|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#55471 |
|
sentimental animal
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
hm, mam pytanie. czytałam, że codzienne mycie włosów szkodzi im, ale zamierzam codziennie ćwiczyć, a po tym będę musiała umyć włosy. czy to im zaszkodzi w jakiś sposób? wysuszy?
teraz myję włosy 2 razy w tygodniu.
|
#55472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#55473 |
|
sentimental animal
|
a to prawda, że się je przyzwyczaja i się szybciej przetłuszczają?
|
#55474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślałam się, że mówisz o czymś takim, ale wolałam się upewnić
|
|
#55475 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77, dziękuję
Chwilę temu zamówiłam maskę Bingo ze spiruliną i keratyną. Zauważyłam też, że moje włosy o wiele lepiej wyglądają, gdy spłuczę je wodą z octem. Jeśli myję je co drugi dzień, to mogę taką bardziej rozcieńczoną płukać za każdym razem? Chciałam jechać kupić odżywkę Artiste i Naturvital, ale najpierw zużyję Alterrę z granatem. Oświecicie mnie, co takiego śmiesznego jest w tej odżywce z Cerrefoura? Nie jestem na tyle wtajemniczona, by zrozumieć
|
|
|
|
#55476 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dlaczego moje włosy rano są pięknie skręcone i samoistnie prostują się około południa? Co jest temu winne? Wilgoci nie mam w pokoju...
|
#55477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#55478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55479 |
|
Zadomowienie
|
Myszko, gratuluję ślicznego Maluszka
Iga_s, może to odżywka uniwersalna - do włosów i stosowania doustnie Czy zamiast szampon BD mogę kupić Kopf-bis-Fuss Waschgel? Skład jest bardzo podobny. (Plącze mi strasznie włosy, słabiutko się pieni, ale świetnie zmył oleje i oczyścił skórę głowy) |
|
|
|
#55480 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#55481 | |||||
|
Kazar Lady
|
bingo zamówione ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
własnei dałam za mało, bo nie uzywałam nigdy takich zeli, miałam wrażenie ze mi poskleja włosy i będe musiała myc od nowa. W efekcie mam taki nie do końca ładny skręt, nisko i takie jakies, nastepnym razem dam o wiele wiecej. jutro robie hennę, maski gloria do mnie nie doszły jeszcze, pańcia mi dzis napisała ze dopiero po południu przelew dotarł, sratatata tydzień szedł nie zrobie wiec glossu, tylko normalnie z wodą jade, ale chyba sam odrost, boje sie zeby falki mi sie nie popsuły
|
|||||
|
|
|
#55482 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Możesz też poszukać Balei odzywki oraz spreju (z pomarańczowa nakrętką). Z tego, co pamiętam, nie były zgodne z cg, ale włosy zachowywały sie dobrze ![]() Poza tym poszukaj żelu aloesowego Krauterhof. Jest świetny nawet do stylizacji (choć ja teraz nie mogę go stoswac ze wzgledu na glicerynę ) Cytat:
Cytat:
nie martw się, włosy odrosną.A pokazac zawsze warto Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak kisiel? Robiłaś ze skrobii ziemniaczenj czy z innej? Cytat:
Cytat:
Niedobre... też zamówiłoam na Ekostrefie... ![]() A miała być akcja denko wstyd...Czekam na zakończenie zmywania , popijam drożdże... Ach, kocham zmywarkę... Jak mogłam bez niej żyć?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-02-06 o 20:02 |
|||||||||
|
|
|
#55483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na suche nie próbowałam ![]() ja jestem bardzo zadowolona z bielendy, no ale ja mam teraz krótkie włosy ;(
|
|
#55484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#55485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli mówisz, że lepiej nałożyć go od razu? na odciśnięte jedynie włosy?Na Pat&Rub miałam chrapkę od dawna (niestety mój portfel nie przyjmował tego wiadomości), więc ich propozycja spadła mi jak z nieba! Wrzucę składy do analizowego, bo chyba jeszcze ich tam nie było... a w ogóle to właśnie zobaczyłam zdjęcia Kubusia! Kasiu gratulacje, jest naprawdę śliczny! (i to mówi osoba, która nigdy się niemowlakami nie zachwycała!) Trzymajcie się oboje ciepło
|
|
#55486 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 Kubuś jest śliczny
Przypadkiem w pobliskiej drogerii spotkałam dziś masę produktów Joanny, m,in ten żel mrożący i maseczki z tej samej serii co odżwyki b/s, które większość tu stosuje. Kosztowały ok. 7 zł, wyglądało to tak klik. warto je zakupić?
|
#55487 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Prrrrr!
Czyżby jutro kolejna część się otworzyła? Cytat:
ja się trzymam, nie mogę nic nowego...nie kupię, nie Też chcę zmywarkę ![]() W Poznaniu DP -20, wilgotność 60%...to chyba bardzo źle dla loków ...się nie dziwię, że nie chcą współpracować
|
|
|
|
|
#55488 |
|
Zakorzenienie
|
Anwen, cieszę się, że pomogło
![]() PMS rządzi... jaka wnerwiona chodzę
|
#55489 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
i rzęsy taaakie
|
|
|
|
|
#55490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne włosy i piękna Ty zawsze marzyła mi się taka fryzurka, a kiedy już ją miałam to nie wyglądałam korzystnie, Tobie bardzo pasuje
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma. - Marilyn Monroe Edytowane przez ornament Czas edycji: 2012-02-06 o 20:24 |
|
|
|
|
#55491 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#55492 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe-tak wiem ja z balei tez lubie produkty teraz mam kokosowa odzywke jest super.
ta brzoskwiniową B/S mialam ale po jakimś czasie zaczela mi tłuścić włosuy.. nie wiem dlaczego moze za czesto stowałam ![]() ja tez wole dm ale z rossmana dostaje duzo kuponów rabatowym i tam są czesto promocje dlatego i chodze tam pozatym ISANA jest marką też fajną
|
#55493 |
|
Raczkowanie
|
Serio Rabarba wyglądasz świetnie i fryzura bardzo ci pasuje
|
|
|
|
#55494 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
śliczny skręt po nim bedzie, dzis jest za mały bo i za mało zelu dałam ![]() ładne włoski, szybko urosną
|
||
|
|
|
#55495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tego co sie orientuje kosmetyki typu szampon+odzywka 2w1 tez nie sa polecane Nie masz w poblizu zadnego Rossmanna? Tam mozesz kupic szampon dla dzieci Babydream lub zel do mycia z pompka z tej samej serii, badź szampon Alterry Mandel&Jojoba. One sa lagodne. Mozesz tez pobawic sie w ekologiczne kosmetyki firm takich jak Sante, Weleda, Lavera, Logona, Bentley Organic - poczytaj w necie na niemieckich stronach gdzie mozesz je kupic. Beda jednak przypuszczalnie troche drozsze od tych rossmanowskich szamponow. Ja na Twoim miejscu kupilabym ktorys z wymienionych przeze mnie szamponow, do tego jakas odzywke i maske z Alverde i Alterry. Zostanie Ci poszukac odzywke bez splukiwania i masz podstawowy zestaw, nie ma co kombinowac dopoki nie orientujesz sie jeszcze w skladach ![]() Jaki olej kladlas na wlosy? Eloe, wybacz ze nie cytuje Twoich postow ale sa dlugasne i zjadaloby mi wszystkie pozostale Moj post oczywiscie mozesz dowolnie zedytowac i wkleic do FAQ, bardzo mi bedzie milo Moze moje wlosy mnie jeszcze zaskocza i tak jak mowisz pokaza jeszcze ze potrafia byc lokami jak kilka lat wstecz Aczkolwiek bardzo mi sie tez podobaja zdrowe, dlugie, blyszczace fale (AgRafkowe ), moim zdaniem sa megakobiece i po cichu marze ze sie takich kiedys dorobie ![]() Zdjec dzis nie bedzie bo siostra przy okazji podcinania nagrzebala w nich na tyle ze juz pupy nie urywaja Ale niedlugo cos wstawie, bo chcialabym Was poprosic o ocene i o pomoc w okresleniu rodzaju skretu (niby mysle ze 2c, medium, ii ale pewna tego 2c nie jestem, za to typologia brytyjska przekracza moje mozliwosci Fryz5, obejrzalam pare Twoich zdjec i pozwole sobie napisac, ze moim zdaniem bardzo korzystnie wygladasz w pofalowanych wlosach, lepiej niz w prostych Ewcia, widzialam ze srednio bylas chyba zadowolona z tej bazy z Eco Spa... Dziwne ze z takim skladem nie bylo fajnego efektu. Warto ja Twoim zdaniem specjalnie zamawiac czy lepiej zostac przy BD/Alterrze? A moze uzywasz jeszcze jakichs innych szamponow? Chatul, czy masz moze sklad tego zelu mrozacego i moglabys prosze go wkleic? Nie moge nigdzie znalezc ![]() Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
#55496 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę w ręczniku kuchennym na głowie
Kupiłam dziś żel grafiti (taki niebieski, a zapach jak dla mnie śliczny - co chwilę chodzę go wąchać ), zobaczymy jakie włosy po nim będą jutro.Może zrobię w tym tygodniu cytrynowa płukankę do włosów, bo cytryn mamy nadmiar. Po jakim czasie można jej używać i gdzie ją trzymać? |
|
|
|
#55497 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
odrosną Cytat:
O proszę - nie musiałam pisac ![]() Cytat:
Pamiętaj, ze w składzie wazelina - trzeba zmywać czasem szamponem z siarczanem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli to nic z tego, odstawiamy. Cytat:
Widziałam - bo bałam sie użyć - rumiankowy.Cytat:
Moim zdaniem to możliwe, by ciemniały... moje odrastajace są jaśniutkie jak u platynowej blondynki. Dopiero po niecałych dwóch centymetrach robią się ciemne. Gdy sa coraz dłuższe, ciemnieją az do skóry, jakby pigment nieobecny przy skóze rozkładał sie po całości... Misha i SugarBabyLove ja wrzucę swoje 3 grosiki, bo... kiedy zaczynałam, to odżywek właściwych dla moich włosów po prostu nie było. Utyskiwałyśmy w pielęgnacji na brak czegokolwiek, bo to, co się nadawało, mozna było na palcach jednej ręki zliczyć. W zasadzie można było polecić kilka odzywek, po które trzeba było przejechać przynajmneij pół miasta albo zamawiać przez net. Dopiero teraz pojawiło się tego wszystkiego więcej i dopiero teraz z czystym sumieniem można cokolwiek polecić. A pojawiło sie nie dlatego, ze ktokolwiek pomyślał o nas. Nie Warto poświęcić nieco własnego czasu, by potem móc być mile zaskoczoną, odkryc, ze jednak sporo produktów się nadaje. Sama do dziś nie wchodze do sklepu i nie wrzucam po prostu produktu do koszyka. Każdy dokładnie oglądam, sprawdzam, bo producenci lubią zmieniać składy. Cytat:
Trzeba je odpowiednio zabezpieczyć, wówczas nie powinny tak łatwo tracić wilgoci.
|
|
#55498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#55499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam chyba zespół napięcia pomiesiączkowego, bo wszystko mnie...wrrrr.... Cytat:
A ja sobie nabyłam spirulinę z keratyną oraz proteiny kaszmiru z kolagenem
|
||
|
|
|
#55500 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() maski nabyłam takie same, jedna z kaszmirem i 2sztuki ze spiruliną, nie będę podbierac rybkom |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

-47-48-49-50

Dopiero w tamtym tygodniu poszła zaliczka na szkło i lustra 
bingo zamówione 

)
nie martw się, włosy odrosną.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wstyd...

zawsze marzyła mi się taka fryzurka, a kiedy już ją miałam to nie wyglądałam korzystnie, Tobie bardzo pasuje