|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
ludzie robią takie paki. Popatrz sobie na all.
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Już się zameldowałam
Cytat:
![]() Mam dwie sprawy: 1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.2. Ten nieszczęsny chrzest mojego bezbożnika małego Mój brat cioteczny - -jedyny kandydat jak dotąd - już na pewno nie będzie chrzestnym. I teraz mam (trochę na siłę wymyślone) dwie inne opcje. Rozmyślam od wczoraj i za cholerę nie umiem się zdecydować. Chyba opisze w Klubie co i jak i pomożecie mi wybrać, co? Przecież wszystkie wiemy, że wizaż najlepsze decyzje pomaga podejmować
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Opowiadałam mojemu mężowi ostatnio o tym , że znalazłyście profil na FB tego ojca małej Magdy i o tym, że o 17,55 zamieszczał filmik, a on mi na to " no widzisz kobiety z wizażu są lepsze w dochodzeniu niż ten cały Rutkowski z całą ekipą" Co racja to racja.
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Oj moja mała Kropeczka już nie taka mała.
Ale słodki włochacz Dodaję kaszkę właśnie do słoiczków z owocami - to zje, ale chciałabym, żeby tak z mlekiem zjadła. Widać jednak moja będzie bezkaszkowa... Sprobuję jeszcze tej zdrowy brzuszek za jakiś czas Dobrej nocy kobitki. I zdrowia dla chorowitków i najlepszego dla solenizantów. |
|
|
|
#3639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- haha konam |
|
|
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Melduje sie i ja choc mnie nikt nie szukał Madziaranew, Sophie jest przesliczna, urocza, idealna Eveewe Marys to Slodziak, usmiech piekny, a ta czuprynka ... MoniaZ Moze kiedys uda sie Cos zorganizować. Fajnie by było. Brumku w koncu huśtawka wisi, fajnie ze Tymkowi sie podoba, a jeszcze fajniej ze mamusi tez ![]() Youyou super ze Party sie udało. A tesciami sie nie przejmuj. Ważne ze Filip w dniu swojego SWIETA był szczęśliwy. Marinko No i wiecej nie pamietam... |
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko ale ładne dzieciaczki do nas dołączyły
MArinka ale biedactwo malutkie nooo, mam nadzieję,że szybko minie to cholerstwo !!!! ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Woli konkrety ![]() na fb miał z tego co wiem profile, ten aktualny juz usunięty. Został jakiś stary z 2010. Za to "matce" zablokowali profil na nk, pewnie ze względu na komentarze które się tam pojawiały .Ojciec chyba sam usunął. |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
jaka cudna modnisia
![]() Fryzura Marysi zawsze robi na mnie wrażenie, Słodziak. Moja Helenka ma coraz mniej włosków (podobnie zresztą jak ja) Cytat:
. Helenka też jest bezsmoczkowa, próby picia z butelki nie powiodły się i nie będą już ponawiane. Będzie nauka picia z kubeczka i karmienie łyżeczką. Ja niestety też będę miała/mam problem z wyborem chrzestnego, szczególnie po pewnych nieprzyjemnościach jakie miały miejsce w związku ze chrzcinami mojego bratanka. |
|
|
|
|
#3643 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny tak przed snem mam ogromną prośbę
nie piszcie o tragediach z udziałem dzieci... ja wiem, że są, że to męczy ale ja potem nie mogę, wkręcam się, płączę nie mogę spać wiem, że to egoistyczne, ale baaardzo proszę, bo nie czytać się nie da.... dobranoc przynajmniej Wam bo ja już wiem, że dla mnie będzie kiepska;((( iwona |
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Mam dokładnie to samo. Czasmi jak tż chce mi cos przeczytac lub opowiedziec to wie, że coś drastycznego co dotyczy dzieci i zwierząt ja będę bardzo przeżywała. Wiem, że nie rozmawianie o tym nic nie pomoże, ale szczerze mówiąc, czasami wolę nie wiedziec, niż skręcac się z bezsilności przez kilka dni. Bo zwykle naprawdę nic nie da się zrobic, żeby pomóc.
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() na razie jeszcze nic, pakuję osobno, może trochę sprzedam, w większości będą dla drugiego ![]() witaj ![]() Cytat:
jak miał 6 mcy z haczykiem to zaczął cokolwiek dostawać, ale nadal mleczko nade wszystko ![]() usunął i z fb i z nk, a tej kobiecie na nk zablokowali
|
|
|
#3646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziex - z tylu jej sie w jednym miejscu wytarly, a wogole miala takie piekne czarne jak sie urodzila, a tu od skory rosna jej blon i takim spsobem ma pasemka ![]() dziekujemy cioci za oba komentarze Cytat:
A ponadto wracajac do mojej |
|||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
hop hop - jestem poweekendowo -
lecę ponadrabiać ciut - bo przez weekend nie miałam czasu na wizażowanie dzień dobry z rana
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja sie przywitam
Dzien dobry... Ide na kawke. Eveewe idziesz ?
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sara nic z tych rzeczy. nawet zeba brak ![]() Cytat:
)Cytat:
Sara zjada wszystkie, z tym nie wybrzydza. Przemycaj z owocami jak nie da rady normalnie.. Cytat:
Badania na skazę nie są iarodajne dla takich dzieci. Szkoda zachodu. Kurka zactowało mi tylko 3 posty MoniaZ ja składuję w pudłach ubranka, dla 2 bejbika. Jak będzie chłopak to niewielka ilość się ponownie przyda, wtedy najwyżej sprzedam ![]() Monia witaj , chyba szybko nie zawitasz tam gdzie byłaś ![]() śLICZNE dzieci nam tu prezentujcie ![]() Nie pamiętam co jeszcze chciałam . Noc dobra, tylko 2 pobudki na jedzenie i spanie do 7. Naprawdę to sukces jak na moje dziecko.
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się witam.
U mnie nadal zimno !! Kiedy przyjdzie w końcu wiosnaaa !? |
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek......
eh my juz po sniadanku noc taka sobie.... pobudki kolo 1 i o 5 i o 8 Igorek jest caly w wysypce teraz przechodzi na buźke... ale za to humorek ma lepszy...... Tz poszedl do pracy wiec jestesmy sami |
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ta...wiadomosc.html no ciekawe co dziś się okaże...
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Ostro, ale mam juz dosc, faworyzuje swoje dzieci, corka jest najlpesza,a syn beee (od rodziny wiem, ze tak jest od dziecka). I tak samo zaczyna traktowac wnuki, jesli wnuk jest taki, Marysia nie moze byc lepsza. Jemu wypadly wlosy jej tez musza, on usypia przy bujaniu go, wiec Marysia nie moze sama z siebie usnac i probowala mi kiedys ja bujac, wiec jej powiedzialam pare slow. On jadl cyca do 5 miesiaca, wiec jak marysia nie je!!! przychodzila mi z dobrymi radami jak to robic (sama nie karmila bo nie miala pokarmu).
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- http://allegro.pl/fisher-price-lezac...098866496.html ma ktoras ten model lezaczka?? bo juz nie wiem czy ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...096365395.html czy tamten kupic
Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-06 o 09:28 |
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja z pracy
![]() Monia fajnie, że wróciłaś Patik u Nas też znośna noc. Żeby nie powiedzieć, że się wyspałam Zanetaa a u mnie dziś cieplej Karolek, Maja Dziś mój teść pierwszy raz został z Małym od rana do 14tej. Jak przyjechał to widać było, że zestresowany. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą
|
#3658 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do mleka, nie jestem pewna ale na razie odstawie mleko, jak wysypka zniknie, to bingo jak nie szukam dalej.A co do spieszenia, mam nadzieje, ze jk siostra przyjedzie to z malym pocwiczy czworakowanie, bo mi nie wychodzi. W ogole mam dola, bo jestem be matka. Inni nauczyli wiecej teo mojego szkraba niz ja ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za udana probe z mlekiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Uściski dla Majeczki Witam sie i ja z kubkiem kawki. Moja gwiazda dzisiaj postanowiła zacząć dzień o 5.20. Chyba bardzo chciała spędzi ejszcze troszkę czasu z tatusiem, który po 6 wyjeżdzał w del. ![]() Na jutro jesteśmy zarejestrowane do lekarza, tak kontrolnie waga, no i skonsultować to prostowanie nóżek i stan jej skórki Czytam, że więce dzieciaczków ma problemy teraz ze skórką Ma całe plcy w suchych plackach, rano są blade wieczorem już czerwone, nóżki całe szorstkie, rączki tak samo, poliki szorstkie i czerwone piąstki tez w krostkach, proszę nie mówcie, że to może byc reakcja na mleko?? Czyżby ponad pół roku uchowała się ze skazą a po przejściu na MM by to wyszło???? Skaza to chyba w zgięciach łokci, kolanek są te suche placki nie? Eh jutro mam nadzieję, czegoś się dowiem!Dziubek z tego co kojarze Szymek załapał picie z doidy. Jak to zrobiłas Moja nie da sobie nawet do buźki zbliżyć dego kubka, w ogóle picie teraz u nas to wielki problem, z butli tylko mleko wypije, nie am mowy o soczku czy herbatce, doidy nie da sobie do ust przyłożyć, niekapek służy jako masażer dziąsełek.....jedyne co to troszk łyżeczką ejstem jej w stanie podać piciu i tyle co w zupce czy deserku wody
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego.
Sophie dziś tez ma swoje święto - wszystkiego najlepszego. Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-06 o 09:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

)

Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?

) i cherzestny - brat tżta

No to mu się spieszy
Moja nie da sobie nawet do buźki zbliżyć dego kubka, w ogóle picie teraz u nas to wielki problem, z butli tylko mleko wypije, nie am mowy o soczku czy herbatce, doidy nie da sobie do ust przyłożyć, niekapek służy jako masażer dziąsełek.....jedyne co to troszk łyżeczką ejstem jej w stanie podać piciu i tyle co w zupce czy deserku wody