Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 17:35   #1981
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie jaka jest zasada badania usg.. chodzi mi czy od jakiegos tygodnia robi się juz tylko przez brzuch? te połówkowe to jak mogę się spodziewać? a jak przez brzuch to trzeba pić przed badaniem? przez brzuch to ja tylko raz miałam i to ogladane jajniki jak jeszcze w ciazy nie byłam i pamietam te okrutne cisnienie w pecherzu... brrr...

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Jasne że obojetnie jak zakłada się za kilka lat wymiane mebli ja mysle że za kilka lat nieoniecznie stać byłoby mnie wymieniać szafę czy komodę, wolałabym już kupić uniwersalne mebelki i dokupić później biuro... chodzi mi tylko o kwestie pieniedzy....
Ad 1. Ja miałam pierwsze usg przez brzuch w 12 tc. I teraz już tylko takie mam robione. Nie trzeba pić przed badaniem. Połówkowe na 100% będzie przez brzuch. Ale ja i tak zawsze się przygotowuję, że może lekarz zechcieć zajrzeć od środka

Ad 2. A to rozumiem My teraz kupimy mebelki na najbliższy czas. Jak dziecię podrośnie to i tak będzie marudzić, żeby mu/jej przerobić pokoik Więc tak się nastawiamy.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:40   #1982
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiecie jaka jest zasada badania usg.. chodzi mi czy od jakiegos tygodnia robi się juz tylko przez brzuch? te połówkowe to jak mogę się spodziewać? a jak przez brzuch to trzeba pić przed badaniem? przez brzuch to ja tylko raz miałam i to ogladane jajniki jak jeszcze w ciazy nie byłam i pamietam te okrutne cisnienie w pecherzu... brrr....
W UK to chyba w ogóle robią tylko przez brzuch. Jak dla mnie, to połówkowe też przez brzuch powinnaś mieć (wydaje mi się, że to dopochwowe robi się we wczesnej ciąży, bo tak chyba lepiej widać co tam w środku jest).
W liście z datą usg mam napisane, żeby dla lepszego obrazu wypić godzinę przed usg litr czegoś niegazowanego, ale tak żeby czuć się komfortowo.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:43   #1983
blueberry88
Zakorzenienie

Widzę, że chce_być_mamą ostro zabrałaś się za wyprawkę Faktycznie kupa kasy...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

A ja oczywiście usłyszałam od teściowej, że mówią, że nie ma co zawczasu dziecku nic kupować. Oczywiście nawet wózek można kupić po urodzeniu
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:45   #1984
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wiecie jaka jest zasada badania usg.. chodzi mi czy od jakiegos tygodnia robi się juz tylko przez brzuch? te połówkowe to jak mogę się spodziewać? a jak przez brzuch to trzeba pić przed badaniem? przez brzuch to ja tylko raz miałam i to ogladane jajniki jak jeszcze w ciazy nie byłam i pamietam te okrutne cisnienie w pecherzu... brrr...
Ja mam jutro genetyczne i mam mieć przez brzuch, kilka razy mi przypominali nawet położna w piątek dzwoniła, że koniecznie pełny pęcherz i musze wypić litr płynu godzinę przed wizytą. Zdziwiłam się że już tak wcześnie można przez brzuch, bo wydawało mi się że dopiero na połówkowym będzie coś widać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:46   #1985
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W UK to chyba w ogóle robią tylko przez brzuch. Jak dla mnie, to połówkowe też przez brzuch powinnaś mieć (wydaje mi się, że to dopochwowe robi się we wczesnej ciąży, bo tak chyba lepiej widać co tam w środku jest).
W liście z datą usg mam napisane, żeby dla lepszego obrazu wypić godzinę przed usg litr czegoś niegazowanego, ale tak żeby czuć się komfortowo.
ja tak mialam przed pierwszym usg tutaj, wypilam litr wody a podczas usg musialam wychodzic do toalety bo nie umialam juz wytrzymac :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:46   #1986
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja oczywiście usłyszałam od teściowej, że mówią, że nie ma co zawczasu dziecku nic kupować. Oczywiście nawet wózek można kupić po urodzeniu
A to jest taka głupota-nic nie kupuj przed urodzeniem, bo zapeszysz A kiedy kupować? Jak kobieta będzie w zaawansowanej ciąży? Czy tatusia wysyłać na zakupy?
No myśmy akurat wózek kupili jak już się Dorotka urodziła, ale to tylko dlatego że nas zaskoczyła trochę I tż też po ciuszki do sklepu jeździł, bo się urodziła maleńka i nie miałam ubranek dla niej dobrych. Ale to wyjątkowa sytuacja. Kobieta zdecydowanie lepiej się czuje psychicznie, jak idzie rodzić i wie, że w domu ma wszystko czego dziecku potrzeba W końcu po coś jest ten syndrom "urządzania gniazda"
Stary 2012-02-05, 17:47   #1987
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Przecież wcale nie musisz dawać smoczka. Bratanica TŻ to wręcz nie lubi smoczka i zaraz go wypluwa. Piąstka w buzi jest lepsza od jakiejś tam gumy
no to mam nadzieję, że uda nam się to zrobić. Pytam właśnie bo kompletnie jestem w tym temacie zielona, a oczywiście wszystko chciałabym wiedzieć

blueberry88 ja już też słyszałam, że wszystko mam kupić po porodzie, ale jakoś nie wyobrażam sobie w połogu biegać po sklepach lepiej wcześniej na spokojnie się rozglądać i wybrać to co się podoba a nie później tylko nerwówka i pośpiech
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:47   #1988
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że chce_być_mamą ostro zabrałaś się za wyprawkę Faktycznie kupa kasy...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

wiem ze kupa kasy ale moj tz twierdzi ze to nasze pierwsze dziecko i nie bedziemy na nim oszczedzac... a ja nie chce sie z nim o to spierac bo po czesci ma racje a po drugiej troche glupieje na tym punkcie ale skoro on chce to ja mu ne moge powiedziec ze ma nie wydawac pieniedzy na wlasne dziecko. W sumie tyle czasu ie o nie stralismy ze zasluguje na to.

Amelcia
Stary 2012-02-05, 17:48   #1989
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja mam jutro genetyczne i mam mieć przez brzuch, kilka razy mi przypominali nawet położna w piątek dzwoniła, że koniecznie pełny pęcherz i musze wypić litr płynu godzinę przed wizytą. Zdziwiłam się że już tak wcześnie można przez brzuch, bo wydawało mi się że dopiero na połówkowym będzie coś widać
A w którym tygodniu jesteś? Nie wiem jak w Polsce, ale w UK przez brzuch robi się od 12. tygodnia.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tak mialam przed pierwszym usg tutaj, wypilam litr wody a podczas usg musialam wychodzic do toalety bo nie umialam juz wytrzymac :P
Ja też w czasie skanu wychodziłam do wc-ale to mi lekarka kazała, żeby opróżnić pęcherz żeby dziecko się poruszyło i przekręciło żeby je lepiej widzieć. Co to była za ulga
Stary 2012-02-05, 17:48   #1990
blueberry88
Zakorzenienie

Trochę małe, ale co myślicie o czymś takim
http://allegro.pl/kolyska-przystawka...075050798.html ?
Stary 2012-02-05, 17:50   #1991
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest taka głupota-nic nie kupuj przed urodzeniem, bo zapeszysz A kiedy kupować? Jak kobieta będzie w zaawansowanej ciąży? Czy tatusia wysyłać na zakupy?
No myśmy akurat wózek kupili jak już się Dorotka urodziła, ale to tylko dlatego że nas zaskoczyła trochę I tż też po ciuszki do sklepu jeździł, bo się urodziła maleńka i nie miałam ubranek dla niej dobrych. Ale to wyjątkowa sytuacja. Kobieta zdecydowanie lepiej się czuje psychicznie, jak idzie rodzić i wie, że w domu ma wszystko czego dziecku potrzeba W końcu po coś jest ten syndrom "urządzania gniazda"
mi kolezanka powiedziala ze nawet jak kupie lozeczko wzesniej to mam go nie skladac ze tz mi zlozy jak ja bede w szpitalu
ale ona nie ma pojecia ze tutaj po porodzie sie wychodzi na nastepny dzien do domu jezeli nie ma problemu :P
a pozatym juz widze jak tz sklada i ubiera lozeczko akurat ha ha ha

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
bardzo ladne
nie jest az takie male

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
A w którym tygodniu jesteś? Nie wiem jak w Polsce, ale w UK przez brzuch robi się od 12. tygodnia.

Ja też w czasie skanu wychodziłam do wc-ale to mi lekarka kazała, żeby opróżnić pęcherz żeby dziecko się poruszyło i przekręciło żeby je lepiej widzieć. Co to była za ulga
no to to soja droga ale pozniej wychodzilam jeszcze raz bo co mi uciskala glowica to myslalam ze popuszcze.

Amelcia
Stary 2012-02-05, 17:54   #1992
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
nasunęło mi się takie pytanie, bo mam taki cichy plan, żeby nasze maleństwo funkcjonowało bez smoczka nie wiem czemu ale mam do smoczków uprzedzenie. Udało się może którejś z was nie dawań maleństwu smoczka?
Nam się udało Kupiliśmy w końcu smoczek-taki maleńki, najmniejszy rozmiar jaki znaleźliśmy. Ale Dorotka nie umiała go ssać, tylko go zagryzała dziąsełkami. W końcu stwierdziliśmy, że chyba go nie potrzebuje. Nikt nas nie naciskał, że dziecko koniecznie musi mieć smoczek. Jakoś daliśmy sobie radę bez tego

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
mi kolezanka powiedziala ze nawet jak kupie lozeczko wzesniej to mam go nie skladac ze tz mi zlozy jak ja bede w szpitalu
ale ona nie ma pojecia ze tutaj po porodzie sie wychodzi na nastepny dzien do domu jezeli nie ma problemu :P
a pozatym juz widze jak tz sklada i ubiera lozeczko akurat ha ha ha

no to to soja droga ale pozniej wychodzilam jeszcze raz bo co mi uciskala glowica to myslalam ze popuszcze.
Nam łóżeczko przyszło jakoś w połowie maja i od razu je rozłożyliśmy-bo to turystyczne, a to bajka jest do rozłożenia I tak sobie stało w drugiej sypialni. Jak poszłam do szpitala to tż tylko przemeblował naszą sypialnię żeby się tam łóżeczko zmieściło, a Dorotka przez pierwsze 4 miesiące i tak spała w koszu

Ja to po tym usg jeszcze ze 3 razy latałam do wc bo miałam wrażenie że mi pęcherz pęknie
Stary 2012-02-05, 17:57   #1993
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki syndrom

Cytat:
wiem ze kupa kasy ale moj tz twierdzi ze to nasze pierwsze dziecko i nie bedziemy na nim oszczedzac... a ja nie chce sie z nim o to spierac bo po czesci ma racje a po drugiej troche glupieje na tym punkcie ale skoro on chce to ja mu ne moge powiedziec ze ma nie wydawac pieniedzy na wlasne dziecko. W sumie tyle czasu ie o nie stralismy ze zasluguje na to.
Pewnie, że tak. Mój też tak uważa, dlatego szykuje się na porządne auto... Dlatego staram się szukać optymalnych cen - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2012-02-05, 18:04   #1994
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam taki syndrom

Ja to się w pełni z tym urządzaniem gniazda mogłam rozwinąć w 8. miesiącu dopiero Na początku maja przeprowadziliśmy się do osobnego mieszkania, bo wcześniej mieszkaliśmy ze znajomymi. Już nam się rzeczy dla dziecka tam nie mieściły A jak poszliśmy na swoje to dopiero poprałam ciuszki, kupiliśmy łóżeczko etc. A mieszkanie mi dosprzątała mama jak leżałam z małą w szpitalu Bo siłą rzeczy nie byłam w stanie wszystkiego posprzątać w zaawansowanej ciąży (chciałam tylko mi brzuch przeszkadzał )
Stary 2012-02-05, 18:11   #1995
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
ajka89 w linku jest właśnie ten bujaczek śliczny co powyżej wśród linków
a na psa to nie wiem kiedy dobry moment.. niby dziecko które wychowuje się ze zwierzętami ma mniejsze skłonności do alergii gdzieś tak czytałam... ale taki szaniak to masarka wszystko gryzie trzeba uczyć siusiać na podwórku i wychodzić często. Czy będziesz miała z kim zostawić malucha żeby isc z psiurkiem? Ja niewiem... jak juz mowilam mam psa,ale voje sie zeby nie podchodził agresywnie do dzidziulka. Na razie zostaje z nami...

Jak ma się już psa, to też różnie bywa..czasami pies jest zazdrosny o dziecko. Moja kuzynka właśnie dlatego musiała oddać swojego psa, bo w ogóle nie akceptował dzidzi i właśnie okazywał agresje. A ze szczeniakiem to rzeczywiście trochę jak z małym dzieckiem...trzeba będzie to przemyśleć wzdłuż i wszerz

Cytat:
Ta przystawka to fajna sprawa, jak ma się więcej miejsca w sypialni. Nie trzeba się daleko ruszać do dzidzi w nocy. Mnie w ogóle przeraża to noce wstawanie, bo jestem strasznym śpiochem i nie lubię jak mi ktoś przerywa sen
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:12   #1996
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jak mnie denerwują takie mądrości Jasne, nic nie kupuj, ajak urodzisz, to dziecko będzie z gołym tyłkiem leżeć

Cytat:
Dziwne. Ja już miałam 3 usg przez brzuch. Przed żadnym nie musiałam nic pić. Przeciwnie, zawsze przed wejściem do gabinetu idę do wc. I wszystko bardzo dobrze widać

Cytat:
Nie w moim guście.

Cytat:
Bzdura. Nowe łóżeczko trzeba rozłożyć dużo wcześniej, żeby się wywietrzyło.
Stary 2012-02-05, 18:14   #1997
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

Ja to się w pełni z tym urządzaniem gniazda mogłam rozwinąć w 8. miesiącu dopiero Na początku maja przeprowadziliśmy się do osobnego mieszkania, bo wcześniej mieszkaliśmy ze znajomymi. Już nam się rzeczy dla dziecka tam nie mieściły A jak poszliśmy na swoje to dopiero poprałam ciuszki, kupiliśmy łóżeczko etc. A mieszkanie mi dosprzątała mama jak leżałam z małą w szpitalu Bo siłą rzeczy nie byłam w stanie wszystkiego posprzątać w zaawansowanej ciąży (chciałam tylko mi brzuch przeszkadzał )
Dlatego ja się cieszę, że udało mi się teraz przeprowadzić i raczej na pewno zostaniemy tu trochę dłużej
Stary 2012-02-05, 18:15   #1998
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Jutro, czyli w dzień badania będzie 12 tydzień 5dzień

Cytat:
Jestem tego samego zdania, ale mama i mąż nie pozwalają mi nic kupować, będę musiała po kryjomu /żartuję/ zamierzam dopiero tak marzec kwiecień zabrac sie za zakupy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:16   #1999
ajka89
Zadomowienie

A genetyczne miałyście dopochwowo czy przez brzuch?
Stary 2012-02-05, 18:18   #2000
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Mam mega leniwy weekend i nie powiem, żeby było mi z tym źle
Pospałam do 10, a po obiedzie (przyszłam na gotowe) ucięłam sobie drzemkę. Rozpusta.
Jedyne co to w nocy strasznie bolała mnie lewa pierś - w zasadzie sutek, tak jak by ktoś mnie za niego mocno ścisnął. Na szczęście rano wszystko było ok
Idę poczytać co tam naskrobałyście, a widziałam, że dużo tego
Małe coś na rozweselenie:
http://kwejk.pl/obrazek/902282/porno,:d.html

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:19   #2001
branzoletka
Branzoletka

Nie mam siły na odpisywanie, bo mnie ta choroba wykańcza Wczoraj u lekarza na pogotowiu byłam, bo myślałąm, że wykorkuje i cały dzień katar z krwią miałam Jakaś infekcja, mam leczyć naturalnie, bo antybiotyk to ostateczność- wiem ale mam dość Jednak czytam was i nie umiem się powstrzymać od udzielania się

Cytat:
A teraz z innej beczki, powiedzcie myślałyscie o tym znieczuleniu zwenątrzoponowym??
Ja bym najchętniej cc chciała i nie żebym się bólu bałą po po cc też rehabilitacja jest napewno bolesna ale boję się szkód jakie znowu mi sn może zrobić

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja się boję bo mam powiększony biust i one będę chyba wielkości arbuzów Co oznacza skrót mm?

20 minut robilam sobie kolacje. Poszłam do kuchni po łyka coca coli a mój 10 letni pies któremu przez 10 lat to się praktycznie nie zdarzało, w momencie jak weszłam do pokoju kończył ją zjadać
Nie dobry piesek, żeby tak ciężarnej zeżreć kolację Co do piersi, to też mam implanty i też jestem ciekawa jak to będzie ale narazie nastawiam się na karmienie piersią

Cytat:
Ja po powiększaniu biustu w sensie narkozie doszłam do siebie w mig, więc myślę że takie w kręgosłup to będzie pikuś
Ja w sumie też ale w pierwszej dobie nie umiałam się samodzielnie nawet poruszyć z bólu, no ale nie sama rana bolała co rozciągnięty brutalnie implantem mięsień. Myślę, że po cc nie jest tak strasznie

Soleilka normalnie opowieści jak z horroru

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:20   #2002
prince_polo
Zakorzenienie

wybaczcie ze mało dziś się udzielam ale nie siedze przy kompie wcale a na komorce to cytowanie mmnie denerwuje.

zamówiłam ciasto czosnkowe z sosem czosnkowym zjedlismy i jestem mega najedzona

omleta na jutro przekladam

krzyż mnie rozbolal ale dziś bez brzucha więc luz.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:21   #2003
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Jak ma się już psa, to też różnie bywa..czasami pies jest zazdrosny o dziecko. Moja kuzynka właśnie dlatego musiała oddać swojego psa, bo w ogóle nie akceptował dzidzi i właśnie okazywał agresje. A ze szczeniakiem to rzeczywiście trochę jak z małym dzieckiem...trzeba będzie to przemyśleć wzdłuż i wszerz

Ta przystawka to fajna sprawa, jak ma się więcej miejsca w sypialni. Nie trzeba się daleko ruszać do dzidzi w nocy. Mnie w ogóle przeraża to noce wstawanie, bo jestem strasznym śpiochem i nie lubię jak mi ktoś przerywa sen
Nam się zmieści. Tak sobie myślę, że na początku to może być wygodne. Może z wyglądu jest bardzo proste - jeszcze będę szukać, ale właśnie na funkcjonalności mi zależy.

Cytat:
Matko jak mnie denerwują takie mądrości Jasne, nic nie kupuj, ajak urodzisz, to dziecko będzie z gołym tyłkiem leżeć
Ubawiłam się ale masz rację!

Cytat:
Przez brzuch.
Stary 2012-02-05, 18:22   #2004
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Przez brzuch Dokładnie w 12tc+0 i było super widać maluszka.
Stary 2012-02-05, 18:24   #2005
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja już przez brzuch

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:26   #2006
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Obie metody miałam Niektóre rzeczy gin lepiej mógł dojrzeć dopochwowo, a inne przez brzuch.

Stary 2012-02-05, 18:35   #2007
depoison
Zadomowienie

Cytat:
E no co Ty. U nas nie ma żadnych linii, bo sufit też w kolorze Prawie w każdym pomieszczeniu mamy po 2 kolory ścian i sufit też jest w jednym z tych dwóch kolorów. Mój mąż nie narzekał, jak malował. Może dlatego, że uwielbia takie prace remontowe
o, to twardy zawodnik Ja też uwielbiam prace remontowe (i umiem to robić, na swój pierwszy samochód zarobiłam pracując na budowie w USA ), ale odcinanie kolorów jest czymś, czego nie-zno-szę

Cytat:
W jaki sposób używa się tej wanienki i jak ma działać ten wężyk?
http://allegro.pl/regal-kapielowy-su...tml#tabsAnchor
Normalnie do kąpania malucha? Nie jest za mała?
też jestem ciekawa, czy to fajne, bo teściowie chcą nam koniecznie sprezentować coś takiego. I choć niby darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, to nie chcę kolejnej zawalidrogi w mieszkaniu

Cytat:
ja od 11 tygodnia ciąży (dokładnie 10+2) miałam już tylko przez brzuch

Cytat:
też dziwne wydaje mi się to picie
nawet, gdybym przyszła z pełnym pęcherzem, to i tak zawsze mi dają na wstępie kubeczek na mocz (zanim wejdę do gabinetu), więc i tak najpierw muszę siknąć
A obraz jest normalny, wyraźny.

Cytat:
jak wyżej - przez brzuch

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:46   #2008
kejtigda
Wtajemniczenie

Branzoletka ja też umierałam z bólu ale to przez mięsień właśnie, samą narkozę przeszłam łagodnie, nie wymiotowałam itp. A masz pod mięsień czy pod gruczoł?

Ja chcę sprawdzić czy dzieciak będzie marudny, chorowity i z kolkami, jak nie to myślę po 2 miesiącach zdecyduje się na pieska. Sama wychowałam się wśród zwierząt, raczkowałam z nimi, jadłam z ich miseki na dobre mi wyszło Obecnie u rodziców mam psa i 2 koty, ale TŻ nienawidzi kotów więc będę musiała jakoś potajemnie za jakiś czas przygarnąć jakiegoś biedaka

Ja genetyczne miałam tak i tak, i teraz w 15 tyg też tak i tak

Edytowane przez kejtigda
Czas edycji: 2012-02-05 o 18:49
kejtigda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:51   #2009
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ja też genetyczne przez brzuch miałam
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:55   #2010
Mandragorrka
Zakorzenienie

Soleika Twoje relacje ze szpitala są przerażające.... Szkoda, że prawdziwe.
Depoison Twoje też Aż żal d... ściska, że u nas tak nie ma. Szpital w którym ja będę rodzić, jest dobry, ale daleko mu do Twojego opisu
Hanjah u Was też jest bardzo fajnie. Mamusie w PL muszę mieć zdecydowanie więcej rzeczy do szpitala. Damy sobie radę, grunt żeby maleństwo było zdrowe.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a głowy jednak nie umyłam, wziełam sie na sposob i umyłam samą grzywke
Boski pomysł U mnie by nie przeszło, bo mam krótkie włosy. Ale jak kiedyś zapuszczę....

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
To już u mnie 20 tydzień!!
Gratulacje

Cytat:
Super sprawa taka impreza, szkoda, że ja nawet nie mam kogo zaprosić
Nie martw się Kochana. U mnie też nie będzie żadnego baby shower - jakoś nie odczuwam potrzeby. Natomiast będzie pępkowe dla mojego małża -przecież on musi opić swojego potomka

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jestem za tym zeby nie robic tematow tabu
Bardzo czesto na forach ten temat omijany jest szerokim lukiem, a przeciez kazda z nas przez to przechodzi i lepiej jak sie wczesniej przygotuje, ze to nic przyjemnego.
Też jestem za
W jakiejś gazecie czytałam o połogu. Byłam w szoku, że odbywa się to w taki sposób. Znaczy w ogóle nie miałam pojęcia o krwawieniu ani w ogóle o niczym. Zdecydowanie mamusiom, które będą rodzić pierwszy raz przyda się taka prawdziwa wiedza.

Cytat:
Psa chce dorosłego, koniecznie ze schroniska, wychodzę z założenia always adopt, never buyZ tym że ma być ładny, ale mój obecny jest taki ładny że dużo ludzi mnie zaczepiało co to za rasa choć to jakiś miź, ale piękny wyszedł. Tylko eks właściciele go bili, głodzili, wyrzucili z auta na obwodnicy ale u nas doszedł do siebie i jest przekochany Choć już ma swoje lata
Ja też się boję połówkowego ze coś wykryją, niby nie ma powodu ale wiadomo Tyle że mam dopiero za miesiąc
Bardzo fajne podejście. Ja bym chciała kota - jeśli kiedyś się zdecydujemy to na pewno na jakiegoś ze schroniska.
Połówkowego nie bój się. Wszystko będzie dobrze, a my będziemy trzymać kciuki

Cytat:
hej dziewczynki ! Witam Was od poludnia z kubkiem kawy i talerzem nalesnikow z dzemem z czarnej pozeczki ha ha a co mi tam !
Naleśniki Na kolację, też byłyby dobre

Cytat:
U nas pokój dziecięcy jest pomalowany na takie kolory, jak wkleiłam
Do tego mam naklejki na ściany. Jak nieco podrośnie, to myślę, że się dogadamy z małą jaki chce mieć pokoik
Za 45 minut obiad u teściów, a ja leżę w łóżku
Wczoraj tak krótko byłam na wizażu, że trochę musiałam sobie odbić
Takie są już moje weekendy
Pomarańczowy wygląda świetnie Muszę pokazać małżowi jako inspirację

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości