|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Mój Filip skończył dziś o 4.40 3 lata!
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Laski pilnie potrzebuje numer do Neroli
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3515 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawstydzasz telika ![]() Cytat:
Aniu nie wygrałyśmy i nikt inny nie wygrał i kumulkacja większa ![]() Jaś śpi-jak to sie u mnie mawia "chiński cwaniak z PKSu z bąbelką w nosie" z mojego synka Cytat:
Cytat:
![]() 2)widzę że tu dzis zombieland ![]() 3) ![]() ide kombinować śniadanko
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
TO my...
Wczoraj przy kapieli zauwazylam WYSYPKE czyli to koniec choroby dzis jeszcze jest i przemieszcza sie na buzie ale dziecko moje wrocilo i to najwazniejsze ![]() ja dopijam swoją miętę z pomarańczą i uciekam do centrum na zakupy ![]() telik - wiem ze zazdrosc to grzech al.... chcialabym byc taka piekna jak ty |
|
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma jej teraz, zaraz pomysle jak zdobyc a teraz nie skromnie witam się noc średnio, Nati budziła się z 15 x, nie wiem czemu, i teraz jestem taka skolowana, teraz spi a ja na obiad dzisiaj robię ta rybkę co brumek podawała przepis, tylko nie mam jajka i ryba będzie saute, no i robię zupę kalafiorowa z koperkiem, nie jadłam z 7 miesięcy a i wszystkiego najlepszego dla solenizantów i jubitalów, ![]() |
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za egzamin i strasznie się cieszę, że Domek ma się już lepiej..No masz! ![]() Cytat:
![]() Powiem tak - Jaś cudowny, włoski ma fajniusie pozdrawiam więc i JasiaCytat:
za nowe umiejętności![]() ![]() ![]() Witamy się i my Noc fajna.. Hania spała jak zabita, ja się obudziłam o 4 i stwierdziłam, że jak już wstałam to jej dam butlę, na śpiku zjadła i pospała do prawie 8.. ale ja miałam dzisiaj jakieś koszmary i jak obudziłam się w nocy to przed oczami miałam twarz matki Madzi.. przeraża mnie ona.. Poryczałam się wczoraj na Armagedonie.. kolejny raz ale kocham ten film i Bruca WillisaCoś miałam jeszcze pisać.. hm... aaaaaaa Hani zniknęły te plamki na plecach.. więc to chyba było od pieluszki! |
|||
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam numeru do brunetki, w K tez nie widziałam, na gg tez jej nie ma
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nr
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Telik stwierdzam Jaśki to jednak piękne chłopaki
i mama oczywiście też! ![]() Karoline za ząbka!Zanka dla Filipa sto lat! youyou no dobrze wybaczam Ci ![]() za siadanie dla Leny Lili i Dominika ![]() z pozycji leżącej to już wyższa szkola jazdy ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- i dla dzisiejszych miesięcznicowych solenizantów |
|
|
|
#3523 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet ostatnio poświeciliśmy jednego pilota i jest w jej posiadaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witajcie ![]() coś nie wszystko mi zacytowało, przepraszam jeśli kogoś pominęłam. Mała już drugi dzień zasnęła u siebie w pokoju, ale koło 2giej w nocy i tak ląduje u nas w łóżku ![]() Je jak szalona, chodzi na czworaka do tyłu i dzisiaj pierwszy raz sama usiadła z czworaków Nie nadążam za nią
|
|||
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To po kolei:
Sophie, Alunia, Radek i dorosły Filip - Sto lat kochane, piękne dzieciaki A nie wolałby pospać o tej porze? ![]() Żartuję, Tymek też dziś wstał na jedzonko o 6 z minutami. Potem o 9 z minutami, a teraz znowu chciał Od 3 dni mam taki apetyt, jakiego nie miał od 2 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uuu A do pracy w związku z tym jutro idziesz czy nie?Cytat:
Armagedon to niezawodny wyciskacz łez ![]() Cieszę się że ta wysypka zniknęła Cytat:
No i dzień dobry, bo i się zapomniało
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać ![]() Drzwi otwarte ! To co oblewamy ? ![]() ![]() ![]() Ja też ![]() Nic widocznie Bóg chce abym miała te 25 ![]() ![]() Cytat:
![]() STO LAT STO LAT !! Poszukuję na NIE BANALNY przepis na krewetki, aby było smacznie, kolorowo i zachęcająco. Muszę je w końcu kupić - mrożone i coś wykombinować i spróbować. |
||
|
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteście BOSCY pozdrowionka Jasiu !!!! Cytat:
dla Ali , kolejna dorosła panna Cytat:
za poł roczku !!!!Cytat:
moja pokazała 0,2 na plusie !!wredna no nic trzeba walczyć ![]() ja też zoombie !! mały jadł o 3 i potem znów chlusnął nie wiem o co chodzi, znów było ponad tydzień spokoju i nagle powtórka ) i potem niby spał ale popłakiwał przez sen, uspokajał sie jak go głaskałam po główce albo trzymałam za rączkę nie spałam w sumie do 6. O tej porze mój syn jak nowo narodzony zaczął dzień od krzyków teraz sobie smacznie spi a mama ledwo na oczy patrzy ![]() no i jeszcze dla Sophie za miesięcznicę !!
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:07 |
||||
|
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos Telika - jest czego zazdrościć bo to ładna kobieta jest ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: (i dzięki za gratulacje ząbkowe |
||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dzisiejszych solenizantów sto latek życzy ciotka Eveewe i Marysieńka!!!!
Dzień dobry!!! Widzę, że w UK paraliż kraju, przez 10cm śniegu. Brat musiał spać w pracy, bo nie miał jak do domu dojechać. Teściowa dolała jeszcze wczoraj oliwy do ognia!!! mam taki wnerw na ta stara babę, że chyba ją dziś ![]() Scio twój opis SB Telik piękne zdjęcie - oboje jesteście sweet |
|
|
|
#3529 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
zgadazam się
![]() Cytat:
musi sobie odbić za post związany z ząbkami ![]() Cytat:
2) może banalne ale pyszne:krewetki czosnkowe albo sałatka ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Cytat:
bez zawstydzania ![]()
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoniaZ82;32074212
Tez wiem .... bo czytalam .... ze wiele razy bylas wytracona z rownowagi przez synka.... i tak jak pisala Stronczek masz klase.... i bardzo Cie podziwiam za to ze w takich trudnych chwilach wiedzialas jak sie zachowac i opanowac.... I trzymam za szybki powrot synka do zdrowka [/QUOTE] dziękuję moniu. Aż nie wiem co dalej napisać. I dziękuję za kciuki dla Igośka, trzymaj dalej proszę, bo dziś jest gorzej niż było wczoraj... Zaczął mi kaszleć z takim echem, flegmą... I co kończy się kaszel ( kilka takich ,,szczeknięć" ) to kończy się pociągnięciem na wymioty malucha. Pojechałabym do pediatry, ale nie odbiera, na dodatek nie wiem, czy auto mi odpali... Ajj już mam dość tych paskudnych chorób, smutnych, szarych dni... Przepraszam, za smęcenie ![]() Cytat:
![]() Będę pierwsza na nie! ![]() I dziękuję za Twoja słowa... [QUOTE=telik;32078672] Telik śliczne zdjęcie, Jasiek słodziak, a Ty ! Dla solenizantów dzisiejszych usciski, całusy i wszystko inne co możliwe!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzień Dobry ![]() Dzisiaj kolejny dzień siedzenia w domu z powodu mrozu Mam pytanko- czy Waszym pociechom dolne jedynki rosną krzywo?? u mojej Julci rosną mniej więcej tak: /\ czytałam, ze szczęka rośnie i z czasem się wyprostują, albo i nie....dziwne....cholera-jak nie wargi, to zęby.... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:33 |
|
|
|
#3532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, niefajnie to brzmi ![]() No właśnie ![]() dosyć już mam tego siedzenia w domu |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku dziękuję
te czosnkowe cudo mnie zaintrygowało, bo lubię czosnek Dopiero oglądnęłam dzisiaj "Fakty po faktach" z Rutkowskim ![]() co to za banda... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Marina a nie masz za suchego powietrza w mieszkaniu ? U mnie jak jest za sucho Emilie zaczyna psikać , ma katar jak woda i pokaszluje
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Marina zdrówka dla Igorka
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- a co wymyśliła? |
|
|
|
#3535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla RadziaTo juz powazny wiek STO LAT FILIPKU Żanka a jak egzamin? Chyba przeoczylam kiedy pisalas dzien dobry
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:43 |
||
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu identycznie rosły jak napisałaś! Ale teraz są już troszkę prostsze, pytałam przy okazji pediatry, mają się naprostować. Hmm żanetko, myślę, że mam ! Nie mam żadnego nawilżacza, staram się mokre ciuchy, ręczniki układać na kaloryferach. Ale myslę, że to nie przez to - ma katar do pasa, stan podgorączkowy... Właśnie kończę jeść czekoladę mleczną z bakaliami wedlowską ( oczywiście na raz poszła )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-05 o 11:46 |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też bielutko Dzień dobry, Buziaki dla: Sophie, Ali, Radka i Filipka
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
hejka Sto lat dla 3 latka Filipa (mój Filip jutro kończy 2 lata )I oczywiście sto lat dla Ali, Sophie i Radka ![]() Beza Pavlowej piecze się w piekarniku, super wygląda Jak mi wyjdzie to będę robić częściej bo przepis jest banalny i składników niewiele.
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
my zarobieni od rana
ciasto, tort, sałatka, a potem jeszcze posprzątać trzeba i zimną płytę przygotować ciekawa jestem jak tort wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

klask i:
Masz w sobie TO COŚ! Chętnie bym wymieniła co konkretnie TO COŚ dla mnie znaczy, ale nie chce być znowu oskarżona o zbytnie iskrzenie i słodzenie

SAM! Jak czasem traci równowagę to się sam podtrzymuje rączką i tak sobie siedzi. Czy to jest w ogóle prawidłowe, bo podobno powinien z pozycji czworacznej...

rozstępy zbladły trochę ale dalej brzydkie, sadło nie chce ruszyć
Od 3 dni mam taki apetyt, jakiego nie miał od 2 miesięcy 

za szybki powrot synka do zdrowka