Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 17:01   #2011
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Tak jeszcze a'propos tych cameltoe i tak dalej - rozwala mnie strasznie ubieranie się, bo "faceci tak lubią". Mam na myśli oczywiście wyzywające, wulgarne stroje i przegięcie, a nie fajne, kobiece zestawy Często się spotykam właśnie z takim argumentem, szczególnie w przypadku dość mocno...Opalonych, umalowanych kobiet (wiecie o co cho) - że mężczyźni się najlepiej znają na tym co ładnie wygląda na kobietach i dlatego powinno śmigać półnago z tykiem w lateksowych legginsach i sutkami na wierzchu

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2012-02-06 o 17:02
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:12   #2012
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Tak jeszcze a'propos tych cameltoe i tak dalej - rozwala mnie strasznie ubieranie się, bo "faceci tak lubią". Mam na myśli oczywiście wyzywające, wulgarne stroje i przegięcie, a nie fajne, kobiece zestawy Często się spotykam właśnie z takim argumentem, szczególnie w przypadku dość mocno...Opalonych, umalowanych kobiet (wiecie o co cho) - że mężczyźni się najlepiej znają na tym co ładnie wygląda na kobietach i dlatego powinno śmigać półnago z tykiem w lateksowych legginsach i sutkami na wierzchu
Nie ogarniam
Dobrze, że mój TŻ należy do tych 10%, o których mówiła miss kitsch

Edytowane przez klaustynka
Czas edycji: 2012-02-06 o 17:51
klaustynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:48   #2013
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki błysk Było i ni ma bo się Wizażanki śmieją
Sobie trochę przejrzałam, już mniejsza o stylizacje i miny, ale po prostu przepis mnie powalił na kolana:
http://pomaranczowylook.blogspot.com...n-verdure.html

Kurczak na patelnię, do tego mrożonka i taaaadaaaam co za danie!!! Oryginalne i niespotykane. Koniecznie to trzeba było obcykać z każdej strony Ale zaraz zaraz! To nie koniec skomplikowanej operacji! Do tego jeszcze RYŻ i SOS CZOSNKOWY, który Nattalie zrobiła z UWAGA czosnku, majonezu i śmietany

Czy to nowa moda żeby między posty wplatać przepisy przez duże PE ??

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W klasie w LO miałam dziewczynę, która chciała być mega trendi... skutek był taki, że wyglądała jak Kamila, albo jeszcze gorzej i na dodatek się nie myła
Częste mycie skraca życie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Jednym z moich ostatnich rozwalaczy jest torba ''shopper''.Nie wiem czy to oryginalnie projekt Zary(czy oni w ogóle mają coś swojego,btw )czy znanego projektanta/domu mody,ale dla mnie ta torebka jest straszna.Lubię prostotę,ale shoppera za darmo bym nie chciała. A widzę,że jest wielki szał na niego.
Kojarzy mi się z takim workiem,który wędkarze noszą ''na ryby''.Mój dziadek ma podobny i zawsze jak widzę na ulicy kobietę z takową torbą,to mam wrażenie,że jej zaraz z niej ''wyskoczą'' robaki albo jakieś inne spławiki.
JAKA TO

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Nie ogarniam
Dobrze, że mój TŻ należy do tych 10%, o których mówiła miss kitch
Uff

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-02-06 o 17:49
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:56   #2014
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
JAKA TO
Załącznik. Mnie się bardzo podoba

Przepraszam za literówkę przy Twoim nick'u w moim poprednim poście.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg shopper.jpg (15,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-02-06, 18:02   #2015
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik. Mnie się bardzo podoba

Przepraszam za literówkę przy Twoim nick'u w moim poprednim poście.
Hmmmm.............. no cóż ani mnie grzeje ani ziębi, szału ni ma

Ach Ty niedobra! Jak mogłaś!
Stary 2012-02-06, 18:07   #2016
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczak na patelnię, do tego mrożonka i taaaadaaaam co za danie!!! Oryginalne i niespotykane. Koniecznie to trzeba było obcykać z każdej strony Ale zaraz zaraz! To nie koniec skomplikowanej operacji! Do tego jeszcze RYŻ i SOS CZOSNKOWY, który Nattalie zrobiła z UWAGA czosnku, majonezu i śmietany

Czy to nowa moda żeby między posty wplatać przepisy przez duże PE ??

Moim zdaniem troszkę przesadzasz tutaj. To takie szukanie czegokolwiek na siłę,aby wbić szpilkę.Dziewczyna napisała,że to jest jej ulubione danie i wrzuciła tylko 6 zdjęć(a nie 26 czy 36).To jej blog,może sobie tam zamieszczać co chce,nawet taki mało skomplikowany przepis na swoją ukochaną potrawę.Cóż,nie każdy lubi dania 20 składnikowe,w tym między innymi ja.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:15   #2017
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Ach Ty niedobra! Jak mogłaś!
No właśnie nie wiem jak to się stało

Rozwalają mnie ceny na polskich targach Chciałam kupić TŻ'owi zwykłe, najzwyklejsze, czarne, cienkie rękawiczki i myślałam, że ich cena będzię się wahać w granicach 2-5 zł, a okazało się, że były po 8 zł... pffff! To już w sieciówkach są po 10zł.
Stary 2012-02-06, 18:23   #2018
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Najbardziej rozwaliło mnie zdjęcie w nagłówku:
Pulchna kobieta urody góralskiej, w niby modnych ubraniach, z wielkim, tłustym czymś w ręce, ciesząca się z tego, jak się opycha. Nie namawia do zdrowego stylu życia, bo przecież pulchniejsze kobiety też mogą modnie wyglądać. Na tym zdjęciu wygląda jakby była zdesperowana i za żadne skarby świata nie chciała zrezygnować ze swojego nałogu, a mianowicie obżarstwa.
Klimat zdjęcia niczym z TVN Style.

Rozumiecie o co mi chodzi? I też nie chodzi o to, że myślę, że ona jest gruba - bo nie jest - ale na tym zdjęciu wyszła jak taka... baba
Mnie też dziwi to ciasteczko na zdjęciu w nagłówku - tymbardziej, że w najnowszych postach namawia do zdrowej diety!

http://fashion-and-chocolate.blogspo...special-i.html

Zjadłabym sobie tę pierwszą sałatkę z kurczakiem

A poza tym przejrzałam jej posty i wydaje mi się, że nie jest już tą samą kobietą co zdjęciu z nagłówka, znacznie schudła
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:25   #2019
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mojego faceta tez takie rzeczy się podobają i mam problem z wyperswadowaniem mu że nie mam ochoty świecić sutkami czy innymi kształtami. Znaczy ubieram się jak chce i jak mi się podoba ale co 3 sekundy słyszę "dlaczego się tak nie ubierasz" i pokazuje mi jakąś lafirynde na ulicy I naprawdę nie jest w stanie zrozumieć że moim celem życiowym nie jest chmara facetów którzy ślinią się na mój widok.
Na Twoim miejscu przy jakimś wyjściu gdzieś ubrałabym się na przysłowiową lafiryndę, Twojemu Tż kopara by opadła na widok tabunu wielbicieli śliniących się na Twój widok i z pewnością już nigdy by nie poprosił i głupio się nie pytał dlaczego tak się nie ubierasz
Stary 2012-02-06, 18:51   #2020
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, szkoda tylko, że większość takich facetów za grosz nie ma wyczucia, gustu czy dobrego smaku. Oby suty było widać i wystarczy. Nieważne, że wieś tańczy i śpiewa. Masakra

Na innym forum, gdzie właśnie 95% to mężczyźni ośmieliłam się w wątku o kobietach skrytykować legginsy noszone jako spodnie. Wyobrażacie sobie, jaka była reakcja? "Jak to legginsy to nie spodnie, to tak jakbyś powiedziała, że stringi to nie majtki!" Bezbłędna logika

Edytowane przez Solciuchna
Czas edycji: 2012-02-06 o 18:53
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:56   #2021
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Odniosłam dokładnie takie samo wrażenie. Jest nawet obszerna zakładka "współpraca".
Z jednej strony narzekanie, że jak one mogą się tak narzucać firmom, a z drugiej sama byś tak chciała
mam podobne odczucia
zresztą, to zdanie jest dość ciekawe
Cytat:
jestem szafiarką i często zakładam coś tylko jeden raz.

Chocarome, nie chcę się dowalać czy coś, ale co to własciwie znaczy -że kupujesz daną rzecz, robisz zdjęcia na bloga i pozbywasz się ciucha? bo to trochę kłóci się z powtarzaną tu formułką blogowania z pasji.

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Co to za sklep romwe? Bo nigdy o nim nie słyszałam, ale coraz częściej na faszjon blożkach mozna zobaczyć reklamę tegoż cudownego sklepu
coraz częściej? na każdym kroku

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
no właśnie - jeśli jej pomogą styliści z głową to moze to być naprawdę dobra rzecz dla dziewczyn plus size oby, bo jak rzeczywiście będzie latać w obcisłych skórach to sorry...
ja będę zaglądać z ciekawości

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A jak na prawdziwą fashionistkę, koleżanka z klasy kiedyś w swoich kopytach (tak na nią mówie, bo zawsze przychodzi w śmiesznych obcasach, które robią jej z nóg kopyta ) wywaliła się na schodach ale torbę na zgięciu ramienia ciągle trzymała w górze Tak jakoś teraz mi się to przypomniało.
lol, wyobraziłam sobie tę sytuację

Cytat:

Sory, odnośnik współpraca jest teraz wszedzie! Tylko w niektórych (rzadkich) przypadkach nie ma takiego czegoś. A jak widze nowo założone blogi, jeden post ale jest zakładka Współpraca.
prawda jest taka, że blogerki same wysyłają maile do firm z prośbami o współpracę, np. mam w rodzinie allegrowego sprzedawcę, blogerki piszą do niego z propozycjami współpracy,
qrde, jeszcze na to nie wpadłam, muszę jak najszybciej zrobic baner o współpracy

Cytat:
Napisane przez weronika7 Pokaż wiadomość
Padłam

A blog bastamb rzeczywiście bardzo pozytywnie Fajnie, że znajdują się takie osoby
lubię tę babkę

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Też tak myślę, ktoś kto ma dobrą podróbę, zainwestuje 50zł w rachunek, 20zł w siatkę i zarobi parę stów na "oryginale".
Tak samo widziałam na allegro metki poodpruwane od ciuchów, jak ktoś chce to może doszyć Zarę do swojego swetra z targu i od razu warty 10x tyle.
dobre podsumowanie modowych zapędów, jak ludzie patrzą na metkę, nie na ciuchy.

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
WTF? Taką urodę może mieć każda w za ciasnych gaciach podciągniętych pod samo gardło
Wy to potraficie poprawić humor!

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było więc odpisuję na zaległości

No w sumie, może nie od tego jest ten wątek, ale sam temat jest dla mnie niezmiernie ciekawy

Z rozwalaczy - trampki-kopytka :
http://www.asos.com/Ash/Ash-Bowie-We...t=-1&clr=Black

http://www.asos.com/search/ash-wedge...ggestUsed=true
może jestem dziwna, ale dla mnie fajne

Cytat:

Rozwalają mnie ceny na polskich targach Chciałam kupić TŻ'owi zwykłe, najzwyklejsze, czarne, cienkie rękawiczki i myślałam, że ich cena będzię się wahać w granicach 2-5 zł, a okazało się, że były po 8 zł... pffff! To już w sieciówkach są po 10zł.
ostatnio mój tż odkrył, że rękawiczki (przynajmniej męskie), dla wszystkich sieciówek robi ta sama firma,
byliśmy u siebie w centrum w niemal wszystkich sieciówkach, przy okazji tż miał radochę odkrywając, że wszędzie jest ta sama firma, tylko inna cena
może na targu też mają to samo

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:10   #2022
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
mam podobne odczucia
Chocarome, nie chcę się dowalać czy coś, ale co to własciwie znaczy -że kupujesz daną rzecz, robisz zdjęcia na bloga i pozbywasz się ciucha? bo to trochę kłóci się z powtarzaną tu formułką blogowania z pasji.
Nie wiedziałam tego zdania, a śledziłam wszystkie wypowiedzi Chacarome, bo zauważyłam ze tak ogólnie pisze o komercyjnych blogach a sama takiego posiada
Stary 2012-02-06, 19:17   #2023
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
ostatnio mój tż odkrył, że rękawiczki (przynajmniej męskie), dla wszystkich sieciówek robi ta sama firma,
byliśmy u siebie w centrum w niemal wszystkich sieciówkach, przy okazji tż miał radochę odkrywając, że wszędzie jest ta sama firma, tylko inna cena
może na targu też mają to samo
omg

Na pewno na targu mają to samo, co w Fimce. Widziałam na ich spodniach tego samego producenta.
Stary 2012-02-06, 19:25   #2024
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiedziałam tego zdania, a śledziłam wszystkie wypowiedzi Chacarome, bo zauważyłam ze tak ogólnie pisze o komercyjnych blogach a sama takiego posiada

Wytłumaczyłam już dlaczego posiadam na blogu bannery. Samo ich posiadanie nie świadczy chyba o komercyjności bloga?
Zniżki są dla mnie miłym bonusem do blogowania, to tyle w tym temacie

To tak samo jakby mówić, że nauczyciele zostają nauczycielami tylko po to, żeby korzystać z tzw. "wakacji pod gruszą", niezależnie od tego czy czują powołanie do zawodu, czy nie Wiem, marne porównanie, ale chciałam jak najkrócej zobrazować o co mi chodzi.

A tak na marginesie - owszem, piszę o komercyjnych blogach.. Ale nie komentuję ich przecież wyłącznie negatywnie! Wręcz przeciwnie, najczęściej mam na ich temat stosunkowo pozytywne odczucia
Oprócz sprawy z kupowaniem fanów i wywyższaniem się, nie zarzucam bloggerkom chęci odniesienia sukcesu w e-biznesie! Absolutnie nie

Cytat:
mam podobne odczucia
Nie, nie pozbywam się swoich ciuchów Kilka pojedynczych, kupionych bez przymierzenia bądź w internecie rzeczy, których krój/kolor/nadruk bardzo mi się spodobał, jednak okazały się później za małe/za duże próbowałam sprzedać, ale nie praktykuję tego na dłuższą metę.
Bez bicia przyznaję się, że często w nieprzemyślany sposób kupuję rzeczy, które później okazują się mało użyteczne - tak jak np. spódnica z cekinów, czy cekinowe spodenki.
Dlatego napisałam, że często zakładam daną rzecz tylko raz. Jednak wszystkie te rzeczy leżą później u mnie w szafie i czekają na nietypową okazję, w której mogłabym je założyć
Tak jest np. z kopertówkami - mam ich pełno, jednak do teatru, na gale lub koncerty chodzę stosunkowo rzadko, więc aby je wszystkie wykorzystać po kilka razy musiałabym codziennie wieczorem gdzieś wychodzić, a przy nadmiarze pracy i nauki jest to niestety niemożliwe

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-06 o 19:37
Stary 2012-02-06, 19:26   #2025
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veloute Pokaż wiadomość
Co do pończoch... Nie trzeba daleko szukać https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=591439 koleżanki dywagują nad zakupieniem rajstop imitujących pończochy i odpowiednich spódniczek żeby było widać "wzorek"
padłam
Pozwolę sobie stanąć w obronie tychże rajstopek. Mi się akurat ten pomysł z imitacją podoba i cały bajer polega chyba na tym, by było widać wzorek. Problemu ze spódniczką raczej mieć nie będę, bo nie mam dłuższych niż za kolano (ani też krótszych niż do połowy uda). Osobiście pończoch nie noszę, a gdybym nosiła, to na pewno bym ich nie eksponowała - aż mam ciary na samą myśl o takim zjawisku. Ale w tym wypadku widać gołym okiem, że to imitacja dająca jedynie "efekt pończoch" Oczywiście nie muszę chyba dodawać, że trzeba też wiedzieć, na jakie okazje coś takiego założyć - do kościoła na pewno bym w nich nie biegała, w obecne mrozy też raczej nie .

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:28   #2026
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie stanąć w obronie tychże rajstopek. Mi się akurat ten pomysł z imitacją podoba i cały bajer polega chyba na tym, by było widać wzorek. Problemu ze spódniczką raczej mieć nie będę, bo nie mam dłuższych niż za kolano (ani też krótszych niż do połowy uda). Osobiście pończoch nie noszę, a gdybym nosiła, to na pewno bym ich nie eksponowała - aż mam ciary na samą myśl o takim zjawisku. Ale w tym wypadku widać gołym okiem, że to imitacja dająca jedynie "efekt pończoch" Oczywiście nie muszę chyba dodawać, że trzeba też wiedzieć, na jakie okazje coś takiego założyć - do kościoła na pewno bym w nich nie biegała, w obecne mrozy też raczej nie .
Ja noszę, ale też mam "ciary". Po co robić coś takiego

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:38   #2027
RiverOfDirt
Rozeznanie

Maqda - chodzi Ci o wywalanie pończoch na wierzch? Też nie wiem po co, domyślam się jednie, że chodzi o to by być sexi-flexi i te sprawy. Pierwsze, co mi staje przed oczami na hasło "pończochy na wierzchu", to Taylor Momsen... Bleh.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-03-24-13-37-44-1-taylor-momsen.jpg (41,3 KB, 289 załadowań)

Stary 2012-02-06, 19:41   #2028
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie jest ładny.Po prostu nie podoba mi się ten fason.
Mi sam shopper też się średnio podoba, ale naprawdę ciężko jest dostać prostą, sztywną torbę o ciekawym fasonie bez sprzączek, falbanek, zapięć, zameczków, łańcuszków. Echhh...

Cytat:

Co racja to racja - ja teraz kupuję tylko w sieciówkach i lumpeksach. Jak idę do jakiegoś innego sklepu, osiedlowego czy na przysłowiowy bazarek to od razu widzę ceny z kosmosu za bylę szmatę która już na wieszaku wygląda delikatnie mówiąc nieciekawie.

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Heh, szkoda tylko, że większość takich facetów za grosz nie ma wyczucia, gustu czy dobrego smaku. Oby suty było widać i wystarczy. Nieważne, że wieś tańczy i śpiewa. Masakra

Na innym forum, gdzie właśnie 95% to mężczyźni ośmieliłam się w wątku o kobietach skrytykować legginsy noszone jako spodnie. Wyobrażacie sobie, jaka była reakcja? "Jak to legginsy to nie spodnie, to tak jakbyś powiedziała, że stringi to nie majtki!" Bezbłędna logika
To jest niestety wydaje mi się różnica nie do przeskoczenia - jakby facet miał możliwość ubrania się w jakiś sposób który gwarantuje mu powodzenie u płci przeciwnej i gwarancję "zaruchania" (mówiąc nieładnie) nie zastanawiałby się minuty. I dla faceta zrozumieć że rezygnujesz z tego na rzecz jakiegoś dobrego samopoczucia że tobie się twój ubiór podoba jest po prostu nie do pomyślenia
Cytat:
Pozwolę sobie stanąć w obronie tychże rajstopek. Mi się akurat ten pomysł z imitacją podoba i cały bajer polega chyba na tym, by było widać wzorek.
To jest jedna z tych rzeczy pt. "Kwestia gustu". Ja sama bym takich nie założyła, ale czasami wyglądają fajnie. Ale pończoch ogólnie nie noszę, mijają się dla mnie z celem
Stary 2012-02-06, 19:42   #2029
chocarome
Raczkowanie

Cytat:
Maqda - chodzi Ci o wywalanie pończoch na wierzch? Też nie wiem po co, domyślam się jednie, że chodzi o to by być sexi-flexi i te sprawy. Pierwsze, co mi staje przed oczami na hasło "pończochy na wierzchu", to Taylor Momsen... Bleh.

Do Taylor taki styl pasuje, w połączeniu z jej blond włosami i szczupłą sylwetką takie eksperymenty modowe wyglądają czasami całkiem ciekawie.. Gorzej jest z dziewczynami, które noszą rozmiar >40 i wydaje im się, że jeśli założą pończochy odejmą sobie 5-10 kg.
Ostatnio widziałam kilka takich przypadków. Wzorzystka sukienka + pończochy to zestaw, który na mało kim wygląda niestety dobrze... :<

Edytowane przez chocarome
Czas edycji: 2012-02-06 o 19:43
Stary 2012-02-06, 19:46   #2030
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Do Taylor taki styl pasuje, w połączeniu z jej blond włosami i szczupłą sylwetką takie eksperymenty modowe wyglądają czasami całkiem ciekawie.. Gorzej jest z dziewczynami, które noszą rozmiar >40 i wydaje im się, że jeśli założą pończochy odejmą sobie 5-10 kg.
Ostatnio widziałam kilka takich przypadków. Wzorzystka sukienka + pończochy to zestaw, który na mało kim wygląda niestety dobrze... :<
Eee bo? Bzdura według mnie, ale kto co lubi

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
To jest jedna z tych rzeczy pt. "Kwestia gustu". Ja sama bym takich nie założyła, ale czasami wyglądają fajnie. Ale pończoch ogólnie nie noszę, mijają się dla mnie z celem
O, a mogę z ciekawości spytać dlaczego? Bo ja akurat z tych, co wolą pończochy od rajstop
Stary 2012-02-06, 19:52   #2031
RiverOfDirt
Rozeznanie

True, Taylor jest osobą publiczną, celebrytką, więc takim to można trochę więcej wybaczyć jeśli chodzi o styl (po ekscesach modowych Lady Gagi mało co dziwi ). Gorzej, gdy ktoś w swoim zapatrzeniu na idolkę próbuje nieudolnie (podkreślam: nieudolnie) przenosić to na, załóżmy, polskie ulice. Zresztą nie chcę z góry wydawać osądów, wszystko zależy od stylizacji, sytuacji itp.
A co do pończoch samych w sobie, to nie noszę, bo mi spadają. a z pasem mi się nie chce kombinować, szybciej założę rajty. No ale może kiedyś mnie najdzie na wypróbowanie.

Stary 2012-02-06, 19:53   #2032
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
To już Twój kolejny post dość niefajnie gloryfikujący chude sylwetki. Pończochy na wierzchu to szczyt wiochy, niezależnie od rozmiaru. Jak pończochy są ukryte pod spódnicą/sukienką/spodniami czy są używane w sypialni to rozmiar nie jest ważny, w końcu kobiety >40 też chcą się czasem poczuć seksownie

A Taylor z tymi włosami, kozakami po tyłek, dekoltami i pończochami wygląda coraz bardziej jak nastoletnia prostytutka - co w tym ciekawego? Wprawdzie jest celebrytką i taki jej jej wizerunek, ale bulwersuje mnie tak samo jak odziana w lateksy Grycanka...

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2012-02-06 o 19:55
Stary 2012-02-06, 20:00   #2033
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ze cała wypowiedz dotyczy zestawu krociutka kiecka i wystajace ponczochy...?
Stary 2012-02-06, 20:04   #2034
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem troszkę przesadzasz tutaj. To takie szukanie czegokolwiek na siłę,aby wbić szpilkę.Dziewczyna napisała,że to jest jej ulubione danie i wrzuciła tylko 6 zdjęć(a nie 26 czy 36).To jej blog,może sobie tam zamieszczać co chce,nawet taki mało skomplikowany przepis na swoją ukochaną potrawę.Cóż,nie każdy lubi dania 20 składnikowe,w tym między innymi ja.
Nie chciałam wbijać żadnej szpilki - toż piszę tutaj a nie na blogu
Jej blog i może zamieszczać co jej się podoba a moja opinia i mogę ją wyrazić. To mnie rozwaliło, moda na przepisiki od 7 boleści mnie rozwala I tyle

I też nie lubię dań 20 składnikowych... jak mi ktoś zrobi to zjem
Stary 2012-02-06, 20:06   #2035
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
ale skąd wiadomo, że zakładają je z taką własnie myślą
może zwyczajnie chcą wypróbować na sobie ten trend, może wręcz podkreślić swoją kobiecość ? przecież mogą czuć się dobrze ze swoim ciałem.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:07   #2036
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1291996722
http://blog.blackmilkclothing.com/.a...7677970c-500wi
http://images2.chictopia.com/photos/...ntage-_400.jpg
Mnie taki widok zdecydowanie rozwala, niezależnie czy na dziewczynie XXXS czy XXXL

Już kiedyś w tym temacie wspominałam o koleżance, która była po prostu OBURZONA, że dostała od dyrektora szkoły naganę z powodu ubrania samonośnych pończoch do krótkich spodenek i szpilek DO SZKOŁY. Do tego uznała, że to ogranicza jej wolność i prawa i ogólnie to wyglądanie sexy nie jest żadnym przewinieniem
Stary 2012-02-06, 20:27   #2037
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
http://lookbook.nu/files/looks/large...jpg?1291996722
http://blog.blackmilkclothing.com/.a...7677970c-500wi
http://images2.chictopia.com/photos/...ntage-_400.jpg
Mnie taki widok zdecydowanie rozwala, niezależnie czy na dziewczynie XXXS czy XXXL

Już kiedyś w tym temacie wspominałam o koleżance, która była po prostu OBURZONA, że dostała od dyrektora szkoły naganę z powodu ubrania samonośnych pończoch do krótkich spodenek i szpilek DO SZKOŁY. Do tego uznała, że to ogranicza jej wolność i prawa i ogólnie to wyglądanie sexy nie jest żadnym przewinieniem
Rozumiem pończochy do sypialni lub założone tak, by nie było ich widać, ale na wierchu są obrzydliwe
Ja kupiłam pończochy dawno temu, nałożyłam raz i już więcej nie, bo mam uraz: Chciałam być seksi-fleksi dla TŻ, a gdy on TO zobaczył, powiedział, że nie lubi takich udziwnień. Zawstydziłam się i odechciało mi się bara-bara
Stary 2012-02-06, 20:36   #2038
lannya
Raczkowanie

Cytat:
Jak dla mnie, niejedna kobieta w rozmiarze 40, jest bardziej pociągająca niż wychwalane 36 i wątpię, żeby ubierała pończochy z zamiarem wyszczuplenia się
lannya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:54   #2039
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez lannya Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, niejedna kobieta w rozmiarze 40, jest bardziej pociągająca niż wychwalane 36 i wątpię, żeby ubierała pończochy z zamiarem wyszczuplenia się
A to dowód ^^
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45293a1d0021bd794e3b2635.jpg (43,0 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 90e85cc9000be9074e3b25f9.jpg (49,0 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c2de5957001a721c4e3b263b.jpg (41,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 723085ab001bbbe54e3b2609.jpg (40,1 KB, 134 załadowań)
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:56   #2040
WhiteCherry
Zakorzenienie

pończochy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lol.jpg (105,3 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szulc.jpg (47,6 KB, 224 załadowań)

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości