|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
zanka imprezkę dla Filipa robisz?
ja się postawiłam i żadnych obiadów robić na urodziny nie będę. zaprosiłam gości na godz 16. Zaraz jadę odebrać tort (w kształcie ciuchci ), upiekłam marchewkowe, bezę Pavlowej z malinami, mama mi zrobiła ciasto cappucino i może jeszcze kupię jakieś rurki z kremem, +owoce , soki i Piccolo.
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cieszę się, że Was troche rozbawiłam.
Agata ma suche plcki na brzuchu, przy szyjce. Więc wracamy do Nutry ![]() Dla dzisiejszych jubilatów najlepszego. Wczoraj wpadli moi rodzice do Agaty na imieniny (u nas w zasadzie sięnie obchodzi, ale ojciec mój stwierdził, ze to pierwsze to przyjdą) i Agata dostała płaczącą lale Na raziepróbuje wydłubać jej oko Bo uczy sę chwyty pęsetowego (palec wskazujący + kciuki).
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Dziękuję w imieniu mojej córy za wszystkie życzenia Zaległe i niezaległe sto lat dla Radka i Maksia, Sophie, Ali! I dla Flipków Zankowego i Youyouowego! Kodów nie pobrałam, wstyd mi ale zaspałam Przepraszam!Siedzimy w tym mrozie w domu, auto nie chce ruszyć, ech. Nadrabiam. Miłego dnia! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-02-05 o 12:55 |
|
|
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() : roza:Cytat:
Idę, idę TŻ właśnie jeździ po mieście w poszukiwaniu jakiś leków dla mnie Żeby tylko Dominik się nie zaraził ![]() Sweet fajnie, że już przechodzi Eweeve jej ?Ellika , Natka zdolne te Wasze pociechy
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam wczoraj część, tego co wymyśliła, a później cała kulminacja przypadła na powrót TZ do domu. Otóż, mówię mu, że jak chce to niech idzie do mamy, ja się kładnę bo chcę odespać wczorajsze, poszedł wchodzi a
|
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Cholera mam konkurencję
![]() U nas dziś leniwy dzień.. mamy jechać do C&A bo kupiłam wczoraj Tż koszulkę i się okazała za mała i trzeba wymienić na większą.. roztył się .. ale tak nam się nie chce ruszać tyłków w ten mróz że coś mi się wydaje, że nie pojedziemy..http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/ojc...em_225779.html Widziałyście? Sama już nie wiem co myśleć o tym chłopaku.. z jednej strony też coś kręci w swoich zeznaniach.. a z drugiej.. nie wiem.. jakoś jak patrzę na niego to wydaje mi się, że nie miał z tym nic wspólnego.. |
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
Sophie, Alunia, Radek, Filipek sto lat. Samych usmiechow i rosnijcie nam zdrowo
![]() A mnie zastrzelcie. Chyba mamy uczulenie na nutramigen. Nie wiem czy to mozliwe ale odkad malemu podaje, jego cera wyglada coraz gorzej. Jestem zalamana.
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kajool ale to znaczy jak się pogarsza? A tak w ogóle dzień dobry!
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
liszaj na raczce jest coraz wiekszy, buzia cala wysypana.
|
|
#3550 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. i syberyjskie mrozy 0 stopniA na dowód tego że zima dotarła do Londynu wklejam zdjęcia. i uwaga to pierwszy kontakt Emila ze śniegiem: |
||
|
|
|
#3551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak porady koleżanek po fachuCytat:
![]() Piccolo obowiązkowo ![]() Cytat:
Moja teściowa wczoraj: a jej tak wygodnie?? mysle sobie-to się jej zapytaj...przecież jakby jej nie było wygodnie(lezenie w leżaczku) moim zdaniem, to bym jej tak nie kładła. Albo rozmowa mojej teściowej z moja babcia wczoraj-początku nie słyszałam, bo mnie nie było, wchodze do pokoju, a tesciowa mówi do mojej babci-mówiłam im, ale jakoś tak....nie mam pojęcia o co chodziło, na 100 o Julkę, że coś tam nam mówiła jak mamy zrobic, czy coś, a my tak nie zrobiliśmy, a z tego co powiedziała( ale jakos tak....) wynika, że skoro ona powiedziała jak mamy zrobic, a my tak nie zrobiliśmy, to coś nie tak jest....takl jakbym ja się przejmowała tym co ona mówi, albo robiła to co mi mówi, no masakra...ja takie ,,rady" jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam Sorki dziewczyny, musiałam![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
wrrr... nie chce załadować zdjęcia
|
|
|
|
#3553 | |||
|
Zakorzenienie
|
wpadam na moment tylko
![]() Cytat:
![]() ![]() i dla Sophie ![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
ojjjj....dużo zdrówka! ![]() może spotkanie kiedyś dojdzie do skutku ![]() Cytat:
![]() trudno powiedzieć.... ale jeśli się okaże że rzeczywiście nic nie wiedział, to mi go żal będzie...
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
Dziekujemy za zyczonka
W podzience wstawiamy zdjecia
|
|
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze zyczonka dla Aluni , Radka I Filipa
|
|
|
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Na razie pracuję przez cały tydzień od wtorku do niedzieli od 15-22 lub od 16-24. Pierwsza zmiana ma być oczywiście od 14 do 22, ale ja nie dam rady na ta godzinę dojechać do pracy, wiec jest od 15. Wczoraj było ok, poza tym, że rozbiłam butelkę wina na szczęście nie drogiego. Będę musiała zapłacić przy wypłacie. ![]() eveewe teściowe to już chyba tak mają. Czasami mam wrażenie, że w momencie kiedy kobieta staję się teściową, wstępuje w nią jakiś demon Sophie, Alunia, Radek, Filipek- ![]() Nataszkaa kocham Bruca- to mój ideał ( zaraz za mężem) ![]() Oliweczka z ząbkami nie pomogę, bo Asia jeszcze bezzębna Natka_ gratulacje ! ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
dołączam się
i sto lat dla Sophie![]() śliczna kruszyna Ps. zdjęcia się nie wstawiły. dlatego wolę fb - bo tam prościej. co to ja chciałam rzec.... aha sto lat wszystkim dzieciaczkom za ich miesięcznice, ząbki i nowe umiejętności. ![]() k laski:u nas Emil się rozregulował jak w każdy weekend zresztą. T. nawet przez 5 min nie może z nim zostac sam na sam bo jest potworny wisk. i tak zamiast mieć więcej wolnego w weekend, pracuję dużo ciężej ![]() ![]() Marinka -zdrówka dla Igorka no i dla Biedroneczki Domka
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Agni jak nie ma M. to tez jestem jakoś bardziej zorganizowana. A w weekendy jakośwszytsko się rozregulowuje (czy jakoś tak)
|
|
|
|
#3559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnej wysypki, zaczerwienienia. Wieczorami czasami daje koncert płaczu, ale to chyba po prostu ze zmęczenia. Właściwie nadal nie wiem co jej dolega. Pediatra kazała podawać smecte i debridat, bo podobno leczy jelita. Ale ja jej zupełnie nie ufam.
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem chyba specjalnie mi dokucza i udowadnia, że to co robię przy małej jest złe i ona to robiła i zrobiłaby dużo lepiej.. przykre to jest.. Teraz po tej sprawie z Madzią to już w ogóle.. źle trzymam, źle kładę.. jak np leżała Hania na kanapie i ją ubierałam.. i odwróciłam się po czapkę a ta od razu z tekstem "Widzisz! Odwróciłaś się od niej.. mogła spaść!" i taka zadowolona mina, że akurat ona siedziała obok i "czuwała"..wrrrr No i widzę, że dużo fanek ma nasz Bruce
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?
rysiki Witam Ja Ciebie, bo nie pamiętam czy się witałam czy nie a powiedz co Ci intuicja mówi ?
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam od lekarza ( 80 zł za wizytę plus tyle samo za leki... ). Do naszej ostatniej złotówki
No i antybiotyk dla malucha, encorton, i tak dalej... Bo kaszel paskudny, i sugerujący możliwy przyszły skurcz na płucach. Więc jak najszybciej mam podać leki i dobrze, że pojechałam. Ehhhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
IGUŚ
![]() ALA |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Te nasze teściowe to wstrętne baby, nie ma co
Ubić i sprawdzać czy żyje czy bić dalej.Zanetaa ja kupiłam huggiesy na basen. Bo tylko takie były w tesco. Jeszcze nie sprawdzałam, na basen się wybierzemy jak się ferie u nas skończą bo teraz pewnie dzieciaków dużo. Zanka najlepszego dla Filipa ![]() Byliśmy na obiedzie i u moich rodziców. Ale długo się nie nabyliśmy bo sara miała dosyć. Wyła, wszystko i wszyscy jej przeszkadzali. Po powrocie właśnie padła jak kawka. Straszny wrażliwiec te moje dziecko. Kajool jak to możliwe że po nutrze? może winowajca to co innego?Wiecie że Sara nie chce mi jeść zupek tych z bobovity od 6mca z bardziej stałą konsystencją? I co ja mam zrobić? przecież musi jakoś się nauczyć jeść coś innego niż papki. Marina Wy to się macie z tymi chorobami. Biedaczki
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Patik , Carmela
ale damy radę z tym pakudnym choróbskiem...Patik mój też nie chciał, zamykał mordkę i za nic mu nie wcisnęłam! Dopiero, za radą carmeli , do takich papkowatych dodawałam troszkę gotowanego ryżu, tych ziarenek. Albo meszałam - troszkę tych grudek z bobovity do papkowatego słoika... I stopniwo. Dopiero teraz ( 8 m-cy ) zje mi sam z pół tego grudkowatego z bobovity
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka 100 lat dla FILIPA
Marina biedny ten twój Rogi, tak często choruje
|
|
|
|
#3567 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zanetaa88;32086376]JAKIE SĄ DOBRE PAMPERSY NA BASEN ?
QUOTE] http://allegro.pl/huggies-swimmers-p...098447600.html iwona |
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=iwonap79;32087051]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za opinie. Pojadę na zakupy i kupię....
Patik nie martw się na pewno któregoś dnia załapie, że jest co innego niż papka. Ja uważam, że póki moja zębów nie ma, nie mogę od niej wymagać, aby jadła z grudkami - takie moje zdanie. Tak naprawdę dopiero się uczy każdej konsystencji, po przecież od urodzenia miała wszystko płynne... Marina |
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy Wszystkim mamusiom za
![]() ![]() I dla Sophie, Radka i Filipka również moc ![]() My byliśmy na obiadku u teściów, Ala załapała się na mały gotówkowy prezencik z okazji swojego świątka, a ja się objadłam po obiadku pysznym ciachem i mnóstwem cukierasków ![]() Ala długo nie widziała dziadka (teścia) i na jego widok na początku bardzo płakala, jak tylko coś do niej powiedział czy usmiechnął się, chyba zaczyna się ten okres gdzie nie do wszystkich będzie lgnęła.... Igorek wracaj szybciutko do zdrowia, dobrze Marina, że poszłas jednak do lekarza, z płucami nie ma żartów, ale trzymają się te choróbska Was, Zdrówka Moja nie robi sobie nic z ewentualnych gródek czy niejednolitego jedzonka. Dodaje jej ziarna amarantusa, dzisiaj miała większe kawałki rybki w obiadku i wszystko "gładko" przechodzi przez gardziołko. Zanka, Youyou jak kinderbale się udały? ( w sumie to jeszcze pewnie trwają![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

), upiekłam marchewkowe, bezę Pavlowej z malinami, mama mi zrobiła ciasto cappucino i może jeszcze kupię jakieś rurki z kremem, +owoce , soki i Piccolo.

(u nas w zasadzie sięnie obchodzi, ale ojciec mój stwierdził, ze to pierwsze to przyjdą) i Agata dostała płaczącą lale 

Żeby tylko Dominik się nie zaraził 
jej ?
.. ale tak nam się nie chce ruszać tyłków w ten mróz że coś mi się wydaje, że nie pojedziemy..

[COLOR="Silver"]

zębole