Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 14:33   #1921
emerald_sky
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
U nas były wieczorowe suknie długie do ziemi, bo sobie dyrekcja szkoły wymyśliła że ma być wytwornie - tylko wtedy były w modzie czerwone majtki nie podwiązki...
Odwiedzałam niedawno moje liceum, rozmawiałam z nauczycielami o studniówce i wychodzi, że szkoła nie ma nic do gadania. Rocznik sam sobie organizuje studniówkę w jakimś klubie albo placówce weselnej. Zamawiają i załatwiają co trzeba i rozliczają się między sobą, ew. z jakimiś rodzicami. Impreza jak impreza, tylko dziesięciokrotnie droższa, ale kogo obchodzi - w 99% i tak płacą rodzice.
Jedna babka żaliła się, że własna klasa jej nie zaprosiła
W świetle poprzednich postów o hot18 w ekoskórkach i apaszkach przy -15C, jakoś mało robi wrażenie krótka sukienka na imprezie

Edytowane przez emerald_sky
Czas edycji: 2012-02-05 o 14:36
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:37   #1922
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Z cyklu cudowne dzieci show-biznesu: http://www.pudelek.pl/artykul/38068/...loga_o_modzie/
Będzie nowy blog do podziwiania
Jeszcze to http://www.pudelek.pl/artykul/38076/...0_centymetrow/

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka

Edytowane przez PaulinaMigotka
Czas edycji: 2012-02-05 o 14:39
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:42   #1923
chocarome
Raczkowanie

No to będziemy miały zagwarantowane "rozwalacze" na co najmniej kilka miesięcy
Grycanka na pewno zadziwi nas bardziej od Kissie czy Kamilii
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:46   #1924
Magdallen
Zakorzenienie

O, właśnie! Co do Kamili - jest nowy post Co ważne - nie ma w nim tandety
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 14:46   #1925
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
No to będziemy miały zagwarantowane "rozwalacze" na co najmniej kilka miesięcy
Grycanka na pewno zadziwi nas bardziej od Kissie czy Kamilii
Już się boję, co to będzie, jaki szał, serwery przeładowane

Stary 2012-02-05, 14:49   #1926
chocarome
Raczkowanie

No właśnie, ciekawe czy pobije popularność Kasi T.! Obstawiam, że tak
Stary 2012-02-05, 15:03   #1927
veloute
Raczkowanie

A może nie będzie tak źle?
Na pewno będzie drogo, ale na 100% zatrudni sobie stylistów, profesjonalnych fotografów - pewnie będzie to trochę oszukany blog - ale stać ją, więc może nie będzie aż tak koszmarnie...

I sorry ale Kamyly to nic nie przebije
veloute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:04   #1928
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
A może nie będzie tak źle?
Na pewno będzie drogo, ale na 100% zatrudni sobie stylistów, profesjonalnych fotografów - pewnie będzie to trochę oszukany blog - ale stać ją, więc może nie będzie aż tak koszmarnie...

I sorry ale Kamyly to nic nie przebije
Zobaczymy jak to będzie wygladało W sumie, to może być nawet inspiracją dla wiekszych dziewczyn.

Stary 2012-02-05, 15:09   #1929
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak to będzie wygladało W sumie, to może być nawet inspiracją dla wiekszych dziewczyn.
Oby tylko się nie próbowała wciskać w jakieś za małe ciuszki i nie podkreślała aż za bardzo swoich krągłości.
Stary 2012-02-05, 15:13   #1930
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Najprawdopodobniej źle mnie zrozumiałyście
Chyba każda z nas nie miałaby nic przeciwko aby dostawać co miesiąc darmowe ciuchy, ale nie w tym rzecz. Nie napisałam, że mam coś przeciwko narzucaniu się firmom, tylko przeciwko pozyskiwaniu fanów przez nieczyste zagrania, np. kupowanie ich na allegro.
Ale to nie jest temat do tego wątku
A może dużo osób tej całej dziewczyny, która sobie to niby kupuje fanów wchodziło na jej bloga a nie komentowała. Nigdy nie wiadomo kto dlaczego ma tyle 'fanów' lub odwiedzin. Poza tym widać jak 'moda' na blogi modowe robi z ludzi debili, którzy robią wszystko byle by tylko dostać jakąś szmate za darmo. Mnie to rozwala, ale to bardziej dyskusja na zachowania które nas rozwalą niż na mode

Zresztą co to za różnica skad ma fanów? Ważne że biznes się kręci.

Dziewczęta, a ta Grycanka co robi sobie tego bloga to ile ma lat? Ciągle mnie to zastanawia Ale napewno będzie częstym 'gościem' na tym wątku

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-02-05 o 15:17
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:14   #1931
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Odniosłam dokładnie takie samo wrażenie. Jest nawet obszerna zakładka "współpraca".
Z jednej strony narzekanie, że jak one mogą się tak narzucać firmom, a z drugiej sama byś tak chciała
Też odnoszę takie wrażenie. Chocarome, niby prowadzisz swojego bloga dla przyjemności, z pasji, ale z równą pasją trzaskasz w tym wątku kolejne elaboraciki odnośnie zarobków bloggerek, biznesów, reklam, darmowych ubrań, a przy tym zasłaniasz się tłumaczeniem, że siedzisz w temacie i stąd tak często poruszasz ten temat. Miej odrobinę cywilnej odwagi i przyznaj się, że prowadzisz bloga by zarobić. Choćbyś nie wiadomo jak się wykręcała, Twoje posty mówią same za siebie. Niby potępiasz Glamourinę za jej chęć wypłynięcia w "branży" jednocześnie sama uskuteczniasz tutaj kryptoreklamę swojej osoby. Sorry, dla mnie nie różnisz się niczym od bloggerek-reklam noszących romwe, buty z dezee czy innego butiku. I tak, pogardziłabym prezentami od romwe

Co do studniówki, miałam swoją w 2008 roku. Miałam długą, prostą, czarną sukienkę, dość klasyczną, więc obecnie także założyłabym ją na studniówkę. Zdjęcia, które jedna z Wizażanek wstawiła niedawno są przerażające Ja bym taką krótką kiecką zaskoczyła TŻta w sypialni, a nie balowała na studniówce Aha, zdjęć z podwiązką też sobie nie robiłam, to nie moja estetyka
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:27   #1932
Magdallen
Zakorzenienie

Coś na temat mody studniówkowej jeszcze: http://kwejk.pl/obrazek/903913/ach,studniowka....html
Stary 2012-02-05, 15:30   #1933
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Coś na temat mody studniówkowej jeszcze: http://kwejk.pl/obrazek/903913/ach,studniowka....html
Goryl mnie rozwalił ahahahaha
Stary 2012-02-05, 15:31   #1934
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Ma dziewczyna swój styl .

Co to za sklep romwe? Bo nigdy o nim nie słyszałam, ale coraz częściej na faszjon blożkach mozna zobaczyć reklamę tegoż cudownego sklepu

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 15:44   #1935
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Mother of God
Stary 2012-02-05, 15:48   #1936
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Oby tylko się nie próbowała wciskać w jakieś za małe ciuszki i nie podkreślała aż za bardzo swoich krągłości.
no właśnie - jeśli jej pomogą styliści z głową to moze to być naprawdę dobra rzecz dla dziewczyn plus size oby, bo jak rzeczywiście będzie latać w obcisłych skórach to sorry...
Stary 2012-02-05, 15:50   #1937
natalkaa7522
Zakorzenienie

Jacykowa jej dać jako stylistę
Stary 2012-02-05, 16:10   #1938
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A może dużo osób tej całej dziewczyny, która sobie to niby kupuje fanów wchodziło na jej bloga a nie komentowała. Nigdy nie wiadomo kto dlaczego ma tyle 'fanów' lub odwiedzin. Poza tym widać jak 'moda' na blogi modowe robi z ludzi debili, którzy robią wszystko byle by tylko dostać jakąś szmate za darmo. Mnie to rozwala, ale to bardziej dyskusja na zachowania które nas rozwalą niż na mode

Zresztą co to za różnica skad ma fanów? Ważne że biznes się kręci.

Dziewczęta, a ta Grycanka co robi sobie tego bloga to ile ma lat? Ciągle mnie to zastanawia Ale napewno będzie częstym 'gościem' na tym wątku
Podobno ma 16 lat

Stary 2012-02-05, 16:14   #1939
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
niby prowadzisz swojego bloga dla przyjemności, z pasji, ale z równą pasją trzaskasz w tym wątku kolejne elaboraciki odnośnie zarobków bloggerek, biznesów, reklam, darmowych ubrań, a przy tym zasłaniasz się tłumaczeniem, że siedzisz w temacie i stąd tak często poruszasz ten temat. Miej odrobinę cywilnej odwagi i przyznaj się, że prowadzisz bloga by zarobić. Choćbyś nie wiadomo jak się wykręcała, Twoje posty mówią same za siebie. Niby potępiasz Glamourinę za jej chęć wypłynięcia w "branży" jednocześnie sama uskuteczniasz tutaj kryptoreklamę swojej osoby. Sorry, dla mnie nie różnisz się niczym od bloggerek-reklam noszących romwe, buty z dezee czy innego butiku. I tak, pogardziłabym prezentami od romwe
Przyznam szczerze, że ta dyskusja zaczyna mnie trochę bawić - nie zamierzam się przyznawać do czegoś, czego nie robię Jeśli to się zmieni, to z pewnością nie będę tego zatajała Nie czerpię z bloga dochodu, specjalnie mnie to nie martwi, zarabiam pieniądze w inne zupełnie inne sposoby - między innymi raz na jakiś czas robię zdjęcia dla różnych firm, jednak nigdy nie publikuję ich na blogu. Praca to praca, a blogowanie to zupełnie inna, odrębna historia.
Tak jak już napisałam - owszem, blogowanie przynosi mi drobne korzyści, np. wysokie zniżki na zakupy, czy w ostatnim tygodniu drobny prezent od jednej firmy. Jednak nigdy nie pomyślałabym o tym, żeby prowadzić bloga, po to, żeby zarobić. Przed obecnym blogiem przez 2 lata prowadziłam fotograficzny dziennik, wtedy okryłam, że prowadzenie bloga daje mi prawdziwą przyjemność
Twój zarzut wydaje mi się trochę nie na miejscu, choć z 2 strony..
Fakt, jakiś czas temu poruszyłam temat Glamouriny - czytając moje wpisy faktycznie miałyście prawo, by pomyśleć, że piszę o niej z zazdrości. Jednak nigdy nie napisałam na temat jej stylu czy wyglądu nic negatywnego, więc to chyba mówi samo za siebie o tym, że nie mam nic do niej, jako osoby Skrytykowałam to, że wywyższała się w wywiadach i nie chciała wytłumaczyć okoliczności, w jakich przez miesiąc uzbierała tyle fanów, podczas gdy statystyki jej bloga i liczba obserwatorów skutecznie zaprzeczała możliwości uczciwego zdobycia tych facebookowych obserwatorów.
Nie krytykowałam jej "chęci wypłynięcia w branży" tylko sposób, w jaki chwali się fanami i zarobkami Dla mnie to duża różnica.

Możemy uznać dyskusję za zamkniętą?

Wracając do głównego tematu wątku..
Mnie dzisiaj (dla odmiany) bardzo pozytywnie "rozwaliła" ta Pani:
http://bastamb-szafa.blogspot.com/20...zone-trio.html

Podziwiam ją za odwagę i klasę.. Marzę o takiej młodej babci, interesującej się modą

___

PS. Dopiero teraz doczytałam wpisy "nade mną" - mówicie poważnie, że ta Grycanka ma 16 lat?

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-05 o 16:16
Stary 2012-02-05, 16:24   #1940
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
PS. Dopiero teraz doczytałam wpisy "nade mną" - mówicie poważnie, że ta Grycanka ma 16 lat?
W jakimś wywiadzie było, matka mówiła.

Stary 2012-02-05, 16:26   #1941
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno ma 16 lat
No jasne Ubiór jak 20 kilku letnia prostytutka, a ma 16 lat.

Cytat:
Wracając do głównego tematu wątku..
Mnie dzisiaj (dla odmiany) bardzo pozytywnie "rozwaliła" ta Pani:
http://bastamb-szafa.blogspot.com/20...zone-trio.html

Podziwiam ją za odwagę i klasę.. Marzę o takiej młodej babci, interesującej się modą

___

Pierwszy raz widzę bloga starszej osoby Ale na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno.

Podobno tyle ma Ale kto to wie

Cytat:
Jeśli to się zmieni, to z pewnością nie będę tego zatajała Nie czerpię z bloga dochodu, specjalnie mnie to nie martwi, zarabiam pieniądze w inne zupełnie inne sposoby - między innymi raz na jakiś czas robię zdjęcia dla różnych firm, jednak nigdy nie publikuję ich na blogu. Praca to praca, a blogowanie to zupełnie inna, odrębna historia.
Tak jak już napisałam - owszem, blogowanie przynosi mi drobne korzyści, np. wysokie zniżki na zakupy, czy w ostatnim tygodniu drobny prezent od jednej firmy.
Twój zarzut wydaje mi się trochę nie na miejscu, choć z 2 strony..
Fakt, jakiś czas temu poruszyłam temat Glamouriny - czytając moje wpisy faktycznie miałyście prawo, by pomyśleć, że piszę o niej z zazdrości. Jednak nigdy nie napisałam na temat jej stylu czy wyglądu nic negatywnego, więc to chyba mówi samo za siebie o tym, że nie mam nic do niej, jako osoby Skrytykowałam to, że wywyższała się w wywiadach i nie chciała wytłumaczyć okoliczności, w jakich przez miesiąc uzbierała tyle fanów, podczas gdy statystyki jej bloga i liczba obserwatorów skutecznie zaprzeczała możliwości uczciwego zdobycia tych facebookowych obserwatorów.
Nie krytykowałam jej "chęci wypłynięcia w branży" tylko sposób, w jaki chwali się fanami i zarobkami Dla mnie to duża różnica.
Ale nikt nie mówi, że zazdrościsz Glamurinie urody, tylko tego że zarabia na 'oszukanym' blogu. poza tym dlaczego ktoś ma się tłumaczyć ze swoich 'fanów'? ma to ma, nie ma to nie ma. Czyż dla Ciebie nie ważne są liczby? Ciągle podliczałaś ile Kasia T. zarabia za ile dni i wejść. Ja po prostu nie lubię czegoś takiego, że ktoś mówi, ze nienawidzi np. emu a sam w nich pomyka (może głupi przykład, ale chodzi o przykład).

A jak na prawdziwą fashionistkę, koleżanka z klasy kiedyś w swoich kopytach (tak na nią mówie, bo zawsze przychodzi w śmiesznych obcasach, które robią jej z nóg kopyta ) wywaliła się na schodach ale torbę na zgięciu ramienia ciągle trzymała w górze Tak jakoś teraz mi się to przypomniało.
Stary 2012-02-05, 16:31   #1942
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Teraz mi się przypomniało, że w DDTVN były grycanki i toczyła sie dyskusja na temat ich wygladu. Bo ta młodsza ma 16 lat, a wyglada powazniej, tak sie ubiera, chodzi na bankiety. Matka to potem prostowała, itd.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:

A jak na prawdziwą fashionistkę, koleżanka z klasy kiedyś w swoich kopytach (tak na nią mówie, bo zawsze przychodzi w śmiesznych obcasach, które robią jej z nóg kopyta ) wywaliła się na schodach ale torbę na zgięciu ramienia ciągle trzymała w górze Tak jakoś teraz mi się to przypomniało.
Bo trzeba być feszyn w każdej sytuacji. Nawet mało komfortowej.

Stary 2012-02-05, 16:49   #1943
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
No jasne Ubiór jak 20 kilku letnia prostytutka, a ma 16 lat.
Pierwszy raz widzę bloga starszej osoby Ale na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno.
Ja też, ale w sumie to pozytywna odmiana po tych wszystkich blogach feszyn dziesięciolatek Chyba namówię swoją babcię na zmianę stylu, a później zmuszę ją, żeby założyła sobie bloga. Zaoferuję jej nawet darmowe sesje

Cytat:
Ale nikt nie mówi, że zazdrościsz Glamurinie urody, tylko tego że zarabia na 'oszukanym' blogu. poza tym dlaczego ktoś ma się tłumaczyć ze swoich 'fanów'? ma to ma, nie ma to nie ma.
To nie do końca tak wygląda - po prostu trochę zbulwersowało mnie to, że inne szafiarki (Cajmel, jestemkasia, charlize) dochodzą do wszystkiego samodzielnie, całkowicie uczciwie (miejmy nadzieję ) a później przychodzi dziewczyna, ktora bloga prowadzi zaledwie kilka miesięcy, prawie nikt go nie komentuje, a ona mówi, że jest topową bloggerką.
Ale w sumie fakt, faktem - nic mi do tego, więc od początku nie powinnam w to wnikać
Jeśli Glamourina zarabia na blogu i dzięki temu może poświęcać się swojej 2, innej pasji, to w sumie wyjdzie to na dobre nie tylko jej, ale i innym, którzy wykorzystają jej umiejętności lingwistyczne

Cytat:
Czyż dla Ciebie nie ważne są liczby? Ciągle podliczałaś ile Kasia T. zarabia za ile dni i wejść. Ja po prostu nie lubię czegoś takiego, że ktoś mówi, ze nienawidzi np. emu a sam w nich pomyka (może głupi przykład, ale chodzi o przykład). .
Zależy jakie liczby.. Niektóre są dla mnie nie tyle ważne, co raczej fascynujące. Tak jest na przykład z zarobkami Kasi T.
Jest bardzo ładna, ubiera się estetycznie i modnie, więc nie dziwię się dlaczego cieszy się taką popularnością
Pisałam o jej zarobkach, bo ktoś wspomniał, że 1000 zł zarobków z bloga to niezły grosz. Dlatego zaczęłam wyliczać ile może zarabiać Kasia - czy jest to wspomniana suma, czy może dużo większa.
Nie podliczam tego ciągle, tak jak mi to zarzucasz Choć mam taką sklerozę, że już nawet nie pamietam ile wyszło z moich 1 obliczeń. Nevermind

Jest oryginalnie, nie da się ukryć
Stary 2012-02-05, 17:01   #1944
klaustynka
Zadomowienie

Sesja w pościeli bardzo nieudana Coś tam dziewczynie świtało w głowie, ale wyszła kupa.

W tym zestawieniu tych czarnych skarpetek praktycznie nie widać, dobrze się komponują.
Cytat:
Z cyklu cudowne dzieci show-biznesu: http://www.pudelek.pl/artykul/38068/...loga_o_modzie/
Będzie nowy blog do podziwiania
Jeszcze to http://www.pudelek.pl/artykul/38076/...0_centymetrow/
Grycanki chcą zawojować Polskę
Pewnie zatrudni sobie fachowców, którzy będą ją ubierać, robić zdjęcia i prowadzić bloga... Moim zdaniem ona nie nadaje się na szafiarkę oraz ma tandetny styl Nagle na rzecz bloga zacznie się ubierać poprawnie i modnie? Oszukaństwo.

Ta chuda pani od tyłu wygląda fajnie, tak bajkowo, ale od przodu to istna tragedia
Cytat:
Chocarome, niby prowadzisz swojego bloga dla przyjemności, z pasji, ale z równą pasją trzaskasz w tym wątku kolejne elaboraciki odnośnie zarobków bloggerek, biznesów, reklam, darmowych ubrań, a przy tym zasłaniasz się tłumaczeniem, że siedzisz w temacie i stąd tak często poruszasz ten temat.
Chocarome już jakiś czas temu wyczułam u Ciebie lekką zazdrość... Tego nie da się nie wyczuć
Cytat:

Pozytywnie
Cytat:
Bo trzeba być feszyn w każdej sytuacji. Nawet mało komfortowej.
Stary 2012-02-05, 17:03   #1945
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Ale nikt nie mówi, że zazdrościsz Glamurinie urody, tylko tego że zarabia na 'oszukanym' blogu. poza tym dlaczego ktoś ma się tłumaczyć ze swoich 'fanów'? ma to ma, nie ma to nie ma. Czyż dla Ciebie nie ważne są liczby? Ciągle podliczałaś ile Kasia T. zarabia za ile dni i wejść. Ja po prostu nie lubię czegoś takiego, że ktoś mówi, ze nienawidzi np. emu a sam w nich pomyka (może głupi przykład, ale chodzi o przykład).
Dokładnie to miałam na myśli. Zaglądanie ludziom w statystyki, dogłębna analiza tego, kto ma więcej, a kto mniej, zalatuje mi dziecinnym współzawodnictwem, a nie pasją. Chocarome, zajrzałam na Twojego bloga, jak dla mnie nie wyróżnia się zbytnio, z pewnością wielu osobom się podoba Twój styl, ale mi czegoś w nim brakuje. Może zamiast angażować swoją energię w to ile kto ma wejść na bloga, warto byłoby poświęcić się swoim zainteresowaniom i rozwijać stronę, wtedy reklamodawcy sami się zgłoszą Wiadomo, że zależy Ci na kontaktach z butikami, krzyczący odnośnik "współpraca" mówi sam za siebie

Edytowane przez Cherry Blossom Girl
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:07
Stary 2012-02-05, 17:03   #1946
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jakie liczby.. Niektóre są dla mnie nie tyle ważne, co raczej fascynujące. Tak jest na przykład z zarobkami Kasi T.
Jest bardzo ładna, ubiera się estetycznie i modnie, więc nie dziwię się dlaczego cieszy się taką popularnością
Pisałam o jej zarobkach, bo ktoś wspomniał, że 1000 zł zarobków z bloga to niezły grosz. Dlatego zaczęłam wyliczać ile może zarabiać Kasia - czy jest to wspomniana suma, czy może dużo większa.
Nie podliczam tego ciągle, tak jak mi to zarzucasz Choć mam taką sklerozę, że już nawet nie pamietam ile wyszło z moich 1 obliczeń. Nevermind

Chocarome, ja Ci nie chce nic zarzucać, tylko chciałam napisać, ze ciągle obliczasz, kalkulujesz kto ile zarabia, skąd kto ma fanów, że blogi sa typowo komercyjne, a u Ciebie na blogu zobaczyłam to samo. Zresztą, fajnie jest dostać coś raz na jakiś czas nie wiem, od jakiejś firmy (btw. oni [firma] sami wybierają co komuś wysyłają czy to blogerka wybiera? zawsze jestem tego ciekawa ) i napisać, że dostało się jakiś prezent od firmy i spoko. Ale jak widze w każdym poście że to od firmy X, to od firmy Y. Patrze następny post: buty od tej i tej firmy, wszystko 'firmowe' to traci to sens. A z boku kilkadziesiąt ikonek firm. Dla mnie to jest rzucanie tylko w twarz różnymi firmami. I to zresztą z wszystkimi firmami jakie lecą.

Cytat:
Dokładnie to miałam na myśli. Zaglądanie ludziom w statystyki, dogłębna analiza tego, kto ma więcej, a kto mniej, zalatuje mi dziecinnym współzawodnictwem, a nie pasją. Chocarome, zajrzałam na Twojego bloga, jak dla mnie nie wyróżnia się zbytnio, z pewnością wielu osobom się podoba Twój styl, ale mi czegoś w nim brakuje. Może zamiast angażować swoją energię to ile kto ma wejść na bloga, warto byłoby poświęcić się swoim zainteresowaniom i rozwijać stronę, wtedy reklamodawcy sami się zgłoszą Wiadomo, że zależy Ci na kontaktach z butikami, krzyczący odnośnik "współpraca" mówi sam za siebie
Sory, odnośnik współpraca jest teraz wszedzie! Tylko w niektórych (rzadkich) przypadkach nie ma takiego czegoś. A jak widze nowo założone blogi, jeden post ale jest zakładka Współpraca.

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:06
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:15   #1947
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Sory, odnośnik współpraca jest teraz wszedzie! Tylko w niektórych (rzadkich) przypadkach nie ma takiego czegoś. A jak widze nowo założone blogi, jeden post ale jest zakładka Współpraca.
I to jest straszne! Gdzie się podziała kreatywność i własny styl? Wolałabym bloga na którym może posty pojawiają się rzadziej, a nie są w całości sponsorowane. Potem wchodzę na kilka blogów, a tam jak grzyby po deszczu wyskakują zestawiki stworzone na siłę, no bo przecież trzeba pokazać szmaticzku który przysłał sklep. Dobiło mnie, gdy weszłam na trzy różne blogi, a tam każda dziewczyna miała na sobie identyczny sweterek z internetowego butiku.
Stary 2012-02-05, 17:24   #1948
veloute
Raczkowanie

Cytat:
Dobiło mnie, gdy weszłam na trzy różne blogi, a tam każda dziewczyna miała na sobie identyczny sweterek z internetowego butiku.
W kosmetycznych jest często to samo, przecież każdy lubi dostawać za darmo - kto twierdzi że nie, to jest hipokrytą
Umówmy się że 80% blogerek robi to między innymi po to żeby wyrwać coś za friko. I choćby się zapierały - nie uwierzę że to nieprawda.
Stary 2012-02-05, 17:38   #1949
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
dogłębna analiza tego, kto ma więcej, a kto mniej, zalatuje mi dziecinnym współzawodnictwem, a nie pasją.
Skłonilas mnie do refleksji.. Trudno Ci nie przyznać racji, faktycznie nie powinnam wtrącać się w nieswoje sprawy i cudze statystyki. Lubię doczepiać się do szczegółów, pewnie stąd u mnie skłonność do nadmiernej analizy.. Ale wszystko jest uleczalne
Cytat:
Może zamiast angażować swoją energię w to ile kto ma wejść na bloga, warto byłoby poświęcić się swoim zainteresowaniom i rozwijać stronę, wtedy reklamodawcy sami się zgłoszą
Nie angazuję w to energii, bo to już automatyczny odruch.. Ale odkąd zauważyłam, że liczba obserwatorów/wejść nie świadczy o jakości i stylu staram się walczyc z tym nawykiem Jeśli przez kilka miesięcy nie wspomnę o żadnej aferze z kupowaniem fanów, to będzie znak, że udało mi się zerwać z nałogiem patrzenia na statystyki

A co do rozwijania strony - koncentruję się na tym z całych sił, ale mróz mi to znacząco utrudnia Niedługo chyba się zbuntuję i wyjadę na zmywak do Australii, wrócę dopiero 26 czerwca

Cytat:
Wiadomo, że zależy Ci na kontaktach z butikami, krzyczący odnośnik "współpraca" mówi sam za siebie
Odnośnik współpraca powstał u mnie po 9 miesiącach prowadzenia bloga, kiedy zaobserwowałam, że pojawia się praktycznie na każdym, nawet nowo powstałym blogu, jak to zauważyła Natalkaa7522

Cytat:

Chocarome, ja Ci nie chce nic zarzucać, tylko chciałam napisać, ze ciągle obliczasz, kalkulujesz kto ile zarabia, skąd kto ma fanów, że blogi sa typowo komercyjne, a u Ciebie na blogu zobaczyłam to samo. .

Właściwie na każdym blogu jest to samo - różnią się tylko stylizacje i zdjęcia. Ja często oceniam komercyjność bloga na podstawie tego, czy linki do sklepów są prezentowane w postaci hiperlinków "click" albo "kupione tutaj" - które zmuszają do kliknięcia. Tak swojego czasu było np. u Fashionelki, teraz jest tak u daisyline

Cytat:

Zresztą, fajnie jest dostać coś raz na jakiś czas nie wiem, od jakiejś firmy (btw. oni [firma] sami wybierają co komuś wysyłają czy to blogerka wybiera? zawsze jestem tego ciekawa ) i napisać, że dostało się jakiś prezent od firmy i spoko.
Z tego co wiem, na podstawie współpracy z Romwe bloggerka sama wybiera Choć to pewnie zależy też od firmy
Jednak jaki sens miałoby obdarowywanie szafiarek rzeczami, które nie są w ich stylu i których same nie wybierały? To chyba mijałoby się z celem

Cytat:
Ale jak widze w każdym poście że to od firmy X, to od firmy Y. Patrze następny post: buty od tej i tej firmy, wszystko 'firmowe' to traci to sens. A z boku kilkadziesiąt ikonek firm. Dla mnie to jest rzucanie tylko w twarz różnymi firmami. I to zresztą z wszystkimi firmami jakie lecą.
Ale szafiarki zazwyczaj podpisują wszystkie rzeczy, które na sobie mają na danym zdjęciu. Ja też tak robię, podpisuję każdą rzecz, niezależnie od tego czy pochodzi z h&mu, zary czy z jakiegoś nieznanego sklepu. A nikt mnie chyba nie będzie podejrzewał o to, że współpracuję z Inditexem

A wracając do rozwalaczy..
Co powiecie na taką, stylową sukienkę:
http://elfka.pl/?p=5464

?

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-05 o 17:42
Stary 2012-02-05, 18:05   #1950
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest straszne! Gdzie się podziała kreatywność i własny styl? Wolałabym bloga na którym może posty pojawiają się rzadziej, a nie są w całości sponsorowane. Potem wchodzę na kilka blogów, a tam jak grzyby po deszczu wyskakują zestawiki stworzone na siłę, no bo przecież trzeba pokazać szmaticzku który przysłał sklep. Dobiło mnie, gdy weszłam na trzy różne blogi, a tam każda dziewczyna miała na sobie identyczny sweterek z internetowego butiku.
No właśnie to jest problem.. A te 'wielkie' blogi zazwyczaj mają ciuchy z różnych firm i przeważnie jest to samo na kilku blogach. Zresztą ja sie ciesze że nie wchodze na takie badziewia typu glamurina, fashionelka czy na bloga Tusk. Wszystkiego dowiaduje sie stąd

Cytat:
Z tego co wiem, na podstawie współpracy z Romwe bloggerka sama wybiera Choć to pewnie zależy też od firmy
Jednak jaki sens miałoby obdarowywanie szafiarek rzeczami, które nie są w ich stylu i których same nie wybierały? To chyba mijałoby się z celem
Wiesz, mnie by to nie zdziwiło. Ważne jest że coś się dostało.

Cytat:
Ale szafiarki zazwyczaj podpisują wszystkie rzeczy, które na sobie mają na danym zdjęciu. Ja też tak robię, podpisuję każdą rzecz, niezależnie od tego czy pochodzi z h&mu, zary czy z jakiegoś nieznanego sklepu. A nikt mnie chyba nie będzie podejrzewał o to, że współpracuję z Inditexem
Nie chciałam tu wypisywać nazw firm dlatego dałam X,Y,Z.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości