Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 12:06   #2491
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hej

Wiem co masz na myśli z tymi siłami. Ja się zastanawiam z kolei jak ja urodzę przy takich zawrotach głowy. Nie chodzę do niej, ja mam dr Dawidowicza.
Koledzy jacyś dziwni są, zero zrozumienia. Już nie chodzi o to czy mają dzieci czy nie, ale odrobina empatii by im się przydała.

Też już w sumie chciałabym urodzić. Niby mam jakieś ćmienie jak na okres, jakieś skurcze na KTG mi wychodziły, ale nie porodowe, brzuch mnie pobolewa i się spina, ale coś czuję że to jeszcze długo, a ciśnienie sobie skacze jak chce i chodzę jak jakieś zombie . Zazdroszczę strasznie tym z was, które już są po, nie wiedziałam ze końcówka będzie aż tak ciężka. Dziś oglądałam porodówkę i przy każdym rodzącym się dziecku się poryczałam .
Nie miałam styczności z tym doktorem jak lezałam w szpitalu.

Co do pogrubionego... mam takie same odczucia. Końcówka mnie wykańcza.
Dobrze ze mi to przeziębienie mija bo i tak bez niego było ciężko.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Zoska, dzieki

Mamusie rozpakowane, jak to bylo z Waszymi brzuchami przed porodem? Wszystkim Wap opadly? Bo u mnie niby niecaly tydzien do terminu, a brzuch sterczy jak ta lala...

Ja jeszcze nierozpakowana ale nie widzę różnicy w nieopadniętym brzuchu a opadniętym a podobno mi opadł

za Nietopinkę. Oby nie była za duża

A ja dostałam skurczy ale polezałam, wzięłam nospę i przeszło. Zaczynam się bać ze się przeterminuje

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Czytałam że najlepszym sposobem rozróżnienia moczu i wód jest powąchanie wkładki/podpaski. Wiadomo jaki zapach mamocz - czuć amoniak, a wody pomoć mają słodkawy zapach W razie czego to trzymam
tez o tym czytałam
I rano miałam problem bo obudziłam się z mokrą wkładką i już myślałam ze to siuski mi poleciały a tu bez zapachu wkładka więc to chyba taki wodnisty śluz bo jest sucho teraz.

Cytat:
Mama mi wlasnie tlumaczyla:
- Jak ci opadnie brzuszek, to bedziesz mogla tak wygodnie oprzec o niego reke, tak ci sie luzniej pod cycuszkami zrobi
- Aha... - i w tym momencie skapnelam sie, ze mam reke oparta/polozona na brzuchu i "lezy" jak ulal

ale to bylo miesiac temu
aha
czyli mi opadł

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:12   #2492
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nierozpakowana ale nie widzę różnicy w nieopadniętym brzuchu a opadniętym a podobno mi opadł

za Nietopinkę. Oby nie była za duża

aha
czyli mi opadł
no i badz tu madry z tym brzuchem

za kciuki
mam nadzieje, ze sie nie spasla za mocno

no to jak to mialoby byc wyznacznikiem, to moj juz dawno opadl

cos dla dwupakow ----> klik:
"O tym, kiedy rozpocznie się poród, decyduje dziecko - to z jego mózgu wysyłane są sygnały, które inicjują wytwarzanie hormonów odpowiedzialnych za skurcze macicy. Wśród położnych krąży powiedzenie, że to dziecko wyznacza moment narodzin - jeśli jest gotowe, po prostu zaczynają się skurcze macicy, a jej szyjka zaczyna się skracać i rozwierać."

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:15   #2493
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Widzę, że muszę sobie z Lilianką zaraz porozmawiać. :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:22   #2494
pearpearl
Wtajemniczenie

Przemow jej do rozsadku

Stary 2012-02-06, 12:28   #2495
AgaMili
BAN stały

A my wczoraj skończyliśmy 2 tygodnie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:31   #2496
nawojka8583
Zadomowienie

Ceść Mamusie! z gory przepraszam za pisownie, ale pisze jedna reka bo na drugiej wisi Michas (od godziny 8.00)
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
wlasnie chyba sobie kupie karmi, jeszcze zobacze moze to chwilowe
Tez kiedys od kogos słyszałam, ze karmi pomaga, ale to chyba jest gazowane wiec co? nie zaszkodzi
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 12:33   #2497
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
no i badz tu madry z tym brzuchem

za kciuki
mam nadzieje, ze sie nie spasla za mocno

no to jak to mialoby byc wyznacznikiem, to moj juz dawno opadl

cos dla dwupakow ----> klik:
"O tym, kiedy rozpocznie się poród, decyduje dziecko - to z jego mózgu wysyłane są sygnały, które inicjują wytwarzanie hormonów odpowiedzialnych za skurcze macicy. Wśród położnych krąży powiedzenie, że to dziecko wyznacza moment narodzin - jeśli jest gotowe, po prostu zaczynają się skurcze macicy, a jej szyjka zaczyna się skracać i rozwierać."
to moja jest 100 % kobieta :d bo zaczęła już skracać, rozwierac i stanęła. Haniula nie wie sama czego chce

Ja też jestem ciekawa jak moje małe przybrało
dwa tyg temu miała te 3300 (w dwa tyg przybrała 800 g) a miała ważyć przy porodzie góra 3 kg

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
A gadaj, ja z moją Hanią gadam od dwoch tygodni nic na nią nie działa a tłumaczę że łóżeczko i fura czekają. że tatus chce ją ponosić a tu zero odzewu

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

wpakowałam się do męża pod prysznic i się zaklinowałam
Jak minęło mi to przeziębienie trochę to od razu lepiej, nawet trochę pogrzeszyliśmy

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:35
Stary 2012-02-06, 12:44   #2498
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Znowu mnie nie było, bo zdążyłam do was napisać, załatwić kilka spraw i na następny dzień znów byłam w szpitalu. Teraz jestem w domu, ale jak to lekarz zapowiedział "wypuszczam panią na weekend", co wg. niego oznacza że jutro wrócę z ponownie podniesionym ciśnieniem. Generalnie to obniżyli mi ciśnienie za pierwszym razem i po powrocie do domu, mimo przyjmowania leków, wzrosło aż do wartości 170/120. Znowu szpital, zwiększyli dawkę i znowu opadło, teraz w domu, znowu powoli rośnie i chyba rzeczywiście czeka mnie powrót. Podobno tym razem już będą się zastanawiać czy nie wywołać bo to już 37t3d dziś są. Albo będą mnie trzymać jak najdłużej. Jeśli uda się i ciśnienie będzie się trzymać w rozsądnych granicach to muszę 2 razy w tygodniu robić zapisy i przepływy. Tyle że nie mam pojęcia gdzie to robić. O ile KTG może mi zrobią w którymś szpitalu, to przepływy z tego co wiem wszędzie są płatne po 150 zł .

Dobra nie marudzę. Widzę że parę osób urodziło i gratuluję . Mam nadzieję że moje słoneczko, mimo tego ciśnienia i nerwów też będzie całe i zdrowe.
A marudź sobie Kochana ile Ci tylko potrzeba jesli ma Ci to pomóc, a Twoje słoneczko napewno urodzi sie cale i zdrowe
Cytat:
Ja miałam straszna noc, zbijałam gorączkę bo pod 39 podchodziła;/ poszłam spać po 4. Teraz jest lepiej ale leże i mam wszystko podstawiane pod nos.
Czubasek współczuje przeziębienia
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Ja też po nocy niezbyt udanej. Nie mogłam spać i zasnęłam chyba po 4 i o dziwo wstałam o 9 w miarę wyspana. Dziewczyny które już urodziły mam pytanie.
Czy miałyście potrzebę używania laktatora od razu po przybyciu do domku? Bo zastanawiam się czy kupić go już czy po porodzie?
mi laktator przydal sie od samego poczatku
Cytat:
Mamuśki czy kąpiecie swoje pociechy CODZIENNIE My do wczoraj tak robiliśmy ale na wizycie u pediatry zaleciła nam co 2gi dzień... no i nie wiem teraz co zrobić... ja bym wolała codzień go kąpać, sama jestem wymyta więc co mam i synka nie wykąpać ale podobno jego zewn bariera się wymywa i lepiej co 2gi dzień, więc zgłupiałam ciut
Mi kazali co drugi lub nawet co trzeci dzien kąpac, ale kapiemy i tak po swojemu czyli codziennie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
nie było mnie 2 dni i tyle do nadrobienia.
Te 2 dni byly dla mnie bardzo ciężkie i zresztą nadal jest ciężko!
Myślałam ,że juz będzie coraz lepiej z moim kroczem,ale niestety jest coraz gorzej,jest większy ból niż po porodzie.Bylam w szpitalu na izbie przyjęc i lekarz stwierdził ,ze zapalenia nie ma,ale mnie całe krocze ciągle drapie i szczypie,a rana strasznie boli -znowu siadac nie mogę a co za tym idzie nawet Bartusia nakarmic nie mogę bo niby jak na leżąco butelką????? leżc zreszta zabardzo też ni mogę bo łąpią mnie straszne skurcze obu bioder i nie mogę wstac - boję sie ,że sparalizuje mi obie nogi taki to ból.Bardzo pomaga mi tż i mama,no ale mam takie wyrzuty ,że nie mogę zając się dzieckiem ,że nawet sobie n ie wyobrażacie tego,tak bardzo boli mnie ten fakt,że nawet nakarmic go nie moge!!!

Do tego wszystkiego zaraz skonczy mi sie chyba pokarm,dzisiaj odciagnęłam tylko 40 ml z obu piersi!!a do tej pory nie musiałam dokarmiac mm!

Wszystko dzieje sie w jednej chwili,chyba zwariuje!!!
NataliaM
Stary 2012-02-06, 12:52   #2499
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
tez o tym czytałam
I rano miałam problem bo obudziłam się z mokrą wkładką i już myślałam ze to siuski mi poleciały a tu bez zapachu wkładka więc to chyba taki wodnisty śluz bo jest sucho teraz.
Teraz możesz mieć sucho bo siedzisz, chodzisz lub stoisz i główka dziecka działa jak korek-szczelnie przylega i zatyka szyjkę i wody nie przeciekają, a spróbuj poleżeć trochę (wtedy główka dziecka nie przylega do szyjki macicy) - jak zrobi się mokro to mogą być wody

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:01   #2500
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam !
My juz od srody w domu, wyszlismy po 3 dobach jakos szybko jak po cc ale ja sie dobrze czulam wiec skakalam z radosci. Bo mialam dosc tematu karmienia i z tego co czytam duzo mam po cc mialo z tym problem. Pokarmu mialam zero (pojawil sie na 5 dobe w domu) a one ciagle kazaly mi przystawiac malego ktory w ogole nie ssal a mm dawaly z wielka laska po wielu godzinach kiedy maly juz wrzeszczal na maksa z glodu to bylo straszne ehhhh
Ale w domu bajka maly je spi ja spi czasami ma tak ze z godzine, dwie nie spi ale zawsze w dzien a i tak nie trzeba nic z nim robic bo lezy sobie i nie placze cuudo
Dzis konczymy tydzien i mam pytanie ile wasze dzieci wciagaly ml mleka jak mialy tydzien??

Co do kapania, my narazie co drugi dzien a codziennie podmywamy dupala. I chyba tak zostanie.
Ahh i strasznie zaluje ze mam tak malo ciuszkow 56 r, siedze i zamawiamiam teraz na all, te 62 to chyba beda dobre za miesiac albo wiecej a z siusiakiem to jakas masakra zalewa mi wszystko jak przebieram go a czasami jak nie zawine pod spod to i siuski wyjda z nad pieluchy nie nadazam z praniem
Jutro zdjecie szwow boje sie. Ahh i kwestia brzucha. Tydzien po cc nadal mam taki 4 miesiac to normalne?wydaje mi sie ze nigdy sie nie wciagnie

Lece wrzucic zdjecie malego do klubiku, potem napisze opis porodu musze was jeszcze doczytac
Natiska fajnie,że już jesteście w domku
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Musze wam sie pochwalic i podzielic z wami moja nieopisana radoscia... wracamy do Polski i to juz za tydzien...moja radośc nie zna granic
Po miesiacach staran Tż udalo sie przeniesc do siedziby firmy w Polsce i w ten oto sposób wracamy na Ślask
Troszke eraz bylo załatwiania, bo trzeba bylo ogarnac mieszkanie w gliwicach, na szczescie wszysko sie udalo i mieszkanko juz czeka
Paula gratulujewiem, że to nieładnie, ale bardzo Wam zazdroszczę.
Stary 2012-02-06, 13:05   #2501
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Tez kiedys od kogos słyszałam, ze karmi pomaga, ale to chyba jest gazowane wiec co? nie zaszkodzi
sophia loren podobno pila szampana na laktacje

wklejam link do "tajnych mykow na laktacje" - moze akurat ktorejs sie przyda

Cytat:
to moja jest 100 % kobieta :d bo zaczęła już skracać, rozwierac i stanęła. Haniula nie wie sama czego chce
kobietka pelna geba
Cytat:
Napisane przez Czubasek
Ja też jestem ciekawa jak moje małe przybrało
dwa tyg temu miała te 3300 (w dwa tyg przybrała 800 g) a miała ważyć przy porodzie góra 3 kg
o matko... nie strasz mnie
to ja juz sie boje, ile ma to moje Monstrum
Cytat:
Napisane przez Czubasek
A gadaj, ja z moją Hanią gadam od dwoch tygodni nic na nią nie działa a tłumaczę że łóżeczko i fura czekają. że tatus chce ją ponosić a tu zero odzewu
ja swojemu do tej pory caly czas powtarzalam,zeby sobie jeszcze poczekal, bo zimno i nie bedziemy mogli wychodzic z domu

Cytat:
Jak minęło mi to przeziębienie trochę to od razu lepiej, nawet trochę pogrzeszyliśmy

taka z Ciebie seksi sarenka?

Stary 2012-02-06, 13:05   #2502
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Na SR położna zalecała na laktację piwko karmi, dobre towarzystwo i wygodny fotel czyli ogólne odstresowanie i karmi

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:15   #2503
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz możesz mieć sucho bo siedzisz, chodzisz lub stoisz i główka dziecka działa jak korek-szczelnie przylega i zatyka szyjkę i wody nie przeciekają, a spróbuj poleżeć trochę (wtedy główka dziecka nie przylega do szyjki macicy) - jak zrobi się mokro to mogą być wody
lezałam trochę i było sucho więc to chyba jeszcze nie czas

Cytat:

sophia loren podobno pila szampana na laktacje

wklejam link do "tajnych mykow na laktacje" - moze akurat ktorejs sie przyda

kobietka pelna geba
o matko... nie strasz mnie
to ja juz sie boje, ile ma to moje Monstrum
ja swojemu do tej pory caly czas powtarzalam,zeby sobie jeszcze poczekal, bo zimno i nie bedziemy mogli wychodzic z domu

taka z Ciebie seksi sarenka?
oj bardzo seksi, mąż padł mi ze śmiechu. Ja nie wiedzialam że jestem juz taaaaakaaaa duża

Stary 2012-02-06, 13:27   #2504
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Zoska, dzieki

Mamusie rozpakowane, jak to bylo z Waszymi brzuchami przed porodem? Wszystkim Wap opadly? Bo u mnie niby niecaly tydzien do terminu, a brzuch sterczy jak ta lala...
mi chyba opadl bo kurtke dopinam na brzuchu a pod juz mam ciezko

Cytat:
ja mojego przekonuje od tygodnia zeby wylazil bo juz wszystko na niego czeka ale on sie nic matki nie slucha
W ogole to zaczynam sie przyzwyczajac do swojego stanu,juz wiem jak sie podnosic co jesc a czego nie i jakos zaczynam te fakty brac za norme

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-02-06 o 13:29
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 14:11   #2505
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ceść Mamusie! z gory przepraszam za pisownie, ale pisze jedna reka bo na drugiej wisi Michas (od godziny 8.00)

uuu to współczuję, ale z niego głodomorek
nie wiem czy gazowane bo nigdy nie piłam ale można odgazować zapewne
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
czuję sie tu nie zauważalna i pomijana

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Wczoraj mieliśmy gościa i mały dostał śliczny kocyk i kilka ciuszków wszystko ze Smyka i jakościowo super
ja mam sporo ciuchów ze smyka i co mogę powiedzieć o nich to że zwykle bawełniaki kurczą się sporo od prania wrzuciłam 68ki pajace do prania zgodnie z instrukcją na wszywce i wyszły z prania mniejsze bo przed praniem przykładałam do dziecka i jeszcze mega wielkie się wydawały a po praniu już normalnie śmiga w nich
musze sprawdzić też ich welury bo mam kilka pajaców i jedne śpiochy
także mój Olek już w 68 włazi, łoooo matko ale wielki z niego szkrab

A DZIŚ KOŃCZY 4 TYGODNIE O 16ej

Cytat:

Ciekawe, jak tam Nikotynka?
musze do niej się odezwać

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

zazrdoszcze... mi jeszcze 8kg zostało... i cos nie chce isc w dół... w ciagu 2 pierwszych tyg zeszły mi 2kg a teraz waga stoi
to witam w klubie a jeszcze ja mam 1kg więcej

Cytat:
Z

mi opadł ale nie wiem ile przed, nie zauważyłam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 14:43   #2506
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
oj bardzo seksi, mąż padł mi ze śmiechu. Ja nie wiedzialam że jestem juz taaaaakaaaa duża
spoko
moj ostatnio tez zrobil dziwna mine, jak mu zaproponowalam wspolna kapiel
mine typu "ale jak Ty chcesz sie pomiescic, heloł?!"

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Zuzia
musze do niej się odezwać
daj znac, jak odpisze i pozdrow ja od nas
Cytat:
Napisane przez Zuzia
mi opadł ale nie wiem ile przed, nie zauważyłam
hm..to skad wiesz, ze opadl?

Stary 2012-02-06, 14:50   #2507
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba zaczeły mi się wody sączyć no bo ile można popuszczać? są przezroczyste i nic nie boli na razie poczekam tż już panikuje
też mi się zaczęły sączyć kilka razy po troszkę chlusnęło,dzidzia nie była jeszcze przywarta do kanału i musiałam cały czas leżeć żeby pępowina nie wypadła, więc po ok. 2 godzinach pojechałam do szpitala od odejścia tych wód, myślę, że i Ty powinnaś jechać na IP.

powodzenia

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2012-02-06 o 14:51
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 14:56   #2508
Haniula
Zakorzenienie

Mamusie hilfe
Moja Lenka dziś ma zatwardzenie Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy co mam jej podac ? Kupilam herbatke rumiankowa i z kopru, ale nie chce pić Troche jej brzuszek masowałam i rowerki robiłam. Poprutała troche ale dalej stęka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 15:04   #2509
renata:)
Zadomowienie

hej laseczki
miałam dzisiaj wychodne aż do gina (niestety znowu cos nie tak z tymi szwami tzn blizna po nich i musze czyms smarowac i jeszcze mam infekcje dróg moczowych- no i w aptece amba fatima i stówki ni ma )ale pochodziłam po sklepach jakiś chociaz
zmiescilam sie w spodnie sprzed ciąży ale ledwo ledwo więc już się szykuje na jakies zakupy...kiedy te 7 kg sobie pójdzie?

ponadrabiałam was troszke wczoraj nawet pocytowałam ale jak skonczylam to akurat Lilka wstała...
Zosia myslalam ze na wylocie bo jestes juz po terminie

ja magnez odstawilam w 37tyg calkowicie i nospe tez
czop calkiem odszedl dopiero w trakcie porodu u mnie

i pytanko mam do mamus moja Lilka mieści się tylko w 50-52 rozmiarkach w innych pływa a to przecież nie wcześniak czy ktoś tez ma taką kruszynkę? chyba nie mam się co martwić? mała w tą środę skończy 3 tyg i nadal w tych 50 śmiga(niewiele ich mam więc jest ciężko a dostać je gdzieś to już w ogóle masakra)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 15:04   #2510
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:

zośka witaj w klubie ja też już 2 dni po terminie i nic się nie dzieje i już się denerwuje bo nie chce jechać na wywołanie bo ponoć to o wiele gorszy poród jest i bardziej bolesny i dłużej trwa, moja mama jak i teściowa mają porównanie i obie twierdzą że drugi raz by na wywołanie nie jechały bo wiedzą co to znaczy
masakra a u mnie też ani czopa ani nic
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 15:07   #2511
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
sorki ale nie mogłam sie powstrzymac

Cytat:

Cytat:
to witam w klubie a jeszcze ja mam 1kg więcej
no ja mam nadzieję, ze jak w końcu będzie można regularnie wychodzic na spacerki, to w koncu waga ruszy
bo teraz niestety kisimy się w domu...
no i czekam na zezwolenie kiedy bede mogla zaczać ćwiczyć, w przyszlym tyg ide do gina i sie okaze...

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mamusie hilfe
Moja Lenka dziś ma zatwardzenie Robi takie zwarte bobki i mocno sie przy tym męczy co mam jej podac ? Kupilam herbatke rumiankowa i z kopru, ale nie chce pić Troche jej brzuszek masowałam i rowerki robiłam. Poprutała troche ale dalej stęka
a glicerynowe czopki próbowałaś??
albo zeby ją przepoic troche wodą, to tez pomaga
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 15:27   #2512
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Moja mi dzisaj w nocy znowu dała popalić po kąpieli i karmieniu społa 3 h do 12 ale juz do 4 nie i od 4 do 7 spała i koniec Te 4 h w nocy to karmienie....ból brzuszka...masowanie....p rzebranie pampy.....karmienie.....u lanie.....przebranie ciuszków....noszenie(tak, siak i owak).......przebranie pampy.......karmienie.... ..przesikanie.....przebra nie ciuszków......karmienie.. ..i ....w końcu zasneła

Wysypka jest coraz gorsza, wczoraj tz kupił inne kosmetyki(teraz bambino spróbujemy) bo moze to uczulenie na kosmetyki penaten...nie wiem. Kąpiemy już w wodzie przegorowanej i już bez krochmalu(aha MissZuzia, pytałam sie znajomej pielęgniarki dziecięcej i mi mówiłą zeby buźki w krochmalu nie, tak jak mówiłaś ) Może mi sie uda umówić jutro do lekarza, bo martwi mnie ta wysypka, problem z kupkami(teraz własnie niby śpi ale cały czas steka biedactwo) i ten biały język bo nie moge się tego pozbyć.
Mój Michaś dostał takiej wysypki na buzi jak się mleka najadłam, znikło po tygodniu. Teraz mleka nie jem prawie wcale, a jeśli już to mieszam z wodą żeby nie było za tłuste, sytuacja z wysypką jak do tej pory się nie powtórzyła. A kiedy nie może zrobić kupki to go rozbieram, podnoszę nóżki do góry i przyciskam delikatnie w okolicach odbytu i kupka idzie jak nic
Stary 2012-02-06, 15:29   #2513
zoskasamoska
Wtajemniczenie

diablica ja juz próbuje na rózne sposoby. Własnie skonczylam sprzatać, pomyłam podłogi, wysprzatałam znowu kuchnie, bo TŻ cos majstrował z cementem tam i syfu narobił, a i tak nic nie ruszyło. Na wieczór jeszcze wezmę gorącą kąpiel no, bo ile można czekać. Jutro już wtorek, a w czwartek mam jechać na wywołanie i to z samego rana.
Stary 2012-02-06, 15:35   #2514
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
spoko
moj ostatnio tez zrobil dziwna mine, jak mu zaproponowalam wspolna kapiel
mine typu "ale jak Ty chcesz sie pomiescic, heloł?!"

daj znac, jak odpisze i pozdrow ja od nas
hm..to skad wiesz, ze opadl?
My nadal się kąpiemy razem gdyż mamy dużą wanne
o której masz wizyte żebym mogła trzymać kciuki za wagę Nietopinki

Cytat:
diablica ja juz próbuje na rózne sposoby. Własnie skonczylam sprzatać, pomyłam podłogi, wysprzatałam znowu kuchnie, bo TŻ cos majstrował z cementem tam i syfu narobił, a i tak nic nie ruszyło. Na wieczór jeszcze wezmę gorącą kąpiel no, bo ile można czekać. Jutro już wtorek, a w czwartek mam jechać na wywołanie i to z samego rana.

Ja radzę SEKS. U mnie to tylko dało efekt, sprzątanie, masowanie piersi, brzucha, gorąca kąpiel nic nie ruszyło a potem sie kochalismy i szyjka poszła i rozwarcie poszło

Wiecie co....czytam ten wątek i zaraz pękne ze śmiechu....https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403479 poraża mnie głupota i ciemnota niektórych ludzi.

Stary 2012-02-06, 15:38   #2515
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
mam chwilke czasu bo mały akurat troche spi nie wiem jak Wasze dzieci ale mój Seba jest mistrzem 5minutówek czyli zasypia na 5-10 min a potem wypoczety moze sie bawic przez godz lub dwie

chcialam sie tez Wam pochwalic wczorajsza nocka maly jak zana o 21 to spal do 2 masakra pewnie spal by dluzej ale ja juz wariacji dostawalam i go obudzilampotem godz usypialamdlatego dzis tz mi powiedzial ze jak obudze dziecko w nocy to ptraktuje mnie

pozatym po odstawieniu nabialu malemu łatwiej robi sie kupkico prawda dalej zdarza sie ze mocno sie spina ale to juz nie to

Mamusie ile dziennie kupek robia wasze brzdace??? moj ma teraz 5 tyg i robi 2-3 dziennie wczesniej byly po kazdym karmieniu i teraz nie wiem czy to normalne czy mam sie martwic
U nas jest kupka po każdym karmieniu
Cytat:
hejka
Ja właśnie skończyłam pakowanie torby do szpitala, jutro dokupię kilka rzeczy (woda mineralna, sucharki, paracetamol) i mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
czuję sie tu nie zauważalna i pomijana
no cóż napisze tylko tyle że mi położna kazała małego kąpac co 2-3 dzień i tak robiłam ale od kilku dni kąpie małego już codziennie chce mu nadać taki rytm dnia że wieczorem o danej godzinie jest zabawa potem kąpiel mleczko i spanie więc o danej godzienie codziennie wieczorem jest kąpiel i mleko

co do siusiaka dajemy go na DÓŁ niewiem jak wam ale mi położna kazała przy zmianie pieluszki troszke tą skórkę mu naciągać delikatnie
Myślałam że raz dziennie przy kąpaniu wystarczy
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba zaczeły mi się wody sączyć no bo ile można popuszczać? są przezroczyste i nic nie boli na razie poczekam tż już panikuje
No to trzymamy kciuki
Cytat:
Ooo, pełnia blisko i się zaczyna
zaczynam mieć nadzieje ze rozpakuje się do końca tygodnia

Pear co do magnezu. Ja brałam 2 razy dziennie

I zaczęłam 39 tydzień
za 39tc
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 37/38tydzień. Idziemy dziś do gina, ciekawe co nam powie ciekawego
za 37/38tc i kciuki za wizyte
Stary 2012-02-06, 15:38   #2516
AgaMili
BAN stały

Czubasek ale mnie rozbawilas
za wszystkie przeterminowane brzuchatki zeby akcja sie sama ruszyla

My wczoraj robilismy Milence przyjecie z okazji 4. Urodzin. Marcelek byl grzeczniutki, nie spal tylko obserwowal gosci, pozniej usnal i nie bylo z nim problemu. Jacwypilam winiacza z kolezanka na pol i zaszumialo mi w glowie. Potem milena z kolezanka wymyslily ze beda spac razem i Mili poszla na noc do sasiadow. rano kolezanka moja je odprowadzila do przedszkola a ja ja odebralam.

Maly przeszedl w 90% na mm. Trudno. Przynajmniej maly jest najedzony i spokojny a cyca dostaje gdy sie domaga. Nad ranem go biore do lozka i karmie do 10. az wstajemy, tylko cyce zmieniam

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-02-06 o 15:41
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 15:45   #2517
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha TŻ ciągle mi o seksie mówi , ciągle mnie do łózka zaciąga, ale ja taka wściekła za ostatnie wyczyny na niego jestem, że aż mi sie odechciewa. Chociaż gdyby to miało pomóc... Ja to bym chciała zacząć poród tak z rana

To ja życzę sobie ten poród z rana i żeby poszło szybko i nie bolało
Stary 2012-02-06, 15:53   #2518
czubasek20
Zakorzenienie

Zoska nie załuj sobie
Potem długooo nie będzie można poszaleć :p a wiem że w przypadku kilku dziewczyn seks pomógł

'' Plemniki-terroryści: "Dawać mi tutaj zaraz jakąś ładną komóreczkę, bo w przeciwnym razie zrobimy wam z macicy jesień średniowiecza!"
I wiertełkami po ściankach!''

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-02-06 o 15:57
Stary 2012-02-06, 15:57   #2519
pearpearl
Wtajemniczenie

AgaMili, oooo, to Twoje dzieciaczki oboje zimowe

Cytat:
My nadal się kąpiemy razem gdyż mamy dużą wanne
o której masz wizyte żebym mogła trzymać kciuki za wagę Nietopinki
my tez bysmy sie spokojnie zmiescili
tylko moj to w ogole nie lubi wanny
caly czas narzeka, ze nie ma w tym mieszkaniu prysznica

wizyte mamy miedzy 18-20
bez zapisu, wiec nie wiem, o ktorej wejdziemy
oby nie byla za wielka
Cytat:
Napisane przez Czubasek
Ja radzę SEKS. U mnie to tylko dało efekt, sprzątanie, masowanie piersi, brzucha, gorąca kąpiel nic nie ruszyło a potem sie kochalismy i szyjka poszła i rozwarcie poszło
moj to czeka na to jak na zbawienie
Cytat:
Napisane przez Czubasek
Wiecie co....czytam ten wątek i zaraz pękne ze śmiechu....https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403479 poraża mnie głupota i ciemnota niektórych ludzi.
masakra

Stary 2012-02-06, 16:12   #2520
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
'' Plemniki-terroryści: "Dawać mi tutaj zaraz jakąś ładną komóreczkę, bo w przeciwnym razie zrobimy wam z macicy jesień średniowiecza!"
I wiertełkami po ściankach!''

Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości