|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Hej spokojnie
my twardnieniowe dziewczyny tak już mamy. Już miewałam dużo bardziej bolesne skurcze. Mała to też masz niezłe epizody skurczowe |
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my kupiliśmy tutka na inżynierskiej za 1429zł w wersji 3 w 1. Jest wszystko i kolorki rzeczywiście są świetne i duży wybór. A w sklepie cena niższa niż u producenta, u którego wózek z gondolą i spacerówką kosztuje 1300 a fotelik trzeba samemu dokupić za 300.... ciekawe, nie?? |
|
|
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba dbać o swoich najlepszych klientów
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
w sumie coś w tym jest... ale dzięki temu ja mam wózek taniej niż w sklepach internetowych, taniej niż na allegro i okazuje się, że taniej niż w innych sklepach... i w zasadzie w cenie, która była górną granicą... a co ważne to ten wózek jest bardzo lekki w porównaniu z innymi
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze sr, dzisiaj byly zajecia relaksacyjne, masaze, muzyczka
jeszcze jedno spotkanie i koniec. Teściowa robiła pizze, wiec kolacje juz mam za sobą![]() Zia rożek prześliczny, taki słodki na pewno Ani sie spodoba![]() ja pierwsze KTG bede miala na przyszlej wizycie to bedzie 34 tydzien, u mnie narazie skurcze ( o ile to sa skurcze) sporadyczne. Ja rok temu złamałam zęba, w sumie to mi pękła górna szóstka 1/4 zęba trzeba bylo wyrwac i dosztukowac , raz mi babka zrobila na świeze dziąsło i po tygodniu ten kawałek odleciał , tearz odpukac sie trzyma- a wszystko przez suszone banany ![]() ja kupilam bepanthen, tak poelcala polozna na sr.
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie ze sklepu
. Zamawialiśmy łóżeczko dla Niuni. Wszystko raczej u nas oscyluje wokół odcieni żółtego . Za miesiąc będzie gotowe ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- A i jutro do położnej. Ciekawe czy ustali mi datę USG, bo już tak dawno nie widziałam mojego dziecięcia, że aż mnie nosi. |
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej wieczorkiem
![]() Wyslalam dzis meza po wanienke (bo ta po Filipie i jeszcze tez po moim bratanku strasznie sciorana), pokrowiec na przewijak i spioszki na wyjscie ze szpitala i kupil wszystko jak go prosilam ![]() Wszystko w takich koloroach i wymiarach, chociaz pod koniec sie wczul w wyprawke Jestem z niego dumna ![]() Bardzo mnie wogole ostatnio pozytywnie zaskakuje, robi wieczorami obiady, robi zakupy, zajmuje sie malym, moge polegiwac ile chce. ![]() No i pije tylko bezalkoholowe piwko jedno czasem wogole, tym mi najbardziej imponuje ![]() I kupil lody, zrobil nam pyszne deserki ![]() Znalazlam fajna stronke z objawami przed zblizajacym sie porodem: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm Ivonka no Ty masz jeszcze pare dni chyba do bezpiecznego terminu, pewnie to od tego odstawienia lekow. Ja tez jak zmniejszam leki p/skurczowe to wydaje mi sie ze mam twardnien wiecej. No ale nie bedziemy wiecznie "blokowac" maluszkow Cytat:
Ja tez nie pamietam czy mialam przy Filipie pobierany wymaz w kierunku bakterii z szyjki macicy? ![]() Teraz to chyba taki standard. Cytat:
Ale nie widzialam czopu. ![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-06 o 21:05 |
|||
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek Gadulki, nie zagladalam przez 3 dni a tu tyle napisalyscie.
Mala super ze dobrze na wizycie, trzymaj sie z zebem. ivonka skurczowo u Ciebie ale jak to piszesz to tak na spokojnie. karolca super ze udalo sie z wozkiem. a u mnie to w ogole dziwnie, twardnienia i skurcze ustapily i nie mam zadnych od jakiegos tygodnia , a mialam ich dosc sporo codziennie. czuje sie swobodnie, dobrze mi sie chodzi, juz od dawna tak nie bylo, chyba ze w 3-4 miesiacu. siedze malo przy laptopie, bo lepiej mi sie oddycha jak chodze lub stoje, zaczelam sobie cwiczenia relaksacyjne i slucham muzyczki spokojnej, cwicze troszeczke a i uwielbiam kawe inke kupilam w sobote. wozek kupilismy baby merc s6, ma byc u nas za okolo 17 dni (ale przez sniegi nie wiadomo), wiec na wszelki wypadek amerykanski wynalazek sprzedamy jak dostarczony zostanie nowy wozek. tak wiec pod koniec ciazy zaczelam byc aktywna i lepiej mi z tym bo sie zasiedzialam jak nie wiem co, no ale swobodnie chodzic nie moglam to niby jak mialam byc aktywna, tak wiec teraz korzystam. rybka mi powiedziano jak ostatnio bylam w szpitalu ze mam dzwonic jak bede miala skurcze co 3-4 minuty. ja tez ich pierdziele nie bede brac zadnego paracetamolu. mialam miec dzisiaj zajecia z karmienia piersia ale nie pojechalam bo jest troche sniegu nie wszedzie poodsniezane, jesli chodzi o mnie to ok, w gorszych warunkach jezdzilam (przy sniezycach, szklanych ulicach i maluchem na letnich oponach w Polsce), ale Anglikom nie wierze jak jezdza w snieg. Milego wieczorku Wam zycze!! |
|
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podczas poerwszej ciazy mialam takie co 5-6 minut, po cieplej kapieli nie przeszly, ale tez sie odstepy czasowe nie zmniejszaly, wiec pojechalismy do szpitala, gdzie skurcze sie uspokoily, na badaniu powiedzieli mi, ze szyjka sie skrocila i byl 1 cm rozwarcia... urodzilam 4 tygodnie pozniej ![]() Takze dziewczyny, teraz tekie falszywe alarmy moga byc czestsze... ale jest kilka sposobow, zeby sprawdzic, czy to juz TO, czy tylko przepowiadacze... i to wlasnie jest to, ze odstepy miedzy skurczami sie nie zmniejszaja, albo wszystko sie wicisza po kapieli/prysznicu i chwili odpoczynku... ale jesli odstepy czasu sie zmniejszaja, skurcze staja sie coraz intensywniejsze i coraz dluzej trzymaja, to moze faktycznie czas udac sie do szpitala ![]()
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Tak, dokładnie 6 dni. Chociaż dzwoniłam do lekarza i mówi że nic by się nie stało, w końcu to 37 tydzień rozpoczęty (36+1), mówi że jeszcze ten tydzień gdybym wytrzymała to byłoby idealnie.
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
mało się udzielam, bo mam jeszcze trochę nauki
chce się z tym jak najszybciej rozprawić, żeby w marcu nie latać po uczelni. Mam nadzieję, że się uda. ![]() Jutro rano wizyta tak więc pewnie wpadnę popołudniu dopiero, bo jeszcze kuknę do jednej hurtowni zobaczyć za wanienką i materacem. jak cena będzie podobna co na necie, to kupię na miejscu, przynajmniej za przesyłkę dodatkowo nie będzie trzeba płacić. Idę się kąpać i spać, bo padam po dzisiejszym dniu. Dobrej nocki, śpijcie dobrze
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filipek byl senny (lekarz mowil ze przespal porod), dostal 10pkt, ale spal w czasie i po porodzie i zabrano mi go do inkubatorka na ogrzanie wiec moze dlatego ze o ten tydzien za wczesnie sie urodzil (pierwszy dzien 38 tygodnia). ![]() Tremin porodu mialam z OM na 6 czerwca a urodzil 16 maja. Karo89 kciuki za udana wizyte!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-06 o 22:50 |
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Karo :kciuki
za wizytę ...Ja chyba też powoli padam..czekam na męża bo wraca z pracy właśnie... Jutro rano podjadę do mojego dentysty może mnie przyjmie ??? więc muszę dużo wcześniej wstać niż o 9:00 hehe i w dodatku zbudzić męża... Dobranoc!
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dziś mieliśmy spotkanie z panią dr neonatolog i mnóstwo informacji nam "sprzedała" dobrze że wzięłam męża ze sobą bo wszystkiego na bank bym nie spamiętała. Pozatym zostaję już do ćwiczeń do porodu, podrzuty przeponą i ćwiczenie bezdechu i położna była zaskoczona wielkością mojego brzucha że taki już duży a tu jeszcze m-c przede mną i że ja taka drobna i że za lekko mi nie będzie urodzić pocieszyła mnie nie ma co
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz dziś powiedział...że poobsewrujemy maluszka poprzez Ktg... jak będzie ok to poczekamy, ale coś tam wspomniał, że może wcześniej mnie wyśle na porodówkę... tzn. przed 40 tyg... Mały teraz szaleje (boli) i czuję go bardzo nisko tuż przy wzgórku...aż bolą pachwiny... nie wiem...
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska jestem pełna podziwu dla twojego męża
![]() zaraz jade oddam siuski i krem do badania a w piatek wizyta |
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w mrozny poranek
U nas spadl w koncu snieg ivonka 7 i jak sie czujesz , na takie skorcze to cieply prysznic najlepszy , ja przy malej mialam takie skorcze od 35 TC jak robily sie regularne to pod wode wskakiwalam i zanikaly po jakims czasie , od lekarza dostalam Magnez Ja zmykam , boli mnie glowa i czysci mnie |
|
|
|
#888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja wczoraj po pogrzebie nie miałam siły już do Was zajrzeć, ale mam przymusowy tydzień wolnego bo Antka muszę jeszcze wyleczyć więc jakoś nadrobię. W sobotę muszę mu zrobić wymaz z gardła i z nosa ale tym się chyba zajmie tz. Moja mała jest tak ruchliwa że szok już jestem tak skopana że nie wiem co to będzie do kwietnia ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka
dla tżtaJa dziś nie wiem czy wstanę tak mnie bidra nap........ A wczoraj tez miałam dwa mocne skurcze i mały uciskał ale przeszło
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka dzięki
od 3 dni mam nabity balonik zamiast brzuszka i bolą mnie scięgna po bokach: doszłam do wniosku, że to moje napięte mięśnie brzucha - mały się już nie mieści i wszystko tam się naciąga. A niech się trochę pogniecie, może go to zmobilizuje do wyjścia. Melduję pełny 36 tc i +15 kg (102 kg ) ale ostatnio żarłam, zamiast jeść, pozwolę sobie wspomnieć o 200 g czekolady z orzechami na 1 raz ![]() Od wczoraj czuję dziwne ukłucia w dole brzucha, tak jakby mnie prąd przeszywał. Są co 15-20 minut i trwają kilka sekund. Czy to mogą być skurcze przepowiadające? A może szyjka się skraca - bo czuję ten prąd jak idzie od szyjki do pępka?
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry drogie mamy
Witam się i lecę na śniadanko
|
|
|
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Mnie też ostatnio biodro boli, zwłaszcza przy siadaniu. Teraz to bym najchętniej przeleżała cały miesiąc do końca ciąży
Nic mi się nie chce, strasznie leniwa się zrobiłam
|
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
nadrobiłam całe dwie strony hahah aaagga Gratuluję już pełnych 36 tc ! ![]() Pytałyście się o te zaświadczenia do becikowego. Ja wczoraj też byłam ciekawa chodź tu jeszcze nikt o to nie pytał i spytałam panią doktor Mówiła mi, że jak już wyjdę z dzieckiem ze szpitala to wybrać się mam do niej z kartą wypisu i ona mi wyda zaświadczenie. Po za tym wydanie go nic nie kosztuje. Dzisiaj odkręcam bieguny od łóżeczka i podnoszę je do samej góry. Synek drzymie na łóżku w dzień więc super bo mam wolne łóżeczko
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Wrzuciłam wam mój brzuszek na maila.
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Rozeznanie
|
Zerknęłam na stare zdjęcia i pępek miałam na wierzchu już w 23 tygodniu. Taka moja uroda i wcale mi to nie przeszkadza. Tak samo jak linia, ciemna i wyraźna
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu bedzie Ci cięzko urodzic? |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
moj pepek jest juz plaski i mam cicha nadzieje ze nie wyjdzie
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja już po badaniach - mocz+ krew... w czwartek odbiór wyników i USG (może w końcu lekarz potwierdzi po ostatnim czy to syn czy córka ) niby wizytę mam na 14.02 ale spróbuję załatwić aby w ten czwartek mnie też wziął... bo tak latać ciągle do tego lekarza mi się nie chce z powodu zimna dziś u Nas -13 ...brrrrTak w ogóle nie mam pomysłu na obiad..... ![]() za wizyty dzisiejsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

my twardnieniowe dziewczyny tak już mamy. 

w tutkach są bardzo fajne wersje kolorystyczne
cóż to nie wiem

. Zamawialiśmy łóżeczko dla Niuni. Wszystko raczej u nas oscyluje wokół odcieni żółtego
) albo czujników tylko tego bym nie chciała bo to już o wiele droższa sprawa. 

za wizytę ...
dla tżta
) ale ostatnio żarłam, zamiast jeść, pozwolę sobie wspomnieć o 200 g czekolady z orzechami na 1 raz