|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Co do pogrubionego... mam takie same odczucia. Końcówka mnie wykańcza. Dobrze ze mi to przeziębienie mija bo i tak bez niego było ciężko. Cytat:
Ja jeszcze nierozpakowana ale nie widzę różnicy w nieopadniętym brzuchu a opadniętym a podobno mi opadł ![]() za Nietopinkę. Oby nie była za duża ![]() A ja dostałam skurczy ale polezałam, wzięłam nospę i przeszło. Zaczynam się bać ze się przeterminuje ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
I rano miałam problem bo obudziłam się z mokrą wkładką i już myślałam ze to siuski mi poleciały a tu bez zapachu wkładka więc to chyba taki wodnisty śluz bo jest sucho teraz. Cytat:
czyli mi opadł
|
||||
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() za kciuki mam nadzieje, ze sie nie spasla za mocno ![]() no to jak to mialoby byc wyznacznikiem, to moj juz dawno opadl cos dla dwupakow ----> klik: "O tym, kiedy rozpocznie się poród, decyduje dziecko - to z jego mózgu wysyłane są sygnały, które inicjują wytwarzanie hormonów odpowiedzialnych za skurcze macicy. Wśród położnych krąży powiedzenie, że to dziecko wyznacza moment narodzin - jeśli jest gotowe, po prostu zaczynają się skurcze macicy, a jej szyjka zaczyna się skracać i rozwierać."
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że muszę sobie z Lilianką zaraz porozmawiać. :P
|
|
|
|
#2495 |
|
BAN stały
|
A my wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie
|
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Ceść Mamusie! z gory przepraszam za pisownie, ale pisze jedna reka bo na drugiej wisi Michas (od godziny 8.00
Tez kiedys od kogos słyszałam, ze karmi pomaga, ale to chyba jest gazowane wiec co? nie zaszkodzi
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem ciekawa jak moje małe przybrało ![]() dwa tyg temu miała te 3300 (w dwa tyg przybrała 800 g) a miała ważyć przy porodzie góra 3 kg ![]() A gadaj, ja z moją Hanią gadam od dwoch tygodni ![]() ![]() wpakowałam się do męża pod prysznic i się zaklinowałam Jak minęło mi to przeziębienie trochę to od razu lepiej, nawet trochę pogrzeszyliśmy
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-06 o 12:35 |
|
|
|
|
#2498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2501 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() wklejam link do "tajnych mykow na laktacje" - moze akurat ktorejs sie przyda Cytat:
![]() Cytat:
to ja juz sie boje, ile ma to moje Monstrum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taka z Ciebie seksi sarenka?
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojego przekonuje od tygodnia zeby wylazil bo juz wszystko na niego czeka ale on sie nic matki nie slucha W ogole to zaczynam sie przyzwyczajac do swojego stanu,juz wiem jak sie podnosic co jesc a czego nie i jakos zaczynam te fakty brac za norme Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-02-06 o 13:29 |
|
|
|
|
#2505 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy gazowane bo nigdy nie piłam ale można odgazować zapewne ![]() Cytat:
musze sprawdzić też ich welury bo mam kilka pajaców i jedne śpiochy także mój Olek już w 68 włazi, łoooo matko ale wielki z niego szkrab A DZIŚ KOŃCZY 4 TYGODNIE O 16ej musze do niej się odezwać Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj ostatnio tez zrobil dziwna mine, jak mu zaproponowalam wspolna kapiel mine typu "ale jak Ty chcesz sie pomiescic, heloł?!" ![]() ![]() Cytat:
i pozdrow ja od nas Cytat:
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-02-06 o 14:51 |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie hilfe
Moja Lenka dziś ma zatwardzenie Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy Troche jej brzuszek masowałam i rowerki robiłam. Poprutała troche ale dalej stęka
|
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() miałam dzisiaj wychodne aż do gina (niestety znowu cos nie tak z tymi szwami tzn blizna po nich i musze czyms smarowac i jeszcze mam infekcje dróg moczowych- no i w aptece amba fatima i stówki ni ma )ale pochodziłam po sklepach jakiś chociaz![]() zmiescilam sie w spodnie sprzed ciąży ![]() ponadrabiałam was troszke wczoraj nawet pocytowałam ale jak skonczylam to akurat Lilka wstała... Zosia myslalam ze na wylocie bo jestes juz po terminie ![]() ja magnez odstawilam w 37tyg calkowicie i nospe tez czop calkiem odszedl dopiero w trakcie porodu u mnie i pytanko mam do mamus moja Lilka mieści się tylko w 50-52 rozmiarkach w innych pływa a to przecież nie wcześniak czy ktoś tez ma taką kruszynkę? chyba nie mam się co martwić? mała w tą środę skończy 3 tyg i nadal w tych 50 śmiga(niewiele ich mam więc jest ciężko a dostać je gdzieś to już w ogóle masakra
|
#2510 |
|
Raczkowanie
|
zośka witaj w klubie ja też już 2 dni po terminie i nic się nie dzieje i już się denerwuje bo nie chce jechać na wywołanie bo ponoć to o wiele gorszy poród jest i bardziej bolesny i dłużej trwa, moja mama jak i teściowa mają porównanie i obie twierdzą że drugi raz by na wywołanie nie jechały bo wiedzą co to znaczy masakra a u mnie też ani czopa ani nic
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
![]() no ja mam nadzieję, ze jak w końcu będzie można regularnie wychodzic na spacerki, to w koncu waga ruszy ![]() bo teraz niestety kisimy się w domu... no i czekam na zezwolenie kiedy bede mogla zaczać ćwiczyć, w przyszlym tyg ide do gina i sie okaze... Cytat:
albo zeby ją przepoic troche wodą, to tez pomaga |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
diablica ja juz próbuje na rózne sposoby. Własnie skonczylam sprzatać, pomyłam podłogi, wysprzatałam znowu kuchnie, bo TŻ cos majstrował z cementem tam i syfu narobił, a i tak nic nie ruszyło. Na wieczór jeszcze wezmę gorącą kąpiel no, bo ile można czekać. Jutro już wtorek, a w czwartek mam jechać na wywołanie i to z samego rana.
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o której masz wizyte żebym mogła trzymać kciuki za wagę Nietopinki ![]() Cytat:
Ja radzę SEKS. U mnie to tylko dało efekt, sprzątanie, masowanie piersi, brzucha, gorąca kąpiel nic nie ruszyło a potem sie kochalismy i szyjka poszła i rozwarcie poszło ![]() Wiecie co....czytam ten wątek i zaraz pękne ze śmiechu....https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403479 poraża mnie głupota i ciemnota niektórych ludzi. |
||
|
|
|
#2515 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za 39tcCytat:
![]() za 37/38tc i kciuki za wizyte
|
||||||
|
|
|
#2516 |
|
BAN stały
|
Czubasek ale mnie rozbawilas
za wszystkie przeterminowane brzuchatki zeby akcja sie sama ruszylaMy wczoraj robilismy Milence przyjecie z okazji 4. Urodzin. Marcelek byl grzeczniutki, nie spal tylko obserwowal gosci , pozniej usnal i nie bylo z nim problemu. Jacwypilam winiacza z kolezanka na pol i zaszumialo mi w glowie . Potem milena z kolezanka wymyslily ze beda spac razem i Mili poszla na noc do sasiadow. rano kolezanka moja je odprowadzila do przedszkola a ja ja odebralam.Maly przeszedl w 90% na mm. Trudno. Przynajmniej maly jest najedzony i spokojny a cyca dostaje gdy sie domaga. Nad ranem go biore do lozka i karmie do 10. az wstajemy, tylko cyce zmieniam
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-02-06 o 15:41 |
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha TŻ ciągle mi o seksie mówi , ciągle mnie do łózka zaciąga, ale ja taka wściekła za ostatnie wyczyny na niego jestem, że aż mi sie odechciewa. Chociaż gdyby to miało pomóc... Ja to bym chciała zacząć poród tak z rana
To ja życzę sobie ten poród z rana i żeby poszło szybko i nie bolało
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska nie załuj sobie
![]() Potem długooo nie będzie można poszaleć :p a wiem że w przypadku kilku dziewczyn seks pomógł ![]() '' Plemniki-terroryści: "Dawać mi tutaj zaraz jakąś ładną komóreczkę, bo w przeciwnym razie zrobimy wam z macicy jesień średniowiecza!" I wiertełkami po ściankach!'' Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-06 o 15:57 |
|
|
|
#2519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
AgaMili, oooo, to Twoje dzieciaczki oboje zimowe
![]() Cytat:
tylko moj to w ogole nie lubi wanny ![]() caly czas narzeka, ze nie ma w tym mieszkaniu prysznica wizyte mamy miedzy 18-20 bez zapisu, wiec nie wiem, o ktorej wejdziemy oby nie byla za wielka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

. Zazdroszczę strasznie tym z was, które już są po, nie wiedziałam ze końcówka będzie aż tak ciężka. Dziś oglądałam porodówkę i przy każdym rodzącym się dziecku się poryczałam 
za Nietopinkę. Oby nie była za duża 
W razie czego to trzymam 
za kciuki 

a miała ważyć przy porodzie góra 3 kg 

boje sie. Ahh i kwestia brzucha. Tydzien po cc nadal mam taki 4 miesiac to normalne?wydaje mi sie ze nigdy sie nie wciagnie 

czuję sie tu nie zauważalna i pomijana

)ale pochodziłam po sklepach jakiś chociaz