|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Nic nie mów, mam nadzieję, że odkryją prawdę. Tylko tyle.
Widziałyście zapowiedź czwartkowej uwagi? Będzie nieemitowany wcześniej materiał z przesłuchania Katarzyny przez Rutkowskiego (napisałam to w miarę składnie? ). Jak ona mówi, że nie chciała dziecka, ciąży, ślubu, że po porodzie chciała małą zostawić w oknie życia ...
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Witam ja po calym dniu niespania naszej ksiezniczki jestem wykonczona.
Sle zyczonka dla dwoch Majeczek ![]() Brumek Tymek sliczny , no I ta chustawka ciekawa , pierwszy raz widze taka ![]() Madziulka my chrzcilismy Sophie w uk , na pl mszy , przylecieli tylko dziadkowie ,Bo rodzice chrzesni mieszkaja w uk. Male przyjecie na 12 osob bylo . Trzymam kciuki za Zosie I Jasia Odezwe sie pozniej |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się cały czas modlę, żeby to się jednak okazał wypadek. Bo to by znaczyło, że ta Madzia miała może normalne życie. A jeśli matka celowo ją skrzywdziła, to wolę nie myśleć jak wyglądało to życie. Takiego niechcianego, niekochanego, nieprzytulanego dziecka ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- A przed chwilą czytałam jakiś nowy tekst o ojcu Madzi. teraz znowu mówi co innego Że jak wychodzili z domu to dziecko na pewno żyło, no i potem się rozstali, tak jak do tej pory było mówione, ale potem ta matka jeszcze wróciła do domu, bo pieluszek na zapas zapomniała. I że wtedy to musiało sie stać.Ale to się już kompletnie kupy nie trzyma,bo co? Wtedy sobie raptem pomyślała, że ją wykąpie jeszcze przy okazji Co za idiotyczne tłumaczenie się!http://www.tvn24.pl/-1,1733936,0,1,z...wiadomosc.html
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wierzę w nieszczęśliwy wypadek
.
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakoś tez... Zmykam Spać.
Dobrej nocy |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przeciez w pierwszym zeznaniu mówiła, że dziecko wyślizgnęło jej się po kąpieli.
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Ale tu dziś cisza ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Justyna, Marzena, a co to za podglądactwo
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa kiedy dowiemy sie prawdy wsp Madzi
Dzis ogladalam programTLisa I byla Czubaszek , Ona sie przyZnala do aborcji , ostra dyskusja .. Nie rozumie konflikty policji I Rutkow. po co to? ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Dobra milej nocki zycze. Uczulenie nie zeszlo po wapnie , zaraz sie zadrapie...
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
O, Brunetka
Czyżby Ala miała dziś dyżur? ![]() Cytat:
A ja się nie pochwaliłam, że dziś pierwszy raz myłam Tymciowi zęby teraz już codziennie będziemy je czyścić..
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam taki komentarz na forum onetu:
~lechu: TEŚCIOWA -"A do kiedy to jesteśmy "na ty"?! Od kiedy jesteśmy "na ty"?" z pretensjami.Kasia "Właśnie Od nigdy" i naprawdę na nagraniu jeszcze coś powiedziała bo słyszałem") TEŚCIOWA -"No właśnie"....To ja nie mam pytań jak teściowa kazała matce własnej wnuczki, żonie własnego syna mówić per "PANI".Wcześniej myślałem że teściowa traktowała Kasie dobrze,że relacje były zdrowe że traktowała ją wręcz jak córkę -,na konferencji ją przytulałą,łapała za rękę .jak się okazuje pod publiczkę,bo tak wypadało !!! Z tego jawi się znajomy dla niektórych ludzi obraz. Matka niepochwala związku syna z tzw.dobrej rodziny z dziewczyną dla niej z gorszej klasy.Nie akceptuje jej.Dziewczyna zachodzi w ciąże, Bartłomiej żeni się (już można podejrzewać dlaczego nie wzięli kościelnego..czyżby mamusia Bartka ,mówiła ,że lepiej nie,że cywilny można wziąć rozwód,a kościelny zostawić na jakąś lepszą partie." też niektórzy to znają z autopsji. DLA MNIE TO JEST NIEPOJĘTE jak można nie zaproponować synowej by mówiła na ty, albo mamo jeśli by chciała jedna i druga, tylko żądać się zwracania per Ty. PRZECIEŻ WYRAŹNIE WIDAĆ ŻE RODZINA BARTKA NIE AKCEPTOWAŁA KATARZYNY, NIE LUBIŁA JEJ, napewno wytykała tylko błedy, i napuszczała syna na żone.Ta Kasia to miała piękne życie z tego wszystkiego się jawi, w domu rodzinnych alkoholizm i patologia, u teściów traktowana jak coś gorszego od nich i intruz.pewnie tylko dlatego pozwolili jej ze sobą mieszkać ,że miała dziecko z ich synem. Nie usprawiedliwiam tego co zrobiła Kasia w żadnym wypadku to było bardzo złe tak kłamać i wywieść córkę pod ruiny.Mówię to otwarcie.Ale jest mi jej zwyczajnie szkoda i bardzo mi jej teraz żal. Ta dziewczyna miała całe życie przechlapane.Ciągle pod presją i krytyką.Przecież jak przyznawała sie wielkiemu "detektywowi" rutkowskiemu (ciąg dalszy tej spowiedzi był w uwadze w niedziele czy sobote) to mówiła ," a teściowa ??? co ja miałam powiedzieć teściowej??...itd" ona panicznie bała się reakcji "pani" teściowej,wiedziała że ona jej nie daruje,że z małżeństwem też pewnie może się pożegnać.Kasia mówiła tam też że ze strony męża nie miała wsparcia wcale.."On tylko wychodzi przychodzi,je ,idzie spać". Była cały czas sama ze swoimi problemami, ciąle krytykowana.I w dodatku nie u siebie tylko mieszkając w czyimś mieszkaniu.Czy naprawdę mąż nie widział jej deprechy i nie mógł jej jakoś pomóc ??albo chociaż próbować ? Mówiła także przez płacz (a nie miała pojęcia że dobry wuja rutkowski z teściową ją nagrywa ukrytą kamerą) "PRZECIEŻ JA JĄ KOCHAŁAM !!! TROSZCZYŁAM SIĘ O NIĄ..."To był wypadek,ja nie chciałam.." Ta dziewczyna niedość że zaszczuta w domu rodzinnym (próbowała popełnić samobójstwo i właśnie dlatego też nie napisała matury chociaż skończyła liceum) , to jeszcze zaszczuta u teściów.Sory ,możecie mnie też zlinczować swoimi minusami, ale ja sądze że gdyby w tym domu męża panowały normalne rodzinne relację z teściami i mężem,to by do tego nie doszło.Matka przyznała by się do wypadku a nie brnęła ciągle w kłamstwach zaciskając sobie (dosłownie) pętle na szyi.Teraz Kasia nie chce już żyć.Sądzi że Nie ma po co, córeczka którą kochała i w to nie wątpie mimo tego co zrobiła z jej ciałem, córeczka nie zyje, mąż ją znienawidził i napewno zostawi weźmie rozwód, teściowie to nawet nie mówie,teściu pod pantoflem zrobi co teściowa karze.Większość ludzi mówi o niej bestia (bardzo niesłusznie zresztą) i życzy jej śmierci, ciągle szykanuje na maksa albo wręcz mówi że zorganizuje jej lincz i to z przyjemnością, ta mamona grająca dobrą teściową zaszkodzi jej jak tylko będzie można. Matka się jej teraz wstydzi.Ona nawet nie ma do kogo się zwrócić.Mam nadzieje że chociaż znajdzie się jeden jakiś znajomy czy koleżanka która zechce jej pomóc,bez względu na opinie-opinii publicznej.Ciekawe czy znajdzie się ktoś taki? jak by to była moja znajoma to naprawdę próbował bym jej jakoś pomóc.Teraz czytam że już dziś próbowała popełnić samobójstwo, a ludzi to wielce cieszy.I mówią że dobrze.Czy tylko ja to tak widzę? zwiń Hmmm... Wiem, że wśród nas są osoby, które nie miały/mają łatwego życia ale nigdy nie zrobiły by czegoś takiego swojemu dziecku. To tylko taki inny punkt widzenia.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-07 o 01:25 |
|
|
|
#3882 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super.a smaczny był? Cytat:
![]() Cytat:
. u mnie to marzenie T. ale niech mu tam. choć ja będę się czuła conajmniej komicznie. przecież mam znim dziecko i żyjemy razem od 3 lat. już widże komentarze rodziny, ale ... czego to się nie robi dla ukochanego faceta numer 2. numer jeden to teraz Emil![]() Cytat:
Cytat:
![]() no widzisz jakie ty masz szczęście![]() Cytat:
mam pytanie: czy któraś z Was orientuje się może czy ksiądz może pobłogosławić związek? chodzi mi o to, że ślub w Polsce który planujemy obwarowany jest niesamowitą papierologią i to doprawdy zniechęca. potrzebny jest nam tłumacz podczas uroczystosci, przy składaniu dokumentów, zaswiadczenie o zdolnosci do czynności prawnej itd... sęk w tym , że chcemy uniknąć wielkiego zamieszania i stresów z tym związanych i wziąśc ewentualnie ślub tu w UK w urzędzie stanu cywilnego, a w Polsce przy wszystkich przyjąć błogosłwieństwo od księdza. czy takie rzeczy się zdarzają? czy jest jakaś szansa na to? |
||||||
|
|
|
#3883 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
to podawaj, jak tylko chcesz dawać i Radzio lubi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pięknie napisałaś o byciu mamą! gratulacje! ![]() Cytat:
zgadzam się ![]() A potem kobieta zdziwiona że dziecko nie zachowuje się jak te bobasy w reklamach... Cytat:
i zjadła?super!!! Jaki Tymek zadowolony ![]() Cytat:
wczoraj super express na swoich stronach trochę pokazał,..... :| Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Stronczek gdzies ty?? pije samotnie kawe ![]() Moja panna obudzial sie wczoraj o 23, przewinelam, ubralam w pajaca i dalam butle mleka. Zjadla i nie usnela, wiec zostawilam ja w lozeczku i zgasilam swiatlo, pol godziny sie kokosila ,az usnela - wiec obylo sie bez kapieli.
|
|
|
|
#3885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
Zanim reszta wstanie (na nogach tylko ja i Wiki - dzisiejsza jubilatka) troche poczytam. Tez bym jeszcze spalam, ale musialam umowic cala trojke do lekarza, a dostac sie z trojka na jedna godzine to niemal niemozliwe, wiec musimy isc do obcego lekarza. Cytat:
2. Sliwka ze sloiczka hippa. 3. U Antka jest to wyraznie chec na jedzenie, bo az buzie otwiera. I zycze Wam, zeby gorne zabki byly laskawsze! |
|
|
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dzisiaj ja Ci potowarzyszę przy kawce Właśnie sobie zaparzyłam![]() Nocka ok, tylko moja gwiazda z zegarkiem w reku budzi się o 5.50 i jest już wyspana. No ale nie ma się co dziwić kiedy śpi od 18. Idziemy dzisiaj do lekarza i oczywiście skóra wyglada juz dużo lepiej, podejrzewam, że to zasługa krochamlu, w którym ją wczoraj wykąpaliśmy Jeszcze plecki są w plackach suchych.
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
Aania no to kciuki za egzamin. A moja tesciowa to faktycznie "zla kobieta" :P
Iustyna no malo mnie Choc ciesze sie, ze na biezaco jestem. Ale Ty tez cos ostatnio przycichlas
|
#3888 | |||
|
Raczkowanie
|
O mamo! Padam na twarz, noc ojjj niedobra.. Hania tak naprawdę zasnęła dopiero po 4.. wcześniej wierciła się, kwiliła..
![]() Ale bosko to wygląda.. sama bym się chętnie na taką wpakowała i leżała ile wlezie Tymuś śliczny chłopakCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jej sie nie nalezy dozywocie tylko kara smierci!!!! Cytat:
j jakie chrupki kukurydziane czy bezglutenowe? Dzien dobry Igor obudzil sie dzis o 1 i o 5 a potem o 7 i nie dal mi juz spac... wiec wstalam umylam sie zrobilam sniadanie wracam a on spi ide jakis obiad mu nastawie chyba bo nic nie mam zrobionego..... |
||
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naataaszkaa ja też nie wierzę, ze to był wypadek Może i był. ale jest za dużo rozbieżności i ta próba samobójstwa ech brak słów |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Witamy z rana!
Potem będę nadrabiać, ale muszę sie pochwalić, że Patryk kończy dziś pól roku!!!
Najlepsze życzenia od nas dla rówieśnika Nikosia i dla Leny za 7 miesięcy! |
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet chrupki kukurydziane są bezglutenowe. Mączka kukurydziana nie zawiera glutenu. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie
![]() Lenka, Nokiś, Patryk za skonczone miesiące
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się !
No i miałam armagedon jak nic. Wstała sobie o 3 i zasnęła dopiero o 5:30...ach. Nie wiem przez co, nie mam pojęcia. Teraz wariuje pod stołem Ania tak myślałam, takie to już też podaję z owocami - zajada się nimi. Sweet a nie pamiętam,wiem że nie czekałam na te książkowe,gazetowe miesiące kiedy można rozszerzać dietę.Biszkopt był pierwszy,potem jabłko, chlebek, marchewka i chrupek. Chrupek kukurydziany w składzie tylko kasza kukurydziana.Robię wszystko intuicyjnie. Iustyna opinia ciekawa,ale pytanie czy jeżeli było jej tak źle jak ten ktoś pisze, czy o tym mówiła otwarcie mężowi ? bo wiemy jakie są kobiety...czasem dużo narzekają a mąż o niczym nie wie...i dla niego nie było problemu a dla niej tak. Same pisałyśmy nie raz nie dwa, że facetowi trzeba prosto wytłumaczyć o co chodzi, a nie czekać aż się ogarnie i zobaczy że jest coś nie tak...wydaje mi się, że i tak całej prawdy się nie dowiemy. |
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak napisałam tego posta pizzą to czekałam która pierwsza wymięknie Przyznam, że już wątpić zaczynałam ![]() Mój też zadowolony. Brumek ukłony w Twoją stronę. Jesteś moją idolką kulinarną ![]() Cytat:
Nie wiem czy dobrze robię, ale wydaje mi się że jest ok. A po co? "Oswajanie z glutenem W prowadzone zmiany mają na celu stopniowe, ostrożne przyzwyczajanie organizmu dziecka do glutenu. Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie. Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż." http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...emowlecia.html Cytat:
dla dzieciaczków
|
|||
|
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdolna jest ![]() Cytat:
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka ja jak przechodziłam z nutry na bebilon ha to:
1 dzień- 1 miarka nowego mleka 2 dzień- 2miarki nowego mleka 3 dzień- 3 miarki... itd aż wyjdzie całkowicie nowe mleko. Nie wiem cy dobrze wytłumaczyłam.. ![]() Telik ale to chyba dobrze że tak się Jaśkiem zajmujesz i mu organizujesz zabawy z Tobą. Mało które dziecko samo potrafi się bawić non stop i nie potrzebuję uwagi mamy. Babcia jasia może inczej wyobrażała sobie opieke nad nim? i teraz jej ciężko? może jak będa spacery to będzie łatwiej? Kciuk za przetykanie ![]() Jaciee co za babka wredna z tej teściowej Bardzo grzecznie jej odpowiedziałaś, inne słowa w głowie na pewno się układały...Piwnooka brawo za zęba ![]() Brumek ale bombowa ta huśtawka. Taki duży "talerz". Inne wyobrażenie o niej miałam, zaskoczona jestem, podoba mi się. ![]() Szkoda że u nas miejsca bardzo nie ma... Rysiki ja też mam te sme puzzle. N apoczątku trochę czuć było zapach, Sary włosy nawet tym "pachniały". Ale po ok 2 tyg już nic nie czuć. Nie wiem czy malują, bo na kocu je rozłożyłam, a pod kocem jasny dywan ( bałam się właśnie że farbują..) Ale zadowolona jestem, nawet ułożyłam z brzegu : SARA ( jedego A mi zabrakło, ale V przekręcone mi posłużyło) Marina zdrówka dla Rogiego. A Ty już zdrowsza? Najlepszego dla Patrysia, Leni i Nikosia. Ania kciuki za egzamin ![]() Po łebkach narobiłam, po łebkach odpisałam. Wiecie że Sarce nie dawałąm nic jeszcze do pociumkania? ani chleba, jabłka, biszkopta.. no nic. ![]() Chyba kupię ten gryzak. aa cześć.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-07 o 09:38 |
|
|
|
#3898 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eh myślałam, że mała utnie sobie tradycyjnie półgodzinna drzemkę, więc się nie położyłam tylko ogarnełam chałupke, a tu śpi już prawie godzinę....zawsze na opak ale niech śpi, nie będzie marudziła wtedy u lekarza, a idziemy na 11.30.Czytam od rana wszystkie nowe artykuły w sprawie Madzi, duuuużo niejasności, z każdym dniem jest ich więcej!!! Teraz nie zgadzają się policji wykazy logowania tel. "matki" z jej wersją wydarzeń, że nie było jej w tym parku, gdzie złozyła ciałko Madzi...zaczynają sie spekulacje co do jej brata, ojciec też oczywiście cicho ciemny! Jenki niech policja to rozwikła, bo nie umiem przestać o tym myślec, tego analizować, zrozumieć nawet nie próbuje bo się nie da tego pojąć! A chciałam zapytać o butelke Avent, mam ta dużą 330ml i smoczek trójprzepływowy. Jak podawałam małej tą butlę z tym krążkiem to smoczek sie zasysał, co chwilę musiałam jej wyciagać z buźki, żeby wrócił do normalności, a jak dawałam bez tego krążka to znowuż ulewała po każdym karmieniu, najwyraźniej powietrza się nałykała. To zasysanie tak ma być czy coś nie tak robię?? |
||
|
|
|
#3899 |
|
Raczkowanie
|
Nie odniose się bezpośrednio ale w temacie...
Huśtawka a wiecie, że huśtawka jest jednym z najbardziej rozwojowych "sprzętów" moja siostra rehabilitantka tak mowi, że bujanie jest super dla pracy mózgu, nawet takie samolociki na rękach w tył w przód w lewo prawo, ze to dobre ![]() też bym chciala huśtawke ale chyba nie mamy tyle miejsca w pokoju "na rozbujanie" ![]() Gryzienie też mam do niego pełno obaw, ale synkowi o dziwo dobrze idzie banan chrupki no i też jest fanem chleba, rzuca się na niego wgryza jakby tydzien nie widział o to są i dowody |
|
|
|
#3900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Spałam jeszcze. U mnie godzine wczesniej, takze jeszcze 7 nie bylo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla Nikosia i Lenki rowniez duze ![]() ![]() Witam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

). Jak ona mówi, że nie chciała dziecka, ciąży, ślubu, że po porodzie chciała małą zostawić w oknie życia ...

Że jak wychodzili z domu to dziecko na pewno żyło, no i potem się rozstali, tak jak do tej pory było mówione, ale potem ta matka jeszcze wróciła do domu, bo pieluszek na zapas zapomniała. I że wtedy to musiało sie stać.

), ja myłam gary a jak się obejrzałam, to Zuziak próbowała skonsumować zdobycz.

ech brak słów