|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf
To też jest przegięcie. Wczoraj napisałam na fb TVN24, żeby ci wszyscy super ludzie życzący śmierci matce Magdy najlepiej wzięli widły i pochodnie, a potem sami poszli wymierzyć sprawiedliwość. Efekt? Kilka wiadomości, w których zostałam zwyzywana. W tym w jednej pani napisała, że owszem, wzięłaby widły i zabiła s*kę oraz mnie. Ja się tym nie przejęłam, ale poniekąd nie dziwię się, że ta matka chciała to wszystko ukryć. Sama pewnie myślała o tym, co powie jej rodzina i sąsiedzi, pewnie nie spodziewała się narodowego linczu (tutaj trochę wyolbrzymiam oczywiście). I nie usprawiedliwiam jej. |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Konto usunięte
|
a ja sie zgadzam z Rutkowskim. Katarzyna W. niewatpliwie popelnila zbrodnie (zabojstwo, nieudzielenie pomocy lub nieumyslne spowodowanie smierci), wprowadzila w blad policje, tysiace ludzi ktorzy rozklejali plakaty i modlili sie za znalezienie Madzi. ludzie maja prawo czuc sie oszukani i maja prawo wiedziec, jaka jest prawda, bo wszyscy byli zaangazowani w sprawe.
poza tym gdyby nie Rutkowski to zaloze sie, ze prawda nie wyszlaby na jaw; policja krazylaby po lesie a Madzia zostalaby w koncu uznana za zaginiona. a wczorajsze Fakty po Faktach to zenada, Zaleska i ten pozal sie boze policjancik nie daja Rutkowskiemu dojsc do slowa. i nie pisze tego dlatego ze go popieram, ale to chyba miala byc dyskusja ?
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem zdania, że Rutkowski dobrze zrobił, policja pewnie pracowała - ale na pewno wolno i zanim by do czegoś doszli K. mogła by już popełnić samobójstwo bo coraz bardziej zaczęło ją to przerastać.
Policja chciała się z nią cieciać i głaskać po główce I nie obchodzi mnie czy zrobił to dla autoreklamy czy nie, bo to jest sprawa drugorzędna. Policja niestety zdecydowanie lepiej radzi sobie we wlepianiu mandatów 15 latkom :d Mówię ogólnie bo wiadomo, że zdarzają się "prawdziwi" policjanci. Taką mam opinię i wysnuwam ją na podstawie własnych wniosków bo od dziecka obracam się w "policyjnym" towarzystwie. Bez sensu jest w tej sprawie spór kto pierwszy zrobił to i tamto, czy policja czy rutkowski - przecież nie o to tutaj chodzi? A co do wywiadu to nie wiem o co chodziło Zaleskiej z godnością - ta "matka" moim zdaniem na godności juz dawno straciła robiąc to co robiąc Nie obchodzi mnie czy miała trudne dzieciństwo - nie ona jedyna. Już za samo niezgłoszenie wypadku jej godność = 0 A o kreowaniu biednej mamusi, której ktoś porwał dziecko nie wspomnę to wymagało baaardzo wiele determinacji.Szkoda, że ją zatrzymali - już nie pójdzie do kina na horror...
Edytowane przez chwast Czas edycji: 2012-02-05 o 17:11 |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak myslisz jak sie rodzina teraz czuje? Myslisz, ze sasiedzi ich nie szczuja i nie obarczaja winą, ze kogos takiego jak ta matka maja w rodzinie? Watpię, bo sporo jest ludzi bezmyslnych i bezwzglednych. A akurat policjant w tym programie bynajmniej zachowaywal sie z kultura i klasą, której zabrakło bondziowi. |
||
|
|
|
#2858 |
|
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej zaskoczyło określenie jakoby "rozjechał emocjonalnie Katarzynę W." Chodziło o sposób w jaki uzyskał od niej informacje dotyczące tego zdarzenia. Owe określenie "rozjechania emocjonalnego" było użyte zarówno przez Panią redaktor jak i Pana Sokołowskiego w kontekście tzw. gry operacyjnej. Tylko że reprezentant Policji chyba zapomniał że taka technika jest dość powszechnie stosowana. Typowa prowokacja policyjna, czy też podanie nieprawdziwych informacji osobie podejrzanej często skutkuje przyznaniem się do winy. Tyle że Policja przeprowadza takie akcje bez kamer. I w trochę gorszej atmosferze, niż jak to miało miejsce w Sosnowcu. A to co zrobiła Pani Kolenda, w moich oczach dyskwalifikują ją jako dziennikarza, którego domeną powinno być zachowanie obiektywizmu i bezstronności, a nie wytykanie osobistych uraz na wizji
|
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez MrsStatham Czas edycji: 2012-02-05 o 17:22 |
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie działąnia tego faceta sa zwyczajnie niesmaczne, nie tylko w tej sprawie. Cała jego postawa woła o pomste do nieba, robienie szumu medialnego z tragedii przede wszystkim.
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
To nie działania Rutkowskiego są w tej sprawie niesmaczne, tylko matki dziecka
Jeśli pracujesz to na całe poszukiwania szły też Twoje pieniądze. Gdyby nie Rutkowski - dalej by szły
|
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te zeznania wydobyte z Katarzyny nie mają żadnej wartosci dowodowej, gdyby żadne nowe dowody się nie pojawiły, to nie byłoby podstaw do aresztowania. Rutkowski tutaj nie tylko naruszył kwestie etyczne, ale mógł tez doprowadzić do rozwalenia całego dochodzenia. Jak na człowieka z tak dużym doświadczeniem powinien o tym wiedzieć.
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rutkowski moze sobie dzialac jak chce. Policja ma zebrac dowody. Filmik Rutkowskiego mozna co najwyzej na youtubie puszczac.
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam nagranie z "wywiadu". Żenada. Dziennikarz powinien być bezstronny, pani K-Z nie pozwala odezwać się słowem Rutkowskiemu,ciągle mu przerywa, a gdy on próbuje coś mówić , to drze się jak przekupa... Nie lubię Rutkowskiego, ale w tym programie byłam po jego stronie. Pokazał opanowanie i klasę, czego brakowało prowadzącej..
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wiedzieli kogo wynajmują? Rutkowski i jego metody są znane Polakom od wielu lat.
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda słów. Ta sprawa była od samego początku podejrzana.
Nie rozumiem gwiazdorzenia pana Rutkowskiego, który podjął się tej sprawy tylko po to, aby się zareklamować. Nie obchodzą go uczucia rodziny zmarłego dziecka. Do tego obśmiewa policję, a przecież oni muszą trzymać się procedur, gdy on działa na krawędzi prawa.
|
|
#2876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdyby Rutkowski nie przycisnal matki to pewnie dalej wciskalaby kit wszystkim. |
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczyłam teraz wywiad Z Kolendą- Zaleską, Rutkowskim i tym policjantem. Generalnie brak profesjonalizmu ze strony Kolendy-Zaleskiej. Wchodzenie w słowo, brak ogłady z jej strony i jeszcze tekst o tych okularach. To było mega żałosne...
O samym Rutkowskim nie wiem co myśleć, ale generalnie dobrze, że ją tak przycisnął. Widocznie czasem tak trzeba, by dojść do prawdy. Policja w Polsce często jest nieudolna, przez co to nie wiem, ale cieszę się, że sprawa została rozwiązana. Bo gorzej gdyby nagle sprawo umorzono, bo nie mogliby znaleźć "porywacza" Madzi.. Wtedy to byłby dramat... Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-02-05 o 18:52 |
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Kolenda-Zaleska popisała się swoim nieprofesjonalizmem! Była potwornie nie obiektywna, miałam wrażenie, że na siłe chce coś Rutkowskiemu zarzucić.
A co do samego "detektywa", uważam, że metody może i mało humanitarne, natomiast posunął sprawę do przodu i zaoszczędził pieniądze podatników, które szły na całą operacje policji. Zarzucać mu można jedynie medialny szum, nie było chyba potrzeby publikowania tej rozmowy z Katarzyną zaraz tej samej nocy, kiedy się przyznała. Ciekawe co z tą sekcją jutro, bo podobno ma się jeszcze nie odbyć. ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Skąd to wiesz? Rzecznik policji mówił wczoraj, że taśma nie będzie brana pod uwagę jako dowód. Zeznania zapewne tak, natomiast taśma? Edytowane przez natalia_90 Czas edycji: 2012-02-09 o 21:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Nie obchodzi mnie czy miała trudne dzieciństwo - nie ona jedyna. Już za samo niezgłoszenie wypadku jej godność = 0 A o kreowaniu biednej mamusi, której ktoś porwał dziecko nie wspomnę to wymagało baaardzo wiele determinacji.Szkoda, że ją zatrzymali - już nie pójdzie do kina na horror...
) jak to oglądałam. Porażka