Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 18:20   #2311
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam, już po badaniu Przez brzuch mimo pełnego pęcherza nie było widać na tyle dobrze, by mógł pomierzyć i większośc badania była dopochwowo. od główki do pupy- 6,7 cm, przezierność karkowa 2,1mm, akcja serca 168uderz/min, ryzyko zepołu Downa1:1072, więc wszystko jest okNastępna wizyta za miesiąc.
gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
kochane a co planujecie na WALENTYNKI?
hmm, jakoś nie wydaje mi się, ze walentynki to jakis specjalny dzien... ludzie powinni byc dla siebie kochani każdego dnia a nie tylko 14 lutego...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:21   #2312
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, już po badaniu Przez brzuch mimo pełnego pęcherza nie było widać na tyle dobrze, by mógł pomierzyć i większośc badania była dopochwowo. od główki do pupy- 6,7 cm, przezierność karkowa 2,1mm, akcja serca 168uderz/min, ryzyko zepołu Downa1:1072, więc wszystko jest okNastępna wizyta za miesiąc.
Wspaniale

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Fajne zakupy Bardzo mnie kusi ta spódniczka...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:21   #2313
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No to ładnie - ja odłożyłam zakończenie studiów na za rok. Wiem, że teraz nie dam rady. Jakby mi ktoś to wcześniej powiedział, to bym nie uwierzyła.

jedna znajoma z technikum urodziła w tym samym dniu co miała obrone pracy mgr, to był dopiero strzał

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:22   #2314
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jedna znajoma z technikum urodziła w tym samym dniu co miała obrone pracy mgr, to był dopiero strzał
To chyba nawet wiem, czemu urodziła dla tej mamuśki!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:33   #2315
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Mi jakoś uciekł nastrój, nie wiem sama czemu, martwie się jak to będzie z TŻ, czy dziecko jest zdrowe
Na pewno wszystko ok. Dzidziuś zdrowy, TŻ kochający Czego chcieć więcej?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Wszystko w porządku.
Wg USG 18t+1d. Więcej napiszę później.
Wspaniale

Cytat:
W sumie nic... Ale może pójdziemy na jakąś kolacyjkę. Tylko nie 14go, bo mąż pracuje na noc akurat. Mamy zresztą zaległe powody do świętowania: dzidziuś, moje urodziny, no i jeszcze walentynki możemy dorzucić

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No i dzisiaj stwierdzam, że czas kupić nowy biustonosz, bo mi sutki wychodzą i w oczy zaglądają
Fajnie to ujęłaś

Cytat:
hmm, jakoś nie wydaje mi się, ze walentynki to jakis specjalny dzien... ludzie powinni byc dla siebie kochani każdego dnia a nie tylko 14 lutego...
Zgadzam się
Stary 2012-02-06, 18:47   #2316
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

tez czekam na ten zasiłek z zusu i cos czuje ze szybko go nie dostane
Ty to Kamilka masz przeboje z tym ZUSem

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Wszystko w porządku.
Wg USG 18t+1d. Więcej napiszę później.
No i brawo

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dziękuje Asiu, usg będe miała dopiero 3marca
Ooo jaa,to jeszcze sporo czasu. Ja najbliższe USG będe miała 29.02

Cytat:
trzymajcie kciuki zebym dowiedziala sie w srode na USG jaki dzidzius sie ukrywa w moim brzuszku
wedlug ostatniej miesiaczki wczoraj zaczelismy 17 tc
Będziemy trzymały

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Asiu miałaś przeboje.. Dobrze, że jak przywieźli drzwi to byłaś w domu, inaczej pewnie małż by je wziął. Ale i tak, zrób z nimi porządek - nie dajcie sobie wcisnąć byle czego. Szkoda, że imprezka Cie tak wymęczyła. Z tego co pamiętam, to cieszyłaś się, że na nią idziecie.
No ,bo mój mąż to taki ciapa jest w tych sprawach, on nic nie umie załatwić. On by się z nikim nie kłócił, wszystkim ulegał, mimo tego że przecież płaci za pełno wartościowy towar
Cytat:
Mój mąż będzie w tym czasie na szkoleniu , ale jak nam naprawią samochód to w piątek,albo sobotę pojedziemy do Olsztyna na jakiś film i obejrzec wózki

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
super, ze wyniki ok a z ZUSem macie przekichane...ja odpukac mam kaske z zusu w tym samym dniu co wyplate dostawalam
O to masz super, chociaż wiesz kiedy będziesz miała pieniążki

Cytat:
Ide coś wszamać a zastanowić się muszę poważnie nad tymi plackami ziemniaczanymi a musiałabym po śmietane iść a tak mi się nie chce
Ja zjadła dzisiaj całą góre placków ziemniaczanych i już nie mam na nic siły

Cytat:

Dziękuję
Fajnie, że wyniki w normie a zusem się nie martw, wypłacą prędzej czy później (a raczej później), ja dostałam przelew w piątek a na zwolnieniu jestem od 18.grudnia
Ooo weź mnie nie strasz

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Sorry, nie wiem co się dziś dzieje na wątku... jakoś nie mam ochoty siedzieć dziś na forum.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Haniu nic nowego, wszystko OK

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:53   #2317
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
No to ładnie - ja odłożyłam zakończenie studiów na za rok. Wiem, że teraz nie dam rady. Jakby mi ktoś to wcześniej powiedział, to bym nie uwierzyła.
Tez mam obawy ale jednak staram się skończyć studia w tym roku. Jakbym przełożyła to o rok to znając mnie, w ogóle bym ich nie skończyła

Cytat:
Ja się tego właśnie boję Obronę będę mieć gdzieś na początku lipca, termin na 12 i zastanawiam się co to będzie
Stary 2012-02-06, 18:53   #2318
kejtigda
Wtajemniczenie

z TŻ mi się super układa ale dopiero jutro do mnie wraca bo mu dużo dodatkowej pracy wyskoczyło i jakaś stęskniona się zrobiłam, nie wiem sama o co mi chodzi

Dziewczyny pijecie piwko bezalkoholowe może?

Ja po 16 poszłam spać i trochę przymulam bo się chyba jeszcze nie rozbudziłam Nie wiem co na te nasze pół roku zorganizować
Stary 2012-02-06, 18:55   #2319
blueberry88
Zakorzenienie

Nawet wbiłam się w kieckę - choć jest ciasnawa pod biustem - pewnie po dobrym wrażeniu ją zdejmę - choć tż pewnie nie będzie protestował
Stary 2012-02-06, 18:58   #2320
karolka110
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie Moje Kochane
wiem, że jestem mało widoczna, ale mam problemy z netem, jest taki powolny...
ale dobra wiadomość jest taka, że ponieważ są takie mrozy u nas i Małż nie chodzi do pracy, jutro ruszamy do PL, bo nie chce nam się tutaj siedzieć
nie wiem czy to możliwe, ale wczoraj późnym wieczorem poczułam jakby małe smyranie od mojej Kruszynki Małż od razu przyłożył ucho i twierdził, że słychać jak pluska, niby inaczej niż jelitka...a potem już była cisza...chociaż nie wiem, czy to możliwe by mógł to słyszeć, ale poczekam na kolejne potwierdzenie
tymczasem całuje i ściskam Was gorąco, odezwę się po powrocie <papa>
Stary 2012-02-06, 19:00   #2321
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Sorry, nie wiem co się dziś dzieje na wątku... jakoś nie mam ochoty siedzieć dziś na forum.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Nic nie szkodzi, jakoś to przeżyjemy

Ja sobie daje 2okg. na przytycie w ciąży i rok na wrócenie do stanu przed ciążą, bo pół roku chciałabym karmić może więcej a resztę zbiję na diecie i ćwiczeniach jak będe miała na tyle samozaparcia

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:02   #2322
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Tez mam obawy ale jednak staram się skończyć studia w tym roku. Jakbym przełożyła to o rok to znając mnie, w ogóle bym ich nie skończyła
No i pełen szacun. Ja zaliczam część teraz, a część potem. Stres związany ze studiami za dużo mnie kosztował zdrowia w ciąży. Różnie to bywa. U mnie już tak, że wyglądałam jak obraz nędzy i rozpaczy. Już pracowałam w zawodzie i licencjat też jest w dwóch kierunkach, więc w razie czego praca będzie, jak mi się coś przeciągnie.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Ja sobie daje 2okg. na przytycie w ciąży i rok na wrócenie do stanu przed ciążą, bo pół roku chciałabym karmić może więcej a resztę zbiję na diecie i ćwiczeniach jak będe miała na tyle samozaparcia
Ja nie mam samozaparcia, jeśli chodzi o ćwiczenia. Mam nadzieję, że nie przytyję aż tyle, żebym musiała ćwiczyć intensywnie. A jeśli będzie inaczej, to mam nadzieję, że jakoś wrócę do siebie!
Stary 2012-02-06, 19:06   #2323
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ja zjadła dzisiaj całą góre placków ziemniaczanych i już nie mam na nic siły
U mnie też były dziś placki Pycha!

Cytat:
W ciąży jeszcze nie piłam.
Stary 2012-02-06, 19:09   #2324
blueberry88
Zakorzenienie

Zmykam, zaraz mężuś powinien być. Myślę, że jeszcze się odezwę
Stary 2012-02-06, 19:09   #2325
kejtigda
Wtajemniczenie

Ja sobie daje 8kg do przytycia w ciąży i chce w 6 tyg wrócić do formy Już jestem ugadana, bo jestem leniem, z kolega co jest trenerem osobistym że ma mnie siłą wziąć w obroty i nie ma że boli i od mamy dostanę serię zabiegów jakiś na cellulit itp Marzy mi się 6tyg bo po 6 wyjeżdzam na parę dni za granicę i chcialabym już się czuć swobodnie we własnym ciele
Stary 2012-02-06, 19:30   #2326
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie daje 8kg do przytycia w ciąży i chce w 6 tyg wrócić do formy Już jestem ugadana, bo jestem leniem, z kolega co jest trenerem osobistym że ma mnie siłą wziąć w obroty i nie ma że boli i od mamy dostanę serię zabiegów jakiś na cellulit itp Marzy mi się 6tyg bo po 6 wyjeżdzam na parę dni za granicę i chcialabym już się czuć swobodnie we własnym ciele
ja tam nie myusle o takich rzeczach jak jakies upiekszanie sie po porodzie w okreslonym czasie. Chciała bym szybko wrocic do swojej wagi wiadomo ale bez przesady
Ja zakładam ze przytyje do 16 kilo. Czyli w normie. Ale jesli przytyje 20 to tez sie nic niestanie. Dla mnie dziecko jest najwazniejsze juz teraz a nie moj wyglad, a po porodzie odrazu tez nie bede jakos sie wysilała i katowała by schudnąc. Bedzie na to pora nie koniecznie od razu po.

ja juz wykapana po kolacji

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:30   #2327
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
z TŻ mi się super układa ale dopiero jutro do mnie wraca bo mu dużo dodatkowej pracy wyskoczyło i jakaś stęskniona się zrobiłam, nie wiem sama o co mi chodzi

Ja po 16 poszłam spać i trochę przymulam bo się chyba jeszcze nie rozbudziłam Nie wiem co na te nasze pół roku zorganizować
Hormonki kochana ja też się wkurzam, że taka rozmiękczona chodzę i łażę za moim ciągle się przytulać No ale cóż przejdzie nam po połogu
Piwko piłam karmelowe-pycha! Moje kochanie mi kupiło bym się nie czuła taka wyalienowana w towarzystwie jak wszyscy będą pili
Co do rocznic, to połówkowych nigdy nie obchodziłam ale przede mną też moje urodzinki z rocznicą poznania mojego tż

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie Moje Kochane
wiem, że jestem mało widoczna, ale mam problemy z netem, jest taki powolny...
tymczasem całuje i ściskam Was gorąco, odezwę się po powrocie <papa>
My też i wracaj do nas jak najczęściej

Cytat:
Ja sobie daje 8kg do przytycia w ciąży i chce w 6 tyg wrócić do formy
Ambitny plan ale może do zrealizowania-wszystko zależy od twojego ciała, bo czasem możesz się katować a i tak waga prawie stoi w miejscu- czego ci oczywiście nie życzę- zresztą sobie też nie, bo ja całe życie przyzwyczajona do szczupłości i dbania o siebie.

Zjadłam sobie chleb smażony maczany w mleku i jajku - mniam mniam a moje kochanie składa łózko, które się okazało za duże do naszej sypialni i dzięki temu 1/2 pokoju które nam zostało wygląda bardzo malutkie
No cóż nie dopilnowałam sama, to mam

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:37   #2328
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam nie myusle o takich rzeczach jak jakies upiekszanie sie po porodzie w okreslonym czasie. Chciała bym szybko wrocic do swojej wagi wiadomo ale bez przesady
Ja zakładam ze przytyje do 16 kilo. Czyli w normie. Ale jesli przytyje 20 to tez sie nic niestanie. Dla mnie dziecko jest najwazniejsze juz teraz a nie moj wyglad, a po porodzie odrazu tez nie bede jakos sie wysilała i katowała by schudnąc. Bedzie na to pora nie koniecznie od razu po.
myślę dokładnie tak samo wiadomo że każda z nas chciałaby jak najszybciej wrócić do formy ale bez przesady... moje dziecko jest dla mnie teraz najważniejsze, nie figura!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:40   #2329
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
myślę dokładnie tak samo wiadomo że każda z nas chciałaby jak najszybciej wrócić do formy ale bez przesady... moje dziecko jest dla mnie teraz najważniejsze, nie figura!
do 14 tygodnia ciązy jak chodizlam do gina a waga stała albo malała mialam na plusie wtedy tylko 1kg to az sie niepokoiłam pozniej jak okazało sie ze o 2 kg podskoczyla to jaka byłam uchachana az nie dopomyslenia bo ja zawsze dbałam o ciało i w ogole

a teraz mi to rybka.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-06, 19:43   #2330
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć gadułki

Nie byłam na wizażu przez weekend , atu tyle stron musiałam nadrobić .
Ja też już sporo rzeczy kupiłam m.in przewijak , łózeczko z wyposażeniem, większość ciuszków od 56- 80 cm, 2 kocyki. Chwilowo muszę przystopować , ale jak znajdę dobrą ofertę na wózek to pewnie też się skuszę
Zaczęłam wczoraj 20 tydzień , a brzusio zaczyna się naprawdę zaokrąglać .
Dzisiaj znowu idę na aerobik i tak sobie żyje aktywnym poniedziałkiem i czwartek , zawsze jakaś odskocznia , bo jestem na L4.
Ruchy też jak większość juz dziewczyn czuję już od około 2 tygodniu, choć powiem wam , że myślałam ze będą one częstsze .
Hmmmm... sorry ze to powiem, ale skoro jestes na L4, to nie powinnaś chodzić na takie zajęcia.... ?? Zawsze mnie to wlasnie dziwi, ze baby załatwiaja sobie zwolnienie, a nic im nie jest, bo jednak chodząc na takie zajęcia fitness trzeba być w bardzo dobrej formie i zdrowiu. Zaden lekarz nie wystawi L4 i nie da zaswiadczenia o mozliwosci cwiczen na fitnessie. Paradoks jak dla mnie.

Cytat:

ja juz wykapana po kolacji
Ja się zdołuje, jak przytyję wiecej niz 10 kg. Serio. Dla mnie wyglad na te chwile jest na tyle wazny, ze kazdy kilogram dla mnie to jakas męka. Wiem, nie powinnam tak mowic, ale zawsze dbałam o figure, trzymałam się calkiem niezle, a ciąża mi tego nie ułatwia, wrecz popsuje cały moj wysiłek... Pewnie nastawienie mi się zmieni, ale poki co...

Cytat:
Zyczyłabym sobie tego samego dla siebie !!! Ja po porodzie sama sie wezme za siebie, by w max 3 miesiace wrocic do poprzedniej figury. Nie ma opcji inaczej.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:44   #2331
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
w którym tc. bedziecie mieć połówkowe? ja w 20-21 .
ja w 22 ale tez 8 marca
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
A powiem Wam, że mi piersi wcale jakoś tak nie urosły. Ale ja zawsze miałam je duże i nie chciałbym, żeby były większe
ja zawsze marudziłam ze nie mam, pozniej przytyłam i sie pojawiły... a teraz rosna i rosna ale juz sie boje jak beda wygladaly po ciazy i karmieniu o zgrozo... juz mam pasudne rozstepy
Cytat:
No to zaczynam 17tc
Jeszcze dostaniesz takiego brzuszka że bedziesz marzyła zeby juz urodzic
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Drzwi uszkodzone w jednych pęknięta szyba, w drugich obtarcia, a ościeżnice zły rozmiar.
oj biedna z tymi remontami i zakupami ciagle masz pod gorke...
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Ależ mi się dziecię rozbrykało! już cała pokopana jestem! (dotychczas czułam pojedyncze smyrnięcia - po 2-3 dziennie, a tu nagle cała seria w ciągu kilku minut )
oj chciałabym tak czuc juz zeby byc pewna ze to bebik...
Cytat:
wczoraj spędziłam bardzo miły dzień z TZ
fajnie, taka randka w sumie ja o takich sobie przypominam jak ogladam nasze zdjecia sprzed kilku lat
Cytat:
Mi niestety moja gin nie zrobi połówkowego, bo muszę zrobić maleństu echo serca od razu i muszę iść do ginekologa-kardiologa i dr mi kazała iść w 20tygodniu Szkoda że muszę u jakiegoś obcego dr robić
ja tez jade do obcego... dlatego wolalabym usg przez brzuch... mniejszy stres

oj jeszcze mam nadrabiania a musze leciec
wyobrazcie sobie ze w koncu ugotowałam chłodnik i 3 podejscia do niego robiłam, zjdłam cały rondelek
aaa i przyszły próbki kosmetyków malutkie ale fajne:P
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:47   #2332
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się pozbyłam takich wyrzutów. Jak zaliczę jeden przedmiot na studiach, to już w ogóle poczuję luz - mam nadzieję.
Masakra z tymi dolegliwościami. Bardzo Ci współczuję . Lekarz jakoś pomaga?
.
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
A jak chorowitki się czujecie?

no mi wyszło że mam anginę ropną choć cześć objawów do mnie nie pasuje, dostałam antybiotyk, tym razem bezpieczny, tym się nie przejmuje, mam gorsze zmartwienie, krople do nosa które pozwoliła stosować laryngolog są szkodliwe w ciąży, kilka godzin już siedzę i się martwię
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:48   #2333
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
my nic, nie obchodzimy tego święta

Cytat:
No i dzisiaj stwierdzam, że czas kupić nowy biustonosz, bo mi sutki wychodzą i w oczy zaglądają Poszłabym dzisiaj nawet ale nie mam jeszcze siły na szwendanie się po sklepach Może jutro...
u mnie to samo

Cytat:

ja nie piję
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:50   #2334
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja się zdołuje, jak przytyję wiecej niz 10 kg. Serio. Dla mnie wyglad na te chwile jest na tyle wazny, ze kazdy kilogram dla mnie to jakas męka. Wiem, nie powinnam tak mowic, ale zawsze dbałam o figure, trzymałam się calkiem niezle, a ciąża mi tego nie ułatwia, wrecz popsuje cały moj wysiłek... Pewnie nastawienie mi się zmieni, ale poki co...
.
ja tez dbałam o ciało. Duzo jezdzilam rowerem w sezonie ppotrafiłam 50 km w dzien zrobic,. W zimie jezdzilam an stacjonarnym. Biegac nie moge bo miałam kontuzje kolana. , teraz niestety niemoge bow iecznie jakies problemy........... ale co mam zrobic? brakuje mi ruchu ale lekarz zabronił mi uprawiania sexu nawet i odkad zobaczyłam 2 kreski nie wspolzyłam wcale i jak i ja tak i maz poprostu czekamy na czas kiedy bedziemy mogli. A ciąza wiaze sie z przytyciem. Jak bym myslala o ciele tylko i o kilogramach to bym wiecznie była przewrazliwiona na widok brzycha i nie umiała sie cieszyc z dodatkowych cm w brzuchu

pewnei Ci sie nastawienie zmieni no chyba ze nie to juz wsumie sprawa indywidualna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-06, 19:50   #2335
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
w pełni się pod tym podpisuje
Stary 2012-02-06, 19:56   #2336
phdwao
Zakorzenienie

zjadłam 2 bułki, zaraz pęknę!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:57   #2337
kejtigda
Wtajemniczenie

Pumas ja mam tak samo z tymi kg I wychodzę z założenia szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko Do 20tyg chce jeść co mam ochotę a od 20 będę bardziej uważać tj czarne pieczywko a nie białe bułeczki, herbata bez cukru itp Mi gin powiedziała że powinno się tyć 8-12kg i większość tracić przy porodzie więc tego się trzymam Ja ważyłam 54kg w momencie zajścia a mam 180 i dbałam o wagę wiec oby się udałoChciałabym mieć tylko sexy brzuszek no ale niestety cellulit na udach już się zjawił
Stary 2012-02-06, 19:59   #2338
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hmmmm... sorry ze to powiem, ale skoro jestes na L4, to nie powinnaś chodzić na takie zajęcia.... ?? Zawsze mnie to wlasnie dziwi, ze baby załatwiaja sobie zwolnienie, a nic im nie jest, bo jednak chodząc na takie zajęcia fitness trzeba być w bardzo dobrej formie i zdrowiu. Zaden lekarz nie wystawi L4 i nie da zaswiadczenia o mozliwosci cwiczen na fitnessie. Paradoks jak dla mnie.

Zyczyłabym sobie tego samego dla siebie !!! Ja po porodzie sama sie wezme za siebie, by w max 3 miesiace wrocic do poprzedniej figury. Nie ma opcji inaczej.
No cóż to jest Twoje zdanie ok masz prawo tak mówić . Wszystko zależy gdzie się pracuje i czy jest sens narażania się na stres siedząc w pracy. W mojej sytuacji sama kierownik zaproponowała mi , aby poszłam na zwolnienie i sobie odpoczywała i cieszyła się ciążą , bo taka sytuacja się nigdy nie powtórzy...Mam umowę na czas nieokreślony i jestem dobrym pracownikiem w związku z tym mogłam sobie na to pozwolić .
A co do zwolnień to nawet pytać lekarza nie musiałam bo sam mi je proponował od początku ciąży oraz zajęcia dla kobiet w ciąży.
Też polecam Ci odpocząć

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-02-06 o 20:14
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:04   #2339
chmielinka
Zadomowienie

dopiero teraz udało mi się tutaj zajrzeć. Miałam dzisiaj jakiś pracowity dzień. Jeszcze mąż sprzedał nasz stary samochód i kupiliśmy trochę nowszy od naszej rodziny, jakoś tak dziwnie się czuję bo wiem że sprzedali nam za mniej niż chcieli i jakoś tak mi ich troche szkoda... niby mówią że to dla nas bla bla że ma nam służyć... ale jakoś tak mam wrażenie że przez nas są stratni

dziewczyny cieszę się z dzisiejszych nowiz z waszych wizyt lekarskich

ja mam swoją wizytę w czwartek czyli 12tc + 0

chciałabym was zapytać jak to jest z tymi badaniami USG bo widzę, że operujecie tutaj nazwami usg genetyczne, połówkowe.... a ja nie bardzo wiem o co chodzi? Bo chodzę do lekarza prywatnie co 3 tygodnie i za każdym razem mam robione usg 2d (taki ma sprzęt), w 9tc miałam robione już przez brzuch, ale tylko sprawdzenie czy bije serduszko i pomiar od głowy do pupy. Czy te badania usg genetyczne i połówkowe to są jakieś specjalistyczne? Nic mi o tym lekarz nie wspominał
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:06   #2340
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
No cóż to jest Twoje zdanie ok masz prawo tak mówić . Wszystko zależy gdzie się pracuje i czy jest sens narażania się na stres siedząc w pracy. W mojej sytuacji sama kierownik zaproponowała mi , aby poszłam na zwolnienie i sobie odpoczywała i cieszyła się ciążą , bo taka sytuacja się nigdy nie powtórzy...Mam umowę na czas nieokreślony i jestem dobrym pracownikiem w związku z tym mogłam sobie na to pozwolić .
A co do zwolnień to nawet pytać lekarza nie musiałam bo sam mi je proponował od początku ciąży oraz zajęcia dla kobiet w ciąży.
Też polecam Ci odpocząć sobie
L4 w ciąży nie jest do odpoczywania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości