Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 13:41   #2761
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3208241 4]Dzięki za komplement to miło z twojej strony, też ci posłodze żeś wszechwiedząca [/QUOTE]

a dziękuję bardzo.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:49   #2762
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ale do jasnej anielki jakie problemy może sprawiać półroczne dziecko? Może krzyczeć robić kupę i wymiotować, dokładnie to co robi każde dziecko w tym wieku i chyba nawet debil wie że tak jest
A to jest kwestia bardziej skomplikowana, bodotyczy nie tylko dziecka, ale tez matki.
Ja już wcześniej o tym wspominałam.
Moje dziecko się darło, prawie nie spało, nie chciało jeść (na poczatku z piersi), później z butli. Non stop naokoło słyszałam, ze powinnam karmic piersią. Teksty tego typu otzrymywałam na dzien dobry od rodziny.Ito wszystko po traumatycznym porodzie, z którego niewiele pamiętam, a który z założenia miał być czymś pozytywnym. Z perspektywy czasu oceniam,że dotknął mnie jakiś stan depresyjny.
Kiedyś dziecko mnie ugryzło bezzebnymi dziąsłami. Byłam wtedy niedospana, obolała po cc, sfrustrowana. Odsunęłam ryczące dziecko od siebie i sobie przeklęłam. Moja matka obecna przy tej sytuacji... opieprzyła mnie z góry na dół, bo co ja sobie wyobrażam...

Taki koszmarek się uspokoił po kilku miesiącach.
Akoszmar wrócił po dwóch latach, gdy spałam 3h na dobę, bo moje dziecko wymagało opieki intensywnej i w dzien i w nocy.
Wówczas jednak, moja emocjonalna więź z dzieckiem była silniejsza. Ja byłam silniejsza generalnie. Z drugiej strony kiedy rozmawiam z różnymi ludźmi, wielu z nich twierdzi, że nie byliby w stanie takiego obciążenia znieść...

Mała Magda byla wcześniakiem i to w dodatku chorym. Nie zawiniła niczym, jednak to właśnie mogło mieć związek z tym co się wydarzyło...
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:49   #2763
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Do tego się odniosłam. Pytam w kontekście jakiego przestępstwa. Bo są też inne kary jeśli chodzi o rozpiętość wyroków sądowych. Więc może jakieś konkrety?
od tego jest sąd i to on wyda odpowiedni wyrok
osądzi,czy działała z premedytacją,czy był to nieszczęśliwy wypadek,a ona odpowie np: za zbeszczeszczenie zwłok.być może kryła mordercę,być może,być może...

nie pisze scenariuszy,fakt jest jeden-gdyby była niewinna to nie aresztowaliby jej na okres czasowy,tylko wróciłaby do domu,a oni badali by sprawę dalej.

jakoś ojca nie zamknęli,babci,cioci,wujk a również.aresztowali tymczasowo matkę,a to dowidzi o winie.
o jakiej? zdecyduje sąd
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:52   #2764
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

jakoś ojca nie zamknęli,babci,cioci,wujk a również.aresztowali tymczasowo matkę,a to dowidzi o winie.
o jakiej? zdecyduje sąd
to dowodzi raczej, że jest podejrzana niż winna.
Stary 2012-02-05, 13:53   #2765
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Dla niej największą karą będzie , kiedy dojdzie do niej (może za parę lat) co zrobiła. Dlaczego nie starała się ratować córki, dlaczego ją tak poprostu wyrzuciła. To kiedyś do niej dojdzie, uzmysłowi sobie i będzie cierpieć.
nie będzie cierpieć

moja sąsiadka nie cierpi,z uśmiechem wróciła do domu,męża i trzech synów.z sąsiadami rozmawia jakdyby nic,pracuje i ma się dobrze

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
to dowodzi raczej, że jest podejrzana niż winna.
podejrzana,bo szukają o jakim stopniu jest winna
Stary 2012-02-05, 13:54   #2766
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
od tego jest sąd i to on wyda odpowiedni wyrok
osądzi,czy działała z premedytacją,czy był to nieszczęśliwy wypadek,a ona odpowie np: za zbeszczeszczenie zwłok.być może kryła mordercę,być może,być może...

nie pisze scenariuszy,fakt jest jeden-gdyby była niewinna to nie aresztowaliby jej na okres czasowy,tylko wróciłaby do domu,a oni badali by sprawę dalej.

o jakiej? zdecyduje sąd
Bardzo mi się podoba złagodzenie Twojego podejścia do sprawy

Co do pogrubionego: mylisz się. Nadal prowadzone jest dochodzenie i czlonkowie rodziny również sa potencjalnie brani pod uwagę.
Czyli nie można uznać, że nie mieli ze sprawą nic wspólnego.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:55   #2767
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
nie będzie cierpieć

moja sąsiadka nie cierpi,z uśmiechem wróciła do domu,męża i trzech synów.z sąsiadami rozmawia jakdyby nic,pracuje i ma się dobrze
uważasz swoją sąsaidkę za jakiś jedyny i słuszny model zachowań?
przecież ilu ludzi, tyle reakcji.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 13:56   #2768
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
podejrzana,bo szukają o jakim stopniu jest winna
czyli aresztowanie nie dowodzi, że jest winna, ale podejrzana.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez M917 Pokaż wiadomość
uważasz swoją sąsaidkę za jakiś jedyny i słuszny model zachowań?
przecież ilu ludzi, tyle reakcji.
Jeszcze tylko brakuje żeby napisała 'Nie będzie cierpieć i ch*j!'
Stary 2012-02-05, 13:59   #2769
Cola_Ola
Zakorzenienie

Jeju, ale wojna wybuchła na forum. Kochane, trochę mniej emocji.

Powiem Wam, że sama byłam wściekła na tą dziewczynę, jednak gdy trochę ochłonełam doszłam do paru wniosków.
Dziewczyna na pewno miała wiele problemów, depresja poporodowa, słuchanie od teściowej ciągłych uwag na temat wychowania, złe stosunki ze swoją rodziną, ciągle było jej mówione jaka jest zła i niedobra, aż w końcu uwierzyła w to, bezsilna, sama. Zrobiła to co zrobiła, a potem się wystraszyła i nie wiedziała co dalej. Ja nie chce wierzyć, że to był nieszczęśliwy wypadek. Dziewczyna doskonale wymysliła całą historie porwania i ciągła wszystko przez tyle dni. Człowiek w szoku chyba nie byłby w stanie tak się zachować. Możliwe, że mąż nie widział jej problemów, bo zmyśla sobie, bo nie chce jej się, bo nie umie dziecka wychować. To młode małżeństwo, nie każdy jest gotowy na taką dużą i odpowiedzialną rolę, niestety. No różnie to bywa. Dziewczyna nie urodziła się chora psychicznie, ale ktoś ją tak potem wychował i zrobił zamieszanie w głowie, niestety. Nie wiem czy to prawda, ale podobno nie utrzymywała kontaktów z mamą, a jej rodzina miała założoną niebieską karte. Nie wiem czy to plotka czy nie, ale jeśli jest to prawda to okazuje się, że sama miała trudną sytuację rodziną i pewnie zero wsparcia. Nie chce jej usprawidliwiać, bo powinna sama tam przeleżeć w tym miejscu, co zostawiła dziecko, to może głupoty by wyszły z głowy, ale jest przyczyna i jest skutek. Kara jej się należy. To moje zdanie.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:00   #2770
ColourfulElephant
Przyczajenie

Dziwi mnie to, że ojca Magdy uznają za całkowicie czystego, niewinnego... Rutkowski od samego początku wybielał jego osobę, teraz policja niby nic nie stwierdziła... Jeżeli to niby rodzice Bartka poprosili o pomoc Rutkowskiego (lub mieli jakikolwiek wpływ na jego pomoc w sprawie), to może dzięki temu...

Nie chciałabym tworzyć teorii, bo nie jestem do tego upoważniona, ale...
1. Pies urwał trop na parkingu, Bartek miał auto.
2. Wyszukiwanie w sieci jak oszukać wariograf- Katarzyna się nie poddała, Bartek przeszedł czysto (!).
3. Jak już jakaś dziewczyna pisała- niemożliwe, że w godzinę matka dziecka zdążyłaby ukryć ciało i odstawić szopkę.
4. Ona nie wjechałaby tam wózkiem. Nawet jeśli- kółka byłyby brudne, bardzo...

Tak więc możliwe wydaje mi się, że to ojciec dziecka ukrył ciałko, a Katarzyna odstawiła scenę z napadem. :|

I baardzo zastanawia mnie fakt, że ojca dziecka uznają za całkowicie czystego. :/
ColourfulElephant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:00   #2771
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Slodkaa Pokaż wiadomość
Po prostu nie próbować ratować dziecka, a jeśli już wyglądało na martwe to zadzwonić po pogotowie? A nie bezcześcić zwłoki zakupując je pod gruzem i śniegiem oraz dalej grać biedną matkę, której porwano dziecko(gdyby nie Rutkowski pewnie tak by się to dalej potoczyło.)
Wiesz co jeśli spanikowała to ja się jej nie dziwie. I że potem szła w zaparte też nie. Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Pewnie najpierw wołałabym męża. Ale jeśli bałabym się jego złości to już niekoniecznie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:01   #2772
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
bo powinna sama tam przeleżeć w tym miejscu, co zostawiła dziecko, to może głupoty by wyszły z głowy, ale jest przyczyna i jest skutek. Kara jej się należy. To moje zdanie.
No, powiem Ci, że wtedy to rzeczywiście, mogłaby więcej takiej rzeczy nie zrobić.
Stary 2012-02-05, 14:05   #2773
Slodkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co jeśli spanikowała to ja się jej nie dziwie. I że potem szła w zaparte też nie. Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji. Pewnie najpierw wołałabym męża. Ale jeśli bałabym się jego złości to już niekoniecznie.
To, że spanikowała w żadnym stopniu nie tłumaczy jej zachowania, niestety.
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:07   #2774
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
To właśnie jest wytłumaczenie, ale nie usprawiedliwienie.
Stary 2012-02-05, 14:07   #2775
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

pierwsze co mi pryszło na myśl po przeczytaniu tego:

In my shoes just to see
What it’s like to be me
I’ll be you, lets trade shoes
Just to see what it be like to
Feel your pain, you’ll feel mine
We’ll go inside each other’s minds
Just to see what we find
Look at shit through each others eyes

to z kawałka Eminema, ale bardzo trafne po tej wypowiedzi.
Stary 2012-02-05, 14:09   #2776
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

o jakiej? zdecyduje sąd
Nie to nie dowodzi o winie
Na szczęście winny jest dopiero ten, o którym tak orzeknie sąd.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
nie będzie cierpieć

Bo Ty ją znasz najlepiej

Stary 2012-02-05, 14:10   #2777
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ColourfulElephant Pokaż wiadomość
Dziwi mnie to, że ojca Magdy uznają za całkowicie czystego, niewinnego... Rutkowski od samego początku wybielał jego osobę, teraz policja niby nic nie stwierdziła... Jeżeli to niby rodzice Bartka poprosili o pomoc Rutkowskiego (lub mieli jakikolwiek wpływ na jego pomoc w sprawie), to może dzięki temu...

2. Wyszukiwanie w sieci jak oszukać wariograf- Katarzyna się nie poddała, Bartek przeszedł czysto (!).
3. Jak już jakaś dziewczyna pisała- niemożliwe, że w godzinę matka dziecka zdążyłaby ukryć ciało i odstawić szopkę.

Tak więc możliwe wydaje mi się, że to ojciec dziecka ukrył ciałko, a Katarzyna odstawiła scenę z napadem. :|

I baardzo zastanawia mnie fakt, że ojca dziecka uznają za całkowicie czystego. :/
Ona musiała ciało dziecka podrzucić, bo wskazała policji dokładnie miejsce, gdzie ono jest.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:12   #2778
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Na szczęście winny jest dopiero ten, o którym tak orzeknie sąd.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Bo Ty ją znasz najlepiej
No mówi Ci przecież!
Stary 2012-02-05, 14:12   #2779
shine_sky
Zakorzenienie

drabineczka - ja się z Tobą zgadzam, ale uważam, że rozmowa czy dziecko było bezproblemowe, czy też nie, do niczego nie prowadzi. Wiadome jest, że choćby płakało 24/h nie zasłużyło na taki koniec.

Moja postawa w tej sprawie jest taka, że szukanie usprawiedliwienia dla matki w obliczu tego co zrobiła jest nie na miejscu.
W tym miejscu zaznaczam, iż wg mnie to nie był nieszczęśliwy wypadek. Dla dla jasności moich dalszych przemyśleń.

To że miała trudne dzieciństwo, to że miała problemy z teściową, to że nie radziła sobie z dzieckiem, a nawet to, że być może nie miała wsparcia w mężu - to wszystko może być na jej korzyść, w świetle tej całej sytuacji. I gdyby było tak, że mała po raz kolejny doprowadziła ją do szału z jakiegoś powodu i ona będąc nieświadoma swoich czynów zrobiła jej krzywdę, doznała szoku i pierwsze co jej przyszło do głowy to ukryć zwłoki, i upozorować porwanie,ALE potrafiłaby się przyznać od razu, że w wyniku szoku zrobiła, tak nie inaczej, że nie myślała nad konsekwencjami - to naprawdę dziewczyny, byłabym w stanie jakoś to pojąć, ALE to, że będąc poczytalna, z wyrachowaniem potrafiła bez zająknięcia oszukać całą Polskę, postawić na nogi całą policję, wolontariuszy, wszystkich zainteresowanych sprawą, to że potrafiła po tym wszystkim co się wydarzyło pójść na horror, to że potrafiła przez ponad tydzień płakać do kamer i prosić o oddanie Madzi bo to jej skarb, jej dzieciątko, wiedząc bardzo dobrze że mała leży gdzieś po gruzami i śniegiem - wg mnie absolutnie nie usprawiedliwia tego co zrobiła. ALE od podjęcia decyzji jest sąd - nie ja, nie wy, nie Ci wszyscy z głupimi wg mnie petycjami na fb o kare śmierci, tylko sąd.

Zastanawiam się wciąż jak to wszystko wyglądało. Wg mnie jak już wspomniałam nie był to nieszczęśliwy wypadek. I uważam, że K. pomagał jej mąż - czyli ojciec Madzi. No bo tak - trop psa urwał się na parkingu, bardzo możliwe że ojciec wywiozł małą sam, bo jakim cudem matka przeszłaby 2 km w to miejsce gdzie znaleziono zwłoki, poza tym tam są totalne wertepy - ogromne kamienie, śnieg i to w tak krótki czas? i nikt jej nie widział? bo nie było ŻADNEGO świadka który widziałby K. z wózkiem. A ujechała 2 km. Druga moja wątpliwość to czas. Przecież ona zanim z tym wózkiem zajechała 2 km, zanim wróciła to spokojnie godzina musiała minąć.
To takie moje luźne spostrzeżenia,

Poza tym gdyby był to nieszczęśliwy wypadek i matka tego nie planowała, to czy gdyby mala faktycznie jej wypadła z kocyka, ona nie krzyknęła by ze strachu? dodatkowo mówiła, że próbowała ją ratować, to co, po cichu to robiła żeby mąż nie słyszał? po co miałaby to robić?
Wg mnie wszystko było zaplanowane, a mąż, albo pomógł jej pozbyć się małej, alby pomógł zatuszować sprawę.
Jeśli to był przypadek, to naprawdę gratuluję jej tak świetnego działania w szoku - do tego stopnia świetnego, że potrafiła przez ponad tydzień oszukać policję, psychologów, a nawet rodzinę. Tak działają matki, gdy ich dziecko umiera na ich oczach?

Oczywiście, to moje przemyślenia, i nikt nie musi się z nimi zgadzać.

Edytowane przez shine_sky
Czas edycji: 2012-02-05 o 14:18
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:17   #2780
ColourfulElephant
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Ona musiała ciało dziecka podrzucić, bo wskazała policji dokładnie miejsce, gdzie ono jest.
1. Bartek podał jej miejsce, które ma wskazać (albo ktoś inny- tamta kurtka nie byłaby przypadkiem, choć może), a potem, gdy okazało się, że to fake- podał drugie. Nie wiem... :|
2. Do tego fakt, że dwa razy zaprzeczyła jakoby coś wiedział lub to, że nie wymieniła go przy "co ludzie powiedzą, matka, teściowa...". Ok, niby czepianie się, prawda? Ale jednak fakt, że mówiła o dziecku w czasie przeszłym był znaczący, prawdziwy.
Stary 2012-02-05, 14:17   #2781
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Oczywiście, że tłumaczy.

Stary 2012-02-05, 14:17   #2782
201605091007
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Nic nie musiała. Pomijając już to, że początkowo podała złe miejsce, to przecież mogła zwyczajnie wiedzieć, gdzie ktoś inny ciało podrzucił. To, że wiedziała nie przesądza o tym, że sama je tam podrzuciła.
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:23   #2783
kasQ
Raczkowanie

Cytat:

i tak wlasnie powstaja ploty...
1.pies urwal trop na parkingu na ul. legionow czyli w miejscu gdzie znaleziono lezaca matke Madzi a nie w miejscu gdzie mieszkali...
2. przeszedl czysto bo moze nie mial nic wspolnego z tym wypadkiem? nie pomyslalas o tym?
4. jak kolka moglyby byc brudne, gdy ziemia (wowczas w takim mrozie jaki byl w sosnowcu) byla zamarznieta... wiec o jakim brudzie mowisz? :/ bo na pewno nie o blocie...
kasQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:23   #2784
My Life
Rozeznanie

Cytat:
1. Bartek podał jej miejsce, które ma wskazać (albo ktoś inny- tamta kurtka nie byłaby przypadkiem, choć może), a potem, gdy okazało się, że to fake- podał drugie. Nie wiem... :|
2. Do tego fakt, że dwa razy zaprzeczyła jakoby coś wiedział lub to, że nie wymieniła go przy "co ludzie powiedzą, matka, teściowa...". Ok, niby czepianie się, prawda? Ale jednak fakt, że mówiła o dziecku w czasie przeszłym był znaczący, prawdziwy.
A on też mówił o córce w czasie teraźniejszym? Bo nie zwróciłam uwagi.
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:24   #2785
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście winny jest dopiero ten, o którym tak orzeknie sąd.[COLOR="Silver"]

:
to dowodzi o winie,bo nie jest świadkiem w sprawie,ale podejrzaną.
o kwalifikacji czynu dowiodą fakty,czy była tylko winną nieumyślnego spowodowania śmierci,czy winnną śmieci,a może tylko współwinną
gdyby była niewnna to zostałaby w domu z mężem,a nie siedziała w więzieniu aresztowana czasowo
Stary 2012-02-05, 14:28   #2786
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość

Poza tym gdyby był to nieszczęśliwy wypadek i matka tego nie planowała, to czy gdyby mala faktycznie jej wypadła z kocyka, ona nie krzyknęła by ze strachu? dodatkowo mówiła, że próbowała ją ratować, to co, po cichu to robiła żeby mąż nie słyszał? po co miałaby to robić?
I właśnie tu mi się ta cała historia nie zgadza. Nie wierzę w to, że mąż nic nie zauważył.
Jak coś kilkukilowego upada na podłogę to się słyszy raczej.
Czy to możliwe, że dziecko nie wydałoby w momencie upadku żadnego dźwięku?
Matka też wydałaby z siebie choćby jakiś jęk, szloch - no u mnie w domu od razu jest reakcja na takie rzeczy. Albo "Co się stało?" albo się leci do tej osoby.

Stary 2012-02-05, 14:29   #2787
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
o kwalifikacji czynu dowiodą fakty,czy była tylko winną nieumyślnego spowodowania śmierci,czy winnną śmieci,a może tylko współwinną
gdyby była niewnna to zostałaby w domu z mężem,a nie siedziała w więzieniu aresztowana czasowo
Tu nie ma się nawet co kłócić o to. Matka przyznała się przecież, że dziecko jej wypadło. Pytanie tylko czy w przypadku takiego wypadku można mówić o winie? Ja sama nie wiem. Może być winna samego wypadku ale czy jest moralnie winna śmierci dziecka? Moim zdaniem nie, o ile mówi prawdę i to rzeczywiście był wypadek
Stary 2012-02-05, 14:29   #2788
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
O winie rozstrzyga sąd. Nie prokurator w momencie składania aktu oskarżenia.

Areszt tymczasowy jest stosowany w innym celu.

Stary 2012-02-05, 14:30   #2789
ColourfulElephant
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasQ Pokaż wiadomość
i tak wlasnie powstaja ploty...
1.pies urwal trop na parkingu na ul. legionow czyli w miejscu gdzie znaleziono lezaca matke Madzi a nie w miejscu gdzie mieszkali...
2. przeszedl czysto bo moze nie mial nic wspolnego z tym wypadkiem? nie pomyslalas o tym?
4. jak kolka moglyby byc brudne, gdy ziemia (wowczas w takim mrozie jaki byl w sosnowcu) byla zamarznieta... wiec o jakim brudzie mowisz? :/ bo na pewno nie o blocie...
1. Tego nie wiedziałam. Choć to też kwestia sporna, bo nic nie jest jasne, łącznie z tym, jak otrzymała ten cios. Bo to, co ona mówi nadal jest dość nieprawdopodobne.
2. Pomyślałam, owszem. Tylko dlaczego ona nie podeszła do badania, skoro wszyściutko wyczytała i wiedziała jak przejść na czysto?
3. Dziewczyny, które mieszkają w Sosnowcu pisały, że w tamtym czasie nie było tak wielkiego mrozu, a raczej roztopy.
Stary 2012-02-05, 14:32   #2790
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie tu mi się ta cała historia nie zgadza. Nie wierzę w to, że mąż nic nie zauważył.
Jak coś kilkukilowego upada na podłogę to się słyszy raczej.
Czy to możliwe, że dziecko nie wydałoby w momencie upadku żadnego dźwięku?
Matka też wydałaby z siebie choćby jakiś jęk, szloch - no u mnie w domu od razu jest reakcja na takie rzeczy. Albo "Co się stało?" albo się leci do tej osoby.
Niby tak ale nie wiemy jak było, mąż mógł np. spać i nic nie słyszeć. Trochę tu za dużo gdybania i domysłów

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
3. Dziewczyny, które mieszkają w Sosnowcu pisały, że w tamtym czasie nie było tak wielkiego mrozu, a raczej roztopy.
Nie mieszkam co prawda w Sosnowcu ale przy granicy z nim i na pewno nie było roztopów Mrozu wielkiego też nie ale lekko na minus tak...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości