Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 23:47   #3871
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak. włączamy tvn24 żeby wiedzieć co z tą Madzią nowego
Nic nie mów, mam nadzieję, że odkryją prawdę. Tylko tyle.

Widziałyście zapowiedź czwartkowej uwagi? Będzie nieemitowany wcześniej materiał z przesłuchania Katarzyny przez Rutkowskiego (napisałam to w miarę składnie? ). Jak ona mówi, że nie chciała dziecka, ciąży, ślubu, że po porodzie chciała małą zostawić w oknie życia ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:49   #3872
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Witam ja po calym dniu niespania naszej ksiezniczki jestem wykonczona.
Sle zyczonka dla dwoch Majeczek
Brumek Tymek sliczny , no I ta chustawka ciekawa , pierwszy raz widze taka
Madziulka my chrzcilismy Sophie w uk , na pl mszy , przylecieli tylko dziadkowie ,Bo rodzice chrzesni mieszkaja w uk. Male przyjecie na 12 osob bylo .
Trzymam kciuki za Zosie I Jasia
Odezwe sie pozniej
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 23:55   #3873
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nic nie mów, mam nadzieję, że odkryją prawdę. Tylko tyle.

Widziałyście zapowiedź czwartkowej uwagi? Będzie nieemitowany wcześniej materiał z przesłuchania Katarzyny przez Rutkowskiego (napisałam to w miarę składnie? ). Jak ona mówi, że nie chciała dziecka, ciąży, ślubu, że po porodzie chciała małą zostawić w oknie życia ...

A ja się cały czas modlę, żeby to się jednak okazał wypadek. Bo to by znaczyło, że ta Madzia miała może normalne życie. A jeśli matka celowo ją skrzywdziła, to wolę nie myśleć jak wyglądało to życie. Takiego niechcianego, niekochanego, nieprzytulanego dziecka

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

A przed chwilą czytałam jakiś nowy tekst o ojcu Madzi. teraz znowu mówi co innego Że jak wychodzili z domu to dziecko na pewno żyło, no i potem się rozstali, tak jak do tej pory było mówione, ale potem ta matka jeszcze wróciła do domu, bo pieluszek na zapas zapomniała. I że wtedy to musiało sie stać.

Ale to się już kompletnie kupy nie trzyma,bo co? Wtedy sobie raptem pomyślała, że ją wykąpie jeszcze przy okazji Co za idiotyczne tłumaczenie się!

http://www.tvn24.pl/-1,1733936,0,1,z...wiadomosc.html
Stary 2012-02-07, 00:01   #3874
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja nie wierzę w nieszczęśliwy wypadek .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-07, 00:08   #3875
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja jakoś tez... Zmykam Spać.

Dobrej nocy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 00:13   #3876
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się cały czas modlę, żeby to się jednak okazał wypadek. Bo to by znaczyło, że ta Madzia miała może normalne życie. A jeśli matka celowo ją skrzywdziła, to wolę nie myśleć jak wyglądało to życie. Takiego niechcianego, niekochanego, nieprzytulanego dziecka

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

A przed chwilą czytałam jakiś nowy tekst o ojcu Madzi. teraz znowu mówi co innego Że jak wychodzili z domu to dziecko na pewno żyło, no i potem się rozstali, tak jak do tej pory było mówione, ale potem ta matka jeszcze wróciła do domu, bo pieluszek na zapas zapomniała. I że wtedy to musiało sie stać.

Ale to się już kompletnie kupy nie trzyma,bo co? Wtedy sobie raptem pomyślała, że ją wykąpie jeszcze przy okazji Co za idiotyczne tłumaczenie się!

Brumku to chyba było nieporozumienie, ona nie kąpała dziecka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:04   #3877
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Brumku to chyba było nieporozumienie, ona nie kąpała dziecka
Ale przeciez w pierwszym zeznaniu mówiła, że dziecko wyślizgnęło jej się po kąpieli.

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Ale tu dziś cisza

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Justyna, Marzena, a co to za podglądactwo
Stary 2012-02-07, 01:07   #3878
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Ale tu dziś cisza

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Justyna, Marzena, a co to za podglądactwo
właśnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:14   #3879
madziaranew
Rozeznanie

Jestem ciekawa kiedy dowiemy sie prawdy wsp Madzi
Dzis ogladalam programTLisa I byla Czubaszek , Ona sie przyZnala do aborcji , ostra dyskusja ..
Nie rozumie konflikty policji I Rutkow. po co to?

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Dobra milej nocki zycze. Uczulenie nie zeszlo po wapnie , zaraz sie zadrapie...
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 01:21   #3880
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
właśnie
O, Brunetka Czyżby Ala miała dziś dyżur?

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

Dobra milej nocki zycze. Uczulenie nie zeszlo po wapnie , zaraz sie zadrapie...
Oj, współczuję

A ja się nie pochwaliłam, że dziś pierwszy raz myłam Tymciowi zęby teraz już codziennie będziemy je czyścić.

.
Stary 2012-02-07, 01:21   #3881
iustyna1
Wtajemniczenie

Przeczytałam taki komentarz na forum onetu:

~lechu: TEŚCIOWA -"A do kiedy to jesteśmy "na ty"?! Od kiedy jesteśmy "na ty"?" z pretensjami.Kasia "Właśnie Od nigdy" i naprawdę na nagraniu jeszcze coś powiedziała bo słyszałem") TEŚCIOWA -"No właśnie"....To ja nie mam pytań jak teściowa kazała matce własnej wnuczki, żonie własnego syna mówić per "PANI".Wcześniej myślałem że teściowa traktowała Kasie dobrze,że relacje były zdrowe że traktowała ją wręcz jak córkę -,na konferencji ją przytulałą,łapała za rękę .jak się okazuje pod publiczkę,bo tak wypadało !!! Z tego jawi się znajomy dla niektórych ludzi obraz. Matka niepochwala związku syna z tzw.dobrej rodziny z dziewczyną dla niej z gorszej klasy.Nie akceptuje jej.Dziewczyna zachodzi w ciąże, Bartłomiej żeni się (już można podejrzewać dlaczego nie wzięli kościelnego..czyżby mamusia Bartka ,mówiła ,że lepiej nie,że cywilny można wziąć rozwód,a kościelny zostawić na jakąś lepszą partie." też niektórzy to znają z autopsji. DLA MNIE TO JEST NIEPOJĘTE jak można nie zaproponować synowej by mówiła na ty, albo mamo jeśli by chciała jedna i druga, tylko żądać się zwracania per Ty. PRZECIEŻ WYRAŹNIE WIDAĆ ŻE RODZINA BARTKA NIE AKCEPTOWAŁA KATARZYNY, NIE LUBIŁA JEJ, napewno wytykała tylko błedy, i napuszczała syna na żone.Ta Kasia to miała piękne życie z tego wszystkiego się jawi, w domu rodzinnych alkoholizm i patologia, u teściów traktowana jak coś gorszego od nich i intruz.pewnie tylko dlatego pozwolili jej ze sobą mieszkać ,że miała dziecko z ich synem. Nie usprawiedliwiam tego co zrobiła Kasia w żadnym wypadku to było bardzo złe tak kłamać i wywieść córkę pod ruiny.Mówię to otwarcie.Ale jest mi jej zwyczajnie szkoda i bardzo mi jej teraz żal. Ta dziewczyna miała całe życie przechlapane.Ciągle pod presją i krytyką.Przecież jak przyznawała sie wielkiemu "detektywowi" rutkowskiemu (ciąg dalszy tej spowiedzi był w uwadze w niedziele czy sobote) to mówiła ," a teściowa ??? co ja miałam powiedzieć teściowej??...itd" ona panicznie bała się reakcji "pani" teściowej,wiedziała że ona jej nie daruje,że z małżeństwem też pewnie może się pożegnać.Kasia mówiła tam też że ze strony męża nie miała wsparcia wcale.."On tylko wychodzi przychodzi,je ,idzie spać". Była cały czas sama ze swoimi problemami, ciąle krytykowana.I w dodatku nie u siebie tylko mieszkając w czyimś mieszkaniu.Czy naprawdę mąż nie widział jej deprechy i nie mógł jej jakoś pomóc ??albo chociaż próbować ? Mówiła także przez płacz (a nie miała pojęcia że dobry wuja rutkowski z teściową ją nagrywa ukrytą kamerą) "PRZECIEŻ JA JĄ KOCHAŁAM !!! TROSZCZYŁAM SIĘ O NIĄ..."To był wypadek,ja nie chciałam.." Ta dziewczyna niedość że zaszczuta w domu rodzinnym (próbowała popełnić samobójstwo i właśnie dlatego też nie napisała matury chociaż skończyła liceum) , to jeszcze zaszczuta u teściów.Sory ,możecie mnie też zlinczować swoimi minusami, ale ja sądze że gdyby w tym domu męża panowały normalne rodzinne relację z teściami i mężem,to by do tego nie doszło.Matka przyznała by się do wypadku a nie brnęła ciągle w kłamstwach zaciskając sobie (dosłownie) pętle na szyi.Teraz Kasia nie chce już żyć.Sądzi że Nie ma po co, córeczka którą kochała i w to nie wątpie mimo tego co zrobiła z jej ciałem, córeczka nie zyje, mąż ją znienawidził i napewno zostawi weźmie rozwód, teściowie to nawet nie mówie,teściu pod pantoflem zrobi co teściowa karze.Większość ludzi mówi o niej bestia (bardzo niesłusznie zresztą) i życzy jej śmierci, ciągle szykanuje na maksa albo wręcz mówi że zorganizuje jej lincz i to z przyjemnością, ta mamona grająca dobrą teściową zaszkodzi jej jak tylko będzie można. Matka się jej teraz wstydzi.Ona nawet nie ma do kogo się zwrócić.Mam nadzieje że chociaż znajdzie się jeden jakiś znajomy czy koleżanka która zechce jej pomóc,bez względu na opinie-opinii publicznej.Ciekawe czy znajdzie się ktoś taki? jak by to była moja znajoma to naprawdę próbował bym jej jakoś pomóc.Teraz czytam że już dziś próbowała popełnić samobójstwo, a ludzi to wielce cieszy.I mówią że dobrze.Czy tylko ja to tak widzę? zwiń

Hmmm...

Wiem, że wśród nas są osoby, które nie miały/mają łatwego życia ale nigdy nie zrobiły by czegoś takiego swojemu dziecku.
To tylko taki inny punkt widzenia.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-07 o 01:25
Stary 2012-02-07, 06:46   #3882
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość

agni82 być może tylko, że bardziej niż czerwone policzki martwi mnie dużo śluzu w kupie.

Tak wogóle to dzien dobry
u mnie tez jest śluz, ale jak mówię o tym komus to nikt się nie przejmuje, więc i ja postanowiłam wziąść na wstrzymanie.poki nie ma innych objawów i wesoły energiczny to ja nie będę nic u niego na siłe szukać.
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
tort Filipa
super.a smaczny był?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
w takim razie zaraz do aptki się przejde i dziś kąpiel w krochmalu.
Lili dzięki ale na razie popróbuje łagoniejzych środków, ale jakby co to się odezwe.

A ja mam doła
Oglądałam dziś w Pytaniu na śniadaniu taki jakby reportaż o tej małej Agnieszcze porzuconej w piwnicy w Poznaniu. Boże jest taka malutka a taka silna.
I wiecie ze od początku roku odnotowano juz 8 wyrzuconych dzieci. Nie rozumiem tego.
Wypowiadała się psycholog, ze najczęściej porzucają matki z patologii i z zaburzeniami. W okienkach życia i w szpitalu najczęściej zostawiają matki dzieci, które są zadbane, które kochają dziecko, tylko wiedząze nie dadzą rady (z różnych przyczyn) je wychować.
Okropnie mnie to ruszyło
no tak a czy nasze państwo robi coś by takie kobiety"wyhaczyć"? ja uważam że nastoletnie mamy a także i młode, a przede wszystkim te z patologicznych rodzin powinny być pod kontrolą psychologa w ciąży. ewentualnie kogoś kto obserwowałby ich pod tym kontem. poza tym czy nasze państwo pomaga takim ludziom?NIE. tylko ich napiętnowuje. a może nie byłoby tyle patologi i wiele dzieciaczków żyłoby i miałoby szczęśliwe życie
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My też sami wyłożyliśmy kasę na wesele, ale w sumie nam się zwróciło.
A biała suknia jest chyba marzeniem prawie każdej kobiety Oby się ziściło
nie każdej nie kazdej. u mnie to marzenie T. ale niech mu tam. choć ja będę się czuła conajmniej komicznie. przecież mam znim dziecko i żyjemy razem od 3 lat. już widże komentarze rodziny, ale ... czego to się nie robi dla ukochanego faceta numer 2. numer jeden to teraz Emil
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Monia ludzie zawsze gadali i gadać będą a wszystkich i tak nie zadowolisz choćbyś nie wiem jak chciała.
Ważne żybyś Ty się dobrze bawiła
no właśnie. zawsze będzie cos nie tak. ja się tym aż tak nie przejmuję. chcę tylko by to się jakoś zorganizowało i już.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzwonili do mnie przed chwilą z gazety że wygrałam pamięć przenośną z pqi
no widzisz jakie ty masz szczęście
Cytat:

A ja się nie pochwaliłam, że dziś pierwszy raz myłam Tymciowi zęby teraz już codziennie będziemy je czyścić.

.
no i jak ty to robisz? uzywasz jakiejś pasty? podoba sie Tymkowi?

mam pytanie: czy któraś z Was orientuje się może czy ksiądz może pobłogosławić związek? chodzi mi o to, że ślub w Polsce który planujemy obwarowany jest niesamowitą papierologią i to doprawdy zniechęca. potrzebny jest nam tłumacz podczas uroczystosci, przy składaniu dokumentów, zaswiadczenie o zdolnosci do czynności prawnej itd... sęk w tym , że chcemy uniknąć wielkiego zamieszania i stresów z tym związanych i wziąśc ewentualnie ślub tu w UK w urzędzie stanu cywilnego, a w Polsce przy wszystkich przyjąć błogosłwieństwo od księdza. czy takie rzeczy się zdarzają? czy jest jakaś szansa na to?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:36   #3883
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aania Ty wiesz ile ja mam dla Radka kaszek?
9sztuk.
W tym jedna z glutenem i jeden kleik ryżowy
Nie wiedziałam jakie dokładnie mam kupić i nabrałam tego tyle...
Kiedyś to Radkowi podam ale kiedy to nie wiem.
to podawaj, jak tylko chcesz dawać i Radzio lubi
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania a jakie to są kaszki swoje ? nie sklepowe? kasza manna ? kasza jaglana? kasza kukurydziana?
Dokładnie takie mam na myśli. Zwykłe, czyli sama kasza, bez cukru itp dodatków.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Telik kciuki za zabieg. Dominik tez z tych dzieciaczkow, ktore potrzebuja sporo uwagi. Taki charakter. Ostatnio mnie tesciowa wkurzyla, bo stwierdzila, ze Domek nie jest dobrym dzieckiem. Zlym tez nie, tylko takim co to na miejscu nie usiedzi. Powiedzialam jej tylko, ze dla mnie jest idealny. Ale zdecydowanie inne slowa pchaly mi sie na usta.
z góry przepraszam, ale - co za małpa!
Cytat:

Ja mam zamówienie na konkretną rzecz, więc właśnie ją robię
Taka zwykła pierś smażona soute, zapieczona z plasterkiem ananasa i z żurawiną. A do tego frytki.
aaa...daj przepis, to coś dla mnie
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
hihi
a wiesz aniu ze ja tego zakalca jescze przełożyłam delkiatna masą tofie

pięknie napisałaś o byciu mamą!
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
z nowości - to pokazał się pierwszy ząbek (dolna prawa jedyneczka)
gratulacje!
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
naprawdę mało jest takich dzieci-aniołków, które grzecznie leżą na macie pół dnia, nie domagaja się uwagi, a jak się znudzą to same zasną
to taki pic na wodę i raczej podkolorowywanie matek jakie to idealne dziecko mają

zgadzam się
A potem kobieta zdziwiona że dziecko nie zachowuje się jak te bobasy w reklamach...

Cytat:
Ostatnio dałam Kubie obrane kawałki jabłka na talerzyku a on postawił na panelach koło siebie. Zuzia sobie kilka metrów od niego leżała na dywanie. Po kilku minutach okazało się, że dopełzła do jabłek i jedno zwinęła. Tż się w telewizor zapatrzył (), ja myłam gary a jak się obejrzałam, to Zuziak próbowała skonsumować zdobycz.
spryciara i zjadła?
Cytat:
A to ta huśtawka:
super!!! Jaki Tymek zadowolony
Cytat:

wczoraj super express na swoich stronach trochę pokazał,..... :|

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 07:38   #3884
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dzien dobry!
Stronczek
gdzies ty?? pije samotnie kawe

Moja panna obudzial sie wczoraj o 23, przewinelam, ubralam w pajaca i dalam butle mleka. Zjadla i nie usnela, wiec zostawilam ja w lozeczku i zgasilam swiatlo, pol godziny sie kokosila ,az usnela - wiec obylo sie bez kapieli.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:16   #3885
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dzien Dobry!

Zanim reszta wstanie (na nogach tylko ja i Wiki - dzisiejsza jubilatka) troche poczytam. Tez bym jeszcze spalam, ale musialam umowic cala trojke do lekarza, a dostac sie z trojka na jedna godzine to niemal niemozliwe, wiec musimy isc do obcego lekarza.

Cytat:
To po kolei :
- tę kaszkę na swoim mleku to gotujesz normalnie?
- śliwkę? Ale ja mu ją podajesz? W jakiej postaci?
- Tymuś też patrzy intensywnie na jedzenie Ale nie wiem, czy dlatego że to jedzenie, czy dlatego, że każda rzecz w naszych rękach jest dla niego pociągająca
- ale Ty masz już trójeczkę i wcale się nie dziwię, że masz ochotę się "wyrywać". Ja cały czas nie mogę się nacieszyć swoim pierworodnym i nie mam potrzeby wychodzenia na dłużej niż 1-2 godzinki, czyli taka jedna przerwa w jedzeniu w zupełności mi wystarcza

A moje dziecko ewidentnie spodziewa się kolejnych zębów. Ma takie objawy, jak te, które wystąpiły jakieś dwa tygodnie przed dolnymi: hektolitry śliny, marudzenie i takie szerokie, miękkie dziąsła. Coś czuję, że na półrocznicę może sobie sprawić prezent w postaci kolejnego szpikulca
1. Nie gotuje, poszlam na latwizne i kupilam manne wieloowocowa z bobovity i tylko dosypuje do mleka.
2. Sliwka ze sloiczka hippa.
3. U Antka jest to wyraznie chec na jedzenie, bo az buzie otwiera.

I zycze Wam, zeby gorne zabki byly laskawsze!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:18   #3886
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Stronczek

Moja panna obudzial sie wczoraj o 23, przewinelam, ubralam w pajaca i dalam butle mleka. Zjadla i nie usnela, wiec zostawilam ja w lozeczku i zgasilam swiatlo, pol godziny sie kokosila ,az usnela - wiec obylo sie bez kapieli.

To dzisiaj ja Ci potowarzyszę przy kawce Właśnie sobie zaparzyłam

Nocka ok, tylko moja gwiazda z zegarkiem w reku budzi się o 5.50 i jest już wyspana. No ale nie ma się co dziwić kiedy śpi od 18.
Idziemy dzisiaj do lekarza i oczywiście skóra wyglada juz dużo lepiej, podejrzewam, że to zasługa krochamlu, w którym ją wczoraj wykąpaliśmy Jeszcze plecki są w plackach suchych.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:33   #3887
jacieeeee
Wtajemniczenie

Aania no to kciuki za egzamin. A moja tesciowa to faktycznie "zla kobieta" :P
Iustyna no malo mnie Choc ciesze sie, ze na biezaco jestem. Ale Ty tez cos ostatnio przycichlas

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 08:54   #3888
Naataaszkaa
Raczkowanie

O mamo! Padam na twarz, noc ojjj niedobra.. Hania tak naprawdę zasnęła dopiero po 4.. wcześniej wierciła się, kwiliła..

Cytat:
A to ta huśtawka:
Ale bosko to wygląda.. sama bym się chętnie na taką wpakowała i leżała ile wlezie Tymuś śliczny chłopak

Cytat:

A ja myślę, że to niestety nie był wypadek.. przyznała się, że wielokrotnie chciała się tego dziecka pozbyć.. że nie chciała go wychowywać.. wydaje mi się, że w końcu wysiadła psychicznie i fizycznie i zaplanowała to wszystko.. przeraża mnie to, ale czuję, że tak właśnie było.. szkoda tylko dziecka, bo na tych zdjęciach wygląda tak słodko, tak się fajnie uśmiecha.. nie musiało ją to spotykać

Cytat:

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )[/COLOR]

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!

Zanim reszta wstanie (na nogach tylko ja i Wiki - dzisiejsza jubilatka) troche poczytam. Tez bym jeszcze spalam, ale musialam umowic cala trojke do lekarza, a dostac sie z trojka na jedna godzine to niemal niemozliwe, wiec musimy isc do obcego lekarza.
Sto lat dla Wiki
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:03   #3889
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no nie do końca tak jest . Czasem zdarzają się zupełnie nieumyślnie spowodowane wypadki i nie wyobrażam sobie ,żeby taka osoba siedziała dożywocie np. Tyle ,że w takich wypadkach pewnie każda osoba zgłasza ten wypadek, szuka pomocy,wzywa pogotowie itd i postępuje całkiem inaczej niż matka Magdy.

Za to w jej przypadku łagodny wyrok powinien być wykluczony własnie ze względu na nieudzielenie pomocy i bezczeszczenie zwłok maleństwa i wszystkie kłamstwa które sobie tak dokładnie przygotowała.

Taka moja opinia...
mi chodzilo o ten konkretny przyklad a tak to jasne masz racje!!!!!
ale jej sie nie nalezy dozywocie tylko kara smierci!!!!

Cytat:

Przy biszkopcie, piętce chleba, kawałki jabłka - marchewki zawsze czuwam, natomiast jak ma chrupek to mniej się stresuję, bo to samo się rozpływa.
zanetko a od keidy dajesz je te smakolyki chleb, biszkotp,chrupek???

j jakie chrupki kukurydziane czy bezglutenowe?

Dzien dobry

Igor obudzil sie dzis o 1 i o 5 a potem o 7
i nie dal mi juz spac...
wiec wstalam umylam sie
zrobilam sniadanie wracam a on spi

ide jakis obiad mu nastawie chyba
bo nic nie mam zrobionego.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:08   #3890
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mam pytanie: czy któraś z Was orientuje się może czy ksiądz może pobłogosławić związek? chodzi mi o to, że ślub w Polsce który planujemy obwarowany jest niesamowitą papierologią i to doprawdy zniechęca. potrzebny jest nam tłumacz podczas uroczystosci, przy składaniu dokumentów, zaswiadczenie o zdolnosci do czynności prawnej itd... sęk w tym , że chcemy uniknąć wielkiego zamieszania i stresów z tym związanych i wziąśc ewentualnie ślub tu w UK w urzędzie stanu cywilnego, a w Polsce przy wszystkich przyjąć błogosłwieństwo od księdza. czy takie rzeczy się zdarzają? czy jest jakaś szansa na to?
Agni ja nie pomogę, bo nie słyszałam o czym takim

Naataaszkaa ja też nie wierzę, ze to był wypadek Może i był. ale jest za dużo rozbieżności i ta próba samobójstwa ech brak słów Jeszcze ten artykuł o jej ojcu i wilkołakach
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:11   #3891
mamad1
Zadomowienie

Witamy z rana!
Potem będę nadrabiać, ale muszę sie pochwalić, że
Patryk kończy dziś pól roku!!!

Najlepsze życzenia od nas dla rówieśnika Nikosia i dla Leny za 7 miesięcy!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:17   #3892
jacieeeee
Wtajemniczenie

Sweet chrupki kukurydziane są bezglutenowe. Mączka kukurydziana nie zawiera glutenu. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie

Lenka, Nokiś, Patryk za skonczone miesiące

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:25   #3893
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
To dzisiaj ja Ci potowarzyszę przy kawce Właśnie sobie zaparzyłam

Nocka ok, tylko moja gwiazda z zegarkiem w reku budzi się o 5.50 i jest już wyspana. No ale nie ma się co dziwić kiedy śpi od 18.
Idziemy dzisiaj do lekarza i oczywiście skóra wyglada juz dużo lepiej, podejrzewam, że to zasługa krochamlu, w którym ją wczoraj wykąpaliśmy Jeszcze plecki są w plackach suchych.
dzieki

Cytat:
Witamy z rana!

dolaczam do zyczen dla dzisiejszych solenizantow
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:25   #3894
zanetaa88
Zakorzenienie

Witam się !

No i miałam armagedon jak nic.
Wstała sobie o 3 i zasnęła dopiero o 5:30...ach.
Nie wiem przez co, nie mam pojęcia.
Teraz wariuje pod stołem

Ania
tak myślałam, takie to już też podaję z owocami - zajada się nimi.

Sweet
a nie pamiętam,wiem że nie czekałam na te książkowe,gazetowe miesiące kiedy można rozszerzać dietę.Biszkopt był pierwszy,potem jabłko, chlebek, marchewka i chrupek. Chrupek kukurydziany w składzie tylko kasza kukurydziana.Robię wszystko intuicyjnie.

Iustyna opinia ciekawa,ale pytanie czy jeżeli było jej tak źle jak ten ktoś pisze, czy o tym mówiła otwarcie mężowi ? bo wiemy jakie są kobiety...czasem dużo narzekają a mąż o niczym nie wie...i dla niego nie było problemu a dla niej tak. Same pisałyśmy nie raz nie dwa, że facetowi trzeba prosto wytłumaczyć o co chodzi, a nie czekać aż się ogarnie i zobaczy że jest coś nie tak...wydaje mi się, że i tak całej prawdy się nie dowiemy.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:29   #3895
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili przez Ciebie też wieczorem zrobiłam tę pizzę z blogu Brumka , Tż zachwycony.
.
A widzisz
Jak napisałam tego posta pizzą to czekałam która pierwsza wymięknie
Przyznam, że już wątpić zaczynałam
Mój też zadowolony.
Brumek ukłony w Twoją stronę. Jesteś moją idolką kulinarną

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , jako ze Wy juz doswiadczone w tym temacie wiec prosze napiszcie cos o tym glutenie... My lada chwila konczymy 5 mscy i jak zaczac wprowadzac? Ile? Co kupic? Po co to sie robi
Ja zaczęlam wprowadzać gluten jak Radek miał 5,5 miesiąca. Daję mu albo ugotowaną kaszę mannę (około 1łyżeczki na mały słoiczek obiadku) albo do deserku kaszki bobvity z glutenem (około 1 łyżki stołowej do deserku)
Nie wiem czy dobrze robię, ale wydaje mi się że jest ok.
A po co?
"Oswajanie z glutenem
W prowadzone zmiany mają na celu stopniowe, ostrożne przyzwyczajanie organizmu dziecka do glutenu. Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie.

Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż."

http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...emowlecia.html

Cytat:
Brumek kłamczuchu masz telewizor WŁĄCZONY .

Cytat:

dla dzieciaczków
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:30   #3896
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi moje dziewczynki, czy jak dajecie chrupka, biszkopta to nie boicie się, że się dziecko nimi zadławi.
ja daje chrupki ale wszystko pod szczególną kontrolą - też się boję żeby się nie zakrztusiła ale nie umiem odmówić Juli chrupek bo je uwielbia - aż się trzęsie na widok chrupek - ale jak je chrupki to nie spuszczam nawet na moment z oka.
Cytat:
Ja nawet kiedy idę do wc chowam się tam aby mnie widziała,
a zaraz się pokazuję i mówię "akuku"
Biorę pieluchę daję jej na buzię, zaraz odkrywam i mówię "akuku"
Może czasem to idiotycznie wygląda,.
moje też ostatnio musi miec non stop towarzystwo bo piszczy i krzyczy jak straci mnie w oczu - i też lubi się tak bawić - jak jej powiem: "Zrób: nie ma Julci " to bierze pieluszkę kładzie na głowę sobie i się nie rusza - ja wołam: gdzie jest Jula gdzie jest Jula? - a ona się odkrywa -"Jest Julcia" mówię a ona się tak cieszy że aż piszczy zdolna jest

Cytat:

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )
kciuki za egzamin

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:31   #3897
patik87
Zakorzenienie

Nataszka ja jak przechodziłam z nutry na bebilon ha to:
1 dzień- 1 miarka nowego mleka
2 dzień- 2miarki nowego mleka
3 dzień- 3 miarki...
itd aż wyjdzie całkowicie nowe mleko. Nie wiem cy dobrze wytłumaczyłam..

Telik ale to chyba dobrze że tak się Jaśkiem zajmujesz i mu organizujesz zabawy z Tobą. Mało które dziecko samo potrafi się bawić non stop i nie potrzebuję uwagi mamy. Babcia jasia może inczej wyobrażała sobie opieke nad nim? i teraz jej ciężko? może jak będa spacery to będzie łatwiej?
Kciuk za przetykanie

Jaciee co za babka wredna z tej teściowej Bardzo grzecznie jej odpowiedziałaś, inne słowa w głowie na pewno się układały...

Piwnooka
brawo za zęba

Brumek ale bombowa ta huśtawka. Taki duży "talerz". Inne wyobrażenie o niej miałam, zaskoczona jestem, podoba mi się.
Szkoda że u nas miejsca bardzo nie ma...

Rysiki ja też mam te sme puzzle. N apoczątku trochę czuć było zapach, Sary włosy nawet tym "pachniały". Ale po ok 2 tyg już nic nie czuć. Nie wiem czy malują, bo na kocu je rozłożyłam, a pod kocem jasny dywan ( bałam się właśnie że farbują..)
Ale zadowolona jestem, nawet ułożyłam z brzegu : SARA ( jedego A mi zabrakło, ale V przekręcone mi posłużyło)

Cytat:
Brumek kłamczuchu masz telewizor WŁĄCZONY .

Marina zdrówka dla Rogiego. A Ty już zdrowsza?

Najlepszego dla Patrysia, Leni i Nikosia.

Ania kciuki za egzamin

Po łebkach narobiłam, po łebkach odpisałam.

Wiecie że Sarce nie dawałąm nic jeszcze do pociumkania? ani chleba, jabłka, biszkopta.. no nic.
Chyba kupię ten gryzak.

aa cześć.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-07 o 09:38
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:41   #3898
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Witamy z rana!

Dla Patryka, Nikosia i Lenki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sweet chrupki kukurydziane są bezglutenowe. Mączka kukurydziana nie zawiera glutenu. Chyba, że się mylę, to poprawcie mnie
Tak kukurydziane są bez glutenu. Ja mam zwykłe Flipsy kukurydziane. Tylko wczoraj małej przykleił się wczoraj kawałek chrupka do podniebienie, musiałam jej odkleić co nie było łatwe, bo nie chciała buźki otwierać

Eh myślałam, że mała utnie sobie tradycyjnie półgodzinna drzemkę, więc się nie położyłam tylko ogarnełam chałupke, a tu śpi już prawie godzinę....zawsze na opak ale niech śpi, nie będzie marudziła wtedy u lekarza, a idziemy na 11.30.

Czytam od rana wszystkie nowe artykuły w sprawie Madzi, duuuużo niejasności, z każdym dniem jest ich więcej!!! Teraz nie zgadzają się policji wykazy logowania tel. "matki" z jej wersją wydarzeń, że nie było jej w tym parku, gdzie złozyła ciałko Madzi...zaczynają sie spekulacje co do jej brata, ojciec też oczywiście cicho ciemny! Jenki niech policja to rozwikła, bo nie umiem przestać o tym myślec, tego analizować, zrozumieć nawet nie próbuje bo się nie da tego pojąć!

A chciałam zapytać o butelke Avent, mam ta dużą 330ml i smoczek trójprzepływowy. Jak podawałam małej tą butlę z tym krążkiem to smoczek sie zasysał, co chwilę musiałam jej wyciagać z buźki, żeby wrócił do normalności, a jak dawałam bez tego krążka to znowuż ulewała po każdym karmieniu, najwyraźniej powietrza się nałykała. To zasysanie tak ma być czy coś nie tak robię??
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:43   #3899
adrji
Raczkowanie

Nie odniose się bezpośrednio ale w temacie...

Huśtawka a wiecie, że huśtawka jest jednym z najbardziej rozwojowych "sprzętów"
moja siostra rehabilitantka tak mowi, że bujanie jest super dla pracy mózgu,
nawet takie samolociki na rękach w tył w przód w lewo prawo, ze to dobre
też bym chciala huśtawke ale chyba nie mamy tyle miejsca w pokoju "na rozbujanie"

Gryzienie też mam do niego pełno obaw, ale synkowi o dziwo dobrze idzie
banan chrupki
no i też jest fanem chleba,
rzuca się na niego wgryza jakby tydzien nie widział o to są i dowody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040326.jpg (76,8 KB, 53 załadowań)
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:48   #3900
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Stronczek
Spałam jeszcze. U mnie godzine wczesniej, takze jeszcze 7 nie bylo

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!

Sto latek dla Wiki

Cytat:
Witamy z rana!

Dla Nikosia i Lenki rowniez duze

Witam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości