|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
Będzie sądzona prawdopodobnie za nieumyślne spowodowanie śmierci, chyba, ze kwalifikacja czynu zostanie zmieniona. Kłamstwa- nawet te, które najbardziej drażnią opinie publiczną nie podlegają ocenie prawnej. Bedzie odpowiadać przed sadem, który rozstrzygnie czy jest winna i czego jest winna. Nie jestem prawnikiem ani sedziom i nie podjęłabym się osadzania jej. Dziecko umarlo i to jest straszne i ktoś odpowiedzialny za to powinien ponieść konsekwencje. jednak warto mieć pewność co do tego kto tego dokonał. Ja pytam o to dlaczego okłamała Rutkowskiego- ty mi piszesz, ze to nie ma znaczenia dla ciebie i ona jest winna. To nie jest w porzadku. Ani wobec Katarzyny, ani wobec dziecka. Dlaczego? Bo jezeli istnieje choćby cień watpliwości, że ktoś inny wyniósl cialo w miejsce wskazane przez oskarzoną to on/ ona powinien/ powinna równiez ponieść konsekwencje. Cytat:
Tego się po Środzie nie spodziewałam, tak szybko prezentować konkluzje z niezrozumiałej sytuacji.... ups kwestia polityczna.
|
|
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Nieumyślnego spowodowania śmierci? No wszystkie fakty na to wskazują, nikt nie zaprzecza. Nieudzielenia pomocy? No podobno próbowała ją ratować na własną rękę, tyle że po pogotowie nie zadzwoniła. No może i powinna za to jakoś odpowiedzieć. To nadal nie jest coś co pozwala z niej robić potwora.
|
|
#2494 |
|
Konto usunięte
|
Ciri15; utrudnianie śledztwa, składanie fałszywych zeznań, nieudzielnie pomocy no i ogromne koszta liczone już w setkach tysięcy jeśli dobrze zrozumiałam w telewizji. Temu jest winna, czemu i czy czemuś jeszcze to dowiemy się na dniach.
|
|
|
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.
|
|
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;32074262]I, jak już wcześniej pisałam - winna temu, że przy prawdziwej tragedii, porwaniu - ludzie nie będą chcieli pomóc. Zrobiła koło tyłka innym rodzicom i tyle.[/QUOTE]
Za to na pewno nie będzie sądzona. |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś pisali, ze zaskaldanie fałszywych zeznań jej nie obciążą, bo jest oskarżona w sprawie.
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak wszak to wzór cnót a nie potwór.... Może powinna odpowiedzieć...?
|
|
#2499 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ogromne koszta... jakie to ma teraz znaczenie? Serio was to rusza?
|
|
#2500 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
?
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu w RMFie wypowiadał się anonimowo jakiś policjant pracujący przy tej sprawie - to było zaraz po tym, jak Rutkowski "złamał" matkę. Sam krytykował policję, mówił, że błędem było przenoszenie sprawy do innego miasta, z Sosnowca do Katowic. W Katowicach panowało ogromne zamieszanie, bo właśnie zmieniał się u nich komendant (wojewódzki). Mówił, że naprawdę badali porwanie, mimo że np. mieli naciski z Komendy Głównej, żeby zbadać rodziców na wariografie, bo coś w tej sprawie nie gra, ale zupełnie to zignorowali. Nawet nie wzięli od operatorów tel. danych, żeby potwierdzić trasę, którą szła matka :-/
Także tłumaczenia policji teraz to po prostu ratowanie własnej d***y. I Rutkowski miał rację, że policja w Sosnowcu rozwiązałaby to od razu, a tak sprawa poszła do Katowic i matka była przesłuchiwana nie po "policyjnemu", a po "urzędniczemu" w prokuraturze, gdzie nie potrafili jej przycisnąć. Już nie mówiąc, że wydali na poszukiwania ponad 100 tysięcy z naszych podatków, a przez ten tydzień pewnie by wydali drugie tyle, zanim by MOŻE do czegoś doszli. Jak to ktoś ujął to, że bohaterami w kraju zostają osoby tego pokroju co Rutkowski to przede wszystkim "zasługa" policji.
|
#2503 |
|
Konto usunięte
|
***luna, bo kary się na siebie nie nakładają w Polskim prawie.
Wiesz, był taki przypadek, kompletnie pijany kierowca zabił trójkę braci i zbiegł z miejsca wypadku zgłosił na policje informacje że samochód mu ukradziono. Nie był sądzony za jazdę po alkoholu, składanie fałszywych zeznań, nie udzielenie pomocy i zabicie trójki ludzi, tylko za nieumyślne spowodowanie śmierci jednej osoby. No tak to działa, niestety. Czyli niedługo wyjdzie z więzienia. |
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nadinterpretuj prosze . dla mnie winna jest tego,że nie udzieliła pomocy,nie zgłosiła tylko jak śmiecia schowała pod liścmi dla mnie jest potworem |
|
|
|
|
#2505 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No serio, moim zdaniem prokuratura i policja wykonywała swoją pracę i tak powinno być.
|
#2506 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I koszta takich akcji są ważne, bo ludzie chyba nie mają świadomości że to nie są jaja. Jak coś idzie z kasy państwowej to jest wspólne i nikt nie czuje się odpowiedzialny.
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie piszę scenariuszy ,komentuje tylko to co wiem,a wiem na tyle dużo,aby ją oceniać dla mnie jest winna |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
? Nie mam słów...A ja nie powiedziałam, że o zabójstwo ją oskarżasz, tylko zapytałam.
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
A ciekawe czy mąż nie jest w to zamieszany. W końcu zniósł wózek i niby wszystko było ok, poszedł z kolegą kupić pieczarki na pizzę... A ona wybierała się niby do mamy tak późno jak mieli robić pizzę? O 18 została napadnięta...
Ja myślę, że specjalnie spotkał się z kolegą, żeby mieć alibi, że w tym czasie nie był z żoną i bardzo możliwe że poszedł, pojechał inną drogą na miejsce gdzie matka postanowiła ukryć zwłoki (przecież mówiła, że cały czas dzwoniła i mówiła gdzie jest). Albo nie wiadomo czy on nie ukrył zwłok, a ona odwaliła już cyrku z pustym wózkiem. I kiedy zginęła ta dziewczynka. Bo matka twierdzi, że jak wychodziła, ale musiała mieć pusty wózek jak Rutkowski zaszantazował ją niby świadkami którzy pusty wózek widzieli bez dziecka... Ona musiała się wcześniej pozbyć ciała. To wszystko się kupy nie trzyma
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko akurat ten fragment wyrwany z kontekstu trochę traci sens
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Widzę coś pomiędzy...
Ale jeśli coś jest złe to jest złe i nie powiem że jest trochę dobre... I żeby bylo jasne Nie życzę jej śmierci czy coś takiego ... śmierć wg mnie to łagodna kara za takie przewinienie. Jesli jest w niej choc odrobine człowieczenstwa, to dalsze życie bedzie dla niej ogromna karą. Nawet jesli teraz nie ma wrzutów sumienia, to za jakiś czas sie odezwą. Takei rzeczy wracają ze zdwojona siłą. Tak zapewne bedze z matką Madzi, na pozor potworem bez duszy... Życie z takim poczuciem winy, to wystarczajaca kara... Życie z wyrzutami i mianem dzieciobójczyni. Jednoczesnie zaczynam jej współczuć, dopoki nie dowiemy sie, co sie wydarzyło, emocje będą sie mnożyć, te dobre i te złe. Cokolwiek sie wydarzyło, ona i tak poniesie karę o której mówiłam. Jesli faktycznie był to wypadek, to i tak cześć ludzi bedzie przekonana, ze zabiła z premedytacją. Tak już jest. Ale i tak uważam że nie jest dobrym człowiekiem, co nie znaczy że chcę jązgładzić bo nikt nie zasługuje na śmierć ....jej córeczka tez na nią nie zasłużyła
|
#2513 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie, bo bez sensu byłoby karać kogoś kto popełnił przestępstwo za to, że się do niego nie przyznał.
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
A i chciałam jeszcze dopowiedzieć co mi wpadło do głowy:P kto oglądał plac zbawiciela, pamięta najtragiczniejszą scenę z filmu.
No właśnie. I mimo tego, znalazłam w sobie usprawiedliwienie dla tej kobiety. Tak tylko mi przeszło przez myśl że wszystko jest kwestią tego jak się daną historię przedstawi. |
|
|
|
#2516 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Za jakie przewinienie pytam? No i co jest złe?
|
|
#2517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A przyznanie się do winy jest okolicznością łagodzącą. Świadome wprowadzanie w błąd zdecydowanie nie. |
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
A A ty uważasz że jej zachowanie jest dobre?
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie wasza reakcja na temat zniczy i maskotek w miejscu znalezienia Madzi. Ani internetowych zniczy, ani realnych nie można zostawiać. Ktoś napisał, że ciekawe kto to będzie sprzątał. A kogo to teraz obchodzi?? Stała sie tragedia, potworna tragedia i łezka w oku mi się kręci, jak widzę wszystkie te znicze, maskotki. Jak dla mnie nie jest to szopka, to okazanie szacunku tragicznie zmarłemu dziecku. I jest to na swój sposób piękne okazanie szacunku. Widziałam zdjęcia, jak ludzie tam płaczą, modlą się... Czy to źle? Pewnie, że źle, najlepiej siedzieć na dupie przed komputerem i wyzywać matkę od suk, życzyć jej śmierci
A co do matki. Podejrzewałam, że jestem w ciąży - mam tż od roku, sama mam 18 lat, ale nawet przez myśl wtedy nie przeszło mi, żeby zrobić coś temu dziecku Czy po porodzie, czy w trakcie... Nie uważam, że mógł być to wypadek. Musiałby ktoś jej pomóc w zatarciu śladów, a nikogo takiego ponoć nie ma. To nierealne, żeby działać w szoku tak precyzyjnie samemu! Po prostu niemożliwe. Kiedy Bartek wrócił do domu, kiedy wyszedł? Kiedy przyjechała karetka? Kiedy dokładnie wyszła z domu. Bartek szedł po pieczarki? Z kolegą? Ktoś pisał, że dodał post na fb o 17:55. mam nadzieję, że to sprawdzono. Notabene bez względu na to, jaką matka dostanie karę, myślę, że nie wytrzyma tego psychicznie już po kilku dniach. Miała jedną próbę samobójczą ... i podejrzewam, że może sie to zakończyć drugą. Nie wyobrażam sobie, jak można żyć w społeczeństwie po czymś takim. Zresztą ona bardzo przejmuje się opinią innych. Nie będzie miała gdzie wracać. Pewnie trafi do domu wariatów albo znów zrobi coś głupiego, by być w zamknięciu.
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie zostalo jeszcze potwierdzone i ustalone. No chyba, że dla ciebie wiadomości TVNu to fakty.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Czy po porodzie, czy w trakcie... Nie uważam, że mógł być to wypadek. Musiałby ktoś jej pomóc w zatarciu śladów, a nikogo takiego ponoć nie ma. To nierealne, żeby działać w szoku tak precyzyjnie samemu! Po prostu niemożliwe. Kiedy Bartek wrócił do domu, kiedy wyszedł? Kiedy przyjechała karetka? Kiedy dokładnie wyszła z domu. Bartek szedł po pieczarki? Z kolegą? Ktoś pisał, że dodał post na fb o 17:55. mam nadzieję, że to sprawdzono.