wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 21:23   #3181
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
jest jakoś tak pozytywnie ogólnie mi że aż się boję mówić głośno że mi dobrze aby nie zapeszyć . mam też jeden smutny wniosek - wielu ludziom nie pasuje to ze sie usmiecham i nie narzekam.
Alez mow, mow, wiesz chyba, ze nie nalezy byc przesadnym, bo to przynosi pecha? (to moj ulubiony tekst ostatnio)

Komu nie pasuje? W pracy czy jakims znajomym prywatnym?
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 21:43   #3182
novocaine870
Rozeznanie

cześć

Jodie doskonale Cię rozumiem, bo sama jestem na takim etapie 3mam kciuki za dalszy rozwój znajomości

ad. Małej Madzi, nie będę się rozpisywać, bo średnio mam na to siły, ale popieram zdanie Butter, i w pełni rozumiem o co jej chodzi.

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:37   #3183
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Alez mow, mow, wiesz chyba, ze nie nalezy byc przesadnym, bo to przynosi pecha? (to moj ulubiony tekst ostatnio)

Komu nie pasuje? W pracy czy jakims znajomym prywatnym?
nocko w pracy są jakieś przecieki ze ktoś się pojawił ale bez szczegółów. niektórzy znajomi rozczarowują po konkrecie ,sam fakt mnogiego uśmiechania ich drażnił bo jak to tak wiec milczę.
a co do przesądów - nie wierzę ale w tej sytuacji zraziła mnie postawa tych znajomych - czasem czułam ze robię coś złego bo się usmiecham ale nie ta mina do mnie nie pasuje - jestem szczęśliwa i będę dalej - taki mam plan na reszte mojego życia

a z nim mi cudnie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
cześć

Jodie doskonale Cię rozumiem, bo sama jestem na takim etapie 3mam kciuki za dalszy rozwój znajomości

ad. Małej Madzi, nie będę się rozpisywać, bo średnio mam na to siły, ale popieram zdanie Butter, i w pełni rozumiem o co jej chodzi.

novo to trzymam kciuki za Ciebie i usmiech na twarzy
Stary 2012-02-06, 07:30   #3184
niuniuniau
Zadomowienie

Butter u nas się przyjęło, że jak rodzi się wnuczka to babcia jest babcią a dziadek tylko mężem babci Mój brat ma dwie córeczki, u nas pierwsza też dziewczynka no i sie śmiejemy, że dopiero teraz dziadek zostanie dziadkiem.

Tak w ogóle to cześć

Wlaśnie próbuję dodzwonić się do przychodni i zapisać do lekarza, pół nocy nie spałam tak mnie gardło napiernicza :/

novo super, że u Ciebie też ten etap co u jodie oby tak pozostało jak najdłużej.

jodie niektórzy chyba nie lubia patrzeć na szczęście innych, nie ma co się nimi przejmować tylko niech każdy żyje swoim życiem i tak jak chce
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:21   #3185
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Butter u nas się przyjęło, że jak rodzi się wnuczka to babcia jest babcią a dziadek tylko mężem babci Mój brat ma dwie córeczki, u nas pierwsza też dziewczynka no i sie śmiejemy, że dopiero teraz dziadek zostanie dziadkiem.

Tak w ogóle to cześć

Wlaśnie próbuję dodzwonić się do przychodni i zapisać do lekarza, pół nocy nie spałam tak mnie gardło napiernicza :/

Zdrowia przede wszystkim
U nas też tak jest, babcia jest babcią gdy ma wnuczkę
Gratuluję chłopca, najważniejsze że wszystko ok.

Ja dziś do ośrodka nawet nie próbowałam dzwonić, mamę wysłałam rano. Zapisała mnie do dentysty, ale nie ma nr ani na godziny, ciekawe ile przesiedzę w poczekalni

Novo, jodie miło się Was czyta

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-02-06 o 08:22
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:30   #3186
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Niuniu, gratuluję synka Ja myślałam o Jasiu, jeśli urodziłby się chłopiec.

Jodie, co to za znajomi, którzy nie mogą patrzeć na Twoje szczęście? No, chyba że byłaś wcześniej totalnym ponurakiem i zrzędą - teraz mogą potrzebować więcej czasu, żeby się przyzwyczaić

Ewunia

Staś

bloguję

Edytowane przez asiuk
Czas edycji: 2012-02-06 o 08:31
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:54   #3187
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Tak w ogóle to cześć

novo super, że u Ciebie też ten etap co u jodie oby tak pozostało jak najdłużej.

jodie niektórzy chyba nie lubia patrzeć na szczęście innych, nie ma co się nimi przejmować tylko niech każdy żyje swoim życiem i tak jak chce
Aaa.. to zmienia postać rzeczy No to dziadek pewnie pęka z dumy

Ja idę do okulisty dziś, chyba mi się wzrok pogorszył...

Jodie, nie przejmuj się. Ważne, że jesteś szczęśliwa Znajomi przywykną

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:04   #3188
jodie
Zakorzenienie

hej

Asiuk - ponurakiem to ja nigdy nie byłam ,ale z cierpliwością wysłuchiwałam zrzędzenia innych - ot taka moja przypadłość
ale słabe są okreslenia ze nie znam życia, bo nie mam dzieci i nie muszę być odpowiedzialna za nic i wszystko mam ot tak o - zwłaszcza słyszane dopiero w chwili kiedy jestem zadowolona bardzo i uśmiechnięta. Masz racje co do tego - jacy to znajomi :/

ale nic - uśmiecham sie dalej
Stary 2012-02-06, 09:23   #3189
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej

Asiuk - ponurakiem to ja nigdy nie byłam ,ale z cierpliwością wysłuchiwałam zrzędzenia innych - ot taka moja przypadłość
ale słabe są okreslenia ze nie znam życia, bo nie mam dzieci i nie muszę być odpowiedzialna za nic i wszystko mam ot tak o - zwłaszcza słyszane dopiero w chwili kiedy jestem zadowolona bardzo i uśmiechnięta. Masz racje co do tego - jacy to znajomi :/

ale nic - uśmiecham sie dalej

Aaa, to już wszystko jasne Te teksty rzucają dzieciaci znajomi, którzy już mają dawno za sobą wzloty w związkach, miłe uczucie motylków w brzuchu...
Jodie - co Ty wiesz, kobieto, o życiu, skoro dzieci nie masz i zero odpowiedzialności na karku?!?! Jak chcesz, to mogę Cię oświecić

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-02-06, 09:24   #3190
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

Tak w ogóle to cześć

u nas tez sie tak mowi na babcie i dziadka

no i lacze sie w chorobie....zapisalam sie do lekarza bo niestety wszystkie domowe sposoby zawiodly, nie moge mowic, pic, jesc no doslownie nic to tego mam katar i boli mnie glowa........poprostu pieknie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:43   #3191
jodie
Zakorzenienie

Kotek - zdrówka
Asiuk - oświeć
Stary 2012-02-06, 09:51   #3192
xzora
Zakorzenienie

jodie, novo, super, że wasze znajomości rozkwitają!

jodie, krytykantami - zazdrośnikami się nie przejmuj

niuniuniau, kotekk81, życzę zdrowia! a podobno jak są duże mrozy, to ludzie nie chorują niuniuniau gratuluję synka! Mi z imion męskich podoba się Mikołaj i Maciek.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:58   #3193
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Dziewczyny zdrówka!

Jodie, Novo - oby jak najdłużej trwał stan unoszenia się na ziemią

Nie rozumiem ludzi, którzy podcinają innym skrzydła i nie potrafią znieść cudzego dobrego samopoczucia

A co do rodziców z dziećmi - ostatnio miałam takie niemiłe wrażenie, że ktoś dysponuje moim czasem w kontekście swoich dzieci i wzbudziło to mój spory sprzeciw... Rozumiem pomoc, chętnie pomagam, jeśli mogę w danej chwili, ale nie lubię, jak ktoś zarządza moim czasem (albo jestem wyczulona i tak odbieram zupełnie niewinne prośby o pomoc...).

---------------------------------------------------------------

Na luty mam 3 postanowienia i mam nadzieję, że w nich wytrwam:
1. dieta
2. 8 minut na mięśnie brzucha - regularnie
3. angielski - przynajmniej pół godziny dziennie
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:23   #3194
hania811
Zakorzenienie

Heloo,

Niuniu, Kotku bardzo współczuję tego choróbska- dopiero co to przechodziłam. Domowe sposoby nie działały- po prostu to wylezałam- 2 tyg. Tyle ża ja mogłam sobie wyleżeć bo dziecko jeszcze w brzucholu nie krzyczało o jedzenie
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:28   #3195
ButterBear
Zakorzenienie

Emilko, planujesz się sama uczyć angielskiego?
Gratuluję samozaparcia - uczenie się samemu jest ciężkie...

Z resztą ja generalnie mam problemy z mobilizacją - czy z nauką samodzielną, czy z ćwiczeniem...

Hania

Stary 2012-02-06, 11:36   #3196
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Emilko, planujesz się sama uczyć angielskiego?
Gratuluję samozaparcia - uczenie się samemu jest ciężkie...

Z resztą ja generalnie mam problemy z mobilizacją - czy z nauką samodzielną, czy z ćwiczeniem...
Raz w tygodniu mam konwersacje, ale chcę pracować sama w tygodniu, żeby zobaczyć jakiś przyrost wiedzy i umiejętności

Mi też ciężko się mobilizować,ale kurcze - chcę mieć efekt, więc po prostu muszę i wiem, że da się...
Stary 2012-02-06, 11:51   #3197
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Raz w tygodniu mam konwersacje, ale chcę pracować sama w tygodniu, żeby zobaczyć jakiś przyrost wiedzy i umiejętności

Mi też ciężko się mobilizować,ale kurcze - chcę mieć efekt, więc po prostu muszę i wiem, że da się...
Ja właśnie też wiem, że się da...i to najbardziej boli, że się da, a ja się nie umiem zmobiliować Ja mam akurat na myśli ćwiczenie.
Tłumaczę się brakiem czasu, ale wiem, że na te 10 minut dziennie nawet to czas się zawsze znajdzie!!!!!!

Hania

Stary 2012-02-06, 12:12   #3198
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też wiem, że się da...i to najbardziej boli, że się da, a ja się nie umiem zmobiliować Ja mam akurat na myśli ćwiczenie.
Tłumaczę się brakiem czasu, ale wiem, że na te 10 minut dziennie nawet to czas się zawsze znajdzie!!!!!!
Ja mam takie fazy: działania (i wtedy nie ma przebacz, nie ma na mnie mocnych działam, bez względu na okoliczności, jak miałam z wakacyjną dietą i bieganiem - królestwo pierników mnie nie złamało w I fazie SB) i fazę chcenia i prób oraz powrotów do złych nawyków.
Aktualnie jestem w drugiej i chcę się jakoś kopnąć skutecznie w d****

Ja się nawet nie usprawiedliwiam, bo właśnie da się, niezależnie od okoliczności... tylko trzeba chyba bardziej chcieć zmiany i pełnego zadowolenia za jakiś czas, niż chwilowej przyjemności i ulgi...
Stary 2012-02-06, 12:37   #3199
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Pracuję dziś z domu, bo w firmie ledwo grzeją i jest zimno (ponoć dwie dzielnice obejmuje jakaś awaria w ciepłowni). Z jednej strony fajnie, bo w międzyczasie zrobiłam pranie i zamierzam sobie zupę na obiad ugotować, ale z drugiej ciężko mi się do pracy zmobilizować.

W dodatku przeziębiłam się i czuję się tak średnio, męczy mnie katar.

Tż miał wczoraj urodziny, ale wszystkie plany kompletnie się posypały, całkiem przypadkowo pozmieniał się cały dzień i w efekcie nic się nie udało. Nawet jak w końcu udało się wieczorem pojechać na jakieś jedzenie do knajpy, którą sam wybrał, to było zamknięte. Przełożyliśmy więc wszystko na inny termin.

Mój urlop też pod znakiem zapytania, bo moja koleżanka ma przesunięty urlop (jest lekarzem, musi teraz być w miejscu zamieszkania i w dyspozycyjności, na urlop ją puszczą może za 2 tyg., jak dobrze pójdzie i inni lekarze wyzdrowieją). W dodatku praktycznie nie ma ofert ciekawych. Na pewno będziemy musiały skrócić wyjazd, więc nie ma sensu pakować się gdzieś daleko.

Więc jakoś się nic nie składa i nie udaje
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:03   #3200
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Na luty mam 3 postanowienia i mam nadzieję, że w nich wytrwam:
1. dieta
2. 8 minut na mięśnie brzucha - regularnie
3. angielski - przynajmniej pół godziny dziennie
3mam kciuki za postanowienia!
ja też jestem na diecie nieprzerwanie od tygodnia... czekoladowej! pogodziłam się już z tym, że przytyję i nie mam żadnych wyrzutów sumienia obżerając się czekoladą za to dalej regularnie ćwiczę, z 8min ABS przerzuciłam się na A6W - fajnie mieć zakwasy na brzuchu.

Cytat:
może jakiś srogi trener by Ci się przydał?

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2012-02-06 o 13:05
Stary 2012-02-06, 13:20   #3201
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
3mam kciuki za postanowienia!
ja też jestem na diecie nieprzerwanie od tygodnia... czekoladowej! pogodziłam się już z tym, że przytyję i nie mam żadnych wyrzutów sumienia obżerając się czekoladą za to dalej regularnie ćwiczę, z 8min ABS przerzuciłam się na A6W - fajnie mieć zakwasy na brzuchu.

może jakiś srogi trener by Ci się przydał?
W domu??

Hania

Stary 2012-02-06, 13:59   #3202
asiuk
Zakorzenienie

Ja też potrzebuję mobilizacji. 2 tygodnie nie ćwiczyłam

Chciałabym mieć pewność, że zobaczę efekty jakiekolwiek - czy to diety, czy konkretnych ćwiczeń. Jeśli nie mam takiej gwarancji (wiadomo, przy maksymalnej mobilizacji i systematyczności), to z samozaparciem u mnie ciężko.

W pracy zostałam sama na placu boju.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-02-06, 14:01   #3203
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja też potrzebuję mobilizacji. 2 tygodnie nie ćwiczyłam

Chciałabym mieć pewność, że zobaczę efekty jakiekolwiek - czy to diety, czy konkretnych ćwiczeń. Jeśli nie mam takiej gwarancji (wiadomo, przy maksymalnej mobilizacji i systematyczności), to z samozaparciem u mnie ciężko.

W pracy zostałam sama na placu boju.
A co się stało?

Ja też jestem niecierpliwa jeśli chodzi o efekty

Hania

Stary 2012-02-06, 14:03   #3204
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
W domu??
A słuchałabyś się TŻ jakby Ci kazał ćwiczyć?

Myślałam raczej o osobistym trenerze sportowym, wszystkie gwiazdy ich mają . Przychodzi taki do domu i każe Ci ćwiczyć i nie ma że ci się nie chce, albo że masz naukę.
Stary 2012-02-06, 14:06   #3205
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam raczej o osobistym trenerze sportowym, wszystkie gwiazdy ich mają . Przychodzi taki do domu i każe Ci ćwiczyć i nie ma że ci się nie chce, albo że masz naukę.
Hehe... nie no xzora, po pierwsze nauka jest teraz dla mnie ważniejsza niż chudy brzuch, więc jakby ktoś mnie terroryzował, to by si,ę szybko skończyło..
a po drugie, podejrzewam, że mnie nie stać na to.

Gdybyśmy ćwiczyli razem z TŻ to może tak, jakbym miała sama ćwiczyć - na pewno nie.

Hania

Stary 2012-02-06, 14:06   #3206
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
A co się stało?

Ja też jestem niecierpliwa jeśli chodzi o efekty
Kumpel został zwolniony, jego żona też już nie pracuje.

Na Dukanie widziałam efekty krok po kroku - to mnie bardzo mobilizowało, żeby się pilnować. Na SB takich efektów nie widziałam wcale, więc się zniechęciłam.
Pisałyście o tych zakwasach (że raczej powinny być, zwłaszcza przy zerowej kondycji) to też się rozleniwiłam, bo "już wiem, że te ćwiczenia nic mi nie dadzą"

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-02-06, 14:17   #3207
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Umówiłam się z TŻtem, że będziemy razem uczyć się angielskiego - tj. w tym samym czasie, bo jesteśmy na różnych poziomach. Wzajemne mobilizowanie się powinno być skuteczne...

Próbuję go też namówić na wspólne ćwiczenia, ale nie wiem, czy mi się uda

Cytat:

Na Dukanie widziałam efekty krok po kroku - to mnie bardzo mobilizowało, żeby się pilnować. Na SB takich efektów nie widziałam wcale, więc się zniechęciłam.
Pisałyście o tych zakwasach (że raczej powinny być, zwłaszcza przy zerowej kondycji) to też się rozleniwiłam, bo "już wiem, że te ćwiczenia nic mi nie dadzą"
Moje doświadczenie z SB jest takie, że długo się nic nie widzi, a później nagle bum. I jest super efekt.

Ja akurat jestem odporna, mogę długo nie widzieć efektu. Zawsze sobie powtarzam, że jak będę miesiąc cierpliwie ćwiczyć, to musi być coś widać.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Miśku, a jakie plany wyjazdowe miałyście z koleżanką?
Pisałaś coś o Paryżu, ale to z rodziną chyba? Plan aktualny?
Stary 2012-02-06, 14:19   #3208
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa.. czyli jednak ... no i co teraz?? Wszystko na Twojej głowie??

Hania

Stary 2012-02-06, 14:23   #3209
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miśku, a jakie plany wyjazdowe miałyście z koleżanką?
Pisałaś coś o Paryżu, ale to z rodziną chyba? Plan aktualny?
Ja nie byłam w zeszłym roku na urlopie w ogóle, tak się jakoś złożyło. Moja przyjaciółka, z którą zawsze jeżdżę, zmieniała pracę i urlop mogła dostać dopiero teraz w lutym/marcu. Plan był, żeby wyjechać gdzieś w ciepełko. Z początku ambitnie, bo miały być 2 tyg. i daleko, ale z powodu wielu czynników trzeba było te plany okroić. Mam jednak nadzieję, że mimo wszystko uda się pojechać chociaż na kilka dni.

Asiuk, znaczy dobrze ci radziłyśmy, żeby nie przejmować się towarzystwem z pracy.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 14:35   #3210
asiuk
Zakorzenienie

Ale ja się naprawdę nie przejmowałam, o dziwo. Tylko trochę pokręciłam głową i machnęłam ręką. Byłam bardziej zdezorientowana, o co kaman.

Nie wiem, co dalej. Plan jest taki, że bierzemy się z szefem do roboty, żeby wspólnie to udźwignąć. Tematy po kolei się wysypują.

Tyle. Nie będę już tutaj pisać o pracy, bo w końcu nie wiem, czy ktoś mnie nie śledzi

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości