Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 12:26   #2221
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja mam body 7 sztuk w rozmiarze 62 i chyba mniejszych kupować nie będę. Wczoraj znajomy nam przywiozł kilka kompletów tych body(nowe) i zabawki (używane) z UK.
Body sprezentowała moja mama a tata od razu chwycił Boba Budowniczego - nawet do niego podobny Fajnie się na nich patrzyło, taka radość w oczach
mam jeszcze misia którego dostaliśmy na weselu, grzechotkę pluszową, i krzesełko do karmienia po mojej chrześnicy

a oto to co wczoraj wybraliśmy
ladne, a body chyba z tych "tescowych". Tam sa takie cale paczki z podobnymi wzorami. Sama je kupowalam. Sa super jakosciowo. Kolory sliczne i nie spieraja sie szybko W dodatku wychodzi dosc tanio

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:27   #2222
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja to nawet myślałam, że na samym początku, jeśli dziecko będzie często się w nocy budziło, to ja z dzieckiem będę spała w innym pokoju, żeby mąż mógł spokojnie do pracy się wyspać. Ale wtedy wieczorami koniecznie będzie musiał mi pomagać
ja też tak planuje
Cytat:
ja mam body 7 sztuk w rozmiarze 62 i chyba mniejszych kupować nie będę. Wczoraj znajomy nam przywiozł kilka kompletów tych body(nowe) i zabawki (używane) z UK.
Body sprezentowała moja mama a tata od razu chwycił Boba Budowniczego - nawet do niego podobny Fajnie się na nich patrzyło, taka radość w oczach
mam jeszcze misia (z mojego avka) którego dostaliśmy na weselu, grzechotkę pluszową, i krzesełko do karmienia po mojej chrześnicy

słodkie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:29   #2223
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a tatuś będzie chodził do pracy? bo jak mu tak przyjdzie kilka razy w nocy przynosić a potem po karmieniu odnosić to marny będzie z niego pracownik, a po pracy tylko odsypianie a nie pomoc z małym, wiem co mówię, znam taki przypadek
Spokojnie Mój mężuś pracuje od 18 do 8 rano. Co drugą noc. Więc jak będzie w domu, to będzie wstawał

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej
wlasnie wrocilam od gina
odebralam wyniki moczu i krwi
wszystko dobrze
teraz niecierpllowie czekam na srode na USG podejrzec malucha
Super

Cytat:
ruchy dzidziusia nie są bolesne, mój właśnie po jedzeniu sobie fikaa, ja to czuje jak głaskanie od środka
Ja już kilka razy poczułam takie przesuwanie w podbrzuszu. I myślę, że to może maluszek był Gin mi ostatnio powiedział, że najlepiej zjeść kolację i się położyć. Po jakiś 30 minutach można zaobserwować ruchy dziecka. Takie muśnięcia, przesunięcia. Mam to obserwować do następnej wizyty.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #2224
branzoletka
Branzoletka

Dzieńdoberek Jak fajnie się czyta o tych waszych brzuszkach i kopniaczkach Sesja ciążowa jest super pamiątką i może też będe miała jak kumpel kumpeli będzie chciał mieć taką sesje w swoim portfolio bo mnie stać nie będzie zapłacić 500-600zł.

Linka nie miej wyrzutów, że idziesz na zwolnienie, bo nie jest to twoja wina, przecież celowo nie chorujesz. Masz odpoczywać i dbać o siebie i dzidziusia a praca to tylko praca, najważniejsze, że masz super umowę i jesteś zabezpieczona finansowo a nie każda ma taki komfort

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Nie dość że brzucha nie widać to cycki są już chyba XXXL więc jak lekko się uwypukli to go nie będzie widać Marzyłam żeby w 5 miesiącu mieć takich -> http://www.pudelek.pl/artykul/37795/...zy_na_wybiegu/ a tu dupa
No to zaczynam 17tc
Gratuluje Ja jestem w 12tc a brzuszek taki jak ta modelka wieczorem jak se dobrze w ciągu dnia pojem

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Bolał was kiedy br zuch tak po dlugim trzymaniu moczu? takie ostre klucia itp? to wlasnie taki bol miałam.......
Praktycznie nie mam ale ze dwa razy mnie tak zakuło nagle, że aż zgięło mnie w pół i krzyk wyrwał mi się z piersi

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No czasem nie prosto ale dasz rade, w końcu każdej z nas zdaża się taki dzień, ze myśli na czarno ale za chwile znowu myślimy pozytywnie Będzie dobrze

Ide inhalacje sobie zrobić i umyć w końcu głowę.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #2225
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
mam jeszcze misia (z mojego avka) którego dostaliśmy na weselu, grzechotkę pluszową, i krzesełko do karmienia po mojej chrześnicy

fajne te body
super ze dziadkowie tak się cieszą na przyjscie maleństwa, fajnie wiedziec, ze ma sie wsparcie w rodzicach

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #2226
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Biedna Jesteś po prostu bardzo osłabiona. Idź do lekarza rodzinnego isiedź w domku

Mi byłoby szkoda urlopu, skoro należy Ci się L4
Ciekawe czy te krwotoki mogą mieć taką przyczynę czy wyłącznie "ciażową"

Urlopu mam dużo zaległego więc mi nie żal. A nie chcę co chwila przynosić zwolnieć od innych lekarzy, poczekam na swojego
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:35   #2227
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
ladne, a body chyba z tych "tescowych". Tam sa takie cale paczki z podobnymi wzorami. Sama je kupowalam. Sa super jakosciowo. Kolory sliczne i nie spieraja sie szybko W dodatku wychodzi dosc tanio
nie wiem czy tescowe
znalazłam je u nas http://www.earlydays.pl/BODY_EARLY_D...ORKI-2716.html

fakty, jakościowo wydają się super

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
fajne te body
super ze dziadkowie tak się cieszą na przyjscie maleństwa, fajnie wiedziec, ze ma sie wsparcie w rodzicach
no jeśli chodzi o moich rodziców to nie mam co narzekać - jestem ich jedynym dzieckiem to się cieszą na myśl o wnuku.
A co do teściów no to ani jednego wnuka mają, drugi od siostry w drodze no a nasz będzie trzecim. Poza tym oni jacyś tacy zawsze bez emocji ale nie są źli

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:37   #2228
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy tescowe
znalazłam je u nas http://www.earlydays.pl/BODY_EARLY_D...ORKI-2716.html

fakty, jakościowo wydają się super
Tak to wlasnie te
Mialam jeden komplet z uk (wlasnie z "early days"), i kupione w tesco w PL. Identyczne Moje ulubione body.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:37   #2229
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Linka nie miej wyrzutów, że idziesz na zwolnienie, bo nie jest to twoja wina, przecież celowo nie chorujesz. Masz odpoczywać i dbać o siebie i dzidziusia a praca to tylko praca, najważniejsze, że masz super umowę i jesteś zabezpieczona finansowo a nie każda ma taki komfort

Gratuluje Ja jestem w 12tc a brzuszek taki jak ta modelka wieczorem jak se dobrze w ciągu dnia pojem

Tak, zaczynam powoli czuc ten luz psychiczny, stres jednak jest duuzo mniejszy jak sie jest na zwolnieniu.
To dla mnie najlepsze wyjście, zwłaszcza, ze byłam tak zestresowana ostatnio, że szkoda gadać miałam wręcz objawy fiz. wylądowałam u neurologa tydzień temu i on powiedział ze to na tle emocjonalnym

U mnie brzuszek wieczorami też calkiem całkiem pokaźny. A rano mniej, ale juz zdecydowanie widać

Jeśli chodzi o rodziców przyszłych dziadków to cała 4 wręcz szaleje ze szczęścia...

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:38
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:42   #2230
chce_byc_mama
Zakorzenienie

siema co tam ?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:46   #2231
ewka5891
Zakorzenienie

mam takiego lenia, ze nic mi się nie chce... a jak pomyślę, ze za chwile mam iść na zajęcia, to masakra... ale z drugiej strony nie mozna tak tylko w domu siedziec, trzeba wyjsc troche do ludzi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:48   #2232
nel_a
Zakorzenienie

a ja robię pieczarkową
a jutro zupa będzie miała kolejne życie jako sos do placków ziemniaczanych z kurczakiem

Stary 2012-02-06, 12:49   #2233
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy te krwotoki mogą mieć taką przyczynę czy wyłącznie "ciażową"

Urlopu mam dużo zaległego więc mi nie żal. A nie chcę co chwila przynosić zwolnieć od innych lekarzy, poczekam na swojego
Raczej ciążową A jak masz zaległy urlop, to rozumiem. Choć ja bym wolała wykorzystać po macierzyńskim, żeby dłużej z Maluszkiem pobyć.

Pisałyście o wózkach. My wybraliśmy Tako Jumper X gondola plus spacerówka. Do tego kupimy fotelik Maxi Cosi Cabriofix z adapterami.
Na wózku bardzo mi nie zależy, bo raczej nie będę spacerować, tylko wystawiać dziecko do ogrodu. A jak pojedziemy dalej, to z fotelikiem.
Stary 2012-02-06, 12:51   #2234
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej ciążową A jak masz zaległy urlop, to rozumiem. Choć ja bym wolała wykorzystać po macierzyńskim, żeby dłużej z Maluszkiem pobyć.

Pisałyście o wózkach. My wybraliśmy Tako Jumper X gondola plus spacerówka. Do tego kupimy fotelik Maxi Cosi Cabriofix z adapterami.
Na wózku bardzo mi nie zależy, bo raczej nie będę spacerować, tylko wystawiać dziecko do ogrodu. A jak pojedziemy dalej, to z fotelikiem.
Tako Jumper można kupić już razem w zestawie z fotelikiem maxi cosi, rozejrzyj się za takimi, taniej wyjdzie. Ja taki zestaw też planuję

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:51   #2235
branzoletka
Branzoletka

Cytat:

to wiaderko wygląda jak szejker brrrrr
straszna jest twoja wyobraźnia

Cytat:
Ja mam jakiegoś dalekiego wujka w policji i opowiadał na zlocie rodzinnym o kilku sprawach w jakich współpracowali z Jackowskim, niesamowite historie. Pamiętam że zaginęła kobieta i jackowski opowiadał o pięknych kwiatach, wymieniał kolory, okazało się że mąż miał hodowle róż a pod różami oczywiście żona Tak samo jak pewien chłopak próbował rozwikłać zagadkę zamordowania swojej dziewczyny, znaleziono jej zwłoki w parku, pojechał do niego i jackowski jak go zobaczył to go nie wpuścił do mieszkania, rok później skazali go za zamordowanie jej.
Aż mnie ciary przeszły...

nel śliczne te bodziaki i pasują do każdej płci, stronkę sobie zapisałam, bo fajne ciuszki tam mają

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:53   #2236
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
straszna jest twoja wyobraźnia

Aż mnie ciary przeszły...

nel śliczne te bodziaki i pasują do każdej płci, stronkę sobie zapisałam, bo fajne ciuszki tam mają
ojej aż tak? hehehe to ja już nic nie mówię bo wyjdzie że mam jakieś zaburzenia psychiczne
ale horrorów nie oglądam

Stary 2012-02-06, 12:55   #2237
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
siema co tam ?
a nic tam jeszcze w łóżku jestem i nic dziś nie gotuje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:01   #2238
dottta
Zakorzenienie

cześć dziewczyny - nie mam czasu nadrabiać, może później. Mam trochę pracy w domu i ledwo dzisiaj żyję bo mnie kręgosłup koszmarnie boli

Weekend w miarę udany, teraz idę w końcu dzisiaj coś zjeść
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:09   #2239
luby957
Raczkowanie

Hej dziewczyny
dawno mnei już nie było ale tak jak Wam pisałam mialam te egzaminy no i za abrdzo nei miaąłm czasu
Egzamin prawdopodobnie xzdałam, co prawda jeszcze nie wiem w 100% ale tak na 80% jest 3
może któraś mi w skrucie napisze co się działo przez ten czas bo chyba nie jestem w stanie Was nadrobić
U mnei zaczął się w czw 19 tydz a w środe mam wizyte i zobacze czy wsyztko jest ok. Ale ostatnio mamy wileki problem z Amelką, prawie miesiąc ma taakie ostre zaprcia że powstrzymuje się przed robieniem kopy a teraz dosżło do tego ze i siku nie chce za brdzo robic Byliśmy w tamtym tyg w srode u lekarza i kaza la nam przejśc na półpłynna diete z wyłączeniem mleka. Mala codziennie dostaje naczczo 15 ml lactulocy i jeszcze wode z miode i cytryna która niby tez powoduje rozluźnienie stolca. Mała je dużo jabłek, kiwi, mandarynek, śliwe suszonych i rodzynek. Je zupy i warzywa. Już zgłupiałam. W środe ide z nią znowu do learza bo poe=wiedziął że jak to nic nei da to wyśle nas do chirurga. OZbaczymy co powie.

No a teraz ide poczytać przynajmneij ostatnie wasze posty
Stary 2012-02-06, 13:15   #2240
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Ja już się do znajomej na akty ciążowe umówiłam, a Wy sobie robicie jakieś takie pamiątki?
chyba nie
tzn fotografuje swój brzuch średnio raz na 10 dni, ale na sesję u fotografa chyba się nie skuszę: próżność przeze mnie przemawia i tyle
Bo skoro już teraz się sobie nie podobam, to za te 3-4 miesiące prawdopodobnie uważać się będę za ostatnią pokrakę. Więc wątpię, by oglądanie potem tych zdjęć jakoś specjalnie mnie zachwycało.

Cytat:
Ej a myślicie ze skoro mój brzuch nie rośnie to mało przytyje w ciąży czy to nie ma nic wspólnego?
z moich doświadczeń wynika, że nie ma to szczególnego znaczenia. W 17 tc nie miałam jeszcze nawet zarysu, cienia brzucha, a na plusie już były 4 kg (chyba niemało).
A moja mama np do 20 tyg ciąży przybrała 3 kg i brzucha nie miała wcale, po czym nagle i brzuch się pojawił, i kilogramy zaczęły nadganiać (do końca przytyła aż 18. Tyle dobrego, że w ciągu pół roku po porodzie schudła.. 21, osiągając tym samym swoją najniższą wagę życiową (48 kg przy 172cm wzrostu))

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Brzuch raz wiekszy raz mniejszy, ale żadnych niepokojących objawów nie mam, bóli brak, tylko kłucie np. w pachwinach
żadnych plamień, nic...

w którym tc. bedziecie mieć połówkowe? ja w 20-21 .
też mam raz większy, raz mniejszy, to chyba nic niepokojącego
Połówkowe będę mieć dokładnie w 21+2

Cytat:
Hmm ale przeciez wiekszosc naszych dodatkowych kg w ciazy to wlasnie wody plodowe, lozysko, dziecko, macica..
w kilku miejscach wyczytałam, że dziecko, łożysko, macica, wody płodowe, piersi itd ważą łącznie około 10 kg. Sporo! Ale reszta to tłuszcz
/o, tu np artykuł z tego cyklu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2965675.html /

Cytat:
to wiaderko wygląda jak szejker brrrrr
no nie? albo taki blender do owoców http://wnetrzeiogrod.pl/images/507/02_big.jpg
hmm, no nie wiem, nie wiem. Mnie się to wiadereczko podoba, ale dużo łatwiej byłoby mi się zdecydować, gdybym znała choć jedną osobę, która to używa. Bo zalet ma ponoć wcale niemało: i dziecko ułożone prawie jak w łonie matki, więc wyluzowane, zadowolone itd, i temperaturę to trzyma znacznie dłużej niż wanienka, i z kolkami nie ma problemu, bo w takiej pozycji dziecię się pięknie odgazowuje. No i zajmuje mało miejsca!
no ale nic - mam jeszcze trochę czasu na decyzję

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:15   #2241
blueberry88
Zakorzenienie

Dobry dzień
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hehe zazdroszcze mamie ja juz mam 8 na plusie a to dopiero 19 tydzien/.... ale co zrobie??? widocznie taki mam organizm.... przed ciaza jadlamm i sloldycze itp i waga stala w miejscu a teraz idzie jak szalona, ale od dzis wlaczam moja plyte i zaczynam cwiczyc
Może jak np. ja będę szła w górę, to Ty staniesz w miejscu. Trzymam jednak za ćwiczenia - ja bym się nie ruszyła. Leżą obok mnie zeszyty i jak odstawię wizaż, to mam się uczyć - nie wiem dlaczego, ale mam strasznego stresa. Materiału nie jest dużo jak na prawie dwa tygodnie, a mogłabym płakać z niepokoju
Niektóre dziewczyny tu fitness uprawiają - ale to też zależy kto jak funkcjonował przed ciążą. Ja nie ćwiczyłam specjalnie. Popływałabym sobie, ale mam taką skłonność do przeziębień, że nie mogę iść na basen, tym bardziej, że autko siadło.

Cytat:

Ogłaszam akcję w lutym pod tytułem - miesiąc bez negatywnych myśli :brzyda l:
o tak!

Cytat:
i bardzo dobrze! ja już się pozbyłam wyrzutów sumienia co do nie pracowania, nie ryzykuj, nie warto, ja wróciłam i tylko się rozchorowałam, nawet nie wiecie jak bardzo żałuje, nic nie daje taka praca w kratkę

tak wogóle to dziś idę 4 raz do lekarza ogólnego, za każdym razem z czymś innym, moja infekcja ciągle się zmienia, od 2 dni mam tak uporczywy kaszel, że nie daje już rady, wczoraj i nad ranem miałam takie duszności że myślałam, że się uduszę albo zwymiotuję, już wolałam ten katar to już nie jest zabawne, boje się, że mi się szyjka zacznie skracać, nic tylko płakać niestety to tez mi nie pomaga
Ja też się pozbyłam takich wyrzutów. Jak zaliczę jeden przedmiot na studiach, to już w ogóle poczuję luz - mam nadzieję.
Masakra z tymi dolegliwościami. Bardzo Ci współczuję . Lekarz jakoś pomaga?

Cytat:
właśnie mnie dzidziolek popukał troszkę coraz częściej te ruchy czuję i coraz bardziej przypominają one lekkie kopniaczki

a te pierwsze jak czułam? Hmmm jak jakieś dziwne łaskotanie od środka, a jak rękę przyłożyłam to takie właśnie jakby głaskanie. Teraz już wyraźnie czuję szturchnięcia
ale super! Ja czekam już aż będę codziennie czuć maluszka!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć gadułki

Nie byłam na wizażu przez weekend , atu tyle stron musiałam nadrobić .
Ja też już sporo rzeczy kupiłam m.in przewijak , łózeczko z wyposażeniem, większość ciuszków od 56- 80 cm, 2 kocyki. Chwilowo muszę przystopować , ale jak znajdę dobrą ofertę na wózek to pewnie też się skuszę
Zaczęłam wczoraj 20 tydzień , a brzusio zaczyna się naprawdę zaokrąglać .
Dzisiaj znowu idę na aerobik i tak sobie żyje aktywnym poniedziałkiem i czwartek , zawsze jakaś odskocznia , bo jestem na L4.
Ruchy też jak większość juz dziewczyn czuję już od około 2 tygodniu, choć powiem wam , że myślałam ze będą one częstsze .
Sporo tego masz Mój brzuch ma już 89cm w najszerszym miejscu (no niby 88, bo mierzy się na leżąco - jak to mnie mama dziś uświadomiła - przynajmniej tak robią u nas na połóżnictwie), a mamuśka powiedziała, ze kobiety mają często 100 na chwilę przed porodem. Ja to będę mieć na pewno więcej, jak tak na swój przyrost patrzę!

Cytat:

Super, że tak się z Tobą łączą w przygotowywaniu wyprawki!

Cytat:
Dlaczego w moim Tesco Extra (co chyba oznacza duże) nie znalazłam ciuszków dla takich niemowlaczków?!?

Cytat:

Masz na jakiejś stronie jego dokładny opis? Szczerze, to nie podoba mi się wygląd tego wózka, ale wiem, że nie to jest ważne. Sporo osób się na niego decyduje, więc chciałabym się jeszcze raz nad nim zastanowić. Jednak te opisy wózków są często naprawdę ubogie.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:16   #2242
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Tako Jumper można kupić już razem w zestawie z fotelikiem maxi cosi, rozejrzyj się za takimi, taniej wyjdzie. Ja taki zestaw też planuję
Wiem Ale planujemy kupić używany wózek i dokupić nowy fotelik plus adaptery. W ten sposób jakieś 500 zł zostanie nam w kieszeni.

Blueberry o tu jest
http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-...022627787.html

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-02-06 o 13:18
Stary 2012-02-06, 13:17   #2243
natee
Zakorzenienie

hey

nie wiem kiedy dam rade wszystko nadrobic
widze, ze coraz wiecej z Was czuje ruchy maleństw
ja tak jak agunia pisała czasem czuje muśniecią jak położe reke na brzuchu,ale to jeszcze nie kopniaczki i nie jestem ich pewna na 100%

dzis dostalam jedną dobrą wieść, cytologia grupa I

a teraz musze lecieć, gość wyjeżdza dopiero jutro wieczorem , wiec postaram sie do Was wrócic w środe

pewnie i tak nikt nie tęskni

buziaki

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:20   #2244
KarolinaPW
Zadomowienie

Witam, już po badaniu Przez brzuch mimo pełnego pęcherza nie było widać na tyle dobrze, by mógł pomierzyć i większośc badania była dopochwowo. od główki do pupy- 6,7 cm, przezierność karkowa 2,1mm, akcja serca 168uderz/min, ryzyko zepołu Downa1:1072, więc wszystko jest okNastępna wizyta za miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A w ogóle nie opowiedziałam Wam co się działo w poczekalni u gina...
Straszne, a potem się okazuje że ciśnienie skacze ciężarnym, no dziwne nie jest po takich akcjach

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
muminek
dziękuje, ze pytacie mama szczesliwa, ze juz w domu ,obolala jest i lezy wiecej niz chodzi, ale ogolnie jest ok
Bardzo się cieszę, pewnie kamień spadł Ci z serca, że już po strachu

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja tylko na chwilkę

Weekend był straszny. Tzn w piątek przywieźli nam ościeżnice i drzwi. Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar. Pokłóciłam się z mężem,bo ja powiedziałam,że chce zwrto kasy i pójdziemy gdzieś indziej je kupić, a baba do niego mówi "Ale wie pan te ościeżnice stolarz może przyciąć i będą dobre", a mój mąż " O to może i tak zrobimy?" a ja się zdenrwowałam i mówie " Nie po to płaciliśmy Wam ,żeby teraz sobie przycinać je do odpowiedniego wymiaru,zresztą ja płacę dla człowieka który ma je zamontować . I on miał dostać konkretny rozmiar. " . Na koniec dodałam , że wróce w poniedziałek .
Więc dzisiaj jadę tam z moim tatą po zwrot kasy, bo z moim mężem to nic się nie da ustalić.
Powinni Wam zwrócić pieniądze albo dać nowe drzwi, gadka tej kobiety o przycięciu przez stolarza jest nie do pomyślenia

Cytat:
Helloł

Melduję, że oficjalnie mieszkanko nowe zaklepane. A właściciele tego mieszkania mega sympatyczny. Siedzieliśmy u nich ze 2 godziny i już dostaliśmy zaproszenia na grilla do nich na wiosnę
Super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

A powiem Wam, że mi piersi wcale jakoś tak nie urosły. Ale ja zawsze miałam je duże i nie chciałbym, żeby były większe
Mi też nie urosły a bardzo na to liczyłam, bo mam dwa pryszcze a nie piersi

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie o tym czytałam. Jackowski w ogóle w tej sprawie miał rację, zobaczymy czy do przyczyny śmierci też. A Kolenda Zalewska powinna z hukiem wylecieć z TVNu
Powinna, ale zapewne nie wyleci, zamiotą sprawę pod dywan jak z Węglarczykiem. Coraz bardziej mnie wpienia ta stacja

Cytat:
Ja już się do znajomej na akty ciążowe umówiłam, a Wy sobie robicie jakieś takie pamiątki?
Nie, nie mam żadnego zdjęcia w ciązy, nie czuję się atrakcyjnie i nie sądzę, żeby nagle to się zmieniło a wręcz przeciwnie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Bolał was kiedy br zuch tak po dlugim trzymaniu moczu? takie ostre klucia itp? to wlasnie taki bol miałam.......
Często, przed ciążą też

Cytat:
Ogłaszam akcję w lutym pod tytułem - miesiąc bez negatywnych myśli :brzyda l:
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:22   #2245
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

no nie? albo taki blender do owoców http://wnetrzeiogrod.pl/images/507/02_big.jpg
hmm, no nie wiem, nie wiem. Mnie się to wiadereczko podoba, ale dużo łatwiej byłoby mi się zdecydować, gdybym znała choć jedną osobę, która to używa. Bo zalet ma ponoć wcale niemało: i dziecko ułożone prawie jak w łonie matki, więc wyluzowane, zadowolone itd, i temperaturę to trzyma znacznie dłużej niż wanienka, i z kolkami nie ma problemu, bo w takiej pozycji dziecię się pięknie odgazowuje. No i zajmuje mało miejsca!
no ale nic - mam jeszcze trochę czasu na decyzję
no właśnie o taki blender mi chodziło
niestety nie znam nikogo kto by coś podobnego używał.

Stary 2012-02-06, 13:22   #2246
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie.

Czy zdarza Wam się mieć w ciaży twardy brzuszek.

Wczoraj brzuch zrobił mi się twardy wieczorem i taki pozostał przez jakieś 2-3h. Mam wrażenie, ze to wzdęcia i problemy z wypróżnianiem aniżeli skurcze.

Czy któraś z Was w tak wczesnej ciąży (16 tydzień) miała już coś w charakterze skurczy przepowiadających? Czym się one charakteryzują i jak je odróżnić od uczucia wzdętego brzucha?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:31   #2247
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Mów, czy fajne, mów!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:35   #2248
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam, już po badaniu Przez brzuch mimo pełnego pęcherza nie było widać na tyle dobrze, by mógł pomierzyć i większośc badania była dopochwowo. od główki do pupy- 6,7 cm, przezierność karkowa 2,1mm, akcja serca 168uderz/min, ryzyko zepołu Downa1:1072, więc wszystko jest okNastępna wizyta za miesiąc.
świetne wiadomości!

Cytat:
Treść usunięta
zobacz, powiedz, a najlepiej sfotografuj i pokaż!!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:37   #2249
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
wspaniałe wiadomości bardzo się ciesze
Cytat:
Treść usunięta
pochwal się

ja dostałam wczoraj rosołek od teściowej wiec nie robie dzisiaj obiadku
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:39   #2250
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Super wieści

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości