Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 11:15   #2611
mad86
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
przed wyśjciem kąpała dziecko?przed spacerem o 17 w wielki mróz?
moze ten spacer byl skutkiem wypadku, moze byl planowany... Nie wiemy.
Stary 2012-02-05, 11:15   #2612
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Czekam a niecierpliwością na wyniki sekcji zwłok i wyjaśnienia, właśnie co do tego znoszenia wózka i innych niezbyt "klejących się" zeznań Bartłomieja i Katarzyny

Poza tym chciałam powiedzieć, ze jestem strasznie zniesmaczona wczorajszą postawą pani dziennikarz Kolendy-Zalewskiej i dodatkowo śmieszy mnie gadanie policji, która twierdzi, że wiedzieli co i jak tylko czekali aby po weekendzie zacząć działać śmiech na sali
Tak apropo zeznań ojca to on został już w piątek przesłuchany z innymi członkami rodziny i wypuszczony. Jakby coś na niego mieli to by chyba go zatrzymali że by nie mataczył? Tak myślę.
Co mnie też zastanowiło to to, że w pt Rutkowski bronił ojca mówiąc że jego zdaniem nie wiedział nic o śmierci dziecka. Jednak wieczorem już, gdy go dziennikarz tvn w korytarzu zatrzymał i zapytał czy ojciec jest w to zamieszany powiedział, coś w stylu że on nie wie i że to już sprawa policji.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:17   #2613
visionAM
Zakorzenienie

No dobra, skoro ojciec zeznał i go wypuścili to o co chodzi z tym znoszeniem wózka? Bo przecież to się kupy nie trzyma! Cyba, że kłamali w "Uwadze", ale jeśli tak, to po co?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:18   #2614
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
przed wyśjciem kąpała dziecko?przed spacerem o 17 w wielki mróz?
Ten spacer mogła wymyślić potem.

Cytat:
Moim zdaniem nawet jeśli to był nieszczęśliwy wypadek, nic nie usprawiedliwia oszukiwania tysięcy ludzi, kłamania policji, prokuraturze, dziennikarzom, ŚWIADOMEGO odwalania szopki z rzekomym porwaniem i co najważniejsze - przysypania ciałka swojego dziecka śniegiem i gruzem Przecież to jest CHORE! A póki co matka została uznana za poczytalną w momencie, gdy stało się to nieszczęście. Więc skoro była poczytalna i zamiast ratować to dziecko, iśc na pogotowie, cokolwiek... wolała wymyślić taką bajkę, a ciało dziecka porzucić na mrozie - dla mnie jest POTWOREM.

A jakiekolwiek posty, które ją tłumaczą, są wg mnie najzwyczajniej w świecie żałosne
Chyba do mnie więc odpowiem: i vice versa.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:20   #2615
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
No dobra, skoro ojciec zeznał i go wypuścili to o co chodzi z tym znoszeniem wózka? Bo przecież to się kupy nie trzyma! Cyba, że kłamali w "Uwadze", ale jeśli tak, to po co?
No właśnie Jackowski mówił, że finał może byc dla społeczeństwa zaskakujący. Czy przyznanie się matki było właśnie tym zaskoczeniem - to się okaże.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:21   #2616
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nawet jeśli to był nieszczęśliwy wypadek, nic nie usprawiedliwia oszukiwania tysięcy ludzi, kłamania policji, prokuraturze, dziennikarzom, ŚWIADOMEGO odwalania szopki z rzekomym porwaniem i co najważniejsze - przysypania ciałka swojego dziecka śniegiem i gruzem Przecież to jest CHORE! A póki co matka została uznana za poczytalną w momencie, gdy stało się to nieszczęście. Więc skoro była poczytalna i zamiast ratować to dziecko, iśc na pogotowie, cokolwiek... wolała wymyślić taką bajkę, a ciało dziecka porzucić na mrozie - dla mnie jest POTWOREM.

A jakiekolwiek posty, które ją tłumaczą, są wg mnie najzwyczajniej w świecie żałosne
Nie widzisz roznicy miedzy tlumaczeniem a usprawiedliwieniem:rolley es: Wytlumaczenia szuka sie nawet dla najgorszych rzeczy tego swiata, bo nic nie dzieje sie bez przyczyny. Nawet morderstwa dzieci maja gdzies swoje zrodlo. I moim zdaniem powinno sie dazyc by znalezc wytlumaczenie dla takich zdarzen, jakas przyczyne, a nie powiesic kogos i po sprawie.
Nie bede wolac o kare smierci skoro wiem tyle ile powiedzieli w tv. Ba Wy nawet nie wiecie czy on zabila czy upuscila. Sama jestem, za surowymi karami, ale dla ludzi ktorzy na to zasluguja i gdy jest pewnosc co do ich winy. A w tym przypadku nawet nie znacie przebiegu zdarzenia.
Stary 2012-02-05, 11:21   #2617
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
moze ten spacer byl skutkiem wypadku, moze byl planowany... Nie wiemy.
na zeszłotygodniowej konferencji Katarzyna W. mówiła, ze miała tego dnia jechać zostawić małą u babci, czyli spacer, a raczej wyjście było chyba planowane. Ponoć dzwoniła i umówiła się z babcią dziecka wcześniej (zresztą to chyba nie jest trudno sprawdzić policji - billingi, etc.)
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:22   #2618
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba do mnie więc odpowiem: i vice versa.
ja jestem ciekawa czy jakby to się wydarzyło w Twojej rodzinie lub w kręgu Twoich najbliższych znajomych, czy jakby zginęło dziecko, które znałaś/lubiłaś/kochałaś to też byś tak broniła matki. Wypadek wypadkiem, ale jej zachowanie jest karygodne.
Stary 2012-02-05, 11:22   #2619
201605020943
Konto usunięte

Madzia byla podobno zawinieta w ten kocyk:
http://www.fakt.pl/Znaleziono-kocyk-...,144601,1.html

dla mnie on nie wyglada na sliski, mam duzo mlodsze rodzenstwo i wiem ze taki kocyk "klei sie" do mokrego dziecka, przywiera.

a nawet jesli kocyk byl sliski i dziecko naprawde upadlo, to dalej pozostaja 2 wazne pytania: dlaczego matka nie wezwala pomocy i dlaczego kapala dziecko przed wyjsciem na spacer przy 10 stopniowym mrozie

czekam niecierpliwie na wyniki sekcji.
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:23   #2620
Slodkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Kimś kto najpewniej spanikował, nie potrafił sobie poradzić w takiej sytuacji, nigdy w takiej nie był. Przerażonym człowiekiem.
Może to dla Ciebie szok, ale ja nawet każdego zabójcy nie uznam za potwora, bo to naprawdę duże słowo.
Czyli przerażenie i to, że nie nigdy nie była w takiej sytuacji ją usprawiedliwia? Tego, że nie próbowała ratować własnego dziecka tylko jak gdyby nigdy nic owinęła je w kombinezon, kocyk i poszła zakopać pod gruzem... zastanów się.

Edytowane przez Slodkaa
Czas edycji: 2012-02-05 o 11:25
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:23   #2621
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
na zeszłotygodniowej konferencji Katarzyna W. mówiła, ze miała tego dnia jechać zostawić małą u babci, czyli spacer, a raczej wyjście było chyba planowane. Ponoć dzwoniła i umówiła się z babcią dziecka wcześniej (zresztą to chyba nie jest trudno sprawdzić policji - billingi, etc.)
Ale przecież billing to nie wszystko. Na billingu tylko widać czy dzwoniła i o której. Równie dobrze mogła dzwonić i pytać jak ugotować ziemniaki.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:24   #2622
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez preetamsingh Pokaż wiadomość
o to wlasnie chodzi, ze my takich rzeczy nie wiemy. Niech policja to sprawdzi. Dziewczyny Wy nawet nie wiecie kiedy to dziecko zmarlo. Rownie dobrze moglo umrzec dzien wczesniej, moglo umrzec rano.
Stary 2012-02-05, 11:24   #2623
visionAM
Zakorzenienie

Ale przecież w tym filmiku Katarzyna nie powiedziała, że kąpała małą?
Tak mi się przynajmniej wydaje.
Mam wrażenie, że nie było słowa o kąpieli, mówiła tylko że kocyk był sliski i dziecko jej "fiknęło" do tyłu i upadło uderzając o wysoki próg.
Stary 2012-02-05, 11:25   #2624
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez Leii Pokaż wiadomość
Słabo mi się robi jak czytam co te 'adwokatki' mamusi wypisują. Może wcale nie powinna być karana, bo przecież nieszczęśliwy wypadek się zdarzył. A późniejsze zdarzenia to pewnie wina trudnego dzieciństwa, problemów w małżeństwie bla bla blaa itp. Módlcie się żebyście nie straciły nigdy przytomności na ulicy, bo weźmie jeszcze przyjdzie pan Mietek z pod monopolowego, którego tata bił w dzieciństwie i który ma problem alkoholowy, 'stwierdzi zgon' i wspaniałomyślnie zakopie.
A co? Może za kamień i zabić s***??? Tutaj dziewczyny rozważają różne opcje i sytuacje, bo sprawa nie jest taka znów oczywista.
Stary 2012-02-05, 11:26   #2625
Mini007
Zakorzenienie

A powiedzcie mi, bo gdzieś tu przeczytałam, że to, że była poczytalna w momencie zdarzenia, nie znaczy jeszcze, że nie była w depresji i tak dalej. Naprawdę tak jest?
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:27   #2626
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Może to dla Ciebie szok, ale ja nawet każdego zabójcy nie uznam za potwora, bo to naprawdę duże słowo.
aleś Ty dobra, na prawdę...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, bo gdzieś tu przeczytałam, że to, że była poczytalna w momencie zdarzenia, nie znaczy jeszcze, że nie była w depresji i tak dalej. Naprawdę tak jest?
Póki co takie są wstępne badania, matka była poczytalna w momencie śmierci dziecka, cytat z gazeta.pl:
Cytat:
Według badań psychiatrycznych Katarzyny W. w chwili, w której doszło do tragedii, była ona poczytalna i może uczestniczyć w postępowaniu. - To oczywiście wstępna opinia - mówił dziś prok. Mariusz Łączny z Prokuratury Okręgowej w Katowicach.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-02-05 o 11:29
Stary 2012-02-05, 11:28   #2627
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że nie było słowa o kąpieli, mówiła tylko że kocyk był sliski i dziecko jej "fiknęło" do tyłu i upadło uderzając o wysoki próg.
Katarzyna mowila juz chyba rozne rzeczy, niekoniecznie prawdziwe. Moim zdaniem najwazniejsze jest teraz poznac prawde. Prawde prawdziwa a nie byle co, bo lud chce krwi.
Stary 2012-02-05, 11:29   #2628
Agrh
Rozeznanie

najlepsi są ludzie stojący ze zniczami, którzy jednocześnie chcą wieszać matkę . GAWIEDŹ już ma wszystko co kocha. lincz na . (matce Madzi) i bohatera w ciemnych okularach , który wykiwał prawo i policję i miejsce gdzie mogą sobie postawić znicze (w ten prymitywny sposób budując złudzenie własnej niewinności)
Agrh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:30   #2629
My Life
Rozeznanie

A jeszcze apropo policji to może chodzi o to, że oni przygotowywali akt oskarżenia matki, zbierali dowody zgodnie z prawem, a Rutkowski im się wcisnął i załatwił sprawę po swojemu. On nie musiał postępować zgodnie z prawem. Policja Zatrzymala matkę i tym samym miala tylko 2 dni na sformułowanie zarzutów, które muszą mieć przecież potwierdzenie w dowodach.
Co nie zmienia faktu, że Rutkowski " odwalił kawał dobej roboty". Pewnie do dziś szukaliby ludzie małej.
Stary 2012-02-05, 11:30   #2630
visionAM
Zakorzenienie

Po prostu mam wrażenie, że nigdzie nie padło stwierdzenie, że dziecko było po kąpieli, to chyba tylko insynuacje internautów
Stary 2012-02-05, 11:30   #2631
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Madzia byla podobno zawinieta w ten kocyk:
http://www.fakt.pl/Znaleziono-kocyk-...,144601,1.html

dla mnie on nie wyglada na sliski, mam duzo mlodsze rodzenstwo i wiem ze taki kocyk "klei sie" do mokrego dziecka, przywiera.

a nawet jesli kocyk byl sliski i dziecko naprawde upadlo, to dalej pozostaja 2 wazne pytania: dlaczego matka nie wezwala pomocy i dlaczego kapala dziecko przed wyjsciem na spacer przy 10 stopniowym mrozie

czekam niecierpliwie na wyniki sekcji.
Dla mnie też ten kocyk nie wygląda na śliski.

Nawet jeśli ona wróciła się do domu to wątpię żeby zawijała dziecko jeszcze w kocyk.
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:30   #2632
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Właśnie też mnie to ciągle zastanawia... dziewczyny cały czas piszą o kąpieli a ja nigdzie nie słyszałam, żeby ona mówiła że kąpała Madzie przed wyjściem
Bardziej racjonalne wydaje mi się że mała była w kobinezonie/kurteczce gotowa do wyjścia i w tym nieszczęsnym kocyku. Śliska kurtka plus kocyk -> może i sama wypadła.

Nie bronie nikogo, tka sobie tylko "gdybam"
Stary 2012-02-05, 11:31   #2633
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co takie są wstępne badania, matka była poczytalna w momencie śmierci dziecka, cytat z gazeta.pl:
No tak, ale jakaś dziewczyna tu pisała, że mogła być poczytalna, ale nie wyklucza to (?) depresji poporodowej. Ja myślałam, że wyklucza, ale nie znam się i dlatego pytam.
Stary 2012-02-05, 11:32   #2634
My Life
Rozeznanie

Cytat:
No własnie, już tutaj wczoraj pisałam, że też mi się wydaje, że nic o kapieli nie było mowy przez matkę.
Stary 2012-02-05, 11:34   #2635
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale jakaś dziewczyna tu pisała, że mogła być poczytalna, ale nie wyklucza to (?) depresji poporodowej. Ja myślałam, że wyklucza, ale nie znam się i dlatego pytam.
też się na tym nie znam, możliwe że matka miała depresje, z tego co ujawniono na jej temat to nei miała łatwego życia... mimo wszystko wg mnie to jej nie usprawiedliwia. Normalny człowiek zadzwoniłby na pogotowie.
Stary 2012-02-05, 11:34   #2636
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
No nie, depresja a poczytalność to dwie różne rzeczy. To, że człowiek jest w depresji nie oznacza przecież, że nie jest świadomy tego, co robi.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:36   #2637
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No nie, depresja a poczytalność to dwie różne rzeczy. To, że człowiek jest w depresji nie oznacza przecież, że nie jest świadomy tego, co robi.
Aha, to nie sprawdzili tego? Dzięki.

Chyba cały czas mam nadzieję, że ta kobieta nie wiedziała, co robi...
Stary 2012-02-05, 11:36   #2638
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu mam wrażenie, że nigdzie nie padło stwierdzenie, że dziecko było po kąpieli, to chyba tylko insynuacje internautów
tu piszą o kąpieli:

http://www.gadu-gadu.pl/matka-kocyk-...nie-wiem-kiedy
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...+-+Dziennik%29
http://wiadomosci.wp.pl/title,Matka-...wiadomosc.html
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:38   #2639
malaczarnaslodka
Raczkowanie

W przypadku smierci Magdy nigdzie nie napisalam, ze dzialanie matki bylo usprawiedliwione.
Ona juz jest skazana przez opinie publiczna zanim sad uslyszy wszelkie dowody i wyda wyrok. I to jest nie w porzadku, bo nikt na forum nie pojecia co sie stalo, a swoje opinie i wyroki feruje na podstawie niekompletnych informacji.[/QUOTE]

Nawet jezeli to nie ona zakopala cialo, mi wystarczy fakt, ze wiedziala o smierci dziecka i pozwolila na to komus innemu. Zadna normalna matka by tak nie postapila. Tak sobie mysle, ze tak na prawde nikt z nas nie wie jak dlugo Madzia nie zyla zanim ja ukryla (li), bo wedlug mnie to wszystko bylo starannie przemyslane, a to wymaga troche czasu
malaczarnaslodka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 11:40   #2640
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
też się na tym nie znam, możliwe że matka miała depresje, z tego co ujawniono na jej temat to nei miała łatwego życia...
Nie wchodziłam na różne takie Super Ekspresy, Fakty, ale niby rodzinę miała przemocową czy coś? Może stąd ta moja koleżanka wzięła stwierdzenie, że "nie miała kontaktu z matką i uciekła z domu do sekty".
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości