|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
moja jeszcze nie siada ale mam dylemat jakie kupic.... i najwazniejsze na co zwrocic uwage.... ![]() Cytat:
o rany ale slicznie oczka..... Cytat:
za nowe umiejetnosci....a chcialabys zeby raczkowal?? bo ponoc niektore dzieci nie robia tego tylko wstaja od razu.... ale i tak zazdroszcze.... zeby i to wstawanie.... ![]() Cytat:
ojciec tz-a tez nie mieszka z nami na szczescie.... ![]() przyjechal tylko do pracy pomoc T .... ja tam wole byc sama w domku.... Juz te swoje 5 groszy musial dodac....kapalam sie z mala a on do tz-a ( bo do mnie to juz nic nie chce mowic ) zeby podkrecic ogrzewanie bo chyba za zimno bedzie malej.... Marina dobrze ze maly dostal jakies lekarstwa... pewnie szybko mu przejdzie ten kaszel.... i juz pewnie rano lepiej sie bedzie czul.... tego Wam zycze....
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Marinko zdrowka dla was!!!
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Monia czyli czuje respekt do Ciebie
A Tz pewnie sie nim nie przejmuje
|
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co zrobilyscie z ubrankami, z ktorych maluszki wyrosly???
Kurcze... mam ich sporo... tu w UK nie oplaca mi sie sprzedac .... no i nie wiem czy wystawic je na all..... czy jak...?? No i Olivka ma czerwone policzki... jeden jest bardziej zaczerwieniony... i sa one szorstkie.... jak myslicie co to moze byc? Bo smaruje kremami i nic....
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://dziecko.wieszjak.pl/niemowle/...raczkowac.html
|
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe bo ja to co mysle to powiem ( taka franca jestem ) .... a wogole historia z rodzina tz jak zaczelismy byc razem to jakis dramat...... Psychicznie na mnie sie to odbilo i jakos nie darze ich zbytnio sympatia....a jego siostra to juz jakis ewenement.... TZ sie ojcem nie przejmuje.... mowi mu zeby sie nie wtracal ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
oj nie wiedzialam... dobrze ze mi podrzucilas tego linka.... tylko jak dziecko zmusic do tego..... ?
|
|
#3607 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 3 oj tylko nie to Ty jesteś rasową brunetką, ten kolor pięknie na Tobie wygląda Cytat:
Cytat:
![]() 2 daj fotkę ![]() Cytat:
hihi dobrze zatytuowane ![]() a mina niesamowita dzieć wykąpany i wielkim trudem zasnął po godzinie bylismy dzis w restauracji z okazji urodzin teściowej Jaś przywitał się ze wszyskimi oczarował uśmiechami po złożeniu zamówienia poszedł spac do wózeczka i obudził sie po deserze ma chłopak klasę za to cyrki przy usypianiu niesamowiteBrumku iskrze - gdzieś niewiasto jest?
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepszego dla wszystkich solenizantow |
|
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() My większość dnia spędziliśmy u teściowej (moja należy do tych fajnych) i jak zwykle wróciłam od niej obżarta...![]() ![]() ![]() ![]() i dla Sophie wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Cytat:
Wyciskacz łez to teraz leci na Tvn7 "A.I.: Sztuczna inteligencja" przynajmniej moich łez. cudo ![]() Naataaszkaa - kolejne cudo
|
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do artykułu - to za dużo ostatnio złego spotyka te małe biedne dzieci.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
a Telik zapomnialam swietna fota jak do jakiegos magazynu,jak ty robisz te falowane wloski?
|
|
|
|
#3612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas tak wyglądały objawy skazy białkowej |
|
|
|
|
#3613 |
|
Rozeznanie
|
brumek piszesz ze Tymek ma taki apetyt ostatnio moja gwiazda tez od 3 dni potrafi tyle wpierniczyc ze szok,jak nie moje dziecko,malo i malo jej,nieiwem moze taki wiek
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cwiczenia: dziecko lezy na brzuszku ty przestawiasz raczki i przytrzymujesz z tylu nozki aby sie odpychal.Cytat:
![]() dziekuje. Brumek melduj sie!!!
|
|
|
#3616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-06 o 00:21 |
|
|
|
|
#3617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze zrob z tego "giga pake" i wrzuc na allegro, jak sie sprzeda wyslesz komus do PL. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to moja chyba tego etapu nie ominie.... bo jak lezy na brzuszku to fajnie podkula sobie nozki i odpycha sie ..... no a ze raczki leza jak klody to stoi w miejscu.... ![]() No ale zycze Twojemu zeby sie przestal lenic... i niech sie wezmie do roboty ... bo mamusia sie zamartwia,..... szepnij mu tam do uszka ,.... ![]() Cytat:
No wlasnie nastepne dziecko chce za 3 lata..... wiec jak zaczne magazynowac to wszystko to miejsca w domu nie starczy .... a nie wiem czy bedzie nastepna dziewczynka.... bo to raczej takie kolory dla dziewczynek mam....I chyba zrobie to mega pake i wystawie na all.... Siostrze nie dam bo ma juz dwojke slodziakow.... Telik kochana... jakbym miala wstawic swoje zdjecie z Olivka to musialabym sie przebrac szybko, pomalowac.... o paznokcie tez zrobic.... i wtedy cyk..... Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Dziejsza sesja Marysi
|
|
|
|
#3620 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() W końcu powiesiliśmy huśtawkę No właśnie - krzyczał. Mój syn wczoraj odkrył magię krzyku. Wrzeszczy na cały regulator i ma z tego dziką radość Po prostu delektuje się tym dźwiękiem. A z boku on brzmi tak, jakby ktos dzieciaka ze skóry obdzierał Pewnie Wasze też tak miały, co?Ale się Filipowy okres zrobił ![]() Cytat:
![]() Jesteś pewna że to to? Cytat:
![]() My mamy Swimmersy Huggisa. Są fajne, ale nie miałam innych, więc nie porównam. Te na pewno wygodnie się wkłada i nie przeciekają ![]() Cytat:
Biedy Rogi, tak się do niego przyczepiło paskudztwo A Twój ząb jak? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za obwożenie za szybkie wyjście Pani JedynkiBoskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to mu się spieszy Może się przekona do czworaków, jak zobaczy że sam daleko nie zajdzie na nóżkach ![]() Cytat:
O lego nie wspomnę mężowi bo go skręci z zazdrości ![]() Ja nic nie pomogę, bo jakiekolwiek jedzonko, to dla mnie jeszcze odległy temat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Aj, parzysz Już jestem
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
historia długa, jak zdążę to opiszę
![]() Cytat:
![]() teraz składam wszystko systematycznie do kartonów i będzie do oddania jak któraś z sióstr zaciąży
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn zabrac sie za dzialanie
|
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
telik a ile Ci się te piękne loki utrzymują???
tez mi się takie marzą warto kupić te termoloki coś tam?
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
ponoc jest preparat jeszcze bardziej zubozaly, bodajże bebilon amino (?). ale to pediatry trzeba spytac
my mamy w srode szczepienie, jutro daje pierwszy raz mleko MM (zaczynam od Hippa bo mam próbki). mam nadzieje ze jej nie wysypie, ale nadzieja jest nikła... poza tym I'M BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o szybko zaczniecie dzialac.... ![]() Cytat:
ja mam tylko jedna sis.... no tz ma siostre ale jej na pewno nie zostawie.... jej facet ma czworke dzieci wiec watpie w to zeby chcial jeszcze jedno ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- lekarka wykluczyla skaze.... ta w uk... bo jak bylam w pl to mi powiedziala ze mala ma skaze i pila bebilon pepti tu wrocilam i powiedziala zeby wrocic do zwyklego mleka i przepisala kremy, fakt ze skora sie poprawila a te policzki ma czerwone od 3 dni.... szczerze to ja juz glupia jestem i chyba wymusze od lekarki zeby mi dala skierowanie na badanie dla malej.... czy ma ta skaze czy nie....
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy
Monia ciuchy możesz sprzedać na all, angielskie ciuchy dobrze się sprzedają. Ja na razie wkładam do wora i kiedyś musze siąść i posegregować co do oddania, co dałoby się sprzedać. Bo u nas drugie dziecko to baaaaaaaardzo odległy plan. |
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

szybkiego powrotu do zdrowia
za wychodzącego ząbka i trzymam mocno kciuki!
) zeby podkrecic ogrzewanie bo chyba za zimno bedzie malej.... 

niesamowite

Od 3 dni mam taki apetyt, jakiego nie miał od 2 miesięcy 
Pewnie Wasze też tak miały, co?
na szczęście nie drogiego. Będę musiała zapłacić przy wypłacie.
za obwożenie