|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Brumek mialas cos o chrzcinach pisac w K czekam i czekam i nic.....
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
i dla iwonkowej Mai też ![]() Jeszcze Karolek dzisiaj 7 m-cy kończy ![]() Jestem wykończona czekam na cud (aż ktoś przyjdzie i powie "zajmę się małą a ty idź się zdrzemnij godzinkę")![]() W nocy milion pobudek. Byłysmy we Wro na rehabilitacji. Aparaciki słuchowe już są. Jutro wkleję zdjęcie mojej panny w nowej "biżuterii" ![]() W dodatku remont u sąsiadów - jakąś ściane burzą czy jaki czort ... łeb mi pęka... |
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Lili bo ja zrozumiałam, ze masz dziś rocznice ślubu
|
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 150 części tej hascobazy, 0,9 części witaminy A, 5 części witaminy d3 i 1% roztwór kwasu bornego- 20 części a te m. fiung to sposób przygotowania (zmieszaj, zrób taką maśc). u nas zawirowania rodzinne, julek maruda i wogole juz czasem sil brakuje a nerwy w strzepach... caly czas was podczytuje kobietki
|
|
#3755 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kaszki, deserku nie-wiec ciemna jestem póki co w temacie Jaś ma dziś marudny dzien(może ząbki,akbo skok )a mama nie dokonca wie co znim robic i cały czas go nosiła a ona bidula jest po poważnym urazie kregosłupa-a mój synek wazy ok 8,5 wiec zobaczymy jak to bedzie ![]() Cytat:
2) Cytat:
faktycznie jak czytam o Twojej niani tomysle ze to moze byc dobre rozwiazani fajnie że już go masz przy sobie ![]() Cytat:
2tak, tak dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa bedzie ciężko chyba z moją mamą bo ona mi tez troche na nerwy działa ale to inny temat
|
|
#3756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam..... wierzyć mi się nie chce... dobrze Carmela napisała. A porzucenie? Ukrycie ciała...? Nie wierzę że to się nie liczy ![]() PQI to nazwa producenta
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wstępnych wyników sekcji, pytanie czy uraz nastąpił przez upadek czy uderzenie ... |
|
|
|
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy da sie to stwierdzic?
|
|
|
|
#3760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawo ![]() Cytat:
Cytat:
bo wcześniej zapomniałam pochwalić i czekam na zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Marinko - jak Igi - lepiej już? kurde Was się ciągle te choróbska czepiają... a Ty jeszcze sama z tym wszyskim.. biedna..
|
|
|
#3761 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze można sobie innymi metodami radzić, nie sądzę żeby smok był jedyną opcją przy bolących dziąsłach ![]() Cytat:
Ale u nas jest tak, że tego trzeciego dnia, już brzuszek dokucza. Powtarza się to xa każdym razem. A w nocy na jedzenie nie budzę go od prawie 3 miesięcy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nic a nic. Ale kurczę, trzeba będzie zacząć myśleć o tych słoiczkach i obiadkach...A co do ostatniego, to też tak mam Chociaż z drugiej strony jestem z mamą w dobrych stosunkach. Ale ponoć relacje matka-córka to najtrudniejsze relacje ze wszystkich
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - kinga tez niejest mega entuzjasta smoczka ale musze jej dawac bo od wsadzania palca (kciuk szczegolnie) do buzi ma juz poraniona skóre ma nich
co by miala gdybym nie wyciagala z buzi i nie wkladalasmoczka to nie wiem. a potrafi caly dzien cos memlac, najczesciej palce, sliniak/sciereczke, smoczek, rzadziej zabawki czy gryzaczki...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-06 o 16:30 |
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam pytanko. Chce zaczac ekspozycje na gluten i mam kaszke z nestle mleczno - wielozbożowa. Nie wiem czy ona sie nadaje. Mozecie cos poradzic? Tylko to tu dostalam
|
|
|
|
#3764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
83monia jakbym o swoim dziecku czytała. Z dwojga złego wole wyciągnąc Asi z buzi kciuka i wsadzic smoka. Smoczka przynajmniej da się wyrzucic do kosza, kciuka nie bardzo
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko zgadzam się, w szczególności w kwestii obciążenia kosztami całej sprawy. Co do składania fałszywych zeznań to z tego co się orientuję tylko świadkowie mogą być za to ukarani, podejrzani niestety nie
Stronczek mam nadzieję,że można. Rzeczniczka mówiła,że będą dalej badań tkanki które zabezpieczyli . Oby to coś dało... |
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
stolat dla solenizantow!!!!!!
zanko - torcik boski ![]() madzia - ja wogole juz sie nie wypowiadam na ten temat bo w Polsce nie ma sprawiedliwosci i juy dawno sie o tzm pryekonalam facet jak po pijaku jedyie na rowerye dostaje 10 lat a ta s··ka zabicie dziecka ma miec 5 ![]() smiech na sali
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
Kody na Bebilon rozdane
![]() Nie wyrabiam się z niczym Pranie nasze i małego - a jest tego naprawdę nie mało Męża robocze ubrania i Szymona trzeba pozapierać w ręku zanim się wrzuci do pralki... Sprzątanie - muszę odkurzać codziennie, bo mały pełza na całego... Gotowanie - chce być perfekcyjną panią domu i codziennie przyjąć męża ciepłym obiadem... Mały obraca się już w obie strony - plecy - brzuch, brzuch - plecy i takim sposobem przemieszcza się po całym pokoju - potrafi się już nawet ' wykulać ' na przedpokój... Nie mogę spuścić go już z oka, bo interesuje go wszystko co nie jest zabawką czyt. kable, pranie na suszarce, gniazdka... Dzisiaj wszedł pod suszarkę z praniem i pociągnął mocno za ręczniki i przewróciłby całą suszarkę na siebie W leżaczku nie usiedzi dłużej niż 5 minut, tak krzyczy i się wierci, że mało pasów nie wyrwie - ' Mamo uwolnij mnie '. No to się pożaliłam ![]() Pewnie będzie jeszcze ' weselej ' jak zacznie raczkować, czy chodzić Także Madziulka głowa do góry ![]() Dziewczyny trzeba koniecznie podawać dziecku kaszki Pytam, bo mały ich nie cierpi... I nie wiem, czy wmuszać, czy odpuścić...
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie jutro zaczynam. Bede dawac ociupinke do mleka, lub deserku Cytat:
![]() Madziulka a dostaliscie odpowiedz w sprawie Child Benefit? (chodzi mi o ten list ze zwrotem aktu urodzenia) Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:56 |
||
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w jej przypadku łagodny wyrok powinien być wykluczony własnie ze względu na nieudzielenie pomocy i bezczeszczenie zwłok maleństwa i wszystkie kłamstwa które sobie tak dokładnie przygotowała. Taka moja opinia... |
|
|
|
|
#3771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki i pozostałym też dziękuję, bo mi nie zacytowało ![]() Cytat:
dzięki ![]() a piętki są fajne
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie tacie coś można kupić?
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Monia - Tymuś kciuka nie ssie na szczęście. Choć, gdy decydowałam się ie dawać mu smoczka, liczyłam się z tym, że będzie (poza tym ja sama ssałam kciuk do 6 roku życia ). On faktycznie przez jakiś miesiąc (pierwszy miesiąc życia), ssał sobie palce do zasypiania, a potem mu przeszło. Teraz do buzi wędruje wszystko, ale kciuki nie No ale to w celach poznawczych a nie jako uspokajacze ![]() A z tym ssaniem kciuków to chyba też różnie bywa. Może zalezy od "techniki ssania" Bo , jak mówię, ja kilka lat ssałam kciuk, ku rozpaczy rodziców, a ani zebów sobie nie pokrzywiłam, ani tym bardziej palca.
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze ile pieniędzy poszło na poszukiwania to powinna zwrócić, bo to wszystko z naszych podatków..sorry lotto wydrukowało 20 tys ulotek... |
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantow: Majeczek i Karola! A takze dla wczorajszego i dzisiejszego Filipa! Brumku, Agadus ja w zasadzie tez karmie tylko piersia. A pisze "w zasadzie", bo jednak mielismy ten epizod 3 dniowy z MM jak maly mial problemy z zoltaczka. Poza tym od tygodnia podaje gluten - lyzke kaszy do mojego mleka. No i Antek ma juz za soba sloiczek sliwek. Antek tez robi rzadko kupke. I ostatnio jak juz sie pojawiala, to konsystencja coraz bardziej sie zatwardzala, mimo, ze byl tylko na UU, a ja przeciez diety nie zmienialam. No i jak juz stracilam rachube w dniach (na pewno wiecej niz 5), to podalam kilka lyzeczek sliwki. Dzisiaj kupka jak marzenie! Poza tym wydaje mi sie, ze Antek jest juz gotowy na inne jedzenie. Jak mam jedzenie w rekach jak trzymam go na kolanach, to az mi reke zabiera. Brumku a Tymek nie reaguje na Twoje jedzenie? Aaa, no i ja akurat ciesze sie, ze Antek umie pic z butelki. Dzieki temu nie jestem uwiazana do niego i jak mam mozliwosc, to moge wyjsc bez niego. |
|
|
|
#3776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3777 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, Iustyna
|
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
już sama nie wiem czy daję je w celu ekspozycji na gluten czy dla radochy jaką Jas ma przy rozbrajaniu tego Cytat:
Jasiek odkrył obroty w 2 strony i na sekunde nie moge go spuścić z oka pozatym mata to maximum 10 minu kojec to samo leżaczek to dla niego kara ewentualnie kocyk i cos niestandartowego do zabawy(budelka, pedzel silikonowy, opakowanie) to maksimum 15 min pozatym musimy tanczyć albo ja musze tanczyc przed księciuniem a on patrzy, samoloty gilgotki itp nawet nie wiem jak dzis ugotowałam obiad ![]() acha i pieke kokosowe ciacho
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie I jeszcze raz dziekuje za zyczenia , jestem 5 strain do tylu.wiec ide nadrabiac
|
|
|
|
#3780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie Aniu Ty chyba nie dajesz kaszek... A możesz powiedzieć dlaczego? Cytat:
( Aż mi się buzia teraz uśmiechnęła )---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Ja jak chce ugotować obiad to muszę brać małego ze sobą do kuchni - rozkładam mu tam kocyk. Nie wspomnę ile razy muszę myć ręce podczas robienia tego obiadu żeby przełożyć małego uciekiniera Ostatnio zafascynowały go moje klapki, które noszę po domu i do nich ' popełzuje ', czasami boję się, że go nadepnę...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

i dla iwonkowej Mai też 
czekam na cud (aż ktoś przyjdzie i powie "zajmę się małą a ty idź się zdrzemnij godzinkę")

20,0

co by miala gdybym nie wyciagala z buzi i nie wkladalasmoczka to nie wiem. a potrafi caly dzien cos memlac, najczesciej palce, sliniak/sciereczke, smoczek, rzadziej zabawki czy gryzaczki...