|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Martwię się teraz, jak zaczną się nowe zjazdy i chciałabym z nim pojechać, to jak go wpakuję w taki ciasny fotelik, musiałabym go rozbierać, może będzie mu wtedy luźniej i wygodniej. Na króciutkie trasy jeszcze dajemy radę, ale podejrzewam góra miesiąc i będziemy się przesiadać. Cytat:
Nie wiem, próbuję znaleźć przyczynę .Cytat:
![]() Ale głupie pytania zadaję, wiem, ale chcę coś ciekawego i innego zjeść. Ja tam nic nie widzę, ale może. Cytat:
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Pewnie wszystko wróci do normy ok 21-22 tak jak w zeszłym tygodniu
|
|
|
|
#3633 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zacząć od jednego. My tak robiliśmy: najpierw jabłko, potem jabłko - marchew, potem marchew-ziemniak itd. ![]() Na cyckowym to się nie ma co stresować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My mamy recaro i on jest mocno zabudowany. Cytat:
Kupiłam kaszkę mleczną z hippa "na dobranoc" ryż z jabłkiem. Ona jest bez cukru. Stefek wciągną wlaśnie 120ml soczku jabłko-marchew. Smakowało
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam wiejsko
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
walcz walcz! |
|||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu ja mam z Roana. Muszę obadać co i jak następnym razem, ale wydaje mi się, ze jeszcze jest ok. Bo na górze jak taki jakby daszek to nam nie przeszkadza.
Mój mały mężczyzna dzisiaj zezłościł się na jarzynową. Nie wiem czy mu jutro jeszcze wcisakać, czy spasować. Chyba go rozpieściłam tymi słodkościami wcześniej
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki, że mi przypomniałaś ![]() Cytat:
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mooonik gdzie Ty???
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz zrobiłam kaszkę na gęsto. Kwilonek zjadł. Jejku jak wcinał
![]() Potem byla kąpiel. Obawiałam się, że bez mleka "po" nie uśnie, ale włożyłam go do łóżeczka, włączyłam konika i usnął Acha i robiłam wg przepisu dla dzieci po 4mc czyli 130ml wody i 3-4 lyżki kaszki. Powinno wyjść 190 gram (mniej więcej tyle co duży słoik kaszki z hippa). Zjadł około 170 gram.
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
dla Stefcia zarloka.....
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włąśnie lezy na macie i tak zaciekle parł do kabla od laptopa i drukarki ( na plecach), że w końcu dotarł. Oh jaka radocha i jaki żal jak go zabrałam. Pytanie do mam których dzieciaczki przerwacają się z pleców na brzuch. Ćwiczyłyście coś, czy to tak samo z siebie? Ja małego czasami "poturlam". CIeszy się mega, ale jak przychodzi co do czego to ani mu się śni ruszać z pleców. Na boki czasami się przerwaca i z brzucha na plecy też. I w ogóle mnie to nie ruszało, ale teraz tyle z was pisze o tych przewrotach, że zaczęłam się zastanawiać jak to jest. |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam odraz wielkie słowa. Chłopak ma poprostu potrzeby
Cytat:
![]() U nas zaczął od przewrotów na bok. Potem przerwa. Potem jeden raz udało mu się na brzuch. Potem znowu nic. I teraz chce się przekręcać w każdym możliwym miejscu. Robiłam z nim taką kołyskę. Łapałam za rączki w nagarstkach i nóżki i tak kołysałam na boki. Do tej pory to lubi Nie wiem czy to miało jakiś wpływ.
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a łyżeczka go karmiłas czy z butli?? ![]() ja chcialam dzisiaj dac kleik kukurydziany i jutro musze kupic nowe smoki
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęło się od przewrotów na boki i dalej Amciol się sam rozkręcił.
|
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To może 3?
|
|
#3646 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No to wychodzi na to, że trzeba po prostu sprawdzić. Kupiłam już jabłuszko, ziemniaczki z dynią i zupkę jarzynową - z tym, że ta ostatnia ma kalafior, a on chyba wzdymający Właśnie, podajecie maluchom słoiczki z brokułami lub kalafiorem???? Jak brzuszki po nich???Cytat:
Ta Twoja ma kalafior? Jeśli tak to nie było jakichś brzuszkowych rewelacji?A mówiłyście o tym czy Wasze dzieciaczki piją dużo herbatek/soczków - Tymek nawet po małej ilości od razu wymiotuje, ma chyba tak duży refluks Mleko już od dawna zagęszczamy nutritonem, a i tak czasami zdarzy mu się ulać lub zwymiotować. Także o wypiciu herabtki nie ma mowy Jeny już sił mi brakuje...wieczory ostatnio to jakieś apogeum. Młody krzyczy tak, że nie da się go uspokoić. Tylko cyc lub butla działają, ale na krótko. Nawet na rękach krzyczy i się wyrywa. Oby chociaż nocka była lepsza, proooooszęę...
|
|||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Mój właśnie nie ma kiedy "trenować" bo on to by najchętniej całe dnie wtulony w mamina pierś. Trzeba go siłą normalnie kłaść i liczyć na to, że się rozkręci a ten gadzina siedzi najdłużej 10 min sam i zaraz marudzi
A moja jarzynowa wg składu : pietruszka, marchew i ziemniak i olej roślinny czy jakoś tak
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-02-05 o 20:47 |
|
|
|
#3648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam w gerberowej jarzynowej nie ma kalafiora. I przytulam...Nie wiesz czemu on tak? Zęby? Skok? Może brzuszek? Cytat:
![]() A co Ty się Kobito dziwisz? Facet i tyle. Na cycku najlepiej co sie będzie siłował. Cycoman jak nic..
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2012-02-05 o 20:47 |
||
|
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się załamię... Szymon za chiny ludowe nie chce butli
Poza tym z koopką tragedia... dzisiaj po 5 dniach znowu musiałam mu zapodać czopka i nie zrobił normalnej tylko takie bobki ![]() Jak tam zdrówko?Cytat:
Na szczęście nie Skoku raczej nie mamy (jak narazie) bo dnie są fajne, Szymek wesoły itd. ale za to nocki już od miesiąca są fatalne![]() Ty też nie masz lekko Cytat:
czasami łyżeczką uda mi się podać kilkadziesiąt ml.Dobre Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3651 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby pospał jak najdłużej![]() Mój dziś znowu maruda, cały czas rączki, wiec wieczorem go rozebrałam i trochę na golasa sobie poleżał to to jedyne co mu pasowało, ale jak juz go zaczęłam ubierać to ryk niesamowity a mój mąż jeszcze do mnie, weź go ucisz, bo nie wytrzymuje jak on wrzeszczy nosz kurna ale się wkurzyłam na niego![]() bo on se film ogląda i nie słyszy![]() ![]() Cytat:
oby nocka była lepsza
|
|
|
#3652 | ||||||
|
kosmitka
|
Chyba nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas robimy 6 łyżek na 150 ml wody i zjada najczęściej wszystko. ![]() Dzisiaj troszkę zostało, ale za to w dzień wrąbał 2 słoiki. Cytat:
Moonik brawa za pierwszy siad . Twoja córcia to jakaś sportsmenka będzie, najpierw rewolucje w łóżku robi, teraz już siada, chyba po mamie taka aktywna? ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Natka a próbujesz z tą butlą z soczkami itp? U nas jakoś idzie w miarę, jak mnie nie było to nawet troszkę pojadł. Co prawda niewiele, ale zawsze. Martusia łączę się w bólu, dzisiaj Franek też marudny do granic możliwości, nic mu nie pasowało, aż boję się nocy. Chyba pójdę spać.
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
Natka a może spróbuj z kubkiem niekapkiem jak Szymek nie chce butli? My mamy taki niby od 1. miesiąca i mały uwielbia się nim bawić, a czasem co nieco pociągnie. To jest taki z dozownikiem, więc za dużo nie poleci, a może mu podpasuje?
A tak w ogóle to rzeczywiście pustki tu okropne... hop hop... |
|
|
|
#3654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedny Szymuś z tą kupką i ciekawe czemu on tej butli nie chce![]() a może by mu z niekapka podać co? może to by wypił?---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
u nas noce są oki, mały ładnie śpi, ewentualnie przez sen coś mruczy, podam smoka i jest oki, gorzej w dzień![]() Oby Franuś dał Ci trochę pospać i za bardzo nie szalał
|
|
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Martusia i Ancia widzę, że też macie przeboje... łączę się w bólu i nadziei na lepszą nockę
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co ważne sama do tego doszła więc nie przejmuj się na Filipka też przyjdzie czas |
|
|
|
|
#3658 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odkrylam, ze mam w domu butelke aventu - niby niekapek, ale mama wlozyla tez jeden smok ze zmiennym przeplywem Cytat:
Wiec mialysmy juz w menu marchew marchew-ziemniak marchew z ryzem marchew-ziemniak i lyzeczka kaszki (kleikow nie ma) i jablko Sama marchew jutro chyba marchew-ziemniak-dynia i moze w koncu to jablko z czyms zmieszam, moze z gruszka ?Cytat:
Cytat:
) najbardziej jak chce popatrzec w telewizor, a mama tak polozyla, ze sie nie da oooo wtedy to akrobacje wyczynia, ale na brzuch nie fiknela jeszcze nigdy. Cytat:
Cytat:
za lepsza nockeCytat:
|
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja dzisiaj szukałam ale wszystkie były +6mc Z tym, że w nocy z niekapka sie nie napije, a ja bym chciała tak za miesiąc go od cyca odstawić...Cytat:
![]() Spróbuję z niekapkiem, ale nie wiem jaki kupić
|
|||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też polecam avent - daje radę Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-02-05 o 21:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

.

Chyba mamusia bardziej nie moze sie doczekac tego podawania deserkow
Ale najpierw musze owocki rozszerzyc sama, bo jak jej dam taki mix 3 czy 4 nowych to roznie moze byc
żeby nie było za dużo dla brzuszka

Co ja mu kupię następnego to nie wiem, skoro jeszcze nie siedzi.

nosz kurna ale się wkurzyłam na niego
oby nocka była lepsza
aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco
i ciekawe czemu on tej butli nie chce
za lepsza nocke