgadzam sie

Znieczulenie chyba podpajeczynowkowe. Myla mi sie te nazwy, zwlaszcza ze juz troche czasu minelo
Dostalam znieczulenie w kregoslup. Wszystko czulam, bylam przytomna, po prostu nie bolalo. Czulam jak cieli, wyciagali dziecko itd.

I tez nie wierze w neiszczesliwy wypadek. Z czasem dowiemy sie wszystkiego (a przynajmniej tyle ile dojdzie do mediow ).

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 22:00   #1781
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja też się cieszę że są tu doświadczone mamy, bo można się naprawdę wiele dowiedzieć

No Pamela to już się może chować co ciekawe jak mi wepchnęli 500ml silikonu w parenaście minut to ani jednego rozstępu, a tu już w 3mc mam
Stary 2012-02-04, 22:02   #1782
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się cieszę że są tu doświadczone mamy, bo można się naprawdę wiele dowiedzieć

No Pamela to już się może chować co ciekawe jak mi wepchnęli 500ml silikonu w parenaście minut to ani jednego rozstępu, a tu już w 3mc mam
wow 500ml

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 22:03   #1783
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

No kurcze gdzies tak czytalam i sama mam obawy bo pije teaz po 3 dziennie...
Stary 2012-02-04, 22:05   #1784
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że będę miała chociaż połowę tej siły Ale w Twoim przypadku sprawdza się powiedzenie, że matka walczy jak lwica o swoje małe A o tym wymazie pamiętam, właśnie dzięki Tobie
Na pewno znajdziesz w sobie tę siłę

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
hanjah podziwiam jesteś dzielną mamusią
ciesze się bardzo że wśród nas są doświadczone mamy i że dzielą się swoimi przeżyciami

Cieszę się, że mogę się dzielić z Wam moim doświadczeniem. Choć ja rodziłam w innych realiach niż polskie-moje koleżanki z PL buzie otwierają ze zdziwienia jak im opowiadam jak tu jest w szpitalu
Stary 2012-02-04, 22:06   #1785
anna99302
Zadomowienie

OOo btw, dziewczyny polecam stronę: http://www.dzieciowo.pl/
Babeczka ma bodajże trójkę dzieci i to jest taki blog/zbiór recencji o produktach! Polecam!

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

Cieszę się, że mogę się dzielić z Wam moim doświadczeniem. Choć ja rodziłam w innych realiach niż polskie-moje koleżanki z PL buzie otwierają ze zdziwienia jak im opowiadam jak tu jest w szpitalu
Dostałaś gaz rozweselający?
Stary 2012-02-04, 22:08   #1786
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam sie

Znieczulenie chyba podpajeczynowkowe. Myla mi sie te nazwy, zwlaszcza ze juz troche czasu minelo
Dostalam znieczulenie w kregoslup. Wszystko czulam, bylam przytomna, po prostu nie bolalo. Czulam jak cieli, wyciagali dziecko itd.

I tez nie wierze w neiszczesliwy wypadek. Z czasem dowiemy sie wszystkiego (a przynajmniej tyle ile dojdzie do mediow ).
Aha To ja się muszę dowiedzieć co dla mnie szykują Ale to pewnie w czerwcu dopiero przy wizycie u anestezjologa.
Stary 2012-02-04, 22:08   #1787
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
No kurcze gdzies tak czytalam i sama mam obawy bo pije teaz po 3 dziennie...
Moze lepiej lekarza spytac?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-02-04, 22:10   #1788
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
OOo btw, dziewczyny polecam stronę: http://www.dzieciowo.pl/
Babeczka ma bodajże trójkę dzieci i to jest taki blog/zbiór recencji o produktach! Polecam!
Ona na pewno ma bliźniaczki, ale nie wiem czy trzecie też. Czasem trafiam na ten blog Czytałam tam m.in. opinie na temat wózków trzykołowych-co tylko utwierdziło mnie w mojej decyzji, by takiego wózka nie kupować

Cytat:
Dostałaś gaz rozweselający?
Niestety nie... bo za bardzo się spinałam jak przychodziły skurcze, zamiast się wtedy rozluźnić. Dopiero mąż mi przypominał żebym oddychała (bo przy skurczu wstrzymywałam oddech) i się rozluźniła...
Nie chciałam rodzić ze znieczuleniem, ale jak już mnie bardzo bolało to powiedziałam że inaczej nie urodzę Położna zdążyła dać mi tylko tabletkę z morfiną, ale nawet nie zaczęła działać bo wtedy akcja już się potoczyła ekspresowo
Stary 2012-02-04, 22:12   #1789
kejtigda
Wtajemniczenie

Kurde dziewczyny, nie dajmy się zwariować, nic w nadmiarze nie jest zdrowe ale na pewno jak mamy ochotę na herbatkę to nam nie zaszkodzi Ja właśnie idę sobie zaparzyć

Robię się głodna, nie wiem jak pies mógł mi zjeść kolacje akurat jak jem tak dużo

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-04 o 22:15
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:16   #1790
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dlatego, że chirurg dobrał Ci idealną wielkość wkładki A teraz rosną gruczoły, więc i skóra się bardzo napina.

U mnie jeszcze jest ok, ale ciekawe ile urosną
Cytat:

Oby

Mi się wydaje, że szpitale pod tym względem różnią się chyba tylko lepszym sprzętem... No i większym komfortem na salach. No, ale to moja opinia. Nie byłam w szpitalu w UK, więc mogę się mylić

Bloguję
Stary 2012-02-04, 22:18   #1791
blueberry88
Zakorzenienie

Jak zobaczyłam w jakim tempie przybywają strony, to postanowiłam jednak dziś nadrobić

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
A macie wogole jakies listy porobione??
Ja nie mam, ale chciałabym zrobić. Tylko to na pewno spooooro roboty. Chciałabym najpierw zaliczyć jeden przedmiot na studiach i wtedy pewnie zrobię.

Cytat:
Ja liczę że po baby shower będę miała ciuchów na najbliższy rok
Fajnie, jak organizujesz coś takiego? Ja raczej nie mam koleżanek, które złapałyby temat.

Cytat:
U mnie w szpitalu ludzie boją się leżeć. Mój brat ma uczulenie na jakiś lek i pielęgniarki mu go podały, ledwo oddychał a na skórze wyszła reakcja alergiczna. Gdyby moja mama nie zapytała co mu podali i nie uświadomiła im, że w karcie ma wpisanie uczulenie na ten lek, to jak nic by go nim zabili...
Masakra

Cytat:
Ja sie wstrzymuje do porodu.
Ja też

Cytat:
Jejku ja nie przyjuje nawet do wiadomości że niemogłabym karmić piersią, muszę i już wiem że są różne przypadki, ale podobno dużo zależy od naszej głowy... bardzo bym chciała. Oglądałam nawet ostatanio program na tvn style o karmieniu przez matki. W szpitalach gdzie leżały wcześniaki mleko kobiece było niczym lekarstwo. żeby nie skłamać, ale chyba litr można było kupić za 200funtów.
Ja latator mam dostałam, nawet nie wiem jaki:P
Chyba oglądałam to samo. Ja też się będę starać, czytam o tym i pisza, ze może być naprawdę ciężko - ale w pogotowiu będę miała butelkę i opakowanie mm. No przecież się nie potnę, jak nie dam rady. Mama i mnie i brata chowała na butelce - żyjemy i mamy się dobrze Choć ja faktycznie nastawiam się na karmienie.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja nie chcę tego znieczulenia, jakoś wizja wbijanej igły w kręgosłup przeraża mnie bardziej niż bóle porodowe
To chyba wizja z mojego najgorszego koszmaru - igła w kręgosłup...

Cytat:
No pewnie że nie mit Wierzę że wszystkie super kobietki z tego wątku będą wspaniałymi Mamami kochającymi bezinteresownie swoje Maluszki
Dopóki jej nie urodziłam, to nie wiedziałam że można kogoś TAK BARDZO kochać A teraz będę to czuć podwójnie
Wzruszyłam się

Cytat:
Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów Co oznacza skrót mm?

20 minut robilam sobie kolacje. Poszłam do kuchni po łyka coca coli a mój 10 letni pies któremu przez 10 lat to się praktycznie nie zdarzało, w momencie jak weszłam do pokoju kończył ją zjadać
Co za psiak!

Cytat:
Na pewno przypomnę Teraz wszystkim znajomym w ciąży o tym przypominam. Ponoć w Polsce to jest badanie standardowe, ale warto o tym przypomnieć lekarzowi. Najwcześniej powinno się to robić ok. 35. tc. Ale nawet jeśli coś wyjdzie, to w ciąży tego nie leczą, ale w czasie porodu powinno się dostać antybiotyk (z tego co wiem to w kroplówce).
U mnie ten wymaz zrobili dopiero przy przyjęciu do szpitala. A w trzeciej dobie życia moje dziecko z tego powodu miało zapaść Ponoć co druga kobieta jest nosicielką, nam to nie szkodzi, ale dziecko może poważnie od tego zachorować. U nas były to streptokoki wywołujące prawdopodobnie zapalenie płuc...

Warto, bo jeśli nie ma się takiego badania - a nie ma już czasu, by czekać na wyniki, to uznaje się, że wynik jest pozytywny i dostaje ten antybiotyk. Słyszałam nawet czasem o izolatce....
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:23   #1792
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się wydaje, że szpitale pod tym względem różnią się chyba tylko lepszym sprzętem... No i większym komfortem na salach. No, ale to moja opinia. Nie byłam w szpitalu w UK, więc mogę się mylić
Ja też nie mam porównania Może w ciągu ostatnich kilku lat coś się zmieniło-ale pamiętam jak 6 lat temu moja kuzynka rodziła syna w jednym z większych polskich miast. To, co ona dostała tam do jedzenia, a co ja tutaj prawie 2 lata temu to niebo i ziemia Na dniach znów będzie tam rodzić także dowiem się czy coś się w tej kwestii zmieniło

Akurat ja miałam to szczęście, że rodziłam w stolicy kraju w którym mieszkam (bo Szkocja tu funkcjonuje jako osobny kraj) i w szpitalu mieli super sprzęt, dzięki któremu uratowali moje dziecko.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Warto, bo jeśli nie ma się takiego badania - a nie ma już czasu, by czekać na wyniki, to uznaje się, że wynik jest pozytywny i dostaje ten antybiotyk. Słyszałam nawet czasem o izolatce....
Coś takiego mi właśnie kuzynka ostatnio mówiła. Termin ma za jakieś 2 tygodnie, ale zdążyła jeszcze ten wymaz zrobić-muszę ją podpytać czy ma już wyniki.
Matce nie jest potrzebna izolatka, bo kobieta nie choruje od tego. Ja dostałam tylko penicylinę-zresztą Dorotka też.
Stary 2012-02-04, 22:23   #1793
anna99302
Zadomowienie

A sale w UK nie są prywatne dla wszystkich?
Stary 2012-02-04, 22:23   #1794
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dziewczyny co kroluje w Waszych ze tak powiem dietach?

u mnie glownie produkty slodkie, swieze, slodkie i swieze owoce, swieze warzywa, potrawy ze tak powiem na slodko,
mieso i jedzenie tluste mnie odpycha, w ogole nie mam ochoty na produkty jakos kwasne itd,
ja już kilka dni temu pisałam - jabłka Granny Smith. Te i żadne inne. Nie wyobrażam sobie bez nich dnia
a poza jabłkami - to samo, co przed ciążą, czyli dużo mięsa, makarony, takie tam niezbyt dietetyczne żarcie Staram się zmuszać do zjadania przynajmniej jednego jogurtu dziennie (nie lubię, ble. w ogóle nie lubię nabiału), warzywa całe życie były fu, więc wmuszam w siebie też owoce - poza wspomnianymi jabłkami głównie śliwki i winogrona

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
tomme tippee podobno ma super butelki i smoczki
też tak słyszałam
ja się waham między kupowaniem Aventu, MOmma albo Tommee Tippee właśnie. Ze strony estetycznej wygrywa dla mnie ten ostatni (choć MOmma to już w ogóle trochę kosmos )

Cytat:
Gdzie kupiłaś leginsy? Ja dzisiaj szukałam w galerii ciążowych ubrań ale były cholernie drogie....
ja nie chmielinka, ale odpowiem, bo też widziałam. Np. w H&Mie. W dodatku cena nie zwalała z nóg (10€, więc w PL pewnie 4 dychy)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:25   #1795
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra
Dlatego w nim nie będę rodzić
Cytat:
Ja też nie mam porównania Może w ciągu ostatnich kilku lat coś się zmieniło-ale pamiętam jak 6 lat temu moja kuzynka rodziła syna w jednym z większych polskich miast. To, co ona dostała tam do jedzenia, a co ja tutaj prawie 2 lata temu to niebo i ziemia Na dniach znów będzie tam rodzić także dowiem się czy coś się w tej kwestii zmieniło

Akurat ja miałam to szczęście, że rodziłam w stolicy kraju w którym mieszkam (bo Szkocja tu funkcjonuje jako osobny kraj) i w szpitalu mieli super sprzęt, dzięki któremu uratowali moje dziecko.
Moja mama na ginekologii u mnie w mieście leżała kilka lat temu i na obiad dali jej rosół, w którym pływały pióra... Jak to zobaczyłam, to myślałam, że zwymiotuję. Ale mama była tak głodna i taka zmęczona, że wybrała te pióra i to zjadła... Była wtedy po operacji i zaczynała chemię

Bloguję
Stary 2012-02-04, 22:25   #1796
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A sale w UK nie są prywatne dla wszystkich?
Może są, ale nie w tym szpitalu gdzie ja rodziłam.

Sala była taka duża, na cztery łóżka. Ale można było ją podzielić na 4 mniejsze salki-odgrodzone z każdej strony kotarą. W takiej salce było łóżko, stolik do jedzenia, fotel, szafa i tv I naprawdę sporo miejsca tam było. Poza tym w tej dużej sali był osobno zlew i łazienka z prysznicem.
Stary 2012-02-04, 22:26   #1797
Soleilka
Zakorzenienie

Ja leginsy H&M dorwałam w ciuchlandzie za 4 zł Troszkę w pupie się marszczą, ale noszę je teraz na grube rajstopy i jest ok

Bloguję
Stary 2012-02-04, 22:26   #1798
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego w nim nie będę rodzić

Moja mama na ginekologii u mnie w mieście leżała kilka lat temu i na obiad dali jej rosół, w którym pływały pióra... Jak to zobaczyłam, to myślałam, że zwymiotuję. Ale mama była tak głodna i taka zmęczona, że wybrała te pióra i to zjadła... Była wtedy po operacji i zaczynała chemię
Stary 2012-02-04, 22:30   #1799
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny czy to prawda, że nie powinno się pic dużo herbaty w ciąży bo płód może byc malutki? Ja wypijam do 3 filiżanek dziennie...
Zielona herbata pita w rozsądnych ilościach (2 szklanki dziennie) nie zaszkodzi ciąży, jednak jej nadmiar może być niebezpieczny. Przypuszcza się np., że zawarte w niej substancje aktywne hamują wzrost komórek, a zatem mogą źle wpływać na rozwój płodu. Natomiast czarna herbata silnie pobudza system nerwowy i ma właściwości zapierające, może więc nasilić zaparcia często trapiące kobiety w ciąży.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aty_35127.html

ja osobiscie pije dziennie 2 duze kubki zielonej...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 22:31   #1800
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię Wam, szpital u mnie w mieście to porażka na całej linii. Wchodzi się chorym na jedno, a wychodzi z 7 bakteriami w organizmie...

Dlatego ja nawet jakbym miała urodzić w samochodzie, to wolę jechać te 30 km dalej.

Moja mama rodziła 11 lat temu moją siostrę w szpitalu u mnie w mieście - położna tak wywijała dzieckiem, że zerwała jej kawałek skóry na głowie i w jednym miejscu jest kompletnie łysa...

Mojej ciotce położna tak ją szarpała i uginała nogi, że wybiła jej z jednej strony miednicę

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości