|
|
#2011 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Tak jeszcze a'propos tych cameltoe i tak dalej - rozwala mnie strasznie ubieranie się, bo "faceci tak lubią". Mam na myśli oczywiście wyzywające, wulgarne stroje i przegięcie, a nie fajne, kobiece zestawy
Często się spotykam właśnie z takim argumentem, szczególnie w przypadku dość mocno...Opalonych, umalowanych kobiet (wiecie o co cho) - że mężczyźni się najlepiej znają na tym co ładnie wygląda na kobietach i dlatego powinno śmigać półnago z tykiem w lateksowych legginsach i sutkami na wierzchu
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-02-06 o 17:02 |
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mój TŻ należy do tych 10%, o których mówiła miss kitsch
Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-02-06 o 17:51 |
|
|
|
|
#2013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było i ni ma bo się Wizażanki śmieją ![]() Sobie trochę przejrzałam, już mniejsza o stylizacje i miny, ale po prostu przepis mnie powalił na kolana: http://pomaranczowylook.blogspot.com...n-verdure.html Kurczak na patelnię, do tego mrożonka i taaaadaaaam co za danie!!! Oryginalne i niespotykane. Koniecznie to trzeba było obcykać z każdej strony Ale zaraz zaraz! To nie koniec skomplikowanej operacji! Do tego jeszcze RYŻ i SOS CZOSNKOWY, który Nattalie zrobiła z UWAGA czosnku, majonezu i śmietany Czy to nowa moda żeby między posty wplatać przepisy przez duże PE ?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-02-06 o 17:49 |
||||
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Załącznik. Mnie się bardzo podoba
![]() Przepraszam za literówkę przy Twoim nick'u w moim poprednim poście.
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach Ty niedobra! Jak mogłaś!
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem troszkę przesadzasz tutaj. To takie szukanie czegokolwiek na siłę,aby wbić szpilkę.Dziewczyna napisała,że to jest jej ulubione danie i wrzuciła tylko 6 zdjęć(a nie 26 czy 36).To jej blog,może sobie tam zamieszczać co chce,nawet taki mało skomplikowany przepis na swoją ukochaną potrawę.Cóż,nie każdy lubi dania 20 składnikowe,w tym między innymi ja.
|
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem jak to się stało
![]() Rozwalają mnie ceny na polskich targach Chciałam kupić TŻ'owi zwykłe, najzwyklejsze, czarne, cienkie rękawiczki i myślałam, że ich cena będzię się wahać w granicach 2-5 zł, a okazało się, że były po 8 zł... pffff! To już w sieciówkach są po 10zł.
|
|
#2018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://fashion-and-chocolate.blogspo...special-i.html Zjadłabym sobie tę pierwszą sałatkę z kurczakiem A poza tym przejrzałam jej posty i wydaje mi się, że nie jest już tą samą kobietą co zdjęciu z nagłówka, znacznie schudła
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na innym forum, gdzie właśnie 95% to mężczyźni ośmieliłam się w wątku o kobietach skrytykować legginsy noszone jako spodnie. Wyobrażacie sobie, jaka była reakcja? "Jak to legginsy to nie spodnie, to tak jakbyś powiedziała, że stringi to nie majtki!" Bezbłędna logika Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-02-06 o 18:53 |
|
|
|
|
#2021 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą, to zdanie jest dość ciekawe Cytat:
Chocarome, nie chcę się dowalać czy coś, ale co to własciwie znaczy -że kupujesz daną rzecz, robisz zdjęcia na bloga i pozbywasz się ciucha? bo to trochę kłóci się z powtarzaną tu formułką blogowania z pasji. Cytat:
![]() Cytat:
z ciekawości ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
qrde, jeszcze na to nie wpadłam, muszę jak najszybciej zrobic baner o współpracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ale dla mnie fajne ![]() Cytat:
byliśmy u siebie w centrum w niemal wszystkich sieciówkach, przy okazji tż miał radochę odkrywając, że wszędzie jest ta sama firma, tylko inna cena może na targu też mają to samo
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno na targu mają to samo, co w Fimce. Widziałam na ich spodniach tego samego producenta.
|
|
|
#2024 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wytłumaczyłam już dlaczego posiadam na blogu bannery. Samo ich posiadanie nie świadczy chyba o komercyjności bloga? Zniżki są dla mnie miłym bonusem do blogowania, to tyle w tym temacie To tak samo jakby mówić, że nauczyciele zostają nauczycielami tylko po to, żeby korzystać z tzw. "wakacji pod gruszą", niezależnie od tego czy czują powołanie do zawodu, czy nie Wiem, marne porównanie, ale chciałam jak najkrócej zobrazować o co mi chodzi. A tak na marginesie - owszem, piszę o komercyjnych blogach.. Ale nie komentuję ich przecież wyłącznie negatywnie! Wręcz przeciwnie, najczęściej mam na ich temat stosunkowo pozytywne odczucia Oprócz sprawy z kupowaniem fanów i wywyższaniem się, nie zarzucam bloggerkom chęci odniesienia sukcesu w e-biznesie! Absolutnie nie ![]() Cytat:
Kilka pojedynczych, kupionych bez przymierzenia bądź w internecie rzeczy, których krój/kolor/nadruk bardzo mi się spodobał, jednak okazały się później za małe/za duże próbowałam sprzedać, ale nie praktykuję tego na dłuższą metę.Bez bicia przyznaję się, że często w nieprzemyślany sposób kupuję rzeczy, które później okazują się mało użyteczne - tak jak np. spódnica z cekinów, czy cekinowe spodenki. Dlatego napisałam, że często zakładam daną rzecz tylko raz. Jednak wszystkie te rzeczy leżą później u mnie w szafie i czekają na nietypową okazję, w której mogłabym je założyć Tak jest np. z kopertówkami - mam ich pełno, jednak do teatru, na gale lub koncerty chodzę stosunkowo rzadko, więc aby je wszystkie wykorzystać po kilka razy musiałabym codziennie wieczorem gdzieś wychodzić, a przy nadmiarze pracy i nauki jest to niestety niemożliwe
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-02-06 o 19:37 |
||
|
|
|
#2025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się akurat ten pomysł z imitacją podoba i cały bajer polega chyba na tym, by było widać wzorek. Problemu ze spódniczką raczej mieć nie będę, bo nie mam dłuższych niż za kolano (ani też krótszych niż do połowy uda). Osobiście pończoch nie noszę, a gdybym nosiła, to na pewno bym ich nie eksponowała - aż mam ciary na samą myśl o takim zjawisku. Ale w tym wypadku widać gołym okiem, że to imitacja dająca jedynie "efekt pończoch" Oczywiście nie muszę chyba dodawać, że trzeba też wiedzieć, na jakie okazje coś takiego założyć - do kościoła na pewno bym w nich nie biegała, w obecne mrozy też raczej nie .
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2027 |
|
Rozeznanie
|
Maqda - chodzi Ci o wywalanie pończoch na wierzch? Też nie wiem po co, domyślam się jednie, że chodzi o to by być sexi-flexi i te sprawy.
Pierwsze, co mi staje przed oczami na hasło "pończochy na wierzchu", to Taylor Momsen... Bleh.
|
|
#2028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mi sam shopper też się średnio podoba, ale naprawdę ciężko jest dostać prostą, sztywną torbę o ciekawym fasonie bez sprzączek, falbanek, zapięć, zameczków, łańcuszków. Echhh...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do Taylor taki styl pasuje, w połączeniu z jej blond włosami i szczupłą sylwetką takie eksperymenty modowe wyglądają czasami całkiem ciekawie.. Gorzej jest z dziewczynami, które noszą rozmiar >40 i wydaje im się, że jeśli założą pończochy odejmą sobie 5-10 kg. Ostatnio widziałam kilka takich przypadków. Wzorzystka sukienka + pończochy to zestaw, który na mało kim wygląda niestety dobrze... :<
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-02-06 o 19:43 |
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bzdura według mnie, ale kto co lubi ![]() Cytat:
Bo ja akurat z tych, co wolą pończochy od rajstop
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
True, Taylor jest osobą publiczną, celebrytką, więc takim to można trochę więcej wybaczyć jeśli chodzi o styl (po ekscesach modowych Lady Gagi mało co dziwi
). Gorzej, gdy ktoś w swoim zapatrzeniu na idolkę próbuje nieudolnie (podkreślam: nieudolnie) przenosić to na, załóżmy, polskie ulice. Zresztą nie chcę z góry wydawać osądów, wszystko zależy od stylizacji, sytuacji itp. A co do pończoch samych w sobie, to nie noszę, bo mi spadają. a z pasem mi się nie chce kombinować, szybciej założę rajty. No ale może kiedyś mnie najdzie na wypróbowanie.
|
|
#2032 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() A Taylor z tymi włosami, kozakami po tyłek, dekoltami i pończochami wygląda coraz bardziej jak nastoletnia prostytutka - co w tym ciekawego? Wprawdzie jest celebrytką i taki jej jej wizerunek, ale bulwersuje mnie tak samo jak odziana w lateksy Grycanka...
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-02-06 o 19:55 |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej blog i może zamieszczać co jej się podoba a moja opinia i mogę ją wyrazić. To mnie rozwaliło, moda na przepisiki od 7 boleści mnie rozwala I tyle I też nie lubię dań 20 składnikowych... jak mi ktoś zrobi to zjem
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może zwyczajnie chcą wypróbować na sobie ten trend, może wręcz podkreślić swoją kobiecość ? przecież mogą czuć się dobrze ze swoim ciałem.
|
|
#2036 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1291996722
http://blog.blackmilkclothing.com/.a...7677970c-500wi http://images2.chictopia.com/photos/...ntage-_400.jpg Mnie taki widok zdecydowanie rozwala, niezależnie czy na dziewczynie XXXS czy XXXL Już kiedyś w tym temacie wspominałam o koleżance, która była po prostu OBURZONA, że dostała od dyrektora szkoły naganę z powodu ubrania samonośnych pończoch do krótkich spodenek i szpilek DO SZKOŁY. Do tego uznała, że to ogranicza jej wolność i prawa i ogólnie to wyglądanie sexy nie jest żadnym przewinieniem
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam pończochy dawno temu, nałożyłam raz i już więcej nie, bo mam uraz: Chciałam być seksi-fleksi dla TŻ, a gdy on TO zobaczył, powiedział, że nie lubi takich udziwnień. Zawstydziłam się i odechciało mi się bara-bara
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wątpię, żeby ubierała pończochy z zamiarem wyszczuplenia się
|
|
|
|
|
#2039 |
|
nyan nyan ^^
|
A to dowód ^^
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
pończochy
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Często się spotykam właśnie z takim argumentem, szczególnie w przypadku dość mocno...Opalonych, umalowanych kobiet (wiecie o co cho) - że mężczyźni się najlepiej znają na tym co ładnie wygląda na kobietach i dlatego powinno śmigać półnago z tykiem w lateksowych legginsach i sutkami na wierzchu

, ale dla mnie fajne 
)

Bzdura według mnie, ale kto co lubi