|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
moje myśli o Tobie nadal funkcjonują...
kakao wystygło, a oczy znów są puste... jest mi zimno, proszę przyjdź i przytul, nich radość ogrzeje me serce. jestem tu zwinięta w pół, czekam na Ciebie.. gubię się między znakami miłości.. naszą miłość przysłoniła mgła. twoje puste słowa nie znaczyły nic moje uczucie do ciebie wciąż się tli. udaj że Cię nie ma, może przyjaciele sobie o tobie przypomną.. jesteś rękawiczkami w mroźny czas zamknę powieki, policzę do trzech, otworzę i będziesz obok mnie ty. patrząc w twoje oczy nie chciałam w nich spłonąć lecz zaistnieć.. wypełnij mnie. " Mam tylko nadzieję, że nadejdzie moment, w którym znów Cię obejmę ' Rozpuszczam włosy i grzeszę w myślach w ukryciu nocy w snach' " Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2012-02-04 o 21:00 |
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
witam ![]() "Wskutek, ponieważ, a jednak, pomimo. O krok. O włos od zbiegu okoliczności. Nie umiem się nadziwić, namilczeć się temu. To łatwe, niemożliwe, trudne, warte próby. Albo go kocha, albo się uparła. Na dobre, na niedobre i na litość boską. Zrób coś, otwórz mnie, rozbierz."
|
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Pocałowała przyjaciela, który stal się miłością jej życia Wiesz, ze los wynagradza łzy ? Nie każ mężczyźnie usuwać wad, stanie się on wtedy człowiekiem, którego nie kochasz...
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
kiedy schylała głowę by popatrzeć w dół, łzy mimowolnie spadały na podłogę. od tego momentu, zawsze patrzyła w niebo. w absolutnej ciszy było słychać przeszywający krzyk jej serca. wołało: wróć! nowy dzień, znów te same myśli. łzy zadrżały na rzęsach, jakby było im wstyd, że pojawiły się nie w porę. 'Tak potraktowane serce, nie pokocha nigdy więcej' |
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
" Był wszystkim, całym światem i doczesnym życiem. Więc nie dziw się, że nie istnieję, jeśli On odszedł. I wydaje się, że świat jest kolorowy, ludzie wokół ciebie za***iści, chwile takie niepowtarzalne. A gdy ktoś obok pyta "co u ciebie" nagle przychodzi taka świadomość, że jest po prostu do bani. Cisza. I nikt nie wie o tych kilku łzach, które właśnie spadły na klawiaturę. Nikt nie wie o rozdarciach gdzieś głęboko, głęboko. Bo wiesz, samotnemu człowiekowi łatwiej, gdy staje się egoistą. Chcę mieć pewność, że jest dla mnie miejsce w twoim życiu. Widząc Cię z moich ust wydobywa się ciche 'potrzebuję Cię '. Zatykam usta dłońmi, żebyś tego nie słyszał. "
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
jak mam zacząć wszystko od nowa skoro
ciągle kurczowo trzymam się przeszłości? -nie chce teraz być z nikim -dobrze wiedzieć kim dla ciebie jestem I Nie chodzi tu o to że mi coś zrobiłeś, po prostu nie mogę zrozumieć jak mogłeś takie głupoty moim znajomym naopowiadać. skoro jestem taka idealna to może powinieneś inaczej to zacząć zamiast na dzień dobry nakarmić mnie kłamstwami. Znowu zaczynasz dzień obciążony wczorajszymi niepowodzeniami. To mogłoby inaczej wyglądać, przecież chciałam ci pomóc, ale ty wolałeś udawać że nic ci nie jest a teraz tylko cierpisz i plujesz sobie w twarz bo tak naprawdę dobrze wiesz, że gdybyś dał sobie pomóc nigdy bym nie pozwoliła ci popełnić tych błędów. Mijały dni, mijały tygodnie a ma miłość nie zblakła. To trwało aż to mojej śmierci- tak zmarłam młodo. Może gdybyś mnie przeprosił od razu umiałabym ci wybaczyć Tym razem nie powiem ci 'żegnaj'. odejdę bez pożegnania mając nadzieję, że starczy mi sił żeby nie zawrócić. była z tobą tylko ze względu na to kim jesteś. Ja byłam z tobą dlatego że kochałam cie każdą cząsteczką mojego ciała. Nadal nie widzisz różnicy? Kochanie, nie będę dzisiaj sama. czas spędzony z daleka od ciebie umilą mi porto i marlboro. por que tu estas lejos? - dlaczego jesteś tak daleko? żyję, oddycham, od czasu do czasu się uśmiecham, ale to nie znaczy, że normalnie funkcjonuję. powoli wszystko co wydawało się w moim życiu stałe i niezniszczalne burzy się z wielkim hukiem pozostawiając po sobie tylko na nic przydatne podstarzałe fundamenty. Jeżeli pomyślałeś, że jestem wrakiem człowieka masz racje, stałam się nim już dawno nie zdając sobie z tego sprawy. prawdę dostrzegłam dopiero ostatnio, przejrzałam na oczy i zobaczyłam, że sama siebie zniszczyłam a najgorsze w tym jest to że nie mogę tego już naprawić bo dla takich ludzi jak ja nie ma ratunku. prawdą jest, że za tobą nie tęsknię, ale coś we mnie pęka każdego dnia bardziej bo nie przywykłam do tego, żeby ktoś tak nagle stracił zainteresowanie moją osobą. wiem, to pewnie ma coś wspólnego z tym, że jestem jedynaczką, ale naprawdę nie rozumiem co się stało... Życie byłoby o wiele prostsze, gdyby serce choć raz posłuchało rozumu. po raz setny patrzę na ekran komórki i spotyka mnie niemiłe rozczarowanie, ponieważ zawsze przychodzą do mnie wiadomości od niewłaściwych osób. Nie mogę przestać myśleć o pewnym egocentrycznym panu, który pewnej wiosny skradł mi serce i do tej pory go nie oddał. W każdej piosence o miłości mogę znaleźć coś o nas, o naszym burzliwym, ale też pełnym miłosnych uniesień związku.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
|
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
KaMa2704 - nawet sobie nie wyobrażasz dziewczyno, jak miło mi się zrobiło, gdy przeglądając wątek znalazłam swój nick i to w dodatku wśród tylu zdolnych, starych krów. Dziękuję <3
____________ 1. I have nothing. I know nothing. I am nothing. 2. Największym upodleniem jest stać się cieniem własnego cienia. 3. W starym płaszczu, podszytym lękiem, okruchy szczęścia zgubiłam w dziurawej kieszeni. 4. Jeśli diabeł istnieje, ma Twoje oczy. 5. Przez szparę w kuchennych drzwiach, wsunęło się nic. Nic w sercu, nic w duszy, nic we mnie... 6. Moje serce, jak krnąbrne dziecko, nie rozumie, że lizak nas nie chce. |
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
‘Będę Cię kochać aż do końca świata
Mogę czekać milion lat Obiecaj, że będziesz pamiętać, że jesteś mój’ ‘Kocham Cię bardziej niż te s.ki przede mną.’ ‘Odszedł w niedzielę, mówiąc, że wróci do domu w poniedziałek.’ |
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
tomorrow will be better/
jutro będzie lepiej I'm not who you think I am/ nie jestem tym kim myślisz że jestem I wanna take back all the shit that I have done./ Chciałabym cofnąć to gówno, w które się wpakowałam. and I don't think I am who You want me to be./ i nie wydaje mi się żebym była kimś kim chcesz abym była Boy you're so dope, Your love is deadly./ Chłopcze jesteś narkotykiem Twoja miłość jest śmiertelna He breaks my hand so many times/ On złamał mi serce tyle razy Lecz wiarę w człowieka sam człowiek odebrał. Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. I was praying that you and me might end up together. It's like wishing for rain as I stand in the desert./ Modliłam się, że i może my się w końcu połączymy. To tak, jakby pragnąć deszczu, stojąc na pustyni. Bądź na zawsze, lub odejdź na zawsze. I wanna settle down Won't you settle down with me?/ Chcę się ustatkować Nie chciałbyś się ze mną ustatkować? I never let myself need anyone. Ever. nigdy nie pozwolę sobie potrzebować kogokolwiek. kiedykolwiek.
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
proszę i moje <3 Każdy jest poetą swego życia, tylko niektórzy jąkają się przy pisaniu rozdziałów. stłumione uczucia wybuchły z niepospolitą siłą
|
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Pamięta ktoś jeszcze?
![]() Jeśli kogoś uwielbiasz - nie pozwolisz mu odejść.
Jeśli odejdzie - nigdy nie był Ciebie wart. " Na krótką chwilę zatrzymamy czas nic nie jest ważne tylko Ty i Ja Nie wiem kim jesteś lecz wiem czego chcę będziesz moim początkiem, przebudzeniem i snem.. "
" Oprócz Ciebie na tym świecie trzyma mnie grawitacja " Edytowane przez _changime Czas edycji: 2012-02-06 o 10:20 |
|
|
|
|
#2142 |
|
Przyczajenie
|
verba veritatis.
Oj, dawno mnie tu nie było. Yes, I'm sneaky Angel. Tak, jestem podstępnym aniołem. Prawdopodobnie to tylko marzenie, ale wciąż wierzę. "Don't gain the world and lose your soul." Nie zyskasz świata i zgubisz swą duszę.
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: verba veritatis.
nie ufam Ci, nie szanuje Cię,
a to, że Cię kocham jest nieistotne. nie ma Nas, a wstaje nowy dzień, czas płynie jak dawniej, świat nadal istnieje. tylko jakoś inaczej, nie w rytm Naszych serc. usta zbliżały się do siebie, centymetry, minimetry. bach! wtedy jej serce się kurczyło się. centymetry, milimetry. umarła. czekam na zwykłe, banalne przepraszam. z każdą minutą już coraz mniej go potrzebuję. błagam, pospiesz się! była za bardzo świadoma tego, że bez siebie, nie przeżyją. Edytowane przez BigGirlsDontCry2 Czas edycji: 2012-02-06 o 17:52 |
|
|
|
|
#2144 |
|
Przyczajenie
|
Gueen - moje już dawno jest u Ciebie
Mogłabym być ślepa, bo na co mi oczy skoro do Ciebie poprowadziło mnie serce? Jesteś dla mnie wszystkim. Gdy potrzebuję pomocy - przyjacielem Gdy potrzebuję miłości - mężczyzną Od czasu kiedy Cię nie znałam, myślałam że zejdę na dno, że nie skończę z narkotykami i alkoholem i to będzie mój nałóg, lecz gdy poznałam Ciebie i pokazałeś mi, że naprawdę Ci na mnie zależy, zastanowiłam się nad tym wszystkim i wiesz co? Pierd*lę ten alkohol i narkotyki, wolę ćpać chwilę spędzone z Tobą i być od Nich i od Ciebie uzależniona jak najmocniej. Kocham bitwy na poduszki, dogryzanie to u mnie codzienność, a nudę dawno już wyeliminowałam z życia. Mam nierówno pod sufitem, ale jak pokocham...nie widzę odwrotu! Edytowane przez reedcherry Czas edycji: 2012-02-06 o 20:46 |
|
|
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
nie niszcz mojego szczęścia, Boże,
jaki miałbyś cel w odebraniu mi czegoś co uprzednio podarowałeś? widzę w Nim jedynie dobro gdzie ta moc, którą miałam posiąść wraz z sercem Twoim? nigdy nawet nie myślałeś o bólu którego ja doznałam, lecz jednocześnie nigdy nie śniłeś choćby o tak ogromnym szczęściu, które ja miałam w swoich dłoniach tak, kochałam Cię nie, nie żałuję jak mogłabym żałować jedynych chwil, w których uśmiech sam cisnął się na usta? byłeś moją modlitwą, którą wznosiłam każdego wieczoru do stwórcy nie bądź zazdrosny, uwierz, wręcz niewykonalne byłoby nauczyć moje serce bić dla innego mężczyzny złamałeś obietnice, bo wiesz, myślałam, że klęknięcie przed kobietą i przyrzekanie wiecznej miłości coś znaczy
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś idealnym pudełkiem aby schować w nim moje serce.
Może złamiesz mi serce, ale nie złamiesz mojej woli. Wciąż tylko płaczę i się śmieję chyba po prostu już tracę zmysły.
|
|
#2147 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli ktoś mówi, że Cię Kocha to po jaką cholerę później odchodzi?
Uśmiech ukochanej - nawet najwięksi twardziele miękną Zbędny tłum, zbędny szum, zbędna miłość " Tu żyje się tym czym oddycha całe miasto " " Jeśli chcecie skrzywdzić mnie odbierzcie mi słuch " " Świat jest taki sam tylko ludzie tracą wartości " Tylko uśmiech nowo narodzonego dziecka potrafi wywołać tak ogromne szczęście <3 Moje marzenia są dla niektórych niedorzeczne Daję z siebie wszystko, nie pół.
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Niebanalna <3 papergirl <3 Reedcherry - smile to mi chyba już do końca dnia nie zejdzie dziękuje ogromnie . ![]() Kobieta kocha albo nienawidzi; trzeciej możliwości brak. Żadna z nas nie spoczywa chętnie samotnie w łóżku Kobieta zakochana jest odważna nie wiedząc o tym. (...) On wszystkiego mnie nauczył, jak żyć mieć nadzieje , jak pokonywać przeciwności losu Nie chętnie rozmawiam o tym co czuje , jednak coś czuć muszę
że znalazłeś dziewczynę i jesteś teraz żonaty Słyszałam, że Twoje marzenia się spełniły Domyślam się, że ona dała Ci to, czego nie dałam Ci ja Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2012-02-07 o 17:23 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
znowu nie przesadzaj ;P
--------------------------------- 1. don't you know that no one alive can always be an angel ? /nie wiesz, że nikt żywy nie potrafi stale być aniołem?/ 2. I'm just a soul whose intentions are good . ![]() /jestem po prostu kimś z dobrymi intencjami/ 3. sometimes I'm so carefree with a joy that's hard to hide . /czasami jestem taka beztroska z radością, którą ciężko skrywać/ .
minęło pół roku... nauczyłam się spokojnie oddychać, wcześniej zasypiać, normalnie funkcjonować. Czasami tylko spotykam Ciebie i wtedy uczę się tego wszystkiego od nowa . Edytowane przez KaMa2704 Czas edycji: 2012-02-07 o 19:12 |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś ideałem, |
|
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
mimo wszystko i _changime - kotki, ja was pamiętam! Wy też jeszcze z tych starych wizażanek, serduuuuuuucho <3
SparklyAngel i Inna_odCiebie - miło, że po takim czasie, wciąż jest ktoś, kto pamięta, serduucho też <3 Najgorzej jest jak nie potrafisz już nawet płakać. Jak ze smutkiem w oczach patrzysz na otaczającą cię rzeczywistość tak pustą i pozbawioną jego obecności i cierpiąc wewnętrznie nie masz już skąd wydobyć łez, które mimo wszystko jednak pomagają. Jak zaciskając pięść kaleczysz serce świadomością, że już nikt nie daje Ci ciepła, które zawsze biło z miejsca, w którym splatały się wasze dłonie. Najgorzej jest wtedy, kiedy go nie ma. Dla mnie równoznaczne z Twoim odejściem było skończenie życia. Świat stanął w miejscu, bez wyraźnego znaku, że kiedyś znów ruszy. Nie miał już kto trzymać mnie za rękę, kiedy tylko tego potrzebowałam. Nie było kogoś, kto przytuliłby mnie w każdej chwili. Nie było żadnego sensu. Zabrakło powietrza. Kilka nic nie znaczących słów, które miały być prawdą. Kilka spojrzeń, w których tylko dla zmylenia przeciwnika zawarta była czułość. Kilka chwil, w których znaczyliśmy dla siebie wszystko, bo tak po prostu wypadało. Jedno wielkie kłamstwo, w którym, chyba ze strachu przed samotnością, ukryliśmy dwa, tak bardzo różne od siebie, światy. nie patrz na wczoraj, ogarnij przyszłość. p i e r d o l to, że znów coś nie wyszło Nie przerywajmy tej ciszy. Niech dziś nawet serca biją szeptem. Ej, serce. Damy radę, nie? Przecież jesteśmy silni, silni jak nigdy wcześniej, tylko weź uwierz. tylko Ty dziś wiesz jak potrafię kogoś kochać. \ Koty Katz Zbyt często ulegamy emocjom, ziom. Obiecaj, że kiedyś zabierzesz mnie tam, gdzie wszystko pachnie miłością. Edytowane przez lov ya Czas edycji: 2012-02-07 o 20:49 |
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
.
'W każdym momencie naszego życia jedną nogą tkwimy w świecie baśni, a drugą w otchłani piekieł. Największa satysfakcja w życiu to świadomość, że się nikogo nie skrzywdziło. Tylko wtedy masz prawo skarżyć się na los, jeśli zasłużyłeś na lepszy. Miłość to czuwanie nad cudzą samotnością. Ze szczęściem czasami bywa tak jak z okularami, szuka się ich, a one siedzą na nosie. Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej. Z tą wiarą lżej im, będzie żyć i umierać. '
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
<3
czekanie sprawia największy ból istnienia.
nie tańcz tak jak Ci zagrają. Mówiłeś, jesteś jak Feniks odrodzisz się z popiołów. Tylko Czy ja chcę być jak ten Feniks? a dziś zniszczę się podwójnie. bo czasem i mi brakuje sił do walki... co dziś zaoferuje Ci ten podły świat? Siadam w pustym pokoju, zapalam świeczki wdycham ich zapach, przytulam się do poduszki i wyje do pustej ściany. dziś moje marzenie się nie spełni, bo nie ma przy mnie Ciebie. tęsknota krąży po pokoju chcę znów oddychać twoim powietrzem. patrzyłam w dal przeznaczenia o znów nie widziałam nas... nie pozwoliłeś mi się poddać, walczyłam gdy odszedłeś. ale czas nie leczy ran, a ja się poddałam kiedyś w Twoich oczach widziałam siebie, dziś widzę pustkę. |
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
BananowaDelma cieszę się, że Cię tutaj widzę!
_niebanalna dawno już skradłaś moje serce! nie zostawiaj mnie samej z moim życiem.
poradzę sobie bez Ciebie, ale nie chcę. jest w moim życiu częściej niż zwykł bywać, widuję Go tak często, jest na wyciągnięcie dłoni. bardzo to podoba się mojemu sercu, dłoniom, oczom i ustom. tylko rozum czasami próbuje się bronić, zapala czerwoną lampkę, nie daje się oszukać tak łatwo i nie jest w stanie zapomnieć ani na chwilę - On mnie nie kocha. nie ma mnie w Jego życiu, ani Jego w moim, przynajmniej nie ma namacalnie, bo On wciąż, wciąż gdzieś tam jest, gdzieś tam przy mnie, obok mnie, z każdą myślą, w sercu.. nie mam sił dłużej w tym trwać, ale nie mam siły, także na to, aby ruszyć do przodu. i trwam ciągle w tym samym miejscu - wciąż kocham Go najmocniej na świecie. to uczucie do niego przeraża mnie całą i boję się strasznie. zwłaszcza, gdy trzyma mnie za dłonie i przytula do siebie, gdy całuje mnie po szyi i słyszę, jak pięknie bije mu serce, jak oddycha, uśmiecha się tylko dla mnie. umieram wtedy ze strachu, nie wiem co mam zrobić, staję się wariatką przez tą miłość. ta miłość mnie zabija, uszczęśliwia. ta miłość jest moim wszystkim.
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: <3
to przejdzie, jak przechodzi lato, katar i ochota na miłość do końca życia.
ostatnio to już nie było uczucie. to była walka o to, że przecież nie mogłam się tak pomylić. tak zamroziłam serce, że nawet łzy boją pojawić się na moim policzku. wygrywałeś każdą z Naszych bitw. podium po wojnie należy dla mnie. -wiesz co łączyło mnie z tą szmatą ? -On. podarowałam Ci serce. a Ty się zagapiłeś ! upadło. tak, masz rację. niedługo Bóg będzie pytał mnie o pozwolenie na każdy ruch. |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
BananowaDelma, papergirl - jak dobrze Was tu widzieć
śpię z głową na Twej piersi a Ty patrzysz w niebo - oddychając ukradkiem nie, nie mam odwagi powiedzieć chłopcu przy którym siadam że kocham go, że kocham go nadal nie boj się. byłam. jestem. i będę. znów całujesz - sokiem pomarańczowym a ja znów piję kawę na dzień dobry sama z przeszłością zawarłam pakt o nieagresji
|
|
|
#2157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miło Zapomnij Że Istniałam, Że Byłam, że Się Śmiałam! O wielką miłość Ciebie nie proszę... lecz taką zwykłą, prostą i małą.. Nadal grała w najbardziej przygnębiającym filmie, jaki kiedykolwiek powstał. Filmie, który był jej życiem. Mój dobry humor przekracza dziś wszelkie granice rozsądku
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
kooopę lat mnie nie było
![]() Albo miłość jest bezsensu,
albo całym sensem. Nad świadomością swoją już nie mam kontroli, myśli poplątane, rany pootwierane. Za jednym głosem wciąż kroczę, choć milczenie stało się jego panem. Samotność staje się moją przyjaciółką. Jest jednak bardzo niewierna, bo próbuje mi sprzedać stare, zużyte uczucia.
|
|
#2159 |
|
Raczkowanie
|
'Jeśli słowa są po to by tłumaczyły nasze czyny,
to już wiem dlaczego potem tak głośno krzyczymy. Stało się inaczej, idę dalej .Nie płaczę, nie rozpaczam, ale za to pamiętam nie będziemy słuchać ludzi, którzy sami są głusi - chociaż słyszą i chociaż patrzą, to nie widzą'
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
niby cię nie ma, a uzależniasz jak kofeina pita codziennie.
dziewczyny szczęśliwie zakochane zostawiają telefon niewiadomogdzie, by po godzinie zorientować się, że nie mają go przy sobie. rozstania powinny zabijać. jak strzał z karabinu albo upadek z 20 piętra. budzisz się po długim związku i zdajesz sobie sprawę, że ten mężczyzna nigdy cię nie kochał, a co gorsza ty tego nigdy nie zauważyłaś. ten czas był porażką. coś takiego powinno zabić. mężczyzny nie można ani wychować, ani wytresować. oczywiście można popełnić błąd i przyzwyczaić go do podawania kolacyjek, ignorowania swoich znajomych (dla niego rzecz jasna!), ustępowania na każdym kroku. ale może też być odwrotnie. - jak ty to robisz? jak możesz jeszcze oddychać?! po dwóch latach związku nadal bała się przyznać na głos, że go kocha. to zły świat i źli ludzie - jeszcze by wykorzystali to przeciwko nim. kobieta głupio czeka aż on bezpowrotnie odejdzie z jej życia, a beznadziejna sytuacja sama się rozwiąże. pora zrozumieć: on nigdy nie zniknie, nigdy nic nie ułatwi, a beznadziejne sytuacje mają to do siebie, że nigdy same się nie rozwiązują - dlatego są beznadziejne.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.