Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 16:28   #2521
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Mamuśki pytanko - czy którejś z was dziecko miało grubą pępowinę???
My dziś skończyliśmy 4tyg a nadal pępek nie odpadł ;( od razu przy porodzie mówili mi że dłużej będzie to trwało ale nie sądziłam że aż tyle....niektórym odpadł po tyg a my się już z nim borykamy blisko miesiac...
Na dodatek w sob pediatra tak głębiej do niego zaglądała i od soboty pojawia się krew na ubranku maluszka... martwię się, ciągle na zmianę myje i wycieram spirytusem i octeniseptem i nadal mamy go....co zmiana pieluchy to przecieram pępek...

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

daj znac, jak odpisze i pozdrow ja od nas
hm..to skad wiesz, ze opadl?
oki
chodziło mi że nie zauważyłam dokładnie kiedy opadł, bo codziennie nie spr, pewnego dnia po prosu zobaczyłam że jest niżej ale nie wiedziałam czy od wtedy czy może od paru dni czy tygodnia

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mamusie hilfe
Moja Lenka dziś ma zatwardzenie Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy co mam jej podac ? Kupilam herbatke rumiankowa i z kopru, ale nie chce pić Troche jej brzuszek masowałam i rowerki robiłam. Poprutała troche ale dalej stęka
jeszcze na brzuszek ją ułóż to też pomaga podkurcz nózki i rączki i niech ćwiczy podnoszenia
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej laseczki
miałam dzisiaj wychodne aż do gina (niestety znowu cos nie tak z tymi szwami tzn blizna po nich i musze czyms smarowac i jeszcze mam infekcje dróg moczowych- no i w aptece amba fatima i stówki ni ma )ale pochodziłam po sklepach jakiś chociaz
zmiescilam sie w spodnie sprzed ciąży ale ledwo ledwo więc już się szykuje na jakies zakupy...kiedy te 7 kg sobie pójdzie?
współczuję problemów ze szwami, mi dziś jakiś odpadł

wszystkie leki są drogie a kasa płynie i płynie przy dziecku jeszcze
nie wspomnę o wodzie czy prądzie zawsze mieliśmy nadpłaty, teraz pewnie NIEDOPŁATY będą same

ja nawet nie próbuje spr spodni bo nie chcę się zdołować
chodze w getrach i tunikach plus mam jedne spodnie kupione w ciązy ale bez typowego pasa takie rurki i jest ok, na miesiąc dwa wystarczą, potem ide na fitness i ostro się biorę za spalanie nadprogranowych kg
Cytat:
i pytanko mam do mamus moja Lilka mieści się tylko w 50-52 rozmiarkach w innych pływa a to przecież nie wcześniak czy ktoś tez ma taką kruszynkę? chyba nie mam się co martwić? mała w tą środę skończy 3 tyg i nadal w tych 50 śmiga(niewiele ich mam więc jest ciężko a dostać je gdzieś to już w ogóle masakra)
dziewczynki koło 3kg z reguły w takich rozmiarkach z miesiac czy nawet więcej chodzą, nie martw się po prostu jest drobna. zaraz lada moment wskoczy na 56, ani się obejrzysz mój waży prawie 5kg więc wiesz nie ma co porównywać

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-02-06 o 16:32
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 16:50   #2522
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Renata a co sie działo z Twoją blizną??? bo ja teraz mam niby ładnie zagojone ale taka twarda jakby opuchlizna sie zrobiła,aż w kierunku pośladka,a co do infekcji dróg moczowych to co sie u ciebie dziaje?bo ja mam problem z oddaniem moczu i to też męczy
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 16:55   #2523
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry!
Jak zwykle wpadlam z Wami zjesc sniadanie, ktore tzcik przygotowal . Jak zwykle tez Potwora, ktora zamieszkala w moim brzuchu nie dala mi spac przez cala noc. Nie mam sil na tego Dzieciaka
Moze Mala zobaczyla, jaki ma sliczny kacik i chce jej sie w nim zamieszkac troche wczesniej?
Hehe Pearl coś ostatnio piszesz o swojej niespodziance jak o dziewczynce, czyżbyś coś przed nami ukrywała nie to, że nie daje Ci spać tylko przyzwyczaja mamunię coby później szoku nie doznała
Cytat:
Zoska, dzieki

Mamusie rozpakowane, jak to bylo z Waszymi brzuchami przed porodem? Wszystkim Wap opadly? Bo u mnie niby niecaly tydzien do terminu, a brzuch sterczy jak ta lala...
Zosia u mnie opadł na trzy tygodnie przed porodem
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:04   #2524
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie rozpakowane, jak to bylo z Waszymi brzuchami przed porodem? Wszystkim Wap opadly? Bo u mnie niby niecaly tydzien do terminu, a brzuch sterczy jak ta lala...
Mój mało co opadł

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja mam sporo ciuchów ze smyka i co mogę powiedzieć o nich to że zwykle bawełniaki kurczą się sporo od prania wrzuciłam 68ki pajace do prania zgodnie z instrukcją na wszywce i wyszły z prania mniejsze bo przed praniem przykładałam do dziecka i jeszcze mega wielkie się wydawały a po praniu już normalnie śmiga w nich
musze sprawdzić też ich welury bo mam kilka pajaców i jedne śpiochy
także mój Olek już w 68 włazi, łoooo matko ale wielki z niego szkrab
Oooo... dobrze wiedzieć, bo na 68 głównie dostaliśmy

Cytat:
zmiescilam sie w spodnie sprzed ciąży ale ledwo ledwo więc już się szykuje na jakies zakupy...kiedy te 7 kg sobie pójdzie?

i pytanko mam do mamus moja Lilka mieści się tylko w 50-52 rozmiarkach w innych pływa a to przecież nie wcześniak czy ktoś tez ma taką kruszynkę? chyba nie mam się co martwić? mała w tą środę skończy 3 tyg i nadal w tych 50 śmiga(niewiele ich mam więc jest ciężko a dostać je gdzieś to już w ogóle masakra)
za spodnie, ja się w żadne nie mieszczę, mimo, że jestem już na minusie jakieś 3 kg

Co do ciuszków, to mój ma 58 cm długości, a w 56 pływa w lumpku kupiłam mu troszkę 50/56, ale nadal za luźne, dzisiaj ma np. założone śpiochy 52 i są akurat
Poszukaj w lumpkach, u mnie np. ostatnio była masa takich maciupkich za grosze
_________________________ _____
Mąż wyszedł, synuś śpi, słuchamy sobie "Kołysanek-utulanek" (chciałam kupić, ale mąż mnie oświecił, że to mamy).

mały śpi już od 15:30 i uwaga uwaga - sukces: zjadł ze "złej" piersi i się najadł pierwszy raz od paru dni nie musiałam dawać po cycu innego mleka (odciągniętego/mm)
Nawet nie wiecie jaka jestem happy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:19   #2525
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
'' Plemniki-terroryści: "Dawać mi tutaj zaraz jakąś ładną komóreczkę, bo w przeciwnym razie zrobimy wam z macicy jesień średniowiecza!"
I wiertełkami po ściankach!''

Cytat:
wizyte mamy miedzy 18-20
bez zapisu, wiec nie wiem, o ktorej wejdziemy
oby nie byla za wielka
za wizyte

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mały śpi już od 15:30 i uwaga uwaga - sukces: zjadł ze "złej" piersi i się najadł pierwszy raz od paru dni nie musiałam dawać po cycu innego mleka (odciągniętego/mm)
no to super

Majka dzisiaj miała od 7 rano aż dwie 10 minutowe drzemki...
juz nie wiem co mam z nią robić...
teraz próbuje spac i niby kima, ale jak jej smoczek ucieknie to wrzask

Haniula i przypomniało mi sie jeszcze, ze mi położna mówiła, ze moge na moje zatwardzenia śliwki suszone i że mała może mieć po tym tez luźniejsza kupkę i d.upa na mnie nie podziałaly, za to na małą owszem, była taka kupa, ze szok

i chwalę się starszą-na baliku-Iga to wróżka w niebieskim kapeluszu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balik 2012.jpg (73,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg balik 2012-1.jpg (85,8 KB, 28 załadowań)
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:20   #2526
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Mój mało co opadł

Oooo... dobrze wiedzieć, bo na 68 głównie dostaliśmy

za spodnie, ja się w żadne nie mieszczę, mimo, że jestem już na minusie jakieś 3 kg

Co do ciuszków, to mój ma 58 cm długości, a w 56 pływa w lumpku kupiłam mu troszkę 50/56, ale nadal za luźne, dzisiaj ma np. założone śpiochy 52 i są akurat
Mąż wyszedł, synuś śpi, słuchamy sobie "Kołysanek-utulanek" (chciałam kupić, ale mąż mnie oświecił, że to mamy).

to super że się udało

co do ubranek to mój miał urodził się z takim samym wzrostem i w 56 się nie mieścił, nóg by nie wyprostował ale tutaj pewnie decyduje też waga bo miał prawie 4kg więc po powrocie ze szpitala pierwsze co zrobiłam to wszystkie 56 w torbę i do szafy szkoda mi tylko, bo miałam ich ciut a nic nie pochodził

Stary 2012-02-06, 17:27   #2527
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Zaraz pójdę podłogi myć , bo w sobote dałam radę tylko umyć na górze, teraz na dole pomyje. Troche tego jest, więc może jak tak pobiegam to coś się ruszy.

Ja strasznie się bałam porodu, chciałam jak najpóźniej rodzić, ale teraz już mnie to tak wkurza, że chciałabym żeby to już było. Już kit z tym, że będę stękać , jęczeć i wić się w bólach, ale chce już rodzić!
Oj pamiętam to uczucie kiedy bylam już po terminie
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A my wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie
dla Marcelka
Cytat:
ja mam sporo ciuchów ze smyka i co mogę powiedzieć o nich to że zwykle bawełniaki kurczą się sporo od prania wrzuciłam 68ki pajace do prania zgodnie z instrukcją na wszywce i wyszły z prania mniejsze bo przed praniem przykładałam do dziecka i jeszcze mega wielkie się wydawały a po praniu już normalnie śmiga w nich
musze sprawdzić też ich welury bo mam kilka pajaców i jedne śpiochy
także mój Olek już w 68 włazi, łoooo matko ale wielki z niego szkrab

A DZIŚ KOŃCZY 4 TYGODNIE O 16ej

musze do niej się odezwać
dla Alusia za jego 4 tygodnie. Duży z niego facet skoro śmiga już w 68, mój ma 1 m-c i dwa dni i ciągle 56 nosi
Cytat:
Mamusie hilfe
Moja Lenka dziś ma zatwardzenie Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy co mam jej podac ? Kupilam herbatke rumiankowa i z kopru, ale nie chce pić Troche jej brzuszek masowałam i rowerki robiłam. Poprutała troche ale dalej stęka
Haniula a posłodziłaś jej to trochę? Ja zagotowuję kubek wody z łyżeczką cukru i wypija, ale na pierwszy raz dałam niesłodzone i nie chciał
Cytat:
hej laseczki
miałam dzisiaj wychodne aż do gina (niestety znowu cos nie tak z tymi szwami tzn blizna po nich i musze czyms smarowac i jeszcze mam infekcje dróg moczowych- no i w aptece amba fatima i stówki ni ma )porodu u mnie

Renata niefajnie masz z tymi szwami. A Lilka jak przybiera na wadze? Michaś ma już ponad m-c i ubranka na 56 dopiero teraz są idealne.
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
My wczoraj robilismy Milence przyjecie z okazji 4. Urodzin. Marcelek byl grzeczniutki, nie spal tylko obserwowal gosci, pozniej usnal i nie bylo z nim problemu. Jacwypilam winiacza z kolezanka na pol i zaszumialo mi w glowie. Potem milena z kolezanka wymyslily ze beda spac razem i Mili poszla na noc do sasiadow. rano kolezanka moja je odprowadzila do przedszkola a ja ja odebralam.

Maly przeszedl w 90% na mm. Trudno. Przynajmniej maly jest najedzony i spokojny a cyca dostaje gdy sie domaga. Nad ranem go biore do lozka i karmie do 10. az wstajemy, tylko cyce zmieniam
Sto lat dla Milenki winka też bym się napiła
Cytat:
wizyte mamy miedzy 18-20
bez zapisu, wiec nie wiem, o ktorej wejdziemy
oby nie byla za wielka
Pearl za wizyte
Stary 2012-02-06, 17:41   #2528
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
czuję sie tu nie zauważalna i pomijana
no cóż napisze tylko tyle że mi położna kazała małego kąpac co 2-3 dzień i tak robiłam ale od kilku dni kąpie małego już codziennie chce mu nadać taki rytm dnia że wieczorem o danej godzinie jest zabawa potem kąpiel mleczko i spanie więc o danej godzienie codziennie wieczorem jest kąpiel i mleko

co do siusiaka dajemy go na DÓŁ niewiem jak wam ale mi położna kazała przy zmianie pieluszki troszke tą skórkę mu naciągać delikatnie

co do krostek już pisałam nieiwem czy ktos zauważył jak nei to się może cofnąć kilka postów wstecz te krostki to chyba żadnego bobaska nei omijają mi położna powiedziała bym sobie kupiła roztwór yyyyyyy niepamietam jak to sie nazywało - nadmanganian potasu??? ale ja zamiast tego zrobiłam sobie wode z mąką ziemniaczana i tym przemywałam i pomogło jak położna przyjechała n akontrole to patrzyła jak ładnei mu poschodizły to powiedziałam ze robiłam tą wodą z mąką i powiedziała że to dobrze ze domowe sposoby też są dobre
Monia powiedz mi czy ty myłaś Michasiowi tym krochmalem buźkę??

Ja tez jestem tego zdania zeby kompać codziennie, dziecko sie uczy ze kompiel, jedzonko i spanie Po za tym to jest taki relaks dla maluszka, szczególnie masaż oliwką po kąpieli

Cytat:
Mamusie hilfe
Wiem ze Monia stosowała jakieś czopki na to.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mój Michaś dostał takiej wysypki na buzi jak się mleka najadłam, znikło po tygodniu. Teraz mleka nie jem prawie wcale, a jeśli już to mieszam z wodą żeby nie było za tłuste, sytuacja z wysypką jak do tej pory się nie powtórzyła. A kiedy nie może zrobić kupki to go rozbieram, podnoszę nóżki do góry i przyciskam delikatnie w okolicach odbytu i kupka idzie jak nic
Ja jem nabiał tyle o ile. Trochę twarogu, serek topiony, żółty ser a mleka nie piję już od dwóch tyg a na początku jak urodziłam to codziennie płatki z mlekiem a wysypkę ma od ponad tygodnia.
Spróbuję Twój sposób na kupkę
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:41   #2529
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
My dziś skończyliśmy 4tyg a nadal pępek nie odpadł ;( od razu przy porodzie mówili mi że dłużej będzie to trwało ale nie sądziłam że aż tyle....niektórym odpadł po tyg a my się już z nim borykamy blisko miesiac...
Na dodatek w sob pediatra tak głębiej do niego zaglądała i od soboty pojawia się krew na ubranku maluszka... martwię się, ciągle na zmianę myje i wycieram spirytusem i octeniseptem i nadal mamy go....co zmiana pieluchy to przecieram pępek...
ja z Igulcem tak miałam... pępowina odpadła dopiero po 4 tyg...
a ta krwią nie przejmuj się, maluszka to nic nie boli, czasem tak sie zdarza....
a przecierasz tak, ze usuwasz trochę tego ciągnącego się? wtedy szybciej się goi
ja najpierw psikałam Otraniseptem i jak troche zmiękło to "grzebałam" tam dzieciową pałeczką do uszu....

Głodzilla juz śpi 15 minut....wow
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:46   #2530
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Michasiowi pępuszek odpadł po 10 dniach i też czasem troszkę krwawił, ale położna powiedziała, że to nic nieprawidłowego. Przecierałam raz dziennie po kąpieli spirytusem.

Cytat:

Ja mam jeszcze 4 kg na plusie, ale już się wbijam w spodnie sprzed
dla Tymusia i "złej" piersi
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

śliczna dziewczynka.
Stary 2012-02-06, 17:55   #2531
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Zapomniałam sie przywitać

Hejka

Mi brzuch opadł tydzień przed porodem.

Zuzia u nas pępek się trzymał 13 dni, ja myślałąm ze to długo i szukałam po różnych forach i tam mnustwo dziewczyn pisało ze ok miesiaca miały a nawet 6 tyg. Znalazłam tez taką informacje ze jak do 6 tyg nie odpadnie to wtedy do lekarza. A jeśli chodzi o krew to nam się tez sączyłą. Przy każdej zmianie pieluch ściągałam taką zakrzepniętą. A jak odpadł to też jeszcze długo krew sie pojawiała, moze od 3 dni nic już nie leci.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
ały śpi już od 15:30 i uwaga uwaga - sukces: zjadł ze "złej" piersi i się najadł pierwszy raz od paru dni nie musiałam dawać po cycu innego mleka (odciągniętego/mm)

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:

Kochana

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Co do ciuszków to Mili już na dniach będzie nosić 68 Te od 0-3 (62) ma na styk, chodzi głównie o pajace do spania i niektóre body bo takie wyjściowe 62 są dobre
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:19   #2532
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

slicznie wyglądała

Pisaliście ostatnio o kobietach które nie wiedziały ze są w ciaży.
Latam sobie po forach i właśnie znalazłam wiadomość o kobiecie która o ciązy dowiedziała się w 33 tyg bo poszła do lekarza gdyż (UWAGA!!!) w jelitach pływa jej cysta....

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-02-06 o 18:26
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:22   #2533
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze... mój mały spak śpi już 3 godziny prawie normalnie rozpiera mnie radość

A przed chwilą w końcu posprzątałam szafę z ciuchami, tzn. część bluzkowo-swetrową, bo ciążowe już odłożyłam, a nie miałam na wierzchu nic ładnego na tę porę roku
No, ale mam sporo sweterków na wierzchu chociaż jeszcze trochę i będzie można je znów pochować
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:35   #2534
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
czuję sie tu nie zauważalna i pomijana
Monia no proszę CIę dlaczego się tak czujesz?

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba zaczeły mi się wody sączyć no bo ile można popuszczać? są przezroczyste i nic nie boli na razie poczekam tż już panikuje
chyba faktycznie pełnia się zbliża

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

ja nawet nie wiem który tydzień zaczynam to przez tą wyznaczoną cesarkę :/ wiem tylko, że za tydzień o tej porze będę w szpitalu
na kiedy masz wyznaczony termin cc?
Ja też za tydzień o tym czasie będę już w szpitalu

Cytat:

Dph, gdybys dzisiaj urodzila, to Twoja Mala mialaby urodziny i imieniny tego samego dnia

A ja caly czas chcialabym zrobic Mamie prezent na urodziny i urodzic 12-go

Ciekawe, jak tam Nikotynka?
no ja bardzo chciałam żeby się dziś urodziła ale niestety imieniny będzie obchodzić później, chociaż u nas na Śląsku imienin się wogóle nie obchodzi teraz moim marzeniem jest żeby się urodziła 14 ale tylko ze względu na to że starsza córka jest też z 14

Cytat:
mój nadal bardzo wysoko i nic mi nie opadł

Cytat:
Ceść Mamusie! z gory przepraszam za pisownie, ale pisze jedna reka bo na drugiej wisi Michas (od godziny 8.00)

Tez kiedys od kogos słyszałam, ze karmi pomaga, ale to chyba jest gazowane wiec co? nie zaszkodzi
no właśnie mamy które piły karmi na laktację niech się wypowiedzą bo mi też zawsze się wydawało że gazowane napoje mogą maluszkowi zaszkodzić

Cytat:

piękna wróżka
Stary 2012-02-06, 18:43   #2535
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

a mi coś niby kłuje i skurcze przepowiadające mam ale na razie nic się nie dzieje. Zastanawiam się w tymi wodami bo jak dzisiaj wstałam rano to majtki po bokach obok wkładki miałam wilgotne.... ale przez cały dzień nic ze mnie wypływa więc to chyba nie wody... mam nadzieję. Ostatnio chwaliłam się że dawno zgagi nie miałam i się znowu jędza pojawiła a do tego dzidzia po żebrach mnie kopie jak szalona byle do środy do ostatniego egzaminu a później to już mogę rodzić
Stary 2012-02-06, 18:44   #2536
AgaMili
BAN stały

Miałam pisać posta ale mały się obudził i muszę lecieć. jak zdążę to dadam szybko zdj do klubiku
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 18:54   #2537
czubasek20
Zakorzenienie

Pisałam do MartuNiuni

Wyszła dziś ze szpitala o 14 . Miała zajrzeć na wizaż ale net jej padł. póki co nic się nie święci, czop odpadł, brzuch mnie pobolewa jak na @ ale nic się nie dzieje. Do 17 jeszcze w sumie czas, zobaczmy,y

Stary 2012-02-06, 19:06   #2538
diablica_db
Raczkowanie

zośka a jak u ciebie z wagą? przybierasz jeszcze? bo ja cały czas a ponoć 2 tyg przed porodem to sie już nie przybiera a nawet można zrzucić do 2 kg , jestem załamana we czwartek mam gina i pewnie da mi skierowanie na wywołanie. skurcze przepowiadające mam już od dawna ale nie bolesne tylko takie że brzych twardnieje. poza tym nic . wątpię że urodze do czwartku. a jak u ciebie z objawami napisz a jak ty urodzisz w najbliższym czasie to i dla mnie bedzie nadzieja tylko skąd się dowiem że cię wzieło?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:08   #2539
dph
Rozeznanie

a ja dziś rozmawiałam z koleżanką która urodziła 29.01. a termin miała na 29.02. zaczęły odchodzić jej wody w piątek a urodziła w niedzielę dosyć szybko jej poszło i z małą oprócz tego że jest wcześniakiem jest ok. I wyobraźcie sobie że urodziła w niedzielę w czwartek wyszła do domu a w piątek dostała takiego krwotoku że masakra no i szybko do szpitala i okazało się że nie wyczyścili jej dobrze niby łożyska jej nie wyczyścili bo ponoć przy wcześniakach łożyska się nie urodzi i było z nią nie ciekawie straciła dużo krwi miała transfuzję i dopiero dzisiaj wyszła ze szpitala no po prostu kocham naszą służbę zdrowia
Stary 2012-02-06, 19:24   #2540
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie hilfe
Moja za to w drugą stronę ,ma biegunki,tzn niby nie cały czas z niej leci ,ale każda kupka to praktycznie woda z jakimiś grudkami

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no właśnie mamy które piły karmi na laktację niech się wypowiedzą bo mi też zawsze się wydawało że gazowane napoje mogą maluszkowi zaszkodzić
Ja piłam wczoraj ,ale cięzko mi stwierdzić czy jakoś mi przybyło pokarmu ,bo malucha co godzina wisi na cyckach

Moja Nikolcia urodziła się z 52cm ,teraz ma 2tyg i 4dni i 56 ubranka są już przymałe ,już 2 pajace odłożyłam,a 62 ma ciut zapasu,albo są akurat

MissZuzia za 4 tyg ,masz już niemowlaczka,ja mówię jeszcze do Nikolci noworodku,bo zaraz to minie.A co do pępka to przemywasz tak ,ze gmerasz tam patyczkiem,bo położna nam pokazała ,zeby tak robić i zaczał sie szybciej goić

Wczoraj już ryczałam przy karmieniu bo tak mnie nawalały brodawki,masakra ,normalnie jak by mi igły w sutka wbijali,albo papierem ściernym pocierali.Niby mała dobrze łapie brodawkę ,więc nie wiem czemu mnie tak boli.Wysłaalm wczoraj męża o 21 po mm,ale jak już przyjechał to głodomor już nie chciał jesc ,a tak to non stop na cyckach.Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy co.Teraz karmię z nakładek i jest ciut lepiej,ale i tak mnie szczypią,mimo ,ze smaruję purelanem i bepanthenem,tyle ,ze nim nie lubię bo trzeba go zmywać,a było tak ,ze zdażyłam nałozyć i mała znowu już darła sie ,ze chce jeść.Aż wczoraj byłam już dla niej nie dobra i powiedziałam do niej czego się drzesz bo taka byłam już umęczona tym bolem.Straszne to ,ze chcesz nakarmić dziecko ,a przy tym straszni cierpisz.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:25   #2541
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

dla Alusia za jego 4 tygodnie. Duży z niego facet skoro śmiga już w 68, mój ma 1 m-c i dwa dni i ciągle 56 nosi

Cytat:
ja z Igulcem tak miałam... pępowina odpadła dopiero po 4 tyg...
a ta krwią nie przejmuj się, maluszka to nic nie boli, czasem tak sie zdarza....
a przecierasz tak, ze usuwasz trochę tego ciągnącego się? wtedy szybciej się goi
ja najpierw psikałam Otraniseptem i jak troche zmiękło to "grzebałam" tam dzieciową pałeczką do uszu....

Głodzilla juz śpi 15 minut....wow
ja tez oprocz gazikow uzywam patyczow
poki co ma tam zolte czyli ropke plus czasem ciut zakrzepłej krwi

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Zuzia u nas pępek się trzymał 13 dni, ja myślałąm ze to długo i szukałam po różnych forach i tam mnustwo dziewczyn pisało ze ok miesiaca miały a nawet 6 tyg. Znalazłam tez taką informacje ze jak do 6 tyg nie odpadnie to wtedy do lekarza. A jeśli chodzi o krew to nam się tez sączyłą. Przy każdej zmianie pieluch ściągałam taką zakrzepniętą. A jak odpadł to też jeszcze długo krew sie pojawiała, moze od 3 dni nic już nie leci.
kurcze to czekam jeszcze, 22.02 szczepienie wiec bede sie widziec z pediatra choc mam nadzieje ze do tej pory odpadnie
Cytat:
a ja dziś rozmawiałam z koleżanką która urodziła 29.01. a termin miała na 29.02. zaczęły odchodzić jej wody w piątek a urodziła w niedzielę dosyć szybko jej poszło i z małą oprócz tego że jest wcześniakiem jest ok. I wyobraźcie sobie że urodziła w niedzielę w czwartek wyszła do domu a w piątek dostała takiego krwotoku że masakra no i szybko do szpitala i okazało się że nie wyczyścili jej dobrze niby łożyska jej nie wyczyścili bo ponoć przy wcześniakach łożyska się nie urodzi i było z nią nie ciekawie straciła dużo krwi miała transfuzję i dopiero dzisiaj wyszła ze szpitala no po prostu kocham naszą służbę zdrowia
uuu to słabo
ja miałam łyzeczkowanie bo lozysko niepełne - przynajmniej zadbali o to zebym nie miala takiej historii jak twoja znajoma

Stary 2012-02-06, 19:36   #2542
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
O kurde no to faktycznie nie ciekawie miała. Ale dobrze, że już po wszystkim.

A my już po wizycie. Szyjka twarda, pituś waży już 3400g a do porodu jeszcze 2-3 tygodnie. Gin powiedział , że może jeszcze koło pół kilo przybrać na wadze, czyli w sumie koło 4000g. Ale kloc!!! Jak ja go urodzę?? Hmmm: confused: Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku.

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2012-02-06 o 19:42
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:03   #2543
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Zoska, dzieki

moj to chyba nie opadl wcale, bynajmniej ja roznicy nie zauwazyłam

Cytat:

spokojnie moj Nikoś tez tylko w 50/52 nie pływa

Cytat:

piękna wróżka
ja piłam i nie zaszkodzilo, ale czy pomoglo to nie wiem, moze trzebaby pic to systematycznie
Stary 2012-02-06, 20:05   #2544
Haniula
Zakorzenienie

mala stopko wlasnie nie chcialabym zaczynac od czopków

Daje jej dużo wody, wrecz na siłe bo ta mała piorunica by tylko spała, taki leń z niej jest. Herbate z koperku troche wypiła, a rumiankowa jej nie podchodzi
Ale kupki robi juz powoli lepsze. fakt ze to caly czas bobki, ale mysle ze juz jest powoli lepiej

MissZuzia na brzuszku tez ja kladłam :yhym:

Brzuchatki do roboty bo nuda !
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:16   #2545
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

wszystkie leki są drogie a kasa płynie i płynie przy dziecku jeszcze
nie wspomnę o wodzie czy prądzie zawsze mieliśmy nadpłaty, teraz pewnie NIEDOPŁATY będą same

ja nawet nie próbuje spr spodni bo nie chcę się zdołować
chodze w getrach i tunikach plus mam jedne spodnie kupione w ciązy ale bez typowego pasa takie rurki i jest ok, na miesiąc dwa wystarczą, potem ide na fitness i ostro się biorę za spalanie nadprogranowych kg

dziewczynki koło 3kg z reguły w takich rozmiarkach z miesiac czy nawet więcej chodzą, nie martw się po prostu jest drobna. zaraz lada moment wskoczy na 56, ani się obejrzysz mój waży prawie 5kg więc wiesz nie ma co porównywać
MissZuzia nasza miała tez bardzo gruby pępek i lekarz kazał fioletować go żeby szybciej odpadł jak fioletowaliśmy to jakies 3-4 dni i go nie było...a wczesniej robilismy octeniseptem na patyczkach i przemywalismy głęboko
no w sumie racja co do rozmiarów moja waży 3400 dopieroprzytyła 650(niecałe 3 tyg) to chyba ok
niedługo wrócimy do naszych wag i figur na pewno
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Renata a co sie działo z Twoją blizną??? bo ja teraz mam niby ładnie zagojone ale taka twarda jakby opuchlizna sie zrobiła,aż w kierunku pośladka,a co do infekcji dróg moczowych to co sie u ciebie dziaje?bo ja mam problem z oddaniem moczu i to też męczy
rozeszły mi się szwy...na szczęście 1 albo 2( położna nie była pewna) no i ładnie się zagoiło już ale od 3 dni mnie zaczęło boleć no i jest zaczerwienione i dostałam maść
a co do infekcji to miałam od razu po porodzie jeszcze w szpitalu i teraz sie lecze
Cytat:

jakbym miała blisko lumpka jakiegos tobym poszła...ale niestety wiąże się to u mnie z wyjściem na godzine najmniej...a auto mi tż zepsuł swoje tez zepsuł i mojego taty też- takiego mam zdolnego męża
Cytat:

Renata niefajnie masz z tymi szwami. A Lilka jak przybiera na wadze? Michaś ma już ponad m-c i ubranka na 56 dopiero teraz są idealne.
przybrała 650 od wyjścia ze szpitala niecałe 3 tyg temu to chyba ok?

mała mi płacze teraz non stop - a tak ładnie spała do południa...dobrze że mam takie wsparcie od rodziny bo bym oszalała dałam jej herbatki koperkowej może przejdzie ale pewnie kąpiel zaraz i znowu do spania o wczesnej porze
buziaki i spokojnej nocy dla wszystkich

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:41   #2546
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

na kiedy masz wyznaczony termin cc?
Ja też za tydzień o tym czasie będę już w szpitalu
cc mam mieć 14.02, 13.02 rano muszę się zgłosić na oddział... zaczynam się denerwować
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:38   #2547
dph
Rozeznanie

Cytat:
cc mam mieć 14.02, 13.02 rano muszę się zgłosić na oddział... zaczynam się denerwować
no to witaj w klubie ja też się zgłaszam do szpitala 13 z tym że nie mam wyznaczonego terminu cc ;( fajnie się masz że już wiesz na 100% że tego 14 ci zrobią cc

Pearl i jak tam po wizycie wiesz już jak będziesz rodzić?
Stary 2012-02-06, 21:45   #2548
czubasek20
Zakorzenienie

A mnie ciekawi jak tam agacia

Stary 2012-02-07, 08:18   #2549
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

jaka cisza na wątku
naciągnęłam szyję w nocy jakoś chyba niewygodnie leżałam i boli teraz z lewej strony... ale dobrze mi sie spało gorzej ze wstaniem ale na 10 mam egzamin. Miłego dnia wszystkim mamusiom
Stary 2012-02-07, 08:35   #2550
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry

Ciężki poranek Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny Obudziły mnie migające światełka karetki...jak podeszłam do okna to jedną osobę odprowadzali do karetki, a drugiego przykryli workiem Strasznie to przykre! Mój tż już wogóle poszedł struty do pracy, bo on stara się zawsze bardzo pomagać takim ludziom....ach...

Cytat:
Brzuchatki do roboty bo nuda !
Dzisiaj pełnia może coś się wydarzy
Ja już czekam do tego czwartku, już nie wierzę, że samo się coś ruszy
Chociaż nie ukrywam, że nadal próbuje ją wyganiać

Cytat:
Może się spotkamy na oddziale? Jest to bardzo prawdopodobne

Ania - powodzenia na egzaminie

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-02-07 o 08:36
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości