|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Tylko moja jest srebrna ![]() Ja się nie znam, ale tę bardzo polubiłam i jestem zadowolona. Łatwa w obsłudze, filmy piękne i kolorowe, fajne opcje odtwarzania. Bateria na krótko starcza, ale ja dokupuję drugą o większej pojemności na zapas i powinno być dobrze ![]() Cytat:
Ale mądry chłopiec.Cytat:
Cytat:
2. Oj, ciężki dzień za Tobą
|
|
#3722 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
tort Filipa
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nadmanganian wysusza, więc nie nada się da Agu. Emolienty wszelkiej maści, siemię lniane czy ten kisiel kajoolka
Alibany u Sary był mega ból brzucha przy skazie i płacz z tego powodu jak na kolki. Tyle że wtedy miała miesiąc, więc układ pokarmowy wrażliwszy. U starszych dzieci pewnie ten objawy mniej widoczny - może.. Iustyna jezzzu jakie rozumne te dzieci...Najlepszego dla Majeczek Narobiłyście mi smaka na pomidorówkę i właśnie sobie robię. Zajrzałam Sarce do paszczy. Nie wiem czy nie idzie jej dolna dwójka najpierw?
|
#3725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekujemy Z checia sama bym jej walnela komentarz.... ![]() dziekujemy Cytat:
![]() to moje gratulacje.... ![]() My tez mamy w planach..... ale jego rodzicie ani moja mama nam finansowo nie pomoga.... i musimy sami wylozyc kase....a jak sobie pomysle ze to tylko jedna noc... a potem jeszcze ludzie beda gadac co bylo nie fajne, a to nie dobre, a panna mloda brzydka to mi sie odechciewa.... Ale marzy mi sie slub nie powiem.... biala suknia... welon.... ![]() Olivka idaca przed nam ti i sypiaca kwiatuszkami wiec chyba raczej bedzie slub..... ![]() dziekujemy.... Mamusia stara sie ladnie ubierac coreczke....
|
|
#3726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Jaś może jenak się przyzwyczai. W końcu 2 godziny to nie 8 Ja sobie nie wyobrażam powrotu do pracy A tak w ogóle to przypomniałąm sobie, że Brumek załatwiła pracę w domu - gratuluję! ![]() Cytat:
A z nocnymi kupkami my też się męczymy, ale obstawiam zęby, bo przy dwóch pierwszych też tak było (dlatego u nas idzie większa ilość pieluch na dobę - ok. 10)2. A bo ja to wiesz, że mam małego bzika na tym punkcie
|
||
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() w takim razie zaraz do aptki się przejde i dziś kąpiel w krochmalu. Lili dzięki ale na razie popróbuje łagoniejzych środków, ale jakby co to się odezwe. A ja mam doła ![]() Oglądałam dziś w Pytaniu na śniadaniu taki jakby reportaż o tej małej Agnieszcze porzuconej w piwnicy w Poznaniu. Boże jest taka malutka I wiecie ze od początku roku odnotowano juz 8 wyrzuconych dzieci. Nie rozumiem tego. Wypowiadała się psycholog, ze najczęściej porzucają matki z patologii i z zaburzeniami. W okienkach życia i w szpitalu najczęściej zostawiają matki dzieci, które są zadbane, które kochają dziecko, tylko wiedząze nie dadzą rady (z różnych przyczyn) je wychować. Okropnie mnie to ruszyło
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A biała suknia jest chyba marzeniem prawie każdej kobiety Oby się ziściło
|
||
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zuch dziewczynka, dala sie rodzicom wyspac![]() Cytat:
Telik masz tak na nazwisko jak moja kolezanka miala panienskie - malo popularne nazwisko ![]() tort bomba- moja ulubiona bajka ![]() Dziekuje dziewczynki za mile slowa u Marysi, tez mi sie wydaje ze bedzie charakterna, ona teraz taka spokojna, ale pozniej da popalic. Co do sophie faktycznie strzelilam gafe ![]() Mialam dzis najazd mojego ojca, a pozniej kumpela wpadla z mezem, a teraz siedzimy sobie we dwie z Marysia. |
||
|
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zanka - tort na pewno mu sie spodobał, co? Jest taki męski
![]() Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o to, że ju od ponad miesiąca Tymek je robi co 3 dni. Jak w zegarku. I tego trzeciego dnia zawsze już widać że trochę mu coś w tym brzuszku przeszkadza. ale to nie są zaparcia. Tak ma. Dziś wyjątkowo pora kupki przypadła nocą, a nie jak zwykle o 11 ![]() A z zapotrzebowaniem na nocne jedzenie się stanowczo nie zgadzam Taki staruch to już powinien przestawać w ogóle w nocy jeść! Musze mu to wytłumaczyć, to może zrozumie 2. Wiem, wiem... Cytat:
![]() Tak, odpuściłam. Ale nie z lenistwa, tylko całkiem świadomie
|
|
#3731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj, nie dogodzisz, nie dogodzisz ![]() Agadus - dzięki za życzenia [/QUOTE] Cytat:
Co do mamy i opieki nad Jasiem... Szkoda, że mama sobie nie radzi ale może jeszcze się dotrą |
|||
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
I cały czas zapominam napisać:
Monia, Eveewe - cudne Wasz dziewczyny
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Telik a może Jas potrzebuje czasu, jednak do tej pory Ty z nim byłaś a teraz zmiana. Oby szybko się dotarł z babcią !!! |
|
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ da smoka i tak jak pisałam, ulula, pieluszką przytuli i prawie zawsze się mu udaje uśpić małego. Ode mnie smoczka nie weźmie. aaa ale wyskoczyłam z tym ślubem ![]() My przez dwa lata mieszkaliśmy na wiarę z Tż. Raz, że wcześniej nie mieliśmy kasy na wesele (w naszym przypadku też musieliśmy sami na wszystko wyłożyć), było dość innych wydatków. Dwa, że chcieliśmy też mieć imprezę, właśnie biała suknia, orkiestra... O dziękuję ale u nas nie ma żadnej okazji dzisiaj Cytat:
Ważne żybyś Ty się dobrze bawiła
|
||
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My akurat mamy to "szczęście", że rodzice nam pomogą. Taka jest w/g nich tradycja i nie chcieli nawet słyszeć o tym, że nie chcemy pomocy nie ukrywam, że ta pomoc nam się przyda a gadania rodziny to i tak pewnie nie unikniemy bo rodzina tża jest po..bana
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam wczoraj to:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...rancuskim.html I muszę przyznać, że fajnneeee ![]() Łatwe, szybkie i smaczne I takie inne
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka jeśli będziesz proszę skontaktuj się ze mną
|
|
|
|
#3741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam w końcu Was szalone kobiety
![]() Zanka - tort cudny ![]() Obie Majeczki - sto lat klask i:![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
kurcze szkoda że musicie do nutry wrócic... u nas też ostatnio sucha skóra na ramionkach i policzkach i pod szyjką się zrobiła i na udkach wychodzą suchości znowu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
potwierdzam - ślicznotki
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-06 o 15:11 |
||||
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
beata 1988
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to opłatek, przy krojeniu się niestety krzywo łamał bo dość twardy jest
|
#3744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() iwonap, dla Twojej Mai także brawa! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a może Jaś po prostu miał gorszy dzień? mam nadzieję że przywyknie ![]() Cytat:
6 miesiąc skończony, dopiero zaczęłam. Ale słoiczka ani jednego nie dostał do tej pory dzwonili do mnie przed chwilą z gazety że wygrałam pamięć przenośną z pqi
|
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotuje obiad, kompot i dzem jablkowy gotowy, pranie wisi, artur w przedszkolu ma bal przebierancow (smokiem jest), kinga spi, ciuszki poukladane rozmiarami (od mamy przywiozlam), mieszkanie sprzatniete... a mialam dzis odpoczywac ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- krochmal, nadmanganian wysusza. lepiej w nim kapac jak jest wysypka swedzaca lub z rankami bo dodatkowo odkaża. |
|
|
|
|
#3747 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My musielismy wczesniej wprowadzac jedzonko, bo wracalam do pracy ale i tak tak na dobre jak maly skonczyl 5 miesiecy. Zaraz koniec pracy i do dmu i do mojego meza
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
czytałyście ?
Przyczyną zgonu dziecka był tępy uraz tyłogłowia - wynika ze wstępnych wyników sekcji zwłok półrocznej Magdy. Rzecznik Prokuratury Rejonowej w Katowicach, Marta Zawada-Dybek powiedziała, że wyniki te nie zaprzeczają dotychczasowym zeznaniom matki dziecka i nie dają podstaw do zmiany zarzutów jej postawionych, czyli nieumyślnego spowodowania śmierci. |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrała martwe dziecko i z mężem po pieczarki pojechała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Ale mądry chłopiec.
, my zaczynamy sie oduczać, a co do kubka to Nati piła z kapka jak miała 4,5 miesiaca, a teraz , w zasadzie od miesiaca pije z kubka niekapka, tak,że nas tez butla omonęła, zreszta byłam przeciwna, ale niestety poddałam się smoczkowi, ale Wam to pisałam juz wcześniej,

jezzzu jakie rozumne te dzieci...

ale w sierpniu się poprawimy
Baaaaardzo mało mam, nawet tych karmiących piersią, czekac do skończenia 6 miesiąca z podaniem innych pokarmów, a Ty sobie jakieś wyrzuty robisz 

klask i:

zębole