|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() Nie wiem czy to ułatwi sprawę, pewnie do przedszkola będzie trzeba budzić 2h przed wyjściem Michałowi wychodzą trójki to może przez to tak jęczy
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
Panie co najwyżej poprawią jak coś jest na lewą stronę czy tył na przód , ew rozepną guziki . Wszystko łącznie ze skarpetkami jest w stanie 3 latek założyć - nie zapnie tylko guzika czy nie zasznuruje butów . Luzik ja wstaję o 7 szykuję się ja i dzieciaki o 8:15 już jesteśmy u SZymka w przedszkolu - dzieciaki w domu jedzą śniadanie . także wszystko się da
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
moja majtki rajtki spodnie, czapke zalozy, bluzki tez ale przewaznie albo tyl na przod albo na lewa strone
ale zalozy;pnieraz umie nawet bluzke na nogi zalozyc ![]()
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- Oliwka to wyglada na taka prawdziwa rozrabiake.
Moja tez potrafi rajtki, spodnie, skarpetki, buciki, i czapki zakładać.
|
#1415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio wasze dzieci się tak ubierają same?? muszę zacząć nauczać Amelkę, ona umie się rozebrać, a jak już jest goła to nie zamierza się ubierać i zwiewa po całej chacie
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Lind - a ja narazie lubię takie paplanie tylu "modzi tamu" (może tam) - oczywiście idzie w innym niż chciałam kierunku
.Lala jedzie, Po jedzie, śnie (g), tata jedzie ako bum bum (tata przyjedzie autem) Siosia opa buda (Zosia skacze do wody) i wiele, wiele innych nie do powtórzenia. Tak potrafi cały dzień, rano jej się gadulec włącza a wieczorem milknie .Myslę że już można uczyć ubierania tylko oczywiście trzeba się uzbroić w cierpliwość. Zosia np. potrafi założyć buty ale ma goły tyłek. Pozwalam jej się ubierać i rozbierać. CZasami ubieranie mnie też roznosi ![]() Pamiętam jak mama pracowała w żłobku a dzieci były wiekowo podobne do naszych to potrafiły się nieźle same ubierać. Czasami trzeba było pomóc podciągnąć rajstopy czy spodnie albo naszykować rekawy jak były pokręcone. Dzieciaki się rozbierały do pizamek a po spaniu do ubrań.
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez na golasa lubi ciekac,ale jakos z 2 tyg jej fascynacja jest wlasnie ubieranie sie,wiec niech cuduje
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- ja dzieciaki w 10 minut ubieram,nie mam wyjscia bo albo zagrzeje sie jedno albo drugie;p przy 2 jest ZDECYDOWANIE WIEKSZA ORGANIZACJA:p
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia samą kurtkę czapę buty to też ekspresem ubieram... Ale przebrać to co pod spodem na wyjście to masakra...
Izazula paplanie sobie ot tak też lubię... Ale jak już 100raz mówi że do cioci chce, albo że tata sam poszedł bzium bzium... to już niee.
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się sam jeszcze nie ubiera, ale wszystko do ubrania mi przynosi
ja tylko siedzę rzucam hasło DADA i w minutę mam wszystko przyniesione i siedzi i czeka. Kapcie szybko też ściąga żeby mi ułatwić. Uwielbia wychodzićEryk jak szedł do przedszkola to umiał się sam ubrać, i większość koło siebie zrobić. Tylko to było na zasadzie dawałam mu ciuchy i miałam 10-15 min spokoju Oczywiści e szalik bylo trzeba poprawiać, albo pomagać w zapinaniu kurtki. Ale pilnowałam żeby rano przed przedszkolem sam się ubierał od samych majtek. Zimnica straszna Wczoraj przy -20 tylko krótki spacer do sklepu i spowrotem. No i drugi do Eryka szkoły. Ale nic ponadto.Dzisiaj idę z małym do lumpka bo jak teraz tylko -15 to pewnie i będzie mniej niz -10 w południe
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas z ubieraniem jest różnie, jak z chumorami Zosi, raz nam idzie szybko a raz wolniej. Pozwalam się bawić w ubieranie niech trenuje Jak mamy jakieś planowe wyjście a nie jest to zwykły codzienny spacer czy zakupy to tak mam wszystko zaplanowane żeby jak najsprawniej i najszybciej wyjść. To musi być rach ciach jak Ania z dzieciakami do przedszkola z tym, że ja muszę wstać wcześniej i być gotowa oprócz ubrania bo to robię równocześnie z ubieraniem Zośki .A swoją drogą podziwiam że niektóre dzieciaki potrafią sobie założyć rajtki. To dla mnie jedna z trudniejszych rzeczy do ubrania, ciągnie się, plącze i takie tam . Ja mam czasem problemy jak mi się nogawki zwiną - nie cierpię rajstop U nas dzisiaj tylko - 10, moze będzie cieplej. Wczoraj jak wyszłyśmy to jeden pan się zdziwił że z takim małym dzieckiem wychodzę w taki mróz. Co ja niby mam ją ukisić w domu ? Musimy wyjść i już
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka zdjęcia maluchów na nk super. Aż w szoku jak mała sobie radzi na sankach
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Agnieszka zdjęcia maluchów na nk super. Aż w szoku jak mała sobie radzi na sankach ![]() Darusia a Oliwka taka się fajna pannica zrobiła. Widać że zeszczuplala na buzi, i bardzo jej z tym do twarzy
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj bylam na lumpach,znowu przytargalam maluchom reklamowe,3/4rzeczy z metkami.
Minka w Pasażu Grunwaldzkim-super ,pierwszy raz tam bylam. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Madzia Agnieszki wygladu to ja nawet nie komentuje. A co do Oli to faktycznie zeszczuplala,no ale z ta jej energia to ona patyk powinna byc
|
|
#1424 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
my wczoraj pierwszy raz przedszkole zaliczylysmy.mala oczywiscie czula sie ja u siebie.narobila balaganu i poszlysmy jak na razie bylysmy tylko godz.w piatek nastepny raz. w czwartek jedziemy do Londynu do ambasady wnioski o paszporty dla dzieci zlozyc jedziemy sami wiec na pewno o centrum Lekside zachaczymyMADZIA PL dziekuje ![]() a na sankach w niedziele bylo swietnie Karina pol nocy nie spala jak snieg zobaczylaDARUSIA nono ja Twojego wygladu tez nie komentuje... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- dzieki dziewczyny za inf o tych nozkach
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aga a załatwiałaś dzieciakom angielskie obywatelstwo?? ja Amelce zrobiłam irlandzki paszport przed wyjazdem, szybciej poszło niż załatwianie polskiego
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj wróciłam z małym z miasta na syrenie
Jeszcze w drzwiach spotkałam sąsiada "dzentelmena" co szedł za mną i nawet kurna nie pomyślał żeby mi pomuc z zakupami, ale choć drzwi żeby to on mi otworzył. Tylko młodego zagadywał, co ty się tak brzydko zachowujesz, i tak go ta moja sytuacja rozbawiła ![]() Okazało się że młody był po prostu bardzo śpiący bo tylko go rozebrałam i od razu odpłynął Więc lecze moje zszargane nerwy![]() W takich przypadkach to jest bardzo ale to bardzo duze poświęcenie siedzieć z dzieckiem w domu ![]() Aga chciałabym tak wyglądać jak ty i mieć tyle lat Ale jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, i się staram oszukac czas, ale do takiej jędrności o jakiej piszesz to mi daleko
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym chciala wygladac tak jak aga,ale za to wygladam jak 3 takie agnieszki
hhehehehehe
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jako że moja dalej czadu daje to z takimi myślami jak wyżej jestem na bieżąco ![]() to ty we wrocku jesteś? ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- moja się też sama jeszcze nie ubiera, czasem dla zabawy cos tam zakłada, ale ogólnie to nie A o rajtkach to tak samo jak izz pomyślałam-toż to najtrudniejsze-dzielne macie zuchy Ciężko ją do czegoś nakłonić ostatnio, więc dla zabawy tak, a jak ją proszę to no way. Jeść też chce sama tylko czasem, choć ostatnio częściej (nie mówię o kanapkach tylko o drugim, czy zupie) dziewczyny zaczynam reserach rowerków biegowych na all-priorytet żeby był lekki i niedrogi i teraz się zastanawiam czy z tym hamulcem ręcznym brać czy nie? najpierw chciałam bez, a teraz sama nie wiem...ania pisała że warto, że dzieci się rozpędzają, ale ja się boję czy teraz mi nie będzie gmerać tam... choć one jakby szeroko sa ustawione, więc teraz chyba mała rączka by sobie nie dała rady... jak myślicie? z polecanej przez was hudory podobają mi się te: http://allegro.pl/rowerek-biegowy-la...104996601.html (3kg) http://allegro.pl/rowerek-biegowy-je...094118827.html (ten chyba 4,3 kg waży) a co sądzicie o takim zwyklaczku ? http://allegro.pl/nowe-rowerki-biego...059936730.html (2,9kg) jest lekki i z hamulcem, a te z hamulcem to na ogół więcej ważą... i w ogóle-rozpoczynam temat urodzinowych prezentów (lenki za niecały miesiąc)- co planujecie kupić młodzieży na urodzinki?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-02-07 o 13:43 |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Ewitka dołączam do pytania
bo u mnie panuje kompletna pustka ![]() a ja się byczę w domku na L4 z zapaleniem oskrzeli oby na Juleczkę nie przeszło i tak wczoraj kładłam się z wielkimi planami na porządki w dniu dzisiejszym, ale nie mam siły wstać z łóżka i mam jeszcze do was takie pytanie co pasuje do szarych ścian i czerwonych szafek lustro ale w jakiej ramie? a może jakieś obrazki ? i jeszcze jedno pokażcie proszę swoje sypialnie bo ja wciąż nie mam pomyslu na naszą jedyne co u nas stoi to łożko i sterta worków z ubraniami bo nadal brak szafy
|
#1430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanki córka ma już ponad 2 lata ten hello kitty tylko ten zwykły i jest bardzo zadowolona. Więcej Ci mogę napisać jak wezmę go na dwór. Kołka ma plastikowe. My na urodziny chcemy rowerek biegowy więc chętnie poczytam co dziewczyny doradzą myśleliśmy też o trampolinie. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Moja siostra ma w kuchnie meble szaro czerwone ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Drcron dużo zdrówka, odpoczywaj
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O urodzinach nie myślę w ogóle,bo Niny to dopiero za prawie 3 miechy(30.04) Ostatnio u kuzynki upodobała sobie hulajnogę i śmiga na niej jak stara Może to bym jej kupiła?ale coś czuję,że wcześniej jej sprezentujemy jąCytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Evi mail
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Ana właśnie o hulajnodze też myślałam
masz już jakaś wybraną?
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nic nie oglądałam.Jednak jeśli będzie jakaś różowa i w hello kitty to taką dostanie Nina
![]() Nina jak wróciła do domu to próbowała na tym aucie co mają nasze dziewczyny odpychać się tak jak na hulajnodze
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny... ja mam małe (20stronicowe) zaległości;/ i raczej juz tego nie nadrobię (tylko ostatnia str).. rozumiecie sesja i te sprawy
jeden egzamin mam już zaliczony niestety tylko na 3,5... chociaż z takiego przedmiotu jak toksykologia i higiena pracy to te 3,5 to chyba dobra ocena a 2gi egzamin mam w sobotę... trzymajcie kciuki...zdjęcia dzieciaków świetne.. te wasze dzieciaki już takie dorosłe wyglądają... Kala dalej taka pyzata po buzi aga karinka jest świetna! i te jej miny a zdj macie bardzo kolorowe.. takie 'soczyste' te kolory.. jaki macie aparat? moj aparat nie robi takich ładnych zdj w domu;/![]() Kala też się sama nie ubiera... jedyne co to czapke i jedna rękawiczkę ubierze najbardziej lubi czapke z daszkiem jak ja znajdzie miedzy swoimi zabawkami to cały dzień w niej chodzi.. raz daszkiem z przodu raz z tyłu![]() tyle dobrze że je sama... oczywiście jak chce jeść... bo ostatnio to mało co;/ w nocy nadal się budzi z mniejszym czy większym płaczem (ehh jak ja tęsknie za smokiem;/) zasypia ok 22... w dzień już prawie nie śpi... jedynie u dziadków na górze zaśnie na godzinę... gadać dużo gada.. całe szczęście robie sobie przerwy zna już na pamięć 'w pokoiku na stoliku' chociaż niektóre słowa wypowiada po swojemu na nocniku dalej nie chce siadać... czasami przyjdzie i powie że kupe zrobiła.. ale oczywiście jak są przy tym dziadki to na nią 'nakrzycza' ze nie wołała prędzej i już nie mówi nawet jak zrobi...;/ na spacery ostatnio nie wychodzimy bo zimno... jak jest powyżej -10 to wychodzimy na chwile ale jak jest chłodniej to się z domu nie ruszam... ja mam nadzieje że te ocieplenie przyjdzie w przyszłym tyg.. bo w poniedziałek jedziemy do wisły... i mam nadzieje że uda nam się trochę na sankach pozjeżdżać ![]() evitka- my właśnie o rowerku myślimy na urodziny!! więc jak znajdziesz coś fajnego to wrzucaj! i o dvd do samochodu myślimy... bo dla małej godzina w samochodzie to już za dużo... no i jak zrobie porządek z jej zabawkami leżącymi w salonie to kupię jej małą kuchnie... bo jeszcze nie mamy... a jak byliśmy ostatnio w ikei to prawie godzine się bawiła w kuchni.. szkoda tylko że ta z ikei taka droga;/ a to pare desek tylko;/ jeszcze o czymś myślałam na urodzinki dla małej ale nie pamiętam juz o czym.. jak sobie przypomnę to napiszę drcron- mi się bardzo podobają białe sypialnie.. gdyby nie to że my z marcinem jesteśmy takimi bałaganiarzami to byśmy taką mieli... w ikei jest takie białe metalowe łóżko... jak będziemy zmieniać sypialnie to sobie takie kupimy znowu się rozpisałam... nie miejcie mi tego za zle prosze uciekamy!! jedziemy do mojego brata na urodziny! pa!
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś z tych będzie Niny...i moja
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Sara pokaż koniecznie pokaż
![]() Machaj mi też się podobają te łóżka w ogóle wszystko co takie metalowe a najlepiej stare takie jeszcze na kółkach ale my mamy łóżko i jeszcze z 2 lata musi wytrzymać, bo kupione było jak byłam w ciąży, a mało na nim spaliśmy. poprzednia sypialnie mieliśmy bordowo białą, ale mi się opatrzyła w tej myslałam nad tym, by pomalować jedną ścianę, tą co jest na niej łóżko na jaskrawy turkus albo fiolet, a jedna strone od głowy łóżka podnieść do góry i zrobic obicie materiałowe, ale chyba się boje eksperymentowac za chwilke pokaże wam zmiany w pokoju Julkowym, ale mi się nie podoba i będę szukała jakiejś alternatywy hulajnogi są fajne
|
#1438 | ||
|
Zakorzenienie
|
madzia i evitka ja też sporo takich dżentelmenów i dzentelmenek spotykam na drodze
.Podpisuję się pod madziową myslą ana i sara - koleżanka kupiła swoim dzieciakom hulajnogi takie na 3 kółkach. Wytrzymują od Wielkanocy a gdybyście widziały co one z nimi robią to szok. Sa lekkie i "ciężkie" jednocześnie, tzn. bardzo stabilne. Nie pytajcie jaka firma bo nie mam pojęcia Cytat:
.Dla mnie wszystkie wygladają fajnie choć skłaniałabym sie ku hudorowej, jakos tak stabilniej i solidniej wyglada. Pamiętaj zeby jeszcze oprócz wagi i ceny sprawdzić minimalną odległość siodełka od podłogi i zmierzyc Lence wewnętrzną długość nóżki. Jak oglądałam w sklepie to pan mi powiedział że dziecko powinno porządnie siedzieć na siodełku i stabilnie całą stopę mieć na podłożu. O hamulec nie pytałam Cytat:
Co do sypialni nie pomogę bo nasza jest równocześnie salonem, pokojem bawialnym, kuchnią i pokojem Zosi ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- machaj pisz jak najczęściej i najwięcej . Oczywiście trzymam mocno kciuki
|
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
PL MADZIA
![]() a wogole jak nowe ciuszki sie sprawuja DARUSIA hahaha tak tak wczesniej to ja myslalm,ze Ty to wielorybica dopoki zdjec nie zobaczylam... MACHAJ ANAKAZAR u nas hulajnoga tez jest mega strzalem w dziesiatke ![]() a jaka ma mala frajde jak ja jezdze na niej ![]() DRCRON pokazuj foteczki ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- IZAZULA ja tez kupilam Karinie na trzech kolkach i jak na razie jest nie do zdarcia a kupilam taka zwykla jakas Barbie
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spódniczkę do biegania mam taka mini z krótkimi spodenkami pod spodem, więc najwcześniej chyba koniec marca ![]() Najlepsze jak wchodziłam popatrzeć jakie są opinie o takich spódniczkach, to większość panow się wypowiadało Zanim ją na siebie założe to najpierw też muszę iść na solarkę ![]() Libra tak ku przypomnieniu, albo też dla innych co biegają w tesco widziałam fajne ciuchy do biegania, i naprawdę fajna jakość i cena, bo za leginsy 49 zł to fajna cena, a bluzki za 29 zł, już z tym wszytym stanikiem że nawet bez sportowego stanika nic nie lata
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

ale zalozy;p

Wczoraj przy -20 tylko krótki spacer do sklepu i spowrotem. No i drugi do Eryka szkoły. Ale nic ponadto.