Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 22:26   #1411
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nie wiem kiedy się dzieci ubierają same, ale nie wiem czy to polepszy sprawę
Amelka z racji tego, że jeszcze mało mówi, to ciągle jest "mama...mama..." albo "mama chcę", "mama to", "mama tam" itp. itd.
Moja siostrzenica ma 6.5 roku i mimo że potrafi to rzadko kiedy się sama ubiera
Nie wiem czy to ułatwi sprawę, pewnie do przedszkola będzie trzeba budzić 2h przed wyjściem

Michałowi wychodzą trójki to może przez to tak jęczy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 22:38   #1412
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja to czasem już mam dość gadania... ale takiego w kółko to samo... A najbardziej nie lubię jęczenia - "ale ja chce to.." "do cioci.." "babe chcę.." i tak w kółko... o i wygibasów przy ubieraniu się - nie raz mam ochotę zostać w domu jak pomyślę co będzie przy ubieraniu... Kiedy dzieci same zaczynają się ubierać? Tzn kiedy można liczyć że będzie to wychodzić bo Misiek próbuje czasem ale to wiecie często są majtki na głowę zakładane
Ola umie założyć sama spodnie i rajstopy , czapkę .

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica ma 6.5 roku i mimo że potrafi to rzadko kiedy się sama ubiera
Nie wiem czy to ułatwi sprawę, pewnie do przedszkola będzie trzeba budzić 2h przed wyjściem

Michałowi wychodzą trójki to może przez to tak jęczy
3 latek umie się sam ubrać bo w przedszkolu nikt tego za niego nie zrobi
Panie co najwyżej poprawią jak coś jest na lewą stronę czy tył na przód , ew rozepną guziki . Wszystko łącznie ze skarpetkami jest w stanie 3 latek założyć - nie zapnie tylko guzika czy nie zasznuruje butów .
Luzik ja wstaję o 7 szykuję się ja i dzieciaki o 8:15 już jesteśmy u SZymka w przedszkolu - dzieciaki w domu jedzą śniadanie . także wszystko się da
Stary 2012-02-06, 22:51   #1413
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja majtki rajtki spodnie, czapke zalozy, bluzki tez ale przewaznie albo tyl na przod albo na lewa stroneale zalozy;p
nieraz umie nawet bluzke na nogi zalozyc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:04   #1414
P0P70
Zakorzenienie

Darusia- Oliwka to wyglada na taka prawdziwa rozrabiake.

Moja tez potrafi rajtki, spodnie, skarpetki, buciki, i czapki zakładać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:12   #1415
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ola umie założyć sama spodnie i rajstopy , czapkę .

3 latek umie się sam ubrać bo w przedszkolu nikt tego za niego nie zrobi
Panie co najwyżej poprawią jak coś jest na lewą stronę czy tył na przód , ew rozepną guziki . Wszystko łącznie ze skarpetkami jest w stanie 3 latek założyć - nie zapnie tylko guzika czy nie zasznuruje butów .
Luzik ja wstaję o 7 szykuję się ja i dzieciaki o 8:15 już jesteśmy u SZymka w przedszkolu - dzieciaki w domu jedzą śniadanie . także wszystko się da
w takim czasie to ja sama się nie wyrabiam

serio wasze dzieci się tak ubierają same?? muszę zacząć nauczać Amelkę, ona umie się rozebrać, a jak już jest goła to nie zamierza się ubierać i zwiewa po całej chacie
Stary 2012-02-06, 23:15   #1416
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
w takim czasie to ja sama się nie wyrabiam

serio wasze dzieci się tak ubierają same?? muszę zacząć nauczać Amelkę, ona umie się rozebrać, a jak już jest goła to nie zamierza się ubierać i zwiewa po całej chacie
Mam to samo z jednym i drugim

Michaś
Stary 2012-02-06, 23:15   #1417
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Lind - a ja narazie lubię takie paplanie tylu "modzi tamu" (może tam) - oczywiście idzie w innym niż chciałam kierunku.
Lala jedzie, Po jedzie, śnie (g), tata jedzie ako bum bum (tata przyjedzie autem) Siosia opa buda (Zosia skacze do wody) i wiele, wiele innych nie do powtórzenia. Tak potrafi cały dzień, rano jej się gadulec włącza a wieczorem milknie .

Myslę że już można uczyć ubierania tylko oczywiście trzeba się uzbroić w cierpliwość. Zosia np. potrafi założyć buty ale ma goły tyłek. Pozwalam jej się ubierać i rozbierać.
CZasami ubieranie mnie też roznosi
Pamiętam jak mama pracowała w żłobku a dzieci były wiekowo podobne do naszych to potrafiły się nieźle same ubierać. Czasami trzeba było pomóc podciągnąć rajstopy czy spodnie albo naszykować rekawy jak były pokręcone. Dzieciaki się rozbierały do pizamek a po spaniu do ubrań.
Stary 2012-02-06, 23:35   #1418
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez na golasa lubi ciekac,ale jakos z 2 tyg jej fascynacja jest wlasnie ubieranie sie,wiec niech cuduje

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

ja dzieciaki w 10 minut ubieram,nie mam wyjscia bo albo zagrzeje sie jedno albo drugie;p

przy 2 jest ZDECYDOWANIE WIEKSZA ORGANIZACJA:p
A.Camus
Stary 2012-02-07, 00:07   #1419
lindsley
Zakorzenienie

Darusia samą kurtkę czapę buty to też ekspresem ubieram... Ale przebrać to co pod spodem na wyjście to masakra...

Izazula paplanie sobie ot tak też lubię... Ale jak już 100raz mówi że do cioci chce, albo że tata sam poszedł bzium bzium... to już niee.

Michaś
Stary 2012-02-07, 07:37   #1420
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój się sam jeszcze nie ubiera, ale wszystko do ubrania mi przynosija tylko siedzę rzucam hasło DADA i w minutę mam wszystko przyniesione i siedzi i czeka. Kapcie szybko też ściąga żeby mi ułatwić. Uwielbia wychodzić
Eryk jak szedł do przedszkola to umiał się sam ubrać, i większość koło siebie zrobić. Tylko to było na zasadzie dawałam mu ciuchy i miałam 10-15 min spokojuOczywiści e szalik bylo trzeba poprawiać, albo pomagać w zapinaniu kurtki. Ale pilnowałam żeby rano przed przedszkolem sam się ubierał od samych majtek.

Zimnica straszna Wczoraj przy -20 tylko krótki spacer do sklepu i spowrotem. No i drugi do Eryka szkoły. Ale nic ponadto.
Dzisiaj idę z małym do lumpka bo jak teraz tylko -15 to pewnie i będzie mniej niz -10 w południe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:55   #1421
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej

U nas z ubieraniem jest różnie, jak z chumorami Zosi, raz nam idzie szybko a raz wolniej. Pozwalam się bawić w ubieranie niech trenuje.
Jak mamy jakieś planowe wyjście a nie jest to zwykły codzienny spacer czy zakupy to tak mam wszystko zaplanowane żeby jak najsprawniej i najszybciej wyjść. To musi być rach ciach jak Ania z dzieciakami do przedszkola z tym, że ja muszę wstać wcześniej i być gotowa oprócz ubrania bo to robię równocześnie z ubieraniem Zośki .

A swoją drogą podziwiam że niektóre dzieciaki potrafią sobie założyć rajtki. To dla mnie jedna z trudniejszych rzeczy do ubrania, ciągnie się, plącze i takie tam. Ja mam czasem problemy jak mi się nogawki zwiną - nie cierpię rajstop .

U nas dzisiaj tylko - 10, moze będzie cieplej. Wczoraj jak wyszłyśmy to jeden pan się zdziwił że z takim małym dzieckiem wychodzę w taki mróz. Co ja niby mam ją ukisić w domu ? Musimy wyjść i już
Stary 2012-02-07, 08:18   #1422
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Agnieszka zdjęcia maluchów na nk super. Aż w szoku jak mała sobie radzi na sankachA co do ciebie to taki wygląd po dwójce dzieci powinien być zabroniony

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Agnieszka zdjęcia maluchów na nk super. Aż w szoku jak mała sobie radzi na sankachA co do ciebie to taki wygląd po dwójce dzieci powinien być zabroniony

Darusia a Oliwka taka się fajna pannica zrobiła. Widać że zeszczuplala na buzi, i bardzo jej z tym do twarzy

Stary 2012-02-07, 09:11   #1423
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wczoraj bylam na lumpach,znowu przytargalam maluchom reklamowe,3/4rzeczy z metkami.

Minka w Pasażu Grunwaldzkim-super ,pierwszy raz tam bylam.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Madzia Agnieszki wygladu to ja nawet nie komentuje.

A co do Oli to faktycznie zeszczuplala,no ale z ta jej energia to ona patyk powinna byc
A.Camus
Stary 2012-02-07, 10:36   #1424
agnieszka09
Wtajemniczenie

witam
my wczoraj pierwszy raz przedszkole zaliczylysmy.mala oczywiscie czula sie ja u siebie.narobila balaganu i poszlysmy jak na razie bylysmy tylko godz.
w piatek nastepny raz.

w czwartek jedziemy do Londynu do ambasady wnioski o paszporty dla dzieci zlozyc Karice tez juz skonczyla sie waznosc paszportu.
jedziemy sami wiec na pewno o centrum Lekside zachaczymy

MADZIA PL dziekuje Ty tez po dwojce i jeszcze lepiej wygladasz.bo Ty to taka jedrna sarna a ja to raczej z tych kapciowatych
a na sankach w niedziele bylo swietnie trzy razy bylismy na dworzu.pierwszy raz rano przed osma bez sniadania,ledwie wstalismy i przed dom wyszlismy Karina pol nocy nie spala jak snieg zobaczyla a z synkiem znajomej swietnie sie bawila na sniegu

DARUSIA nono ja Twojego wygladu tez nie komentuje...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

dzieki dziewczyny za inf o tych nozkach

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:27   #1425
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
witam
my wczoraj pierwszy raz przedszkole zaliczylysmy.mala oczywiscie czula sie ja u siebie.narobila balaganu i poszlysmy jak na razie bylysmy tylko godz.
w piatek nastepny raz.

w czwartek jedziemy do Londynu do ambasady wnioski o paszporty dla dzieci zlozyc Karice tez juz skonczyla sie waznosc paszportu.
jedziemy sami wiec na pewno o centrum Lekside zachaczymy

MADZIA PL dziekuje Ty tez po dwojce i jeszcze lepiej wygladasz.bo Ty to taka jedrna sarna a ja to raczej z tych kapciowatych
a na sankach w niedziele bylo swietnie trzy razy bylismy na dworzu.pierwszy raz rano przed osma bez sniadania,ledwie wstalismy i przed dom wyszlismy Karina pol nocy nie spala jak snieg zobaczyla a z synkiem znajomej swietnie sie bawila na sniegu

DARUSIA nono ja Twojego wygladu tez nie komentuje...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

dzieki dziewczyny za inf o tych nozkach

Aga a załatwiałaś dzieciakom angielskie obywatelstwo?? ja Amelce zrobiłam irlandzki paszport przed wyjazdem, szybciej poszło niż załatwianie polskiego
Stary 2012-02-07, 11:50   #1426
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dzisiaj wróciłam z małym z miasta na syreniezakupy większe miałam w kartonie więc dwie ręce zajęte, a on po wyciągnięciu z auta już tylko leżał i ryczał, więc go za ręke ciągnełam do domu
Jeszcze w drzwiach spotkałam sąsiada "dzentelmena" co szedł za mną i nawet kurna nie pomyślał żeby mi pomuc z zakupami, ale choć drzwi żeby to on mi otworzył. Tylko młodego zagadywał, co ty się tak brzydko zachowujesz, i tak go ta moja sytuacja rozbawiła
Okazało się że młody był po prostu bardzo śpiący bo tylko go rozebrałam i od razu odpłynąłWięc lecze moje zszargane nerwy
W takich przypadkach to jest bardzo ale to bardzo duze poświęcenie siedzieć z dzieckiem w domu

Aga chciałabym tak wyglądać jak ty i mieć tyle latAle jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, i się staram oszukac czas, ale do takiej jędrności o jakiej piszesz to mi daleko

Stary 2012-02-07, 12:35   #1427
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez bym chciala wygladac tak jak aga,ale za to wygladam jak 3 takie agnieszkihhehehehehe
A.Camus
Stary 2012-02-07, 13:32   #1428
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W takich przypadkach to jest bardzo ale to bardzo duze poświęcenie siedzieć z dzieckiem w domu
ja to jakoś często spotykam na swojej wózkowej drodze takich dżentelemnów i dżentelmenki też

I jako że moja dalej czadu daje to z takimi myślami jak wyżej jestem na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Minka w Pasażu Grunwaldzkim-super ,pierwszy raz tam bylam.
to ty we wrocku jesteś?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

moja się też sama jeszcze nie ubiera, czasem dla zabawy cos tam zakłada, ale ogólnie to nie
A o rajtkach to tak samo jak izz pomyślałam-toż to najtrudniejsze-dzielne macie zuchy
Ciężko ją do czegoś nakłonić ostatnio, więc dla zabawy tak, a jak ją proszę to no way.
Jeść też chce sama tylko czasem, choć ostatnio częściej (nie mówię o kanapkach tylko o drugim, czy zupie)

dziewczyny zaczynam reserach rowerków biegowych na all-priorytet żeby był lekki i niedrogi
i teraz się zastanawiam czy z tym hamulcem ręcznym brać czy nie?
najpierw chciałam bez, a teraz sama nie wiem...ania pisała że warto, że dzieci się rozpędzają, ale ja się boję czy teraz mi nie będzie gmerać tam...
choć one jakby szeroko sa ustawione, więc teraz chyba mała rączka by sobie nie dała rady...
jak myślicie?

z polecanej przez was hudory podobają mi się te:
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-la...104996601.html (3kg)
http://allegro.pl/rowerek-biegowy-je...094118827.html
(ten chyba 4,3 kg waży)

a co sądzicie o takim zwyklaczku ?
http://allegro.pl/nowe-rowerki-biego...059936730.html (2,9kg)
jest lekki i z hamulcem, a te z hamulcem to na ogół więcej ważą...

i w ogóle-rozpoczynam temat urodzinowych prezentów (lenki za niecały miesiąc)-
co planujecie kupić młodzieży na urodzinki?

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-02-07 o 13:43
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:38   #1429
drcron
Zakorzenienie

Ewitka dołączam do pytania bo u mnie panuje kompletna pustka

a ja się byczę w domku na L4 z zapaleniem oskrzeli oby na Juleczkę nie przeszło
i tak wczoraj kładłam się z wielkimi planami na porządki w dniu dzisiejszym, ale nie mam siły wstać z łóżka

i mam jeszcze do was takie pytanie co pasuje do szarych ścian i czerwonych szafek lustro ale w jakiej ramie? a może jakieś obrazki ?

i jeszcze jedno pokażcie proszę swoje sypialnie bo ja wciąż nie mam pomyslu na naszą jedyne co u nas stoi to łożko i sterta worków z ubraniami bo nadal brak szafy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:56   #1430
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
j

dziewczyny zaczynam reserach rowerków biegowych na all-priorytet żeby był lekki i niedrogi
najpierw chciałam bez, a teraz sama nie wiem...ania pisała że warto, że dzieci się rozpędzają, ale ja się boję czy teraz mi nie będzie gmerać tam...
choć one jakby szeroko sa ustawione, więc teraz chyba mała rączka by sobie nie dała rady...
jak myślicie?

(ten chyba 4,3 kg waży)

Evitka odnośnie wózka to nie klekocze,jest dosyć masywny. Na razie stoi w kącie i się kurzy. Mam wrażenie że jak Zosia by wlazła do niego to ta gondola by się urwała Koleżanki córka ma już ponad 2 lata ten hello kitty tylko ten zwykły i jest bardzo zadowolona. Więcej Ci mogę napisać jak wezmę go na dwór. Kołka ma plastikowe.

My na urodziny chcemy rowerek biegowy więc chętnie poczytam co dziewczyny doradzą myśleliśmy też o trampolinie. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Ewitka dołączam do pytania bo u mnie panuje kompletna pustka

i tak wczoraj kładłam się z wielkimi planami na porządki w dniu dzisiejszym, ale nie mam siły wstać z łóżka

i mam jeszcze do was takie pytanie co pasuje do szarych ścian i czerwonych szafek lustro ale w jakiej ramie? a może jakieś obrazki ?

i jeszcze jedno pokażcie proszę swoje sypialnie bo ja wciąż nie mam pomyslu na naszą jedyne co u nas stoi to łożko i sterta worków z ubraniami bo nadal brak szafy
ja nie mam na razie co pokazać w sypialni, będziemy robili ją jakoś latem, ale moge pokazać Ci znajomych. Oni przeprowadzili się do nowego mieszkania i nie dawno robili.

Moja siostra ma w kuchnie meble szaro czerwone

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Drcron dużo zdrówka, odpoczywaj

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:01   #1431
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy hudory rowrek.

O urodzinach nie myślę w ogóle,bo Niny to dopiero za prawie 3 miechy(30.04)
Ostatnio u kuzynki upodobała sobie hulajnogę i śmiga na niej jak staraMoże to bym jej kupiła?ale coś czuję,że wcześniej jej sprezentujemy ją
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Evitka odnośnie wózka to nie klekocze,jest dosyć masywny. Na razie stoi w kącie i się kurzy. Mam wrażenie że jak Zosia by wlazła do niego to ta gondola by się urwała Koleżanki córka ma już ponad 2 lata ten hello kitty tylko ten zwykły i jest bardzo zadowolona. Więcej Ci mogę napisać jak wezmę go na dwór. Kołka ma plastikowe.

Nina śmiga w swoim wózku i wytrzymały jest,bo nic się nie urwało.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Evi mail

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:12   #1432
sara 85
Zakorzenienie

Ana właśnie o hulajnodze też myślałam masz już jakaś wybraną?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-07, 14:18   #1433
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana właśnie o hulajnodze też myślałam masz już jakaś wybraną?
Jeszcze nic nie oglądałam.Jednak jeśli będzie jakaś różowa i w hello kitty to taką dostanie Nina

Nina jak wróciła do domu to próbowała na tym aucie co mają nasze dziewczyny odpychać się tak jak na hulajnodze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-02-07, 14:21   #1434
machaj
Raczkowanie

czesc dziewczyny... ja mam małe (20stronicowe) zaległości;/ i raczej juz tego nie nadrobię (tylko ostatnia str).. rozumiecie sesja i te sprawy jeden egzamin mam już zaliczony niestety tylko na 3,5... chociaż z takiego przedmiotu jak toksykologia i higiena pracy to te 3,5 to chyba dobra ocena a 2gi egzamin mam w sobotę... trzymajcie kciuki...

zdjęcia dzieciaków świetne.. te wasze dzieciaki już takie dorosłe wyglądają... Kala dalej taka pyzata po buzi
aga karinka jest świetna! i te jej miny a zdj macie bardzo kolorowe.. takie 'soczyste' te kolory.. jaki macie aparat? moj aparat nie robi takich ładnych zdj w domu;/

Kala też się sama nie ubiera... jedyne co to czapke i jedna rękawiczkę ubierze najbardziej lubi czapke z daszkiem jak ja znajdzie miedzy swoimi zabawkami to cały dzień w niej chodzi.. raz daszkiem z przodu raz z tyłu

tyle dobrze że je sama... oczywiście jak chce jeść... bo ostatnio to mało co;/

w nocy nadal się budzi z mniejszym czy większym płaczem (ehh jak ja tęsknie za smokiem;/) zasypia ok 22... w dzień już prawie nie śpi... jedynie u dziadków na górze zaśnie na godzinę... gadać dużo gada.. całe szczęście robie sobie przerwy zna już na pamięć 'w pokoiku na stoliku' chociaż niektóre słowa wypowiada po swojemu
na nocniku dalej nie chce siadać... czasami przyjdzie i powie że kupe zrobiła.. ale oczywiście jak są przy tym dziadki to na nią 'nakrzycza' ze nie wołała prędzej i już nie mówi nawet jak zrobi...;/
na spacery ostatnio nie wychodzimy bo zimno... jak jest powyżej -10 to wychodzimy na chwile ale jak jest chłodniej to się z domu nie ruszam...
ja mam nadzieje że te ocieplenie przyjdzie w przyszłym tyg.. bo w poniedziałek jedziemy do wisły... i mam nadzieje że uda nam się trochę na sankach pozjeżdżać

evitka- my właśnie o rowerku myślimy na urodziny!! więc jak znajdziesz coś fajnego to wrzucaj! i o dvd do samochodu myślimy... bo dla małej godzina w samochodzie to już za dużo... no i jak zrobie porządek z jej zabawkami leżącymi w salonie to kupię jej małą kuchnie... bo jeszcze nie mamy... a jak byliśmy ostatnio w ikei to prawie godzine się bawiła w kuchni.. szkoda tylko że ta z ikei taka droga;/ a to pare desek tylko;/ jeszcze o czymś myślałam na urodzinki dla małej ale nie pamiętam juz o czym.. jak sobie przypomnę to napiszę

drcron- mi się bardzo podobają białe sypialnie.. gdyby nie to że my z marcinem jesteśmy takimi bałaganiarzami to byśmy taką mieli... w ikei jest takie białe metalowe łóżko... jak będziemy zmieniać sypialnie to sobie takie kupimy

znowu się rozpisałam... nie miejcie mi tego za zle prosze uciekamy!! jedziemy do mojego brata na urodziny! pa!
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:22   #1435
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jeszcze nic nie oglądałam.Jednak jeśli będzie jakaś różowa i w hello kitty to taką dostanie Nina

Nina jak wróciła do domu to próbowała na tym aucie co mają nasze dziewczyny odpychać się tak jak na hulajnodze
są są takie http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-07, 14:25   #1436
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie wątpiłam wcale,że takie sąKtóraś z tych będzie Niny...i moja

Stary 2012-02-07, 14:51   #1437
drcron
Zakorzenienie

Sara pokaż koniecznie pokaż

Machaj mi też się podobają te łóżka w ogóle wszystko co takie metalowe a najlepiej stare takie jeszcze na kółkach ale my mamy łóżko i jeszcze z 2 lata musi wytrzymać, bo kupione było jak byłam w ciąży, a mało na nim spaliśmy.

poprzednia sypialnie mieliśmy bordowo białą, ale mi się opatrzyła w tej myslałam nad tym, by pomalować jedną ścianę, tą co jest na niej łóżko na jaskrawy turkus albo fiolet, a jedna strone od głowy łóżka podnieść do góry i zrobic obicie materiałowe, ale chyba się boje eksperymentowac

za chwilke pokaże wam zmiany w pokoju Julkowym, ale mi się nie podoba i będę szukała jakiejś alternatywy
hulajnogi są fajne

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:17   #1438
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

madzia i evitka ja też sporo takich dżentelmenów i dzentelmenek spotykam na drodze .
Podpisuję się pod madziową myslą

ana i sara - koleżanka kupiła swoim dzieciakom hulajnogi takie na 3 kółkach. Wytrzymują od Wielkanocy a gdybyście widziały co one z nimi robią to szok. Sa lekkie i "ciężkie" jednocześnie, tzn. bardzo stabilne. Nie pytajcie jaka firma bo nie mam pojęcia

Cytat:
jak myślicie?

(ten chyba 4,3 kg waży)

My(Ja) zostajemy narazie przy pomyśle rowerka biegowego i czekam co upatrzysz .
Dla mnie wszystkie wygladają fajnie choć skłaniałabym sie ku hudorowej, jakos tak stabilniej i solidniej wyglada. Pamiętaj zeby jeszcze oprócz wagi i ceny sprawdzić minimalną odległość siodełka od podłogi i zmierzyc Lence wewnętrzną długość nóżki. Jak oglądałam w sklepie to pan mi powiedział że dziecko powinno porządnie siedzieć na siodełku i stabilnie całą stopę mieć na podłożu. O hamulec nie pytałam

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

Zdrówka
Co do sypialni nie pomogę bo nasza jest równocześnie salonem, pokojem bawialnym, kuchnią i pokojem Zosi

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

machaj pisz jak najczęściej i najwięcej . Oczywiście trzymam mocno kciuki
Stary 2012-02-07, 15:23   #1439
agnieszka09
Wtajemniczenie

PL MADZIA prosze Cie Ty to jestes ,,biegajacy sex,,polowa plci przecinej biega tylko po to aby za Toba pobiegac chociaz chwilke na legalu
a wogole jak nowe ciuszki sie sprawuja

DARUSIA hahaha tak tak wczesniej to ja myslalm,ze Ty to wielorybica dopoki zdjec nie zobaczylam...

MACHAJ my mamy canona eos1000...ale tak sobie jestem zadowolona.

ANAKAZAR u nas hulajnoga tez jest mega strzalem w dziesiatke Karina pierwsze dni to non stop jedzila na niej...a teraz tez przynajmniej dwa razy dziennie widze jak ujezdza
a jaka ma mala frajde jak ja jezdze na niej jeden wielki smiech

DRCRON pokazuj foteczki

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

IZAZULA ja tez kupilam Karinie na trzech kolkach i jak na razie jest nie do zdarcia a kupilam taka zwykla jakas Barbie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:50   #1440
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
PL MADZIA prosze Cie Ty to jestes ,,biegajacy sex,,polowa plci przecinej biega tylko po to aby za Toba pobiegac chociaz chwilke na legalu
a wogole jak nowe ciuszki sie sprawuja
Ciuszki leżą i czekają na cieplejsze powiewy Spódniczkę do biegania mam taka mini z krótkimi spodenkami pod spodem, więc najwcześniej chyba koniec marca
Najlepsze jak wchodziłam popatrzeć jakie są opinie o takich spódniczkach, to większość panow się wypowiadałoże super pomysł i są bardzo za.
Zanim ją na siebie założe to najpierw też muszę iść na solarkę

Libra tak ku przypomnieniu, albo też dla innych co biegają w tesco widziałam fajne ciuchy do biegania, i naprawdę fajna jakość i cena, bo za leginsy 49 zł to fajna cena, a bluzki za 29 zł, już z tym wszytym stanikiem że nawet bez sportowego stanika nic nie lata

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości