Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 09:51   #2791
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Lucy jak tam Twoje samopoczucie, to juz nie dlugo, obys nie miala takich mrozow jak obecnie sa.. i dla wszystkich mam zeby bylo wkoncu cieplo abyscie mogly z maluchami na spacerki chodzic...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:53   #2792
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

dzień dobry!!

Kundzia, jaki tort brawo za kreatywność!!

Natalia, o kurcze.... ząbkowanie?! już? po czym to poznać?

Maga przytulam Cię mocno, bo nic mądrego nie umiem powiedzieć siły, siły, siły

zaczął mnie boleć brzuch....musiałam wziąć nospę... Ale mam cykora, że coś się wcześniej zacznie....
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:54   #2793
ewel28
Rozeznanie

Cześć
Kunegunda świetny tort
Maguś doskonale Cię rozumiem Moje Maleństwo miałoby już prawie miesiąc Nie możemy się załamywać jeszcze będziemy mamusiami musimy w to wierzyć, a Nasze Aniołki będą nas wspierać w niebie
Natalia jakoś wcześnie to ząbkowanie
Stary 2012-02-06, 09:56   #2794
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Lucy jak tam Twoje samopoczucie, to juz nie dlugo, obys nie miala takich mrozow jak obecnie sa.. i dla wszystkich mam zeby bylo wkoncu cieplo abyscie mogly z maluchami na spacerki chodzic...
samopoczucie całkiem dobre. W przyszły poniedziałek o tej godzinie będę już w szpitalu. O ile nic nie zacznie się wcześniej, bo coś mnie ten brzuch pobolewa... Matko
dziękuję, że pytasz
Stary 2012-02-06, 10:01   #2795
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
zrobuilam mu tort
wow. jestem pod wrażeniem... mój by zasuszył nie tknął by i padł z zachwytu choć tortów nie lubi....

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

zaczął mnie boleć brzuch....musiałam wziąć nospę...
aaaaaaaaaaaa!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:04   #2796
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wow. jestem pod wrażeniem... mój by zasuszył nie tknął by i padł z zachwytu choć tortów nie lubi....

aaaaaaaaaaaa!
więc proś o przepis, stwórz boisko i patrz jak Twój pada z zachwytu
Stary 2012-02-06, 10:09   #2797
pani22ka
Zakorzenienie

tiiiaaaaa.... ja sobie z naleśnikami nie radzę....
gotowanie - OK, pieczenie mięs - OK. Ciasta - wyższa szkoła jazdy i oszukać się nie da chilli

Stary 2012-02-06, 10:31   #2798
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dzieki bardzo dziewczyny
Moj tez na poczatku powiedzial ze nie bedzie jadl, ze szkoda go kroic, no ale wkoncu wzielam sprawy (noz) w swoje rece i poszlo

Madzia, ja tez Tobie tylko moge poiwedziec i zyczyc duzo sil (i tak sadze ze jestes bardzo silna ) ja teraz czytam ksiazke Sekret - przyjaciolka mi polecila - i jest bardzo wspierajaca, mowiaca o tym, ze wierzac w cos bardzo mocno i dlugo, to cos sie urzeczywistni - ja wierze w to, ze tu kazda z nas wkoncu kiedys doczeka malego brzdaca, ja zaczynam codziennie o tym myslec

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ojjj Lucy, czy to juz sie zaczyna!!!!!!!!!!!!!!!!?? ??????????

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2012-02-06 o 10:18
Stary 2012-02-06, 10:42   #2799
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

na szczęście chyba nie. Bo przeszło. ufff
Stary 2012-02-06, 10:51   #2800
Nita6
Zakorzenienie

Kunegunda ! WOW , ale torcik pójdzie w boczki hihihih

Lucy - trzymaj nogi zaciśnięte do walentynek

Gdzie AGATKA ??????????????
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:56   #2801
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Lucy - trzymaj nogi zaciśnięte do walentynek
właśnie Lucy! bez numerów! zaciskaj!

Stary 2012-02-06, 11:04   #2802
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Kunegunda ! WOW , ale torcik pójdzie w boczki hihihih
ojjj tak, mialo byc dzis z rana wazenie ale przelozone na jutro , bylo narazie jedzone po jednym grubym kawalku, gdyz akurat sobie ukroilam tzw dupke, gdzie cala scianka byla z lukru plastycznego - bardzooo slodkie ;]

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-02-06, 11:14   #2803
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki bardzo dziewczyny
Moj tez na poczatku powiedzial ze nie bedzie jadl, ze szkoda go kroic, no ale wkoncu wzielam sprawy (noz) w swoje rece i poszlo

Kundzia, szacun za torta
teraz mów gdzie te wszystkie cuda dostałaś i czy cieżko sobie z tą masą plastyczną poradzic. mój tż ma w sobote urodzinki i może też bym go zaskoczyła

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:15   #2804
natalia_23
Zakorzenienie

Z ząbkowaniem różnie bywa, niektóre dzieci zaczynają szybko. Znajomej córka miała 4 zęby w 4 miesiącu. Miki uspokaja się jak mu masuję dziąsełka, poza tym się trochę zmieniły. Więc nie wiem co by innego mogło mu dolegać

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:24   #2805
zebrawpaski
Zakorzenienie

Witam!
Lucy- trzymaj się w dwupaku- jeszcze trochę

kunegunda- super tort
ja z powodu tortu i urodzin pokłóciłam się rano z Tz, wjechał mi na ambicje i smutno mi, przepłakałam caly ranek, intencji złych nie miał ale myślenia wąskotorowe-TAK, wrrrrrrrrrr

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:31   #2806
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
W
ja z powodu tortu i urodzin pokłóciłam się rano z Tz, wjechał mi na ambicje
że co?! roszczeniowo???

Stary 2012-02-06, 11:33   #2807
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Kundzia, szacun za torta
teraz mów gdzie te wszystkie cuda dostałaś i czy cieżko sobie z tą masą plastyczną poradzic. mój tż ma w sobote urodzinki i może też bym go zaskoczyła
Agusia, ja lukier plastyczny oraz zestaw pilkarki kupilam tu www.tortownia.pl jest w moim miescie wiec moglam pojechac na zywo i zakupic. Z masa plastyczna to bylo tak, ze myslalam ze biszkopt bedzie mniejszy i starczy masy plastycznej, niestety masy bylo za malo, tzn starczylo na caly tort lecz byla cienka warstewka ktora mi sie rwala ze 3 razy wiec sie wkurzylam i zaczelam mierzyc boki i kroic prostokaty, stad takie nieladne "szwy" nastepnym razem juz bede wiedfziec co i jak, wogole to musze zakupic mala tortownice na male torty ;]

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Witam!

kunegunda- super tort
ja z powodu tortu i urodzin pokłóciłam się rano z Tz, wjechał mi na ambicje i smutno mi, przepłakałam caly ranek, intencji złych nie miał ale myślenia wąskotorowe-TAK, wrrrrrrrrrr
Zeberko dziekuje, a co TZ takiego Ci poiwedzial?? niedobry

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-02-06, 11:38   #2808
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Agusia, ja lukier plastyczny oraz zestaw pilkarki kupilam tu www.tortownia.pl jest w moim miescie wiec moglam pojechac na zywo i zakupic. Z masa plastyczna to bylo tak, ze myslalam ze biszkopt bedzie mniejszy i starczy masy plastycznej, niestety masy bylo za malo, tzn starczylo na caly tort lecz byla cienka warstewka ktora mi sie rwala ze 3 razy wiec sie wkurzylam i zaczelam mierzyc boki i kroic prostokaty, stad takie nieladne "szwy" nastepnym razem juz bede wiedfziec co i jak, wogole to musze zakupic mala tortownice na male torty ;]

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Zeberko dziekuje, a co TZ takiego Ci poiwedzial?? niedobry
właśnie tez patrzylam na ta stronke
a ile tej masy zuzylas bo widze ze maja w roznych paczkach? ja bym mojemu zrobila gitare chyba chociaz nie wiem czy dam rade

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:42   #2809
natalia_23
Zakorzenienie

witam

mały właśnie padł ( mam nadzieje,że nie na 5 min) od 9 się usypiamy, zasnął na chwilę ale obudził się z krzykiem

kunegunda ekstra tort

lucy jeszcze tylko 8 dni i zobaczymy mała

nita ile sylwia warzyła przy szczepieniu ? i jak długa jest ?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a jaki w smaku jest ten lukier plastyczny ??

ja robiłam zawsze mase marcepanową ( swoją albo kupną ) i raz próbowałam z pianek jojo

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-02-06, 11:43   #2810
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani- długo wojny nie było....
ja tu od miesiąca myślę co upiekę, dzisiaj miałam(mam) jechać na zakupy i po prezent, tort chciałam zrobić i jutro z Tz-em do Tesciowej pojechać(o czym nie wiedział) bo ona chora i zaprosić jej nie możemy a chciałam, że by był ze mnie dumny,
Urodziny ma w środę i w środę idzie do pracy więc zapytałam rano czy upiec mu ciasto do pracy a on mi wyjechał z tekstem, że...siostrę poprosi...
Bo niby ja ciężarna i on sie martwi, żeby mnie znowu brzuch nie bolał a potem dowalił, że siostrze zawsze ciasta wychodzą a mnie nie...
Noż k.. ale sobie nagrabił. Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek na imprezie podawała nieudane cisato, od kiedy sie z nim znam moje ciasta są dwa razy wyższe aby się przy jego siostrach nie koompromitować.
Dwa razy piekłam mu ciasto do pracy - dziękował i mówił, ze chłopaki chwaliły- to mi dzisiaj powiedział, że on nie pammieta abym mu piekła coś do pracy, ostatnio kupował w cukierni(fakt raz kupowął ale to raz).
No może faktycznie- daleko mi do ciast jego sióstr ale jak będę mieć tyle lat wprawy co one to pewnie też będę zaskakiwać.
Co fakt to fakt- czasem mi coś nie wyjdzie- ale to jakieś nowe - niesprawdzone przepisy, które albo modyfikuje albo więcje nie robie. Przecież nie zamierzałam mu piec do pracy niesprawdzonego placka!
ale mi ciśnienie podniósł

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-06, 11:48   #2811
amilcia
Wtajemniczenie

Hej kobietki.

Lucy - leż, ściskaj krocze i czekaj do Walentynek

Bacha - chłopcy ślicznie wyglądaja razem, dzieki za informacje co do kremów, używam też i troche pomagają.

Natalia - dziąsła moga boleć sporo wcześniej zanim pojawi się ząbek więc może faktycznie to ząbkowanie

kunegunda - super tort ! chętnie bym zjadła.

agatka - chyba nas opuściła...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Darię męczy brzuszek... ale jak już zaśnie to śpi 3 godziny, mogę odpocząć i coś zrobić. Martwi mnie jej skóra, która stale sie łuszczy mimo kapieli w oilatum i smarowania kremem oilatum. Do tego dziś w strupku pępuszka pojawiła się krew nie wiem co o tym mysleć... Przydałaby się jakaś fachowa porada ...
Dziś idę zdjąć szwy....

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:45
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:53   #2812
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo do tego ambicjonalnie podchodzisz Zeberko... symptomy Perfekcyjnej Pani Domu
olej go.... wyluzuj.... niech sobie robi co chce. Ty mu zrób niespodziankę i zaskocz drania, niech szczękę z ziemi zbiera

Mój konkubent jest z serii, każda kobieta chce takiego pochlebcy na mnie to wrażenia w ogóle nie robi, ale koleżanki przebierają nogami każdą pochwali i każda jest najlepszą kucharką ale to oportunista mentalny wolałabym czasem konstruktywną krytykę a nie rozanielanie się nad przypalonym ciastem

Stary 2012-02-06, 11:57   #2813
natalia_23
Zakorzenienie

zeberkawdech, wydech ...... proszę spokojnie nie możesz się denerwować
ja sie za ciebie podenerwuję co za chłop

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Hej kobietki.

Lucy - leż, ściskaj krocze i czekaj do Walentynek

Bacha - chłopcy ślicznie wyglądaja razem, dzieki za informacje co do kremów, używam też i troche pomagają.

Natalia - dziąsła moga boleć sporo wcześniej zanim pojawi się ząbek więc może faktycznie to ząbkowanie

kunegunda - super tort ! chętnie bym zjadła.

agatka - chyba nas opuściła...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Darię męczy brzuszek... ale jak już zaśnie to śpi 3 godziny, mogę odpocząć i coś zrobić. Martwi mnie jej skóra, która stale sie łuszczy mimo kapieli w oilatum i smarowania kremem oilatum. Do tego dziś w strupku pępuszka pojawiła się krew nie wiem co o tym mysleć... Przydałaby się jakaś fachowa porada ...
Dziś idę zdjąć szwy....
wiem, że to długo trwa dlatego nie nastawiam się, że jutro zobaczę ząbki ale ma wszystkie objawy jakby to wyrzynanie się zaczeło

mi też miki się trochę łuszczył po porodzie tak jakby cała skóra musiała z niego zejść i potem było ok

trzymam kciuki za bezbolesne wyciąganie, szkoda, że nie dali tych rozpuszczalnych ;/
( ja to jestem paniakara, aż się spociłam na samą myśl i zaciskam nóżki, więc jednoczę się z tobą w bólu )

Jak się czujesz ?

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-02-06, 12:08   #2814
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
...wolałabym czasem konstruktywną
krytykę a nie rozanielanie się nad przypalonym ciastem
i gine od własnej broni, bo on z domu konstruktywnej krytyki nie wyniósł i ja go jej ciągle ucze
no to mam- usłyszałam, ze sama prosiłam aby był szczery więc on mi mówi szczerze, że przecież czasem mi nie wychodzi, więc po co mam się denerwować - siostry poprosi!
A ja upariuch jestem, upieke mu te placki- choćbym 3 razy miała je robić!
O te siostre to się tak poczułam urażona, że mu poleciłam aby sobie z siostrą jechał okna do domu wybierać!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-02-06, 12:13   #2815
Nita6
Zakorzenienie

Natalia - to moze ma zapalenie jamy ustnej , moja nicola takie miała, tez myslalam ze zęby idą bo pomagały masaze i maści , okazało się że to zapalenie jamy ustnej

moja Sylwia nie mierzyła mi jej ale waży 6kg.

Amilcia - moja nadal ma w pępuszku troszkę krewki , nie martw się , a łuszcząca skórka to normalka na początku , ja niczym nie smarowałam i przestała sie łuszczyc.

Zebra - to ja chętnie wezmę ciacho upieczone przez Ciebie jak tż nie pasuje to neich się .....
Stary 2012-02-06, 12:17   #2816
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
O te siostre to się tak poczułam urażona, że mu poleciłam aby sobie z siostrą jechał okna do domu wybierać!
ostro stawiasz kwestię ruszyło go?

hehe na szczęście mój chłop ma wredną siostrę i coraz częściej sam widzi jej podłość. nie muszę nawet "nie chcący" o tym napomykać
a o siostrę byłam bardzo zazdrosna.... mają cudowny kontakt, jak pierwszy raz ich widziałam razem to myślałam, że widzę parę

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Dziś idę zdjąć szwy....
o jjjaa trzymaj się dzielnie!

Cytat:
moja Sylwia nie mierzyła mi jej ale waży 6kg.

A Agatka pozdrawia, u niej wszystko OK.

Stary 2012-02-06, 12:18   #2817
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

pisze jedna reka, to bez polskich znakow bedzie. na drugiej mam ssaka

moja siostra pojechala na porodowke, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Jakoś ambicja mi nie pozwalała na meblowy, bo poszłabym tam tylko aby zajść w ciążę, ale znowu bałama się, ze w takim ciśnieniu to nie zajdę w ciążę jezeli będę na siłe chodziła do pracy i będę sie ciśnieniować zeby zajsć, a tak wszystko na spokojnie, co ma być to będzie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Zdaj się na swoją intuicję, ja odstawiłabym butle skoro je z piersi dobrze.
Im częściej będziesz przystawiać do piersi tym więcej będziesz miała pokarmu.
butli nie dajemy a pokarmjest, bo jak Julek zaczyna jesc to go zalewa
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Mikołaj zaczyna ząbkowanie a tak ładnie zasypiał
wowwm zabkowanie... bidulek
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Mam coś dzisiaj kiepski wieczór, taki fajny dzień, właśnie koledzy poszli, a mi się chce płakać. Przed wczoraj koleżanka córkę urodziła, tak się cieszyłyśmy, że będziemy miała dzieci z tego samego miesiąca, wczoraj się dowiedziałam, że kuzynka TŻ też jest w ciąży, a ja co. Też miałam za 3 tygodnie być mamą. Idę sobie popłakać w poduszkę
przytulam, bo co wiecej moge
Cytat:
Wczorasj moj TZ obchodzil 31 urodziny, zrobuilam mu tort - pierwszy raz z lukru plastycznego , nie wyszedl mi perfekcyjny ale mina TZ poprostu boska . Powiedzialam ze nastepny bedzie piekniejszy...poprostu okazalo sie ze mam za malo lukru na tak duza ilosc boszkoptu ...no coz czlowiek na bledach sie uczy..
szacunek fantastyczny tort, moze kiedys sie skusze na ta mase
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
zaczął mnie boleć brzuch....musiałam wziąć nospę... Ale mam cykora, że coś się wcześniej zacznie....
zaciskaj nogi
Cytat:
ja tu od miesiąca myślę co upiekę, dzisiaj miałam(mam) jechać na zakupy i po prezent, tort chciałam zrobić i jutro z Tz-em do Tesciowej pojechać(o czym nie wiedział) bo ona chora i zaprosić jej nie możemy a chciałam, że by był ze mnie dumny,
Urodziny ma w środę i w środę idzie do pracy więc zapytałam rano czy upiec mu ciasto do pracy a on mi wyjechał z tekstem, że...siostrę poprosi...
Bo niby ja ciężarna i on sie martwi, żeby mnie znowu brzuch nie bolał a potem dowalił, że siostrze zawsze ciasta wychodzą a mnie nie...
Noż k.. ale sobie nagrabił. Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek na imprezie podawała nieudane cisato, od kiedy sie z nim znam moje ciasta są dwa razy wyższe aby się przy jego siostrach nie koompromitować.
Dwa razy piekłam mu ciasto do pracy - dziękował i mówił, ze chłopaki chwaliły- to mi dzisiaj powiedział, że on nie pammieta abym mu piekła coś do pracy, ostatnio kupował w cukierni(fakt raz kupowął ale to raz).
No może faktycznie- daleko mi do ciast jego sióstr ale jak będę mieć tyle lat wprawy co one to pewnie też będę zaskakiwać.
Co fakt to fakt- czasem mi coś nie wyjdzie- ale to jakieś nowe - niesprawdzone przepisy, które albo modyfikuje albo więcje nie robie. Przecież nie zamierzałam mu piec do pracy niesprawdzonego placka!
ale mi ciśnienie podniósł
wdech-wydech, wdech-wydech... chłopy tak maja
Stary 2012-02-06, 12:21   #2818
natalia_23
Zakorzenienie

nita a jak odróżnić zapalenie od wyrzynania ?? a jakie ciuszki nosicie ? 58 ? 62 ?
I co z pampersami ? bo mi te 2 wydają już się za małe na Mikołaja a dopiero 1,5 paczki zużyłam

lucy natchneła mnie do wspomnień

mój brzuszek z ostatnich dni

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-02-06, 12:21   #2819
Nita6
Zakorzenienie

inutil- trzymam kciuki za siostre
Stary 2012-02-06, 12:22   #2820
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
moja siostra pojechala na porodowke, trzymajcie kciuki
o! no to pięknie!!! ściskam palce!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości