Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 17:05   #211
NellN
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
a czy helianthus annuus oil to przypadkiem nie olej słonecznikowy ( sensie: z nasion słonecznika) ?
oczywiście że tak mgr mi sie na mózg rzuciło i jak inteligentnie napisałam, olej z kukurydzy i olej z kukurydzy :P

od 02.2011 - pielęgnacja bezsilikonowa
od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:37   #212
pannahanna
Raczkowanie

Dziewczyny STOP :P Melduje sie w nowej czesci i nadrabiam 7 stron!

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:06   #213
Kachulec
Zakorzenienie

Dziś wzięłam się za zakupy - mazidła, helfy i bardzo dużo produktów brakuje. Czyżbyście wszystkie wybrały się na zakupy

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:13   #214
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
Z sesy jestem zadowolona i to bardzo wlosy mniej wypadaja i mam pelno baby hair (co nie dokonca mnie cieszy bo wygladam jak debil, wszedzie wystaja), ostatnio robie sobie psikadlo aloesowe i dopiero na to olej wlosy bajka- miekkie i blyszczace tylko niestety dalej sie elektryzuja ale to raczej wina pogody, ogrzewania

heenare uzylam jak narazie raz, poniewaz mialam jeszcze sese, a nie chce ich przeplatac... jestem ciekawa, ktory bedzie lepszy co do zapachu to nie jest dla mnie taki zly ale sesy ladniejszy
mialam zamawiac sese ale heenara skusila mnie objętościa. nie wykluczam jej zakupu w przyszlosci, no ale jest dosc droga niestety.

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

Moi rodzice mieszkają jakieś 10km od przejścia granicznego A mają jakieś ciekawe oleje jeszcze za wschodnią granicą? Czuję, że będę się musiala bliżej przyjżeć innym produktom na ich bazarku
hmm no wiecej to nie wiem, ale widzialam wlasnie na all ukrainski olej lopianowy wiec jak masz blisko to warto sie zainteresowac
Stary 2012-02-05, 18:22   #215
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny STOP :P Melduje sie w nowej czesci i nadrabiam 7 stron!
marsz nadrabiać!

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Dziś wzięłam się za zakupy - mazidła, helfy i bardzo dużo produktów brakuje. Czyżbyście wszystkie wybrały się na zakupy
ee, nie ma za co kupować

A propos, dziewczyny, słuchajcie zuzyłam 1/4 mojej Heenary, ale u mnie nie widzę spektakularnych efektów i męczy mnie zapach. Z chęcią odleję komuś tak ze 100ml (w zamian np. za orzech włoski czy łopian), albo odsprzedam.
Najchętniej w Wwie, zaoszczędzimy na czasie i wysyłce.
Postanowiłam że napiszę tutaj bo nie chce mi się zakładać oddzielnego wątku w targowisku a poza tym tutaj od razu zauważycie

od 08.2011 - olejki allover! (argan, oliwki, migdały, jojoba, len, rycyna, kokos, Vatika, Heenara, Khadi)

Walczymy z wypadaniem!

Edytowane przez NellN
Czas edycji: 2012-02-05 o 18:24
Stary 2012-02-05, 18:43   #216
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
marsz nadrabiać!

Uff, nadrobilam W miedzyczasie nalozylam Vatike migdalowa, a pod olej - Jantara z miodem. Musze kupic buteleczke z atomizerem...Czy gliceryna tez nadaje sie pod olejj (nie za duzo - kilka kropel).

Amle Gold, Sese, Navratne, Vatike kokosowa mam na wykonczeniu. Nie wiem, jakiemu olejkowi powinnam pozostac wierna! (Chociaz na pewno nie Navratnie). Zastanawiam sie na Heenara i wloskim, ale to za jakis czas.

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:06   #217
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Uff, nadrobilam W miedzyczasie nalozylam Vatike migdalowa, a pod olej - Jantara z miodem. Musze kupic buteleczke z atomizerem...Czy gliceryna tez nadaje sie pod olejj (nie za duzo - kilka kropel).

(...)
Oj tak, sprayem znacznie ułatwia nakładanie. Dzisiaj na próbę wymieszałam kokosa z wodą i wlałam do buteleczki
Całkiem dobrze się olejuje - minus za obślizgłą butelkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 19:19   #218
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma chyba fajniejszego uczucia niż wykańczanie
Ja to w ogóle uwielbiam wykańczać kosmetyki pielęgnacyjne, kolorowe, jedzenie, szpulki nici, notesy ect etc. Nawet jeśli oznacza to, ze trzeba kupić a portfel pusty. Ale ja tak nie cierpię gromadzić!
a własnie że jest kupowanie

chociaz mam podobne zdanie dotycząc wykanczania

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:22   #219
Reavela
Zadomowienie

http://www. doz . pl /apteka/p14389-...Profarm_100_ml

http://www. doz . pl /apteka/p12671-Olej_avocado_100_ml

takie oleje będą ok? Czy szukać gdzieś indziej? chciałam coś dokupić do Vatiki i Sesy.

bez sensu, że linki są zaszyfrowane, musicie skasować spacje

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2012-02-05 o 19:28
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:44   #220
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam do Pani Lidii z mazideł z pytaniem o dostępność kilku produktów i odpisała mi, że od jutra będą uzupełnione braki
A ja oczywiście już złożyłam zamówienie, bo nie mogłam wytrzymać i kilka produktów zastąpiłam innymi, a od jutra będą te co chcę, a teraz raczej mi pieniędzy nie starczy
I tak muszę domówić jedną rzecz i boję się, że to może źle się skończyć
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:47   #221
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
hmm no wiecej to nie wiem, ale widzialam wlasnie na all ukrainski olej lopianowy wiec jak masz blisko to warto sie zainteresowac
Super! Poszukam z pewnością! Dzięki!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:31   #222
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Pisałam do Pani Lidii z mazideł z pytaniem o dostępność kilku produktów i odpisała mi, że od jutra będą uzupełnione braki
A ja oczywiście już złożyłam zamówienie, bo nie mogłam wytrzymać i kilka produktów zastąpiłam innymi, a od jutra będą te co chcę, a teraz raczej mi pieniędzy nie starczy

nosz... moje pierwsze zamówienie ja też już dziś zamówiłam i opłaciłam...

Stary 2012-02-05, 20:33   #223
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
http://www. doz . pl /apteka/p14389-...Profarm_100_ml

http://www. doz . pl /apteka/p12671-Olej_avocado_100_ml

takie oleje będą ok? Czy szukać gdzieś indziej? chciałam coś dokupić do Vatiki i Sesy.

bez sensu, że linki są zaszyfrowane, musicie skasować spacje
Są ok

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:48   #224
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Są ok
dziękuję bardzo za odpowiedź w takim razie zamawiam
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:49   #225
plineczka003
Zadomowienie

Ja ten przepis znalazłam gdzieś w internecie jak wpisałam 'jak zrobić olej czosnkowy' czy coś w tym stylu. Nic nie skropiłam alkoholem, bo użyłam świeżego czosnku, ale jakbym robiła z suszonych ziół to pewnie bym skropiła. To ile to stoi ma wpływ na właściwości oleju ponoć. Im dłużej tym lepiej (oczywiście w granicach rozsądku i mam na myśli tygodnie, a nie miesiące czy lata, przecież to nie wino ). Ja swój zacznę używać jak wykończę tubkę Daktarinu, bo stworzyłam go głownie z myślą o skalpie, a tą maść nakładam codziennie na noc, mimo że włosy myję co 2/3 dni. Jak będzie ok to zacznę myśleć nad innymi miksturami

Dzisiejsza noc to drugi test oleju sezamowego z Lidla
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:01   #226
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
nosz... moje pierwsze zamówienie ja też już dziś zamówiłam i opłaciłam...
Ja mam ten plus, że odbieram osobiście, więc z domówieniem nie ma problemu, także domówię jutro ten kwas i jedną dodatkową rzecz, a nie dwie, chociaż tak odciążę mój portfel, a właściwie mojego męża

Możesz napisać do Pani Lidii, że chciałaś coś domówić i czy mogłaby wysłać to w jednej paczce, na pewno od razu jutro nie będzie wysyłać, a Ty doślesz pieniążki i będziesz miała wszystko co chciałaś
Pani Lidia jest naprawdę miłą osobą i myślę, że nie będzie problemu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-05, 21:22   #227
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
tłumaczę: olej z nasion kukurydzy, olej kukurydziany, olej kokosowy, emolient, olej arganowy, aromat, wit. E w charakterze konserwantu, olej rycynowy, olej z róży damasceńskiej, syntetyczna substancja natłuszczająca i barwnik.

To bardzo fajny skład, na cialo czy twarz idealny, a co do włosów...a pewno nic złego im sie nie stanie Ja bym pewnie nałozyła dla próby, ALE doświadczenie nauczyło mnie również, ze najlepiej odżywczo dzialają na mnie czyste oleje, bez dodatków (takich jak emolienty) i w ogóle nawet niemieszane z innymi olejami. No ale różne wosy, różne gusta. Ten olejek może Cie trochę obciążyć, więc jesli twoje włosy sa na to podatne, pewnie Ci nie podpasuje.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

nie ma chyba fajniejszego uczucia niż wykańczanie
Ja to w ogóle uwielbiam wykańczać kosmetyki pielęgnacyjne, kolorowe, jedzenie, szpulki nici, notesy ect etc. Nawet jeśli oznacza to, ze trzeba kupić a portfel pusty. Ale ja tak nie cierpię gromadzić!
W takim razie spróbuję, skoro mi włosy nie wypadną. Generalnie nie są podatne na obciążenie, z tego co zauważyłam. Dzisiaj jestem po migdałowym i waxie i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Bardziej niż z kokosa chyba nawet Rycynowy chyba nie do końca mi służył. W lodówce czeka orzech, ale boję się bo mam farbowane, jasne włosy... A tak poza tym zrobiłam pierwsze zdjęcie swoich włosów dzisiaj.

Też uwielbiam wykańczać wszystko! Bardzo nie lubię jak coś mi zalega.. Ogólnie unikam dużych opakowań, np balsamu czy kremu, bo szybko mi się nudzi, w międzyczasie dokupię 3 inne a później nie mam co z tym robić. Chyba zacznę podrzucać koleżankom jakieś kosmetyki, bo denerwuje mnie to, że stoją w szafce i podświadomie mnie blokują przed kupnem następnych

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Faaajny A czym pachnie?

Pachnie pięknie, taki orientalny zapach, trochę jak seria Spirit of Africa z Douglasa
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:42   #228
anastazjaaa2
Zakorzenienie

w nowym wątku

Któraś z Was ma problem z domyciem Sesy z wlosów? Kuuurde, ani BD, ani Barwa, ani jakiś indyjski nie daje rady...zeby doszorować potrzeba dwóch, trzeh myć...z innymi olejami nie mialam takiego problemu...a może ja za krotko masuje łeb pianą? Ile mniej więcej myjecie włosy zmywając oleje?
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:52   #229
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Któraś z Was ma problem z domyciem Sesy z wlosów? Kuuurde, ani BD, ani Barwa, ani jakiś indyjski nie daje rady...zeby doszorować potrzeba dwóch, trzeh myć...z innymi olejami nie mialam takiego problemu...a może ja za krotko masuje łeb pianą? Ile mniej więcej myjecie włosy zmywając oleje?
U mnie niezawodnie działa długie polewanie letnią wodą przed nałożeniem szamponu, masaż skalpu i potem przetrzymanie piany chwilę, następnie przeciągniecie po długości. Próbowałaś tak?

Ja też sie witam Dzisiaj z oszczędności nakładałam Sese w miseczki i uwaga, wystarczyło mi pół łyżki stołowej! Od razu mniej jej ubyło
Stary 2012-02-05, 22:00   #230
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten plus, że odbieram osobiście, więc z domówieniem nie ma problemu, także domówię jutro ten kwas i jedną dodatkową rzecz, a nie dwie, chociaż tak odciążę mój portfel, a właściwie mojego męża

Możesz napisać do Pani Lidii, że chciałaś coś domówić i czy mogłaby wysłać to w jednej paczce, na pewno od razu jutro nie będzie wysyłać, a Ty doślesz pieniążki i będziesz miała wszystko co chciałaś
Pani Lidia jest naprawdę miłą osobą i myślę, że nie będzie problemu
Zakupy przez internet to najgorsze z możliwych Człowiek nie czuje ciężaru koszyka i nie widzi jak pieniądze uciekają z portfela

Możesz mi wysłać jej adres na PW? Bo na stronie nie mogę znaleźć

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
W takim razie spróbuję, skoro mi włosy nie wypadną. Generalnie nie są podatne na obciążenie, z tego co zauważyłam. Dzisiaj jestem po migdałowym i waxie i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Bardziej niż z kokosa chyba nawet Rycynowy chyba nie do końca mi służył. W lodówce czeka orzech, ale boję się bo mam farbowane, jasne włosy... A tak poza tym zrobiłam pierwsze zdjęcie swoich włosów dzisiaj.

Też uwielbiam wykańczać wszystko! Bardzo nie lubię jak coś mi zalega.. Ogólnie unikam dużych opakowań, np balsamu czy kremu, bo szybko mi się nudzi, w międzyczasie dokupię 3 inne a później nie mam co z tym robić. Chyba zacznę podrzucać koleżankom jakieś kosmetyki, bo denerwuje mnie to, że stoją w szafce i podświadomie mnie blokują przed kupnem następnych

Pachnie pięknie, taki orientalny zapach, trochę jak seria Spirit of Africa z Douglasa
Wrzuć fotkę

To fakt, mniejsze opakowania są lepsze, ale wychodzą drożej i ja osobiście zawsze się pokuszam na większe i później stoją. Ale że często zdarza mi się po hurtowych zakupach zapomnieć zrobić nowe i wszystko się pokończy to zawsze znajdzie się coś nie dokończonego

Stary 2012-02-05, 22:01   #231
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
U mnie niezawodnie działa długie polewanie letnią wodą przed nałożeniem szamponu, masaż skalpu i potem przetrzymanie piany chwilę, następnie przeciągniecie po długości. Próbowałaś tak?

Ja też sie witam Dzisiaj z oszczędności nakładałam Sese w miseczki i uwaga, wystarczyło mi pół łyżki stołowej! Od razu mniej jej ubyło
Dokladnie tak robię i zawsze mam lekko niedomyte....dzisiaj zostawilam nawet na kilka ladnych minut pianę i oczywiście jak wyschły, to wynik jak zwykle...nie wiem, może sesa nie dla mnie..A i nie nakladam za dużo, bo na włosy do lekko za ramiona lyżeczkę od cherbaty. Wcześniej była lyżka stolowa, ale przez to niedomycie ograniczylam do lyzeczki i efekt taki sam.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:07   #232
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Zakupy przez internet to najgorsze z możliwych Człowiek nie czuje ciężaru koszyka i nie widzi jak pieniądze uciekają z portfela
A ja uwielbiam zakupy netowe, i właśnie mniej wtedy wydaję. Mogę na spokojnie poogladać wszystko, poczytać składy, opinie w necie. Wkładam do koszyka, znowu wyjmuję, podliczam, wkładam, wyjmuję etc. Nikt mi na łapki nie patrzy, nikt nie pogania, z kubkiem herbaty w ręce spokojnie sobie oglądam Zawsze jestem zadowolona z zakupów.

Walczymy z wypadaniem!
Stary 2012-02-05, 22:10   #233
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uwielbiam zakupy netowe, i właśnie mniej wtedy wydaję. Mogę na spokojnie poogladać wszystko, poczytać składy, opinie w necie. Wkładam do koszyka, znowu wyjmuję, podliczam, wkładam, wyjmuję etc. Nikt mi na łapki nie patrzy, nikt nie pogania, z kubkiem herbaty w ręce spokojnie sobie oglądam Zawsze jestem zadowolona z zakupów.
Ja też je bardzo lubię - ale tracę kontrolę

W sklepach stacjonarnych zazwyczaj, albo człowiek czegoś nie zobaczy, albo tego nie ma. A w internetowych są zawsze widoczne (ewentualnie aktualnie ich brakuje na magazynie, ale domawiają i uzupełniają braki).

Gdyby nie internet na wiele rzeczy bym się pewno nigdy nie skusiła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 22:15   #234
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Możesz mi wysłać jej adres na PW? Bo na stronie nie mogę znaleźć
Wystarczy, że na ich stronie wejdziesz w kontakt i przez to się skontaktujesz wysyłając e-mail Ja tak zawsze robię i dostaję odpowiedź
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-05, 22:16   #235
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy, że na ich stronie wejdziesz w kontakt i przez to się skontaktujesz wysyłając e-mail Ja tak zawsze robię i dostaję odpowiedź
Aaa, ok Myślałam, że masz może adres docelowy do Pani Lidii

Dziękuję

Stary 2012-02-05, 22:21   #236
Shazney
Zakorzenienie

Właśnie zmyłam olej z orzecha . Na razie jest dobrze, bez problemu się zmył. Ciekawam jak wyschną

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:26   #237
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Ja też je bardzo lubię - ale tracę kontrolę

W sklepach stacjonarnych zazwyczaj, albo człowiek czegoś nie zobaczy, albo tego nie ma. A w internetowych są zawsze widoczne (ewentualnie aktualnie ich brakuje na magazynie, ale domawiają i uzupełniają braki).

Gdyby nie internet na wiele rzeczy bym się pewno nigdy nie skusiła.
A to fakt, w internecie jest wszystko co chcemy i co nawet nie wiemy, że chcemy Kusi jak cholera.
Dlatego ja robię tak, ze sobie spisuję wish list, zawsze jak przeglądam internet, a robię to niestety codziennie Jak np. wchodzę na takie mazidła to długo oglądam i spisuję co koniecznie chcę. Planuję.
Ale jak już mam pieniądze i zamiar kupna, to otwieram dokument Wish List i wybieram tylko to, co na nim mam, nie daję sie skusić innym propozycjom ze strony, bo juz tę stronę znam na wylot

Walczymy z wypadaniem!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-05, 22:29   #238
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
Ojej, dopiero zobaczyłam, że nowy wątek.
Mam następną pokusę, okazało się że moja mama juz z kolezankami o moim włosomaniactwie rozmawia, a tu koleżanka, że tez olejuje. No i poleciła podobno cudowny specyfik. Na włosy i na ciało, olej z korzenia łopianu z ziołami: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Moze to będzie jedyny olej dzięki któremu nie będą mi wypadać włosy
Zaraz się biorę za nadrabianie
Kilka postów przed Tobą wspominałam o tym oleju
Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
Uff,w końcu was dogoniłam
Wczoraj zmyłam po pierwszej nocy ze mną masło shea - myłam 2 razy dla pewności.
Muszę się przerzucić na 1 łyżkę oleju na włosy - kiedyś mi starczało mimo,że miałam dodatkowe 8 cm włosów więcej A teraz kładę 2-3 i czuję,że za dużo. Nie wiem,co się ze mną stało
Jakie wrazenia po shea??
Cytat:
Napisane przez Absit Pokaż wiadomość
ja nim na chwile obecna olejuje i jestem bardzo zadowolona, tylko nie wolno go za dlugo przetrymac na glowie bo swedzi niemilosiernie
Mnie nie swędzi, chyba masz wrazliwy skalp.
Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Przepiszę skład tego olejku z YR

Yves Rocher, Tradition de Hammam, Elixir de Massage Oriental

helianthus annuus seed oil, zea mays oil, cocos nucifera oil, ppg-3 myristyl ether, argana spinosa oil, parfum, tocopheryl acetate, ricinus communis oil, rosa damascena oil, octyldodecanol, ci 122085

Do ciała mi pasuje, bo fajnie nawilża i świetnie pachnie
Nabrałam ochoty na ten olejek
Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Już nie będę
Keratyna obowiązkowo! W psikadlach pod olej jest niezastąpiona! Zresztą - do masek, odżywek, wszędzie. Absolutne must-have
O keratynie myślę od dawna, może w końcu kiedyś ...
Cytat:
To już nałóg
Stary 2012-02-05, 22:37   #239
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy ten olej ze słodkich migdałów jest taki sam jak ten z DOZu?
Nie wiem czy przejdzie link : klik
Nie ma podanego składu,a producentem jest Profarm Lębork.Tego z DOZu Profarm.Nie wiem czy ten olejek się czymś różni.

Dziewczyny,cytuję samą siebie.Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie?Bardzo mi zależy,bo chciałabym złożyć tam zamówienie,a nie wiem czy to jest taki sam olej?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:45   #240
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Nalepkę ma inna. szkoda,że nie podali składu, w moim jest olej migdalowyu i witamina e (tocopheryl acetate,pochodna witaminy e o ile się nie mylę)

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-02-05 o 22:46
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości