|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
czasem tak niestety bywa... znam parę która była dłużej razem niz ja z TŻ mieli też się pobierać w tym roku no i niestety się rozstali niedawno
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII
Cytat:
Tak serio nigdy mu nie wybaczyłam za to, że tak beztrosko wszystko zaprzepaścił i nie myślał o mnie, decydując za nas oboje.
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko, że moim zdaniem dorosłe życie w polega właśnie na takim "przyzwyczajeniu" się do siebie, przyjaźni i byciu ze sobą w dobrych i złych chwilach. Bo wielkie burzliwe uczucie, namiętność i motyle w brzuchu mijają.. (przeważnie). Ci którzy twierdzą że to przyzwyczajenie jest złe i tacy ludzie nie powinni być ze sobą chyba myślą, że ich związki zawsze będą takie jak przez pierwsze 2-3-5 lat
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
mnie ceny obrączek przerażają te co nam sie podobają 2200 i więcej;/
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki,
Wpadlam tylko powiedziec ze zyje nie mam w ogole czasu na wizaz...biegam to tu to tam i zalatwiam ostatnie sprawy...fryzjer, musialam troche przyciac wlosy, kosmetyczka, w przyszlym tygodniu pazurki...dzis spedzilam pol dnia nad maszyna zeby skrocic moja suknie, ale spoko udalo sie...nawet lepiej niz bylo wczesniej...poza tym pranie, prasowanie...mam cale lozko zalozone rzeczami ktore mam zabrac...teraz obmyslam plan na sesje...pokupilam pare ☠☠☠☠☠☠☠ek do zdjec...mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie...ehhh...no i w piatek TZ musi do szpitala na kontrole...i w sobote lecimy...mam nadzieje ze juz nic nieoczekiwanego sie nie wydazy...A co do sciany za mlodymi to u nas beda tylko dwa ogromne bukiety na stojakach i byc moze nasze inicjaly M&M...ale to zalezy czy bedzie mozna je jakos przymocowac... |
|
|
|
#1206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trwają pierwsze kilka miesięcy (najbardziej intensywnie w czasach dojrzewania), a później bycie razem polega właśnie na tej codzienności - obowiązkach, pracy, wspólnych problemach - najwazniejsze, aby w tym wszystkim być razem i wspierać się i rozwiązywać problemy wspólnie, a nie osobno i każdy w inną stronę...---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz ze swoim TZ pogadac po ludzku co dalej z Wami... moi znajomi po 10 latach wlasnie sie rozstali, a w maju mial byc slub.. nikt nie wie co sie stalo.. wlasnie oj TZ teraz jechal z nim do Polski, bo tech chlopak chce spakowac jej rzeczy z mieszkania w PL... no nie od wiary , ale takie rzeczy sie zdarzają...Cytat:
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2012-02-05 o 22:00 |
||
|
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ożesz Ty noo ![]() Trzymam kciuki, żeby wszyyystko poszło zgodnie z planem, a nawet lepiej! Będzie super!! |
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A wiecie kiedy najbardziej przekonuje się że to jest TO? Gdy patrzę na zdjęcie rocznego TŻta i marzę o tym, żeby Nasz synek wyglądał dokładnie tak jak Jego kopia. I że mogę nie spać całą noc wpatrując się jak On śpi i marzyć by czas nie mijał i było tak zawsze... Kasiu powiem Ci tak, że jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to NIE decyduj się na to. Ślub nie jest decyzją na całe życie, ale rozwód to nic przyjemnego. Moja przyjaciółka przez to przechodziła i to straszne bagno! Nie rób czegoś wbrew sobie
|
|
#1210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie tak pozytywnie
|
|||
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiu dam Ci tylko jedną radę (nie chcę Was oceniać bo Was nie znam): nie rób nic wbrew sobie
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- ~~~~ dobranoc dziewczynki pobudka po 5tej mnie czeka
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak przynajmniej o mnie mówią znajomi. Byłam w jednym związku ponad 6 lat który się rozpadł nie z mojej winy po prostu znalazła się lepsza znajoma z internetu Długo leczyłam swoje złamane serce ale wiedziałam, że mając 20 lat świat jest u moich stóp i chłopaka na pewno jeszcze znajdę Kasia_kuku jeśli wahasz się czy to naprawdę ten na całe życie zastanów się jeszcze raz. Łatwo wziąć ślub trudniej jest zmagać się z rozwodem a jeszcze gdy na świecie pojawią się dzieci zgotować im traume. Lepiej teraz się rozstać niż później wtedy nie tylko ty będziesz cierpieć ale być może wasze dzieci. Dobrze jeśli teraz poważnie porozmawiacie z Tż i wyjaśnicie sobie wszystko.
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-02-05 o 22:35 |
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
oooooo widzę, że dzisiaj kryzysowy i bardzo zły dzień....jej paskudnie....współczuję.. .jednak z mojej perspektywy mogę jedynie stwierdzić, że to może takie jakby chwilowe załamanie? nie chce abyś poczuła, że umniejszam powagę czy coś w tym stylu, tylko czasami tak mamy, że wszystko jest do bani i czarne chmury nie opuszczają naszych myśli ni serca....może daj sobie trochę czasu i nie rób nic wbrew sobie ale też nie wymuszaj na sobie żadnych rozsądnych decyzji....
jej co się dzisiaj dzieje z tym dniem, moja siostra tak była podminowana, że siekierę w powietrzu by powiesić i by wisiała, kolejna siostra wściekała się na swojego partnera, ja dzisiaj dowiedziałam się że zmarł mój kolega, ten sam wiek, nagle...( dowiedziałam się też dzisiaj, nie wiedziałam o tym, że miał raka)... Jejciu bardzo bym chciała ulżyć Ci w tym nastroju ale zupełnie nie wiem jak, wszystkie Cię wspieramy... i jesteśmy z Tobą, prawda dziewczyny? |
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
my jesteśmy już 7 lat razem i rozumiem sprawę przechodzonego związku - nasz za taki nie uważam ponieważ staramy się wspulnie planowac zycie. Myślę że o to w tym chodzi czy żyjecie razem czy obok siebie. W pewnym momencie trzeba podjąć decyzję albo robi się krok na przód albo związek zaczyna się rozluźniać. I ten krok to nie musi być ślub to może byś wspólne mieszkanie, plany itp ale trzeba je podejmować razem.
Co do grona wsparcia dietowego się podłączam - ja na diecie jestem od początku grudnia i schudłam na razie 6kg ( było więcej ale ostatnio jakiś kryzys mnie dopadł) myślę że jak sesja się skończy to znowu ruszy siłownia i waga zacznie spadać. plener w niedzielę - ja tak - włosy chcę mieć rozpuszczone a będą jeszcze ładnie pokręcone po fryzjerce - makijaż sama zrobię i uważam to za ładne "zakończenie imprezy" skoro nie robię poprawin a tak jeszcze nastepnego dnia poczuje trochę tego uroku. A co do zmeczenia - myślę że będę jeszcze nabuzowana po ślubie i dam radę |
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie na dzisiaj wykonczylam.. caly dzien przed laptopem... a coz innego moge robic bez TZ..
jeden dzien bez Niego minąl.. ide sie myc i do tego pustego lozeczka........dobranoc
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak próbujecie zrzucić wagę ? jakieś konkretne przykłady diety lub ćwiczenia jeśli mogę prosić
![]() ja się jutro zważe bo będzie tydzień odkąd nie jem słodyczy kolacje jem o 18 i później już nic... nie podjadam między posiłkami itd wiem ze tydzień to nic... ale jakieś 0,2kg też będzie motywujące ja chodziłam regularnie na siłownie przez 3 miesiące wyciskałam z siebie 7 poty... starałam się trzymać określonych reguł żywieniowych ale ![]() kiedyś nie miałam z tym żadnego problemu... i nie wiem czy błąd był w złym treningu czy diecie
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cały czas Was podczytuję - piszę pracę zaliczeniową, ale nie mam weny... Weekend z TŻem, no i zamiast nauki na jutrzejsze egzaminy piszę tą beznadziejną pracę. kasia_kuku: marylko: ale Ci zazdroszczę Dominikany ![]() Arletko: gratuluję!! Już się nie mogę doczekać zdjęć I dla wszystkich potrzebujących kciuki (ja też poproszę, bo jutro ciężki dzień na uczelni), gratulacje załatwionych spraw, zakupów i całej reszty
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze takie moje przemyślenie, wiecie co wg mnie jest jedną z ważniejszych rzeczy? Życie "razem" a nie "ze sobą". Ja np zawsze pytam TŻta co było w pracy, jak mu minął dzień, nawet o głupich prozaicznych rzeczach jak tankowanie na stacji mu opowiadam, przez co czuje że mimo spędzenia dnia osobno byliśmy jakby razem. Motylki mijają, przychodzi życie. Ważne żeby się w tym życiu nie zgubić i nie ograniczyć tej naaszej pięknej miłości z początków znajomości do zamartwiania się nad rachunkami itp
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli jeść drób i wołowinę - warzywa, chude nabiały, ryz zamiast makaronu nie jeść białego chleba, nie pic soków z cukrem jeść mniej a częściej i ćwiczyć POWODZENIA Wiktusiaczek powodzenia wiem co czujesz ja tez jutro będę miała ciężki dzień
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się
|
|
#1223 |
|
Rozeznanie
|
Kicia ... brak mi koncepcji...spodobal mi się pomysł chyba adoosienki... aby powiescić zdjęcia z dzieciństwa... jak będe na sali za 2 tygodnie to zapyutac się faceta jaki maja pomysły młodzi na zakrycie lustra.
|
|
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasiu nie znając was ciężko jest cokolwiek doradzić. Ty sama musisz czuć co będzie najlepszym wyjściem. My możemy jedynie wspierać Cię duchowo. Czy głównym powodem niejasności między wami jest ślub i wesele którego on nie chce ? Czy sprawa jest dużo głebsza ?
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasiu nie rób tylko nic na siłę, przemyśl dokładnie wszystko. Daj sobie czas. Może to rzeczywiście chwilowy kryzys, ale Ty tu dość często pisałaś ze coś nie gra. Doskonale rozumiem co czujesz, bo przeżyłam coś podobnego. Zmykam do łóżeczka. Słodkich snów... |
||
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem dlaczego ale jakos nie jest mi dane Wam odpisac... Probowałam wielocytowaniem, ale cos mi nie wyszło [nie pamietam juz co komu chcialam odpisac, ale sprobuje sobie przypomniec]... zaczelam cos pisac, ale korzystam z netbooka tzta i nie moge sie przyzwyczaić do tej malej klawiaturki...
Chciałm sie pochwalic ze pisze do Was z Krakowa Kiedyś byla w gazecie wrocłąwskiej promocja na bilety do Wieliczki i jutro tam jedziemy, ale przyjechalismy juz dzis, zwiedzalismy Wawel, Rynek. A jeszcze w tym tygodniu sie klocilismy o to ze on tak duzo pracuje. wychodzi z domu przed 7, a wraca po 12 godzinach a czasami nawet 21 - 22. wiem, ze zarabia na nasze zycie, to cale wesele, wyjazd na narty, ale chcialabym go miec troche wiecej. Dlatego polecam taki wyjazd, jestesmy daleko od domu - zatem wiadomo, ze nie zostaniemy wezwani do pracy, jestesmy we dwoje mozemy sie soba nacieszyc, odpoczac... Kasiu - może dla Was też coś takiego zadziała - odswiezycie zwiazek,nie znam Waszej sytuacji ale mam nadzieje ze uda Wam się wybrać własciwe wyjscie z tej sytuacji... Jeśli chodxi o pozne oswiadczyny, to mialam wrazenie ze tyle musze się naczekac(prawie 5 lat) ale teraz wiem, ze jest super, skonczyliśmy studia [p.s. jestem pelna podziwu dla dziewczyn, ktore się teraz ucza i rownolegle szykuja slub], troche razem pomieszkalismy, a wiec utwierdzilismy sie w tym, ze chcemy byc razem. A do adoosienki - mamy podobny dead line odchudzania, także zapisuje sie do klubu. Na razie raz w tygodniu fitnes to minimum, ale to sie musi zmienic... Wczoraj mierzylam suknie... kilkanaście - ale wymarzłam ![]() - ale jedna mnie urzekła. Cała z organtyny, klasyczna A, na górze od dekoltu (lekko zaokraglony - nie prosty, ale do serduszka mu wiele brakuje) w dół brzucha znajduje się aplikacja z różnych kamyczków, perełek. Generalnie suknia moj typ, wyglądam w niej cuuuuudnie.![]() . Jedyny mankament to brak ramiaczek, mam duzy biust i obawiam sie takiej sukni, bo:po pierwsze - bedzie spadała, bo drugie, mam takie nieladne fałdki do biustu - może mi sie uda ich pozbyc cwiczeniami a moze nie, trzecie - nad lewa piersia mam blizne po operacji z dziecinstwa, ktora jest widoczna w takim dekolcie. Czy myslicie,dorabiac jakies ramiaczka i ryzykowac znoszczenie fasonu przecudnej sukni, czy szukac dalej? ![]() Trzymam kciuki za potrzebujace, tez niedlugo bede potrzebowala |
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od niego to się za dużo nie dowiesz... już pytałam
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Ja już zmykam do łóżeczka kolorowych snów życzę wszystkim i mocno trzymam
aby wszystkie egzaminy były jutro zdane, aby sprawy ślubne były pozałatwiane i za kolejne dni do ślubu, których jest co raz mniej Dobranoc
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Moje
Dziękuję za wsparcie. Jest wiele rzeczy, a największym problemem jest we mnie to, że ja nie potrafię się pogodzić, że nie będzie mojego 4 sierpnia... Nic nie jest w stanie mnie pocieszyć. Nic nie jest w stanie mnie cieszyć, nie chce aleksandra, nie chce ślubu, nie chce udawać, że się cieszę. A on uważa, że teraz jesteśmy zaręczeni, to się planuje. Może i tak, ale ja nie wezmę ślubu w 2013, ani w 2015. To był mój rok, wymuskany, wymyślony przez ponad dwa lata. Nie chcę. Nic mnie nie cieszy. Po za tym szereg osobistych spraw, od błahostek po większe sprawy. Chyba nie potrafię mu wybaczyć, że tak mnie zawiódł.
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Kicia jak coś wymyślimy to dam znac
a teraz dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

A to, że znamy się tak doskonale jest moim zdaniem cudowne... wspaniale jest móc przy kimś milczeć, odpoczywać, nie musieć nic mówić, żeby ta druga połówka bez słów nas rozumiała! 

Będzie super!! 

Długo leczyłam swoje złamane serce ale wiedziałam, że mając 20 lat świat jest u moich stóp i chłopaka na pewno jeszcze znajdę
jeden dzien bez Niego minąl.. ide sie myc i do tego pustego lozeczka........
Kiedyś byla w gazecie wrocłąwskiej promocja na bilety do Wieliczki i jutro tam jedziemy, ale przyjechalismy juz dzis, zwiedzalismy Wawel, Rynek.