|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
A to trochę ciuszków małego..Większość second hand
Najwięcej jest po moim rodzeństwie i po mnie.. Jest tego dużo więcej, tylko mój net słaby bo bym was zarzuciła wszystkimi zdjeciami
|
|
|
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
JA i muj szalejący,( wbijający mi stópki w żebra i cisnący główką w pęcherz) synek witamy Was w niedzielę![]() Cytat:
![]() * A ja Cię z przyjemnością zapraszam Dziś pieczone ziemniaki z ziołami, kotleciki z piersi lub mielone ( do wyboru) i sałata z pomidorami, roszponką i rukolą ![]() Cytat:
taka pomoc to czasami na wagę złota!* Zdolniachy z Was * Ja ostatnio katar łapię a w domu siedzę... zdrówka Wam życzę ![]() Rybka Ahh... Ci tatusiowie, muszą się jeszcze wiele nauczyć ale za chęci
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
od czasu do czasu trzeba.. dziś chyba mężuś będzie robił wszystko...Wczoraj obiadu nie było, tylko buła z mcDonalds po drodze.. wieć dziś trzeba sobie odbić ![]() Mój gość dalej śpi.. a my już kawusię popijamy
|
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj padłam jak kawka po 20 i wstałam po 22 - obejrzałam troszkę TV i poszłam dalej spać ![]() na śniadanie jadłam hamburgery - nie zdrowo, ale jakie dobre były ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Ja też jakoś nie zawsze mam ochotę
|
||
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad2CO do skrobania.. pomyśl, że może jakiś biedny doktor ginekolog właśnie zdrapywał lód z szyb, żeby pojechać na dyżur i kilka porodów odebrać.. od razu łatwiej Ad3 Ja byłam pierwsza;p
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale macie dzis dobre te obiady... Mala kusisz... |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki ja miałam sen
śniło mi się, że urodziłam bliźniaków i nie mogłam sobie sama dać z nimi rady głównie z karmieniem, przez sen widziałam jak mleko odciągam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewno nie dalej jak tydzine temu tez zrobilas komus pobudke
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w tym roku na szczęście nie musiałam odśnieżać i obskrobywac więcej niż RAZ w grudniu Nie mamy mrozów w tym roku... A poza tym już dawno nie robiłam dyzuru w weekend.. Ostatni był w sylwestrowy weekend.. mam jeszcze jeden weekend do zrobienia (17 lutego.. ale w wersji łagodnej, więc jakoś przetrwam) I to powinno być na tyle. Od 6 marca oficjalnie się lenię
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie odnosnie ubranek, czy wszystkie macie juz dzidziusiowe ubranka poprane i poprasowane? Bo ja nie chce zeby mi sie bez sensu kurzyly tylko a workow tych prozniowych nigdy nie kupowalam i nie bardzo wiem czy to dobre rozwiazanie
![]() W koncu do porodu mam jeszcze 2,5 m-ca , troche czasu jeszcze jest. Ale zaczynam czuc potrzebe doprowadzenia ubranek do stanu uzywalnosci
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te większe (część 68 i w górę) jescze czekają na swoją kolej. ale ja mam mniej czasu
|
|
#703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to chyba Ty pisalas o tych workach do ubran? Gdzie sie je kupuje? To sa te prozniowe czy jakies zwykle worki?
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pranie robiłam jakieś 2 tygodnie temu. Worki próżniowe dostaniesz chyba w każdym markecie, na pewno są w JYSK (przynajmniej były).
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Desiu.. moje poprane i poprasowane w listopadzie zostały.. Moja mamusia się bawiła.. Ja nie jestem przewrażliwiona.. najpierw były w workach.. teraz w szufladach komody.. więc wg moich kryteriów nie kurzą się Worki próżniowe są super.. ale pogniotą ciuszki.. więc nie warto prasować przed. Przynajmniej moje ciuchy pogniotły.. ale polecam, bo sprawa rewelacyjna jak sie ma mało miejsca na przechowywanie.. Ja mam jeden worek ciuchów już sprasowany do wzięcia do Polski 1/3 pierwotnej objętości![]() Kurde próbowałam dodać jeszcze 3 fotki ciuszków i juz nie idzie..grrr P.S. w Polsce worki ma na 100% Rossmann i Ikea.. w pierwszym z tego co pamiętam drogie.. chyba warto połazić po jakiś mało znanych sklepikach lub hurtowniach jak więcej sztuk chcesz. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2012-02-05 o 13:38 |
|
|
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tez nie mam ochoty na sex od polowy ciazy a co do biustu to mi sie o rozmiar powiekszyl i moze juz taki zostanie
|
||
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz już są ułożone w szafkach
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello!
Zaczynamy dzisiaj 37 tydzień! Nie mogę uwierzyć że w następną niedzielę nasza córeczka będzie donoszona! Ja tym czasem chyba mam syndrom wicia gniazda... sprzątam, układam. Chyba hormony działają ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny... przesyłam linka który wczoraj nas z mężem rozczulił nas na maxa |
||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam poprane i poprasowane
najpierw leżały w woreczkach, teraz już poukładałam w komodzie... * Wiecie co tak sobie myślę, czy to swędzenie ciała to nie od mojego psiaka...w nocy miałam taki atak, że drapałam się przez sen masakrycznie... *anagat fakt jak napisałaś o tym ginekologu to od razu odpuściłam... ale ja tam nie mam sąsiadów lekarzy ![]() * Na TLC leci program " Walka o nowe życie" o bardzo problematycznych ciążach i jak rodzice i lekarze walczą aby dziecko się urodziło" Będą Jakieś malutkie 6-cio aczki, i ciążę pozamaciczną... Na razie oglądamy z mężem bo nie jest drastycznie tylko ciekawie ale nie wiem czy dam radę do końca...na razie jest o maluszku który przy pupie miał narośl, która rosła razem z nim i była większa od dziecka Pokazali operację ( wyciągają macicę i operują, potem wsadzają maluszka znowu i zaszywają ) ????? MASAKRA
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Jeden egzamin zaliczony na resztę wyników trzeba czekać Dzisiaj odpoczywam, bo wczoraj mieliśmy małą imprezkę parapetówkową(to już chyba 2, bo trzeba było podzielić znajomych na kilka części, bo na raz by się nie zmieścili ). Idę obiad gotować teraz, później nadrobię resztę. miłego dnia
|
#713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzieki za odpowiedzi! Dzisiaj sobie odpuszcze ale jesli w przyszlym tygodniu nadal bede miala na to taka ochote to sie za to wezme, w koncu lepiej zrobic to poki sie chce, potem moze byc gorzej z samopoczuciem Tez uciekam obiadek konczyc!
|
|
#714 | ||||||
|
Gang Iren
|
Wrzucilam na maila zdjecie.Musialam uwiecznic,ze zima zawitala i do Anglii,bo to nie czesty widok
![]() Cytat:
I dziekuje za zyczenia zdrowia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za kolejny tydzien.Moze juz czujesz zblizajacy sie porod i dlatego tak dzialasz. Ja skonczylam dzis tydzien 31! A teraz czas do pracy ![]() Milej niedzieli laseczki!
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka, to zdjęcie mi się podoba
http://media.myfotojournal.com/blogs...Session-14.jpg Fajne zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- ja pojutrze wchodzę w 36 tydzień ![]() Jeeej, kiedy to zleciało
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
hej gaduly
![]() ja sie tylko z wami witam niedzielnie i dalej ide zdychac w wyrku... bo mnie w nocy dopadlo jakies badziewie... gardlo boli, nos albo zatkany, albo cieknie, spac w nocy w ogole nie moglam i czuje sie ogolnie masakrycznie... dobrze, ze przynajmniej nie mam goraczki... ale i tak zmykam w kimono ![]()
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej ale się objadłam... obiadek dziś był pierwsza klasa
Misiowi w brzuszku chyba też smakowało, bo wierci się...mój wiercipiętek ![]() Tylko opiłam się za dużo pepsi...( oj strasznie mi się już chciało, gazowanego) i teraz wywaliło mi brzusio... i mi ciężko... *Za chwilkę wpadnie mama na kawkę z ciachem pewnie więc...jutro na wadze pewnie ujrzę rekord! gucia zdrowiej kochana i nie dawaj się przeziębieniu...
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja dopiero wstałam...ach ta leniwa niedziela i śniadanko w łóżeczku.. ![]() Aalegna suer, że wózeczek juz zakupiony Karolca do samochodu i wycieczek po mieście to bardzo dobry wózek..oby stan okazl się taki jak podaje ta kobitka. Aguska super twórczość ścienna Anagat oby wam się udało jakaś fajną przeczepę znaleźć w dobrej cenie...ja marzę żeby kiedyś wyruszyć w taką kilkumiesieczną wyprawę przyczepą n. po Europie.. Rybka najwazniejsze że mąż się stara i kupuje ciuszki. Mój to nie wiem czy rozróżniłby pajaca od śpiochów i jakby go samego puścić to by nakupowal tego jak dla conajmniej trojaczków ![]() Ivonka super zdjęcia z ego linku Gucia leż i kuruj się... Co do ubranek to moje jeszcze w kartonach...po remoncie czyli za jakiś miesiąc złożymy komode i zacznie się wielkie pranie i prasowanie. Tak w połowie marca chciałabym już wszystko mieć przygotowane. I mi też od początku 3 trymestru wróciły drzemki w środku dnia. I coraz częściej myślę o kupnie/wypozyczeniu Elle Tense na 1 fazę porodu tzn. na czas tak długi jaki wytrzymam bez znieczulenia...jestem ciekawa czy coś zadziała... P.S. Co do naszego ulubionego tematu czyli jedzenia...to ja ostatnio co weekend robięryż smażony z kurczakiem i warzywami z tym fixem knora na smażony ryż po chińsku. Do tego surówka z pekińskiej...mówię wam rewelacja.... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-02-05 o 15:35 |
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desiu, ja już poprałam i poprasowałam większość rzeczy, a rodzę dopiero pod koniec kwietnia ale z moim kręgosłupem coraz gorzej,także wolałam troszkę wcześniej podziałać, a ciuszki ułożone są w szafie, więc nie mają się jak ukurzyć![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
flower, za jakąś godzine ruszam zobaczyc ten wózek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Najwięcej jest po moim rodzeństwie i po mnie.. Jest tego dużo więcej, tylko mój net słaby
bo bym was zarzuciła wszystkimi zdjeciami

Zima do nas przyszla i bialo jest 

za chęci
Nie wiem co ze mną
A jeszcze ten strach, że możemy wywołać tym skurcze, a to 35 tydzień. Chociaż lekarz nie zabronił, bo wszystko pozamykane mam na cztery spusty. Ach jak on się ze mną nacierpi biedny