|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
moze ten spacer byl skutkiem wypadku, moze byl planowany... Nie wiemy.
|
#2612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co mnie też zastanowiło to to, że w pt Rutkowski bronił ojca mówiąc że jego zdaniem nie wiedział nic o śmierci dziecka. Jednak wieczorem już, gdy go dziennikarz tvn w korytarzu zatrzymał i zapytał czy ojciec jest w to zamieszany powiedział, coś w stylu że on nie wie i że to już sprawa policji. |
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, skoro ojciec zeznał i go wypuścili to o co chodzi z tym znoszeniem wózka? Bo przecież to się kupy nie trzyma! Cyba, że kłamali w "Uwadze", ale jeśli tak, to po co?
|
|
|
|
#2614 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ten spacer mogła wymyślić potem.
Cytat:
|
|
#2615 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Jackowski mówił, że finał może byc dla społeczeństwa zaskakujący. Czy przyznanie się matki było właśnie tym zaskoczeniem - to się okaże.
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bede wolac o kare smierci skoro wiem tyle ile powiedzieli w tv. Ba Wy nawet nie wiecie czy on zabila czy upuscila. Sama jestem, za surowymi karami, ale dla ludzi ktorzy na to zasluguja i gdy jest pewnosc co do ich winy. A w tym przypadku nawet nie znacie przebiegu zdarzenia.
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
na zeszłotygodniowej konferencji Katarzyna W. mówiła, ze miała tego dnia jechać zostawić małą u babci, czyli spacer, a raczej wyjście było chyba planowane. Ponoć dzwoniła i umówiła się z babcią dziecka wcześniej (zresztą to chyba nie jest trudno sprawdzić policji - billingi, etc.)
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Konto usunięte
|
Madzia byla podobno zawinieta w ten kocyk:
http://www.fakt.pl/Znaleziono-kocyk-...,144601,1.html dla mnie on nie wyglada na sliski, mam duzo mlodsze rodzenstwo i wiem ze taki kocyk "klei sie" do mokrego dziecka, przywiera. a nawet jesli kocyk byl sliski i dziecko naprawde upadlo, to dalej pozostaja 2 wazne pytania: dlaczego matka nie wezwala pomocy i dlaczego kapala dziecko przed wyjsciem na spacer przy 10 stopniowym mrozie ![]() czekam niecierpliwie na wyniki sekcji. |
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego, że nie próbowała ratować własnego dziecka tylko jak gdyby nigdy nic owinęła je w kombinezon, kocyk i poszła zakopać pod gruzem... zastanów się.
Edytowane przez Slodkaa Czas edycji: 2012-02-05 o 11:25 |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież w tym filmiku Katarzyna nie powiedziała, że kąpała małą?
Tak mi się przynajmniej wydaje. Mam wrażenie, że nie było słowa o kąpieli, mówiła tylko że kocyk był sliski i dziecko jej "fiknęło" do tyłu i upadło uderzając o wysoki próg. |
|
|
|
#2624 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, bo gdzieś tu przeczytałam, że to, że była poczytalna w momencie zdarzenia, nie znaczy jeszcze, że nie była w depresji i tak dalej. Naprawdę tak jest?
|
|
|
|
#2626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-02-05 o 11:29 |
|||
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna mowila juz chyba rozne rzeczy, niekoniecznie prawdziwe. Moim zdaniem najwazniejsze jest teraz poznac prawde. Prawde prawdziwa a nie byle co, bo lud chce krwi.
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
najlepsi są ludzie stojący ze zniczami, którzy jednocześnie chcą wieszać matkę . GAWIEDŹ już ma wszystko co kocha. lincz na . (matce Madzi) i bohatera w ciemnych okularach , który wykiwał prawo i policję i miejsce gdzie mogą sobie postawić znicze (w ten prymitywny sposób budując złudzenie własnej niewinności)
|
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze apropo policji to może chodzi o to, że oni przygotowywali akt oskarżenia matki, zbierali dowody zgodnie z prawem, a Rutkowski im się wcisnął i załatwił sprawę po swojemu. On nie musiał postępować zgodnie z prawem. Policja Zatrzymala matkę i tym samym miala tylko 2 dni na sformułowanie zarzutów, które muszą mieć przecież potwierdzenie w dowodach.
Co nie zmienia faktu, że Rutkowski " odwalił kawał dobej roboty". Pewnie do dziś szukaliby ludzie małej. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu mam wrażenie, że nigdzie nie padło stwierdzenie, że dziecko było po kąpieli, to chyba tylko insynuacje internautów
|
|
|
|
#2631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jeśli ona wróciła się do domu to wątpię żeby zawijała dziecko jeszcze w kocyk. |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Bardziej racjonalne wydaje mi się że mała była w kobinezonie/kurteczce gotowa do wyjścia i w tym nieszczęsnym kocyku. Śliska kurtka plus kocyk -> może i sama wypadła. Nie bronie nikogo, tka sobie tylko "gdybam"
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale jakaś dziewczyna tu pisała, że mogła być poczytalna, ale nie wyklucza to (?) depresji poporodowej. Ja myślałam, że wyklucza, ale nie znam się i dlatego pytam.
|
|
|
|
#2634 |
|
Rozeznanie
|
No własnie, już tutaj wczoraj pisałam, że też mi się wydaje, że nic o kapieli nie było mowy przez matkę.
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, depresja a poczytalność to dwie różne rzeczy. To, że człowiek jest w depresji nie oznacza przecież, że nie jest świadomy tego, co robi.
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.gadu-gadu.pl/matka-kocyk-...nie-wiem-kiedy http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...+-+Dziennik%29 http://wiadomosci.wp.pl/title,Matka-...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
W przypadku smierci Magdy nigdzie nie napisalam, ze dzialanie matki bylo usprawiedliwione.
Ona juz jest skazana przez opinie publiczna zanim sad uslyszy wszelkie dowody i wyda wyrok. I to jest nie w porzadku, bo nikt na forum nie pojecia co sie stalo, a swoje opinie i wyroki feruje na podstawie niekompletnych informacji.[/QUOTE] Nawet jezeli to nie ona zakopala cialo, mi wystarczy fakt, ze wiedziala o smierci dziecka i pozwolila na to komus innemu. Zadna normalna matka by tak nie postapila. Tak sobie mysle, ze tak na prawde nikt z nas nie wie jak dlugo Madzia nie zyla zanim ja ukryla (li), bo wedlug mnie to wszystko bylo starannie przemyslane, a to wymaga troche czasu |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przecież to jest CHORE! A póki co matka została uznana za poczytalną w momencie, gdy stało się to nieszczęście. Więc skoro była poczytalna i zamiast ratować to dziecko, iśc na pogotowie, cokolwiek... wolała wymyślić taką bajkę, a ciało dziecka porzucić na mrozie - dla mnie jest POTWOREM.
Jackowski mówił, że finał może byc dla społeczeństwa zaskakujący. Czy przyznanie się matki było właśnie tym zaskoczeniem - to się okaże.