|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała no to
![]() ![]() klask i: za wieścia zęba to współczuję, ja wiem,że zęby w ciązy można leczyć nawet ze znieczuleniem , ale najlepiej gina zapytać ,no i znaleźć dentystę co się podejmie...to znieczulenia są miejscowe , więc wg mnie nie powinno to być przeszkodą, szczególnie w tak wysokiej ciązy ![]() Ktg mam pierwsze w środę, równy koniec 36 tygodnia i pewnie będę chodzić co trzy dni, tak miałam poprzednio, a może teraz rzadziej, ...wszystko obgadam z lekarzem, bo jeszcze musimy obgadać kwestię do kiedy czekamy z tym moim dzidziolkiem ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
zaraz moj ops obskoczę w necie i się dowiem jakie dokumenty do becikowego są potrzebne i będzie wszystko jasne sprawdziłam u mnie trzeba zaświadczenie od lekarza o tym ,że się było pod opieką itd. i wypełnić wniosek i już, czyli żadnych pitów itd. co świadczy o tym ,że na dzień dzisiejszy stan portfela nie ma jeszcze znaczenia ....
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-06 o 15:58 |
|
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze ktg nie miałam
mała super ze po wizycie wszystko ok
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam KTG już 2 razy - w 27 i 31 tygodniu. Teraz od 35 tygodnia będę mieć co wizytę.
Fajnie Mała, że wszystko dobrze
|
|
|
|
#846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hihiSuper ze szyjka w badaniu gin w porzadku! Mysle, ze gdyby bylo cos nie tak w badaniu na fotelu, to lekarz by zmierzyl ja w usg. Co do zabka, mozna znieczulenie, ja leczylam w znieczuleniu w ciazy. A co do zdjecia, no musze sie zmobilizowac i zrobic fotke ![]() Jak wrzuce dam znac Ja Ktg nie mam robionego, jedynie sluchamy serduszka maluszka. konia hihihi malowanie to nie sprzatanie A farbowac sie bede na polsiedzaco
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-06 o 16:54 |
||||
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w czwartek wykorzystalam mame do moich odrostow - wygladalam juz okrutnie Znowu nie umiem sie ruszac biodra dokazuja konkretnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kiedy będę miała pierwsze KTG
![]() Póki co lekarz powiedział, że nie ma potrzeby, ale pewnie blizej daty porodu. W piątek mam wizytę, wypytam go o te zaświadczenia do becikowego przy okazji.
|
#849 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zawsze chciałam tam mieszkać. Podobną zasada kierowalismy się kupujac teraz mieszkanie..kredyt to jedno,ale perspektywa,ze nie ładuje komus do kieszeni i w kazdej chwili moze mi sie kazac wyprowadzic to drugie. Co nie zmienia faktu,ze perspektywa splacania duzej kwoty przez kolejne 25 lat nie nastraja mnie optymistycznie,ale...no coz..za gotowke raczej nie ma opcji![]() Cytat:
ja tez musze w koncu zaczać googlac, bo na wyjscie do sklepu mi sie nie spieszy .Jak lozeczko po zlozeniu, zadowolona?Cytat:
zrobie jeszcze update jak przykleimy naklejki w przyszly weekend..bedzie zwierzakowo![]() Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
dzieciątko rosnie!!Co do KTG ja nie miałam ani razu jeszcze,lekarz stwierdzil, że nie ma takiej potrzeby poki co... Ja jednak wybrałabym sie do dentysty ..i uporzadkowalam ząbkowy temat. A teraz małe kuszenie;] polecam: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/desery/b...a/przepis.html kuraka mozna zastąpic indykiem bardzo szybkie i naprawde pyyyyycha ..ciasto tez bardzo łatwe i dobre
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
no to pojadłam
lody cassate ( ulubione do deserow) , bita śmietana i sos czekoladowy Mała Biedronka mi podjadła trochę , ale taka była porcja,że i matka się nasyciła
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skusiłam się na serniczek
![]() Dziś przekonałam mamę, że trzeba upiec biszkopta z kremem budyniowym na dniach (taką mam chęć na domowe ciasto z kremem, że byłam gotowa za takie zabić ).Ale mąż poratował sernikiem (to nie to samo, ale tez dobre).
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zaczyna się wieczór
Bo wy znowu o jedzonku hahaha
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
haha
co racja to racja ja bym zjadla tez dobrego ciacha.... ale nie mam ani ciacha ani skladnikow wiec musze zadowolic sie Monte lub Froop'em wow juz prawie 18 a u nas jeszcze jasno - tzn dopiero zaczyna sie ciemnic wiosna coraz blizej
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaświadczenie do becikowego trzeba wziąć od ginekologa przed porodem??
I jeszcze mam takie pytanie która maść jest lepsza bepanthen czy malatan ( nie wiem czy dobrze napisałam te nazwy) ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
ale również jabłecznik z kruszonką i jakieś z kremem również ![]() W środę chyba będzie ciacho
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do ciacha - po co czekać do środy? |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś kolacja zaplanowana, deser zjedzony na jutro też mam wszystko zaplanowane i miejsca na ciacho nie ma więc w środę :Pniestety ja staram się patrzeć na to co jem - czyli głównie na słodkie |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zauwazylam, ze nie tylko ja nie mam dzis weny do pisania... ![]() Zia piekny rozek, masz talenta ![]() Karolca fajny wozeczek, rzeczywiscie zadbany Mala super ze wizyta sie udala, szkoda ze zabek splatal figla, ale moze lepiej nie czekac z nim na "po porodzie"... Gosia to u was prawdziwa zima byla... I fajne kobitki, wszystkie do siebie podobne jak dwie krople wody ![]() Mravka fajne mieszkanko, super kolorki i piekne mebelki dla malego Co do KTG mi polozna powiedziala, ze zanim nie pojade rodzic do szpitala, to zadnego miec nie bede.... A i zapomnialam wam powiedziec, ze jesli zaczne rodzic to mam najpierw wziac odprezajaca kapiel i zazyc paracetamol, dopiero jak 1-2 tabletki nie dadza rady to jechac do szpitala... ciekawe co...? Nie bralam zadnych tabletek przez cala ciaze to i teraz nie bede. Nie wiem co to ma byc, mam sie wzbraniac przed porodem czy co... szok
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
To my z mezem otworzylismy wczoraj ciacho ktore maz dostal z pracy...włoskie
panettone. Pychota
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie maleńka jest nadal dziewczynką i ma się dobrze. Waży już 2113g i odpowiada wymiarami 34tc czyli tylko 3 dni w przód
Strasznie się wierciła. Położona jest bardzo nisko główką w dół i nie dziwne czemu ją tak nisko czułam bo ciut nad spojeniem łonowym tylko :P Na moim prawym boku oczywiście sobie upodobała położenie i kolanami tak jak zresztą czułam jest jakoś po lewej stronie. Brzuszek się tak ruszał gin mówiła, że tak jak by oddychała brzuszkiem A ja mam już 74 kg już prawie 15 na plusie Za 2 tyg mam kolejną wizytę będę miała pobierany wymaz w kierunku paciorkowców ( w I ciąży nie miałam tego badania) a teraz muszę zrobić wyniki z próbami wątrobowymi Tak poza tym wszystko ok ciśnienie też mam jak należy :P A no i Karolca rację miałaś, bo oni by nie potrzebnie ten nowy akumulator kupili. Wszystko jest prawdopodobnie winą rozrusznika ( oby ) albo czujników tylko tego bym nie chciała bo to już o wiele droższa sprawa. Dobrze, że mam blisko mamę co mnie na tą wizytę zdążyła podrzucić
|
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
niezbyt często się udzielam ale tylko ze względu na to że u TŻta nie mam internetu Jestem dzisiaj u mamy na odwiedzinach, poprała mi i wyprasowała rzeczy dla synka, jest tego multum.. Lepiej się z nią dogaduje niż wcześniej.. ale to już pisałam.. Często łapią mnie skurcze (w sumie nie wiem czy to skurcze czy tylko zwykły ból brzucha) ale boli jak na okres.. i to dość mocno, teraz wizyta 17 lutego więc nie mogę się doczekać, będę rozmawiać o porodzie z lekarzem Mały szaleje jak wariat wczoraj kopnął swojego chrzestnego =p aż odskoczył he he Ogólnie wszystko się dobrze układa, staram się was nadrabiać jak mogę :p ale jest tego tyle że nie wyrabiam )
|
|
|
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Dziś poprasowałam kolejną stertę ubranek dzidziusia i jestem z siebie bardzo dumna! ![]() Na obiadek dostaliśmy wczoraj gołąbki zrobione przez babcię TŻ-ta także nie musiałam gotować...na jutro też zostało ![]() Teraz odpoczywam Wow, no to dawaj znać jak się rozwinie sytuacja...masz tylko twardnienia czy też ból jak na @?
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie do doświadczonych mamusiek. Jak to jest z czopem śluzowym? Kiedy Wam odszedł? Można go przeoczyć? Bo ja znam wersje że może odejść 2 tyg. przed terminem albo dosłownie kilka godzin przed porodem. |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem głodna... a ząb dokucza...reaguje na zimne, ciepłe i na każdy dotyk!!!
![]() Wrrr.... więc gryźć nie dam rady a po za tym nie chcę do bardziej połamać...rozkruszyć... Może ugotuję sobie kaszkę manną... chociaż o tej porze??? Cytat:
i powiem CI że jestem podekscytowana Twoim odstawianiem...hehe z niecierpliwością czekam na relację...ale dziś tylko zmniejszyłaś o połowę dawkę tak?? Jutro więc może dziać się więcej...Trzymajcie si w dwupaku ![]() PS: Ja ostatnio przez godzinę miałam co 5 a potem co 3 min...i przeszło po prysznicu i dodatkowej nospie... a z czopem też znam taką wersję jak Twoja ...i chyba faktycznie tak jest!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-06 o 19:10 |
|
|
|
|
#866 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie w ten zimny dzień
![]() Cytat:
jak nie przyjdzie ten co zamówiłam(a mam jakieś przeczucia że tak to się skończy) to jedziemy do sklepu po taki sam model w tutkach są bardzo fajne wersje kolorystycznejeśli mogę to zapytam za ile go kupiliście? Cytat:
my byliśmy raptem w 4 sklepach tych naszych większych i muszę przyznać że nie wiem gdzie jeszcze u nas można było pooglądać wózki ![]() Cytat:
pani na zajęciach polecała jeszcze plastrowanie cóż to nie wiem![]() Cytat:
poprasowałam dzisiaj pieluchy i ost turę ciuszków i na sam koniec okazało się że mam jeszcze 2 bodziaki do uprania ![]() i im więcej myślę co jeszcze musimy kupić tym bardziej się w tym gubię ktg też nie miałam i narazie się nie zapowiada chyba że na nast wizycie 16 mnie pokieruje do szpitala na to badanie ale nie sądzę ![]() Ivonka już te skurcze bolesne?? nie żartuj nawet
|
||||
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Ivonka bo ja już tu się podjarałam
Ja cię jakby się rozkręciło to byśmy miały tu pierwszego dzieciaka niedługo No ja właśnie w piątek kupiłam pampki 1 w rossmanie W końcu promocję zrobili
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Noo....
a ja dziś miałam drugie 'twardnienie' ![]() Obecność wózka sprawiła, że mąż wziął sie za ogarnięcie bałaganu jaki zrobił i uświadomił sobie ze to juz blisko
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-06 o 19:51 |
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A ja mimo ze ledwie chodze i ledwie siedze nawet to poprasowalam ubrania, przynajmniej bede miala teraz spokoj na jakis czas wlasnie gotuje nam kielbaski na kolacje i tak przynudzam ...
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

klask i: za wieści
ledwie dycham, nie umiem sie schylic bo czuje ucisk w klatce piersiowej ...
nie boli ale stany zapalne są niewskazane bardzo w tym stanie, stres też! a nie lubię dentysty... do tego bez znieczulenia nie dam tknąć...
co robić
hihi

bo mężul ma urlop to z nim spędzam czas zamiast na kompie 

ale nie mam ani ciacha ani skladnikow wiec musze zadowolic sie Monte lub Froop'em 
) albo czujników tylko tego bym nie chciała bo to już o wiele droższa sprawa.
i powiem CI że jestem podekscytowana Twoim odstawianiem...hehe z niecierpliwością czekam na relację...ale dziś tylko zmniejszyłaś o połowę dawkę tak?? Jutro więc może dziać się więcej...