Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 16:23   #3631
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzieczyny, w kombinezonie ma tak ciasno, że aż szkoda mi go męczyć. Bo pasy go ciągną w dół...no i ramiona ma tak wiecie do przodu...
Nogi trochę wystają, ale z teog co kiedyś rozmawiałsy to moga nawet wisieć. Chodzi o głowę...ma już na styk z końcem fotelika...no i nie sądzę, że do wiosny wystarczy..
O masakra, u nas też się denerwuje, ale nie jest najgorzej.
Martwię się teraz, jak zaczną się nowe zjazdy i chciałabym z nim pojechać, to jak go wpakuję w taki ciasny fotelik, musiałabym go rozbierać, może będzie mu wtedy luźniej i wygodniej.
Na króciutkie trasy jeszcze dajemy radę, ale podejrzewam góra miesiąc i będziemy się przesiadać.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
na pewno działa troche pobudzająco - ona ma podobne właściwości jak glukoza/fruktoza, ale trawi się łatwo więc pod tym względem nie powinna powodować kłopotów, nie fermentuje więc nie powoduje wzdęć
Czyli jak jest sama bez cukru, to jest ok?
Cytat:
Mówisz, że aż tak ten cukier działa?
Nie wiem, próbuję znaleźć przyczynę .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Starte, starkowane na grubym oczku. Nie wiem czy komuś będzie smakować u nas ma branie jak są goście. Tak samo te pieczone w łupkach z przyprawami. Ostatnio jak rodzina przyjechała to i małe wybrzydzające się dorwały i kuzynka na diecie i ledwo się dorwałam sama A to takie prościutkie przepisy-
Starkowane po ugotowaniu czy przed?
Ale głupie pytania zadaję, wiem, ale chcę coś ciekawego i innego zjeść.
Cytat:
Zęby !! ?
Ja tam nic nie widzę, ale może.
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
przytulam z powodu nocek mam nadzieje ze wreszcie przyjdzie ten dzien co pospimy w nocy minimum 4 godziny
Eeeeeeeeee pewnie nieprędko.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:32   #3632
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Wczoraj, dzisiaj... oby jutro wróciło do normy.
Pewnie wszystko wróci do normy ok 21-22 tak jak w zeszłym tygodniu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 17:38   #3633
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Hmmmm nie wiem co jej sie dzieje, teraz tez zmeczona usypiala na drzemke, przebudzila sie i ryk, a jadla niedawno. Moze jakis skok, bo na zeby na moje oko to nie wyglada. Chyba.

No bedzie wyzera Chyba mamusia bardziej nie moze sie doczekac tego podawania deserkow Ale najpierw musze owocki rozszerzyc sama, bo jak jej dam taki mix 3 czy 4 nowych to roznie moze byc

Moja prawie wcale nie pije, dopoki w ciagu dnia jest na mleku moim to sie nie przejmuje, jak zrobi sie cieplej to bede dopajac, moze czesciej, a mniej. Sama nie wiem.
Może ma gorszy dzień
Najlepiej zacząć od jednego. My tak robiliśmy: najpierw jabłko, potem jabłko - marchew, potem marchew-ziemniak itd.
Na cyckowym to się nie ma co stresować

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A z herbatkami to u nas też było średnio, nie chciała pić ale miałam dwie próbki melisy z jabłkiem z hippa i bobovity i obydwie Zuza wciągnęła na raz

I jedna i druga podchodzi wyśmienicie Zuzi - ale zakupiłam teraz z bobovity. Dzisiaj nawet dała się oszukać bo zrobiłam jej herbatkę na trawienie i wydoiła też całą butlę. BO tak sobie stwierdziłam że jak chcę jej dać później jabłuszko to nie będę jej jeszcze dodatkową tą herbatką z jabłkiem poić żeby nie było za dużo dla brzuszka
To Stefko taki wybredny

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Małgosia1983 wiem, że są foteliki od 9kg, w których można ustawić fotelik do pozycji półleżącej i zamontować tyłem do kierunku jazdy, ale to nie będzie tak jak jest w tych pierwszych nosidełkach...sama się zastanawiam, czy już powoli nie przesadzać młodej do wiekszego fotelika, ale jeszcze poczekam trochę az będzie siedzieć pewnie
Takiego też będę musiała poszukać.

Cytat:
Zęby !! ?

To mój fotelik albo duży, albo Filip nie rośnie, albo gorsza wersja, że wszystko mu wisi, a ja tego nie zauważyłam .
A masz ten maxi cosi? Bo one są większe tzn. chyba szersze mi się wydają.
My mamy recaro i on jest mocno zabudowany.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
O masakra, u nas też się denerwuje, ale nie jest najgorzej.
Martwię się teraz, jak zaczną się nowe zjazdy i chciałabym z nim pojechać, to jak go wpakuję w taki ciasny fotelik, musiałabym go rozbierać, może będzie mu wtedy luźniej i wygodniej.
Na króciutkie trasy jeszcze dajemy radę, ale podejrzewam góra miesiąc i będziemy się przesiadać.
No Ancia najlepiej go wyciągnąć z kombinezonu bo to przecież 200km. Może być mu za ciepło.
Kupiłam kaszkę mleczną z hippa "na dobranoc" ryż z jabłkiem. Ona jest bez cukru.

Stefek wciągną wlaśnie 120ml soczku jabłko-marchew. Smakowało
Stary 2012-02-05, 17:53   #3634
archinta
Zakorzenienie

Pozdrawiam wiejsko

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec że wczorajsze podejście z jabłuszkiem zakończyło się sukcesem - uczulenie ponowne nie wystąpiło dzisiaj ciąg dalszy

I bardzo lubimy herbatkę jabłko melisa

Cytat:
Danika a to Wasze nosidło magiczne, to do ilu kilo jest?
Wogóle, to Stefko skończył 30go 4 miesiące - dziś wystawiam fotelik na sprzedaż Co ja mu kupię następnego to nie wiem, skoro jeszcze nie siedzi.
Tez, myślę nad czymś kolejnym bo ledwo klocko upycham - my 4 m-ce kończymy za kilka dni
Cytat:
Ja to nie wiem Filip już tyle razy sobie nasikał na twarz,m że mu by to chyba nie przeszkodziło ale nie ma plesniawek wiec no stres :P

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cotka będę walczyć jak lew
walcz walcz!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 18:04   #3635
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Małgosiu ja mam z Roana. Muszę obadać co i jak następnym razem, ale wydaje mi się, ze jeszcze jest ok. Bo na górze jak taki jakby daszek to nam nie przeszkadza.

Mój mały mężczyzna dzisiaj zezłościł się na jarzynową. Nie wiem czy mu jutro jeszcze wcisakać, czy spasować. Chyba go rozpieściłam tymi słodkościami wcześniej

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:01   #3636
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosiu ja mam z Roana. Muszę obadać co i jak następnym razem, ale wydaje mi się, ze jeszcze jest ok. Bo na górze jak taki jakby daszek to nam nie przeszkadza.

Mój mały mężczyzna dzisiaj zezłościł się na jarzynową. Nie wiem czy mu jutro jeszcze wcisakać, czy spasować. Chyba go rozpieściłam tymi słodkościami wcześniej
Masz napewno ten nowy model roana, a on jest większy od tego co my mamy i solidniejszy od tego starego roana. Mamy właśnie też od wózka fotelik, ale to była jakaś starsza wersja i z racji tego, że był używany trochę się bałam. Z drugiej strony chyba go przytaszczę do domu i sprawdzę. Jak się Stefko będzie mieścił, to na teraźniejsze nikłe potrzeby wystarczy.
Dzięki, że mi przypomniałaś

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wiejsko
Tez, myślę nad czymś kolejnym bo ledwo klocko upycham - my 4 m-ce kończymy za kilka dni
To tylko świadczy o tym jak czas szybko leci
Stary 2012-02-05, 19:08   #3637
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nie wiem Filip już tyle razy sobie nasikał na twarz,m że mu by to chyba nie przeszkodziło ale nie ma plesniawek wiec no stres :P
no to już wiesz dlaczego Filipo nie ma i nie miał pleśniawek

Mooonik gdzie Ty???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 19:12   #3638
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Pierwszy raz zrobiłam kaszkę na gęsto. Kwilonek zjadł. Jejku jak wcinał
Potem byla kąpiel. Obawiałam się, że bez mleka "po" nie uśnie, ale włożyłam go do łóżeczka, włączyłam konika i usnął Ciekawe jak długo pośpi.
Acha i robiłam wg przepisu dla dzieci po 4mc czyli 130ml wody i 3-4 lyżki kaszki. Powinno wyjść 190 gram (mniej więcej tyle co duży słoik kaszki z hippa). Zjadł około 170 gram.
Stary 2012-02-05, 19:34   #3639
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Stefek wciągną wlaśnie 120ml soczku jabłko-marchew. Smakowało

Cytat:
Potem byla kąpiel. Obawiałam się, że bez mleka "po" nie uśnie, ale włożyłam go do łóżeczka, włączyłam konika i usnął Ciekawe jak długo pośpi.
Acha i robiłam wg przepisu dla dzieci po 4mc czyli 130ml wody i 3-4 lyżki kaszki. Powinno wyjść 190 gram (mniej więcej tyle co duży słoik kaszki z hippa). Zjadł około 170 gram.

dla Stefcia zarloka.....
Stary 2012-02-05, 19:35   #3640
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
no to już wiesz dlaczego Filipo nie ma i nie miał pleśniawek

Mooonik gdzie Ty???
Kochane dziecko. Tak sobie pięknie radzi sam i mamusia nie ma dylematów czy smarować twarz pieluchą czy nie

Włąśnie lezy na macie i tak zaciekle parł do kabla od laptopa i drukarki ( na plecach), że w końcu dotarł. Oh jaka radocha i jaki żal jak go zabrałam.

Pytanie do mam których dzieciaczki przerwacają się z pleców na brzuch.
Ćwiczyłyście coś, czy to tak samo z siebie? Ja małego czasami "poturlam". CIeszy się mega, ale jak przychodzi co do czego to ani mu się śni ruszać z pleców. Na boki czasami się przerwaca i z brzucha na plecy też. I w ogóle mnie to nie ruszało, ale teraz tyle z was pisze o tych przewrotach, że zaczęłam się zastanawiać jak to jest.

Wymianka.
Stary 2012-02-05, 19:36   #3641
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Wczoraj, dzisiaj... oby jutro wróciło do normy.

w piatek tez ...
Stary 2012-02-05, 19:55   #3642
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

dla Stefcia zarloka.....
Oj tam odraz wielkie słowa. Chłopak ma poprostu potrzeby

Cytat:
Włąśnie lezy na macie i tak zaciekle parł do kabla od laptopa i drukarki ( na plecach), że w końcu dotarł. Oh jaka radocha i jaki żal jak go zabrałam.

Ćwiczyłyście coś, czy to tak samo z siebie? Ja małego czasami "poturlam". CIeszy się mega, ale jak przychodzi co do czego to ani mu się śni ruszać z pleców. Na boki czasami się przerwaca i z brzucha na plecy też. I w ogóle mnie to nie ruszało, ale teraz tyle z was pisze o tych przewrotach, że zaczęłam się zastanawiać jak to jest.
Kochana mamusia
U nas zaczął od przewrotów na bok. Potem przerwa. Potem jeden raz udało mu się na brzuch. Potem znowu nic. I teraz chce się przekręcać w każdym możliwym miejscu.
Robiłam z nim taką kołyskę. Łapałam za rączki w nagarstkach i nóżki i tak kołysałam na boki. Do tej pory to lubi Nie wiem czy to miało jakiś wpływ.
Stary 2012-02-05, 20:13   #3643
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

a łyżeczka go karmiłas czy z butli??

ja chcialam dzisiaj dac kleik kukurydziany i kupiłam smoczek do kaszki z TT a ona ma taka dziure wielka ze nawet nie próbowałam wziełam 2 ale dziura byla jednak za mala i prawie nic nie leciało
jutro musze kupic nowe smoki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:22   #3644
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwiczyłyście coś, czy to tak samo z siebie?
zaczęło się od przewrotów na boki i dalej Amciol się sam rozkręcił.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:23   #3645
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chcialam dzisiaj dac kleik kukurydziany i kupiłam smoczek do kaszki z TT a ona ma taka dziure wielka ze nawet nie próbowałam wziełam 2 ale dziura byla jednak za mala i prawie nic nie leciało
Łyżeczką. Zrobiłam taką gęstą.
To może 3?
Stary 2012-02-05, 20:28   #3646
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Powiem tak -my też się zmagamy ze skazą i też po skończonym 4 miesiącu chciałam rozszerzyć dietę - podałam najpierw jabłuszko i wyszła wysypka na buzi. Później podałam marchewkę i też wysypało Zuzię - więc dałam sobie spokój. Wczoraj Zuzia skończyła 5 miesięcy - z tej racji podałam jej jabłko i żadnej wysypki nie ma ( z tym że cały czas zmagamy się z lekką wysypką na buzi ale po eliminacji kilku możliwych powodów wysypki stwierdzam że małą uczulają perfumy - więc wtedy też mogła być wysypka od perfum a nie jedzonka). Od jakiś dwóch tygodni podaję Zuzi kaszkę minima z bobovity (jest dla dzieci z alergią - z tym że ja to dodawałam tylko po łyżce do mm - raz jej zrobiłam wg przepisu na opakowaniu i też zjadła ze smakiem)

więcej nie eksperymentowaliśmy z jedzonkiem chociaż półka ze słoiczkami się ugina i czekają one na swój dzień

Pediatra stwierdziła żeby od 6 miesiąca rozszerzać dietę - ale dała pozwolenie na jabłko i marchewkę wcześniej jak nie będą uczulać

może choć troszkę pomogłam
Pewnie, że pomogłaś!

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Moja mała jest na Nutramigenie i jak skończyła 4 miesiace to zaczęłam jej podawać słoiczki odpowiednie do wieku. Pediatra powiedziała, że można. Z owoców zaczęłam od jabłuszka a ze sloiczkow to chyba pierwsze na tapecie była marchewka z ziemniaczkiem.
Dzięki za pomoc
No to wychodzi na to, że trzeba po prostu sprawdzić. Kupiłam już jabłuszko, ziemniaczki z dynią i zupkę jarzynową - z tym, że ta ostatnia ma kalafior, a on chyba wzdymający Właśnie, podajecie maluchom słoiczki z brokułami lub kalafiorem???? Jak brzuszki po nich???

Cytat:
O, widzę, że Ty też masz jarzynową w menu Ta Twoja ma kalafior? Jeśli tak to nie było jakichś brzuszkowych rewelacji?

A mówiłyście o tym czy Wasze dzieciaczki piją dużo herbatek/soczków - Tymek nawet po małej ilości od razu wymiotuje, ma chyba tak duży refluks Mleko już od dawna zagęszczamy nutritonem, a i tak czasami zdarzy mu się ulać lub zwymiotować. Także o wypiciu herabtki nie ma mowy

Jeny już sił mi brakuje...wieczory ostatnio to jakieś apogeum. Młody krzyczy tak, że nie da się go uspokoić. Tylko cyc lub butla działają, ale na krótko. Nawet na rękach krzyczy i się wyrywa. Oby chociaż nocka była lepsza, proooooszęę...
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 20:32   #3647
cotynato
Zakorzenienie

Mój właśnie nie ma kiedy "trenować" bo on to by najchętniej całe dnie wtulony w mamina pierś. Trzeba go siłą normalnie kłaść i liczyć na to, że się rozkręci a ten gadzina siedzi najdłużej 10 min sam i zaraz marudzi

A moja jarzynowa wg składu : pietruszka, marchew i ziemniak i olej roślinny czy jakoś tak

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-02-05 o 20:47
Stary 2012-02-05, 20:45   #3648
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A mówiłyście o tym czy Wasze dzieciaczki piją dużo herbatek/soczków - Tymek nawet po małej ilości od razu wymiotuje, ma chyba tak duży refluks Mleko już od dawna zagęszczamy nutritonem, a i tak czasami zdarzy mu się ulać lub zwymiotować. Także o wypiciu herabtki nie ma mowy

Jeny już sił mi brakuje...wieczory ostatnio to jakieś apogeum. Młody krzyczy tak, że nie da się go uspokoić. Tylko cyc lub butla działają, ale na krótko. Nawet na rękach krzyczy i się wyrywa. Oby chociaż nocka była lepsza, proooooszęę...
Jak cycek jest, to nie martw się herbatkami.
Z tego co pamiętam w gerberowej jarzynowej nie ma kalafiora.
I przytulam...Nie wiesz czemu on tak? Zęby? Skok? Może brzuszek?

Cytat:
Mój właśnie nie ma kiedy "trenować" bo on to by najchętniej całe dnie wtulony w mamina pierś. Trzeba go siłą normalnie kłaść i liczyć na to, że się rozkręci a ten gadzina siedzi najdłużej 10 min sam i zaraz marudzi

A moja jarzynowa wg składu : pietruszka, marchew i jabłko i olej roślinny czy jakoś tak
edit; wiedziałam, że tu Cotuś jeszcze była
A co Ty się Kobito dziwisz? Facet i tyle. Na cycku najlepiej co sie będzie siłował. Cycoman jak nic..

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2012-02-05 o 20:47
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:14   #3649
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Jak cycek jest, to nie martw się herbatkami.
Z tego co pamiętam w gerberowej jarzynowej nie ma kalafiora.
I przytulam...Nie wiesz czemu on tak? Zęby? Skok? Może brzuszek?

Obstawiam, że to brzucho, bo stęka przy tym krzyku strasznie i wygina się na wszystkie strony. Poza tym o 4 rano jak się budzi to przy cycu się wyrywa, zaczyna właśnie stękać i puszcza bąki. Tylko skąd ten ból brzuszka to nie mam pojęcia, bo z diety wyeliminowałam wszystko co tylko mogłam i jest na nutramigenie

edit; wiedziałam, że tu Cotuś jeszcze była
A co Ty się Kobito dziwisz? Facet i tyle. Na cycku najlepiej co sie będzie siłował. Cycoman jak nic..
Jak to moja położna mówiła - facet to facet, każdy lubi spać przy cycu
Stary 2012-02-05, 21:18   #3650
19natka88
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się załamię... Szymon za chiny ludowe nie chce butli Takie cyrki urządza, że brak słów...
Poza tym z koopką tragedia... dzisiaj po 5 dniach znowu musiałam mu zapodać czopka i nie zrobił normalnej tylko takie bobki

Cytat:
ała....
Jak tam zdrówko?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kochana współczuję bardzo nocki i tego ugryźniecia
i gratulacje 5 miesięcy
Cytat:
Kapka, Natka za skonczone miesiace maluszkow....
Dzięki

Cytat:
A ząbki - ałaa... ale krew się nie polała?
Na szczęście nie Skoku raczej nie mamy (jak narazie) bo dnie są fajne, Szymek wesoły itd. ale za to nocki już od miesiąca są fatalne
Ty też nie masz lekko

Cytat:
Natka przytulam z powodu nocki... i z powodu sutka tez.... ......
Zdaj relacje z obiadku....

Obiadek średnio podszedł ale chyba dlatego, że Szymek był śpiący i za bardzo głodny - spróbujemy jeszcze jutro

Co do tego sposobu na plesniawki... jakos w zyciu bym tego nie zastosowala.....

Na nas stosowali a pewnie o tym nie wiemy

Czy Wasze maluszki pija chetnie soczki i herbatki...?? Bo moja pociamka i nie chce..... ... nie wiem czy nie potrzebuje czy jej nie smakuje
Chociaz kiedys chetnie pila...
Cokolwiek znajduje się w butli dla Szymka jest "fuj" czasami łyżeczką uda mi się podać kilkadziesiąt ml.

Cytat:
Natka współczuję. Masz małego wilkołaka
Dobre

Cytat:
Natka łączę się w bólu z powodu nocek, u nas nie było spania od 23 do rana w sumie. Łącznie spał może 3h, a tak to płakał przez sen, stękał, marudził.
Ty przynajmniej wiesz, o co mu cho. Bo ja u swojego to już nie wiem.
Współczuję i rozumiem co czujesz Właśnie ostatnio nie wiem o co mu chodzi

Cytat:
Danika a to Wasze nosidło magiczne, to do ilu kilo jest?
Wogóle, to Stefko skończył 30go 4 miesiące - dziś wystawiam fotelik na sprzedaż Co ja mu kupię następnego to nie wiem, skoro jeszcze nie siedzi.
My też musimy kupić następny fotelik, bo nasze nosidło jest do 10 kg

Cytat:
no i brawa za skonczony 5 miesiąc no i czekamy na relacje czy miesko smakowało

mięsko średnio podeszło, ale jutro spróbujemy znowu

a przez jaki smoczek dawałas ten kleik?? ja kupilam dzis taki do kaszki z TT ale tak jest taka duza dziurka ze chyba nie da rady i nie wiem czy na 2 da rade??
Albo specjalny do kaszki z Canpolu, albo trójprzepływowy z Avent, na tych smokach z dziurkami nie da rady bo się zapychają

Cytat:
Też turlałam Szymka, jak był na boczku to jakby zatrzymywałam się przy zabawce, która tam leżała, ale nie wiem czy to coś dało, pewnie przyszedł po prostu na niego czas do obrotów

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:22   #3651
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
oby pospał jak najdłużej
Mój dziś znowu maruda, cały czas rączki, wiec wieczorem go rozebrałam i trochę na golasa sobie poleżał to to jedyne co mu pasowało, ale jak juz go zaczęłam ubierać to ryk niesamowitynie wiem co temu mojemu dziecku jesta mój mąż jeszcze do mnie, weź go ucisz, bo nie wytrzymuje jak on wrzeszczynosz kurna ale się wkurzyłam na niegobo on se film ogląda i nie słyszy
Cytat:

s brakuje...wieczory ostatnio to jakieś apogeum. Młody krzyczy tak, że nie da się go uspokoić. Tylko cyc lub butla działają, ale na krótko. Nawet na rękach krzyczy i się wyrywa. Oby chociaż nocka była lepsza, proooooszęę...
ojej współczuję oby nocka była lepsza

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:25   #3652
anciaahk
kosmitka

Chyba nadrobiłam
Cytat:
Natka taki O
O to chyba mamy podobny.
Cytat:
Od 6 spała ze smokiem, bo jak wyciągałam był płacz. Moja bezsilność i zmęczenie wygrało i dostała co chciała
Nie chcesz dawać Amci smoka?
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
I mam pytanie do mam KP - w jakich pozycjach karmicie maluchy????
Bo ja kiedyś na siedząco na poduszce- rogalu, potem były zastoje i jakoś położna laktac. poradziła na leżąco i tak sie nauczyłam,ze już inaczej nie potrafię aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco
Nie wiem, czy to aktualne, ale karmię na siedząco w dzień i na leżąco w nocy.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Boszz odłączyli mi prąd na 5h
Poza tym wiem już dlaczego moje dziecko tyle płakało po nocach Od kilku dni podaję mu kleik kukurydziany i właśnie pisałam wam, że nocki lepsze. Przedtem podawałam kleik ryżowy i były płacze.
Tzn że po kukurydzianym lepiej śpi? U nas jakoś nie ma reguły, chyba najlepiej po kaszce mleczno-ryżowej.
Cytat:
Jaką kaszkę??
U nas robimy 6 łyżek na 150 ml wody i zjada najczęściej wszystko.
Dzisiaj troszkę zostało, ale za to w dzień wrąbał 2 słoiki.
Cytat:
Nasz się nie przewraca, z tych leniwych więc chyba dlatego.

Moonik brawa za pierwszy siad . Twoja córcia to jakaś sportsmenka będzie, najpierw rewolucje w łóżku robi, teraz już siada, chyba po mamie taka aktywna?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Natka a próbujesz z tą butlą z soczkami itp? U nas jakoś idzie w miarę, jak mnie nie było to nawet troszkę pojadł. Co prawda niewiele, ale zawsze.

Martusia łączę się w bólu, dzisiaj Franek też marudny do granic możliwości, nic mu nie pasowało, aż boję się nocy.

Chyba pójdę spać.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:25   #3653
Aiszka22
Raczkowanie

Natka a może spróbuj z kubkiem niekapkiem jak Szymek nie chce butli? My mamy taki niby od 1. miesiąca i mały uwielbia się nim bawić, a czasem co nieco pociągnie. To jest taki z dozownikiem, więc za dużo nie poleci, a może mu podpasuje?

A tak w ogóle to rzeczywiście pustki tu okropne... hop hop...
Stary 2012-02-05, 21:28   #3654
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się załamię... Szymon za chiny ludowe nie chce butli Takie cyrki urządza, że brak słów...
Poza tym z koopką tragedia... dzisiaj po 5 dniach znowu musiałam mu zapodać czopka i nie zrobił normalnej tylko takie bobki
ojej Natka biedny Szymuś z tą kupką i ciekawe czemu on tej butli nie chcea może by mu z niekapka podać co? może to by wypił?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Martusia łączę się w bólu, dzisiaj Franek też marudny do granic możliwości, nic mu nie pasowało, aż boję się nocy.

Chyba pójdę spać.
u nas noce są oki, mały ładnie śpi, ewentualnie przez sen coś mruczy, podam smoka i jest oki, gorzej w dzień

Oby Franuś dał Ci trochę pospać i za bardzo nie szalał

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:28   #3655
cotynato
Zakorzenienie

Ancia- starte ziemniaki surowe, pisalam juz?

Wymianka.
Stary 2012-02-05, 21:28   #3656
Aiszka22
Raczkowanie

Martusia i Ancia widzę, że też macie przeboje... łączę się w bólu i nadziei na lepszą nockę
Stary 2012-02-05, 21:33   #3657
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane dziecko. Tak sobie pięknie radzi sam i mamusia nie ma dylematów czy smarować twarz pieluchą czy nie

Zuzia przewraca się z pleców na brzuszek bardzo ładnie już od jakiegoś czasu ale za to odwrotnie ma problem bo nie potrafi sobie rączki przekręcić i jej zostaje pod brzuszkiem a ja jej na siłę nie chcę przekręcać. Pokazałam jej parę razy jak ma sobie rączkę chować ale nie zajarzyła póki co i po przewróceniu na brzuszek po paru chwilach jest płacz bo nie może wrócić z powrotem na plecki

I co ważne sama do tego doszła więc nie przejmuj się na Filipka też przyjdzie czas

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-05, 21:34   #3658
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

a przez jaki smoczek dawałas ten kleik?? ja kupilam dzis taki do kaszki z TT ale tak jest taka duza dziurka ze chyba nie da rady i nie wiem czy na 2 da rade??
Ja wlasnie tez mam TT i ze zmiennym przeplywem nie dalysmy rady - za duza dziura, przez 2 nie chcialo leciec, a przez 3 nie probowalam, bo on chyba po prostu ma 3 dziurki, ale tez male.

Odkrylam, ze mam w domu butelke aventu - niby niekapek, ale mama wlozyla tez jeden smok ze zmiennym przeplywem (ten regulowany z kreseczkami na smoku) i tym daje rade Tylko tez troche nas kosztuje przyzwyczaic sie i dobrze podac, ale powoli i Niusia wciaga cala porcje.

Cytat:
Może ma gorszy dzień
Najlepiej zacząć od jednego. My tak robiliśmy: najpierw jabłko, potem jabłko - marchew, potem marchew-ziemniak itd.
Na cyckowym to się nie ma co stresować
Wlasnie sobie uswiadomilam, ze moje dziecko je glownie warzywa, bo wypadaja nam tak kolo 12-13 na obiadek, a deserek dawalam na podwieczorek tak kolo 16, ale czesto nam cos wypada albo przesypia i potem od razu mleko.

Wiec mialysmy juz w menu
marchew
marchew-ziemniak
marchew z ryzem
marchew-ziemniak i lyzeczka kaszki (kleikow nie ma)
i jablko

Sama marchew jutro chyba marchew-ziemniak-dynia i moze w koncu to jablko z czyms zmieszam, moze z gruszka ?

Cytat:
Hmmmm, chyba musze sie wczytac w instrukcje obslugi moich kaszek, bo ta co otworzylam to na gesto chyba nie wychodzi wg przepisu, ale jeszcze musze ja obejrzec.

Cytat:

Moja jest leniuchiem, a na boki wygina sie (nie wiem czy to juz obrocenie, chyba nie ) najbardziej jak chce popatrzec w telewizor, a mama tak polozyla, ze sie nie da oooo wtedy to akrobacje wyczynia, ale na brzuch nie fiknela jeszcze nigdy.

Cytat:

No wlasnie. Polecam jednak avent.

Cytat:
i za lepsza nocke

Cytat:

A moja jarzynowa wg składu : pietruszka, marchew i ziemniak i olej roślinny czy jakoś tak
To olej mozna dawac juz po 4mcu? Bo zakupilismy dzisiaj naturalna oliwe i chetnie dodalabym kilka kropli do zupki
Stary 2012-02-05, 21:35   #3659
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn że po kukurydzianym lepiej śpi? U nas jakoś nie ma reguły, chyba najlepiej po kaszce mleczno-ryżowej.

Powiedzmy, że lepiej, nie budzi się tak często z płaczem ale jednak

Natka a próbujesz z tą butlą z soczkami itp? U nas jakoś idzie w miarę, jak mnie nie było to nawet troszkę pojadł. Co prawda niewiele, ale zawsze.

Próbuję, ale bez większych efektów, nawet soczków nie chce

Chyba pójdę spać.
Spokojnej nocki

Cytat:
Natka a może spróbuj z kubkiem niekapkiem jak Szymek nie chce butli? My mamy taki niby od 1. miesiąca i mały uwielbia się nim bawić, a czasem co nieco pociągnie. To jest taki z dozownikiem, więc za dużo nie poleci, a może mu podpasuje?

A tak w ogóle to rzeczywiście pustki tu okropne... hop hop...
A pokaż jaki Bo ja dzisiaj szukałam ale wszystkie były +6mc Z tym, że w nocy z niekapka sie nie napije, a ja bym chciała tak za miesiąc go od cyca odstawić...

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ojej Natka biedny Szymuś z tą kupką i ciekawe czemu on tej butli nie chcea może by mu z niekapka podać co? może to by wypił?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

u nas noce są oki, mały ładnie śpi, ewentualnie przez sen coś mruczy, podam smoka i jest oki, gorzej w dzień

Oby Franuś dał Ci trochę pospać i za bardzo nie szalał
Dziwne no, że nie chce, jak był malutki to mu było wszystko jedno z czego pije, byle mleczko leciało
Spróbuję z niekapkiem, ale nie wiem jaki kupić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:37   #3660
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez mam TT i ze zmiennym przeplywem nie dalysmy rady - za duza dziura, przez 2 nie chcialo leciec, a przez 3 nie probowalam, bo on chyba po prostu ma 3 dziurki, ale tez male.

Odkrylam, ze mam w domu butelke aventu - niby niekapek, ale mama wlozyla tez jeden smok ze zmiennym przeplywem (ten regulowany z kreseczkami na smoku) i tym daje rade Tylko tez troche nas kosztuje przyzwyczaic sie i dobrze podac, ale powoli i Niusia wciaga cala porcje.

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze moje dziecko je glownie warzywa, bo wypadaja nam tak kolo 12-13 na obiadek, a deserek dawalam na podwieczorek tak kolo 16, ale czesto nam cos wypada albo przesypia i potem od razu mleko.

Wiec mialysmy juz w menu
marchew
marchew-ziemniak
marchew z ryzem
marchew-ziemniak i lyzeczka kaszki (kleikow nie ma)
i jablko

Sama marchew jutro chyba marchew-ziemniak-dynia i moze w koncu to jablko z czyms zmieszam, moze z gruszka ?

Hmmmm, chyba musze sie wczytac w instrukcje obslugi moich kaszek, bo ta co otworzylam to na gesto chyba nie wychodzi wg przepisu, ale jeszcze musze ja obejrzec.

Moja jest leniuchiem, a na boki wygina sie (nie wiem czy to juz obrocenie, chyba nie ) najbardziej jak chce popatrzec w telewizor, a mama tak polozyla, ze sie nie da oooo wtedy to akrobacje wyczynia, ale na brzuch nie fiknela jeszcze nigdy.

No wlasnie. Polecam jednak avent.

i za lepsza nocke

To olej mozna dawac juz po 4mcu? Bo zakupilismy dzisiaj naturalna oliwe i chetnie dodalabym kilka kropli do zupki
A czemu chcesz mieszać jabłko z gruszką? Nie podajesz najpierw osobno jabłka i osobno gruszkę?
Też polecam avent - daje radę

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-02-05 o 21:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości