|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
Musze isc do Apteki kupić jakiś krem. Cytat:
Tak wracamy do Nutry. Jak przechodziliśmy na Nutre, to Agata nie miała wysypki. Miała zatwardzenia i wymiotowała. Ja dziś gotuje dla Agatki krupniczek |
|||
|
|
|
#3693 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz mój łobuz to straszny nerwus więc łatwo nie było. Jest przyzwyczajony do wygody picia z butli i też był nerw jak mu przysuwałam kubek. Ale w końcu spróbował, nie powiem wylewa jeszcze troche ale zaczyna kumać picie ![]() ![]() Cytat:
bry u nas kolejna ciężka nocka chyba moje dziecko nadrabia braki z okresu wczesnego niemowlęctwa ![]() teraz drzemie ![]() i kolejny dzień siedzimy w domu, dziś znowu zimno ![]() jutro na szczescie do pracy jadę z małym to troche się rozerwę ![]() edit , już po spaniu |
||||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek możesz mi napisać na jakie parametry patrzeć przy zakupie kamery??? Mąż chce jakąś niedrogą wziąć na raty i sie zastanawiamy jaką. Możesz pokazać mi jaką ty masz?
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u Nas tez takie plamy
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez wstrzymalam sie z podawaniem glutenu Igiemu przez ta 3 dniowke poczekam az sie skonczy bo w razie czego nei bede wiedziala czy to gluten czy choroba
|
|
|
|
|
#3698 | |||
|
Zadomowienie
|
Ostatnie zdjęcie...
Cytat:
![]() Fajowa fotka Cytat:
Cytat:
Za ząbki i nowe umiejętności
|
|||
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziec sie obudzil zajdl na drugie sniadanko jabłuszko noi niestety musze was opuscic bo Igus sie denerwuje ze mu za malo czasu poswiecam
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-06 o 11:51 |
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja polecam kleik z siemienia lnianego, do gorącej wody np. miseczki czy kubeczka trzeba wsypać parę łyżeczek zmielonego i pomieszać, wyjdzie taki gęsty kleik-kisiel. Ja przy kąpaniu nakładam i wsmarowuję w brzuch plecki i resztę, potem spłukuję wodą z wanienki zwykle z krochmalem i chwilę się kąpie jeszcze w tej wodzie. Potem smaruję Lipobase i po kilku dniach jest ok, nie ma śladu. I chyba go nie swędzi, bo dziś od miesąca przespał ładnie noc w łożeczku a nie z wózku. pobudka o 2:30 od 3 do 6 spał i potem do 7. Jestem zrobiłam ciasteczka owsiane z pestkami, zupę ogórkową i fasz serowo-gryczany do piergów, tyle mam energii. Dawidek też w domu, bo zakatarzony i kaszle.
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie ona ma włoski długie ![]() |
|
|
|
|
#3702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczna dziewuszka i widać na zdjęciu że chrakterna to ona będzie Cytat:
nie przyjdzie do Ciebie Żanetko ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- i nawazniejsze: sto lat obu Majkom!!! ![]()
|
|||
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mam jeszcze jeden kod na Bebilon - jakby któraś z Was chciała to piszcie pw ![]() Szymon ma katar Pierwszy od urodzenia... Narazie ściągam Fridą i psikam Sterimarem....
|
#3704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poziom wywiadu był żenujący, zwłaszcza poziom wypowiedzi pani prowadzącej go .A dlaczego Pani nie ma na liście?!!!! Już proszę słać PW do Natki ![]() Najlepszego dla Karola i dwóch Majeczek - dobry! Miałam ostatnio pisać, dwa dni temu oglądamy wiadomości o małej Madzi, mówią o tym niby porwaniu, o areszcie matki i o miejscu znalezienia ciała. Kuba (3 lata i 7 miesięcy) bawił się na podłodze autami, w pewnym momencie przerwał i mówi do nas: "dobrze, że to nie stało się Zuzi". Kurczę, był zajęty zabawą jak leciały wiadomości. Zatkało nas, ja spojrzałam na męża, on na mnie i wyłączyliśmy telewizor. Nie wiedziałam, że takie małe dziecko potrafi zrozumieć takie wiadomości. Muszę jeszcze bardziej uważać co leci w tv, nawet jak się bawi i niby nie ogląda...
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Krzesełko mamy Baby DEsign Bambi http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...092779265.html plecam bardzo jestem zadowolona strasznie, wszystko można zdjąć, umyć, 3 poziomy siedziska.
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny No co Ty?? Dwie Maje urodzone tego samego dnia na wątku? Super!!!! ![]() Dziękujemy Co do pobudek o 1, 5, i 8 to wiem, co piszesz mamad ![]() Cytat:
pożycz ją ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My też ale w sierpniu się poprawimy ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dziękujemy za życzonka!!!!! Nadrobiłam!!!! A tak w ogóle z okazji swoich urodzinek chyba mała postanowiła być łaskawa dla swojej mamusi i uwaga: w nocy spała od 19.30 do 4 (po czwartej już była wyspana i buszowała do 5, a później dospała do 7 ale to nieważne ) a teraz ma drzemkę, która trwa już 2h! Mama mogła spokojnie umyć głowę i nałożyć odżywkę ![]() |
||
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. ps. ja ostatnio mam analfabetyzm wtórny ->
|
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie jakieś przepisy, czy propozycje zastosowania własnie siemienia lnianego(tak to sie odmienia? ) dla dzieciaczków? Bo mam cos takiego w domku, ale nie wiem jak się za to zabrać i z czym to podawać!Moje dziecko nie chce pić!!! Juz nie wciskam jej wody, nawet herbatkę ziołową odstawiłam, proponuje jej herbatkę malina i dzika róża, lub soczek malinowy z jabłkiem chyba i tak się krzwi jakby sok z cytryny piła! Jak dałam jej łyżeczką z miseczki, w której je obiadki to otwierała dziubek i przełykała, ale jak z butelki nabierałam na łyżeczkę to wypluwała cwaniarka mała, a przy MM musi pić
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Lili najlepszego dla Ciebie i męża |
|
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy Wszystkim za życzenia a na liście kidyś byłam, potem chcwile miałąm przerwę od wizazu i przestałam być .... iu tak już zostało, ale fakt- czas to zmienić
![]() Moja Maja z okazji urodzin też była łaskawa- przespała całą noc bez zadnej pobódki!!!!!pierwszy raz! inna sprawa, ze spałą z nami bo po Madzi i wczorajszych informacjach nie mogłam spać i zabrałam ją do siebie i tuliłam całą noc;((( no i wszytskiegfo najlepszego wszyustkim solenizantom ))iwona |
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
babie nie dogodzisz![]() za piękną nockę! Oby tak zostało - ale bez buszowania![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Iwonap dla Twojej Mai też sto lat!
|
|
|
|
|
#3715 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
,my tez musimy wprowadzic ta metode.Cytat:
za zabki![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, my zaczynamy sie oduczać, a co do kubka to Nati piła z kapka jak miała 4,5 miesiaca, a teraz , w zasadzie od miesiaca pije z kubka niekapka, tak,że nas tez butla omonęła, zreszta byłam przeciwna, ale niestety poddałam się smoczkowi, ale Wam to pisałam juz wcześniej,odnośnie chrzesnego wiem co przeżywasz, u nasz tez byl problem a i sorki za błędy stylistyczne, pisane jedna ręką do połowy postów, resztę juz dwoma ![]() no i zapomniałam sie przywitać, witam gorąco, w zimny dzień u nas noc, no nawet może być, teraz Nati obudziła się, Oliwka juz po ogiedzie, mnie cos głowa goli, Natka jak tam Dominik?? lepiej?? cos jeszcze miałam napisać, wyleciało mi z głowy, yyyyyy jak sobie przypomnę, a juz wiem ![]() Marina a jak Wy się czujecie?? |
|||||
|
|
|
#3716 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki stylowy ubiór fiu fiu uwielbiam tą fryzurę ![]() Cytat:
ale efekt krótkotrwały tak kilka godzin ja rani nakręce wieczorem niewiele zostaje z fryzury, ale włosy lepiej sie układają, są takie pofalowane Cytat:
Cytat:
no to dzij Majowa imprez buziaki dla obu Majeczek Cytat:
przewrócił się na brzuszek i wylizywał ochraniacz i panel do karuzeli ech Dzień Dobry babolki wróciłam z pracy nie było źle ale... jak wychodziłam miałam łzy w oczach Jasiek dał mamie w kość powiedziała, że nie wie czy da rade tak na dłuższą metę uzgodniłyśmy już ze kilka dni jeszce spróbujemy i podejmiemy decyzje wczoraj byłam super pewna ze chce pracować dzis tej pewnosci juz nie mam ![]() ale w biurze było fajnie przez 2 godziny zdążyłam zrobić kilka istotnych rzeczy, każdy jest miły, dziewczyny w biurze mówią"dobrze że już jesteś"
|
|
#3717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
agni82 być może tylko, że bardziej niż czerwone policzki martwi mnie dużo śluzu w kupie. Sto lat dla Majek i Karola! ,Marina- jak dzisiaj z Igorkiem? Tak wogóle to dzien dobry
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Bry
mam zaległości wracam na 111 stronę
|
#3719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć gadułki
![]() Mój synek od rana bardzo wymagający A i w nocy budził się o 5 i o 8 na karmienie Być może Was to nie szokuje, ale u nas się nie zdarza Przy czym o tej 5 bardzo bolał go brzuszek - pierwszy raz tak wyraźnie widziałam że coś go mocno boli i dokucza. Pomasowałam mocno i ... wyprodukowała się kupka ![]() Cytat:
Bo myślałam że Ty trochę wcześniej zaczęłaś słoiczki wprawadzać...Cytat:
![]() Brawo!!! ![]() Brawo again!!! ![]() Cytat:
Baaaaardzo mało mam, nawet tych karmiących piersią, czekac do skończenia 6 miesiąca z podaniem innych pokarmów, a Ty sobie jakieś wyrzuty robisz ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Scio, kąpiel moim zdaniem w krochmalu. Nadmanganian ma właściwości wysuszające i ściągające więc na suchą skórę się nie nadaje. A krochmal łagodzi i zmiękcza.
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, nie fajnie. Ale może jak się Jaś przyzwyczai do Twojej mamy wszystko wróci do normy? Może potrzeba kilku dni? Albo może spróbujcie w weekend pobyć z Jasiem razem, żeby Twoja mama się nim zajmowała, a Ty będziesz obok? Wtedy może będzie spokojniejszy jak go następnym razem z nią zostawisz? O, widzę, że moja córka jest Twoją imienniczką !
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

A którą?

Moja nie da sobie nawet do buźki zbliżyć dego kubka, w ogóle picie teraz u nas to wielki problem, z butli tylko mleko wypije, nie am mowy o soczku czy herbatce, doidy nie da sobie do ust przyłożyć, niekapek służy jako masażer dziąsełek.....jedyne co to troszk łyżeczką ejstem jej w stanie podać piciu i tyle co w zupce czy deserku wody
!!!

klask i:
dla Majusi....
.....

Być może Was to nie szokuje, ale u nas się nie zdarza