Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 19:56   #871
ivonka7
Rozeznanie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Hej spokojnie my twardnieniowe dziewczyny tak już mamy.
Już miewałam dużo bardziej bolesne skurcze.

Mała to też masz niezłe epizody skurczowe przyznam że jest to uciążliwe, no ale ważne że ustępuje.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:20   #872
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witajcie w ten zimny dzień

też sie nad nim długo zastanawialiśmy tylko do końca mnie nie przekonuje spacerówka
jak nie przyjdzie ten co zamówiłam(a mam jakieś przeczucia że tak to się skończy) to jedziemy do sklepu po taki sam model w tutkach są bardzo fajne wersje kolorystyczne
jeśli mogę to zapytam za ile go kupiliście?

na inżynierskiej zakupiony?

my byliśmy raptem w 4 sklepach tych naszych większych i muszę przyznać że nie wiem gdzie jeszcze u nas można było pooglądać wózki

oo to w takim razie czeka mnie to pani na zajęciach polecała jeszcze plastrowanie cóż to nie wiem

pampersy 1 warto teraz kupić w rossmanie- 22,99 i w stokrotce jest promocja za 44.99 więc np za 2 wychodzi 0,56

poprasowałam dzisiaj pieluchy i ost turę ciuszków i na sam koniec okazało się że mam jeszcze 2 bodziaki do uprania schowały się...wogóle mam wrażenie że dzisiaj jest 13 w piątek

i im więcej myślę co jeszcze musimy kupić tym bardziej się w tym gubię

ktg też nie miałam i narazie się nie zapowiada chyba że na nast wizycie 16 mnie pokieruje do szpitala na to badanie ale nie sądzę

Ivonka już te skurcze bolesne?? nie żartuj nawet
Cześć Dziewczyny! A ja dziś miałam pierwszy dzień podyplomówki - mam taki dłuuuugi całotygodniowy zjazd od poniedziałku do niedzieli. Ciekawa jestem jak to zniosę... ale dziś było całkiem dobrze

A my kupiliśmy tutka na inżynierskiej za 1429zł w wersji 3 w 1. Jest wszystko i kolorki rzeczywiście są świetne i duży wybór. A w sklepie cena niższa niż u producenta, u którego wózek z gondolą i spacerówką kosztuje 1300 a fotelik trzeba samemu dokupić za 300.... ciekawe, nie??
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:31   #873
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
A my kupiliśmy tutka na inżynierskiej za 1429zł w wersji 3 w 1. Jest wszystko i kolorki rzeczywiście są świetne i duży wybór. A w sklepie cena niższa niż u producenta, u którego wózek z gondolą i spacerówką kosztuje 1300 a fotelik trzeba samemu dokupić za 300.... ciekawe, nie??
no raczej jest to normalne - producent nie chce robić konkurencji swoim odbiorcom, wolą aby taki dzieciowy sklep kupił np. 5 wózków w miesiącu, niż mieliby sprzedać u siebie przez stronę albo w sklepie firmowym 1 czy 2 sztuki
trzeba dbać o swoich najlepszych klientów

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:42   #874
gkatarzynka
Zadomowienie

w sumie coś w tym jest... ale dzięki temu ja mam wózek taniej niż w sklepach internetowych, taniej niż na allegro i okazuje się, że taniej niż w innych sklepach... i w zasadzie w cenie, która była górną granicą... a co ważne to ten wózek jest bardzo lekki w porównaniu z innymi
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:48   #875
tynka88
Zadomowienie

Wróciliśmy ze sr, dzisiaj byly zajecia relaksacyjne, masaze, muzyczka jeszcze jedno spotkanie i koniec. Teściowa robiła pizze, wiec kolacje juz mam za sobą

Zia rożek prześliczny, taki słodki na pewno Ani sie spodoba

ja pierwsze KTG bede miala na przyszlej wizycie to bedzie 34 tydzien, u mnie narazie skurcze ( o ile to sa skurcze) sporadyczne.
Ja rok temu złamałam zęba, w sumie to mi pękła górna szóstka 1/4 zęba trzeba bylo wyrwac i dosztukowac , raz mi babka zrobila na świeze dziąsło i po tygodniu ten kawałek odleciał , tearz odpukac sie trzyma- a wszystko przez suszone banany

ja kupilam bepanthen, tak poelcala polozna na sr.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 20:53   #876
tikki85
Zakorzenienie

Wróciliśmy właśnie ze sklepu . Zamawialiśmy łóżeczko dla Niuni. Wszystko raczej u nas oscyluje wokół odcieni żółtego . Za miesiąc będzie gotowe

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A i jutro do położnej. Ciekawe czy ustali mi datę USG, bo już tak dawno nie widziałam mojego dziecięcia, że aż mnie nosi.
Stary 2012-02-06, 21:00   #877
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej wieczorkiem

Wyslalam dzis meza po wanienke (bo ta po Filipie i jeszcze tez po moim bratanku strasznie sciorana), pokrowiec na przewijak i spioszki na wyjscie ze szpitala i kupil wszystko jak go prosilam
Wszystko w takich koloroach i wymiarach, chociaz pod koniec sie wczul w wyprawke
Jestem z niego dumna
Bardzo mnie wogole ostatnio pozytywnie zaskakuje, robi wieczorami obiady, robi zakupy, zajmuje sie malym, moge polegiwac ile chce.
No i pije tylko bezalkoholowe piwko jedno czasem wogole, tym mi najbardziej imponuje
I kupil lody, zrobil nam pyszne deserki

Znalazlam fajna stronke z objawami przed zblizajacym sie porodem:
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

Ivonka no Ty masz jeszcze pare dni chyba do bezpiecznego terminu, pewnie to od tego odstawienia lekow. Ja tez jak zmniejszam leki p/skurczowe to wydaje mi sie ze mam twardnien wiecej.
No ale nie bedziemy wiecznie "blokowac" maluszkow

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie maleńka jest nadal dziewczynką i ma się dobrze. Waży już 2113g i odpowiada wymiarami 34tc czyli tylko 3 dni w przód Strasznie się wierciła. Położona jest bardzo nisko główką w dół i nie dziwne czemu ją tak nisko czułam bo ciut nad spojeniem łonowym tylko :P Na moim prawym boku oczywiście sobie upodobała położenie i kolanami tak jak zresztą czułam jest jakoś po lewej stronie. Brzuszek się tak ruszał gin mówiła, że tak jak by oddychała brzuszkiem

A ja mam już 74 kg już prawie 15 na plusie Za 2 tyg mam kolejną wizytę będę miała pobierany wymaz w kierunku paciorkowców ( w I ciąży nie miałam tego badania) a teraz muszę zrobić wyniki z próbami wątrobowymi Tak poza tym wszystko ok ciśnienie też mam jak należy :P

A no i Karolca rację miałaś, bo oni by nie potrzebnie ten nowy akumulator kupili. Wszystko jest prawdopodobnie winą rozrusznika ( oby ) albo czujników tylko tego bym nie chciała bo to już o wiele droższa sprawa.

Dobrze, że mam blisko mamę co mnie na tą wizytę zdążyła podrzucić
To super wiesci!
Ja tez nie pamietam czy mialam przy Filipie pobierany wymaz w kierunku bakterii z szyjki macicy?
Teraz to chyba taki standard.
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Myśle że to reakcja na odstawienie. Twardnienia i boli-ale u mnie tak to wyglądało też z lekami czasami.Ale tendencja się zmiesza, więc na razie się nie stresuje.

Mam pytanie do doświadczonych mamusiek. Jak to jest z czopem śluzowym? Kiedy Wam odszedł? Można go przeoczyć?
Bo ja znam wersje że może odejść 2 tyg. przed terminem albo dosłownie kilka godzin przed porodem.
Mnie odszedl prawdopodobnie razem z wodami plodowymi jak chlusnely mi na izbie przyjec w trakcie juz dosc mocnych skurczow ktore byly co 5 minut (mialam juz wtedy 4 cm rozwarcia).
Ale nie widzialam czopu.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jestem głodna... a ząb dokucza...reaguje na zimne, ciepłe i na każdy dotyk!!!
Wrrr.... więc gryźć nie dam rady a po za tym nie chcę do bardziej połamać...rozkruszyć...
Może ugotuję sobie kaszkę manną... chociaż o tej porze???
oj bidulko...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-06 o 21:05
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:05   #878
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dobry wieczorek Gadulki, nie zagladalam przez 3 dni a tu tyle napisalyscie.
Mala super ze dobrze na wizycie, trzymaj sie z zebem.
ivonka skurczowo u Ciebie ale jak to piszesz to tak na spokojnie.
karolca super ze udalo sie z wozkiem.

a u mnie to w ogole dziwnie, twardnienia i skurcze ustapily i nie mam zadnych od jakiegos tygodnia , a mialam ich dosc sporo codziennie. czuje sie swobodnie, dobrze mi sie chodzi, juz od dawna tak nie bylo, chyba ze w 3-4 miesiacu.
siedze malo przy laptopie, bo lepiej mi sie oddycha jak chodze lub stoje, zaczelam sobie cwiczenia relaksacyjne i slucham muzyczki spokojnej, cwicze troszeczke a i uwielbiam kawe inke kupilam w sobote.
wozek kupilismy baby merc s6, ma byc u nas za okolo 17 dni (ale przez sniegi nie wiadomo), wiec na wszelki wypadek amerykanski wynalazek sprzedamy jak dostarczony zostanie nowy wozek.
tak wiec pod koniec ciazy zaczelam byc aktywna i lepiej mi z tym bo sie zasiedzialam jak nie wiem co, no ale swobodnie chodzic nie moglam to niby jak mialam byc aktywna, tak wiec teraz korzystam.

rybka mi powiedziano jak ostatnio bylam w szpitalu ze mam dzwonic jak bede miala skurcze co 3-4 minuty. ja tez ich pierdziele nie bede brac zadnego paracetamolu.
mialam miec dzisiaj zajecia z karmienia piersia ale nie pojechalam bo jest troche sniegu nie wszedzie poodsniezane, jesli chodzi o mnie to ok, w gorszych warunkach jezdzilam (przy sniezycach, szklanych ulicach i maluchem na letnich oponach w Polsce), ale Anglikom nie wierze jak jezdza w snieg.
Milego wieczorku Wam zycze!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 21:15   #879
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wow juz prawie 18 a u nas jeszcze jasno - tzn dopiero zaczyna sie ciemnic wiosna coraz blizej
taaa... tylko jakos temperatury nie chca sie na wiosenne przestawic

Cytat:
Mała właśnie od godziny mam skurcze, tak co 7-10 minut. No ciekawa jestem jak się to rozwinie, ale na razie siedzę sobie spokojnie i nie będę nic brać. Jak ma się wyciszyć to się wyciszy, a jak nie to.... aaa
prawdopodobnie to sa przepowiadajace skurcze

Ja podczas poerwszej ciazy mialam takie co 5-6 minut, po cieplej kapieli nie przeszly, ale tez sie odstepy czasowe nie zmniejszaly, wiec pojechalismy do szpitala, gdzie skurcze sie uspokoily, na badaniu powiedzieli mi, ze szyjka sie skrocila i byl 1 cm rozwarcia... urodzilam 4 tygodnie pozniej

Takze dziewczyny, teraz tekie falszywe alarmy moga byc czestsze... ale jest kilka sposobow, zeby sprawdzic, czy to juz TO, czy tylko przepowiadacze...
i to wlasnie jest to, ze odstepy miedzy skurczami sie nie zmniejszaja, albo wszystko sie wicisza po kapieli/prysznicu i chwili odpoczynku...
ale jesli odstepy czasu sie zmniejszaja, skurcze staja sie coraz intensywniejsze i coraz dluzej trzymaja, to moze faktycznie czas udac sie do szpitala
Stary 2012-02-06, 21:32   #880
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Ivonka no Ty masz jeszcze pare dni chyba do bezpiecznego terminu, pewnie to od tego odstawienia lekow. Ja tez jak zmniejszam leki p/skurczowe to wydaje mi sie ze mam twardnien wiecej.
No ale nie bedziemy wiecznie "blokowac" maluszkow
Tak, dokładnie 6 dni. Chociaż dzwoniłam do lekarza i mówi że nic by się nie stało, w końcu to 37 tydzień rozpoczęty (36+1), mówi że jeszcze ten tydzień gdybym wytrzymała to byłoby idealnie.
Stary 2012-02-06, 22:22   #881
Karo89
Zakorzenienie

mało się udzielam, bo mam jeszcze trochę nauki chce się z tym jak najszybciej rozprawić, żeby w marcu nie latać po uczelni. Mam nadzieję, że się uda.

Jutro rano wizyta tak więc pewnie wpadnę popołudniu dopiero, bo jeszcze kuknę do jednej hurtowni zobaczyć za wanienką i materacem. jak cena będzie podobna co na necie, to kupię na miejscu, przynajmniej za przesyłkę dodatkowo nie będzie trzeba płacić.

Idę się kąpać i spać, bo padam po dzisiejszym dniu.
Dobrej nocki, śpijcie dobrze

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:48   #882
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie 6 dni. Chociaż dzwoniłam do lekarza i mówi że nic by się nie stało, w końcu to 37 tydzień rozpoczęty (36+1), mówi że jeszcze ten tydzień gdybym wytrzymała to byłoby idealnie.
Niby sie mowi ze skonczone 38 tygodni to bezpieczny czas, bo ja urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia (porod mi sie zaczal w nocy z 37 na 38 tydzien) i mam napisane ze porod przedwczesny o tydzien czasu.
Filipek byl senny (lekarz mowil ze przespal porod), dostal 10pkt, ale spal w czasie i po porodzie i zabrano mi go do inkubatorka na ogrzanie wiec moze dlatego ze o ten tydzien za wczesnie sie urodzil (pierwszy dzien 38 tygodnia).
Tremin porodu mialam z OM na 6 czerwca a urodzil 16 maja.

Karo89 kciuki za udana wizyte!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-02-06 o 22:50
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:51   #883
Mała!
Zakorzenienie

Karo :kciuki za wizytę ...

Ja chyba też powoli padam..czekam na męża bo wraca z pracy właśnie...

Jutro rano podjadę do mojego dentysty może mnie przyjmie ??? więc muszę dużo wcześniej wstać niż o 9:00 hehe i w dodatku zbudzić męża...

Dobranoc!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:55   #884
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
też sie nad nim długo zastanawialiśmy tylko do końca mnie nie przekonuje spacerówka
jak nie przyjdzie ten co zamówiłam(a mam jakieś przeczucia że tak to się skończy) to jedziemy do sklepu po taki sam model w tutkach są bardzo fajne wersje kolorystyczne
jeśli mogę to zapytam za ile go kupiliście?
Za 1448 zł

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dziś mieliśmy spotkanie z panią dr neonatolog i mnóstwo informacji nam "sprzedała" dobrze że wzięłam męża ze sobą bo wszystkiego na bank bym nie spamiętała. Pozatym zostaję już do ćwiczeń do porodu, podrzuty przeponą i ćwiczenie bezdechu i położna była zaskoczona wielkością mojego brzucha że taki już duży a tu jeszcze m-c przede mną i że ja taka drobna i że za lekko mi nie będzie urodzić pocieszyła mnie nie ma co
Stary 2012-02-06, 22:57   #885
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Niby sie mowi ze skonczone 38 tygodni to bezpieczny czas, bo ja urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia (porod mi sie zaczal w nocy z 37 na 38 tydzien) i mam napisane ze porod przedwczesny o tydzien czasu.
Filipek byl senny (lekarz mowil ze przespal porod), dostal 10pkt, ale spal w czasie i po porodzie i zabrano mi go do inkubatorka na ogrzanie wiec moze dlatego ze o ten tydzien za wczesnie sie urodzil (pierwszy dzien 38 tygodnia).
Tremin porodu mialam z OM na 6 czerwca a urodzil 16 maja.

Karo89 kciuki za udana wizyte!
Aga ja słyszałam że skończony 37 i pierwszy dzień 38 to już donoszone!

mi lekarz dziś powiedział...że poobsewrujemy maluszka poprzez Ktg... jak będzie ok to poczekamy, ale coś tam wspomniał, że może wcześniej mnie wyśle na porodówkę...
tzn. przed 40 tyg...

Mały teraz szaleje (boli) i czuję go bardzo nisko tuż przy wzgórku...aż bolą pachwiny... nie wiem...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:45   #886
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Aguska jestem pełna podziwu dla twojego męża

zaraz jade oddam siuski i krem do badania a w piatek wizyta
Stary 2012-02-07, 07:57   #887
Kathi75
Zakorzenienie

Witam was w mrozny poranek
U nas spadl w koncu snieg

ivonka 7 i jak sie czujesz , na takie skorcze to cieply prysznic najlepszy , ja przy malej mialam takie skorcze od 35 TC jak robily sie regularne to pod wode wskakiwalam i zanikaly po jakims czasie , od lekarza dostalam Magnez

Ja zmykam , boli mnie glowa i czysci mnie

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:27   #888
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Tremin porodu mialam z OM na 6 czerwca a urodzil 16 m-)
Aguska ja ufam temu co mowi moj lekarz-wystarczy 37 tyg-w koncu pracuje w szpitalu gdzie mamy rodzic to pewnie wie co sie wpisuje. Na SR tez tak nam mowili wiec spoko. Mysle ze jeszcze troche wytrzymamy-chce dotrwac do czwartkowego USG. Noc byla nawet ok,byly sporadyczne skurcze i ciagniecie ale nic regularnego.
Stary 2012-02-07, 08:33   #889
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja wczoraj po pogrzebie nie miałam siły już do Was zajrzeć, ale mam przymusowy tydzień wolnego bo Antka muszę jeszcze wyleczyć więc jakoś nadrobię. W sobotę muszę mu zrobić wymaz z gardła i z nosa ale tym się chyba zajmie tz.

Moja mała jest tak ruchliwa że szok już jestem tak skopana że nie wiem co to będzie do kwietnia

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aga ja słyszałam że skończony 37 i pierwszy dzień 38 to już donoszone!

mi lekarz dziś powiedział...że poobsewrujemy maluszka poprzez Ktg... jak będzie ok to poczekamy, ale coś tam wspomniał, że może wcześniej mnie wyśle na porodówkę...
tzn. przed 40 tyg...

Mały teraz szaleje (boli) i czuję go bardzo nisko tuż przy wzgórku...aż bolą pachwiny... nie wiem...
Masz racje mała 37 tydzień to juz ciąża donoszona. Jak ja rodziłam Antka to specjalnie czekałam 4 dni żebym miała rozpoczety 37 tydzień bo w 36 tygodniu Antek byłby traktowany jako wcześniak.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:47   #890
Madziara 26
Rozeznanie

Aguśka dla tżta

Ja dziś nie wiem czy wstanę tak mnie bidra nap........
A wczoraj tez miałam dwa mocne skurcze i mały uciskał ale przeszło

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:53   #891
aaagga
Raczkowanie

Aguśka dzięki fajny link
od 3 dni mam nabity balonik zamiast brzuszka i bolą mnie scięgna po bokach: doszłam do wniosku, że to moje napięte mięśnie brzucha - mały się już nie mieści i wszystko tam się naciąga. A niech się trochę pogniecie, może go to zmobilizuje do wyjścia.

Melduję pełny 36 tc i +15 kg (102 kg ) ale ostatnio żarłam, zamiast jeść, pozwolę sobie wspomnieć o 200 g czekolady z orzechami na 1 raz

Od wczoraj czuję dziwne ukłucia w dole brzucha, tak jakby mnie prąd przeszywał. Są co 15-20 minut i trwają kilka sekund. Czy to mogą być skurcze przepowiadające? A może szyjka się skraca - bo czuję ten prąd jak idzie od szyjki do pępka?

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:55   #892
gosica502
Wtajemniczenie

Dzień dobry drogie mamy

Witam się i lecę na śniadanko
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:59   #893
Asika21
Rozeznanie

Hej. Mnie też ostatnio biodro boli, zwłaszcza przy siadaniu. Teraz to bym najchętniej przeleżała cały miesiąc do końca ciąży Nic mi się nie chce, strasznie leniwa się zrobiłam

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:09   #894
Roksape
Zadomowienie

Witam z rana nadrobiłam całe dwie strony hahah
aaagga Gratuluję już pełnych 36 tc !

Pytałyście się o te zaświadczenia do becikowego. Ja wczoraj też byłam ciekawa chodź tu jeszcze nikt o to nie pytał i spytałam panią doktor Mówiła mi, że jak już wyjdę z dzieckiem ze szpitala to wybrać się mam do niej z kartą wypisu i ona mi wyda zaświadczenie. Po za tym wydanie go nic nie kosztuje.

Dzisiaj odkręcam bieguny od łóżeczka i podnoszę je do samej góry. Synek drzymie na łóżku w dzień więc super bo mam wolne łóżeczko
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:52   #895
ivonka7
Rozeznanie

Wrzuciłam wam mój brzuszek na maila.
Stary 2012-02-07, 10:06   #896
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuciłam wam mój brzuszek na maila.
ślicznie ładnie pępek Ci wyszedł
Stary 2012-02-07, 10:14   #897
ivonka7
Rozeznanie

Zerknęłam na stare zdjęcia i pępek miałam na wierzchu już w 23 tygodniu. Taka moja uroda i wcale mi to nie przeszkadza. Tak samo jak linia, ciemna i wyraźna
Stary 2012-02-07, 10:16   #898
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Za 1448 zł

Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dziś mieliśmy spotkanie z panią dr neonatolog i mnóstwo informacji nam "sprzedała" dobrze że wzięłam męża ze sobą bo wszystkiego na bank bym nie spamiętała. Pozatym zostaję już do ćwiczeń do porodu, podrzuty przeponą i ćwiczenie bezdechu i położna była zaskoczona wielkością mojego brzucha że taki już duży a tu jeszcze m-c przede mną i że ja taka drobna i że za lekko mi nie będzie urodzić pocieszyła mnie nie ma co

a czemu bedzie Ci cięzko urodzic?
Stary 2012-02-07, 10:17   #899
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moj pepek jest juz plaski i mam cicha nadzieje ze nie wyjdzie
Stary 2012-02-07, 10:17   #900
Nikii89
Zakorzenienie

Witam

Ja już po badaniach - mocz+ krew... w czwartek odbiór wyników i USG (może w końcu lekarz potwierdzi po ostatnim czy to syn czy córka ) niby wizytę mam na 14.02 ale spróbuję załatwić aby w ten czwartek mnie też wziął... bo tak latać ciągle do tego lekarza mi się nie chce z powodu zimna dziś u Nas -13 ...brrrr TŻ już mi z rana eska napisał że musimy się po ten cieplejszy sweter wybrać bo jeszcze mu zmarznę (kurtkę zapinam tylko do połowy bo na brzuszek już mi brakuje :/ )

Tak w ogóle nie mam pomysłu na obiad.....

za wizyty dzisiejsze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości