Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 10:55   #3691
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
u nas na suche miejsca sprawdzil sie Oliatum krem a co do kąpieli to nie wiem bo nigdy nie uzywalam ani krochmalu ani nadmanganianu

bidulka niech szybko ciałko wraca do gladkosci
Dzięki

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem czy nadmanganian to na suche placki.
Ja go stosowałam z krochmalem kiedy Emi miała krostki i pomagało,
ale przy tym suchej skóry nie miała, natomiast jak widziałam na twarzy suchą skórkę na początku to smarowałam ją w dniu często parafiną albo bepathenem bo jest mega tłusty i na krostki miałam cutibaze - bez recepty.

Nie wiem jak z krochmalem
W nadmanganienie kąpałam jak Agata miała odparzony tyłek.
Musze isc do Apteki kupić jakiś krem.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
O też się przykłądam do pomidorówki, tylko nie mam takiego własnego rpzecieru, ale myślę, że pomidory z puszki też nie będa chyba złe
Chociaz i tak teraz wstrzymam się z nowościami, ze względu na ta skórę małej.

Eh Scio to co piszesz, to tka jakbym o Ali czytała. Czy to oznacza, że musicie wrócić do Nutry czy pepti? Dziewczyny, a jak dzieci mają skazę, to musi je coś boleć? Podejrzewam, że brzuszek może, ale nie musi tak? moga być tylko objawy zmian skórnych?
Ja kupuje pomidory w puszcze

Tak wracamy do Nutry. Jak przechodziliśmy na Nutre, to Agata nie miała wysypki. Miała zatwardzenia i wymiotowała.

Ja dziś gotuje dla Agatki krupniczek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:56   #3692
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

A którą?

Trzecia....

Ja narazie zmykam.... wlasnie mala zasnela wiec ogarne sie jakos....

Stary 2012-02-06, 11:09   #3693
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
O tak, ja też poproszę jakieś cenne rady. Chociaż wiecie co, ostatnio odwiedziła mnie mama z ciocią. My pichciłyśmy z mama w kuchni, a ciocia miała zadanie ululać Alę na drzemkę. Wsadziła ją do wózka, śpiewała jej po 15min Ala odpłynęła. Ja jej nie jestem w stanie w wózku ululać, ona chyba po prostu wie, że jak jest mama to i są ręce, które ją pobujają(tak jak teraz, ululana na rączkach, drzemie teraz, na szczęscie daje się odłożyć do łożeczka i tam śpi dalej) tak to chyba działa!!!
Moja bratanicę uczył w łóżeczku zasypiać tata, gdy mama odstawiłą ja od piersi. Na początku protestowała, ale potem już zasypiała.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A my z tz-em mamy dzisiaj rocznice...
Mysle co by tu dzisiaj zrobic dobrego na obiadokolacje...
no i jescze tesc sie przylaczy pewnie....
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:13   #3694
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja z pracy

Monia fajnie, że wróciłaś
Patik u Nas też znośna noc. Żeby nie powiedzieć, że się wyspałam
Zanetaa a u mnie dziś cieplej

Karolek, Maja i za miesięcznice

Dziś mój teść pierwszy raz został z Małym od rana do 14tej. Jak przyjechał to widać było, że zestresowany. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą

da radę

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Maja skończyła dziś pół roczku!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
no tylko on nie jest leniuszek bo robi cos innego, chce chodzic i tyle. :P Ale pogadam z nim jakmatka z synem

co do krzyku moj tez co jakis czas krzyczy a teraz zdziera gardlo, bo takie wlasnie to jest warczenie Co do mleka, nie jestem pewna ale na razie odstawie mleko, jak wysypka zniknie, to bingo jak nie szukam dalej.
A co do spieszenia, mam nadzieje, ze jk siostra przyjedzie to z malym pocwiczy czworakowanie, bo mi nie wychodzi. W ogole mam dola, bo jestem be matka. Inni nauczyli wiecej teo mojego szkraba niz ja
ja też jakoś tak źle się czuję z tym,że nie umiem zmotywować Szymka do zdobywania kolejnych umiejętności. Typ leniuszka ale martwi mnie to

Cytat:
Uściski dla Majeczki

Witam sie i ja z kubkiem kawki. Moja gwiazda dzisiaj postanowiła zacząć dzień o 5.20. Chyba bardzo chciała spędzi ejszcze troszkę czasu z tatusiem, który po 6 wyjeżdzał w del.

Na jutro jesteśmy zarejestrowane do lekarza, tak kontrolnie waga, no i skonsultować to prostowanie nóżek i stan jej skórki Czytam, że więce dzieciaczków ma problemy teraz ze skórką Ma całe plcy w suchych plackach, rano są blade wieczorem już czerwone, nóżki całe szorstkie, rączki tak samo, poliki szorstkie i czerwone piąstki tez w krostkach, proszę nie mówcie, że to może byc reakcja na mleko?? Czyżby ponad pół roku uchowała się ze skazą a po przejściu na MM by to wyszło???? Skaza to chyba w zgięciach łokci, kolanek są te suche placki nie? Eh jutro mam nadzieję, czegoś się dowiem!

Dziubek z tego co kojarze Szymek załapał picie z doidy. Jak to zrobiłas Moja nie da sobie nawet do buźki zbliżyć dego kubka, w ogóle picie teraz u nas to wielki problem, z butli tylko mleko wypije, nie am mowy o soczku czy herbatce, doidy nie da sobie do ust przyłożyć, niekapek służy jako masażer dziąsełek.....jedyne co to troszk łyżeczką ejstem jej w stanie podać piciu i tyle co w zupce czy deserku wody

wiesz mój łobuz to straszny nerwus więc łatwo nie było. Jest przyzwyczajony do wygody picia z butli i też był nerw jak mu przysuwałam kubek. Ale w końcu spróbował, nie powiem wylewa jeszcze troche ale zaczyna kumać picie Na pewno łatwiej jest jak pije to co lubi najbardziej. Np wczoraj dałam mu herbatkę granulowaną i histeria nie z tej ziemi, myślałam,że sie wnerwia bo nie chce pic a chodziło o to ,że nie chciał pić tej konkretnej herbatki. Dałam mu inną i doił aż miło

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas ciąg dalszy. Agata ma juz suche nóżki. A jadła hipp 2 dni po miarce do mleka (czyli 3 miarki dziennie) i raz na śniadanie 2

Mogę ją wykompać w nadmanganianie czy lepiej w krochmalu? I polećcie jakiś krem zeby ją posmarować, bo my nigdy niemiałyśmy takich problemów.
może jakieś kremy z oilatum albo emolium??

bry

u nas kolejna ciężka nocka chyba moje dziecko nadrabia braki z okresu wczesnego niemowlęctwa

teraz drzemie
i kolejny dzień siedzimy w domu, dziś znowu zimno
jutro na szczescie do pracy jadę z małym to troche się rozerwę

edit , już po spaniu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:31   #3695
brunetka2000
Zakorzenienie

Brumek możesz mi napisać na jakie parametry patrzeć przy zakupie kamery??? Mąż chce jakąś niedrogą wziąć na raty i sie zastanawiamy jaką. Możesz pokazać mi jaką ty masz?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:35   #3696
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
U nas ciąg dalszy. Agata ma juz suche nóżki. A jadła hipp 2 dni po miarce do mleka (czyli 3 miarki dziennie) i raz na śniadanie 2

Mogę ją wykompać w nadmanganianie czy lepiej w krochmalu? I polećcie jakiś krem zeby ją posmarować, bo my nigdy niemiałyśmy takich problemów.
nie kąp w nadmanganianie, wysusza. Albo krochmal albo kisiel z platkow owsianych. Krem u nas sie sprawdzil teraz Lipobase tylko trzeba duzo smarowac.

Cytat:
Uspokajała, brała na ręce i ponownie odkładała jak się uspokoił?
Moja w sumie jak widzę że trze oczka to biorę klepię po pupce i do 10min max odlatuje, a kiedy widzę że się wierci odkładam ją z powrotem do łóżeczka czy na mate,ale pomyślałam że nie było by to złe kiedy sobie sama zaśnie w dzień w łóżku, bo na spanie na noc nie ma problemu..
nie kladla go do lozeczka. Jak zaczynal ryki, to go glaskala po raczce. Ale taki hardcore, to tylko pierwszego dnia miala. Pierwsza drzemka plakal 40 minut, druga 20 a nastepnego dnia zasnal juz po 5 minutach

Cytat:
No to buziaki i dla Niej

A którą?

Scio ja Dominikowi suche placki na skórze smaruję Emolium. Bo ma takie dziwne, jakby gęsia skórka tylko na stałe
Lili, Kajool no muszą dać radę Właśnie dzwoniłam do nich i na razie ok.
u Nas tez takie plamy
Stary 2012-02-06, 11:47   #3697
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
O też się przykłądam do pomidorówki, tylko nie mam takiego własnego rpzecieru, ale myślę, że pomidory z puszki też nie będa chyba złe
Chociaz i tak teraz wstrzymam się z nowościami, ze względu na ta skórę małej.
tak mysle ze te z puszki beda oki tylko przeczytaj wczesniej sklad bo czasem moga byc jakies niespodzianki

ja tez wstrzymalam sie z podawaniem glutenu Igiemu przez ta 3 dniowke poczekam az sie skonczy bo w razie czego nei bede wiedziala czy to gluten czy choroba
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:48   #3698
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

W podzience wstawiamy zdjecia
Ostatnie zdjęcie...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od lekarza ( 80 zł za wizytę plus tyle samo za leki... ). Do naszej ostatniej złotówki

No i antybiotyk dla malucha, encorton, i tak dalej... Bo kaszel paskudny, i sugerujący możliwy przyszły skurcz na płucach. Więc jak najszybciej mam podać leki i dobrze, że pojechałam.
Ehhhh

Cytat:

co by to nie bylo .... przytulam...

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
J

Zdjęcie z serii "O kurcze, mamo! To Ty tu jednak jesteś?"

Fajowa fotka

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Obniżyłam dziś łóżeczko i smutno mi. Mała wygląda w nim teraz jak w więzieniu, a jak jeszcze śpi na boczku skulona.... nie wiem jakaś sentymentalna jestem.
U nas nie ma tego problemu bo... mała nie chce spać w łóżeczku

Cytat:
A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.

Za ząbki i nowe umiejętności

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:49   #3699
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
POmidory z puszki nie są złe, przeczytaj skład tylko.
Moim zdaniem koncentrat z dobrych składników też zły nie jest.
Ja jeszcze nie robiłam, ale na pewno na dniach zrobię.

Własny przecier jest bardzo kwaskowaty, przynajmniej mojej babci taki wychodzi i mi osobiście nie smakuje, nie jestem przyzwyczajona do takiego smaku.

Jeżeli masz sprawdzone pomidory np. eko to możesz też zrobić z pomidorówkę , natomiast usunęła bym środek z pestkami, bo pestki mogą uczulać.
mojej babci tez wychodzi kwaskowaty za to moja mam robi taki lagodny ze nic nie czuje orpcz pomidorow.....

dziec sie obudzil zajdl na drugie sniadanko jabłuszko
noi niestety musze was opuscic
bo Igus sie denerwuje ze mu za malo czasu poswiecam

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:56   #3700
Natalenka
Raczkowanie

Witajcie
Ja polecam kleik z siemienia lnianego, do gorącej wody np. miseczki czy kubeczka trzeba wsypać parę łyżeczek zmielonego i pomieszać, wyjdzie taki gęsty kleik-kisiel. Ja przy kąpaniu nakładam i wsmarowuję w brzuch plecki i resztę, potem spłukuję wodą z wanienki zwykle z krochmalem i chwilę się kąpie jeszcze w tej wodzie. Potem smaruję Lipobase i po kilku dniach jest ok, nie ma śladu. I chyba go nie swędzi, bo dziś od miesąca przespał ładnie noc w łożeczku a nie z wózku. pobudka o 2:30 od 3 do 6 spał i potem do 7. Jestem zrobiłam ciasteczka owsiane z pestkami, zupę ogórkową i fasz serowo-gryczany do piergów, tyle mam energii. Dawidek też w domu, bo zakatarzony i kaszle.
Natalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:02   #3701
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Telik kochana... jakbym miala wstawic swoje zdjecie z Olivka to musialabym sie przebrac szybko, pomalowac.... o paznokcie tez zrobic.... i wtedy cyk.....
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
Ale cudnie ubrana

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dziejsza sesja Marysi

Jakie ona ma włoski długie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

poza tym I'M BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

Karolek, Maja i za miesięcznice

Cytat:
Uściski dla Majeczki

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-06, 12:13   #3702
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
No właśnie też o tym myślałam, ale jak zapytałam pediatry, czy zmieniac mleko, to powiedziała, że nie ma takiej potrzeby. Nie wiem dokładnie jak to wygląda z nietolerancją i ze skazą, ale u Asi poza tym śluzem i czerwonymi policzkami po ok 1,5h po jedzeniu nie ma innych objawów. Żadnej wysypki, zaczerwienienia. Wieczorami czasami daje koncert płaczu, ale to chyba po prostu ze zmęczenia. Właściwie nadal nie wiem co jej dolega. Pediatra kazała podawać smecte i debridat, bo podobno leczy jelita. Ale ja jej zupełnie nie ufam.
a może ząbkuje - od tego tez są czerwone policzki
Cytat:
Dziewczyny co zrobilyscie z ubrankami, z ktorych maluszki wyrosly???
Kurcze... mam ich sporo... tu w UK nie oplaca mi sie sprzedac .... no i nie wiem czy wystawic je na all..... czy jak...??
my oddajemy znajomym. ktokolwiek potrzebuje. taka była umowa pomiędzy mną a Najwyższym
Cytat:
Dziejsza sesja Marysi
śliczna dziewuszka i widać na zdjęciu że chrakterna to ona będzie

Cytat:
Dziewczyny możecie napisać mi z jakiej firmy macie krzesełka ?
Bo ja oglądam i nadal nie wiem co mam wybrać
stokke
Cytat:

WIOSNA chop chop
nie przyjdzie do Ciebie Żanetko bo źle wołasz

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

i nawazniejsze:
sto lat obu Majkom!!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:17   #3703
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:

Mam jeszcze jeden kod na Bebilon - jakby któraś z Was chciała to piszcie pw

Szymon ma katar Pierwszy od urodzenia... Narazie ściągam Fridą i psikam Sterimarem....

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:18   #3704
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się nie zgodzę.. nie to, że lubię Rutkowskiego bo ma swoje wady i za bardzo cwaniakuje.. ale w tej sprawie uważam, że to dobrze, że tak szybko rozwikłał tą sprawę.. może i sięgał po niedozwolone techniki ale tak jak gdzieś powiedział - co by było gdyby ta matka popełniła samobójstwo? Ponoć już próbowała zanim się przyznała.. wtedy sprawa nigdy nie zostałaby wyjaśniona.. dziecko by tam leżało w tych gruzach... Co jak co, ale uważam, że w tej sprawie nagonka na Rutkowskiego jest trochę przesadzona.. bo co? Bo okazał się skuteczniejszy?

Tak samo wkurza mnie np to, że ta dziennikarka Kolenda czy jak jej tam.. przeprowadzając wywiad z nim i policją tak stronniczo się wypowiadała, ba - najeżdżała bez skrupółów na Rutkowskiego.. tak chyba nie postępuje dziennikarz.. brak obiektywizmu!

No, ale to tylko moje zdanie...
Moje też, buc i pacan z Rutkowskiego, ale gdyby nie jego blef i łamanie przepisów mogłoby już nie być "mamusi" a dziecka przez długi czas by nie odnaleziono.

Poziom wywiadu był żenujący, zwłaszcza poziom wypowiedzi pani prowadzącej go .

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!
A dlaczego Pani nie ma na liście?!!!! Już proszę słać PW do Natki

Najlepszego dla Karola i dwóch Majeczek - maluszki!

dobry!
Miałam ostatnio pisać, dwa dni temu oglądamy wiadomości o małej Madzi, mówią o tym niby porwaniu, o areszcie matki i o miejscu znalezienia ciała. Kuba (3 lata i 7 miesięcy) bawił się na podłodze autami, w pewnym momencie przerwał i mówi do nas: "dobrze, że to nie stało się Zuzi". Kurczę, był zajęty zabawą jak leciały wiadomości.

Zatkało nas, ja spojrzałam na męża, on na mnie i wyłączyliśmy telewizor. Nie wiedziałam, że takie małe dziecko potrafi zrozumieć takie wiadomości. Muszę jeszcze bardziej uważać co leci w tv, nawet jak się bawi i niby nie ogląda...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:18   #3705
Natalenka
Raczkowanie

Krzesełko mamy Baby DEsign Bambi http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...092779265.html plecam bardzo jestem zadowolona strasznie, wszystko można zdjąć, umyć, 3 poziomy siedziska.
Stary 2012-02-06, 12:26   #3706
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Duża pannica

Cytat:

Cytat:

sto lat!!!
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!
No co Ty?? Dwie Maje urodzone tego samego dnia na wątku? Super!!!! Wszystkiego najlepszego dla Majeczki zatem!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

klask i:
Dziękujemy

Co do pobudek o 1, 5, i 8 to wiem, co piszesz mamad Dla niektórych to naprawdę marzenie

Cytat:
kladla go do lozeczka, sadala obok ale odwracala sie tylem. Jak plakal za bardzo, to go uspokajala ale trzeba byc cierpliwym. Pierwszy dzien trwalo to 40 minut.
Nam by się taka niania przydała pożycz ją

Cytat:

dla Majusi....

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
J

Cytat:

o kurcze, beznadziejnie

Cytat:
nie.... my z tych grzesznikow co zyja bez slubu .....
My też ale w sierpniu się poprawimy

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

i nawazniejsze:
sto lat obu Majkom!!!
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Najlepszego dla Karola i dwóch Majeczek - maluszki!

Dziękujemy za życzonka!!!!!

Nadrobiłam!!!!

A tak w ogóle z okazji swoich urodzinek chyba mała postanowiła być łaskawa dla swojej mamusi i uwaga: w nocy spała od 19.30 do 4 (po czwartej już była wyspana i buszowała do 5, a później dospała do 7 ale to nieważne ) a teraz ma drzemkę, która trwa już 2h! Mama mogła spokojnie umyć głowę i nałożyć odżywkę

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-06, 12:26   #3707
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Nam by się taka niania przydała pożycz ją

nie oddam
Stary 2012-02-06, 12:28   #3708
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
1. my oddajemy znajomym. ktokolwiek potrzebuje. taka była umowa pomiędzy mną a Najwyższym

2. nie przyjdzie do Ciebie Żanetko bo źle wołasz
1. świetna umowa
2.
ps. ja ostatnio mam analfabetyzm wtórny ->
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:30   #3709
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja polecam kleik z siemienia lnianego, do gorącej wody np. miseczki czy kubeczka trzeba wsypać parę łyżeczek zmielonego i pomieszać, wyjdzie taki gęsty kleik-kisiel. Ja przy kąpaniu nakładam i wsmarowuję w brzuch plecki i resztę, potem spłukuję wodą z wanienki zwykle z krochmalem i chwilę się kąpie jeszcze w tej wodzie. Potem smaruję Lipobase i po kilku dniach jest ok, nie ma śladu. I chyba go nie swędzi, bo dziś od miesąca przespał ładnie noc w łożeczku a nie z wózku. pobudka o 2:30 od 3 do 6 spał i potem do 7. Jestem zrobiłam ciasteczka owsiane z pestkami, zupę ogórkową i fasz serowo-gryczany do piergów, tyle mam energii. Dawidek też w domu, bo zakatarzony i kaszle.
A czy taki sam kliek-kiesiel można podać dziecku do jedzonka?

Macie jakieś przepisy, czy propozycje zastosowania własnie siemienia lnianego(tak to sie odmienia? ) dla dzieciaczków? Bo mam cos takiego w domku, ale nie wiem jak się za to zabrać i z czym to podawać!

Moje dziecko nie chce pić!!! Juz nie wciskam jej wody, nawet herbatkę ziołową odstawiłam, proponuje jej herbatkę malina i dzika róża, lub soczek malinowy z jabłkiem chyba i tak się krzwi jakby sok z cytryny piła! Jak dałam jej łyżeczką z miseczki, w której je obiadki to otwierała dziubek i przełykała, ale jak z butelki nabierałam na łyżeczkę to wypluwała cwaniarka mała, a przy MM musi pić
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #3710
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
nie oddam
Szkoda

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-02-06, 12:34   #3711
Natalenka
Raczkowanie

Cytat:
A czy taki sam kliek-kiesiel można podać dziecku do jedzonka?

Macie jakieś przepisy, czy propozycje zastosowania własnie siemienia lnianego(tak to sie odmienia? ) dla dzieciaczków? Bo mam cos takiego w domku, ale nie wiem jak się za to zabrać i z czym to podawać!

Moje dziecko nie chce pić!!! Juz nie wciskam jej wody, nawet herbatkę ziołową odstawiłam, proponuje jej herbatkę malina i dzika róża, lub soczek malinowy z jabłkiem chyba i tak się krzwi jakby sok z cytryny piła! Jak dałam jej łyżeczką z miseczki, w której je obiadki to otwierała dziubek i przełykała, ale jak z butelki nabierałam na łyżeczkę to wypluwała cwaniarka mała, a przy MM musi pić
myślę, że możesz dodać parę łyżeczek do kaszki, zupki, czy deserku, ale sam to raczej nie, bo to jest bez smaku, kleiste. Na trawienie jest dobry, problemy żoładkowe, zaparcia czy zgagę. Mój też wcale nie pije z butelki, daję mu wręcz na siłe czasem strzykawką po 5 ml, albo łyżeczką z butelki nie ma mowy, zęby wypił, a też na mm jest. Może spróbuje z kubeczka z miękkim ustnikiem.
Stary 2012-02-06, 12:37   #3712
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady

Lili najlepszego dla Ciebie i męża

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:41   #3713
iwonap79
Raczkowanie

dziękujemy Wszystkim za życzenia a na liście kidyś byłam, potem chcwile miałąm przerwę od wizazu i przestałam być .... iu tak już zostało, ale fakt- czas to zmienić

Moja Maja z okazji urodzin też była łaskawa- przespała całą noc bez zadnej pobódki!!!!!pierwszy raz!
inna sprawa, ze spałą z nami bo po Madzi i wczorajszych informacjach nie mogłam spać i zabrałam ją do siebie i tuliłam całą noc;(((

no i wszytskiegfo najlepszego wszyustkim solenizantom))
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:45   #3714
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Co do pobudek o 1, 5, i 8 to wiem, co piszesz mamad Dla niektórych to naprawdę marzenie

A tak w ogóle z okazji swoich urodzinek chyba mała postanowiła być łaskawa dla swojej mamusi i uwaga: w nocy spała od 19.30 do 4 (po czwartej już była wyspana i buszowała do 5, a później dospała do 7 ale to nieważne ) a teraz ma drzemkę, która trwa już 2h! Mama mogła spokojnie umyć głowę i nałożyć odżywkę
Ale gdy raz obudził mi się tylko dwa razy to nagle żal mi się zrobiło naszych nocnych karmień babie nie dogodzisz
za piękną nockę! Oby tak zostało - ale bez buszowania

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Iwonap dla Twojej Mai też sto lat!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:59   #3715
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

nie kladla go do lozeczka. Jak zaczynal ryki, to go glaskala po raczce. Ale taki hardcore, to tylko pierwszego dnia miala. Pierwsza drzemka plakal 40 minut, druga 20 a nastepnego dnia zasnal juz po 5 minutach

u Nas tez takie plamy
,my tez musimy wprowadzic ta metode.

Cytat:

A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.
no proszę jaki już duży, i za zabki

Cytat:

Cytat:
Wszystkiego najlepszego.

Sophie dziś tez ma swoje święto - wszystkiego najlepszego.

Cytat:
Moja Maja też!!!

wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mam dwie sprawy:
1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?
W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.

2. Ten nieszczęsny chrzest mojego bezbożnika małego Mój brat cioteczny - -jedyny kandydat jak dotąd - już na pewno nie będzie chrzestnym. I teraz mam (trochę na siłę wymyślone) dwie inne opcje. Rozmyślam od wczoraj i za cholerę nie umiem się zdecydować. Chyba opisze w Klubie co i jak i pomożecie mi wybrać, co? Przecież wszystkie wiemy, że wizaż najlepsze decyzje pomaga podejmować
my Nati dajemu obiadki deserki owoce, kaszki, ale zdaję mi się ,że AgaG, miala tez podawać piersze posiłki od 6 miesiąca, a co do smoka, to , my zaczynamy sie oduczać, a co do kubka to Nati piła z kapka jak miała 4,5 miesiaca, a teraz , w zasadzie od miesiaca pije z kubka niekapka, tak,że nas tez butla omonęła, zreszta byłam przeciwna, ale niestety poddałam się smoczkowi, ale Wam to pisałam juz wcześniej,

odnośnie chrzesnego wiem co przeżywasz, u nasz tez byl problem

a i sorki za błędy stylistyczne, pisane jedna ręką do połowy postów, resztę juz dwoma

no i zapomniałam sie przywitać, witam gorąco, w zimny dzień

u nas noc, no nawet może być, teraz Nati obudziła się, Oliwka juz po ogiedzie, mnie cos głowa goli,

Natka
jak tam Dominik?? lepiej??

cos jeszcze miałam napisać, wyleciało mi z głowy, yyyyyy
jak sobie przypomnę, a juz wiem
Marina a jak Wy się czujecie??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:04   #3716
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Telik kochana... jakbym miala wstawic swoje zdjecie z Olivka to musialabym sie przebrac szybko, pomalowac.... o paznokcie tez zrobic.... i wtedy cyk.....
Ale wstawie moje cudo.... a prosze....
ale cudo
i jaki stylowy ubiór fiu fiu

Cytat:
Dziejsza sesja Marysi
uwielbiam tą fryzurę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
telik a ile Ci się te piękne loki utrzymują???
tez mi się takie marzą

warto kupić te termoloki coś tam?
myślę że warto bo nie niszczą włosów
ale efekt krótkotrwały tak kilka godzin ja rani nakręce wieczorem niewiele zostaje z fryzury, ale włosy lepiej sie układają, są takie pofalowane

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mam dwie sprawy:
1. Czy któreś dziecko na forum nie je jeszcze zupełnie nic oprócz mleka? Bo my jeszcze nic a nic Chcę mu zacząć dawać cokolwiek dopiero ja SKOŃCZY 6 miesięcy. Robiła tak któraś z Was?
W ogóle dziś dotarło do mnie, że mój synek nigdy w życiu nie będzie miał smoka w buzi Bo ani nie ssał ani razu żadnego uspokajacza, ani też ani razu z butli nie jadł. A teraz to już go będę łyżeczką karmić i z kubka uczyć pić.
tez podpinam się pod pytanie

Cytat:
Witam się witam.

U mnie nadal zimno !!

Kiedy przyjdzie w końcu wiosnaaa !?

pod to pytanie też sie podpinam

Cytat:
no to dzij Majowa imprez
buziaki dla obu Majeczek

Cytat:

My pospały, a i owszem Hania już po jednej drzemce.. wariuje mi od rana, nie można jej już nigdzie samej zostawić.. nawet w łóżeczku fika, turla się, a że miejsca nie dużo to zaraz się gdzieś zaklinuje i ryk

No i dzień dobry
oj tak mój też szalony w łóżeczku wczoraj w trakcie zasypiania
przewrócił się na brzuszek i wylizywał ochraniacz i panel do karuzeli

ech

Dzień Dobry babolki

wróciłam z pracy
nie było źle ale...
jak wychodziłam miałam łzy w oczach
Jasiek dał mamie w kość
powiedziała, że nie wie czy da rade tak na dłuższą metę
uzgodniłyśmy już ze kilka dni jeszce spróbujemy i podejmiemy decyzje
wczoraj byłam super pewna ze chce pracować dzis tej pewnosci juz nie mam
ale w biurze było fajnie
przez 2 godziny zdążyłam zrobić kilka istotnych rzeczy,
każdy jest miły, dziewczyny w biurze mówią"dobrze że już jesteś"
Stary 2012-02-06, 13:08   #3717
rysiki
Raczkowanie

Cytat:

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...098866496.html
ma ktoras ten model lezaczka??
bo juz nie wiem czy ten czy tamten kupic
Ja mam ten leżaczek i szczerze polecam

agni82 być może tylko, że bardziej niż czerwone policzki martwi mnie dużo śluzu w kupie.

Sto lat dla Majek i Karola! ,
Marina- jak dzisiaj z Igorkiem?
Tak wogóle to dzien dobry
Stary 2012-02-06, 13:10   #3718
Shira_83
Zadomowienie

Bry

mam zaległości wracam na 111 stronę
Stary 2012-02-06, 13:15   #3719
brumek
Zakorzenienie

Cześć gadułki
Mój synek od rana bardzo wymagający A i w nocy budził się o 5 i o 8 na karmienie Być może Was to nie szokuje, ale u nas się nie zdarza Przy czym o tej 5 bardzo bolał go brzuszek - pierwszy raz tak wyraźnie widziałam że coś go mocno boli i dokucza. Pomasowałam mocno i ... wyprodukowała się kupka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja jak miał 6 mcy z haczykiem to zaczął cokolwiek dostawać, ale nadal mleczko nade wszystko
A, to fajnie Bo myślałam że Ty trochę wcześniej zaczęłaś słoiczki wprawadzać...

Cytat:
Moja kolezanka jak ty czeka do 6 miesiaca na wprowadzenie dan, gdyz jej maly tez jest na UU.
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Brawo!!!

Cytat:
Moja Maja też!!!
Brawo again!!!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nam się nie udało, bo lekarka kazała wprowadzić inne jedzenie wcześniej, co było dla mnie trochę zaskoczeniem i w pewnym sensie osobistą porażką...
Ale jemy też tylko łyżeczką i właśnie poluję na niekapka Smoczek i butelkę zaliczyliśmy w szpitalu, ale potem moje dziecko wyparło się wszelkich uspokajaczy na rzecz UU
Co Ty gadasz o porażce Baaaaardzo mało mam, nawet tych karmiących piersią, czekac do skończenia 6 miesiąca z podaniem innych pokarmów, a Ty sobie jakieś wyrzuty robisz

Cytat:
A my z tz-em mamy dzisiaj rocznice...
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek też od kilku dni ma zaczerwienione policzki, takie rumiane.
Jeśli chodzi o nas to ja obstawiam czekoladę, karmię UU. Od dwóch dni nie podjadam czeko i zbladły mu rumieńce.
U nas też od ok. 2 tygodni są suche policzki i lekko zaczerwienione. Ale ja obstawiam mrozy, suche powietrze itp.

Cytat:
Scio, kąpiel moim zdaniem w krochmalu. Nadmanganian ma właściwości wysuszające i ściągające więc na suchą skórę się nie nadaje. A krochmal łagodzi i zmiękcza.
Stary 2012-02-06, 13:22   #3720
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wróciłam z pracy
nie było źle ale...
jak wychodziłam miałam łzy w oczach
Jasiek dał mamie w kość
powiedziała, że nie wie czy da rade tak na dłuższą metę

uzgodniłyśmy już ze kilka dni jeszcze spróbujemy i podejmiemy decyzje
wczoraj byłam super pewna ze chce pracować dzis tej pewnosci juz nie mam
ale w biurze było fajnie
przez 2 godziny zdążyłam zrobić kilka istotnych rzeczy,
każdy jest miły, dziewczyny w biurze mówią"dobrze że już jesteś"

Oj, nie fajnie.
Ale może jak się Jaś przyzwyczai do Twojej mamy wszystko wróci do normy? Może potrzeba kilku dni? Albo może spróbujcie w weekend pobyć z Jasiem razem, żeby Twoja mama się nim zajmowała, a Ty będziesz obok? Wtedy może będzie spokojniejszy jak go następnym razem z nią zostawisz?
O, widzę, że moja córka jest Twoją imienniczką !

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości