|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
,palec wrocil juz dawno do normy bo wczesniej byl brzydki(sparcialy i chudy)ale to dawno dawno kilkanascie lat temu
|
|
|
|
|
#3782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jakoś za duzo zjeść nie umie![]() Cytat:
![]() Podziwiam za organizację! ![]() Myśmy w chuście wczoraj śmigali po kuchni i zrobiliśmy ciasto z jabłkami Chyba dobre było, bo do dzisiejszej kawy juz brakło
|
||||
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek idziemy na druga kawe??
![]() Moja mała dziś chyba obrazona na jedzonko, konkretnie na mleko, kaszke zjadla, wode pije, sloiczek zjadla a jak zobaczy butle z mlekiem wyje TZ jej teraz jakos dal i zjadla ale tez najpierw marudzila, ale odplynela w otchlan snu. No to dzis pojdzie spac ok 22 - nawet lepiej bo nie obudzi mnie o 7 tylko moze kolo 9
|
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny zamiast zacząć sie udzielać wczesniej
jak Jaś leżał sobie godzianami na macie, to ja zaczęłam dopiero teraz, a udaje mi się tylko troche w międzyczasie podczytywać Ciapciak od wczoraj nauczyl się wstawać na całego, juz mu nawet obniżone łózeczko niestraszne nawet sikac musze z nim chodzic ![]() myslałam że uda sie obyc bez kojca do wiosny, ale jutro kojec do nas przybywa, przyda się, w nim głowki sobie nie poobija ![]() Teraz najgorętszy okres, zanim jeszcze dzieci tak super nie zaczną siedzieć/stać/chodzić trzeba mieć oczy dookoł głowy |
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dzis Jaśki postanowiły mieć taki humor starszy i mlodszy dokazują umówili się ![]() tylko ja ciatsa nie zrobiłam eh zjadłabym do kawki kokosowe
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Tobie trzeba popsuć piekarnik
![]() Mam nadzieję że dotrzecie sie z mamą ![]() Brumek jak to nie budzisz Tymka w nocy na karmienie? coś oszukujesz..
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to ide robic i wracam do Was |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Podczytuję i powoli nadrabiam Brumciu a pokażesz te huśtawkę? Pewnie już to robiłaś, ale nie dojrzałam ![]() Patrzę dzisiaj na te wargi Juleńki, a one ZNOWU zaczynały się sklejac, ale posmarowałam kreme i próbowałam rozleic palcami- delikatnie i się udało!!!Masakra, jak one tak szybko się mają sklejac...Muszę codziennie tam jakoś rozmasowywac, czy cos, żeby nie dopuścic do ponownego sklejenia.Przecież dopiero co byłysmy w Lbn, a one spowrotem sie sklejają. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-02-06 o 18:17 |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek ja juz
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga test pisania z nowej aplikacji w telefonie
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ok, że ok
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
a jaka to aplikacja?
Eveewe jestem i ja. Pan i Władca z pracy wrocil i trzeba bylo obiad podac :P |
|
|
|
#3797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z racji tego, że moja córka już taka dojrzała poszłam dziś do sklepu po słoiczki bo nadszedł już czas na to całe rozszerzanie diety marchewka jest, ziemniak z dynią jest, ziemniak z marchewką, jabłuszko i jabłuszko z marchewką też. Zaczynamy jutro z marchewką, zobaczymy jak nam pójdzie a tak w ogóle jakoś tak dziwnie dawać mi po 6 miesiącach cyca słoiki ![]() |
||
|
|
|
#3798 | |||
|
Raczkowanie
|
Pędzicie kobiety jak szalone.. biegusiem nadrobiłam i aż jęzor na wierzchu mam - tyle było stron
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No i nie zacytowało mi wszystkiego, a że już po 19 to nie pamiętam co chciałam pisać.. nie myślę już o tej godzinie.. Dzień wyjątkowo marudny był dzisiaj.. wzięłam dzisiaj Hanię razem ze mną pod prysznic.. ale była wystraszona - nie wiedziała czy płakać, czy uciekać widać było, że jednak ten strumień wody ją przerażał.. dopiero jak przestało lecieć to się zaczęła uśmiechać chyba jeszcze narazie będziemy się kąpać w wanience..Wypiłam godzinę temu kawę ale mam taką ochotę na jeszcze jedną, że lecę do kuchni |
|||
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Convo. Miałam Forum ranner ale nie dało się pisać, tylko czytać Ale ta też mi coś szwankuje. Jakoś próbuję ominąć płatnego tapatalka Dominik śpi. Podobno ładnie sobie z dziadkiem radzili. Nawet Dzieć zaczął mówić "dadadada" i "tatatta" . Śmiałam się, że teść pewnie z nim cały dzień ćwiczył
|
|
#3800 |
|
Raczkowanie
|
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/mat...ic_226034.html
Coś mi się wydaje, że prędzej czy później ona popełni samobójstwo.. |
|
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na allegro jest pełno takich różnych bajerów cukierniczych http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 Cytat:
działa ![]() Cytat:
![]() smacznego dla Mai w takim razie Cytat:
za gadatliwość Dominika - podeślij teścia do mnie to może i Julkę nauczy
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam androida w komorce i operamini najlepiej mi dziala. ale ja ogolnie operowiec - w pracy i w domu z tej przegladarki tez korzystam
|
|
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
czytam, czytam was ale jakoś na pisanie nie mam weny. Jakoś ta historia Madzi sprawiła, że nie mam w ogóle humoru... A do tego te ciągłe mrozy i przez to juz tydzień siedzę w domu i czuje sie uwięziona, bo nawet na spacer wyjść nie można Najważniejsze, że Dominik zdrowy i kochany jest. A powiedzcie mi moje dziewczynki, czy jak dajecie chrupka, biszkopta to nie boicie się, że się dziecko nimi zadławi. Bo ja tak zaczęłam próbować dawać takie rzeczy 3 dni temu i Dominik to strasznie łapczywie je i nieumiejętnie. Muszę mieć swoje ręce cały czas przy jego buźce, bo boję się, że ugryzie za duży kawałek i się udławi. a jak mu tak przeszkadzam w jego samodzielnym jedzeniu to strasznie się wkurza i zaczyn płakać. ( A tak w ogóle to ostatnio strasznie przewrażliwiona się stałam przez ta historię i cały czas się boję, żeby Dominikowi nic się nie stało
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aparaciki dzisiaj nosiła przez godzinę, zdziwiona była, ale radosna jak zwykle raczej, nie ściągała ich. Zobaczymy co bedzie jutro ![]() Tymczasem idę spać, mała właśnie zasnęła i nie mam ani minuty do stracenia Dobranoc
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee nie to ten wiek tak ma
moja na okrągło mówi "dadadaa" i "tatatata" i "ada" i "chata" do tego pisku co nie miara ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
U mnie chrupki Emilie uwielbia, nawet do niej nie mówię kiedy sobie go je po swojemu, jest taka nim zafascynowana. Jest owszem brudna jakby nie wiadomo co robiła z chrupkiem ale taki jej urok kleją się jej ręce na policzkach chrupki też ma i we włosach, ale zadowolona jest kobiecina to nie wtrącam się do jej jedzenia ![]() Przy biszkopcie, piętce chleba, kawałki jabłka - marchewki zawsze czuwam, natomiast jak ma chrupek to mniej się stresuję, bo to samo się rozpływa. |
|
|
|
|
#3807 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle strasznie się boję jak ona zacznie jeść normalne rzeczy, nie papki.. jakaś zeschizowana jestem na tym punkcie od czasu kiedy mój tata się dusił gdy mu mięso z szaszłyka stanęło w gardle.. siny się zrobił, oczy wielkie - przerażający widok którego nie zapomnę do końca życia i od którego mam masakrycznego stracha, że ktoś się udusi jedzeniem ![]() Cytat:
Jutro planuję mieszać Hani mleko żeby przejść z ha na zwykłe bebiko.. jak długo mieszałyście mleka aż do całkowitego przejścia na nowe? |
|||
|
|
|
#3808 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
uff dotrwałam do wieczora
Jasiu dziś dał czadu zasypia przy suszarce Patik po co ja mam piekarnik psuś jak sama upiekłam super zakalec ![]() dziś sobie zdałam sobie sprawę że może dziecko zle chowam bo faktycznie on niewiele czasu potrafi sam spędzać może to jest też troche tak że to taki typ żywego dziecka no sama nie wiem Marinko jak tam Rogi?
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee Ja uważam, ze wszystko też zależy od chleba, bo faktycznie nie raz Emi raz dwa coś zrobi i ma kawałek w buzi, a nie raz miętoli miętoli i chlebek się tylko kruszy. No ale jakby nie było to trzeba uważać. Ja dzisiaj pierwszy raz podałam kasze jaglaną i miałam takiego stracha...ona otwierała buzie że chce a Ja myślałam, że jej nie smakuje i będzie mi się dławiła...
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Telik miałam pisać, bo czytam i czytam. Bawisz się z Nim w akuku ? Ja nawet kiedy idę do wc chowam się tam aby mnie widziała, a zaraz się pokazuję i mówię "akuku" Biorę pieluchę daję jej na buzię, zaraz odkrywam i mówię "akuku" Może czasem to idiotycznie wygląda, ale widzę np. że Emi jest teraz na etapie "mamo nie odchodź bądź ze mną 24h blisko mnie" no ale że muszę coś nie raz zrobić i ją odłożyć - jak widzi, że odchodzę zaczyna marudzić, a jak się pokazuję i mówię "akuku" to się śmieje. W ogóle lubi pieluchę na buzi i czeka aż ktoś jej odkryje, jak za długo ma ją na sobie to sama ściąga i się śmieje. Kiedyś wyczytałam gdzieś, że dziecko musi zdać sobie sprawę, że mama wychodzi, ale też że wraca i proponowali zabawę a kuku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

). On faktycznie przez jakiś miesiąc (pierwszy miesiąc życia), ssał sobie palce do zasypiania, a potem mu przeszło. Teraz do buzi wędruje wszystko, ale kciuki nie 

bo nadszedł już czas na to całe rozszerzanie diety